Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Eventyrligt efterårskrydstogt til Japan & Sydkorea

Glæd dig til et eventyrligt efterårskrydstogt i Asien, der fører dig til både Japan og Sydkorea om bord på det 5-stjernede krydstogtskib ”Celebrity Cruise Millennium”. På rejsen er der god tid til at udforske den japanske hovedstad Tokyo, og vi besøger skønne byer som Kyoto, Kochi, Nara og Hiroshima, hvor både historiske og kulturelle oplevelser venter. Du kommer på en flere spændende byrundture og udflugter, lærer at lave din egen sushi og oplever en vaskeægte te-ceremoni udført af en japansk Maiko. Du ser også selveste Sakurajima, der er en af Japans mest aktive vulkaner.

Rejsen tager dig også til Sydkoreas andenstørste by Busan, der byder på hellige templer, markeder og guddommelige udsigter. Når ikke rejsen byder på indtryk fra fjerne kulturer på land, kan du læne dig tilbage om bord på krydstogtskibet med de mange lækre faciliteter og underholdningstilbud. Et krydstogt med Celebrity Cruises er en gennemført kvalitetsoplevelse, og ikke overraskende har Celebrity Cruises vundet mange internationale priser.

Glæd dig fordi

 • du får en perfekt kombination af krydstogtliv og oplevelser i to lande
 • du oplever det bedste af nogle af verdens ældste kulturer
 • du bliver forkælet om bord på det luksuriøse krydstogtskib Celebrity Millennium
 • der venter en sushi-lektion i Tokyo
 • vi har inkluderet 12 private udflugter i rejsen
 • skibet er fyldt med muligheder for aktiviteter, spændende måltider og selvforkælelse
 • der er inkluderet mange måltider og helpension på krydstogtskibet
 • du rejser i selskab med en passioneret, dansktalende rejseleder
Antal dage
17 dages rundrejse
Pris
Ingen ledige afgange
Afrejse fra
København
Dansk rejseleder
Anette de Florie Maman

Danmarks bedste krydstogt til Japan & Sydkorea fordi

Du bliver forkælet om bord på Celebrity Millenium

Vi har inkluderet mange private udflugter

Du får et indholdsrigt program spækket med kulturelle indslag og dansk rejseleder

Danmarks bedste krydstogt til Japan & Sydkorea fordi

Mød din rejseleder

Oplev Japan og Sydkorea med Anette

Anette glæder sig til hver eneste rejse – til at stå i lufthavnen med en gruppe nysgerrige og forventningsfulde mennesker, som ikke kender hinanden, og vide at om en uge, så ikke bare kender alle hinanden, men gruppen har også haft en forrygende oplevelse sammen. Ingen kan være i tvivl om, at for Anette er det en livsstil at være rejseleder.


Læs mere om Anette de Florie Maman

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Tokyo, Shinjuku-kvarteret og sushi-lektion

  Efter ankomst til Tokyo skal vi ud og have de første oplevelser i Japans hovedstad, Tokyo – en by, som kan tage pusten fra de fleste. Nogle steder i byen vil du føle, at du er trådt ind i fremtiden med flotte skyskrabere, neonlys og masser af liv, for i næste øjeblik at føle dig trukket tilbage i tiden ved byens gamle templer.

  Vi starter med et besøg i Shinjuku-kvarteret, som er Tokyos moderne bydel og knudepunkt. Her findes nogle af byens flotte og også anderledes højhuse, såsom Tokyo Metropolitan Government Building. Fra toppen af denne bygning får du en af byens flotteste udsigter, hvor man på en god dag kan se helt til Mt. Fuji. På gåturen ser vi også Shinjuku Station, som er Tokyos helt store knudepunkt og verdens mest travle og befolkede banegård.

  En ting, som man uvægerligt forbinder med Japan er sushi, og til frokost skal vi prøve at deltage i en mindre sushi-lektion på en japansk restaurant. Her skal vi lære, hvordan de små lækre godbidder kreeres. Herefter tjekker vi ind på vores 4-stjernede hotel. Vi mødes igen om aftenen og spiser fælles aftensmad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 2

  Hotel Metropolitan Tokyo Ikebukuro

  Hotel Metropolitan Tokyo Ikebukuro ligger i hjertet af metropolen Tokyo tæt på offentlig transport, restauranter og shopping. Hotellet byder på ...

 • Dag 3 Byrundtur med Asakusa Kannon-templet, Edo Tokyo Museum og Meiji-templet

  I dag skal vi se nogle af Tokyos største og mest spændende attraktioner. Vi starter med at besøge Tokyos mest kendte tempel, Asakusa Kannon. Her er et leben uden lige samt den hyggelige handelsgade Nakamise Dori, hvor man kan købe alt, hvad hjertet begærer lige fra japanske træsko og konfekt til udskårne trædukker og billeder af Asakusa i Edo-perioden.

  Herefter oplever vi det meget interessante Edo Tokyo Museum, hvor vi bliver klogere på byens historie og handelsliv i Edo-perioden gennem forskellige interaktive udstillinger.

  Vi spiser frokost og fortsætter med en hyggelig gåtur gennem en naturskøn park, der leder os hen til Tokyos vigtigste shintotempel, Meiji-templet. Her kan vi være heldige at opleve et af de unge smukke shinto-brudepar, da dette er et meget smukt og helligt sted at blive viet.

  Om eftermiddagen kører vi til havnen i Tokyo og går om bord på vores krydstogtskib, Celebrity Millennium.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3-15

  Celebrity Millennium

  Krydstogtskibet Celebrity Millennium har en længde på intet mindre end 294 m og plads til 2.034 gæster. Krydstogtskibets prisvindende restaurant...

