Ring til os 70 22 66 00

Østens mystik findes i Japan

Østens mystik findes i Japan

Japan før & nu

9 dage fra 23.495 kr.

Tag med på en sand tidsrejse til øriget Japan! I Tokyo og Osaka føles det som om, at man går rundt i fremtiden med neonlys overalt, lydløse hybridbiler og hypermoderne højhuse. I kulturbyen Kyoto er man hensat til fortiden blandt de mange gamle velbevarede templer og traditionelle træhuse med rispapirvægge og rismåtter, der omgives af smukke zen-haver.

På spændende byrundture kommer du godt omkring og ser de mange højdepunkter i hovedstaden Tokyo, historiske Kyoto og madmekkaet Osaka. Der venter også store naturoplevelser i nationalparken Hakone, hvor Mt. Fuji ”bor”, og hvor vi skal se det hele fra oven på en kabelbane-tur, opleve den termiske aktivitet i vulkandalen Owakudani og på en skøn sejltur på Ashi-søen.

Glæd dig fordi

 • du på byrundture i Tokyo bl.a. oplever Ueno-parken, Asakusa Kannon-templet og øen Odaiba
 • du får oplevelser i Tokyos forskellige områder, bl.a. Shinjuku, Ginza og Harajuku
 • du tager med en kabelbane op i højderne med flot udsigt over Ashi-søen og Mt. Fuji
 • der venter termisk aktivitet i Owakudani-dalen og en idyllisk sejltur på Ashi-søen
 • du i Osaka får en fantastisk udsigt fra observatoriedækket i højhuset Umeda Sky Building
 • der venter oplevelser i Osakas berømte shoppingområde Shinsaibashi, som ligger langs med Dotonbori-kanalen, der er et gastronomisk mekka
 • du rejser med 300 km/t i et af de berømte lyntog, Shinkansen, fra Odawara til Kyoto
 • du kommer på flere byrundture i Kyoto med bl.a. Den Gyldne Pavillon, Nijo-slottet og zen-haver

Smag dig gennem Japan
På alle vores Japan-rundrejser har vi valgt at inkludere de fleste måltider, da maden i Japan udgør en stor del af rejsens helhedsoplevelse. Madlavningen og præsentation af maden er næsten en kunstart i sig selv. Det kan være en svær opgave at finde de rigtige steder at spise på egen hånd. Vores dygtige rejseledere og samarbejdspartner i Japan kender alle de gode, autentiske steder, som de med stor fornøjelse viser frem. Du kan godt glæde dig til spændende og anderledes madoplevelser, når vi smager og dufter os gennem Japan.

Oplev Japan i farver
Foråret i Japan byder på blomstrende kirsebærtræer, sakura, og når træerne står i blomst, valfarter japanerne til for at beundre blomsterfloret. Denne handling har selvfølgelig et navn, nemlig hanami. Når det så bliver tid til koyo i november, betyder det, at man skal ud og beundre efterårets smukke farver, når de flammer changerende op fra ginkgo-træets knaldgule farver til det stærkt røde løv på ahorn-træerne.

Antal dage
9 dages rundrejse
Pris
Fra 23.495 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til det centrale Japan fordi

Du oplever “sakura” – når de mange kirsebærblomster spektakulært springer ud i foråret

Du får et usædvanligt rigt program, der selvfølgelig inkluderer ALLE udflugter og entréer

Flyv fra hele Danmark: Vi har afgang fra både Aalborg, Billund og København

Danmarks bedste rundrejse til det centrale Japan fordi

Mød din rejseleder

Oplev Japan med historiker Ole Fournais

Ole Fournais er en garvet rejseleder, som har rejst i det meste af verden. Ole har kulturhistorien i fokus, og som rejseleder sætter han en ære i at finde nogle interessante, spændende og pittoreske steder, så hans gæster kan få nogle usædvanlige oplevelser.


Læs mere om Ole Fournais

Oplev Japan med journalist Steen Ramsgaard

Glæd dig til at opleve Japan i selskab med rejseleder Steen Ramsgaard. Steen Ramsgaard har arbejdet som journalist i over 35 år, bl.a. som redaktionssekretær på Politikens udlandsredaktion og som reporter på TV-Avisens udlandsredaktion. Steens dybe fascination af Japan begyndte med drengeårenes tegneserier om 2. Verdenskrig, og den blev forstærket af Akira Kurosawas samurai-film. Siden 2016 har han arbejdet som freelancejournalist og rejseleder, og Steen glæder sig til at dele sin fascination af ”Solens Rige” med sine gæster.


