Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Tokyo kystlinje og skyline - Risskov Rejser

Inkl. helpension og drikkepenge på krydstogtet

Krydstogt til Japan, Sydkorea & Kina

Om rejsen

Dette krydstogt i Asien tager dig med på en formidabel rundrejse til Japan, Sydkorea og Kina med det 5-stjernede krydstogtskib ”Celebrity Cruise Millenium”. Rundrejsen med dansk rejseleder går ned langs Japans østkyst med besøg i bl.a. Kyoto og Hiroshima, til Busan og vulkanområdet Jeju Island i Sydkorea og videre til Shanghai i Kina. Vi har sørget for, at du får endnu mere ud af rejsen, når du i begyndelsen og slutningen af rejsen overnatter på hotel og kommer på udflugter i Tokyo og Shanghai.

Rejsen er et kunststykke udi kontraster. På de mange spændende udflugter i de forskellige byer dykker du både ned i dramatisk historie og kommer tæt på hverdagen for de lokale i de pulserende, moderne storbyer. Her finder du ud af, hvordan fortiden og nutiden fletter sig sammen i et komplekst, men helt selvfølgeligt mønster. Efter en dag fyldt med indtryk fra fjerne kulturer er det tid til at vende hjem til krydstogtet, hvor du f.eks. kan læne dig tilbage og nyde aftenens underholdningsshows eller slappe af i skibets spaafdeling. På sejlturen mellem destinationerne er der altså rig mulighed for at bearbejde alle indtrykkene på luksuriøs vis.

Et krydstogt med Celebrity Cruises er en gennemført kvalitetsoplevelse, og ikke overraskende har Celebrity Cruises vundet mange internationale priser. Alt er i top hos et af verdens førende krydstogtrederier – den udsøgte service, de gastronomiske oplevelser, den eksklusive underholdning og det stilfulde design, der følger dig overalt.

Glæd dig fordi

 • du oplever det bedste af verdens ældste kulturer i tre lande
 • der venter en sushi-lektion på kokkeskole i Tokyo
 • i landsbyen Oshina Mura ser du det ikoniske Mount Fuji-bjerg
 • du kommer tæt på de lokale og deres hverdag
 • der er besøg i fredsmindeparkerne og på museerne i Nagasaki og Hiroshima i Japan
 • skibet er fyldt med muligheder for aktiviteter, spændende måltider og selvforkælelse
 • du får store naturoplevelser på vulkanøen Jeju i Sydkorea
 • der er inkluderet mange måltider og helpension på krydstogtskibet

Danmarks bedste krydstogtrejse til Japan, Sydkorea og Kina fordi

Vi er i år det eneste bureau, som tilbyder dette unikke krydstogt!

Al transport, entréer og udflugter er naturligvis inkluderet i prisen!

Du får et indholdsrigt program spækket med kulturelle indslag og dansk rejseleder på alle udflugter!

Danmarks bedste krydstogtrejse til Japan, Sydkorea og Kina fordi

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Krydstogt til Japan Kina Sydkorea kort - Risskov Rejser

Mød din rejseleder

Anette de Florie Maman - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Japan, Sydkorea og Kina med Anette

Anette glæder sig til hver eneste rejse – til at stå i lufthavnen med en gruppe nysgerrige og forventningsfulde mennesker, som ikke kender hinanden, og vide at om en uge, så ikke bare kender alle hinanden, men gruppen har også haft en forrygende oplevelse sammen. Ingen kan være i tvivl om, at for Anette er det en livsstil at være rejseleder.


Læs mere om Anette de Florie Maman

Anette de Florie Maman - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Japan, Sydkorea og Kina med Anette

Anette glæder sig til hver eneste rejse – til at stå i lufthavnen med en gruppe nysgerrige og forventningsfulde mennesker, som ikke kender hinanden, og vide at om en uge, så ikke bare kender alle hinanden, men gruppen har også haft en forrygende oplevelse sammen. Ingen kan være i tvivl om, at for Anette er det en livsstil at være rejseleder.


Læs mere om Anette de Florie Maman

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Tokyo, oplevelser i Shinjuku og sushi-lektion

  Efter ankomst skal vi ud og have de første oplevelser i Japans hovedstad, Tokyo – en by, som kan tage pusten fra de fleste. Visse steder i byen vil du føle, at du er trådt ind i fremtiden med flotte skyskrabere, neonlys og masser af liv, for i næste øjeblik at føle dig trukket tilbage i tiden ved byens gamle templer.

  Oplevelserne vil være store fra starten af med besøg i Shinjuku-kvarteret, som er Tokyos moderne bydel og knudepunkt. Her findes nogle af byens flotte og også anderledes højhuse, såsom Tokyo Metropolitan Government Building. Fra toppen af denne bygning får du en af byens flotteste udsigter, hvor man på en god dag kan se helt til Mt. Fuji. På gåturen ser vi også Shinjuku Station – som er Tokyos knudepunkt nummer ét og er verdens mest travle og befolkede banegård, som ca. 3,5 millioner mennesker dagligt passerer!

  En ting, som man uvægerligt forbinder med Japan, er sushi, og til frokost skal vi prøve at deltage i en mindre sushi-lektion på en kokkeskole. Her skal vi lære, hvordan de små sunde godbidder kreeres. Derefter vil der være transport til hotellet, hvor der er lidt tid på egen hånd, indtil vi mødes igen for at spise aftensmad.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Byrundtur i Tokyo med Asakusa Kannon-templet og Edo Tokyo Museum

  Dagens program byder på nogle af Tokyos største og mest spændende attraktioner. Vi besøger bl.a. Tokyos mest kendte tempel, Asakusa Kannon. Her er et leben uden lige samt den hyggelige handelsgade Nakamise Dori, hvor man kan købe alt, hvad hjertet begærer: japanske træsko, billeder af Asakusa i Edo-perioden, japansk konfekt, udskårne trædukker og meget, meget mere. Vi besøger også det interessante Edo Tokyo Museum, hvor du kan få et godt indblik i den meget specielle japanske historie. Det er også her i området, at vi spiser frokost.

  Efter frokost besøger vi den japanske have ved Imperial Palace, hvor Japans kejserfamilie er bosiddende, og vi afslutter dagen med at besøge forlystelses- og forretningsområdet Ginza. Ginza er verdens dyreste adresse og stedet, hvor alle kendte modemærker ’skal’ være. Det er derfor kendt som shoppingområdet over dem alle, og her kan man få den fuldendte luksusoplevelse med en service, der ikke kan fås nogen steder i Danmark. I de fleste forretninger følges man nemlig til døren med sine poser og får et lille buk. Hvis ikke af en ansat, så måske af en robot.

