Firma – og grupperejser

Vandreferie for livsnydere! Spændende nyhed i Toscana inkl. udflugt til Siena

VANDREFERIE I TOSCANA

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr.

Følg med på en vandreferie for livsnydere midt i Toscanas bløde bakkelandskaber. Den toscanske natur lokker med forførende rækker af snorlige cypresser, bølgende vinmarker, ældgamle olivenlunde og skyggefulde oaser af pinjetræer. Undervejs på rejsen får vi serveret den ene fantastiske udsigt efter den anden, når vi vandrer til afsidesliggende klostre og besøger enestående renæssancekirker i stemningsfulde middelalderbyer.

Vi betragter den italienske hverdag fra charmerende pladser i de små landsbyer og får smagsprøver på områdets udsøgte vine og fremragende oste. Du kan også se frem til en spændende dag med udflugter til borgbyen Monteriggioni og verdensberømte Siena med Italiens smukkeste plads “Il Campo”, kendt for sine spektakulære hestevæddeløb.

På hele rejsen er der inkluderet halvpension, og der bliver god tid til at nyde livet i Toscana med en perfekt kombination af fritid og vandretid.

Vi har desværre ingen ledige afgange i øjeblikket

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du oplever Toscanas smukke landskaber
 • Du kommer på udflugt til historiske Monteriggioni og charmerende Siena
 • Du kommer på både oste- og vinsmagning
 • Du kommer på varierede vandreruter i den smukke natur
 • Du besøger historiske klostre og små hyggelige byer
 • Du får en god blanding af aktiv ferie, kulturelle oplevelser og tid til afslapning og hygge
 • Halvpension på hotellet i Chianciano Terme

Vores rejseledere

  Vi har Danmarks bedste rejseledere – og det oplyses snarest, hvem du skal rejse med.

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: København og Billund
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning på centralt 4-stjernet hotel
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad

Du får en perfekt kombination af varierede vandreture og tid til at nyde Toscanas herligheder

Rejsen inkluderer halvpension samt oste- og vinsmagning

Inkl. udflugt til historiske Monteriggioni og charmerende Siena

Du får en perfekt kombination af varierede vandreture og tid til at nyde Toscanas herligheder

Rejsen inkluderer halvpension samt oste- og vinsmagning

Inkl. udflugt til historiske Monteriggioni og charmerende Siena

Dagsprogram

 • Chianciano Terme

  Toscana byder velkommen med forførende landskaber, snorlige rækker af cypresser, knaldgule solsikker og bølgende vinmarker.

  Vores base i Toscana er byen Chianciano Terme, der betragtes som et af de førende spasteder i Europa på grund af vandets angiveligt gavnlige effekt. Byen er desuden et godt udgangspunkt for bl.a. vandreture og centrum for mange aktiviteter i området. Vi tjekker ind på hotellet og finder os til rette, inden vi om aftenen spiser aftensmad sammen.

  Hotel President, Chianciano Terme

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Renæssancebyen Pienza

  Rejsens første vandretur begynder i den smukke middelalderby San Quirico. Her besøger vi bl.a. Horti Leonini-haven, som blev grundlagt helt tilbage i 1540. Haven står som et perfekt eksempel på datidens klassiske italienske havearkitektur. Vi udforsker naturligvis også den hyggelige by bag bymuren og får en fornemmelse af atmosfæren i det historiske centrum.

  Fra San Quirico går vi gennem Val d’Orcia-dalen til Pienza, som er den måske vigtigste og mest berømte by i hele området. Byens historie er nemlig tæt forbundet med Pave Pius II, som blev født her i 1405, og som gjorde den lille by til pavelig residens under renæssancen. Byen bar indtil 1462 navnet Corsignana, men Pave Pius besluttede, at hans fødeby skulle opbygges efter renæssancens idealer, og der blev således tilbygget både domkirker og paladser til den lille by, ligesom gadenettet blev omlagt efter principper om mere åbenhed og regelmæssighed. Pienza blev i 1996 optaget på UNESCOs verdensarvsliste, fordi byen repræsenterer et af de første forsøg på at skabe en idealby, og fordi den i dag stadig fremtræder i sin oprindelige skikkelse. Den lille by ligger desuden smukt placeret på et højdedrag med flot udsigt over dalen.

  Dagens sidste stop er hos en osteproducent, hvor vi får smagsprøver på områdets verdensberømte pecorino-ost serveret med den lokale Orcia-vin.