Læs mere om Steen Ramsgaard

Steen Ramsgaard Japan - Risskov Rejser

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Tokyo og velkomstmiddag

  Efter ankomst kører vi direkte til vores hotel, hvor vi skal bo de næste tre nætter. Vi spiser velkomstmiddag sammen på en restaurant i nærheden af hotellet.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 2-4

  Hotel Monterey Hanzomon

  Hotel Monterey Hanzomon ligger i centrum af Tokyo. Hotellets indretning er inspireret af gamle japanske traditioner og skikke, hvilket kommer til u...

 • Dag 3 Tokyo-oplevelser med øen Odaiba, Meiji-templet, Harajuku-området og Shibuya-lyskrydset

  Vi tager hul på de første oplevelser i Japans hovedstad, Tokyo – en by, som kan tage pusten fra de fleste. Undervejs på dagens byrundtur benytter vi os af Japans fantastiske metrosystem og får oplevelsen af at komme ned i de menneskefyldte undergrundsbaner. Vi oplever også, at trods de mange mennesker, så fungerer alting upåklageligt. Det er nogle flotte dekorerede og velholdte metrosystemer, vi skal se. Visse steder i byen vil du føle, at du er trådt ind i fremtiden med flotte skyskrabere, neonlys og masser af liv, for i næste øjeblik at føle dig trukket tilbage i tiden ved byens gamle templer.

  Oplevelserne vil være store fra starten af med besøg i Shinjuku-kvarteret, som er Tokyos moderne bydel og knudepunkt. Her findes nogle af byens flotte og også anderledes højhuse, såsom Tokyo Metropolitan Government Building. Fra toppen af denne bygning får du en af byens flotteste udsigter, hvor man på en god dag kan se helt til Mt. Fuji. På gåturen kommer vi også forbi det livlige Kabukicho-område, der ligger tæt Shinjuku Station, som er Tokyos knudepunkt nummer ét.

  Efter frokost bruger vi et par timer på besøg på øen Odaiba. Den er i de senere år blevet bygget op som en hel underholdningsø. Her findes bl.a. Toyotas udstillingshal, et tivoliområde, shoppingcentre og en flot udsigt over Tokyos skyline. Herefter går vi en hyggelig tur gennem en stor park for at besøge Tokyos vigtigste shintotempel – Meiji-templet. Her kan vi være heldige at opleve et af de unge smukke shinto-brudepar, da dette er et meget smukt og helligt sted at blive viet.

  Vi afslutter dagen med et besøg i Harajuku-området, som er området, hvor de unge i Tokyo hænger ud. Nogle af dem er klædt ud i deres helt egen specielle tøjstil, som er en spøjs blanding af punkere og tegneseriefigurer. Vi ser verdens mest berømte lyskryds, Shibuya Cross, der optræder i mange film med de ikoniske krydsende fodgængerfelter. Her går ca. 5 millioner mennesker hver dag frem og tilbage over gaden, der ligger i et stort og farverigt shoppingområde. Lige uden for Shibuya Station finder man en statue af hunden Hachiko, som mange måske kender fra filmen Hachiko – En ven for livet. For japanerne er denne hund blevet en nationalhelt og symbolet på loyalitet.

  Efter aftensmaden vil der være mulighed for at tage med rejselederen tilbage til Shibuya-området for at kigge på de særegne ”love hotels” og for at se alle neonlysene om aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Oplevelser i Tokyo med Ueno-parken, Asakusa Kannon-templet, Ginza-området og Tokyo Tower

  Dagens program byder på nogle af Tokyos største og mest spændende attraktioner. Vi besøger bl.a. Tokyos mest kendte tempel Asakusa Kannon. Her er et leben uden lige samt en meget hyggelig handelsgade. Vi besøger både Tokyo National Museum og Ueno-parken, som særligt i foråret er utroligt smuk med sine mange blomstrende kirsebærtræer. Det er også her i området, at vi spiser frokost.

  Efter frokost besøger vi Akihabara Electric Town og forlystelses- og forretningsområdet Ginza. Ginza er verdens dyreste adresse og stedet, hvor alle kendte modemærker ’skal’ være. Det er derfor kendt som shoppingområdet over dem alle, og her kan man få den fuldendte luksusoplevelse med en service ud over det sædvanlige.

