Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Den ultimative

Japan-rejse – næsten alt inkluderet!

Den ultimative

Japan-rejse – næsten alt inkluderet!

Kejserriget Japan

13 dage fra 35.995 kr.

Kom med på en spændende rundrejse i Japan, der kommer vidt omkring – fra det hypermoderne og neonlysende Tokyo til kulturbyen Kyoto, der er rig på japansk kulturarv fra især Edo-perioden, dengang shoguns, samuraier og geishaer havde deres storhedstid. I byerne bliver du forbløffet af den tæmmede natur i de smukke japanske haver, og i den vilde natur i nationalparken Hakone kan du nyde synet af Ashi-søen og det hellige bjerg Mt. Fuji, der troner majestætisk med sne på toppen.

Der er god tid i især Tokyo og Kyoto, hvor der dykkes ned i de mange seværdigheder og de nye og gamle traditioner. Du bliver inviteret til en japansk teceremoni, i distriktet Gion kan du være heldig at møde geishaer, og på Mazda-fabrikken ser du japansk effektivitet på sit højeste. Du får indblik i det religiøse liv ved de træudskårne templer, der flankeres af orangerøde torii-porte. Du ser det japanske køkken fra begge sider af køkkenbordet, når du både deltager i en sushi-kokkeskole og spiser på gode, lokale restauranter undervejs. Og vi supplerer transporten i privat bus med Tokyo og Kyotos effektive metrosystem, det berømte lyntog Shinkansen, og går rundt i bybilledet sammen med japanerne. Konnichiwa, Japan!

Glæd dig fordi

 • du ser Tokyo og Kyotos store seværdigheder og de mest berømte områder
 • du får mange autentiske oplevelser på denne rundrejse i Japan
 • der venter en sushikokkeskole i Tokyo, hvor vi selv laver en delikat frokost
 • du sejler en tur i nationalparken Hakone med kig til Mt. Fuji
 • du er indbudt som gæst til en japansk teceremoni
 • der er besøg i de gamle autentiske byer Takayama og Shirakawago tæt på de japanske alper
 • du oplever den underskønne bambusskov i Arashiyama
 • du kører med det lynhurtige tog Shinkansen til Hiroshima

Smag dig gennem Japan
På alle vores Japan-rundrejser har vi valgt at inkludere de fleste måltider, da maden i Japan udgør en stor del af rejsens helhedsoplevelse. Madlavningen og præsentation af maden er næsten en kunstart i sig selv. Det kan være en svær opgave at finde de rigtige steder at spise på egen hånd. Vores dygtige rejseledere og samarbejdspartner i Japan kender alle de gode, autentiske steder, som de med stor fornøjelse viser frem. Du kan godt glæde dig til spændende og anderledes madoplevelser, når vi smager og dufter os gennem Japan.

Japan i farver
På forårs- og efterårsafgangene venter en dejlig bonus, når de mange træer lyser op i landskaberne. Foråret byder på blomstrende kirsebærtræer, sakura, og når træerne står i blomst, valfarter japanerne til for at beundre blomsterfloret. Denne handling har selvfølgelig et navn, nemlig hanami. Når det så bliver tid til koyo i november, betyder det, at man skal ud og beundre efterårets smukke farver, når de flammer changerende op fra ginkgo-træets knaldgule farver til det stærkt røde løv på ahorn-træerne.

Antal dage
13 dages rundrejse
Pris
Fra 35.995 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Japan fordi

Vi har DK’s mest spændende og indholdsrige program af høj kvalitet – og så kan du flyve fra både Aalborg, Billund og København!

Rejsen er spækket med unikke indslag, bl.a. teceremoni og sushi-kokkeskole.

Vi har nøje udvalgt alle hoteller med god beliggenhed og naturligvis inkluderet alle udflugter og entréer på turen.

Danmarks bedste rundrejse til Japan fordi

Video: Hør to af vores rejseledere fortælle om de oplevelser, som venter på turen

Mød din rejseleder

Rejsrejseleder Thomas Stockmarr
Thomas Stockmarr elsker Japan

Japan er en af rejseleder Thomas Stockmarrs favoritter i Østen, som især står hans hjerte nær. På rundrejsen i Japan giver Thomas oplevelser ud over det sædvanlige og sørger for, at du kommer ind under huden på japanerne.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Brian Hansen

Rejseleder Brian Hansen har boet i Asien siden starten af 00’erne, hvor han begyndte som rejseleder. På rundrejsen til Japan giver Brian indsigt i det fantastiske folkefærd, den smukke natur og ikke mindst historien og kulturen.