 • Dag 4 Lake Ashi og Hakone Shrine

  Denne morgen ankommer vi til havnen i Shimizu, hvorfra vi kører videre mod Mt. Fuji. Med sine 3.776 m er det Japans højeste bjerg og et af landets helligste steder. Den perfekt formede vulkan troner majestætisk i landskabet og er selve symbolet på Japan. Og er vejret klart, kan vi se bjerget fra flere vinkler på vores vej videre til nationalparken Hakone.

  Efter nogle dage i den travle storby Tokyo kan vi i dag se frem til flotte naturoplevelser i den stille og rolige nationalpark. Her er den smukke sø Lake Ashi en af de helt store seværdigheder, og den skal vi naturligvis opleve med egne øjne på en skøn sejltur. Med klar himmel og Mt. Fuji i baggrunden har vi rig mulighed for at tage de flotteste billeder af søen.

  I nærheden finder vi også den utroligt smukke Hakone Shrine – en port til Lake Ashi-bredden, der symboliserer fred. Porten blev opsat efter anden verdenskrig og tiltrækker i dag besøgende fra hele verden.

  Over middag er vi tilbage på krydstogtskibet og kan nyde en sen frokost, mens vi sætter kursen mod den spændende by Kyoto.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 5 Kinkaku-templet "Den Gyldne Pavillon", te-ceremoni og Gion-distriktet i Kyoto

  Vi ankommer til Kyoto ved middagstid og spiser en tidlig frokost på skibet, inden vi tager hul på oplevelserne. Kyoto er en af verdens mest enestående byer. Fra 794-1867 var byen Japans hovedstad og kulturelle centrum med intet mindre end 2.000 templer. Da amerikanerne skulle beslutte, hvor de skulle smide atombomberne i slutningen af 2. verdenskrig, var Kyoto en af byerne, de overvejede at bombe. Byen blev dog skånet, hvilket gjorde, at den rige historiske kulturarv kunne forblive intakt.

  Vi besøger Kinkaku-templet, som nok er det mest enestående tempel i Kyoto. Navnet betyder ”templet med den gyldne pavillon”, hvilket henviser til de to øverste etager, som er belagt med guld. Dette skaber en helt særlig genspejling i søen, som templet hæver sig over. Den Gyldne Pavillon er bygget ud fra en tidligere shoguns forestilling om, hvordan der må se ud i himlen. Hver en sten, træ og busk er lagt, stillet eller plantet helt præcist – intet er overladt til tilfældighederne, og smukkere sted er svært at finde.

  Dernæst går vi på opdagelse i det verdensberømte Gion-distrikt. Her finder vi mange gamle tehuse, og man kan være heldig at opleve de fine geishaer med deres flotte kimonoer, kunstfærdigt opsatte hår og hvide ansigter på deres vej til og fra tehusene. Vi bliver også inviteret indenfor til en vaskeægte te-ceremoni med en Maiko. Maiko er navnet på unge japanske piger, der er ved at uddanne sig til geisha – kvindelige kunstnere, der underholder besøgende med sang, musik og dans.

  Aftensmaden nyder vi tilbage på skibet, mens turen går videre til Osaka.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, te-ceremoni og aftensmad.

 • Dag 6 Japanas første hovedstad Naras helligdomme og den berømte shoppinggade Dotonbori i Osaka

  Dagen byder på spændende oplevelser i Japans allerførste hovedstad Nara. Her gemmer der sig gamle skatte på hvert et gadehjørne, og vi får hurtigt indtryk af landets historiske tidslommer, som er helt fantastiske og næsten overvældende.

  Vi besøger den smukke og farverige Kasuga Taisha, der er en af de allervigtigste helligdomme inden for den japanske naturreligion, Shinto. Helligdommen blev opført på samme tid som Nara by og er for hvert 20. år blevet rituelt destrueret og genopbygget igen som påmindelse om livets forgængelighed.

  Efter denne oplevelse fortsætter vi gennem en stor, hellig park, også kendt som hjorteparken, hvor vi kan fodre søde shika-hjorte. Hjortene går frit omkring i parken, fordi de betragtes som gudernes budbringere. Fra parken bliver vi ledt videre til Todaiji-templet, der er verdens største træbygning og et af Japans mest kendte templer. Inde i templet kan man desuden opleve verdens største Buddha-statue i bronze.

  Vi spiser frokost på en god, lokal restaurant, hvorefter der venter storbyoplevelser a la Japan med besøg på shoppinggaden Dotonbori – kendt for sine gode shoppemuligheder og store udvalg af spisesteder.

  Om aftenen sejler vi videre mod Kochi.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 7 Kochi-borgen, Chikurinji-templet og gåtur langs stranden ved Katsurahama

  Tidlig morgen ankommer vi til Kochi. Her starter vi med at besøge Kochi-borgen, der er et af Japans kun 12 slotte. Slottet var tidligere herresæde for ”Yamauchierne”, der regerede over regionen i Edo-perioden, men slottet er i dag hjemsted for forskellige historiske skatte.

  Vi fortsætter til Chikurinji Templet, der ligger på Mt. Godai og siges at være opført af Gyōki i det ottende århundrede. Templet gemmer på flere betydelige skulpturer og er et vigtigt stop på den japanske pilgrimsrute Shikoku 88.

  Der er mulighed for at spise frokost på shoppinggaden Obiyamachi, inden vi nyder den stemning ved Katsurahama-stranden.