  Der bliver også tid til at se det hele lidt fra oven igen, når vi lægger vejen forbi det japanske svar på Eiffeltårnet, nemlig det rød-hvide Tokyo Tower, der i form og konstruktion minder om Paris’ vartegn, dog er tårnet her 13 meter højere. Vi har adgang til det nederste observationsdæk, hvor udsigten over byen er forrygende.

  Om aftenen spiser vi middag på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 5 Mt. Fuji, naturskøn tur med kabelbane, vulkandalen Owakudani og sejltur på Ashi-søen

  Efter morgenmad er der afgang til den smukke og meget populære nationalpark Hakone sydvest for Tokyo. På vej til nationalparken vil vi forhåbentlig få vores første glimt af det hellige og majestætiske bjerg Mt. Fuji. Mt. Fuji er Japans højeste bjerg med sine 3.776 m, og hun er en sky dame, da hun kun viser sig omtrent hver tredje dag på grund af skydække.

  Vi starter besøget i nationalparken med formidlingscenteret Mt. Fuji World Heritage Center, der har eksisteret siden 2013. Centeret fortæller historien om Japans højeste bjerg, der gennem tiden er blevet tilbedt og afbilledet i tusindvis af værker.

  Efter frokost tager vi en bjergtagende tur med Hakone-kabelbanen, hvor der venter en eminent udsigt over den smukke Ashi-sø, vulkandalen Owakudani – og hvis vi er heldige – af magiske Mt. Fuji. Der bliver tid til at opleve den termiske aktivitet i Owakudani-dalen, der er kendt for sine varme kilde, og herefter venter en fin lille sejltur på Ashi-søen. Her kan du slappe lidt af og nyde den flotte natur, og forhåbentlig vil du kunne få flere kig til Japans højeste bjerg. Langs søbredden, og også ude i vandet, står de hellige torii-porte, som er nemt genkendelige med deres karakteristiske røde farve. Efter en masse gode naturoplevelser sætter vi kursen mod vores hotel i Hakone.

  NB – vi gør opmærksom på, at kufferterne transporteres fra Tokyo til hotellet i Kyoto, hvorfor du bør pakke en taske med de sager, du finder nødvendige til overnatningen i Hakone.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Hakone Sengokuhara Prince Hotel

  Det 4-stjernede hotel Hakone Sengokuhara Prince Hotel ligger smukt placeret i naturskønne omgivelser i Hakone. Hotellet har sin egen lille butik, ...

 • Dag 6 Med Shinkansen til Kyoto, hvor der venter byrundtur med bl.a. Kiyomizudera-templet og oplevelser i Gion-distriktet

  Efter morgenmaden kører vi til togstationen Odawara, hvor der venter os en højhastigheds-oplevelse, nemlig en tur med det verdensberømte Shinkansen-tog, der kører med over 300 km/t mod Kyoto.

  Kyoto er en af verdens mest enestående byer. Byen var Japans hovedstad i perioden 794-1867, husede mere end 2.000 templer og var Japans kulturelle centrum. Da amerikanerne skulle beslutte, hvor de skulle smide atombomberne i slutningen af 2. verdenskrig, var Kyoto en af byerne, de overvejede at bombe. Byen blev dog skånet, hvilket gjorde, at den rige historiske kulturarv kunne forblive intakt.

  Denne dag skal vi se nærmere på, hvad det er, der gør Kyoto så speciel, og se nogle af Japans største attraktioner. Vi begynder med det store buddhistiske tempel, Kiyomizudera-templet, som er en del af UNESCOs verdensarv. Her venter der os en flot udsigt fra den enorme træpavillon. Selve gåturen op til templet går via farverige gader med små souvenirbutikker og meget gamle huse. Her ser vi også unge japanere og turister iført de traditionelle japanske klædedragter.

  Dernæst går vi på opdagelse ad de to mest charmerende og kendte gader i byen, nemlig Sannenzaka og Ninenzaka, der er fyldt med små butikker og traditionelle træhuse. I det verdensberømte Gion-distrikt findes mange gamle tehuse, og man kan være heldig at opleve de fine geishaer med deres flotte kimonoer, kunstfærdigt opsatte hår og hvide ansigter på deres vej til og fra tehusene.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 6

  Kyoto Tower Hotel Annex

  Kyoto Tower Hotel Annex har en fantastisk beliggenhed i hjertet af Kyoto kun tre minutters gang fra Kyoto Station med apotek og dagligvarebutikker ...