Læs mere om Brian Hansen

Steen Ramsgaard Japan - Risskov Rejser
Oplev Japan med journalist Steen Ramsgaard

Glæd dig til at opleve Japan i selskab med rejseleder Steen Ramsgaard. Steen Ramsgaard har arbejdet som journalist i over 35 år, bl.a. som redaktionssekretær på Politikens udlandsredaktion og som reporter på TV-Avisens udlandsredaktion. Steens dybe fascination af Japan begyndte med drengeårenes tegneserier om 2. Verdenskrig, og den blev forstærket af Akira Kurosawas samurai-film. Siden 2016 har han arbejdet som freelancejournalist og rejseleder, og Steen glæder sig til at dele sin fascination af ”Solens Rige” med sine gæster.


Læs mere om Steen Ramsgaard

Oplev Japan med historiker Ole Fournais

Ole Fournais er en garvet rejseleder, som har rejst i det meste af verden. Ole har kulturhistorien i fokus, og som rejseleder sætter han en ære i at finde nogle interessante, spændende og pittoreske steder, så hans gæster kan få nogle usædvanlige oplevelser.


Læs mere om Ole Fournais

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Tokyo

  Efter ankomst kører vi direkte til vores hotel, hvor vi skal bo de næste tre nætter.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 2-5

  Tobu Hotel Levant Tokyo

  Det moderne Tobu Hotel Levant ligger i området Sumida blot 2 km fra det ikoniske Tokyo Sky Tree Tower og ca. 3 minutters gang til JR Kinshicho Sta...

 • Dag 3 Byrundtur i Tokyo med Asakusa Kannon-templet, Meiji-templet og Harajuku- og Shibuya-områderne

  I dag skal vi have de første oplevelser i Japans hovedstad, Tokyo – en by, som kan tage pusten fra de fleste. Visse steder i byen vil du føle, at du er trådt ind i fremtiden med flotte skyskrabere, neonlys og masser af liv, for i næste øjeblik at føle dig trukket tilbage i tiden ved byens gamle templer. Oplevelserne vil være store fra starten af. Vi besøger bl.a. Tokyos mest kendte tempel Asakusa Kannon. Her er et leben uden lige samt en meget hyggelig handelsgade. Vi besøger det interessante Edo Tokyo Museum, hvor du kan få et godt indblik i den meget specielle japanske historie.

  Efter frokost går vi en hyggelig tur gennem en stor park for at besøge Tokyos vigtigste shintotempel – Meiji-templet. Her kan vi være heldige at opleve et af de unge smukke shinto-brudepar, da dette er et meget smukt og helligt sted at blive viet.

  Vi afslutter dagen med at tage offentlig transport til Harajuku-området, som er området, hvor de unge i Tokyo hænger ud. Nogle af dem er klædt ud i deres helt egen specielle tøjstil, som er en spøjs blanding af punkere og tegneseriefigurer. Vi ser verdens mest berømte lyskryds, Shibuya Cross, der optræder i mange film med de ikoniske krydsende fodgængerfelter, der ligger i et stort og farverigt shoppingområde. Lige uden for Shibuya Station finder man en statue af hunden Hachiko, som mange måske kender fra filmen Hachiko – En ven for livet. For japanerne er denne hund blevet en national helt og symbolet på loyalitet.

  Efter aftensmaden vil der være mulighed for at tage med rejselederen tilbage til Shibuya-området for at kigge på de særegne ”love hotels” og for at se alle neonlysene om aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Udflugt til Nikko med søen Chuzenji og tempelkomplekset Toshugu

  En spændende dag, hvor vi kører ca. 150 km nord for Tokyo til den smukt beliggende by Nikko. Målet er Toshugu-helligdommen, som huser mausoleet for Japans største og mest berygtede shogun, Tokugawa Ieyasu. Under hans herredømme blev Japan i 1603 forenet, og Tokugawa-klanen styrede Japan med hård hånd i de næste 250 år. Det tog 15.000 håndværkere 2 år at opføre de smukke bygningsværker i de mest fantastiske farver. Detaljerne i træudskæringerne er eminente og specielt nu, da bygningerne netop er nyrenoverede.

  Lidt uden for Nikko ligger søen Chuzenji, som er Japans højest beliggende sø og omringet af bjerge. Efter frokost sætter vi kursen mod søen på en usædvanligt pittoresk køretur. Vi kører via 48 hårnålesving – 20 op og 28 ned – og ser det smukke vandfald Kegon, der falder næsten 100 m. Om foråret ser vi trækronerne spire, og om efteråret ser vi alle de smukke efterårsfarver, når bladene på træerne skifter farve.