  Vi sejler videre mod Hiroshima først på aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Historiske oplevelser i Hiroshima og Miyajima Island

  Den japanske havneby Hiroshima blev 6. august 1945 ramt af Little Boy – den atombombe, som USA kastede over byen. Byens gode og informative krigsmuseum og mindepark beretter bl.a. om denne voldsomme hændelse, der tog over 78.000 liv og sårede endnu flere. Vi besøger det informative museum om hændelsen, inden vi går en tur gennem den fine mindespark, som bl.a. huser den berømte bygning A-bomb Dome.

  Vi sejler ud til den hellige ø Miyajima, der ligger ud for Hiroshima. Øen har den mest berømte røde Torii-port i Japan, som er placeret så langt ude på stranden, at det pga. tidevandet ligner, at den står ude i havet. Miyajima er en meget hellig ø inden for shintoismen. I gamle dage måtte man ikke betræde jorden, så det flotte hovedtempel blev bygget på stolper ude i vandet, så besøgende kunne se templet uden at betræde jorden.

  Vi er tilbage på krydstogtskibet om eftermiddagen, inden skibet sætter kursen mod Kagoshima.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 Kagoshima og Japans aktive vulkan Sakurajima

  Som den sydligste by på Kyushu byder Kagoshima på mildt vejr, palmetræer og en varm og imødekommende befolkning. Det er også her man finder en af Japans mest aktive vulkaner, Sakurajima, der ligger i Kagoshima bugt. Det er byens helt særlige vartegn, og selv om man skal holde sig min. to km fra vulkanens kratere, er der flere observationssteder rundt om, hvor vi kan komme tæt på og få et godt udsyn til vulkanen. Og det er blandt andet noget af det, vi skal opleve denne eftermiddag.

  Et af byens andre must-sees er den flotte Senganen-have, der pynter med åer, bambusskov og diverse helligdomme. Haven blev grundlagt af samurai-klanen Shimazu i 1658, og inde i midten af haven kan vi se Iso Residence, der står bevaret, så det ser ud, som var det i 1890erne.

  Dagens sidste oplevelse er en tur op ad den stejle bakke til Shiroyama Viewpoint. Oppe fra toppen er der den flotteste udsigt over de små, søde huse, der ligger med bjergene i baggrunden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 10 En dejlig dag på havet

  I dag er der mulighed for at slappe af og gå på opdagelse om bord på skibet. Gør for eksempel brug af Celebrity Millenniums spa-muligheder eller aflæg et besøg hos biblioteket eller en af de mange butikker. Du kan også tage en svømmetur i poolen eller nyde den friske havluft på dækket. Oplevelserne står simpelthen i kø, og det er nærmest umuligt at kede sig om bord.

  Inkluderede måltider: All Inclusive.

 • Dag 11 En dag med oplevelser ved Busan i Sydkorea

  Tidlig morgen ankommer vi til Sydkoreas andenstørste by, Busan, som har ca. 3,6 mio. indbyggere og et energisk storbyliv. Her besøger vi det buddhistiske tempel Haedong Yonggungsa, som er placeret med en bjergtagende udsigt over havet. Templet er lidt af en sjældenhed, da den ligger ved kysten og ikke i bjergene, som de fleste buddhistiske templer gør i Korea. Templet blev bygget i 1376 under Goryeo-dynastiet, og undergik i 1970 en nænsom restaurering, der har bragt templet tilbage til sin farvestrålende pragt. Templet er velbesøgt, og koreanerne ynder især at besøge templet nytårsdagsmorgen for at ønske, imens solen går op, samt højtiden i den periode, der markerer Buddhas fødsel.

  Vi besøger også kulturlandsbyen Gamcheon, der er kendt for sine stejle trapper, snoede stræder og små, søde huse. De mange pastelfarvede huse, den kreative atmosfære og utallige caféer gør Gamcheon til et af de mest fascinerende steder i Sydkorea.

  Der bliver også tid til en tur på Jagalchi-fiskemarkedet, hvor ”ajumma” – lokale midaldrende, gifte kvinder – falbyder makrel, hvalkød og alverdens farverige skal- og bløddyr til interesserede forbipasserende. Og på byens største marked, Gukje, går vi på opdagelse blandt de mange boder, der kan tilfredsstille nærmest ethvert behov, uanset om man er sulten, har brug for ny elektronik eller vil have en sjov souvenir med hjem. Her vil der også være mulighed for at købe frokost og smage på de lokale specialiteter.

  Vi kører tilbage til skibet sidst på eftermiddagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 12 En dag til søs

  Slap af eller gå på opdagelse om bord på skibet. Gør for eksempel brug af Celebrity Millenniums spa-muligheder eller aflæg et besøg hos biblioteket eller en af de mange butikker. Du kan også tage en svømmetur i poolen eller nyde den friske havluft på dækket.

  Skibet sætter igen kursen mod sydspidsen af den japanske ø, Hokkaido.

  Inkluderede måltider: All Inclusive.

 • Dag 13 Havnebyen Hakodate, Markeder, Goryokaku Park og Mt. Hakodate

  Vi ankommer til den hyggelige havneby Hakodate, der ligger på sydspidsen af den nordlige ø Hokkaido. Selv om det er Hokkaidos tredjestørste by, er den forholdsvist ukendt blandt udenlandske turister. Det er en skam, for byen har nogle af Japans smukkeste udsigter.

  Ved JR Hakodate Station ligger byens Morning Market (Asaichi), som vi naturligvis skal udforske denne morgen. Her finder vi nemlig noget af det lækre, friske fisk og skaldyr, som byen er særligt kendt for.

  Vi fortsætter til byens gamle fort i den naturskønne park Goryokaku, der til forveksling ligner Kastellet i København.

