Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Japanese Chureito pagoda and Mountain Fuji in spring season - Risskov Rejser

NYHED
Nu 2 dage længere til samme pris!

Sydkorea & Japan

 15 dage fra kr. 39.995

Om rejsen

Tag med på en indholdsrig rundrejse til to asiatiske lande, som begge hører til blandt verdens ældste kulturer, og hvor traditioner går hånd i hånd med en forrygende teknologisk udvikling. Eventyret starter i Sydkoreas hovedstad, Seoul, hvor vi kommer godt omkring byens mange forskellige sider med besøg i templer, museer og på markeder. Der bliver også tid til et helt unikt besøg i ingenmandsland mellem Syd- og Nordkorea. Og i den UNESCO-fredede, og særdeles velbevarede, kejserby Gyeongju går du bogstavelig talt rundt i historien blandt de mange templer, pagoder og villaer fra Silla-dynastiets tid.

På den anden side af Koreahalvøen og Det Japanske Hav venter øriget Japan, hvor vi har udvalgt de absolut bedste af de utallige oplevelser, der er at finde i verdens største by, Tokyo. Det gælder også i Kyoto, der er Japans kulturelle centrum, hvor vi har to dage fyldt med interessante oplevelser, bl.a. besøg i Gion-distriktet kendt for sine geishaer. Du oplever også Japan uden for byerne, når turen går til bl.a. nationalparken Hakone med Mount Fuji, Ashi-søen og vulkan-dalen Owakudani.

Glæd dig fordi

 • du kommer på spændende byrundture i bl.a. Seoul, Tokyo og Kyoto
 • du ser Seoul fra oven fra N Seoul Tower på Namsan-bjerget
 • du får indblik i koreanske traditioner i kulturlandsbyen Hahoe
 • der er besøg ved den UNESCO-fredede Seokguram-grotte og Bulguksa-templet
 • der venter markedsbesøg i Tokyo, Seoul og havnebyen Busan
 • du kommer på en idyllisk sejltur på Ashi-søen med kig til Mt. Fuji
 • du besøger Gion-distriktet kendt for sine geishaer
 • der er kørsel med højhastighedstoget Shinkansen

Danmarks bedste rundrejse til Sydkorea & Japan fordi

Det er DK’s eneste rejse med spændende og indholdsrigt program i begge lande

Maden er en del af oplevelsen! Derfor har vi inkluderet langt de fleste måltider på rejsen

Flyv fra hele Danmark: Vi har afgang fra både Aalborg, Billund og København

Danmarks bedste rundrejse til Sydkorea & Japan fordi

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Video: Hør en af vores rejseledere fortælle om den fascinerende rundrejse

Mød din rejseleder

Rejseleder Brian Hansen
Brian Hansen elsker Østen

Asien – og især Østasien – står rejseleder Brian Hansens hjerte nær. På denne rundrejse til Japan og Sydkorea giver Brian oplevelser ud over det sædvanlige og sørger for, at du kommer ind under huden på lokalbefolkningen.


Læs mere om Brian Hansen

Rejseleder Brian Hansen
Brian Hansen elsker Østen

Asien – og især Østasien – står rejseleder Brian Hansens hjerte nær. På denne rundrejse til Japan og Sydkorea giver Brian oplevelser ud over det sædvanlige og sørger for, at du kommer ind under huden på lokalbefolkningen.


Læs mere om Brian Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Seoul i Sydkorea og besøg i N Seoul Tower på Namsan-bjerget

  Fortid og nutid – og også fremtid – mødes i Seoul. Historien i den pulserende metropol strækker sig langt tilbage i tiden, og det er overraskende, hvor meget af det gamle Seoul, der faktisk er “bevaret” trods japansk overherredømme og trods Koreakrigen. Størstedelen af de gamle bygninger, der blev bombet under krigen, er blevet genopbygget, og der er ikke meget af det originale tilbage i byen. Seoul havde status som hovedstad fra 1392 og indtil den japanske invasion i 1901. Efter 2. verdenskrig blev den koreanske halvø delt i to, og Seoul blev hovedstad i Sydkorea.