  Om eftermiddagen kører vi til havnen i Yokohama og boarder vores krydstogtskib, Celebrity Millennium. Her tjekker vi ind og får vores kahytter, inden vi mødes til middag på skibet, inden krydstogtet for alvor går i gang.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 4 Kamakura med Tsurugaoka Hachimangu-templet og shopping på Komachi-dori

  Efter morgenmaden går turen fra havnen i Yokohama til kystbyen Kamakura, som trods sin nutidige beskedne størrelse engang fungerede som landets hovedstad. Her har man fundet tegn på beboelse for mere end 10.000 år siden, og byens historie er fyldt med dramatiske krige, royale magtspil og koldblodige familie-snigmord. Vi besøger Tsurugaoka Hachimangu-templet, som – ud over sin imponerende størrelse og brogede religiøse historie – er kendt for at have dannet rammen om mordet på shogunen Minamoto no Sanetomo. Han kom ud fra en fejring af sin nylige udnævnelse til, hvad der svarer til vicestatsminister. Shogunens nevø sprang her frem fra sit skjul og angreb og dræbte sin onkel i håbet om at blive den næste shogun. Det lykkedes ikke – tværtimod blev nevøen få timer efter dømt og halshugget og afsluttede dermed hele sin klans planlagte regeringsepoke.

  Efter besøget i templet tager vi videre til shoppegaden Komachi-dori, som sammen med sine små sidegader indeholder omkring 250 butikker med f.eks. traditionelle lak-arbejder og moderne smykkeforretninger.

  Tilbage på krydstogtskibet i Yokohama er det tid til at spise frokost, og resten af dagen foregår til søs.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 5 Shimizu og det ikoniske Mount Fuji

  Tidligt om morgenen ankommer vi til havnen i Shimizu, hvorfra vi kører videre mod Mount Fuji. Med sine 3.776 m er det Japans højeste bjerg, og hun er en sky dame, da hun kun viser sig omtrent hver tredje dag på grund af skydække omkring hende. Den perfekt formede vulkan troner majestætisk i landskabet og er selve symbolet på Japan.

  I landsbyen Oshina Mura, som ligger naturskønt ved foden af Mount Fuji, er mange af de 250 år gamle stråtækte huse bevarede – en køn forgrund til det ikoniske bjerg. Vi besøger Mt. Fuji World Heritage Center, som blev åbnet i 2013 som base for bevaring af miljøet, forskning og formidling. Centeret fortæller historien om Japans højeste bjerg, der gennem tiden er blevet tilbedt og afbilledet i tusindvis af værker.

  Efter frokost kører vi tilbage mod krydstogtskibet, hvor resten af dagen er fri til på egen hånd at udforske de mange muligheder for underholdning og afslapning om bord.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet og frokost på land.

 • Dag 6 Besøg på sake-bryggeri, Osaka Castle og farvestrålende Dotonbori

  Efter frokost på krydstogtskibet ankommer vi ved middagstid til havnen i Kobe, som var en af de første til at åbne op for udenlandsk handel i det 19. årh. Kobe er kendt for produktion af den traditionelle risvin sake, som i denne region er brygget på ris dyrket i mineralrigt vand fra bjergene og specifikt med henblik på produktionen af sake. Vi besøger her et sake-bryggeri, hvor der er mulighed for at få indblik i produktionen og – hvis man har smag for den slags – at teste de våde varer.

  På dagens udflugt besøger vi også Osaka-borgen, som er et af Japans mest berømte vartegn. Bagefter går turen til shoppingområdet Shinsaibashi i Dotonbori, der med sine store neonskilte og farvestrålende reklameskilte er et populært nattelivs- og underholdningsområde.

  Vi kører tilbage til krydstogtskibet sent på eftermiddagen og nyder aftensmaden her.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 7 Besøg i Kyoto, Ryoanji-templet, Gion-distriktet og kimono-modeshow

  Tidligt om morgenen kører vi til Kyoto, som er en af verdens mest enestående byer. Byen var Japans hovedstad i perioden 794-1867, husede mere end 2.000 templer og var Japans kulturelle centrum. Da amerikanerne skulle beslutte, hvor de skulle smide atombomberne i slutningen af 2. verdenskrig, var Kyoto en af byerne, de overvejede at bombe. Byen blev dog skånet, hvilket gjorde, at den rige historiske kulturarv kunne forblive intakt.

  Denne dag skal vi se nærmere på, hvad det er, der gør Kyoto så speciel, og se nogle af Japans største attraktioner. Vi begynder med Ryoanji-templet, som huser den flotteste stenhave i Kyoto – og nogle mener endda i hele Japan. Haven er blandt andet anlagt, så den udgøres af 15 større sten, som symboliserer øer, og i ægte zen-stil kan man aldrig se de 15 sten på én gang, men kun se 14 af stenene, uanset hvor man står.

  I det verdensberømte Gion-distrikt kan vi være heldige at møde geishaer. Her findes mange gamle tehuse, og man kan være heldig at opleve de fine geishaer med deres flotte kimonoer, kunstfærdigt opsatte hår og hvide ansigter på deres vej til og fra tehusene.

  Nishijin er Kyotos tekstil-distrikt, hvor stof til kimonoer og kimonobælter bliver designet og produceret. Her skal vi se en kimono-modeopvisning, hvor de traditionelle klædedragter er nyfortolket i farverige og kreative versioner.

  Efter frokost på en lokal restaurant ser vi også det store buddhistiske tempel Kiyomizudera-templet, som er en del af UNESCO’s verdensarv. Her venter der os en flot udsigt fra den enorme træpavillon, som netop er blevet renoveret. Selve gåturen op til templet går via farverige gader med små souvenirbutikker og meget gamle huse. Her ser vi også unge japanere og turister iført de gamle traditionelle japanske klædedragter.

  Sannenzaka og Ninenzaka er to ældgamle gader, hvis navne løst kan oversættes til ”to-års-skråning” og ”tre-års-skråning”. Her gælder det om at have spændt vandreskoene godt på og være varsom i sine trin, for myten fortæller, at hvis man falder på en af de to skrånende gader, har man ikke længere end henholdsvis to og tre år tilbage at leve i. På trods af de noget dystre forvarsler er gaderne bestemt et besøg værd, for her ser gaderne ud, som de har gjort det i hundreder af år.

  Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til skibet, hvor vi spiser aftensmad, mens kaptajnen sætter kursen mod Kochi.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet og frokost på land.

 • Dag 8 Kochi-slottet, shopping og madmarked

  Vi ankommer til havnen i Kochi, og ved formiddagstid begynder vi dagens udflugt. Første stop på ruten er Kochi Prefectural Museum of History, som bl.a. udstiller op til 20.000 år gamle effekter fra udgravninger i området. Turen går herefter videre til shoppingarkaden Obiya-machi, hvor der er rig mulighed for at købe fine souvenirs med hjem.

  Efter frokost på en nærtliggende restaurant fortsætter vi til Kochi-slottet, som er et af de i alt kun 12 japanske slotte, der har overlevet brande, krige og andre katastrofer i den postfeudale periode. Slottet var hovedsæde for Yamauchi-krigsherrerne, som herskede over området i Edo-perioden (1602-1867). Det er et fascinerende, historisk bygningsværk at bevæge sig rundt på, idet det er det eneste tilbageværende japanske slot, hvis originale indre bygninger stadig er bevaret.

  På Hirome-markedet er der mere end 60 små madboder og -butikker med hvert sit særkende. Her blander duftene fra de forskellige boder sig med hinanden, og vi ser, hvordan de lokale spiser frokost og køber ind til aftensmaden.

  Sent på eftermiddagen kører vi tilbage til skibet, som sejler os mod Hiroshima, og spiser aftensmad.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 9 Hiroshima, den hellige ø Miyajima og atombombemuseet

  Vi ankommer om morgenen til Hiroshima, hvis navn for de fleste klinger af grusomme begivenheder i slutningen af 2. verdenskrig. Fra Hiroshima sejler vi med færgen ud til den hellige ø Miyajima. Øen har den mest berømte røde torii-port i Japan, den UNESCO-fredede Itsukishima-helligdom, som er placeret så langt ude på stranden, at det pga. tidevandet ligner, at den står ude i havet. Miyajima er en meget hellig ø indenfor shintoismen. I gamle dage måtte man ikke betræde jorden, så det flotte hovedtempel blev bygget på stolper ude i vandet, så besøgende kunne se templet uden at betræde jorden.

  Tilbage i Hiroshima spiser vi frokost på en lokal restaurant. Menuen står på ”okonomiyaki”, som er en traditionel japansk ret, der består af bl.a. kål, mel, æg og ”dashi” (en fond lavet på fisk og tang) og ofte steges direkte ved bordet.

  Efter frokost besøger vi Hiroshimas atombombemuseum og -mindepark. Den japanske havneby blev 6. august 1945 ramt af “Little Boy”, der var atombomben, som USA kastede over byen. En skelsættende begivenhed, som i den grad kom til at præge japanerne, og som aldrig bliver udraderet af historien. Og stemningen, der møder os i Hiroshima Peace Memorial Museum, griber en om hjertet. Ud over det store dominerende mindesmærke er der også adskillige mindre mindesmærker, f.eks. Children’s Peace Monument med måske millionvis af små foldede papirtraner.

  Vi kører tilbage til havnen i Hiroshima og spiser aftensmad på skibet.

  Inkluderede måltider: Helpension om bord på krydstogtskibet og frokost på land.

 • Dag 10 En dejlig dag til søs

  I dag er der mulighed for at slappe af og nyde de mange indtryk fra de sidste par dages rejse. Gør for eksempel brug af spa- og træningsmulighederne eller udnyt lejligheden til at udleve gambler-drømme på kasino.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 11 Vulkanhalvøen Sakurajima, besøg på lavaobservatorium og industrimuseum

  Vi ankommer til havnen i Kagoshima tidligt om morgenen og kører efter morgenmaden videre til vulkanhalvøen Sakurajima. Den 77 km2 store halvø var indtil 1914 en ø, men efter et voldsomt vulkanudbrud, hvor lava flød fra centrum af øen gennem flere måneder, hæftede øen sig på fastlandet. Øen er stadig aktiv – dog knap så voldsomt som for 100 år siden – og på Arimura Lava Observatory kan vi være heldige at komme så tæt på et aktivt krater, at vi kan mærke rystelserne fra dets udbrud.

  Efter frokost fortsætter vi videre til den japanske have Sengan-en i Kagoshima, hvor udsigten til Sakurajima er helt fortrinlig. Her besøger vi også Shoko Shuseikan Museum, som ligger i en maskinfabrik fra 1865, der fortæller historien om Japans industrielle udvikling.

  Sent på eftermiddagen går turen tilbage til skibet, hvor vi spiser aftensmad, mens kursen sættes mod Nagasaki.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 12 Peace Park, Mt. Inasa, Chinatown og de kinesiske templer i Nagasaki

  Vi er nået til Nagasaki på øen Kyushu i Japan. Nagasakis havn var fra 1600-tallet til midten af 1800-tallet den eneste havn, hvor udenlandske skibe kunne få tilladelse til at anløbe. Bynavnet Nagasaki associeres for mange i den vestlige verden med atombombeangrebet på byen d. 9. august 1945. Denne grusomme dag mindes vi i Peace Park, hvor vi besøger atombombemuseet og ser monumenterne. Før området blev angrebet og omdannet til park, fungerede det som byens livlige politiske og handelsmæssige centrum. Efter besøget i fredsparken nyder vi udsigten fra Mt. Inasa og Glover Garden, hvor den europæiske overklasse fra sidste halvdel af 1800-tallet boede, da Japan blev åbnet for udlændinge.

  Efter frokost på en nærliggende restaurant besøger vi to særlige buddhistiske templer i Nagasaki – Kofukuji og Sofukuji. I begyndelsen af det 17. årh. etablerede en betydelig mængde kinesiske handlende sig i Nagasaki, som på det tidspunkt var overvejende kristent. Derfor ønskede kineserne et sted, hvor de kunne bede for sikker rejse over havet tilbage til Kina. Byggestilen på de to templer er derfor tydeligt kinesisk-inspireret og adskiller sig mærkbart fra andre templer i Japan. I Nagasakis Chinatown, som er den ældste kinesiske bydel i Japan, ser vi også de mange kinesiske butikker midt i den japanske by.