  Dagens vandretur: 3 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Val d'Orcia-dalen

  Efter morgenmaden kører vi med bus til det imponerende kloster Sant’Antimo, som ligger smukt placeret på toppen af en bakke omgivet af vinmarker, oliventræer, cypresser og charmerende bondegårde. Her besøger vi Toscanas måske smukkeste romanske kirke fra det 12. århundrede og følger stier i naturen, som giver os den ene storslåede udsigt over Val d’Orcia-dalen efter den anden. Der er i dag blot 8 munke tilbage i klostret, og de beder ikke, men synger derimod deres bønner som gregorianske sange 7 gange om dagen. Munkene udnytter kirkens akustik og deres egen placering til at give sangene sjæl, og det er en helt særlig og stemningsfuld oplevelse at lytte til.

  Vores rute ender tilbage ved klostret, og efter et kort hvil kører bussen os til Montalcino, hvor vi afrunder dagens udflugt med at smage egnens berømte Brunello-vin.

  Dagens vandretur: 4 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Benediktinerklostret i Monte Oliveto Maggiore

  I dag skal vi besøge San Giovanni d’Asso, en lille landsby midt i Crete Senesis enestående erosions-landskaber. Her besøger vi byens historiske kirker Pieve di San Giovanni Battista og San Pietro in Villore, inden vi vandrer gennem Toscanas betagende natur til det idyllisk beliggende benediktinerkloster i Monte Oliveto Maggiore.

  Det røde kloster ligger gemt bag en skov af pinjer, ege og oliventræer, og erosion og jordskred har gennem tiden ydet en naturlig beskyttelse for bygningens beboere. Porten til klostret ligger beskyttet bag en voldgrav, og munkenes hjem rummer både et stopfyldt bibliotek fyldt med gamle håndskrifter, en streng spisesal og skjulte gangstier langt ude i skoven – og skulle man få lyst, er der også gæsteceller for besøgende, som vil overnatte en enkelt nat. Foruden at være et “åndens hjem” er klostret mest kendt som et berømt kunstcenter, og et af de store trækplastre ved stedet er de unikke freskoer, der pryder renæssancebygningens mure, og som portrætterer scener fra Sankt Benedicts liv, fortolket at de to samtidige kunstnere Luca Signorelli og Il Sodoma.

  Glæd dig til en dag fyldt med historie og natur i et af Toscanas smukkeste områder.

  Dagens vandretur: 3,5 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Il Campo i Siena

  Denne dag byder på to enestående byvandringer i Toscana. Første stop på programmet er borgbyen Montereggioni, som blev bygget i begyndelsen af 1200-tallet – en periode, hvor der konstant herskede krig mellem de store byer Firenze og Siena. Staten Siena byggede borgen på et strategisk stærkt udsigtspunkt, og den 570 meter lange bymur gjorde byen nærmest uovervindelig. Byen var berygtet for sin styrke, og desuden så berømt, at selveste Dante Alighieri refererede til den i sin “Guddommelige Komedie”. I dag kan borgen ses på lang afstand og står endnu med sin solide, yderste mur og fjorten udkigstårne intakt. Byen er bilfri og en charmerende rejse tilbage til tiden med slotte og riddere, og takket være den velbevarede fæstning er Montereggione et af de smukkeste steder at besøge i Toscana. Vi tilbringer en time i byen, og det er oplagt at udforske det historiske centrum med smukke Piazza Roma som udgangspunkt, inden vi kører videre til Siena.

  Siena er en smuk og sansepirrende perle af en middelalderby beliggende på tre bakker i et kuperet terræn. I 1100-tallet blev Siena grundlagt som bystat, og befolkningen tog magten fra kirken. Byen udviklede sig derfra til at være en af Europas største og mest velhavende middelalderbyer, og den dag i dag er det som om, at Siena inden for bymuren er ét stort levende middelaldermuseum.

  Vi oplever Italiens smukkeste plads “Il Campo”, der har form som en muslingeskal, og hvor det berømte og dramatiske hestevæddeløb “Il Palio” afholdes to gange om året. På pladsen ligger også byens rådhus, som gav Martin Nyrop inspiration til Københavns Rådhus. Via byens hovedgade når vi frem til domkirken, der regnes for en af de smukkeste gotiske kirker i Italien. Facaden er en lovprisning af Jomfru Maria, der er byens skytshelgen, og indenfor er det effekten med at bruge skiftevis sort og hvid marmor og marmorgulvet med de betagende mønstre, der gør indtryk. 