  Efter frokost besøger vi et af Japans flotteste komplekser – Toshugu-helligdommen. De smukke UNESCO-fredede og netop nyrenoverede bygningsværker er dekoreret med detaljerede træudskæringer i de mest fantastiske farver og stammer fra 1600-tallet. Komplekset huser også mausoleet for Japans største og mest berygtede shoguns, Tokugawa Ieyasu. Under hans herredømme blev Japan i 1603 forenet, og Tokugawa-klanen styrede Japan med hård hånd i de næste 250 år.

  Herefter går turen tilbage til Tokyo, hvor vi spiser aftensmad på en restaurant beliggende tæt på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 5 Tokyo-oplevelser med sushi-lektion, besøg i Kejserpaladsets have, øen Odaiba og Ginza-området

  Først i dagens program skal vi på besøg i Shinjuku-kvarteret, som er Tokyos moderne bydel og knudepunkt. Her findes nogle af byens flotte og også anderledes højhuse, såsom Tokyo Metropolitan Government Building. Fra toppen af denne bygning får du en af byens flotteste udsigter, hvor man på en god dag kan se helt til Mt. Fuji. På gåturen ser vi også Shinjuku Station – som er Tokyos knudepunkt nummer ét og er verdens mest travle og befolkede banegårde, som ca. 3,5 millioner mennesker dagligt passerer! En ting, som man uvægerligt forbinder med Japan, er sushi, og til frokost skal vi prøve at deltage i en mindre sushilektion på en kokkeskole. Her skal vi lære, hvordan de små sunde godbidder kreeres.

  Efter denne dejlige frokost er det tid til et besøg i den japanske have ved Kejserpaladset, hvor Japans kejserfamilie er bosiddende. Øen Odaiba er næste spændende punkt på listen. Øen er i de senere år blevet bygget op som en hel underholdningsø, hvor bl.a. Toyotas udstillingshal, et tivoliområde, shoppingcentre og en flot udsigt over Tokyos skyline findes.
  Undervejs på dagens byrundtur benytter vi os af Japans fantastiske metrosystem og får oplevelsen af at komme ned i de menneskefyldte undergrundsbaner. Vi oplever også, at trods de mange mennesker, så fungerer alting upåklageligt. Det er nogle flot dekorerede og velholdte metrosystemer, vi skal se.
  Vi udforsker også forlystelses- og forretningsområdet Ginza, som er verdens dyreste adresse og stedet, hvor alle kendte modemærker ”skal” være. Det er derfor kendt som shoppingområdet over dem alle, og her kan man få den fuldendte luksusoplevelse med en service, der ikke kan fås nogen steder i Danmark. I de fleste forretninger følges man nemlig til døren med sine poser og får et lille buk. Hvis ikke af en ansat, så måske af en robot. Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd, så der er rig mulighed for at slutte dagen af med en dejlig middag på en af byens spændende restauranter inden man tager tilbage til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 6 Besøg i Hakone National Park, sejltur på Ashi-søen, tur med kabelbane og varme kilder i Matsumoto

  Efter morgenmad er der afgang til den smukke og meget populære nationalpark Hakone sydvest for Tokyo. På vej til nationalparken vil vi forhåbentlig få vores første glimt af det hellige og majestætiske bjerg Mt. Fuji. Mt. Fuji er Japans højeste bjerg med sine 3.776 m, og hun er en sky dame, da hun kun viser sig omtrent hver tredje dag på grund af skydække omkring hende.

  Vi starter besøget i nationalparken med en fin lille sejltur på Ashi-søen, som en af mange smukke søer, der ligger i området. Her kan du slappe lidt af og nyde den flotte natur, og forhåbentlig vil du kunne få flere kig på Japans højeste bjerg – Mt. Fuji. Langs søbredden og også ude i vandet står den hellige torii-port, som er nemt genkendelig med sin karakteristiske røde farve. Herefter fører Komagatake-kabelbanen os op til 1.340 m højde, hvor der venter en eminent udsigt over den smukke Ashi-sø – og hvis vi er heldige – af magiske Mt. Fuji. Efter en masse gode naturoplevelser sætter vi kursen mod byen Matsumoto, hvor vi skal overnatte. Inden vi kører til vores hotel, laver vi et virkelig flot fotostop ved Matsumoto-slottet, som har den karakteristiske japanske lagkageformede struktur. Efter et meget lokalt aftensmåltid vil der være mulighed for at nyde et dejligt og anderledes dyp i hotellets badeanstalt, en onsen – som er bygget oven på en af Japans berømte termiske kilder. Her foregår alt efter de gamle japanske traditioner, så om natten skal vi sove på futoner på gulvet, som er lavet af klassiske tatami-måtter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Hotel Shoho

  Hotel Shoho ligger med en fin udsigt over byen Matsumoto i det bjergrige område, der er kendt for sine varme kilder. Hotellet har et stort område...