  Om eftermiddagen vender vi igen tilbage til krydstogtskibet og spiser aftensmad.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet og frokost på land.

 • Dag 13 Sydkorea – tempelbesøg og smukke Haeundae Beach

  Vi ankommer denne morgen til Sydkoreas andenstørste by, Busan, som har ca. 3,6 mio. indbyggere og et energisk storbyliv. Her besøger vi det buddhistiske tempel Haedong Yonggungsa, som er placeret med en bjergtagende udsigt over havet, og Haeundae Beach med sit smukke hvide sand, som breder sig 1,5 km og om sommeren er fyldt med mennesker. Der er også tid til en tur på Jagalchi-fiskemarkedet, hvor ”ajumma” – lokale midaldrende, gifte kvinder – falbyder makrel, hvalkød og alverdens farverige skal- og bløddyr til interesserede forbipasserende.

  Sent om eftermiddagen vender vi tilbage til krydstogtskibet og nyder en middag her, mens kaptajnen sætter kursen mod Jeju-øen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost på land og helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 14 Sunrise Peak, Seungeop-landsbyen og Dongmun-markedet på Jeju-øen

  Jeju-øen i Sydkorea byder på en overflod af smuk natur, delikatesser og kulturelle kuriositeter. Om morgenen lægger vi til i havnen og begiver os mod Hamdeok Beach, som har en skøn beliggenhed og spændende kontraster mellem hvidt sand og sort vulkansk klippe – et pletskud for en fotograf!

  Vi tager videre til Seongsan Ilchulbong, som er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste og kendt for sin uovertruffet smukke solopgang. Seongsan Ilchulbong, også kendt som ”Sunrise Peak”, er et vulkansk område skabt for mere end 5.000 år siden. I dag står det som et 182 m højt skålformet bjerg, der lokker besøgende til sin top og den maleriske udsigt over det dybblå hav.

  Efter vi har nydt den betagende udsigt på Sunrise Peak besøger vi den lille landsby Seongeup, hvor beboerne stadig bor i små lerhytter. På trods af sin beskedne størrelse rummer landsbyen en stor mængde kultur, som er blevet overleveret gennem generationer. Skatte som konfucianske helligdomme og skolebygninger, fortruiner, stenmonumenter og gamle regeringssæder vidner om et rigt kulturliv. Vi besøger også Dongmun-markedet, som er en farverig oplevelse for både syns- og lugtesans og designet, så besøgende nemt kan finde rundt blandt de utallige stande med noget for enhver smag. Her er der rig mulighed for at gå på jagt efter spændende frokost.

  Ved eftermiddagstid tager vi tilbage til krydstogtskibet, hvor der er tid til at slappe af inden aftensmaden.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 15 Gyengbokgung-paladset, Insadong Antique Street og Namdaemun-markedet

  Vi ankommer til havnen i Incheon om morgenen og fortsætter videre til Seoul. Her besøger vi bl.a. Gyeongbokgung-paladset, som fungerede som hovedsæde for Joseon-dynastiet, der varede fra slutningen af det 14. årh. til begyndelsen af det 20. årh. Paladset går for at være det smukkeste og mest storslåede af de fem paladser bygget i perioden. Når vi har følt historiens vingesus på de åbne pladser og i de storslåede haller, besøger vi den historiske Insadong-gade, som er fyldt med kunstgallerier, kunsthåndværksforretninger, traditionelle tehuse og restauranter. Her er der tid til at spise frokost på egen hånd, inden turen går videre til Namdaemun-markedet, som er placeret ved siden af den sydlige indgang til den gamle by. Markedet er Sydkoreas ældste og stammer helt tilbage fra 1414 – det er altså ikke bygget til, at der kan køre biler ind på markedet, hvorfor alle varer må transporteres herind på knallert eller i håndtrukne vogne.

  Om aftenen tager vi tilbage til krydstogtskibet, hvor det er tid til at spise aftensmad.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 16 En dejlig dag på havet

  I dag er der mulighed for at slappe af og nyde alle indtrykkene fra gårsdagens besøg i Seoul. Gør for eksempel brug af Celebrity Millenniums spa-muligheder eller aflæg et besøg hos biblioteket eller en af de mange butikker. Du kan også tage en svømmetur i swimmingpoolen eller nyde den friske havluft på dækket.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 17 Kina – en dag i Shanghai

  Vi tjekker ud, og straks efter morgenmaden forlader vi krydstogtskibet og kører til vores hotel for at stille bagagen, inden vi fortsætter videre. Vi kører til den smukke pak Yuyuan Garden, som, pudsigt nok, ligger i et område, der kaldes Shanghais Chinatown, fordi den ligner ”det gamle” Kina med sine traditionelle bygninger. Vi når også en tur forbi den travle gågade Nanjing Road og tager på en hyggelig sejltur på Huangpu-floden, hvorfra der er udsigt til promenaden The Bund og det moderne Pudong-område på den ene side af floden. Her er alle de topmoderne bygninger placeret, og kontrasten til de gamle, traditionelle bygninger er slående. Om eftermiddagen er der også tid til, at vi besøger tv-tårnet The Oriental Pearl og det tilhørende museum nedenunder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 18 En formiddag i Shanghai og hjemrejse

  Formiddagen er til fri disposition i Shanghai. Omkring middag kører vi til lufthavnen, og vi starter hjemrejsen mod Danmark, hvor vi ankommer sidst på aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag Opgrader dit krydstogt

  Lyst til lidt mere luksus på dit krydstogt? Se dine opgraderingsmuligheder nedenfor

  Tilkøbsmuligheder

  Opgradering til udvendig kahyt (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.775

  Kr. 2.795 pr. person

  Opgradering til udvendig kahyt m/balkon (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.775

  Kr. 6.995 pr. person

  Tillæg for enkeltværelse og opgradering til udvendig kahyt (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.775

  Kr. 23.395 pr. person

  Tillæg for enkeltværelse og opgradering til udvendig kahyt/m balkon (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.775

  Kr. 31.795 pr. person

Gratis drikkevare-pakke ved opgradering – værdi kr. 5.775 pr. person!

Hvis du opgraderer din kahyt til enten en udvendig kahyt (tillæg kr. 2.795 pr. person) eller en udvendig kahyt med balkon (tillæg kr. 6.995 pr. person), får du en gratis drikkevare-pakke til en værdi af kr. 5.775 pr. person. Drikkevare-pakken er en “Classic Package”, som gælder visse øl, cocktails og drinks .