  Der bliver tid til at finde frokost i Siena på egen hånd, inden vi tager på den guidede rundtur midt på eftermiddagen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Montepulciano set fra luften

  Formiddagen byder på en vandretur i et af Toscanas smukkeste landskaber, når vi går fra Chianciano til Montepulciano gennem bløde bakker beklædt med bølgende vinranker. Egnens kombination af sand og ler sikrer de bedste geologiske forhold for produktionen af den kraftige rødvin Vino Nobile, som er dominerende i området.

  For foden af Montepulciano bliver vi hilst velkommen af den lille kirke San Biagio fra det 15. århundrede, som er et mesterstykke udi italiensk renæssancearkitektur – faktisk er kirken så enestående, at det siges, at selveste Michelangelo kopierede detaljer af den, da han tegnede skitserne til Peterskirken i Rom. Bag kirken er en fantastisk udsigt over landskabet, og mellem cypresserne ligger mindesten over byens faldne sønner fra 1. Verdenskrig.

  Fra San Biagio går det stejlt opad til Piazza Grande, som er byens centrum. Montepulciano er en sjældent smuk by, og ligesom Monteriggioni er den omkranset af en bymur og desuden bilfrit område. Byen er fuld af elegante renæssancepaladser, gamle kirker, charmerende pladser og skjulte perler. Vi går en tur gennem den gamle bydel og aflægger også et besøg i en af Montepulcianos mange gamle vinkældre, hvor vi velfortjent smager områdets berømte Vino Nobile, hvis druer vi har gået og nydt synet af under dagens vandretur.

  Dagens vandretur: 3 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Cortona på bakketop i det toscanske landskab

  Rejsens sidste udflugt går til Cortona – en lille juvel i det toscanske landskab. Stemningen i byen er helt særlig med stejle gader, gamle etruskiske og romerske mure, smalle gyder og middelalderlige bygninger. Byen blev grundlagt af etruskerne og senere udbygget i romertiden, og i dag fremstår Cortona som en by fra middelalderen placeret midt på en bakketop mellem vinstokke og olivenlunde med smuk udsigt over Val di Chiana og med Trasimeno-søen i det fjerne.

  Byen er i nyere tid særligt kendt for bogen “Mit hus i Toscana”, som den amerikanske forfatter Frances Mayes skrev, mens hun boede i Cortona. Bogen er senere blevet filmatiseret i bedste Hollywood-stil, og dagens første vandretur går fra Santa Margherita-basilikaen til Villa Bramasole, der blev brugt som kulisse i filmen. Herfra fortsætter vi ad en gammel romansk vej til det imponerende franciskanerkloster Le Celle lige uden for Cortona. Bygningen blev grundlagt i 1200-tallet og husede kortvarigt selveste Frans af Assissi. I dag associeres klostret med kapucinerordenen og fungerer som refugium for besøgende med fokus på bøn og meditation.

  Turen afsluttes tilbage i Cortona.

  Dagens vandretur: 2,5 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Toscana

  Efter en oplevelsesrig uge er det blevet tid at rejse hjem til Danmark igen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Afgange.

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god idé at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser, så se mere her.

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt 4-stjernet hotel
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 2 x vinsmagning med snacks
 • 1 x ostesmagning
 • Velkomstdrink på ankomstdagen
 • 5 x spændende vandreture i det sydlige Toscana
 • Udflugt til historiske Monteriggioni og charmerende Siena
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.195
 • Forsikringer
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie ved Gardasøen

  • Perfekt kombination af varierede vandreture og tid til at nyde livet ved Gardasøen
  • Inkl. halvpension plus vinsmagning
  • Udflugter til både Sirmione og Verona inkluderet i rejsen pris

8 dage

Næste afgang

Se rejsen
Glæd dig til en vandreferie i Irland med Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie i Irland

  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur
  • Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

   

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie ved Gardasøen

  • Perfekt kombination af varierede vandreture og tid til at nyde livet ved Gardasøen
  • Inkl. halvpension plus vinsmagning
  • Udflugter til både Sirmione og Verona inkluderet i rejsen pris

8 dage

Næste afgang

Se rejsen
Glæd dig til en vandreferie i Irland med Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie i Irland

  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur
  • Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

   

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Italien