 • Dag 7 Morgenmarkedet i Takayama, den UNESCO-fredede landsby Shirakawago og samurai-byen Kanazawa

  Vi kører en fantastisk tur langs med floder, bjerge og dæmninger og ender i Takayama, hvor vi skal besøge et af Japans mest kendte morgenmarkeder. Efterfølgende vil der blive tid på egen hånd til, at du kan gå på opdagelse i de hyggelige små gader i den gamle by. Her finder man små hyggelige specialbutikker som bl.a. sælger Sake og fint japansk håndværk. Man har bevidst fjernet elledninger og andre moderne ting, for at byen skal se så autentisk og oprindelig ud som muligt.

  Derefter skal vi på endnu en flot køretur for at komme til Shirakawago, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen består af særdeles smukke huse i imponerende omgivelser. I 1960’erne byggede japanerne den store Midoro-dæmning, hvilket oversvømmede området, og hele landsbyer ligger under vand. Nogle af husene blev flyttet til Shirakawago, og dermed opstod denne idylliske landsby med de karakteristiske og specielle trekantede huse.

  Efter frokost fortsætter vi til den traditionsrige og historiske by Kanazawa, der på trods af at have udviklet sig til en moderne storby fortsat udøver traditionelt håndværk i stor stil. Navnet Kanazawa kan oversættes til ”Den gyldne marsk”, og navnet stammer efter sigende fra dengang en kartoffelbonde ved navn Togoro ville vaske sine kartofler ved en kilde, hvor det rindende vand lige pludselig var fyldt med guldflager. Uanset navnets oprindelse begyndte byen at fremstille bladguld for 400 år siden – og denne tradition fortsætter den dag i dag, da byens værksteder producerer 99 % af det bladguld, som Japan forbruger.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Daiwa Roynet Hotel Kanazawa

  Det 3-stjernede hotel ligger centralt og i gåafstand til den berømte Kanazawa Station. Hotellets restaurant serverer vestlige og japanske retter,...

 • Dag 8 Byrundtur i Kanazawa med bl.a. Kenrokuen-haven og Nagamachi Samurai-distriktet. Videre til Kyoto

  I dag fortsætter udforskningen af Kanazawa, og første punkt på vores byrundtur bliver et kort – men yderst fotoværdigt – stop, da vi skal se byens berømte station, Kanazawa Station, der anses for at være en af Japans mest imponerende af slagsen.

  En anden imponerende oplevelse venter os, når vi besøger Kenrokuen-haven, der officielt er en af Japans tre smukkeste haver. Det er blandt andet her man finder kilden, hvor kartoffelbonden Togoro kom for at vaske sine kartofler.

  Byen værner om sin historie, og i det velbevarede Nagamachi Samurai-distrikt bliver det især tydeligt, når vi fornemmer den svundne tid fra dengang samuraierne havde deres gang her på brostenene i de små gyder. Herefter er der tid til et besøg på Omicho-markedet, der er byens største marked og som har eksisteret siden Edo-perioden.

  Efter frokost får vi fornøjelsen af selv at lege med bladguldet, når vi besøger et lille, hyggeligt bladguldværksted. Her bliver vi udfordret på vores fingersnilde, når vi skal dekorere æsker med det smukke materiale.

  Derefter fortsætter vi til Kyoto, hvor vi tjekker ind på hotellet. Her er der tid til at komme på plads, inden vi mødes igen for at spise aftensmad sammen på en restaurant nær hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 8, 9, 10 & 11

  New Miyako Hotel

  Det 4-stjernede hotel New Miyako Hotel ligger i hjertet af byen Kyoto. Hotellet har enormt mange faciliteter, og er en oplevelse i sig selv at bes...

 • Dag 9 Oplevelser i Kyoto, bl.a. Kiyomizudera-templet, Den Gyldne Pavillon og teceremoni udført af en Maiko

  Kyoto er en af verdens mest enestående byer. Byen var Japans hovedstad i perioden 794-1867, husede mere end 2.000 templer og var Japans kulturelle centrum. Da amerikanerne skulle beslutte, hvor de skulle smide atombomberne i slutningen af 2. verdenskrig, var Kyoto en af byerne, de overvejede at bombe. Byen blev dog skånet, hvilket gjorde, at den rige historiske kulturarv kunne forblive intakt.

