Ring til os 70 22 66 00
Kejserriget Japan - Risskov Rejser

3 lande på 18 dage
Den ultimative oplevelse!

3 lande på 18 dage
Den ultimative oplevelse!

Krydstogt til Japan, Sydkorea & Kina

Dette krydstogt i Asien tager dig med på en formidabel rundrejse til Japan, Sydkorea og Kina med det 5-stjernede krydstogtskib ”Celebrity Cruise Millennium”. Rundrejsen med dansk rejseleder går ned langs Japans østkyst med besøg i bl.a. Kyoto og Hiroshima, til Busan og vulkanområdet Jeju Island i Sydkorea og videre til Shanghai i Kina. Vi har sørget for, at du får endnu mere ud af rejsen, når du i begyndelsen og slutningen af rejsen overnatter på hotel og kommer på udflugter i Tokyo og Shanghai. Glæd dig også til spændende oplevelser i Beppu – Japans mekka for kurbade og i Kagoshima, hvor der er udsigt til vulkanøen Sakurajima.

Rejsen er et kunststykke udi kontraster. På de mange spændende udflugter i de forskellige byer dykker du både ned i dramatisk historie og kommer tæt på hverdagen for de lokale i de pulserende, moderne storbyer. Her finder du ud af, hvordan fortiden og nutiden fletter sig sammen i et komplekst, men helt selvfølgeligt mønster. Efter en dag fyldt med indtryk fra fjerne kulturer er det tid til at vende hjem til krydstogtet, hvor du f.eks. kan læne dig tilbage og nyde aftenens underholdningsshows eller slappe af i skibets spaafdeling. På sejlturen mellem destinationerne er der altså rig mulighed for at bearbejde alle indtrykkene på luksuriøs vis.

Et krydstogt med Celebrity Cruises er en gennemført kvalitetsoplevelse, og ikke overraskende har Celebrity Cruises vundet mange internationale priser. Alt er i top hos et af verdens førende krydstogtrederier – den udsøgte service, de gastronomiske oplevelser, den eksklusive underholdning og det stilfulde design, der følger dig overalt.

Glæd dig fordi

 • du oplever det bedste af verdens ældste kulturer i tre lande
 • der venter en sushi-lektion på kokkeskole i Tokyo
 • du kommer tæt på de lokale og deres hverdag
 • der er besøg i fredsmindeparkerne og på museerne i Hiroshima i Japan
 • skibet er fyldt med muligheder for aktiviteter, spændende måltider og selvforkælelse
 • du får store naturoplevelser på vulkanøen Jeju i Sydkorea
 • der er inkluderet mange måltider og helpension på krydstogtskibet
Antal dage
18 dages rundrejse
Pris
Fra kr.
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København
Dansk rejseleder
Anette de Florie Maman

Danmarks bedste krydstogtrejse til Japan, Sydkorea og Kina fordi

Vi er i år det eneste bureau, som tilbyder dette unikke krydstogt!

Al transport, entréer og udflugter er naturligvis inkluderet i prisen!

Du får et indholdsrigt program spækket med kulturelle indslag og dansk rejseleder på alle udflugter!

Danmarks bedste krydstogtrejse til Japan, Sydkorea og Kina fordi

Mød din rejseleder

Anette de Florie Maman - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Japan, Sydkorea og Kina med Anette

Anette glæder sig til hver eneste rejse – til at stå i lufthavnen med en gruppe nysgerrige og forventningsfulde mennesker, som ikke kender hinanden, og vide at om en uge, så ikke bare kender alle hinanden, men gruppen har også haft en forrygende oplevelse sammen. Ingen kan være i tvivl om, at for Anette er det en livsstil at være rejseleder.


Læs mere om Anette de Florie Maman

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Tokyo, oplevelser i Shinjuku og Odaiba og velkomstmiddag

  Efter ankomst skal vi ud og have de første oplevelser i Japans hovedstad, Tokyo – en by, som kan tage pusten fra de fleste. Visse steder i byen vil du føle, at du er trådt ind i fremtiden med flotte skyskrabere, neonlys og masser af liv, for i næste øjeblik at føle dig trukket tilbage i tiden ved byens gamle templer.

  En ting, som man uundgåeligt forbinder med Japan, er sushi, og til frokost skal vi prøve at deltage i en mindre sushi-lektion på en kokkeskole. Her skal vi lære, hvordan de små sunde godbidder kreeres, og så skal vi selvfølgelig også smage på sagerne.

  Oplevelserne vil være store fra starten af med besøg i Shinjuku-kvarteret, som er Tokyos moderne bydel og knudepunkt. Her findes nogle af byens flotteste og også anderledes højhuse, såsom Tokyo Metropolitan Government Building. Fra toppen af denne bygning (243 m) får du en af byens bedste udsigter, hvor man på en god dag kan se helt til Mt. Fuji. På gåturen ser vi også Shinjuku Station – som er Tokyos knudepunkt nummer ét og verdens mest travle og befolkede banegård, som ca. 3,5 millioner mennesker dagligt passerer!

  Om aftenen spiser vi fælles velkomstmiddag på en lokal restaurant i nærheden af hotellet.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Byrundtur i Tokyo og sushi-lektion

  Dagens program byder på nogle af Tokyos største og mest spændende attraktioner. Vi besøger bl.a. Tokyos mest kendte tempel, Asakusa Kannon. Her er et leben uden lige samt den hyggelige handelsgade Nakamise Dori, hvor man kan købe alt, hvad hjertet begærer: japanske træsko, billeder af Asakusa i Edo-perioden, japansk konfekt, udskårne trædukker og meget, meget mere.

  Herefter venter oplevelser på den menneskeskabte ø, Odaiba, som er et kæmpe shopping- og underholdsområde. Vi går en tur i området, og du kan ikke undgå at blive fristet af de mange ting, man kan købe her. Her spiser vi frokost, inden vi skal videre og besøge Meiji-helligdommen, der er dedikeret til kejser Meiji – den første kejser i det moderne Japan i 1867. Byggeriet blev dog først afsluttet i 1920. Herefter går turen videre til bydistriktet Shinbuya, hvor vi skal se nærmere på Harajuku-området, som er området, hvor de unge i Tokyo hænger ud. Nogle af dem er klædt ud i deres helt egen specielle tøjstil, som er en spøjs blanding af punkere og tegneseriefigurer.

  Vi afslutter dagens byrundtur med at se verdens mest berømte lyskryds, Shibuya Cross, der optræder i mange film med de ikoniske krydsende fodgængerfelter. Her går ca. 5 millioner mennesker hver dag frem og tilbage over gaden, der ligger i et stort og farverigt shoppingområde. Lige uden for Shibuya Station finder man en statue af hunden Hachiko, som mange måske kender fra filmen Hachiko – En ven for livet. For japanerne er denne hund blevet en national helt og symbolet på loyalitet.