  Et af dagens højdepunkter er Mt. Hakodate – et 334 meter højt bjerg, som man både kan køre eller tage svævebanen op til. Udsigten fra toppen af bjerget er helt fænomenal og officielt en af Japans smukkeste.

  Turen går herefter videre til Kanemori Red Brick Warehouse, der består af hele syv lagerhaller med mere end 50 forskellige restauranter og souvenirbutikker. Her sælges der alt fra japanske godter til tøj og diverse nipsting.

  Om aftenen sejler vi videre mod Aomori.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 14 Hakkoda-bjergene, Wa Rasse Nebuta-museet og marked

  Byen Aomori ligger i den smukke Mutsu-bugt og byder på et væld af spændende oplevelser med alt fra flot natur til festivaler og håndlavet kunst. Lidt syd for byen troner Hakkoda-bjergene, der egentlig er ét stort vulkansk kompleks, som består af mere end 12 vulkaner. I 1902, hvor spændingerne mellem Rusland og Japan var enorme, gik 210 japanske soldater gennem Hakkoda-bjergene for at sikre en passage fra kysten i tilfælde af, at de russiske soldater skulle ødelægge vej- og jernbanenettet i området. Med dette in mente tager vi svævebanen op til toppen og nyder den spektakulære udsigt.

  Vi tager herefter hen til det store og meget kendte fiskemarked Gyosai Center, hvor der er mulighed for at spise frokost.

  Næste stop er Wa Rasse Nebuta-museet, hvor vi bliver klogere på historien bag Aomori Nebuta-festivalen, der hvert år finder sted i byen og tiltrækker massevis af besøgende. På museet får vi en ægte festivaloplevelse med dans og musik. Vi ser også årets unikke ”nebutaer” – flåder af krigsfigurer – der hvert år bæres gennem byen, imens lokale borgere optræder i farverige kostumer.

  I nærheden finder vi markedet A-factory, der ligger smukt ved havnen. Her sælges der forskellige lokale specialiteter, og det er muligt at se, hvordan den lokale æble- og pærecider bliver produceret.

  Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på skibet, og der er tid til afslapning inden aftensmaden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 15 En dejlig dag på havet

  I dag sætter vi kursen tilbage mod Tokyo, hvilket betyder, at vi får en dag på havet til at slappe af eller gå på opdagelse om bord på skibet. Gør for eksempel brug af Celebrity Millenniums spa-muligheder eller aflæg et besøg hos biblioteket eller en af de mange butikker. Du kan også tage en svømmetur i poolen eller nyde den friske havluft på dækket.

  Inkluderede måltider: All Inclusive.

 • Dag 16 Tilbage til Tokyo, Kejserpaladset, Odaiba og Shibuya

  Dagen byder på et besøg i den kejserlige residens, også kaldet Kejserpaladset, hvor den japanske kejserfamilie stadig bor den dag i dag. Paladset dækker et enormt område på mere end tre km2 og er omgivet af voldgrave og flotte haver, som ikke er åbne for offentligheden.

  Vi ser også Tokyos største underholdningsområde Odaiba, der ligger på en kunstig ø ude midt i Tokyo Bay. Øen kan nås via Rainbow Bridge, og her er et væld af butikker, museer, restauranter og skønne strande, man kan slå sig ned på.

  Vi tager videre til Shibuya, hvor vi ser verdens mest berømte lyskryds, Shibuya Crossing, der optræder i mange film med de ikoniske krydsende fodgængerfelter. Her går ca. 5 millioner mennesker hver dag frem og tilbage over gaden, der ligger i et stort og farverigt shoppingområde. Lige uden for Shibuya Station finder man en statue af hunden Hachiko, som mange måske kender fra filmen Hachiko – En ven for livet. For japanerne er denne hund blevet en nationalhelt og symbolet på loyalitet.

  Om aftenen holder vi en fælles afskedsmiddag på skibet, hvor vi siger farvel til Japan og ser tilbage på en række skønne oplevelser i de to lande.

  Vi overnatter på krydstogtskibet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 17 Afrejse og hjemkomst til Danmark

  Vi tager til lufthavnen og starter hjemrejsen mod Danmark, hvor vi ankommer sidst på aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 3-15 Opgrader dit efterårskrydstogt

  Lyst til lidt mere luksus på dit krydstogt? Se dine opgraderingsmuligheder nedenfor.

  Tilkøbsmuligheder

  Efterårskrydstogt: opgradering til udvendig kahyt m/balkon (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.500 pr. person

  10.475 kr. pr. person

  Efterårskrydstogt: opgradering til udvendig kahyt (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.500 pr. person

  3.495 kr. pr. person

  Efterårskrydstogt: tillæg for opgradering til udvendig enkeltværelseskahyt (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.500

  20.945 kr. pr. person

  Efterårskrydstogt: tillæg for opgradering til udvendig enkeltværelseskahyt m. balkon (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.500

  42.825 kr. pr. person

Gratis drikkevare-pakke ved opgradering – værdi kr. 5.500 pr. person!

Hvis du opgraderer din kahyt til enten en udvendig kahyt (tillæg 3.495 kr. pr. person) eller en udvendig kahyt med balkon (tillæg 10.475 kr. pr. person), får du en gratis drikkevare-pakke til en værdi af 5.500 kr. pr. person. Drikkevare-pakken er en “Classic Package”, som gælder visse øl, cocktails og drinks.