  Denne dag skal vi se nærmere på, hvad det er, der gør Kyoto så speciel, og se nogle af Japans største attraktioner. Vi begynder med det store buddhistiske tempel, Kiyomizudera-templet, som er en del af UNESCOs verdensarv. Her venter der os en flot udsigt fra den enorme træpavillon. Selve gåturen op til templet går via farverige gader med små souvenirbutikker og meget gamle huse. Her ser vi også unge japanere og turister iført de gamle traditionelle japanske klædedragter.

  Dernæst skal vi se Kinkakuji Templet, der også bliver kaldt Den Gyldne Pavillon. Den Gyldne Pavillon er bygget ud fra en tidligere shoguns forestilling om, hvordan der må se ud i himlen. Hver en sten, træ og busk er lagt, stillet eller plantet helt præcist – intet er overladt til tilfældigheder, og smukkere sted er svært at finde. Den første oplevelse efter frokost er Ryoanji-templet, som huser den flotteste stenhave i Kyoto – og nogle mener endda i hele Japan. Haven er blandt andet anlagt, så den udgøres af 15 større sten, som symboliserer øer, og i ægte zen-stil kan man aldrig se de 15 sten på én gang, men kun se 14 af stenene, uanset hvor man står.

  Eftermiddages teceremoni er en helt unik japansk tradition, der tager udgangspunkt i et koreograferet ritual med nøje indstuderede bevægelser, og vi får et indblik i betydningen af de enkelte bevægelser i forbindelse med tebrygningen og serveringen. Hvad der gør denne teceremoni helt unik er, at den vil blive udført af en maiko, som er en ung pige, der er i træning til at blive en geisha. Vi er helt tæt på en af de mystiske hvidmalede piger og kan tage billeder af hende og stille hende spørgsmål.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 10 Bambuslundene ved Arashiyama, Nijo-slottet og tid på egen hånd

  Denne dag tilbringer vi også i Kyoto, da rækken af unikke oplevelser i byen er usædvanligt lang. Vi kører med lokal transport og starter med at tage til området Arashiyama i det vestlige Kyoto og får en fortryllende oplevelse i bambuslundene med de giant-store bambus, der er så store, at de næsten lukker sig om områdets mange templer. Ved indgangen til den smukke bambusskov, hvor farverne er helt surrealistiske, ligger zen-templet Tenryuji, og her har haven gennem århundreder bevaret sin oprindelige form. Den er et enestående eksempel på, hvor smukt og harmonisk et haveanlæg kan spille sammen med skovklædte bjerge.

  Vi besøger også det imponerende Nijo-slot fra 1603, som var shogunens tilholdssted, når han var på besøg i Kyoto, og som især er kendt for sine knirkende trægulve, der kvidrer som fugle og gør det umuligt for selv listende strømpefødder at bevæge sig ubemærket rundt. Efter en god frokost vil resten af dagen være afsat til oplevelser på egen hånd.

  Dem, der har lyst, kan om aftenen følge med rejselederen til det verdensberømte Gion-distrikt. Her findes mange gamle tehuse, og man kan være heldig at opleve de fine geishaer med deres flotte kimonoer, kunstfærdigt opsatte hår og hvide ansigter på deres vej til og fra tehusene.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 11 Med Shinkansen til Hiroshima, den hellige ø Miyajima og besøg på Mazdas fabrik og musem

  Vi starter dagen tidligt og med fart på, da vi skal ud og køre med de berømte højhastighedstog, Shinkansen. Med 300 km/t bliver vi ført forbi landskaber med rismarker på begge sider til dagens første besøg – Hiroshima. Den japanske havneby blev 6. august 1945 ramt af Little Boy – den atombombe, som USA kastede over byen. Byens gode og informative krigsmuseum og mindepark beretter bl.a. om denne voldsomme hændelse, der tog over 78.000 liv og sårede endnu flere. Vi besøger det informative museum om hændelsen, inden vi går en tur igennem den fine mindespark, som bl.a. huser den berømte bygning A-bomb Dome.

  Vi sejler ud til den hellige ø Miyajima, der ligger ud for Hiroshima. Øen har den mest berømte røde torii-port i Japan, som er placeret så langt ude på stranden, at det pga. tidevandet ligner, at den står ude i havet. Miyajima er en meget hellig ø inden for shintoismen. I gamle dage måtte man ikke betræde jorden, så det flotte hovedtempel blev bygget på stolper ude i vandet, så besøgende kunne se templet uden at betræde jorden.