 • Dag 7 Torii-porte ved Fushimi Inarai-templet, Nijo-slottet og videre til Osaka

  Vi starter dagen ved Fushimi Inarai-templet, som er kendt for sine tusindvis af torii-porte. Hele vejen op ad bakken til templets indgang går man gennem disse flotte røde porte, som står så tæt, at man næsten føler, at man går under overdækning.

  Vi besøger også det imponerende Nijo-slot fra 1603, som var shogunens tilholdssted, når han var på besøg i Kyoto, og som især er kendt for sine trægulve. De var konstrueret til at knirke, når folk trådte på dem, så shogunen blev advaret om eventuelle fjender, der prøvede at snige sig ind på ham.

  Den første oplevelse efter frokost er Kinkakuji Templet, der også bliver kaldt Den Gyldne Pavillon. Den Gyldne Pavillon er bygget ud fra en tidligere shoguns forestilling om, hvordan der må se ud i himlen. Hver en sten, træ og busk er lagt, stillet eller plantet helt præcist – intet er overladt til tilfældighederne, og smukkere sted er svært at finde. Dernæst skal vi se Ryoanji-templet, som huser den flotteste stenhave i Kyoto – og nogle mener endda i hele Japan. Haven er blandt andet anlagt, så den udgøres af 15 større sten, som symboliserer øer, og i ægte zen-stil kan man aldrig se de 15 sten på én gang, men kun se 14 af stenene, uanset hvor man står.

  Efter en masse gode Kyoto-oplevelser kører vi videre til hotellet i Osaka.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7-8

  Hearton Hotel Nishi Umeda

  Hearton Hotel Nishi Umeda ligger i Osaka med kun tre minutters gang til nærmeste station. Hotellet er indrettet i klassisk japansk stil med lyse f...

 • Dag 8 Osaka-borgen, storslået udsigt fra Umeda Sky Building, tid i Dotonbori og Shinsaibashi-området. Hjemrejsen begynder

  Vi starter byrundturen i Osaka med at se et af Japans mest berømte vartegn, nemlig Osaka-borgen, der troner majestætisk fra sin plads. Den imponerende borg blev påbegyndt bygget i 1583 af adelsmanden Toyotomi Hideyoshi, og har siden da undergået flere genopbygninger og restaureringer grundet skader fra flere krige i tidens løb. Den seneste restaurering i 1997 har gjort, at der bag borgens vægge venter et moderne museum, der fortæller den spændende historie om Toyotomi Hideyoshi og borgen selv. Osaka-borgen omringes af en smuk og velbesøgt park, der især trækker besøgende til i april, når kirsebærtræerne blomstrer.

  Endnu en gang på denne tur kommer vi op i højderne, når vi besøger det helt unikke observationsdæk i Umeda Sky Building, der forbinder bygningens to tårne i 170 m højde, hvorfra man både kan mærke vinden og nyde udsigten over hele Osaka. Herefter står den på storbyoplevelser a la Japan, når vi besøger shopping- og madmekkaerne Shinsaibashi og Dotonbori, der er områder kendt for deres gode shoppingmuligheder og store udvalg af spisesteder.

  Herefter er resten af dagen fri til at udforske Osaka på egen hånd, og fik du ikke oplevet Dotonbori- og Shinsaibashi-området med maven, er det med at gøre det nu. Osaka er kendt som en af landets mest spændende gastronomiske byer, og det er værd at følge byens uofficielle talemåde, der lyder: kuidare – spis til du segner! Folk i Osaka går virkelig op i at spise, og her hedder det ikke bare, at man er sulten, nej, det hedder poetisk, at munden er ensom.