 

 

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 13 overnatninger i indvendig kahyt på luksuskrydstogtskibet Celebrity Cruises Millennium
 • 16 x morgenmad, 11 x frokost og 14 x aftensmad
 • 1 overnatning på godt, centralt beliggende 4-stjernet hotel i Tokyo inkl. morgenmad
 • Drikkepenge om bord på skibet og havneskatter (værdi ca. kr. 2.395)
 • Al transport samt 11 private udflugter inkl. entréer jf. program
 • Dagsudflugt til Busan i Sydkorea
 • 11 udflugter i Japan inkl. 4 x frokost, 2 x aftensmad
 • Tre dage i Tokyo, hvor vi bl.a. besøger Edo Tokyo-museet, Meiji templet, får lektion i sushi og oplever den japanske version af nutid og fremtid på Odaiba
 • En dag i Kyoto, hvor vi bl.a. besøger Den Gyldne Pavillon, oplever en te-ceremoni opført af en Maiko, og går tur i Gion-distriktet
 • Sejltur på Ashi-søen med udsigt til Mt. Fuji
 • Dagsudflugt til Hiroshima, bl.a. med besøg på krigsmuseum og i mindeparken
 • Udflugt til vulkan-øen Sakurajima
 • Besøg i Goryokaku-parken
 • Kabelbane ved Hakkado-bjerget i Aomori
 • Dagsudflugt i Busan, bl.a. med besøg i Gamcheon og på fiskemarked
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tillæg for enkeltværelse og indvendig enkeltkahyt kr. 17.495
 • Opgradering til udvendig kahyt m. balkon (inkl. drikkevare-pakke) kr. 10.475
 • Opgradering til udvendig kahyt (inkl. drikkevare-pakke) kr. 3.495
 • Tillæg for enkeltværelse og opgradering til udvendig enkeltkahyt (inkl. drikkevare-pakke) kr. 20.945
 • Tillæg for enkeltværelse og opgradering til udvendig enkeltkahyt m. balkon (inkl. drikkevare-pakke) kr. 40.245
 • Administrationsgebyr kr. 125

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god idé at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser,  så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Når du er på krydstogt med Celebrity Cruises

  Billetter og rejsedokumenter?

  Billetter bliver udstedt, når slutbetalingen er modtaget. Vi gør opmærksom på, at bagagemærkater vil blive udleveret på havnen ved afrejse.

  Hvornår kan jeg gå om bord?

  Tidspunktet for ombordstigning på det aktuelle cruise er opgivet på billetten. Hvis du ikke er om bord på skibet senest 90 minutter før planlagt afgangstidspunkt, antager vi, at du ikke vil med på cruiset. Cruiset vil da blive anset som afbestilt, og du vil ikke have ret til nogen refusion af købesummen ud over tilbagebetaling af skatter.

  Hvordan tjekker jeg ind på skibet?

  Hvis du har benyttet dig af Online Check-In på vore internetsider, skal du medbringe en udskrift af det signerede “Set Sail Pass” samt dine identifikationspapirer. Gå til “Set Sail”-området i cruiseterminalen, hvor du vil få tjekket dine papirer og udstedt et Sea Pass-kort. Dette fungerer som identifikationskort og nøglekort til din kahyt. Kortet bruges også til indkøb om bord på skibet og viser hvilket dæk i hovedrestauranten og hvilket bordnummer, du har ved måltiderne. Da vi rejser som gruppe, har vi på forhånd valgt et samlet tidspunkt.
  Hvis du ikke har tjekket ind online, skal du tage dit pas og cruisebilletter med til skranken i cruiseterminalen, hvor vores repræsentanter vil tjekke dig ind og udstede dit Sea Pass-kort. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som muligt, anbefaler vi, at du tjekker ind online på www.celebritycruises.dk under “Menu” og “Online Check-In”. Online Check-In er muligt frem til fire dage før afrejse.

  Hvordan betaler jeg for indkøb om bord?

  Valutaen om bord er USD. Alle skibene har et kontantfrit system, Sea Pass. Der bliver oprettet en Sea Pass-konto i dit navn, som skal tilknyttes et godkendt kredit- eller debetkort (VISA, MasterCard, Diners og American Express godtages). Alle rejsende vil få et Sea Pass, og beløbet bliver automatisk trukket fra kortet ved indkøb om bord. På sidste cruisedag vil der blive leveret en udspecificeret regning af kontoen til kahytten således, at du selv kan kontrollere beløbene. Det kan ske, at enkelte transaktioner, foretaget på cruisets sidste aften, ikke fremgår af regningen. Dette vil da i stedet blive lagt til slutopgørelsen.

  Hvilken dresscode gælder om bord?

  Det er nemt at planlægge, hvad du skal have på af tøj på cruiset. Du får brug for fritidstøj til brug i dagtimerne og lidt pænere tøj til aftenbrug. Tøj til aftenbrug kan være: Fritidsskjorter og bukser til mænd, bukser og top eller nederdel og bluse til kvinder. Pænt: Kjole eller buksedragt til kvinder, fritids-/pæn jakke til mænd. Vi anbefaler, at du pakker en lille taske/håndbagage med det, du har brug for til den første dag om bord, da det kan tage nogle timer, før bagagen bliver bragt til kahytten (bagagen leveres efter afsejling).

  Hvad med elektrisk udstyr og tøjvask?

  Strømspændingen om bord er 110/220 V. Du må selv medbringe eventuelle nødvendige adaptere. Hårtørrere findes i alle kahytter. Tøjvask, rens og pres er tilgængeligt mod betaling. Spørg din kahytstjener for mere information og priser. NB! Det er ikke nødvendigt at bære elektrisk udstyr i håndbagagen. Dette kan pakkes i bagagen til indtjekning.

  Hvad må man ikke tage med om bord?