  En af vores første oplevelser i Seoul bliver at danne os et overblik over byen. Det gør vi fra observatoriedækket i N Seoul Tower, der ligger på toppen af Namsan-bjerget midt i hovedstaden. Stedet her et yndet område for kærestepar at besøge, hvilket de tusindvis af “kærlighedshængelåse”, der hænger overalt ved tårnet, er bevis for.

  N Seoul Tower er omgivet af parken Namsan, der er den største park i Seoul med bl.a. botanisk have og mange vandrestier, og en af parkens attraktioner er den ottekantede pavillon, Unamjeong.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 2-4

  Fraser Place Namdaemun

  Det 4-stjernede hotel Fraser Place Namdaemun er et fantastisk hotel beliggende i byen Seoul og med nem adgang til mange populære seværdigheder i ...

 • Dag 3 Byrundtur i Seoul med det berømte Gyeongbokgung-palads, Namdaemun-marked og folkloremuseet

  Der er overvældende mange oplevelser i Seoul, og vi har inkluderet de mest interessante på dagens byrundtur. Vi skal bl.a. se Cheong Wa Dae-paladset, der er den sydkoreanske præsidents residens og arbejdsplads – paladset er kendt for sine blå fliser på taget, og omtales derfor også som det blå hus.

  Af Seouls paladser er Gyeongbokgung det mest berømte, og det skal vi naturligvis se. Det 600 år gamle kejserpalads har været ødelagt og genopbygget utallige gange og fremstår i dag i sin originale stil. Det er en speciel oplevelse at komme direkte fra gadens larm og ind i det fredfyldte palads, hvor kejserens undersåtter – embedsmænd, soldater, tjenere, konkubiner og lærde – havde deres daglige gang i fordums tid. Vi oplever også genopførelsen af den traditionelle vagtskifte-ceremoni komplet med trommer, vajende faner, sværd og farverige gevandter.

  Efter frokost besøger vi det nationale folkemuseum, hvor vi får et indblik i Joseon-dynastiet (1302–1897). Dernæst går vi en tur gennem Insadong Street, som er en gammel kunstnergade. Trods mange turister er her flotte butikker med kvalitet, når det gælder lak- og træskærerarbejder. Så er det tid til at få stimuleret sanserne, når vi besøger byens største og mest populære marked, Namdaemun. Det er i øvrigt det største i Sydkorea. Her bliver der solgt alverdens ting og sager, og duftende gadekøkkener frister med koreanske specialiteter, og vi får på den måde en introduktion til det koreanske køkken.

  Herefter besøger vi det moderne Nationalmuseum, der er fyldt med landets største samling af kunstværker, historiske artefakter, templer, pagoder og en dejlig have. På de mange etager får du et interessant indblik i landets historie, samtidig med at du kan nyde den moderne arkitektur, der præsenterer samlingerne på fornemste vis.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 I skyggen af den kolde krig ved DMZ

  Det er ingen hemmelighed, at der er et anspændt forhold mellem Sydkorea og Nordkorea. De to lande har aldrig sluttet fred, men lever med en våbenhvile fra 1953. I dag går turen til den demilitariserede zone (DMZ) ca. 50 km nord for Seoul. DMZ er et fire km bredt neutralt område, der adskiller de to lande, og som bliver skarpt bevogtet af begge lande. Vi ser flere interessante seværdigheder i grænseområdet, bl.a. mindeparken Imjingak og Dora Station, som er det nordligste punkt i Sydkorea og den sidste station på en jernbane, der var bygget til at gå ind i Nordkorea. Der kører dog ikke tog over grænsen for tiden, men strækningen er klar til brug – hvis de to parter skulle blive venner!

  Derefter kommer vi til Dora Observatory, hvor vi kan kigge ud over DMZ-zonen. I horisonten kan man se nordkoreanske bygninger og verdens højeste flagstang. Der afspilles propaganda fra Nordkorea, som vi kan høre fra store højttalere. Det kommer sikkert ikke bag på nogen, at der er strenge regler for, hvordan man skal opføre sig, så en alvorsfuld attitude anbefales. Med disse interessante, tankevækkende, men også surrealistiske oplevelser, tager vi tilbage til hovedstaden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 5 Kulturbyen Andong med besøg undervejs i landsbyen Hahoe og besøg på maskemuseum