  Om aftenen er der middag på en lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Krydstogtet begynder fra havnen i Yokohama

  Efter morgenmaden på hotellet kører vi fra Tokyo til havnen i Yokohama, hvor vi går ombord på krydstogtskibet, Celebrity Millennium. Her tjekker vi ind og får vores kahytter, inden vi mødes til frokost på skibet, og krydstogtet lægger fra land og sætter kursen sydvest til Kobe. Ombord på krydstogtskibet er der rig mulighed for aktiviteter og selvforkælelse, og du får serveret spændende måltider.

  Inkluderede måltider: Morgenmad på hotel og helpension på krydstogtskibet.

  Krydstogtskibet dag 4-17

  Celebrity Millennium

  Krydstogtskibet Celebrity Millennium har en længde på intet mindre end 294 m og plads til 2.034 gæster. Krydstogtskibets prisvindende restaurant...

 • Dag 5 Byrundtur i Osaka og Kyoto

  I dag venter en lang og spændende dag! Efter vi har spist morgenmad på krydstogtskibet, lægges der til land ved Kobe, som var en af de første til at åbne op for udenlandsk handel i det 19. årh. Herfra køres der en times tid til byen Osaka, som vi skal udforske i dag. Osaka er kendt som en af landets mest spændende gastronomiske byer, og det er værd at følge byens uofficielle talemåde, der lyder: kuidare – spis til du segner! Folk i Osaka går virkelig op i at spise, og her hedder det ikke bare, at man er sulten, nej, det hedder poetisk, at munden er ensom.

  På dagens udflugt gør vi stop ved Osaka-borgen, som er et af Japans mest berømte vartegn. Den imponerende borg blev påbegyndt bygget i 1583 af adelsmanden Toyotomi Hideyoshi, og har siden da undergået flere genopbygninger og restaureringer grundet skader fra flere krige i tidens løb.

  Bagefter venter en autentisk Japan-oplevelse, når vi skal opleve en te-ceremoni. Te-ceremonien er en helt unik japansk tradition, der tager udgangspunkt i et koreograferet ritual med nøje indstuderede bevægelser, og vi får et indblik i betydningen af de enkelte bevægelser i forbindelse med te-brygningen og serveringen.

  Vi fortsætter med højhastighedstog til Kyoto, mens vi spiser frokost på ægte japansk manér – vi skal nemlig smage på den såkaldte japanske Bento-box. Kyoto er en af verdens mest enestående byer. Det var Japans hovedstad i perioden 794-1867, husede mere end 2.000 templer og var Japans kulturelle centrum. Da amerikanerne skulle beslutte, hvor de skulle smide atombomberne i slutningen af 2. verdenskrig, var Kyoto en af byerne, de overvejede at bombe. Byen blev dog skånet, hvilket gjorde, at den rige historiske kulturarv kunne forblive intakt.

  Vi skal se nærmere på, hvad det er, der gør Kyoto så speciel og se nogle af Japans største attraktioner. Vi begynder med Ryoanji-templet, som huser den flotteste stenhave i Kyoto – og nogle mener endda i hele Japan. Haven er blandt andet anlagt, så den udgøres af 15 større sten, som symboliserer øer, og i ægte zen-stil kan man aldrig se de 15 sten på én gang, men kun 14 af stenene, uanset hvor man står.

  Dernæst skal vi se Kinkakuji Templet, der også bliver kaldt Den Gyldne Pavillon. Den Gyldne Pavillon er bygget ud fra en tidligere shoguns forestilling om, hvordan der må se ud i himlen. Hver en sten, træ og busk er lagt, stillet eller plantet helt præcist – intet er overladt til tilfældigheder, og smukkere sted er svært at finde.

  Eftermiddagen bruger vi på at udforske det verdensberømte Gion-distrik. Her findes mange gamle tehuse, og man kan være heldig at opleve de fine geishaer med deres flotte kimonoer, kunstfærdigt opsatte hår og hvide ansigter på deres vej til og fra tehusene.

  Herefter tager vi bussen til Osaka, hvor vi skal udforske områderne Shinsaibashi og Dotonbori, der er kendt for deres gode shoppingmuligheder og store udvalg af spisesteder. Her er der mulighed for at spise aftensmad og smage på lokale retter som f.eks. ”okonomiyaki” – en traditionel japansk ret, der består af bl.a. kål, mel, æg og ”dashi” (en fond lavet på fisk og tang) og ofte steges direkte ved bordet. Områderne er særligt kendetegnet ved store neonskilte og farvestrålende reklameskilte, hvilket også gør området til et populært nattelivs- og underholdningsområde.

  Sidst på aftenen kører vi tilbage til havnen i Kobe og ankommer til krydstogtskibet.

  Inkluderede måltider: Frokost.

 • Dag 6 En dag på havet

  Efter gårsdagen mange aktiviteter har vi i dag en hel dag til havs, hvor vi kan slappe af og nyde skibets mange faciliteter.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 7 Hiroshima, den hellige ø Miyajima og atombombe-museet

  Vi ankommer om morgenen til Hiroshima, hvis navn for de fleste klinger af grusomme begivenheder i slutningen af 2. verdenskrig. Fra Hiroshima sejler vi med færgen ud til øen Miyajima, der er en meget hellig ø inden for shintoismen. Øen har den mest berømte røde torii-port i Japan, den UNESCO-fredede Itsukishima-helligdom, som er placeret så langt ude på stranden, at det pga. tidevandet ligner, at den står ude i havet. I gamle dage måtte man ikke betræde jorden, så det flotte hovedtempel blev bygget på stolper ude i vandet, så besøgende kunne se templet uden at betræde jorden.

  Herfra sejler vi tilbage til fastlandet, hvor vi spiser frokost på en lokal restaurant i Hiroshima.

  Efter frokost besøger vi Hiroshimas atombombemuseum og -mindepark. Den japanske havneby blev 6. august 1945 ramt af “Little Boy”, der var atombomben, som USA kastede over byen. En skelsættende begivenhed, som i den grad kom til at præge japanerne, og som aldrig bliver udraderet af historien. Og stemningen, der møder os i Hiroshima Peace Memorial Museum, griber en om hjertet. Ud over det store dominerende mindesmærke er der også adskillige mindre mindesmærker, f.eks. Children’s Peace Monument med millionvis af små foldede papirtraner.

  Om eftermiddagen kører vi tilbage til havnen i Hiroshima og spiser aftensmad på krydstogtskibet.

