Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Japan

Velkommen til Japan

Når du rejser til Japan, vil du opleve et af verdens mest specielle og unikke lande. Fra år 1603 og frem har mange af de traditioner, vi forbinder med Japan, udviklet sig. Japan valgte helt bevidst at isolere sig fuldstændig fra omverdenen, da landet ikke var interesseret i, at europæiske missionærer skulle komme og præge deres land. Da landet endelig blev åbnet op igen i år 1867, fik omverdenen øje for det særegne land, som Japan havde udviklet sig til. Shoguns, samuraier og ninjaer havde styret landet med hård hånd, men samtidig havde de udviklet deres egne traditioner såsom kalligrafi, stenhaver, geishaer, sushi og bonsaitræer – som alt sammen stammer fra og blev finpudset i den isolerede periode.

Oplev forskellige tidsaldre på din rejse til Japan

I nyere tid kom Japan dramatisk på verdenskortet igen under 2. verdenskrig med deres angreb af Pearl Harbor i 1941 og USA’s atombomber, der blev kastet over Hiroshima og Nagasaki i 1945. Ud af denne forfærdelige historie er et nyt og meget fascinerende land vokset frem. I vores tid er landet mest kendt for sin effektivitet, deres bilproduktion og teknologiske opfindelser. Kontrasterne er store i dette forunderlige land.

I Tokyo eller Osaka føles det som om, at man går rundt i fremtiden. Neonlys overalt med blinkende reklamer, lydløse hybridbiler, mobiltelefoner som ikke er kommet til Europa endnu, og veje i 3-etagers højde hvor man kigger lige ind i folks soveværelser. I Kyoto og Takayama føler man, at man går rundt i fortiden – og man forventer næsten, at en ninja lydløst kommer springende rundt om det næste gadehjørne. Her går man på sin Japan-rejse rundt blandt gamle traditionelle træhuse med rispapirvægge og rismåtter, der omgives af smukke stenhaver. Templer og japanske haver er designet for at skabe ro i sindet og være en fryd for øjet. Hver en sten, træ og busk er lagt, stillet eller plantet helt præcist – og intet er overladt til tilfældighederne.

Venlige japanere, lag på lag og et yderst delikat køkken

Når du rejser til Japan er oplevelserne mange i dette smukke kuperede land, som er næsten 9 gange større end Danmark. Bjerge udgør 70 % af landet, så befolkningen på 127 mio. mennesker lever meget trangt i forhold til danske forhold. Her bygger man opad og nogle steder også nedad for at få plads til alle. Japanerne er en venlig og nysgerrig befolkning. Det er desværre ikke mange af dem, som kan snakke engelsk, og selvom de kan, er det ikke alle, der vil gøre det, da de er bange for at tabe ansigt, hvis de ikke kan gøre sig helt forståelige.

Maden er en oplevelse i sig selv, og det er endnu en af hovedårsagerne til, at man også skal besøge landet. Man forbinder især japansk mad med sushi. Traditionelt var sushi fattigmandsmad, som handlende spiste. Når de skulle på vandringer for at sælge deres varer, pakkede de deres fisk ind i ris for at opbevare det bedst. Det endte med, at de spiste det hele, og dermed blev sushi opfundet. Det japanske køkkens fremragende madretter er selvfølgelig præget af fisk, da landet består af næsten 2.500 øer med rig adgang til havet. Måden som maden bliver præsenteret på, er også en hel oplevelse i sig selv. Det skal være æstetisk og se præsentabelt ud, og her efterlever man virkelig ordsproget om, at man spiser med øjnene.

Japan er et meget undervurderet land, som er fyldt med unikke og uforglemmelige oplevelser – og dem som har været på besøg i landet, siger ofte ”Hvorfor tog vi ikke dertil noget før”. Så vent ikke længere, og tag med på en rejse til Solens Rige!

Find din næste rejse til Japan nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Japan

  Pas & visum

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Japan, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt under opholdets varighed. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Japan, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A+B). For yderligere information, kontakt venligst egen læge i god tid inden afrejse. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt.
  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen i Japan hedder japanske yen (YEN) og er den eneste valuta, der anvendes. Danske kroner veksles til en meget dårlig kurs, derfor anbefaler vi at købe lidt yen hjemmefra. Man kan også hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen er +8 timer, når vi har vintertid i Danmark, og +7 timer når vi har sommertid.