 

 

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 14 dage i indvendig kahyt på luksuskrydstogtskibet Celebrity Cruises Millennium
 • 16 x morgenmad, 16 x frokost og 15 x aftensmad
 • 2 overnatninger på gode, centralt beliggende 4-stjernede hoteller (1 nat i Tokyo, 1 nat i Shanghai)
 • Drikkepenge om bord på skibet og havneskatter (værdi ca. kr. 2.255)
 • Al transport samt udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i de store metropoler Tokyo, Seoul og Shanghai
 • En spændende dag i enestående Kyoto – Japans tidligere hovedstad
 • Udflugt til de historiske mindetegn fra 2. verdenskrig ved Hiroshima og Nagasaki
 • Udflugt til vulkanøerne Sakurajima og Jeju Island
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tillæg for enkeltværelse og indvendig kahyt kr. 18.945
 • Tillæg for enkeltværelse og udvendig kahyt kr. 23.395 (inkl. drikkevare-pakke)
 • Tillæg for enkeltværelse og udvendig kahyt m/balkon kr. 31.795 (inkl. drikkevare-pakke)
 • Opgradering til udvendig kahyt kr. 2.795 (inkl. drikkevare-pakke)
 • Opgradering til udvendig kahyt/m balkon kr. 6.995 (inkl. drikkevare-pakke)
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 11 oktober 2018 18 dage Anette de Florie Maman Billund
  København
  Kr. 35.995 Udsolgt Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Frankfurt 11/10-2018   kl. 14:35 11/10-2018   kl. 16:00
   Frankfurt - Tokyo Haneda 11/10-2018   kl. 18:05 12/10-2018   kl. 12:15
   Shanghai - Frankfurt 28/10-2018   kl. 13:50 28/10-2018   kl. 18:40
   Frankfurt - Billund 28/10-2018   kl. 21:50 28/10-2018   kl. 23:10
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Frankfurt 11/10-2018   kl. 14:55 11/10-2018   kl. 16:26
   Frankfurt - Tokyo Haneda 11/10-2018   kl. 18:05 12/10-2018   kl. 12:15
   Shanghai - Frankfurt 28/10-2018   kl. 13:50 28/10-2018   kl. 18:40
   Frankfurt - København 28/10-2018   kl. 22:05 28/10-2018   kl. 23:30
   Se flytider

OBS! Vi får en tilsvarende rejse i oktober 2019, så sæt allerede nu kryds i kalenderen! Afrejse vil være 10. oktober.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Når du er på krydstogt med Celebrity Cruises

  Billetter og rejsedokumenter?

  Billetter bliver udstedt, når slutbetalingen er modtaget. Vi gør opmærksom på, at bagagemærkater vil blive udleveret på havnen ved afrejse.

  Hvornår kan jeg gå om bord?

  Tidspunktet for ombordstigning på det aktuelle cruise er opgivet på billetten. Hvis du ikke er om bord på skibet senest 90 minutter før planlagt afgangstidspunkt, antager vi, at du ikke vil med på cruiset. Cruiset vil da blive anset som afbestilt, og du vil ikke have ret til nogen refusion af købesummen ud over tilbagebetaling af skatter.

  Hvordan tjekker jeg ind på skibet?

  Hvis du har benyttet dig af Online Check-In på vore internetsider, skal du medbringe en udskrift af det signerede “Set Sail Pass” samt dine identifikationspapirer. Gå til “Set Sail”-området i cruiseterminalen, hvor du vil få tjekket dine papirer og udstedt et Sea Pass-kort. Dette fungerer som identifikationskort og nøglekort til din kahyt. Kortet bruges også til indkøb om bord på skibet og viser hvilket dæk i hovedrestauranten og hvilket bordnummer, du har ved måltiderne. Da vi rejser som gruppe, har vi på forhånd valgt et samlet tidspunkt.
  Hvis du ikke har tjekket ind online, skal du tage dit pas og cruisebilletter med til skranken i cruiseterminalen, hvor vores repræsentanter vil tjekke dig ind og udstede dit Sea Pass-kort. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som muligt, anbefaler vi, at du tjekker ind online på www.celebritycruises.dk under “Menu” og “Online Check-In”. Online Check-In er muligt frem til fire dage før afrejse.

  Hvordan betaler jeg for indkøb om bord?

  Valutaen om bord er USD. Alle skibene har et kontantfrit system, Sea Pass. Der bliver oprettet en Sea Pass-konto i dit navn, som skal tilknyttes et godkendt kredit- eller debetkort (VISA, MasterCard, Diners og American Express godtages). Alle rejsende vil få et Sea Pass, og beløbet bliver automatisk trukket fra kortet ved indkøb om bord. På sidste cruisedag vil der blive leveret en udspecificeret regning af kontoen til kahytten således, at du selv kan kontrollere beløbene. Det kan ske, at enkelte transaktioner, foretaget på cruisets sidste aften, ikke fremgår af regningen. Dette vil da i stedet blive lagt til slutopgørelsen.

  Hvilken dresscode gælder om bord?

  Det er nemt at planlægge, hvad du skal have på af tøj på cruiset. Du får brug for fritidstøj til brug i dagtimerne og lidt pænere tøj til aftenbrug. Tøj til aftenbrug kan være: Fritidsskjorter og bukser til mænd, bukser og top eller nederdel og bluse til kvinder. Pænt: Kjole eller buksedragt til kvinder, fritids-/pæn jakke til mænd. Vi anbefaler, at du pakker en lille taske/håndbagage med det, du har brug for til den første dag om bord, da det kan tage nogle timer, før bagagen bliver bragt til kahytten (bagagen leveres efter afsejling).

  Hvad med elektrisk udstyr og tøjvask?

  Strømspændingen om bord er 110/220 V. Du må selv medbringe eventuelle nødvendige adaptere. Hårtørrere findes i alle kahytter. Tøjvask, rens og pres er tilgængeligt mod betaling. Spørg din kahytstjener for mere information og priser. NB! Det er ikke nødvendigt at bære elektrisk udstyr i håndbagagen. Dette kan pakkes i bagagen til indtjekning.

  Hvad må man ikke tage med om bord?

  Det er ikke tilladt at tage følgende med om bord: Alkohol (med undtagelse af: Det er tilladt at medbringe 2 flasker vin), strygejern, stearinlys, våben (herunder også knive, lommeknive, Leatherman og lignende), vinåbner, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformatorer, brandfarlig væske, eksplosiver (f.eks. fyrværkeri), HAM radioudstyr, hockeykøller, rusmidler, saks, skateboard/surfboard.