  Inkluderede måltider: Frokost på land og helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 8 Kochi Castle, historisk museum og Katsurahama-stranden

  Vi ankommer til havnen i Kochi, og ved formiddagstid begynder vi dagens udflugt. Første stop på ruten er et fotostop ved den smukke, røde bro Harimaya-bashi, der er et symbol på kærlighed. Dernæst venter Kochi-slottet, som er et af de i alt kun 12 japanske slotte, der har overlevet brande, krige og andre katastrofer i den postfeudale periode. Slottet var hovedsæde for Yamauchi-krigsherrerne, som herskede over området i Edo-perioden (1602-1867). Det er et fascinerende, historisk bygningsværk at bevæge sig rundt på, da det er det eneste tilbageværende japanske slot, hvis originale indre bygninger stadig er bevaret.

  Vi skal også besøge Kochi Prefectural Museum of History, som bl.a. udstiller op til 20.000 år gamle effekter fra udgravninger i området. Sidste stop på byrundturen er stranden Katsurahama. På grund af stærke undervandstrømme må man ikke bade her, men stranden har meget andet at byde på. Vi går en tur langs stranden og ser den berømte statue af Kochis favoritsøn Sakamoto Ryoma, der var en moderne japansk arkitekt.

  Først på eftermiddagen kører vi tilbage til krydstogtskibet, hvor resten af dagen er fri og du kan nyde en sen frokost.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 9 Varme kilder og blomsterpark i Beppu

  Først på formiddagen lægger krydstogtskibet til i Beppu – Japans mekka for kurbade. Her strømmer dagligt 100 millioner liter vand fra naturligt varme vulkanske kilder. Første stop på dagens rundtur er ved ”Beppu Hells”, stedet for syv spektakulære varme kilder, som kun er til at kigge på og ikke til at bade i. Vi skal bl.a. se Umi Jugoko med sit kogende, blå vand og Oniishibozu Jigoku, der er opkaldt efter mudderboblerne, der kommer fra kogende mudderpuljer. Vil du have en særlig smagsoplevelse, skal du prøve at smage budding, som er lavet med damp fra de varme kilder.

  Herefter skal vi besøge den smukke Beppu Park, der er domineret af sine mange blomster. Her er særlig smukt om efteråret, da farvespillet i træerne i denne årstid er særligt spektakulære.

  Vi kører tilbage til krydstogtskibet, hvor vi spiser frokost, imens skibet sejler videre.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 10 Senganen Garden, Shiroyama Park og shoppingarkaden Tenmonkan i Kagoshima

  Ved middagstid ankommer krydstogtskibet til Kagoshima, der ofte bliver sammenlignet med sin italienske søster, Napoli, pga. sit milde klima, gader med palmetræer og Sakurajima, Kangoshimas Vesuv.

  Vi spiser en tidlig frokost om bord inden dagens første udflugt til Senganen Garden – en landskabshave i traditionel japansk stil konstrueret i 1658 under Edo-perioden. Dernæst venter oplevelser på Shoko Shuseikan Museum, der oprindeligt blev bygget af Satsuma-klanens 28. generation Shimazu Nariakira i 1865. Museet indeholder udstillinger om Shimazu-familien og deres forbindelse til Satsuma-klanen, som herskede over Kagoshima i en længere periode. I dag er bygningen og museet en del af Japans nationale kulturarv.

  Fra observatoriet i Shiroyama Park får vi et overblik over byen fra 107 højdemeter. Her er en spektakulær udsigt over centrum, Kagoshima Bay og vulkanhalvøen Sakurajima.

  Nede i højden igen går vi en tur i shoppingarkaden Tenmonkan. Den overdækkede passage er det bedste sted at shoppe i området. Vi træder ind i en labyrint af forretninger, butikker, barer og caféer, som sælger lokal mad. Her kan du helt sikkert købe en souvenir eller to med hjem.

  Først på aftenen er vi igen tilbage på krydstogtskibet, hvor vi bliver i havnen og overnatter.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 11 Vulkanøen Sakurajima og et afslappende fodbad

  Efter morgenmaden tager vi med færgen til vulkanhalvøen Sakurajima, der indtil 1914 var en ø. Men efter et voldsomt vulkanudbrød, hvor lava flød fra centrum i flere måneder, hæftede øen sig på fastlandet. Her oplever vi en af verdens mest aktive vulkaner, der rejser sig hele 1.117 m over havet og som løbende går i udbrud. Det er derfor også meget sandsynligt, at vi ser røg og damp stige op fra vulkanen, mens vi besøger halvøen.

  Efter nogle aktive timer rundt i området skal vi alle forkæles med et afslappende fodbad i det varme vand, der bliver pumpet direkte op fra den vulkanske undergrund. I Nagisa Park finder vi nemlig et 100 m langt, offentligt fodbad, som besøgende frit kan bruge, mens de nyder udsigten ud over Kagoshima-bugten og den flotte vulkan.

  Oplevelserne fortsætter herefter ved det 350 m høje Yunohira-observationspunkt, hvor vi oplever den spektakulære udsigt ud over området.

  Først på eftermiddagen tager vi færgen tilbage til Kagoshima og spiser frokost.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 12 Fukuoka Tower, Momochihama Beach og kanalbyen Hakata

  Om formiddagen ankommer krydstogtskibet til Fukuoka, der er den største by i Kyushu-regionen og en vigtig handelsby pga. sin beliggenhed tæt på Seoul og resten af Asiens fastland. Desuden var Fukuoka landingssted for den mongolske invasion i det 13. årh. I dag er byen mest kendt for sin mad og sit natteliv.

  På Fukuokas moderne havnefront ligger bydelen Seaside Momochi, hvor vi både skal se Fukuoka Tower og Momochihama Beach. Fukuoka Tower blev bygget i 1989 for at fejre byens 100 års jubilæum. Med sine 234 m kan tårnet prale af at være Fukuokas højeste bygning og Japans højeste tårn ved en havnefront. Tårnet er udsmykket med ca. 8.000 spejle og har et observationsdæk ved 123 m, hvor der er en fantastisk udsigt over byen. Bagefter gør vi et fotostop ved den en kilometer lange kunstige strand Momochihama, der er et yderst populært sted for svømning og sport som volleyball og fodbold.

  Efter vi har spist frokost sammen på en lokal restaurant går turen videre til kanalbyen Hakata, der er et kæmpe shopping- og underholdsningscenter. Her er intet mindre end 250 butikker, caféer, restauranter og biografer alt sammen omringet af en kanal, der strømmer gennem centeret. Du får tid til at gå rundt og lade sig friste af internationale brands og butikker og mindre lokale mærkebutikker. På femte sal finder du ”Ramen Stadium” – hjemsted for otte ramen-spisesteder, hvor du kan smage på den lækre nudelret.

  Først på aftenen er vi tilbage på krydstogtskibet, og ved 20-tiden vinker vi farvel til Japan og sætter kursen mod Sydkorea.