  Dernæst skal vi opleve en af de ting, Japan er mest kendt for – biler! Vi besøger bilfabrikanten Mazda, hvor vi skal på en rundvisning og får muligheden for at komme indenfor og se et nærmest overdådigt produktionsapparat, nemlig selve samlingshallen. Store dele af fabrikken er automatiseret og styret af robotter. Efter dette stop kan man bedre forstå, hvordan det på Mazda-fabrikken kan lade sig gøre at producere en bil på blot 20 timer. Vi gør opmærksom på, at besøget er med forbehold for åbningstider eller andre faktorer, der gør, at fabrikken ikke kan tage imod gæster.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 12 Torii-porte ved Fushimi Inarai-templet, Todaji-templet i Nara og Dotonbori-området i Osaka

  Efter morgenmaden skal vi opleve Fushimi Inarai-templet, som er kendt for sine tusindvis af torii-porte. Hele vejen op ad bakken til templets indgang går man gennem disse flotte røde porte, som står så tæt, at man næsten føler, at man går under overdækning. Et imponerende syn.

  Herefter kører vi mod Nara, Japans første hovedstad, fra 700-tallet. Nara var buddhismens fødested i Japan, og her skal vi bl.a. se det imponerende Todaiji-tempel, som er verdens største træbygning, med den store Buddha-statue. Todaiji er beliggende i Nara-parken, som har mere end 1.000 sika-hjorte. De anses for at være hellige af japanerne og løber frit rundt imellem templets besøgende. Vi besøger også Katsuga-helligdommen som med sine tusindvis af sten- og bronzelanterner er noget af et syn.

  Vi spiser frokost, inden vi fortsætter til Osaka, hvor vi besøger Dotonbori-området. Her er der et spændende og hektisk folkeliv og mennesker så langt, som øjet rækker. Vi går langs den flotte kanal, der gennemskærer bydelen, inden der er tid til at udforske området på egen hånd og få shoppet de sidste souvenirs.
  Mættet på oplevelser og en dejlig afskedsmiddag kører vi til lufthavnen og tager hul på vores hjemrejse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 12

  Hotel Nikko Kansai Airport

  Med direkte adgang til Kansai International Airport ligger dette hotel, som har fem restauranter, massagebehandlinger og gratis Wi-Fi. Værelserne ...