  Hvor og hvornår kan jeg spise om bord?

  Alle måltider om bord er inkluderet i prisen. Enkelte restauranter tilbyder andre typer madoplevelser for et mindre tillæg. Madservering er tilgængelig 24 timer i døgnet. I hovedrestauranterne er der to bordseatings – der serveres altså middag to gange hver aften. Da vi rejser som gruppe, har vi valgt at reservere borde, så vi kan spise samlet. Man kan dog på forespørgsel selv bestemme, hvornår man ønsker at spise middag. Vi garanterer ikke, at alle forespørgsler kan imødekommes, men vi lover at gøre vort bedste.
  Almindelige tidspunkter for måltiderne i hovedrestauranten er som følger:
  Morgenmad: Fri bordseating 07:30 – 11:00.
  Frokost: Fri bordseating 12:00 – 13:30.
  Middag: To bordseatings – typisk kl. 18 og 20.
  Hvis du ønsker at være mere fleksibel, kan du få morgenmad, frokost og middag serveret andre steder end i hovedrestauranterne. Læs dagsprogrammet om bord for aktuelle tidspunkter og steder. Continental morgenmad serveres på forespørgsel i kahytten mellem klokken 07:00 og 10:00. Roomservicemenuen er tilgængelig hele døgnet (for bestillinger mellem 00:00 – 05:00 vil der pålægges et lille gebyr). Gæster i suiter (ikke Junior Suite) kan bede om en fuldstændig menu for hvert måltid til servering i suiten.

  Hvad med drikkevarer?

  Drikkevarer, ud over te og kaffe, er som udgangspunkt ikke inkluderet i prisen, men det er muligt at tilkøbe en drikkevarepakke til USD 55 pr. person pr. dag. Hvis du opgraderer din kahyt til enten en udvendig kahyt, balkonkahyt eller concierge class-kahyt, får du drikkevarepakken gratis. Drikkevarepakken gælder softdrinks, visse øl, cocktails, drinks og vine.

  Hvad er drikkepenge/serviceafgiften om bord?

  På Celebrity Cruises gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet for god service og personlig opmærksomhed. Ved grupperejser på krydstogter med Celebrity Cruises købt gennem Risskov Rejser er drikkepenge automatisk lagt til cruiseprisen ved bestilling. Du vil derfor få et brev leveret til din kahyt med information om, at drikkepengene allerede er registreret, og du behøver ikke betale noget ekstra ud over dette.

  Hvad sker der, hvis jeg bliver syg om bord?

  Lægetjenesten om bord er bemandet af en uddannet læge og mindst én sygeplejerske. Du skal selv betale for lægetjeneste, og det anbefales derfor at tegne tilstrækkelig syge-/rejseforsikring. Vi anbefaler passagererne at gemme alle kvitteringer, da forsikringsselskaberne skal have nødvendig dokumentation ved en eventuel forsikringssag. Der gøres opmærksom på, at lægetjenesten er reguleret af amerikansk lov, hvilket vil sige, at prisfastsættelsen for en konsultation med læge, undersøgelse, medicin og udstyr, som bliver brugt, mv. sættes derefter. Priserne kan derfor ikke ses i sammenhæng med priser, man er vant til hjemmefra. Lægetjenesten tilbyder søsygetabletter ved behov.

  Risskov Rejsers rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med at oversætte fra engelsk til dansk, hvis det skulle blive nødvendigt.

  Hvilke regler gælder for rygning om bord?

  Der er stort set røgfrit på alle vore skibe, men der er specifikke områder på skibet, hvor det er tilladt at ryge. Alle teatre og restauranter er røgfrie. Cigar- og piberygning er kun tilladt på de ydre dæk. Det er ikke tilladt at ryge i kahytten og heller ikke på balkonerne, der hører til den enkelte kahyt. Vi kan desværre ikke garantere allergikahytter.

  Hvad med alkoholholdige drikkevarer?

  Alkoholholdige drikkevarer kan købes i alle barer og restauranter om bord. Aldersgrænsen er 21 år for alle sejladser, som udgår fra Nordamerika. For sejladser, som udgår fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika er aldersgrænsen 18 år. På alle Celebrity Cruises private destinationer er aldersgrænsen 21 år. Alkoholholdige drikke til personligt forbrug kan ikke medbringes om bord. Det er imidlertid tilladt at medbringe to flasker vin om bord. Hvis du tager alkoholholdige drikke med dig ved ombordstigningen før cruisets start, vil dette blive konfiskeret og destrueret. Hvis du køber alkoholholdige drikkevarer undervejs på cruiset, vil dette blive opbevaret og leveret til din kahyt på cruisets sidste aften.

  Hvordan fungerer udflugterne i land?

  For at få mest muligt ud af opholdene i land anbefaler vi, at du vælger udflugter, som er planlagt af vore rejseeksperter. Udflugter kan forudbestilles på www.celebritycruises.dk. Udflugterne skal bestilles senest fire arbejdsdage før afrejse. Du kan også bestille udflugter om bord, såfremt der er ledige pladser på den ønskede udflugt. Der gøres opmærksom på, at udflugternes fastsatte tider kan ændres, samt at de kan aflyses, hvis antallet af deltagere er for lavt til at gennemføre udflugten.

  Bemærk, at Risskov Rejser på udvalgte grupperejser med krydstogt har inkluderet enkelte eller flere udflugter i rejsens pris.

  Hvordan tjekker jeg ud fra skibet?

  Du vil få udleveret bagagemærkater på en af de sidste dage om bord. Skriv navn, hjemmeadresse og eventuelle detaljer om flyrejse tydeligt på hver mærkat. Placér bagagen uden for kahytten inden den angivne tid på cruisets sidste aften. Sarte, vigtige og værdifulde genstande samt eventuel medicin bør pakkes i håndbagagen.

  Gæster med specielle behov?

