Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Colosæum på en solrig dag i Rom med mennesker - Risskov Rejser

Inkl. to byvandringer og centralt hotel

Inkl. to byvandringer og centralt hotel

Rom – den evige stad

6 dage fra 5.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

På denne rundrejse i Rom kommer du på spændende byvandringer og mærker historiens vingesus ved Forum Romanum, Colosseum og Pantheon-templet. Ud over byens tusindårige historie er det helt store trækplaster den helt særlige atmosfære, som man finder i byens charmerende kvarterer med de snævre gader og blomstrende altankasser, pulserende pladser med rigt caféliv og pittoreske bygninger badet i byens berømte lys.

Der venter et stort kulinarisk eventyr i hjertet af Italien, hvor livsnyderen kan lade sige friste af varm kaffe, duftende bagværk og klassiske retter fra det romerske køkken. For den shoppelystne er Rom et mekka med utallige specialbutikker med et vidunderligt udbud af alt fra modehusenes kreationer til Borsalinohatte, romerske souvenirs og mundvandsvækkende antipasti. Undervejs kan rejsen krydres med spændende tilkøbsudflugter: Du kan f.eks. tage på en halvdagstur til udgravningen af Roms store havneby Ostia Antica – ”Roms Pompeji” – hvor du virkelig kan fornemme romernes hverdagsliv for næsten 2.000 år siden. Der er også mulighed for et besøg i Vatikanmuseet, inkl. Det Sixtinske Kapel, og Peterskirken. Du kan også komme på en spændende aftentur gennem Roms gader, hvor de antikke monumenter og storslåede bygninger ligger badet i blød belysning.

Glæd dig fordi

 • du ser den imponerende kuppelbygning Pantheon
 • der venter to spændende byvandringer med alle de store seværdigheder
 • du bor centralt i byen i en historisk, 100 år gammel bygning
 • der i Rom aldrig er langt til himmelske spiseoplevelser
 • du besøger Piazza di Spagna og Den Spanske Trappe
 • der er mulighed for at udforske byen på egen hånd
 • den berømte Trevi-fontæne er en af seværdighederne
 • du har mulighed for ekstraudflugter til bl.a. Vatikanet og ”Roms Pompeji”
Antal dage
6 dages rundrejse
Pris
Fra 5.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København
Dansk rejseleder
Anne-Marie Jensen

Danmarks bedste rundrejse til Rom fordi

Der er kræset for udvalget af tilkøbsudflugter – oplev bl.a. Peterskirken, Vatikanmuseet og “Roms Pompeji”, Ostia Antica

Du kan flyve direkte fra både Billund og København

Rejsen er den perfekte storbyferie-kombination og giver et eksklusivt indblik i Rom takket være rejselederen, der kender de uopdagede perler

Danmarks bedste rundrejse til Rom fordi

Hør rejseleder Christian fortælle om rundrejsen her

Mød din rejseleder

Anne-Marie Jensen - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Rom med Anne-Marie Jensen

Anne-Marie Jensen flyttede fra Danmark til Rom i 1973, hvor hun har boet lige siden. Med sig havde hun en rejseleder-eksamen i bagagen. På grund af sin indgående viden om Italien krydrer Anne-Marie rundrejserne med indblik i italienernes dagligdag og sociale forhold.


Læs mere om Anne-Marie Jensen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Rom

  Med direkte fly går turen til Rom. Vi møder rejselederen i lufthavnen, hvorefter vi bliver indkvarteret på hotellet.

  Den italienske hovedstad har gennem årtusinder været en magtfuld og livlig metropol, der i al sin vældige levetid har tiltrukket mennesker fra nær og fjern – først som centrum i det udstrakte og indflydelsesrige Romerrige, siden som det pulserende midtpunkt i det moderne Italien. Grundlagt år 753 f.Kr. er der ikke meget, som byen ikke har set, og det bliver spændende at træde ind i historien, når vi tager ud i byens snørklede gader, hyggelige kvarterer og storslåede pladser, hvor ruiner, renæssancehuse og moderne bygninger skinner om kap, når natten sænker sig, og byens lys tændes.

  Her bor du under hele opholdet

  Hotel Siviglia

  Hotel Siviglia ligger på den stille sidegade Via Gaeta, nær Roms hovedbanegård og forretningsgaden Via Nazionale. Hotellet har 41 værelser ford...