  Det er ikke tilladt at tage følgende med om bord: Alkohol (med undtagelse af: Det er tilladt at medbringe 2 flasker vin), strygejern, stearinlys, våben (herunder også knive, lommeknive, Leatherman og lignende), vinåbner, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformatorer, brandfarlig væske, eksplosiver (f.eks. fyrværkeri), HAM radioudstyr, hockeykøller, rusmidler, saks, skateboard/surfboard.

  Hvor og hvornår kan jeg spise om bord?

  Alle måltider om bord er inkluderet i prisen. Enkelte restauranter tilbyder andre typer madoplevelser for et mindre tillæg. Madservering er tilgængelig 24 timer i døgnet. I hovedrestauranterne er der to bordseatings – der serveres altså middag to gange hver aften. Da vi rejser som gruppe, har vi valgt at reservere borde, så vi kan spise samlet. Man kan dog på forespørgsel selv bestemme, hvornår man ønsker at spise middag. Vi garanterer ikke, at alle forespørgsler kan imødekommes, men vi lover at gøre vort bedste.
  Almindelige tidspunkter for måltiderne i hovedrestauranten er som følger:
  Morgenmad: Fri bordseating 07:30 – 11:00.
  Frokost: Fri bordseating 12:00 – 13:30.
  Middag: To bordseatings – typisk kl. 18 og 20.
  Hvis du ønsker at være mere fleksibel, kan du få morgenmad, frokost og middag serveret andre steder end i hovedrestauranterne. Læs dagsprogrammet om bord for aktuelle tidspunkter og steder. Continental morgenmad serveres på forespørgsel i kahytten mellem klokken 07:00 og 10:00. Roomservicemenuen er tilgængelig hele døgnet (for bestillinger mellem 00:00 – 05:00 vil der pålægges et lille gebyr). Gæster i suiter (ikke Junior Suite) kan bede om en fuldstændig menu for hvert måltid til servering i suiten.

  Hvad med drikkevarer?

  Drikkevarer, ud over te og kaffe, er som udgangspunkt ikke inkluderet i prisen, men det er muligt at tilkøbe en drikkevarepakke til USD 55 pr. person pr. dag. Hvis du opgraderer din kahyt til enten en udvendig kahyt, balkonkahyt eller concierge class-kahyt, får du drikkevarepakken gratis. Drikkevarepakken gælder softdrinks, visse øl, cocktails, drinks og vine.

  Hvad er drikkepenge/serviceafgiften om bord?

  På Celebrity Cruises gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet for god service og personlig opmærksomhed. Ved grupperejser på krydstogter med Celebrity Cruises købt gennem Risskov Rejser er drikkepenge automatisk lagt til cruiseprisen ved bestilling. Du vil derfor få et brev leveret til din kahyt med information om, at drikkepengene allerede er registreret, og du behøver ikke betale noget ekstra ud over dette.

  Hvad sker der, hvis jeg bliver syg om bord?

  Lægetjenesten om bord er bemandet af en uddannet læge og mindst én sygeplejerske. Du skal selv betale for lægetjeneste, og det anbefales derfor at tegne tilstrækkelig syge-/rejseforsikring. Vi anbefaler passagererne at gemme alle kvitteringer, da forsikringsselskaberne skal have nødvendig dokumentation ved en eventuel forsikringssag. Der gøres opmærksom på, at lægetjenesten er reguleret af amerikansk lov, hvilket vil sige, at prisfastsættelsen for en konsultation med læge, undersøgelse, medicin og udstyr, som bliver brugt, mv. sættes derefter. Priserne kan derfor ikke ses i sammenhæng med priser, man er vant til hjemmefra. Lægetjenesten tilbyder søsygetabletter ved behov.

  Risskov Rejsers rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med at oversætte fra engelsk til dansk, hvis det skulle blive nødvendigt.

  Hvilke regler gælder for rygning om bord?

  Der er stort set røgfrit på alle vore skibe, men der er specifikke områder på skibet, hvor det er tilladt at ryge. Alle teatre og restauranter er røgfrie. Cigar- og piberygning er kun tilladt på de ydre dæk. Det er ikke tilladt at ryge i kahytten og heller ikke på balkonerne, der hører til den enkelte kahyt. Vi kan desværre ikke garantere allergikahytter.

  Hvad med alkoholholdige drikkevarer?

  Alkoholholdige drikkevarer kan købes i alle barer og restauranter om bord. Aldersgrænsen er 21 år for alle sejladser, som udgår fra Nordamerika. For sejladser, som udgår fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika er aldersgrænsen 18 år. På alle Celebrity Cruises private destinationer er aldersgrænsen 21 år. Alkoholholdige drikke til personligt forbrug kan ikke medbringes om bord. Det er imidlertid tilladt at medbringe to flasker vin om bord. Hvis du tager alkoholholdige drikke med dig ved ombordstigningen før cruisets start, vil dette blive konfiskeret og destrueret. Hvis du køber alkoholholdige drikkevarer undervejs på cruiset, vil dette blive opbevaret og leveret til din kahyt på cruisets sidste aften.

  Hvordan fungerer udflugterne i land?

  For at få mest muligt ud af opholdene i land anbefaler vi, at du vælger udflugter, som er planlagt af vore rejseeksperter. Udflugter kan forudbestilles på www.celebritycruises.dk. Udflugterne skal bestilles senest fire arbejdsdage før afrejse. Du kan også bestille udflugter om bord, såfremt der er ledige pladser på den ønskede udflugt. Der gøres opmærksom på, at udflugternes fastsatte tider kan ændres, samt at de kan aflyses, hvis antallet af deltagere er for lavt til at gennemføre udflugten.

  Bemærk, at Risskov Rejser på udvalgte grupperejser med krydstogt har inkluderet enkelte eller flere udflugter i rejsens pris.