  Inkluderede måltider: frokost på land og helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 13 Sydkorea: tempelbesøg, smukke Haeundae Beach og fiskemarked i Busan

  Vi ankommer denne morgen til Sydkoreas andenstørste by, Busan, som har ca. 3,6 mio. indbyggere og et energisk storbyliv. Vi starter dagen med at besøge det buddhistiske tempel Haedong Yonggungsa, som er placeret med en speciel og bjergtagende udsigt over havet. Templet blev først bygget i 1376 af den store buddhistiske lærer Naong under Goryeo-dynastiet. Mange kommer her for at fejre fødslen af Buddha eller ønske noget for det nye år på nytårsaften.

  Bagefter går turen videre til den berømte strand Haeundae Beach som breder sig 1,5 km med sit smukke hvide sand, og om sommeren er her fyldt med mennesker. Vi spiser frokost her, inden der venter endnu en spændende oplevelse, denne gang på Jagalchi-fiskemarkedet, hvor ”ajumma” – lokale midaldrende, gifte kvinder – falbyder makrel, hvalkød og alverdens farverige skal- og bløddyr til interesserede forbipasserende.

  Sent om eftermiddagen vender vi tilbage til krydstogtskibet og nyder aftensmaden her, mens kaptajnen sætter kursen mod Jeju-øen.

  Inkluderede måltider: Frokost på land og helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 14 Hamdeok Beach, Sunrise Peak, Seungeop-landsbyen og Dongmun-markedet på Jeju-øen

  Jeju-øen i Sydkorea byder på en overflod af smuk natur, delikatesser og kulturelle kuriositeter. Om morgenen lægger vi til i havnen og begiver os mod Hamdeok Beach, som har en skøn beliggenhed og spændende kontraster mellem hvidt sand og sort vulkansk klippe – et pletskud for en fotograf!

  Vi tager videre til Seongsan Ilchulbong, som er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste og kendt for sin uovertruffet smukke solopgang. Seongsan Ilchulbong, også kendt som ”Sunrise Peak”, er et vulkansk område skabt for mere end 5.000 år siden. I dag står det som et 182 m højt skålformet bjerg, der lokker besøgende til sin top og den maleriske udsigt over det dybblå hav.

  Efter vi har nydt den betagende udsigt på Sunrise Peak besøger vi den lille landsby Seongeup, hvor beboerne stadig bor i små lerhytter. På trods af sin beskedne størrelse rummer landsbyen en stor mængde kultur, som er blevet overleveret gennem generationer. Skatte som konfucianske helligdomme og skolebygninger, fort-ruiner, stenmonumenter og gamle regeringssæder vidner om et rigt kulturliv. Vi spiser frokost her, inden vi skal besøge Dongmun-markedet, som er en farverig oplevelse for både syns- og lugtesans og designet, så besøgende nemt kan finde rundt blandt de utallige stande med noget for enhver smag. Her er der rig mulighed for at gå på jagt efter spændende snacks.

  Ved eftermiddagstid tager vi tilbage til krydstogtskibet, hvor der er tid til at slappe af inden der er aftensmad, og kursen sættes mod Seoul.

  Inkluderede måltider: Frokost på land og helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 15 Gyengbokgung-paladset, Insadong Antique Street og Namdaemun-markedet i Seoul

  Vi ankommer til havnen i Incheon om morgenen og kører videre til Seoul. Her besøger vi bl.a. Gyeongbokgung-paladset, som fungerede som hovedsæde for Joseon-dynastiet, der varede fra slutningen af det 14. årh. til begyndelsen af det 20. årh. Paladset går for at være det smukkeste og mest storslåede af de fem paladser bygget i perioden.

  Når vi har følt historiens vingesus på de åbne pladser og i de storslåede haller, besøger vi den historiske Insadong-gade, som er fyldt med kunstgallerier, kunsthåndværks-forretninger, traditionelle tehuse og restauranter. Her spiser vi frokost sammen, inden turen går videre til Namdaemun-markedet, som er placeret ved siden af den sydlige indgang til den gamle by. Markedet er Sydkoreas ældste og stammer helt tilbage fra 1414 – hvorfor det altså ikke er bygget til, at der kan køre biler ind på markedet, og derfor må alle varer transporteres herind på knallert eller i håndtrukne vogne.

  Først på aftenen er vi tilbage på krydstogtskibet, hvor det er tid til at spise aftensmad, imens der sejles mod Shanghai på den nordlige del af det Østkinesiske Hav.

  Inkluderede måltider: Frokost på land og helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 16 En dejlig dag på havet

  I dag er der mulighed for at slappe af og nyde alle indtrykkene fra gårsdagens besøg i Seoul. Gør for eksempel brug af Celebrity Millenniums spa-muligheder eller aflæg et besøg hos biblioteket eller en af de mange butikker. Du kan også tage en svømmetur i poolen eller nyde den friske havluft på dækket. Oplevelserne står simpelthen i kø, så det er næsten umuligt at kede sig ombord.

  Inkluderede måltider: Helpension på krydstogtskibet.

 • Dag 17 Kina – en dag i Shanghai

  Vi tjekker ud, og straks efter morgenmaden forlader vi krydstogtskibet og tager hul på oplevelserne i Kina.

  Vi starter i den gamle bydel Fench Consession, hvor den franske kocession slog sig ned fra 1849 efter opiumskrigene og frem til 1943. Her skal vi gå en tur rundt i de små hyggelige gader og opleve datidens byggestil og historie, og samtidig mærke den helt særlige sjæl, der i dag kan opleves i området.

  Vi når også en tur forbi den travle gågade Nanjing Road og tager på en hyggelig sejltur på Huangpu-floden, hvorfra der er udsigt til promenaden The Bund og det moderne Pudong-område på den ene side af floden. Her er alle de topmoderne bygninger placeret, og kontrasten til de gamle, traditionelle bygninger er slående.

  Vi spiser frokost sammen på et 5-stjernet hotel, inden vi besøger det 468 meter høje tv-tårn The Oriental Pearl og det tilhørende museum nedenunder.

  Herefter er der tid til at udforske Shanghai på egen hånd og finde et sted at spise aftensmad, inden vi mødes igen om aftenen til en gåtur langs Shanghais mest berømte promenade The Bund. Her går vi en del af de 1,5 km som promenaden er og ser de over 50 forskellig arkitektoniske bygninger, der kaldes ”the museums of buildings”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 17

  Ocean Hotel Shanghai

  Dette 4-stjernede hotel tilbyder moderne, rummelige værelser med gratis wi-fi, fladskærms-tv og te-/kaffeområde. En suite-badeværelser indehold...