  Du skal være i medicinsk og fysisk stand til at rejse og forsikre dig om, at rejsen ikke vil udgøre nogen fare for dig eller andre. Når du bestiller (eller så snart som muligt herefter, hvis tilstanden opstår efter, at du har bestilt), skal du skriftligt informere Royal Caribbean eller Risskov Rejser om eventuelle medicinske eller fysiske forhold, som kan kræve behandling eller pleje i løbet af cruiset, eller som kan påvirke dit cruise (herunder brug af tjenester eller faciliteter). Vi beder dig venligst om at give så detaljeret information som mulig. Enkelte af vore skibe har kahytter specielt tilpasset gæster, som er funktionshæmmede. De aktuelle dækplaner, som findes på vores hjemmesider, har en oversigt over disse. Gæster, som bruger kørestol, skal tage egen kørestol med og kan komme ud for ikke at kunne komme frem overalt. Enkelte forhold (for eksempel ved brug af tenderbåde for at komme fra skibet til land) kan hindre kørestolsbrugere i at gå i land i enkelte anløbshavne. Gæster med funktionshæmning eller medicinske sygdomme skal kunne klare sig selv eller rejse sammen med en, som kan bidrage med al nødvendig bistand. Vi beklager at måtte forbeholde os retten til at nægte en person at rejse, hvis personen efter vores opfattelse fysisk eller psykisk ikke er i stand til at rejse, eller som vil have behov for mere pleje, end en rejseledsager eller vi rimeligvis kan tilbyde.

  Kan jeg nægtes ombordstigning?

  Skibets ledelse kan afgøre, om enkelte skal nægtes ombordstigning. Dette kan ske i de tilfælde, at der er fare for din egen og/eller andre gæsters sikkerhed. Årsager til dette kan være sygdom med høj smitterisiko, uanstændig opførsel, manglende rejsedokumenter og andre årsager, som gør, at det er uforsvarligt at rejse. Ud over dette har skibene regler for, hvordan man skal forholde sig til andre om bord, samt hvordan man skal varetage sikkerhedsmæssige såvel som helbredsmæssige forskrifter. Hvis nogen skulle overtræde disse bestemmelser, kan skibets ledelse bede den rejsende og dennes rejseselskab om at forlade skibet umiddelbart i næste havn. Man er selv ansvarlig for de ekstra omkostninger, som dette eventuelt vil medføre.

  Sikkerhedsrutiner?

  Muster drill er en obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle gæster og mandskab om bord. Formålet er, at alle skal gøres bekendt med nødsignaler, vide hvordan de skal optræde og hvor (hvilken station) de skal møde op, hvis en nødsituation opstår. International Convention of Safety of Life at Seas (SOLAS) retningslinjer kræver, at en sikkerhedsøvelse skal afholdes inden 24 timer efter, at skibet har forladt afrejsehavnen. Sikkerhedsøvelsen for vore gæster bliver gennemført på alle skibe 30 til 60 minutter før, skibet lægger fra kaj på afrejsedagen. Sikkerhedsøvelsen vil hovedsageligt blive gennemført på engelsk, men derudover vil informationen også være tilpasset nationaliteten på skibets gæster og det lokale sprog i områderne, som skibene til enhver tid sejler i.

 • Inden du rejser til Japan, Sydkorea & Kina

  Pas & visum

  Der er visumpligt til Kina. Vi samarbejder med visumspecialisten Comet Consular Services, for at sikre, at du får den bedst mulige støtte i visumprocessen. Comet Consular Service sørger for at hjælpe dig fra start til slut. Du kan læse mere om Comet Consular Service på www.risskovrejser.dk/kina-visum. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Sydkorea, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt under opholdets varighed og tre måneder efter hjemrejse.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Japan, når opholdet er på under 90 dage. Passet skal være gyldigt under opholdet. Tjek, at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra landene, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A+B). For yderligere information, kontakt venligst egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf. 32 68 32 68) i god tid inden afrejsen til Kina og Sydkorea. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt.

  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du pakker den i håndbagagen og medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, som kan fås hos egen læge eller på apoteket.

  Valuta & kreditkort

  Den kinesiske valuta hedder Yuan (CNY). Det anbefales udelukkende at medbringe kinesiske Yuan, hvis man ønsker at veksle hjemmefra. Veksling via US-dollars kan ikke længere betale sig i Kina. Valutaen i Sydkorea hedder sydkoreanske Won (KRW). Danske kroner veksles til en dårlig kurs, derfor anbefales det at købe Won hjemmefra. Man kan hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker, og der er også hæveautomater på de store hoteller og i shoppingcentre. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  Valutaen i Japan hedder japanske yen (YEN) og er den eneste valuta, der anvendes. Danske kroner veksles til en meget dårlig kurs, derfor anbefaler vi at købe lidt yen hjemmefra. Man kan også hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen mellem Danmark og Kina: sommertid: + 6 timer og vintertid: + 7 timer. Tidsforskellen mellem Sydkorea og Danmark er + 8 timer, når vi har vintertid, og + 7 timer når vi har sommertid. Tidsforskellen er + 8 timer, når vi har vintertid i Danmark, og + 7 timer når vi har sommertid.

  Transport i Kina & Sydkorea

  Busserne i begge lande har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Den offentlige transport er yderst velfungerende i Japan, og det er intet problem at benytte både bus, tog og taxa. Busserne i Japan er af samme standard som i Danmark og kører ofte mellem de større byer og som bybusser. Japans metrosystem er et af de mest effektive i verden, og det er nemt at køre med. Man kan fx købe et 7-, 14- eller 21-dages kort, og på den måde kan man køre frit på de fleste strækninger i Japan. Taxachaufførerne i Japan er meget hjælpsomme og venlige – desværre er det ikke alle, der taler godt engelsk. Det er derfor en god idé at have et kort med sin destination, da japanske vejnumre er forvirrende – selv for taxachauffører! Taxaerne i Japan er ikke nær så dyre som i Danmark, og hvis man er flere sammen, kan det også betale sig at leje en taxa for en hel dag.

  Drikkepenge

  På rejsen kommer du i kontakt med hverdagslivet og landets skikke, og der kan være forhold, du ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. Det er ikke obligatorisk at give drikkepenge i Kina, men i takt med, at turismen i Kina er øget, er lønnen i servicebranchen også mere baseret på drikkepenge. Så har du fået en god service af f.eks. tjenere og hotelpersonale, bliver drikkepenge påskønnet. Rejselederen vil informere om passende beløb.