  Hvordan tjekker jeg ud fra skibet?

  Du vil få udleveret bagagemærkater på en af de sidste dage om bord. Skriv navn, hjemmeadresse og eventuelle detaljer om flyrejse tydeligt på hver mærkat. Placér bagagen uden for kahytten inden den angivne tid på cruisets sidste aften. Sarte, vigtige og værdifulde genstande samt eventuel medicin bør pakkes i håndbagagen.

  Gæster med specielle behov?

  Du skal være i medicinsk og fysisk stand til at rejse og forsikre dig om, at rejsen ikke vil udgøre nogen fare for dig eller andre. Når du bestiller (eller så snart som muligt herefter, hvis tilstanden opstår efter, at du har bestilt), skal du skriftligt informere Royal Caribbean eller Risskov Rejser om eventuelle medicinske eller fysiske forhold, som kan kræve behandling eller pleje i løbet af cruiset, eller som kan påvirke dit cruise (herunder brug af tjenester eller faciliteter). Vi beder dig venligst om at give så detaljeret information som mulig. Enkelte af vore skibe har kahytter specielt tilpasset gæster, som er funktionshæmmede. De aktuelle dækplaner, som findes på vores hjemmesider, har en oversigt over disse. Gæster, som bruger kørestol, skal tage egen kørestol med og kan komme ud for ikke at kunne komme frem overalt. Enkelte forhold (for eksempel ved brug af tenderbåde for at komme fra skibet til land) kan hindre kørestolsbrugere i at gå i land i enkelte anløbshavne. Gæster med funktionshæmning eller medicinske sygdomme skal kunne klare sig selv eller rejse sammen med en, som kan bidrage med al nødvendig bistand. Vi beklager at måtte forbeholde os retten til at nægte en person at rejse, hvis personen efter vores opfattelse fysisk eller psykisk ikke er i stand til at rejse, eller som vil have behov for mere pleje, end en rejseledsager eller vi rimeligvis kan tilbyde.

  Kan jeg nægtes ombordstigning?

  Skibets ledelse kan afgøre, om enkelte skal nægtes ombordstigning. Dette kan ske i de tilfælde, at der er fare for din egen og/eller andre gæsters sikkerhed. Årsager til dette kan være sygdom med høj smitterisiko, uanstændig opførsel, manglende rejsedokumenter og andre årsager, som gør, at det er uforsvarligt at rejse. Ud over dette har skibene regler for, hvordan man skal forholde sig til andre om bord, samt hvordan man skal varetage sikkerhedsmæssige såvel som helbredsmæssige forskrifter. Hvis nogen skulle overtræde disse bestemmelser, kan skibets ledelse bede den rejsende og dennes rejseselskab om at forlade skibet umiddelbart i næste havn. Man er selv ansvarlig for de ekstra omkostninger, som dette eventuelt vil medføre.

  Sikkerhedsrutiner?

  Muster drill er en obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle gæster og mandskab om bord. Formålet er, at alle skal gøres bekendt med nødsignaler, vide hvordan de skal optræde og hvor (hvilken station) de skal møde op, hvis en nødsituation opstår. International Convention of Safety of Life at Seas (SOLAS) retningslinjer kræver, at en sikkerhedsøvelse skal afholdes inden 24 timer efter, at skibet har forladt afrejsehavnen. Sikkerhedsøvelsen for vore gæster bliver gennemført på alle skibe 30 til 60 minutter før, skibet lægger fra kaj på afrejsedagen. Sikkerhedsøvelsen vil hovedsageligt blive gennemført på engelsk, men derudover vil informationen også være tilpasset nationaliteten på skibets gæster og det lokale sprog i områderne, som skibene til enhver tid sejler i.

 • Inden du rejser til Japan og Sydkorea

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt under opholdets varighed og mindst tre måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Japan og Sydkorea er visumfrit for danske statsborgere, når opholdet er på under 90 dage.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Sydkorea hedder sydkoreanske won (KRW). Danske kroner veksles til en dårlig kurs. Derfor anbefales det at købe won hjemmefra, i god tid, da bankerne ikke altid har won liggende. Man kan også hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen.

  Valutaen i Japan hedder japanske yen (YEN). Vi anbefaler at veksle til YEN hjemmefra, da danske kroner veksles til en meget dårlig kurs. Det er også muligt at hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen.

  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Sydkorea er otte timer foran, når vi har normaltid i Danmark, og syv timer foran, når vi har sommertid. Japan er otte timer foran dansk normaltid og syv timer foran dansk sommertid.

  Transport

  Busserne i Sydkorea har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Den offentlige transport er yderst velfungerende i Japan, og det er intet problem at benytte både bus, tog og taxa. Busserne i Japan er af samme standard som i Danmark og kører ofte mellem de større byer og som bybusser. Japans metrosystem er et af de mest effektive i verden, og det er nemt at køre med.

  Taxachaufførerne i Japan er meget hjælpsomme og venlige – desværre er det ikke alle, der taler godt engelsk. Det er derfor en god idé at have et kort med sin destination, da japanske vejnumre er forvirrende – selv for taxachauffører! Taxaerne i Japan er ikke nær så dyre som i Danmark, og hvis man er flere sammen, kan det også betale sig at leje en taxa for en hel dag.

  Drikkepenge

  I Japan og Sydkorea skal man ikke efterlade drikkepenge, da dette kan anses for krænkende.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Sydkorea og Japan er sikre og fredelige lande at begå sig i. Der er meget lidt kriminalitet, og både mænd og kvinder kan gå uforstyrret på gaden. Dog er det altid en god idé at opbevare penge, pas og kreditkort ind til kroppen og være ekstra opmærksom, når du handler. Husk også at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en evt. sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Sydkorea benytter sig bl.a. af samme stikkontakt som i Danmark. Dog benytter man nogle steder 110-volts stik, der minder om de amerikanske.