 • Dag 18 Afrejse og hjemkomst til Danmark

  Efter vi har spist morgenmad på hotellet, kører vi til lufthavnen i Shanghai og vi starter hjemrejsen mod Danmark, hvor vi ankommer sidst på aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4-17 Opgrader dit krydstogt

  Lyst til lidt mere luksus på dit krydstogt? Se dine opgraderingsmuligheder nedenfor

  Tilkøbsmuligheder

  Opgradering til udvendig kahyt (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.550

  4.995 kr. pr. person

  Opgradering til udvendig kahyt m/balkon (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.550!

  9.795 kr. pr. person

  Tillæg for enkeltværelse og indvendig kahyt (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.550

  18.495 kr. pr. person

  Tillæg for enkeltværelse og opgradering til udvendig kahyt (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.550

  30.110 kr. pr. person

  Tillæg for enkeltværelse og opgradering til udvendig kahyt/m balkon (inkl. drikkevare-pakke)

  Ved opgradering får du en drikkevare-pakke oveni til en værdi af kr. 5.550

  38.910 kr. pr. person

Gratis drikkevare-pakke ved opgradering – værdi kr. 5.550 pr. person!

Hvis du opgraderer din kahyt til enten en udvendig kahyt (tillæg kr. 4.995 pr. person) eller en udvendig kahyt med balkon (tillæg kr. 9.795 pr. person), får du en gratis drikkevare-pakke til en værdi af kr. 5.550 pr. person. Drikkevare-pakken er en “Classic Package”, som gælder visse øl, cocktails og drinks.

 

 

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 13 overnatninger i indvendig kahyt på luksuskrydstogtskibet Celebrity Cruises Millennium
 • 16 x morgenmad, 15 x frokost og 13 x aftensmad
 • 3 overnatninger på gode, centralt beliggende 4-stjernede hoteller (2 nætter i Tokyo, 1 nat i Shanghai)
 • Drikkepenge om bord på skibet og havneskatter (værdi ca. kr. 2.400)
 • Al transport samt udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i de store metropoler Tokyo, Seoul og Shanghai
 • Udflugt til de historiske mindetegn fra 2. verdenskrig ved Hiroshima
 • Udflugt til vulkanøerne Sakurajima og Jeju Island
 • Japansk te-ceremoni
 • Udflugt til vulkanøen Jeju Island
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Opgradering til udvendig kahyt kr. 4.995 (inkl. drikkevare-pakke)
 • Opgradering til udvendig kahyt/m balkon kr. 9.795 (inkl. drikkevare-pakke)
 • Tillæg for enkeltværelse og indvendig kahyt kr. 18.495 (inkl. drikkevare-pakke)
 • Tillæg for enkeltværelse og udvendig kahyt kr. 30.110 (inkl. drikkevare-pakke)
 • Tillæg for enkeltværelse og udvendig kahyt m/balkon kr. 38.910 (inkl. drikkevare-pakke)
 • Administrationsgebyr kr. 125

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god idé at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser, så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Når du er på krydstogt med Celebrity Cruises

  Billetter og rejsedokumenter?

  Billetter bliver udstedt, når slutbetalingen er modtaget. Vi gør opmærksom på, at bagagemærkater vil blive udleveret på havnen ved afrejse.

  Hvornår kan jeg gå om bord?

  Tidspunktet for ombordstigning på det aktuelle cruise er opgivet på billetten. Hvis du ikke er om bord på skibet senest 90 minutter før planlagt afgangstidspunkt, antager vi, at du ikke vil med på cruiset. Cruiset vil da blive anset som afbestilt, og du vil ikke have ret til nogen refusion af købesummen ud over tilbagebetaling af skatter.

  Hvordan tjekker jeg ind på skibet?

  Hvis du har benyttet dig af Online Check-In på vore internetsider, skal du medbringe en udskrift af det signerede “Set Sail Pass” samt dine identifikationspapirer. Gå til “Set Sail”-området i cruiseterminalen, hvor du vil få tjekket dine papirer og udstedt et Sea Pass-kort. Dette fungerer som identifikationskort og nøglekort til din kahyt. Kortet bruges også til indkøb om bord på skibet og viser hvilket dæk i hovedrestauranten og hvilket bordnummer, du har ved måltiderne. Da vi rejser som gruppe, har vi på forhånd valgt et samlet tidspunkt.
  Hvis du ikke har tjekket ind online, skal du tage dit pas og cruisebilletter med til skranken i cruiseterminalen, hvor vores repræsentanter vil tjekke dig ind og udstede dit Sea Pass-kort. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som muligt, anbefaler vi, at du tjekker ind online på www.celebritycruises.dk under “Menu” og “Online Check-In”. Online Check-In er muligt frem til fire dage før afrejse.

  Hvordan betaler jeg for indkøb om bord?

  Valutaen om bord er USD. Alle skibene har et kontantfrit system, Sea Pass. Der bliver oprettet en Sea Pass-konto i dit navn, som skal tilknyttes et godkendt kredit- eller debetkort (VISA, MasterCard, Diners og American Express godtages). Alle rejsende vil få et Sea Pass, og beløbet bliver automatisk trukket fra kortet ved indkøb om bord. På sidste cruisedag vil der blive leveret en udspecificeret regning af kontoen til kahytten således, at du selv kan kontrollere beløbene. Det kan ske, at enkelte transaktioner, foretaget på cruisets sidste aften, ikke fremgår af regningen. Dette vil da i stedet blive lagt til slutopgørelsen.

  Hvilken dresscode gælder om bord?

  Det er nemt at planlægge, hvad du skal have på af tøj på cruiset. Du får brug for fritidstøj til brug i dagtimerne og lidt pænere tøj til aftenbrug. Tøj til aftenbrug kan være: Fritidsskjorter og bukser til mænd, bukser og top eller nederdel og bluse til kvinder. Pænt: Kjole eller buksedragt til kvinder, fritids-/pæn jakke til mænd. Vi anbefaler, at du pakker en lille taske/håndbagage med det, du har brug for til den første dag om bord, da det kan tage nogle timer, før bagagen bliver bragt til kahytten (bagagen leveres efter afsejling).

  Hvad med elektrisk udstyr og tøjvask?

  Strømspændingen om bord er 110/220 V. Du må selv medbringe eventuelle nødvendige adaptere. Hårtørrere findes i alle kahytter. Tøjvask, rens og pres er tilgængeligt mod betaling. Spørg din kahytstjener for mere information og priser. NB! Det er ikke nødvendigt at bære elektrisk udstyr i håndbagagen. Dette kan pakkes i bagagen til indtjekning.

  Hvad må man ikke tage med om bord?