 • Dag 2 Byvandring i det centrale Rom med Piazza Navona, Pantheon og Trevi-fontænen

  Vi begynder dagens byvandring på den berømte plads Piazza Navona, hvor tusindvis af fødder hver dag betræder brostenene. Piazza Navona er bygget oven på fundamentet af et antikt stadion, hvilket forklarer pladsens særlige aflange form, der omkranses af smukke bygninger. På selve pladsen er det caféernes parasoller og de tre smukke fontæner, der dominerer billedet. Herfra fortsætter vi forbi paladset Palazzo Madama, der blev bygget af Medici-familien i slutningen af 1400-tallet og nu fungerer som sæde for det italienske senat. Vi når frem til verdens første kuppelbygning, det imponerende Pantheon, der er gravmæle for den tidligere italienske kongefamilie og rummer et relief og en portrætbuste udført af Thorvaldsen.

  Ad den helt lige hovedgade Via del Corso kommer vi til den berømte Trevi-fontæne, hvor Anita Ekberg boltrede sig i bassinet i Fellini-filmen La Dolce Vita. Den imponerende store og sirligt udsmykkede fontæne med Neptun som hovedfigur er placeret ved udløbet af en af de antikke akvædukter. Det er ikke tilladt at gøre Ekberg kunsten efter, så skulle du have lyst til et afkølende dyp, må du nøjes med at vende ryggen til fontænen, kaste en mønt over skulderen og ønske dig til afkøling. De mange mønter, som folk kaster i bassinet, bliver hver dag samlet ind og brugt til godgørende formål.

  Vi slutter byvandringen på Piazza di Spagna, hvor vi oplever folkemylderet ved Den Spanske Trappe, som er Europas bredeste trappe. Trappen har fået sit navn, fordi den fører ned til Piazza di Spagna (”den spanske plads”), hvor den spanske ambassade engang lå.

  Turen slutter over middag, og resten af dagen er til fri disposition. Besøg evt. den historiske Caffé Greco fra 1760, hvor bl.a. H. C. Andersen og Thorvaldsen var gæster. Du kan også prøve at begive dig ud i nogle af de mindre sidegader på jagt efter spisesteder, der frekventeres af romerne selv. Én ting er sikker i Rom, der er aldrig langt til en god kop kaffe, liflig vin eller lækre specialiteter som bruschetta og gelato.

  Vi mødes igen om aftenen for at spise velkomstmiddag sammen på Ristorante la Famiglia, som er en hyggelig restaurant i typisk romersk stil, som er velbesøgt af lokale forretningsfolk i deres frokostpause. Restauranten har en stor, typisk romersk buffet med antipasti og venlig og familiær betjening.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Byvandring i oldtidens og renæssancens Rom m. Colosseum og Forum Romanum

  I dag står den igen på nogle af Roms mest spændende seværdigheder, når vi tager på byrundtur – denne gang med et antikt fokus. Det kolossale amfiteater Colosseum blev efter indvielsen i 80 e.Kr. skueplads for blodige forestillinger i form af kampe mellem gladiatorer og vilde dyr. Vi skal høre om bygningens tilblivelse og funktion. Vi går også igennem det spændende ruinkompleks med Forum Romanum, som var det store Romerriges administrative, politiske og religiøse centrum. Her hører vi fortællingerne om oldtidens præstinder, vestalinderne, der skulle vedligeholde den evige ild i Vestatemplet. På Capitolhøjen ser vi Michelangelos smukke plads, og i Roms hjerte venter det gigantiske monument for den første konge af et samlet Italien, Vittorio Emanuele II. Her finder vi også balkonen, hvor Mussolini talte til folket, og huset, hvor Napoleons familie boede.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 På egen hånd i Rom eller udflugt til Ostia Antica

  Om formiddagen kan du udforske Rom på egen hånd eller tage med på tilkøbsudflugten til Ostia Antica, som er kendt som “Roms Pompeji”.

  Eftermiddagen er på egen hånd, og hvis du har lyst til at shoppe, kan du slå vejen forbi Via Condotti eller lade dig friste på den mere alsidige Via Cola di Rienzo, hvor der er alt fra markedsboder til et elegant stormagasin. Du kan også vælge at gå en afslappende tur i Roms største park, Villa Borghese. Vil du have en kunstoplevelse, så besøg Galleria Borghese, der ligger her i parken. Museet anses for at være ét af Europas mest betydningsfulde, og blandt de mange mesterværker er den berømte Venus-statue af Antonio Canova.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Tilkøbsudflugt Ostia Antica

  Tre km fra badebyen Ostia ligger de spændende udgravninger af Roms store havneby Ostia Antica, opført 1.-2. århundrede e.Kr. Imponerende ruiner viser, hvor velfungerende byen var i Romerrigets storhedstid. Turen gennem udgravningerne tager ca. 2 timer og inkluderer besøg i bl.a. teatret, bageriet og markedspladsen med nogle af de bedst bevarede romerske mosaikker overhovedet. Her fornemmes virkelig, hvordan en borger boede, spiste og klædte sig for næsten 2.000 år siden i en af Romerrigets mest velhavende byer. Det er en dejlig lille tur for dem, som ønsker at opleve antikke udgravninger som i Pompeji, men gerne vil skånes for den lange køretur. NB – Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