  Japan bruger 100 volt og flade, skæv-benede stik. Det er en god idé at medbringe en adapter på rejsen.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikkevarer

  Det sydkoreanske køkken består for det meste af ris, nudler, grønsager og kød. Kimchi er Sydkoreas nationalret og serveres normalt til hvert måltid. Retten er en krydderstærk grønsagsret med rejer eller andre små havdyr.

  Det japanske køkken er knyttet til den zenbuddhistiske tankegang, hvor maden skal tilfredsstille både krop og sjæl. Det japanske køkken åbner en verden af varieret og eksotisk mad. Fisk, skaldyr, tang og ris præger retterne. Kød er mindre udbredt på grund af prisen. Vi anbefaler, at man prøver så meget af den traditionelle mad som muligt, og gå endelig ikke glip af en traditionel teceremoni.

  Hygiejneniveauet i Japan er rigtig højt, og på flere måder på niveau med flere vestlige lande. Drikkevandet kan drikkes i de fleste egne af Japan. Dog kan vandet godt smage mere af klor, end vi er vant til herhjemmefra. Vi anbefaler at drikke mineralvand fra flaske i Japan såvel som Sydkorea, og ligeledes frarådes isterninger.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Om aftenen kan der være en del køligere end om dagen – det kan derfor være en god idé at medbringe en jakke.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Sydkoreanerne er generelt meget venlige og et gæstfrit folk. Sydkoreas kultur er meget anderledes end den kultur, vi har i Danmark. Der er stor respekt for de ældre, og at være høflig er meget vigtigt for sydkoreanerne. De vigtigste normer at huske er, at man altid skal tage skoene af, inden man træder ind i et sydkoreansk hjem eller på et traditionelt hotel. Når man spiser, skal man bruge skeen til ris og spisepinde til alle andre retter. Man må ikke pege med pindene, og man må ikke stikke pindene ned i risen, fordi det opfattes som utilfredshed med maden.

  Sydkoreanere har engelsk i skolen i mindst seks år, hvor fokus er på skrivning og grammatik frem for engelsk mundtlighed. Det medfører, at de fleste sydkoreanere slet ikke taler engelsk.

  Japanerne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade – turister bliver mødt med smil og venlighed, når de bevæger sig rundt i byerne. Dog er det vigtigt at huske på, at Japan er et land, hvor ære og respekt er vigtigt, så derfor er det meget dårlig tone at blive ophidset og skælde ud, hvis der opstår problemer – på den måde taber man ansigt. Høflighed er en dyd i Japan, så husk både at sige goddag, tak og farvel ved indkøb og restaurationsbesøg.

  Fælles for begge lande er, at man lægger stor vægt på, at man er stand til at kontrollere sine følelser. Det er vigtigt at huske på, hvis du føler dig dårligt behandlet.

  Toiletforholdene vil de fleste steder også være gode, dog kan man på mindre steder eller i landområderne komme ud for, at der mangler toiletpapir. Derfor er det altid smart at have en pakke lommetørklæder og hånddesinfektionsgele med i tasken. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Hvis du leder efter det perfekte køb, når du er på shopping i Sydkorea, er traditionelle broderiarbejder et godt bud. Brilleetuier, forklæder og punge kan fås med alverdens farvestrålende broderede mønstre. Hanji er produkter lavet af traditionelt håndlavet koreansk papir – vær forsigtig, når du pakker det i kufferten, for det er lige så skrøbeligt, som det er smukt. Hvis du har fået smag for kimchi fra kimchiens hjemland, kan du tage nogle dåser med hjem og forlænge feriefølelsen.

  Japan er et shoppemekka, hvor alt fra traditionelle souvenirs og lokale delikatesser til de nyeste elektronikgadgets og modetøj kan findes. De større byer har ofte hele distrikter dedikeret til shopping, så her er noget at finde for enhver smag.

 • Fakta

  Sydkorea

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Seoul med 9,9 mio. indbyggere (metropolområde 24,1 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 51 mio. indbyggere.
  • Religion: Protestanter 20 %, buddhister 16 %, katolikker 8 %. Mange sydkoreanere bruger dog også en del elementer fra konfucianismen.
  • Sprog: Koreansk.
  • Areal: 99.720 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Sydkoreas klima er subtropisk. De har varme somre og meget kolde vintre. Fra juni til august ligger gennemsnitstemperaturen på Jeju-øen og i Seoul gerne på omkring 30 °C.

  Japan

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Tokyo med ca. 12 mio. indbyggere (metropolområde 37,9 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 126,5 mio. indbyggere.
  • Religion: 70 % bekender sig til shintoismen, 70 % til buddhismen og 1,2 % til kristendom. Det samlede tal overstiger 100 %, fordi mange japanere praktiserer flere religioner.
  • Sprog: Japansk – det er et fåtal, der er rigtig gode til engelsk.
  • Areal: 377.835 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet i Japan er ofte mildt og behageligt med svale vintre og varme og fugtige somre. Vintermånederne, især omkring årsskiftet, plejer at byde på klart vejr i flere uger i træk, og det bliver sjældent frostgrader i Tokyo. Juni til september er henholdsvis regntid og tyfonsæson. Efteråret, der varer fra oktober til december, og foråret, der starter i marts og varer til hen i maj, er så absolut de bedste tider at besøge Japan.

Trustpilot