  Det er ikke tilladt at tage følgende med om bord: Alkohol (med undtagelse af: Det er tilladt at medbringe 2 flasker vin), strygejern, stearinlys, våben (herunder også knive, lommeknive, Leatherman og lignende), vinåbner, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformatorer, brandfarlig væske, eksplosiver (f.eks. fyrværkeri), HAM radioudstyr, hockeykøller, rusmidler, saks, skateboard/surfboard.

  Hvor og hvornår kan jeg spise om bord?

  Alle måltider om bord er inkluderet i prisen. Enkelte restauranter tilbyder andre typer madoplevelser for et mindre tillæg. Madservering er tilgængelig 24 timer i døgnet. I hovedrestauranterne er der to bordseatings – der serveres altså middag to gange hver aften. Da vi rejser som gruppe, har vi valgt at reservere borde, så vi kan spise samlet. Man kan dog på forespørgsel selv bestemme, hvornår man ønsker at spise middag. Vi garanterer ikke, at alle forespørgsler kan imødekommes, men vi lover at gøre vort bedste.
  Almindelige tidspunkter for måltiderne i hovedrestauranten er som følger:
  Morgenmad: Fri bordseating 07:30 – 11:00.
  Frokost: Fri bordseating 12:00 – 13:30.
  Middag: To bordseatings – typisk kl. 18 og 20.
  Hvis du ønsker at være mere fleksibel, kan du få morgenmad, frokost og middag serveret andre steder end i hovedrestauranterne. Læs dagsprogrammet om bord for aktuelle tidspunkter og steder. Continental morgenmad serveres på forespørgsel i kahytten mellem klokken 07:00 og 10:00. Roomservicemenuen er tilgængelig hele døgnet (for bestillinger mellem 00:00 – 05:00 vil der pålægges et lille gebyr). Gæster i suiter (ikke Junior Suite) kan bede om en fuldstændig menu for hvert måltid til servering i suiten.

  Hvad med drikkevarer?

  Drikkevarer, ud over te og kaffe, er som udgangspunkt ikke inkluderet i prisen, men det er muligt at tilkøbe en drikkevarepakke til USD 55 pr. person pr. dag. Hvis du opgraderer din kahyt til enten en udvendig kahyt, balkonkahyt eller concierge class-kahyt, får du drikkevarepakken gratis. Drikkevarepakken gælder softdrinks, visse øl, cocktails, drinks og vine.

  Hvad er drikkepenge/serviceafgiften om bord?

  På Celebrity Cruises gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet for god service og personlig opmærksomhed. Ved grupperejser på krydstogter med Celebrity Cruises købt gennem Risskov Rejser er drikkepenge automatisk lagt til cruiseprisen ved bestilling. Du vil derfor få et brev leveret til din kahyt med information om, at drikkepengene allerede er registreret, og du behøver ikke betale noget ekstra ud over dette.

  Hvad sker der, hvis jeg bliver syg om bord?

  Lægetjenesten om bord er bemandet af en uddannet læge og mindst én sygeplejerske. Du skal selv betale for lægetjeneste, og det anbefales derfor at tegne tilstrækkelig syge-/rejseforsikring. Vi anbefaler passagererne at gemme alle kvitteringer, da forsikringsselskaberne skal have nødvendig dokumentation ved en eventuel forsikringssag. Der gøres opmærksom på, at lægetjenesten er reguleret af amerikansk lov, hvilket vil sige, at prisfastsættelsen for en konsultation med læge, undersøgelse, medicin og udstyr, som bliver brugt, mv. sættes derefter. Priserne kan derfor ikke ses i sammenhæng med priser, man er vant til hjemmefra. Lægetjenesten tilbyder søsygetabletter ved behov.

  Risskov Rejsers rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med at oversætte fra engelsk til dansk, hvis det skulle blive nødvendigt.

  Hvilke regler gælder for rygning om bord?

  Der er stort set røgfrit på alle vore skibe, men der er specifikke områder på skibet, hvor det er tilladt at ryge. Alle teatre og restauranter er røgfrie. Cigar- og piberygning er kun tilladt på de ydre dæk. Det er ikke tilladt at ryge i kahytten og heller ikke på balkonerne, der hører til den enkelte kahyt. Vi kan desværre ikke garantere allergikahytter.

  Hvad med alkoholholdige drikkevarer?

  Alkoholholdige drikkevarer kan købes i alle barer og restauranter om bord. Aldersgrænsen er 21 år for alle sejladser, som udgår fra Nordamerika. For sejladser, som udgår fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika er aldersgrænsen 18 år. På alle Celebrity Cruises private destinationer er aldersgrænsen 21 år. Alkoholholdige drikke til personligt forbrug kan ikke medbringes om bord. Det er imidlertid tilladt at medbringe to flasker vin om bord. Hvis du tager alkoholholdige drikke med dig ved ombordstigningen før cruisets start, vil dette blive konfiskeret og destrueret. Hvis du køber alkoholholdige drikkevarer undervejs på cruiset, vil dette blive opbevaret og leveret til din kahyt på cruisets sidste aften.

  Hvordan fungerer udflugterne i land?

  For at få mest muligt ud af opholdene i land anbefaler vi, at du vælger udflugter, som er planlagt af vore rejseeksperter. Udflugter kan forudbestilles på www.celebritycruises.dk. Udflugterne skal bestilles senest fire arbejdsdage før afrejse. Du kan også bestille udflugter om bord, såfremt der er ledige pladser på den ønskede udflugt. Der gøres opmærksom på, at udflugternes fastsatte tider kan ændres, samt at de kan aflyses, hvis antallet af deltagere er for lavt til at gennemføre udflugten.

  Bemærk, at Risskov Rejser på udvalgte grupperejser med krydstogt har inkluderet enkelte eller flere udflugter i rejsens pris.

  Hvordan tjekker jeg ud fra skibet?

  Du vil få udleveret bagagemærkater på en af de sidste dage om bord. Skriv navn, hjemmeadresse og eventuelle detaljer om flyrejse tydeligt på hver mærkat. Placér bagagen uden for kahytten inden den angivne tid på cruisets sidste aften. Sarte, vigtige og værdifulde genstande samt eventuel medicin bør pakkes i håndbagagen.

  Gæster med specielle behov?