  550 kr. pr. person

 • Dag 5 På egen hånd i Rom eller besøg i Vatikanstaten samt mulighed for 4-retters afskedsmiddag

  I dag kan du udforske Rom på egen hånd eller tage med på vores spændende udflugter på dagsturen til Vatikanet. Om aftenen er der også mulighed for at tilkøbe en 4-retters afskedsmiddag på en lokal italiensk restaurant, hvor vi sammen runder 5 dejlige dage i Rom af.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Tilkøbsudflugt til Vatikanet

  Vatikanmuseet er en af verdens største og kan tage pusten fra enhver, der har sat sig for at se det hele. Vi udvælger det mest interessante, museet kan fremvise, og fortaber os i rigt udsmykkede gange og sale. Højdepunktet er for de fleste Det Sixtinske Kapel, hvor loftet er dekoreret med mesteren Michelangelos freskoer, der forestiller scener fra skabelsesberetningen. Derudover er kapellet pavens private huskapel og stedet, hvor pavevalget finder sted. På turen til Vatikanstaten besøger vi også Peterskirken, der blev indviet i 1600-tallet efter en byggeperiode på næsten 120 år. Her ser vi Thorvaldsens gravmæle for Pave Pius VII samt Michelangelos berømte marmorskulptur Pietá, der forestiller Jomfru Maria og Jesus. På Peterspladsen ser vi pavens livgarde, schweizergarden, hvis gallauniform er ret så festlig i spraglet renæssancestil i rød, gul og blå, der svarer til farverne på Medici-familiens våbenskjold. Fra Peterspladsen med Berninis kolonnader – den imponerende søjlerække med 284 doriske søjler og 140 helgenstatuer – anbefaler vi, at man på egen hånd fortsætter til fæstningen Engelsborg, der oprindeligt blev bygget som mausoleum for kejser Hadrian, men senere blev brugt som fæstning og fængsel. Engelsborg fungerer nu som museum, og herfra er der en blændende udsigt til Tiberen og broen Ponte Sant’Angelo. NB – Udflugten gennemføres ved min. 10 deltagere.

  475 kr. pr. person

  Afskedsmiddag på Restaurant Terme di Diocleziano

  Om aftenen er der mulighed for at tilkøbe en afskedsmiddag på den hyggelige, lokale Restaurant Terme di Diocleziano. Restauranten ligger ca. 15-20 minutters gang fra hotellet og er stemningsfuldt indrettet i et tårn fra de antikke romerske bade fra Kejser Diocletians tid (300 e.Kr.). Her runder vi sammen 5 dejlige dage i Rom af med en 4-retters menu, der byder på italienske klassikere som bl.a. mozzarella, pasta og tiramisu. Menuen er inkl. ½ flaske vin samt mineralvand. NB! Afskedsmiddagen gennemføres ved min. 10 deltagere.

  450 kr. pr. person

 • Dag 6 Hjemrejse fra Rom

  Det er tid til at sige farvel til Rom, og bussen kører retur til lufthavnen.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Alle skatter og afgifter
 • 5 overnatninger på Hotel Siviglia i delt dobbeltværelse
 • Obligatorisk byskat på hotellet
 • 5 x morgenmad
 • Velkomstmiddag på lokal restaurant på dag 2
 • Transport og udflugter jf. program
 • Byvandring dag 2 med bl.a. Trevifontænen, Piazza Navona, Den Spanske Trappe og Campo dei Fiori
 • Udflugt til Colosseum og Forum Romanum på dag 3
 • Lydanlæg i høretelefoner til alle udflugter
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg: kr. 1.400
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Italien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Italien. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto” – typisk 2-3 euro pr. person. På mange caféer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. værelse).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark (220 volt), men stikkontakternes udformning kan variere. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi, at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det italienske køkken er et af verdens bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin og er kendt for amarone og barolo fra Norditalien, brunello og chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin frascati fra Lazio og dessertvinen marsala fra Sicilien.

  Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag-lørdag 09:30-13:00 og 16:00-20:00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent, men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: Mandag-fredag kl. 08:30- 13:30 og 15:00-16:00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag-lørdag kl. 08:30-13:30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Idéer til indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, aldersgrænsen kan variere, medbring billeddokumentation. Der er gratis entré på de fleste statsejede museer den 1. søndag hver måned.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.338 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra -20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.

Trustpilot