  Transport i Japan

  Den offentlige transport er yderst velfungerende i Japan, og det er intet problem at benytte både bus, tog og taxa. Busserne i Japan er af sammen standard som i Danmark og kører ofte mellem de større byer og som bybusser. Japans metrosystem er et af de mest effektive i verden, og det er nemt at køre med. Man kan fx købe et 7-, 14- eller 21-dages kort, og på den måde kan man køre frit på de fleste strækninger i Japan. Taxachaufførerne i Japan er meget hjælpsomme og venlige – desværre er det ikke alle, der taler godt engelsk. Det er derfor en god idé at have et kort med sin destination, da japanske vejnumre er forvirrende – selv for taxachauffører! Taxaerne i Japan er ikke nær så dyre som i Danmark, og hvis man er flere sammen, kan det også betale sig at leje en taxa for en hel dag.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt gode hoteller med god beliggenhed. Hotelstandarden i Japan er svarende til europæisk standard, dog skal man forvente mindre værelser. Til gengæld er det japanske folk meget gæstfrie og serviceminded. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Japan er et sikkert og fredeligt land at begå sig i. Der er meget lidt kriminalitet, og både mænd og kvinder kan gå uforstyrret på gaden. Dog er det altid en god ide at opbevare penge, pas og kreditkort indtil kroppen og være ekstra opmærksom, når du handler. Husk også at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en evt. værdiboks på hotellet.

  Drikkepenge

  I Japan skal man ikke efterlade drikkepenge, da dette kan anses for krænkende.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon, når du er i Japan. Det er en god idé at medbringe en adapter eller omformer på rejsen, hvis du tager elektriske apparater med.

  I Tokyo og det østlige Japan benytter man følgende strømkilde: 100 volt AC, 50 Hz. I det vestlige Japan (Osaka) benytter man følgende strømkilde: 100 volt AC, 60 Hz.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Japan, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i landet. Vi anbefaler, at du tjekker med din mobiludbyder inden afrejse. Hvis du skal ringe til Danmark fra Japan, skal du taste 01045 inden telefonnummeret. Fra Danmark til Japan er landekoden 0081.

  Danske smartphones virker som regel i Japan, men almindelige mobiltelefoner medbragt fra Danmark virker oftest ikke i Japan. Her kan man benytte lokale netcaféer eller WiFi’en på hotellet. Flere hoteller tilbyder gratis WiFi i lobbyen, dog er det ofte mod betaling, hvis man ønsker WiFi på værelset.

  Mad & drikkevarer

  Det japanske køkken er knyttet til den zenbuddhistiske tankegang, hvor maden skal tilfredsstille både krop og sjæl. Det japanske køkken åbner en verden af varieret og eksotisk mad. Fisk, skaldyr, tang og ris præger retterne. Kød er mindre udbredt på grund af prisen. Vi anbefaler, at man prøver så meget af den traditionelle mad som muligt, og gå endelig ikke glip af en traditionel teceremoni.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Bemærk, at der om aftenen kan være en del køligere end om dagen, det kan derfor være en god idé at medbringe en jakke.

  Hygiejneniveauet i Japan er rigtig højt, og på flere måder på niveau med flere vestlige lande. Drikkevandet kan drikkes i de fleste egne af Japan. Dog kan vandet godt smage mere af klor, end vi er vant til herhjemme fra – så for en sikkerhedsskyld anbefaler vi vand fra flaske, som kan købes alle steder, selv efter butikkerne er lukket, da der rigtig mange steder i Japan står drikkevareautomater på gaderne. Toiletforholdene vil de fleste steder også være gode, dog kan man på mindre steder eller i landområderne komme ud for, at der mangler toiletpapir. Derfor er det altid smart at have en pakke lommetørklæder og hånddesinfektionsgele med i tasken.

  Møde med en anden kultur

  Japanerne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade – turister bliver mødt med smil og venlighed, når de bevæger sig rundt i byerne. Dog er det vigtigt at huske på, at Japan er et land, hvor ære og respekt er vigtigt, så derfor er det meget dårlig tone at blive ophidset og skælde ud, hvis der opstår problemer – på den måde taber man ansigt. Høflighed er en dyd i Japan, så husk både at sige goddag, tak og farvel ved indkøb og restaurationsbesøg.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Tokyo med ca. 12 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 126,5 mio. indbyggere.
  • Religion: 52 % bekender sig til shintoismen, 39 % til buddhismen og 1,2 % til kristendom.
  • Sprog: Japansk – det er et fåtal, der er rigtig gode til engelsk.
  • Areal: 377.835 km² – Japan er ca. 9 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 29.751 km.
  • Højeste punkt: Mount Fujiyama 3.776 m.
  • Klima: Klimaet i Japan er ofte mildt og behageligt med svale vintre og varme og fugtige somre. Vintermånederne, især omkring årsskiftet, plejer at byde på klart vejr i flere uger i træk, og det bliver sjældent frostgrader i Tokyo. Juni til september er henholdsvis regntid og tyfonsæson. Efteråret, der varer fra oktober til december, og foråret, der starter i marts og varer til hen i maj, er så absolut de bedste tider at besøge Japan.