  I dag går rejsen videre til Sydkoreas midte, hvor vi bl.a. finder landsbyen Hahoe, der ud over at ligge utrolig naturskønt, også er på UNESCOs verdensarvsliste. Landsbyen ligger i et bjergrigt område, der er dækket af frodiggrønne nåletræer, og Nakdong-floden smyger sig pittoresk rundt om byen, hvilket også har været med til at give byen sit navn, da Hahoe betyder ”landsbyen omringet af vand”. I det 16. århundrede blev byen grundlagt af Ryu-klanen, og har lige siden været beboet af medlemmer af klanen, der stolt har sørget for at bevare traditionerne og arkitekturen fra Joseon-perioden, hvilket de stråtækte huse – og især de klassiske huse med smukke tegltage – vidner om. Set fra oven ligner byen en lotusblomst og er bygget op efter pungsun-principperne, der er den koreanske variant af feng shui.

  Vi går rundt i den smukke landsby og får også tid til at besøge byens maskemuseum, der fortæller historien om de mange koreanske masker, der bliver brugt i traditionelle maskedanse. For at sætte maskerne ind i en kontekst, er der også en udstilling om forskellige masketraditioner, der findes rundt omkring i verden.

  Efter en frokost kører vi videre til Andong, der af mange omtales som hovedstaden for den koreanske sjæl. Byen er rig på historie og har op gennem tiden været hovedbyen for lærdom og konfucianismen, hvilket stammer helt tilbage fra Joseon-perioden. Fik man sin uddannelse i Andong, så var man sikret anseelse og respekt, hvilket fortsat gør sig gældende. Det er også her, du kan gøre dig bekendt med nogle lokale delikatesser, bl.a. saltet makrel, risvinen Andong soju og Heotjesabap, der er en variant af bibimpap, der traditionelt serveres med chilipasta, men som i Andong serveres med soja. Bibimpap er en risret, der oversat betyder ”blandet ris”, og består af en skål dampende ris med stegte grøntsager, oksekødsstrimler og ofte et æg, der blandes godt og grundigt rundt, lige før man spiser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Andong Richell Hotel

  Det 3-stjernede hotel Andong Richell Hotel er beliggende i naturskønne omgivelser i byen Andong. Hotellet er en arkitektonisk perle, og det er i s...

 • Dag 6 Den UNESCO-fredede Seokguram-grotte, Bulguksa-templet og byrundtur i den gamle kejserby Gyeongju

  I dag går det videre til sydøstkysten og den tidligere hovedstad i Silla-dynastiet, Gyeongju, hvis historiske område er UNESCO-fredet. Byen kaldes også for ”museet uden vægge”, da der overalt, hvor man kigger, er imponerende og velbevarede vidnesbyrd om landets lange og ædle historie.

  Inden da venter et besøg ved endnu en seværdighed, der også er at finde på UNESCOs verdensarvsliste, nemlig Seokguram-grotten og Bulguksa-templet. På Tohamsan-bjerget ligger den lille Seokguram-grotte, der er en af Asiens bedst bevarede buddha-helligdomme. Seokguram er ikke en ”rigtig” grotte, altså naturskabt, men er menneskeskabt og kan dateres til år 751. Herinde sidder den smilende buddha og hviler, og det er muligt at få et kig ind til ham, der gemmer sig bag en glasrude, så ikke tidens tand og de mange besøgende får gjort ubodelig skade på statuen. Bulguksa-templet stammer helt tilbage fra 528 og er op gennem tiden blevet udbygget og finjusteret af de forskellige dynastier. Templet er især kendt for sine udsøgte stenrelieffer og træskulpturer, men er også et yndet udflugtsmål for koreanerne, når der skal hygges og holdes skovtur i naturområdet rundt om templet.

  Efter frokost koncentrerer vi os om selve Gyeongju, der ligger omkranset af Gyeongju Nationalpark. Vi besøger bl.a. museet i Gyeongju og ser de mange fine arkæologiske fund og smukke kunstværker indenfor samt udenfor i museumshaven. Vi ser også det lille Cheomseongdae-observatorie, der er Asiens ældste og stammer fra begyndelsen af 600-tallet.