  Sidst på aftenen kører vi til lufthavnen, hvor vi checker ind, for lidt efter midnat at flyve hjem mod Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 9 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 6 x frokost og 5 x aftensmad
 • Al transport samt udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 400)
 • Byrundtur i Tokyo, bl.a. med besøg i Tokyo Towers og templet Asakusa Kannon
 • Oplevelser i Tokyos forskellige områder, bl.a. Shinjuku, Ginza og Harajuku
 • Med kabelbane op i 1.340 m højde i Hakone Nationalpark
 • Besøg i vulkandalen Owakudani og sejltur på Ashi-søen med udsigt til Mt. Fuji
 • Kørsel med et af de berømte lyntog, Shinkansen
 • Flere byrundture i Kyoto med bl.a. Den Gyldne Pavillon, Nijo Slottet, Gion-området og japanske haver
 • Besøg ved Fushimi Inarai-templet med de mange orangerøde torii-porte
 • Oplev bambusskoven og den berømte Togetsukyo-bro
 • Byrundtur i Osaka med Osaka-borgen, Umeda Sky Building og shoppingområdet Shinsaibashi
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.595
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Tilslutning fra Aalborg, Billund & Århus fra kl. 1250,-
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 27 marts 2021 9 dage Billund
  København
  Aalborg

  24.495 kr.
  Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - København 27/03-2021   kl. 09:55 27/03-2021   kl. 10:45
   København - Dubai 27/03-2021   kl. 14:20 27/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Tokyo Narita 28/03-2021   kl. 02:40 02/06-2020   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 03/04-2021   kl. 23:45 04/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 04/04-2021   kl. 08:20 04/04-2021   kl. 13:15
   København - Billund 04/04-2021   kl. 14:30 04/04-2021   kl. 15:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 27/03-2021   kl. 14:20 27/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Tokyo Narita 28/03-2021   kl. 02:40 28/03-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 03/04-2021   kl. 23:45 04/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 04/04-2021   kl. 08:20 04/04-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 27/03-2021   kl. 10:15 27/03-2021   kl. 11:00
   København - Dubai 27/03-2021   kl. 14:20 27/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Tokyo Narita 28/03-2021   kl. 02:40 28/03-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 03/04-2021   kl. 23:45 04/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 04/04-2021   kl. 08:20 04/04-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 04/04-2021   kl. 15:25 04/04-2020   kl. 16:10
   Se flytider
 • 10 april 2021 9 dage Billund
  København
  Aalborg

  24.495 kr.
  Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - CPH 10/04-2021   kl. 12:30 10/04-2021   kl. 13:20
   København - Dubai 10/04-2021   kl. 15:35 10/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 11/04-2021   kl. 02:40 11/04-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 17/04-2021   kl. 23:45 18/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 18/04-2021   kl. 08:20 18/04-2021   kl. 13:15
   København - Billund 18/04-2021   kl. 14:30 18/04-2021   kl. 15:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Osaka Kansai Intl

   Flytider
   Osaka Kansai Intl - Dubai 17/04-2002   kl. 23:45 18/04-2021   kl. 05:15
   København - Dubai 10/04-2021   kl. 15:35 10/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 11/04-2021   kl. 02:40 11/04-2021   kl. 17:35
   Dubai - København 18/04-2021   kl. 08:20 18/04-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 10/04-2021   kl. 13:05 10/04-2021   kl. 13:55
   København - Dubai 10/04-2021   kl. 15:35 10/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 11/04-2021   kl. 02:40 11/04-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 17/04-2021   kl. 23:45 18/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 18/04-2021   kl. 08:20 18/04-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 18/04-2021   kl. 15:25 18/04-2021   kl. 16:10
   Se flytider
 • 01 oktober 2021 9 dage København
  23.495 kr.
  Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 01/10-2021   kl. 00:00 01/10-2021   kl. 23:55
   Mellemlanding - Tokyo Narita 02/10-2021   kl. 00:00 02/10-2021   kl. 00:00
   Osaka Kansai Intl - Mellemlanding 08/10-2021   kl. 00:00 09/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 09/10-2021   kl. 00:00 09/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 15 oktober 2021 9 dage København
  23.995 kr.
  Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 15/10-2021   kl. 00:00 15/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Tokyo Narita 16/10-2021   kl. 00:00 16/10-2021   kl. 00:00
   Osaka Kansai Intl - Mellemlanding 22/10-2021   kl. 00:00 23/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 23/10-2021   kl. 00:00 23/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Japan

  Pas og visum

  Japan er visumfrit for danske statsborgere, når opholdet er på under 90 dage.

  Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser til Japan er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og via storbyernes metrosystemer. Det kræver derfor, at du er i stand til at gå ca. 10 km på en enkelt dag nogle af dagene.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Japan hedder japanske yen (YEN). Vi anbefaler at veksle til YEN hjemmefra, da danske kroner veksles til en meget dårlig kurs. Det er også muligt at hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Japan er 8 timer foran dansk vintertid og 7 timer foran dansk sommertid.