  Du skal være i medicinsk og fysisk stand til at rejse og forsikre dig om, at rejsen ikke vil udgøre nogen fare for dig eller andre. Når du bestiller (eller så snart som muligt herefter, hvis tilstanden opstår efter, at du har bestilt), skal du skriftligt informere Royal Caribbean eller Risskov Rejser om eventuelle medicinske eller fysiske forhold, som kan kræve behandling eller pleje i løbet af cruiset, eller som kan påvirke dit cruise (herunder brug af tjenester eller faciliteter). Vi beder dig venligst om at give så detaljeret information som mulig. Enkelte af vore skibe har kahytter specielt tilpasset gæster, som er funktionshæmmede. De aktuelle dækplaner, som findes på vores hjemmesider, har en oversigt over disse. Gæster, som bruger kørestol, skal tage egen kørestol med og kan komme ud for ikke at kunne komme frem overalt. Enkelte forhold (for eksempel ved brug af tenderbåde for at komme fra skibet til land) kan hindre kørestolsbrugere i at gå i land i enkelte anløbshavne. Gæster med funktionshæmning eller medicinske sygdomme skal kunne klare sig selv eller rejse sammen med en, som kan bidrage med al nødvendig bistand. Vi beklager at måtte forbeholde os retten til at nægte en person at rejse, hvis personen efter vores opfattelse fysisk eller psykisk ikke er i stand til at rejse, eller som vil have behov for mere pleje, end en rejseledsager eller vi rimeligvis kan tilbyde.

  Kan jeg nægtes ombordstigning?

  Skibets ledelse kan afgøre, om enkelte skal nægtes ombordstigning. Dette kan ske i de tilfælde, at der er fare for din egen og/eller andre gæsters sikkerhed. Årsager til dette kan være sygdom med høj smitterisiko, uanstændig opførsel, manglende rejsedokumenter og andre årsager, som gør, at det er uforsvarligt at rejse. Ud over dette har skibene regler for, hvordan man skal forholde sig til andre om bord, samt hvordan man skal varetage sikkerhedsmæssige såvel som helbredsmæssige forskrifter. Hvis nogen skulle overtræde disse bestemmelser, kan skibets ledelse bede den rejsende og dennes rejseselskab om at forlade skibet umiddelbart i næste havn. Man er selv ansvarlig for de ekstra omkostninger, som dette eventuelt vil medføre.

  Sikkerhedsrutiner?

  Muster drill er en obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle gæster og mandskab om bord. Formålet er, at alle skal gøres bekendt med nødsignaler, vide hvordan de skal optræde og hvor (hvilken station) de skal møde op, hvis en nødsituation opstår. International Convention of Safety of Life at Seas (SOLAS) retningslinjer kræver, at en sikkerhedsøvelse skal afholdes inden 24 timer efter, at skibet har forladt afrejsehavnen. Sikkerhedsøvelsen for vore gæster bliver gennemført på alle skibe 30 til 60 minutter før, skibet lægger fra kaj på afrejsedagen. Sikkerhedsøvelsen vil hovedsageligt blive gennemført på engelsk, men derudover vil informationen også være tilpasset nationaliteten på skibets gæster og det lokale sprog i områderne, som skibene til enhver tid sejler i.

 • Inden du rejser til Japan, Sydkorea og Kina

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt under opholdets varighed og mindst tre måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Japan og Sydkorea er visumfrit for danske statsborgere, når opholdet er på under 90 dage.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Kina, når opholdet er på under 6 seks dage. Du skal blot kunne fremvise returflybillet fra Shanghai til København samt hotelreservation. Begge vil du modtage, når du har bestilt en rundrejse med Risskov Rejser.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Japan hedder japanske yen (YEN). Vi anbefaler at veksle til YEN hjemmefra, da danske kroner veksles til en meget dårlig kurs. Det er også muligt at hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen.

  Valutaen i Sydkorea hedder sydkoreanske won (KRW). Danske kroner veksles til en dårlig kurs. Derfor anbefales det at købe won hjemmefra, i god tid, da bankerne ikke altid har won liggende. Man kan også hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen.

  Den kinesiske valuta har flere betegnelser, der er både renminbi (RMB) og kinesiske yuan (CNY). Det er muligt at veksle til yuan hjemmefra eller ved ankomst til lufthavnen i Kina. Det kan ikke længere betale sig at veksle fra amerikanske dollars til yuan.

  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Japan er otte timer foran dansk normaltid og syv timer foran dansk sommertid. Sydkorea er otte timer foran, når vi har normaltid i Danmark, og syv timer foran, når vi har sommertid. Kina er seks timer foran dansk sommertid og syv timer foran dansk normaltid.

  Transport

  Busserne i Sydkorea og Kina har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Den offentlige transport er yderst velfungerende i Japan, og det er intet problem at benytte både bus, tog og taxa. Busserne i Japan er af samme standard som i Danmark og kører ofte mellem de større byer og som bybusser. Japans metrosystem er et af de mest effektive i verden, og det er nemt at køre med.
  Taxachaufførerne i Japan er meget hjælpsomme og venlige – desværre er det ikke alle, der taler godt engelsk. Det er derfor en god idé at have et kort med sin destination, da japanske vejnumre er forvirrende – selv for taxachauffører! Taxaerne i Japan er ikke nær så dyre som i Danmark, og hvis man er flere sammen, kan det også betale sig at leje en taxa for en hel dag.

  Drikkepenge

  I Japan og Sydkorea skal man ikke efterlade drikkepenge, da dette kan anses for krænkende.

  I Kina har det ikke tidligere været kutyme at give drikkepenge, men i takt med, at turismen i Kina er øget, er lønnen i servicebranchen også i højere grad baseret på drikkepenge. Så har du fået en god service af f.eks. tjenere og hotelpersonale, bliver drikkepenge påskønnet. Rejselederen vil informere om passende beløb.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Japan, Sydkorea og Kina er sikre og fredelige lande at begå sig i. Der er meget lidt kriminalitet, og både mænd og kvinder kan gå uforstyrret på gaden. Dog er det altid en god idé at opbevare penge, pas og kreditkort ind til kroppen og være ekstra opmærksom, når du handler. Husk også at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en evt. sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Japan bruger 100 volt og flade, skæv-benede stik. Det er en god idé at medbringe en adapter på rejsen.

  Sydkorea benytter sig bl.a. af samme stikkontakt som i Danmark. Dog benytter man nogle steder 110-volts stik, der minder om de amerikanske..

  Kina bruger 220 volt, men ofte har stikkene flade ben som i USA og Sydkorea. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikkevarer

  Det japanske køkken er knyttet til den zenbuddhistiske tankegang, hvor maden skal tilfredsstille både krop og sjæl. Det japanske køkken åbner en verden af varieret og eksotisk mad. Fisk, skaldyr, tang og ris præger retterne. Kød er mindre udbredt på grund af prisen. Vi anbefaler, at man prøver så meget af den traditionelle mad som muligt, og gå endelig ikke glip af en traditionel teceremoni.

  Det sydkoreanske køkken består for det meste af ris, nudler, grønsager og kød. Kimchi er Sydkoreas nationalret og serveres normalt til hvert måltid. Retten er en krydderstærk grønsagsret med rejer eller andre små havdyr.