 • Dag 13 Ankomst til Danmark

Ekstra – vi oplever Japan som japanerne

Vi gør opmærksom på, at vi på denne rejse supplerer den vanlige kørsel i privat bus med lokal transport, metro-tog og bevæger os rundt i gaderne for at få Japan under huden. Du skal derfor være klar på at gå en del – også på trapper til eksempelvis metrosystemerne.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 11 x morgenmad, 10 x frokost og 9 x aftensmad
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • Alle entréer og transport jf. program (værdi kr. 600)
 • Byrundtur i Tokyo, bl.a. med sushi-kokkeskole og templet Asakusa Kannon
 • Oplevelser i Tokyos forskellige områder, bl.a. Shinjuku, Ginza og Harajuku
 • Med kabelbane op i 1.340 m højde i Hakone Nationalpark
 • Sejltur på Ashi-søen med udsigt til Mt. Fuji
 • Besøg på det imponerende Nagoya Slot
 • Rundvisning på Mazda-fabrikken
 • Besøg på morgenmarkedet i ”Lille Kyoto”, Takayama
 • Besøg i den UNESCO-fredede landsby Shirakawago med de trekantede huse
 • Mulighed for at prøve et ægte japansk spa, ”onsen”
 • Byrundtur i den tidligere samurai-by Kanazawa med Kenrokuen-haven og Omicho-markedet
 • Flere byrundture i Kyoto, bl.a. Den Gyldne Pavillon, Nijojo Slottet og japanske haver
 • Oplev en japansk teceremoni udført af en rigtig Maiko Lady
 • Besøg ved Chuzenji-søen og Kegon-vandfaldet
 • Oplev bambusskoven og templet Tenryuji
 • Kørsel med et af de berømte lyntog, Shinkansen
 • Byrundtur i Hiroshima og besøg på Miyajima-øen
 • Todaji-templet i Nara og torii-porte ved Fushimi Inarai-templet
 • Oplevelser i Osaka med besøg i Dotonbori-distriktet
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg i 2020: kr. 7.595
 • Enkeltværelsestillæg i 2021: kr. 8.495
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Tilslutning fra Aalborg, Billund & Århus fra kl. 1250,-
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 30 marts 2021 13 dage København 38.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 30/03-2021   kl. 15:35 30/03-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 31/03-2021   kl. 02:40 31/03-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 10/04-2021   kl. 23:45 11/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 11/04-2021   kl. 08:20 11/04-2021   kl. 13:15
   Se flytider
 • 09 april 2021 13 dage Billund
  København
  Aalborg
  37.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - København 09/04-2021   kl. 10:40 09/04-2020   kl. 11:30
   København - Dubai 09/04-2021   kl. 15:35 09/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 10/04-2021   kl. 02:40 10/04-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 20/04-2021   kl. 23:45 21/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 21/04-2021   kl. 08:20 21/04-2021   kl. 13:15
   København - Billund 21/04-2021   kl. 14:45 21/04-2021   kl. 15:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 09/04-2021   kl. 15:35 09/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 10/04-2021   kl. 02:40 10/04-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 20/04-2021   kl. 23:45 21/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 21/04-2021   kl. 08:20 21/04-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 09/04-2021   kl. 10:25 09/04-2021   kl. 11:10
   København - Dubai 09/04-2021   kl. 15:35 09/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 10/04-2021   kl. 02:40 10/04-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 20/04-2021   kl. 23:45 21/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 21/04-2021   kl. 08:20 21/04-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 21/04-2021   kl. 14:50 21/04-2021   kl. 15:35
   Se flytider
 • 16 april 2021 13 dage Billund
  København
  Aalborg
  37.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - København 16/04-2021   kl. 10:40 16/04-2021   kl. 11:30
   København - Dubai 16/04-2021   kl. 15:35 16/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 17/04-2021   kl. 02:40 17/04-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 27/04-2021   kl. 23:45 28/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 28/04-2021   kl. 08:20 28/04-2021   kl. 13:15
   København - Billund 28/04-2021   kl. 14:45 28/04-2021   kl. 15:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 16/04-2021   kl. 15:35 16/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 17/04-2021   kl. 02:40 17/04-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 27/04-2021   kl. 23:45 28/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 28/04-2021   kl. 08:20 28/04-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 16/04-2021   kl. 10:25 16/04-2021   kl. 11:10
   København - Dubai 16/04-2021   kl. 15:35 16/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 17/04-2021   kl. 02:40 17/04-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 27/04-2021   kl. 23:45 28/04-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 28/04-2021   kl. 08:20 28/04-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 28/04-2021   kl. 16:30 28/04-2021   kl. 17:15
   Se flytider
 • 07 maj 2021 13 dage Billund
  København
  Aalborg
  37.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - København 07/05-2021   kl. 10:40 07/05-2021   kl. 11:30
   København - Dubai 07/05-2021   kl. 15:35 07/05-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 08/05-2021   kl. 02:40 08/05-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 18/05-2021   kl. 23:45 19/05-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 19/05-2021   kl. 08:20 19/05-2021   kl. 13:15
   København - Billund 19/05-2021   kl. 14:45 19/05-2021   kl. 15:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 07/05-2021   kl. 15:35 07/05-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 08/05-2021   kl. 02:40 08/05-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 18/05-2021   kl. 23:45 19/05-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 19/05-2021   kl. 08:20 19/05-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 07/05-2021   kl. 13:15 07/05-2021   kl. 14:05
   København - Dubai 07/05-2021   kl. 15:35 07/05-2021   kl. 23:55
   Dubai - Tokyo Narita 08/05-2021   kl. 02:40 08/05-2021   kl. 17:35
   Osaka Kansai Intl - Dubai 18/05-2021   kl. 23:45 19/05-2021   kl. 05:15
   Dubai - København 19/05-2021   kl. 08:20 19/05-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 19/05-2021   kl. 16:30 19/05-2021   kl. 17:15
   Se flytider
 • 18 september 2021 13 dage København 35.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 18/09-2021   kl. 00:00 18/09-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Tokyo Narita 19/09-2021   kl. 00:00 19/09-2021   kl. 00:00
   Osaka Kansai Intl - Mellemlanding 29/09-2021   kl. 00:00 30/09-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 30/09-2021   kl. 00:00 30/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 02 oktober 2021 13 dage København 35.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 02/10-2021   kl. 00:00 02/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Tokyo Narita 03/10-2021   kl. 00:00 03/10-2021   kl. 00:00
   Osaka Kansai Intl - Mellemlanding 13/10-2021   kl. 00:00 14/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 14/10-2021   kl. 00:00 14/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 16 oktober 2021 13 dage København 36.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 16/10-2021   kl. 00:00 16/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Tokyo Narita 17/10-2021   kl. 00:00 17/10-2021   kl. 00:00
   Osaka Kansai Intl - Mellemlanding 27/10-2021   kl. 00:00 28/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 28/10-2021   kl. 00:00 28/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Japan

  Pas og visum

  Japan er visumfrit for danske statsborgere, når opholdet er på under 90 dage.

  Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser til Japan er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og via storbyernes metrosystemer. Det kræver derfor, at du er i stand til at gå ca. 10 km på en enkelt dag nogle af dagene.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Japan hedder japanske yen (YEN). Vi anbefaler at veksle til YEN hjemmefra, da danske kroner veksles til en meget dårlig kurs. Det er også muligt at hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Japan er 8 timer foran dansk vintertid og 7 timer foran dansk sommertid.

  Transport i Japan

  Den offentlige transport er yderst velfungerende i Japan, og det er intet problem at benytte både bus, tog og taxa. Busserne i Japan er af samme standard som i Danmark og kører ofte mellem de større byer og som bybusser. Japans metrosystem er et af de mest effektive i verden, og det er nemt at køre med.
  Taxachaufførerne i Japan er meget hjælpsomme og venlige – desværre er det ikke alle, der taler godt engelsk. Det er derfor en god idé at have et kort med sin destination, da japanske vejnumre er forvirrende – selv for taxachauffører! Taxaerne i Japan er ikke nær så dyre som i Danmark, og hvis man er flere sammen, kan det også betale sig at leje en taxa for en hel dag.

  Drikkepenge

  I Japan skal man ikke efterlade drikkepenge, da dette kan anses for krænkende.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Japan er et sikkert og fredeligt land at begå sig i. Der er meget lidt kriminalitet, og både mænd og kvinder kan gå uforstyrret på gaden. Dog er det altid en god idé at opbevare penge, pas og kreditkort ind til kroppen og være ekstra opmærksom, når du handler. Husk også at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en evt. sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Japan bruger 100 volt. Det er en god idé at medbringe en adapter eller omformer på rejsen.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det japanske køkken er knyttet til den zenbuddhistiske tankegang, hvor maden skal tilfredsstille både krop og sjæl. Det japanske køkken åbner en verden af varieret og eksotisk mad. Fisk, skaldyr, tang og ris præger retterne. Kød er mindre udbredt på grund af prisen. Vi anbefaler, at man prøver så meget af den traditionelle mad som muligt, og gå endelig ikke glip af en traditionel teceremoni.

  Hygiejneniveauet i Japan er rigtig højt, og på flere måder på niveau med flere vestlige lande. Postevandet kan drikkes i de fleste egne af Japan. Dog kan vandet godt smage mere af klor, end vi er vant til herhjemmefra – så for en sikkerheds skyld anbefaler vi vand fra flaske, som kan købes alle steder, selv efter butikkerne er lukket, da der rigtig mange steder i Japan står drikkevareautomater på gaderne.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Foto af Geishaer i Kyoto

  Det er ikke længere lovligt for turister at tage billeder af Geishaerne flere steder i Kyoto. Dette forbud er blevet pålagt, da flere turister ikke respekterer pigernes privatliv.

   

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Om aftenen kan der være en del køligere end om dagen – det kan derfor være en god idé at medbringe en jakke.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Japanerne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade – turister bliver mødt med smil og venlighed, når de bevæger sig rundt i byerne. Dog er det vigtigt at huske på, at Japan er et land, hvor ære og respekt er vigtigt, så derfor er det meget dårlig tone at blive ophidset og skælde ud, hvis der opstår problemer – på den måde taber man ansigt. Høflighed er en dyd i Japan, så husk både at sige goddag, tak og farvel ved indkøb og restaurationsbesøg.

  Toiletforholdene vil de fleste steder være gode, dog kan man på mindre steder eller i landområderne komme ud for, at der mangler toiletpapir. Derfor er det altid smart at have en pakke lommetørklæder og hånddesinfektionsgelé med i tasken. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Japan er et shoppemekka, hvor alt fra traditionelle souvenirs og lokale delikatesser til de nyeste elektronikgadgets og modetøj kan findes. De større byer har ofte hele distrikter dedikeret til shopping, så her er noget at finde for enhver smag

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Tokyo med ca. 12 mio. indbyggere (metropolområde 37,9 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 126,5 mio. indbyggere.
  • Religion: 70 % bekender sig til shintoismen, 70 % til buddhismen og 1,2 % til kristendom. Det samlede tal overstiger 100 %, fordi mange japanere praktiserer flere religioner.
  • Sprog: Japansk – det er et fåtal, der er rigtig gode til engelsk.
  • Areal: 377.835 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet i Japan er ofte mildt og behageligt med svale vintre og varme og fugtige somre. Vintermånederne, især omkring årsskiftet, plejer at byde på klart vejr i flere uger i træk, og det bliver sjældent frostgrader i Tokyo. Juni til september er henholdsvis regntid og tyfonsæson. Efteråret, der varer fra oktober til december, og foråret, der starter i marts og varer til hen i maj, er så absolut de bedste tider at besøge Japan.

Trustpilot