  Transport i Japan

  Den offentlige transport er yderst velfungerende i Japan, og det er intet problem at benytte både bus, tog og taxa. Busserne i Japan er af samme standard som i Danmark og kører ofte mellem de større byer og som bybusser. Japans metrosystem er et af de mest effektive i verden, og det er nemt at køre med.
  Taxachaufførerne i Japan er meget hjælpsomme og venlige – desværre er det ikke alle, der taler godt engelsk. Det er derfor en god idé at have et kort med sin destination, da japanske vejnumre er forvirrende – selv for taxachauffører! Taxaerne i Japan er ikke nær så dyre som i Danmark, og hvis man er flere sammen, kan det også betale sig at leje en taxa for en hel dag.

  Drikkepenge

  I Japan skal man ikke efterlade drikkepenge, da dette kan anses for krænkende.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Japan er et sikkert og fredeligt land at begå sig i. Der er meget lidt kriminalitet, og både mænd og kvinder kan gå uforstyrret på gaden. Dog er det altid en god idé at opbevare penge, pas og kreditkort ind til kroppen og være ekstra opmærksom, når du handler. Husk også at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en evt. sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Japan bruger 100 volt. Det er en god idé at medbringe en adapter eller omformer på rejsen.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det japanske køkken er knyttet til den zenbuddhistiske tankegang, hvor maden skal tilfredsstille både krop og sjæl. Det japanske køkken åbner en verden af varieret og eksotisk mad. Fisk, skaldyr, tang og ris præger retterne. Kød er mindre udbredt på grund af prisen. Vi anbefaler, at man prøver så meget af den traditionelle mad som muligt, og gå endelig ikke glip af en traditionel teceremoni.

  Hygiejneniveauet i Japan er rigtig højt, og på flere måder på niveau med flere vestlige lande. Postevandet kan drikkes i de fleste egne af Japan. Dog kan vandet godt smage mere af klor, end vi er vant til herhjemmefra – så for en sikkerheds skyld anbefaler vi vand fra flaske, som kan købes alle steder, selv efter butikkerne er lukket, da der rigtig mange steder i Japan står drikkevareautomater på gaderne.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Foto af Geishaer i Kyoto

  Det er ikke længere lovligt for turister at tage billeder af Geishaerne flere steder i Kyoto. Dette forbud er blevet pålagt, da flere turister ikke respekterer pigernes privatliv.

   

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Om aftenen kan der være en del køligere end om dagen – det kan derfor være en god idé at medbringe en jakke.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Japanerne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade – turister bliver mødt med smil og venlighed, når de bevæger sig rundt i byerne. Dog er det vigtigt at huske på, at Japan er et land, hvor ære og respekt er vigtigt, så derfor er det meget dårlig tone at blive ophidset og skælde ud, hvis der opstår problemer – på den måde taber man ansigt. Høflighed er en dyd i Japan, så husk både at sige goddag, tak og farvel ved indkøb og restaurationsbesøg.

  Toiletforholdene vil de fleste steder være gode, dog kan man på mindre steder eller i landområderne komme ud for, at der mangler toiletpapir. Derfor er det altid smart at have en pakke lommetørklæder og hånddesinfektionsgelé med i tasken. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Japan er et shoppemekka, hvor alt fra traditionelle souvenirs og lokale delikatesser til de nyeste elektronikgadgets og modetøj kan findes. De større byer har ofte hele distrikter dedikeret til shopping, så her er noget at finde for enhver smag

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Tokyo med ca. 12 mio. indbyggere (metropolområde 37,9 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 126,5 mio. indbyggere.
  • Religion: 70 % bekender sig til shintoismen, 70 % til buddhismen og 1,2 % til kristendom. Det samlede tal overstiger 100 %, fordi mange japanere praktiserer flere religioner.
  • Sprog: Japansk – det er et fåtal, der er rigtig gode til engelsk.
  • Areal: 377.835 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet i Japan er ofte mildt og behageligt med svale vintre og varme og fugtige somre. Vintermånederne, især omkring årsskiftet, plejer at byde på klart vejr i flere uger i træk, og det bliver sjældent frostgrader i Tokyo. Juni til september er henholdsvis regntid og tyfonsæson. Efteråret, der varer fra oktober til december, og foråret, der starter i marts og varer til hen i maj, er så absolut de bedste tider at besøge Japan.

Trustpilot