  I Sydkorea og Japan skal man ikke efterlade drikkepenge, da dette kan anses for krænkende og uhøfligt.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon, når du er i Sydkorea. Sydkorea benytter sig af samme stikkontakt som i Danmark. Derfor er der ingen grund til at købe en adapter eller omformer. Dog benytter man sig af 110-volts stik, der minder om de amerikanske, her er en omformer dog nødvendig at have. I Tokyo og det østlige Japan benytter man følgende strømkilde: 100 volt AC, 50 Hz. I det vestlige Japan (Osaka) benytter man følgende strømkilde: 100 volt AC, 60 Hz.

  Sikkerhed

  Det er ganske sikkert at færdes i disse tre lande, også efter mørkets frembrud. Kvinder kan også roligt færdes alene. Det er som alle andre steder, ikke klogt at udstille sine eventuelle rigdomme. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboksen på hotellet.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Kina, Japan og Sydkorea, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telekort. Flere hoteller har trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcaféer er også udbredt i de større byer.

  Mad & drikkevarer

  Det kinesiske køkken består hovedsageligt af ris og/eller nudler, serveret med enten fisk, kylling, svine- eller oksekød og grøntsager. Det er en god idé at øve sig lidt hjemmefra med spisepindene. Selv om det på mange restauranter er muligt at få en ske eller en gaffel, så spiser man med pinde i Kina, og maden er tilberedt med henblik herpå.

  Det sydkoreanske køkken består for det meste af ris, nudler, grønsager og kød. Kimchi er Sydkoreas nationalret som normalt serveres til hvert måltid, retten er en krydderstærk grøntsagsret med rejer eller andre små havdyr.

  Det japanske køkken er knyttet til den zenbuddhistiske tankegang, hvor maden skal tilfredsstille både krop og sjæl. Det japanske køkken åbner en verden af varieret og eksotisk mad. Fisk, skaldyr, tang og ris præger retterne. Kød er mindre udbredt på grund af prisen. Vi anbefaler, at man prøver så meget af den traditionelle mad som muligt, og gå endelig ikke glip af en traditionel teceremoni.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man undgå. Vand på flaske kan købes overalt og koster ikke ret meget. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. hånddesinfektionsgele.

  Møde med en anden kultur

  Kineserne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade, og turister bliver mødt med smil og venlighed. Det ligger ikke til kineserne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet. Kineserne lægger f.eks. stor vægt på, at man er stand til at kontrollere sine følelser, og det er vigtigt at huske på, hvis du føler dig dårligt behandlet. På restauranter er det vigtigt at huske på, at man aldrig placerer spisepindene lodret ned i risskålen, da det associeres med død og ulykke. Det forventes, at man respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk, at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod Buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man poserer heller ikke foran Buddhafigurer. Ikke alle steder er det tilladt at fotografere, så vær derfor opmærksom på påbud. På markeder og i boder er det helt normalt at prutte om prisen, og nogle kinesere vil endda anse det som uhøfligt, hvis du ikke prøver.

  Sydkoreanerne er generelt meget venlige og et gæstfrit folk. Selv om sydkoreanere har engelsk i skolen i mindst seks år, er det dog langt fra alle, der taler engelsk. Sydkoreas kultur er meget anderledes end den kultur, vi har i Danmark. Der er stor respekt for de ældre, og at være høflig er meget vigtigt for sydkoreanerne. De vigtigste normer at huske er, at man altid skal tage skoene af inden, man træder ind i et sydkoreansk hjem eller på et traditionelt hotel. Når man spiser, skal man bruge skeen til ris og spisepinde til alle andre retter. Man må ikke pege med pindene, og man må ikke stikke pindene ned i risen, fordi det opfattes som værende udtryk for utilfredshed.

  Japanerne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade – turister bliver mødt med smil og venlighed, når de bevæger sig rundt i byerne. Dog er det vigtigt at huske på, at Japan er et land, hvor ære og respekt er vigtigt, så derfor er det meget dårlig tone at blive ophidset og skælde ud, hvis der opstår problemer – på den måde taber man ansigt. Høflighed er en dyd i Japan, så husk både at sige goddag, tak og farvel ved indkøb og restaurationsbesøg.

 • Fakta

  Kina

  • Statsform: Kommunistisk republik.
  • Befolkning: 1.34 mia.
  • Hovedstad: Beijing med 20,6 mio. indbyggere.
  • Religion: Størstedelen af befolkningen er taoister eller buddhister. Kristne 3-4 % og muslimer 1-2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog i Kina er mandarin, men der findes et utal af forskellige dialekter, der har karakter af selvstændige sprog.
  • Areal: 9.596.961 km² – ca. 223 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 14.500 km.
  • Vigtigste flod: Yangtze er Kinas længste flod og den 3. længste i verden.
  • Verdens største dæmning: Three Gorges Dam er Kinas og verdens største dæmning.
  • Nationalsymbol: En drage.
  • Nationaldag: 1. oktober 1949, hvor Folkerepublikken Kina blev etableret.
  • Klima: Klimaet er meget varieret – fra tropisk i syd til subarktisk i de nordlige dele af landet. Pga. landets størrelse er det umuligt at sige noget generelt om vejret.

  Sydkorea

  • Statsform: Republik.
  • Befolkning: Ca. 50 mio.
  • Hovedstad: Seoul med 10,3 millioner indbyggere.
  • Religion: Ca. 26 % er kristne, ca. 23% buddhister og ca. 50% er ukendt.
  • Sprog: Koreansk.
  • Areal: 99.720 km2 (Danmark 42.925 km2)
  • Kystlinje:  2.413 km.
  • Højeste punkt: Vulkanen Hallasan på 1.950 m.
  • Klima: Sydkoreas klima er subtropisk. De har varme somre og meget kolde vintre.

  Japan

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Befolkning: 127 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Tokyo med ca. 12 mio. indbyggere.
  • Religion: 52 % bekender sig til shintoisme, 39 % til buddhisme og 1,2 % til kristendom.
  • Sprog: Japansk – det er et fåtal, der er rigtig gode til engelsk.
  • Areal: 377.835 km² – Japan er ca. 9 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 29.751 km.
  • Højeste punkt: Mount Fujiyama 3.776 m.
  • Klima: Klimaet i Japan er ofte mildt og behageligt med svale vintre og varme og fugtige somre. Vintermånederne, især omkring årsskiftet, plejer at byde på klart vejr i flere uger i træk, og det bliver sjældent frostgrader i Tokyo. Juni til september er henholdsvis regntid og tyfonsæson. Efteråret, der varer fra oktober til december, og foråret, der starter i marts og varer til hen i maj, er så absolut de bedste tider at besøge Japan.