  Det kinesiske køkken består hovedsageligt af ris og/eller nudler, serveret med enten fisk, kylling, svine- eller oksekød og grøntsager. Det er en god idé at øve sig lidt hjemmefra med spisepindene. Selv om det på mange restauranter er muligt at få en ske eller en gaffel, så spiser man med pinde i Kina, og maden er tilberedt med henblik herpå. Det er nemt at finde gode spisesteder, og der er utroligt mange billige restauranter. De serverer god og sund mad, og hygiejnen er som regel god. Nogle restauranter har spisekort på engelsk eller med billeder af de forskellige retter. Til maden drikkes te eller øl.

  Hygiejneniveauet i Japan er rigtig højt, og på flere måder på niveau med flere vestlige lande. Drikkevandet kan drikkes i de fleste egne af Japan. Dog kan vandet godt smage mere af klor, end vi er vant til herhjemmefra. Vi anbefaler at drikke mineralvand fra flaske i Japan såvel som Sydkorea og Kina, og ligeledes frarådes isterninger.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Kina. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Om aftenen kan der være en del køligere end om dagen – det kan derfor være en god idé at medbringe en jakke.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Japanerne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade – turister bliver mødt med smil og venlighed, når de bevæger sig rundt i byerne. Dog er det vigtigt at huske på, at Japan er et land, hvor ære og respekt er vigtigt, så derfor er det meget dårlig tone at blive ophidset og skælde ud, hvis der opstår problemer – på den måde taber man ansigt. Høflighed er en dyd i Japan, så husk både at sige goddag, tak og farvel ved indkøb og restaurationsbesøg.

  Sydkoreanerne er generelt meget venlige og et gæstfrit folk. Sydkoreas kultur er meget anderledes end den kultur, vi har i Danmark. Der er stor respekt for de ældre, og at være høflig er meget vigtigt for sydkoreanerne. De vigtigste normer at huske er, at man altid skal tage skoene af, inden man træder ind i et sydkoreansk hjem eller på et traditionelt hotel. Når man spiser, skal man bruge skeen til ris og spisepinde til alle andre retter. Man må ikke pege med pindene, og man må ikke stikke pindene ned i risen, fordi det opfattes som utilfredshed med maden.

  Sydkoreanere har engelsk i skolen i mindst seks år, hvor fokus er på skrivning og grammatik frem for engelsk mundtlighed. Det medfører, at de fleste sydkoreanere slet ikke taler engelsk.

  Kineserne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade – turister bliver mødt med smil og venlighed. Det ligger ikke til kineserne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet. F.eks. må man aldrig klappe et barn på hovedet eller røre dem.

  På restauranter er det vigtigt at huske på, at man aldrig placerer spisepindene lodret ned i risskålen, da det associeres med død og ulykke. Det forventes, at man respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning.

  Man tager skoene af, før man betræder et tempel og pege eller vender aldrig fodsålerne mod buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man poserer heller ikke foran buddhafigurer. Ikke alle steder er det tilladt at fotografere, så vær opmærksom på påbud. På markeder og i boder er det helt normalt at prutte om prisen, og nogle kinesere vil endda anse det som uhøfligt, hvis du ikke prøver.

  Fælles for alle tre lande er, at man lægger stor vægt på, at man er stand til at kontrollere sine følelser. Det er vigtigt at huske på, hvis du føler dig dårligt behandlet.

  Toiletforholdene vil de fleste steder også være gode, dog kan man på mindre steder eller i landområderne komme ud for, at der mangler toiletpapir. Derfor er det altid smart at have en pakke lommetørklæder og hånddesinfektionsgele med i tasken. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Japan er et shoppemekka, hvor alt fra traditionelle souvenirs og lokale delikatesser til de nyeste elektronikgadgets og modetøj kan findes. De større byer har ofte hele distrikter dedikeret til shopping, så her er noget at finde for enhver smag.

  Hvis du leder efter det perfekte køb, når du er på shopping i Sydkorea, er traditionelle broderiarbejder et godt bud. Brilleetuier, forklæder og punge kan fås med alverdens farvestrålende broderede mønstre. Hanji er produkter lavet af traditionelt håndlavet koreansk papir – vær forsigtig, når du pakker det i kufferten, for det er lige så skrøbeligt, som det er smukt. Hvis du har fået smag for kimchi fra kimchiens hjemland, kan du tage nogle dåser med hjem og forlænge feriefølelsen.

  Kina er kendt for at producere billige varer i alle tænkelige genrer, og der findes nok ikke et dansk hjem uden utallige aggregater og dimser med påskriften ”Made in China”. Med andre ord: Alt, hvad dit shoppinghjerte kan begære, findes i Kina. Silke- og broderivarer og alskens tekstiler, lakvarer, jade- og porcelænsarbejder, etniske smykker og pynt er typiske kinesiske souvenirs.

 • Fakta

  Japan

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Tokyo med ca. 12 mio. indbyggere (metropolområde 37,9 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 126,5 mio. indbyggere.
  • Religion: 70 % bekender sig til shintoismen, 70 % til buddhismen og 1,2 % til kristendom. Det samlede tal overstiger 100 %, fordi mange japanere praktiserer flere religioner.
  • Sprog: Japansk – det er et fåtal, der er rigtig gode til engelsk.
  • Areal: 377.835 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet i Japan er ofte mildt og behageligt med svale vintre og varme og fugtige somre. Vintermånederne, især omkring årsskiftet, plejer at byde på klart vejr i flere uger i træk, og det bliver sjældent frostgrader i Tokyo. Juni til september er henholdsvis regntid og tyfonsæson. Efteråret, der varer fra oktober til december, og foråret, der starter i marts og varer til hen i maj, er så absolut de bedste tider at besøge Japan.

  Sydkorea

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Seoul med 9,9 mio. indbyggere (metropolområde 24,1 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 51 mio. indbyggere.
  • Religion: Protestanter 20 %, buddhister 16 %, katolikker 8 %. Mange sydkoreanere bruger dog også en del elementer fra konfucianismen.
  • Sprog: Koreansk.
  • Areal: 99.720 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Sydkoreas klima er subtropisk. De har varme somre og meget kolde vintre. Fra juni til august ligger gennemsnitstemperaturen på Jeju-øen og i Seoul gerne på omkring 30 °C.

  Kina

  • Statsform: Kommunistisk republik.
  • Hovedstad: Beijing med 21,5 mio. indbyggere (metropolområde 24 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 1,38 mia. indbyggere
  • Religion: Shenister 22 %, buddhister 18 %, kristne 5 %, muslimer 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog i Kina er mandarin, men der findes et utal af forskellige dialekter, der har karakter af selvstændige sprog.
  • Areal: 9.596.961 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet er meget varieret – fra tropisk i syd til subarktisk i de nordlige dele af landet.

Trustpilot