  Herefter går vi en tur i Tumuli-parken, der ud over sine mange stier og træer er fyldt med græsklædte gravhøje. Helt frem til 1970’erne lå gravhøjene og huse side om side, indtil det blev besluttet at fjerne husene og skabe en park, hvor gravhøjene kunne ligge i fred i naturskønne omgivelser. Det er højstående personer fra Silla-dynastiet, som er stedt til hvile inde i gravhøjene, og det er muligt at se en af gravhøjene indefra, hvor en udstilling viser, hvordan en begravelse foregik, og hvad de døde fik med sig i gravhøjen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Hotel Hyundai

  Det 5-stjernede Hotel Hyundai ligger i byen Gyeongju med udsigt over søen Bomun. Hotellet er i en klasse for sig selv – det er ganske enkelt fan...

 • Dag 7 Besøg i Haedong Yonggungsa-templet med udsigt til havet, Yongdusan-parken, markedsbesøg og dasetid på Haeundae Beach

  I dag fortsætter vi til Sydkoreas andenstørste by, Busan, som har ca. 3,6 mio. indbyggere og et energisk storbyliv. Her besøger vi det buddhistiske tempel Haedong Yonggungsa, som er placeret med en bjergtagende udsigt over havet. Templet er lidt af en sjældenhed, da den ligger ved kysten og ikke i bjergene, som de fleste buddhistiske templer gør i Korea. Templet blev bygget i 1376 under Goryeo-dynastiet, og undergik i 1970 en nænsom restaurering, der har bragt templet tilbage til sin farvestrålende pragt. Templet er velbesøgt, og koreanerne ynder især at besøge templet nytårsdagsmorgen for at ønske, imens solen går op, samt højtiden i den periode, der markerer Buddhas fødsel.

  Herefter nyder vi et besøg i Yongdusan-parken, der ligger på et af Busans tre berømte bjerge. Herfra er der en skøn udsigt over byens havn, og det er også her, man finder det 120 meter høje tårn, Busan Tower. Der bliver også tid til en tur på Jagalchi-fiskemarkedet, hvor ”ajumma” – lokale midaldrende, gifte kvinder – falbyder makrel, hvalkød og alverdens farverige skal- og bløddyr til interesserede forbipasserende. Og på byens største marked, Gukje, går vi på opdagelse blandt de mange boder, der kan tilfredsstille nærmest ethvert behov, uanset om man er sulten, har lyst til ny elektronik eller vil have en sjov souvenir med hjem.

  Vi slutter dagens oplevelser af med at besøge Haeundae Beach, der med sit smukke hvide sand breder sig 1,5 km, og som om sommeren er fyldt med mennesker. Herefter er resten af dagen fri til egne oplevelser. Du kan blive på stranden, da vejret i november sagtens kan byde på op til 20 grader, eller du kan gå yderligere på opdagelse i Busan, inden vi mødes igen om aftenen for at spise middag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Crown Harbour Hotel Busan

  Crown Harbour Hotel Busan ligger i det populære Nampo-område. Hotellet har bl.a. egen kaffebar, hvor man kan nyde en forfriskning. Hvis man vil h...

 • Dag 8 Fly fra Busan til Japans hovedstad, Tokyo

  Vi tager afsked med verdens tredjestørste by med sine 25,5 mio. indbyggere og flyver til verdens største med 37 mio. indbyggere. Vi lander i Tokyo og kører hen til vores hotel, hvor vi også spiser sammen her den første aften i Japan.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 8-10

  Tobu Hotel Levant Tokyo

  Det moderne Tobu Hotel Levant ligger i området Sumida blot 2 km fra det ikoniske Tokyo Sky Tree Tower og ca. 3 minutters gang til JR Kinshicho Sta...

 • Dag 9 Oplevelser i Tokyo med Ueno-parken, Asakusa Kannon-templet, Ginza-området og Tokyo Tower

  Dagens program byder på nogle af Tokyos største og mest spændende attraktioner. Vi besøger bl.a. Tokyos mest kendte tempel Asakusa Kannon. Her er et leben uden lige samt en meget hyggelig handelsgade. Vi besøger både Tokyo National Museum og Ueno-parken, som særligt i foråret er utroligt smuk med sine mange blomstrende kirsebærtræer. Det er også her i området, at vi spiser frokost.

  Efter frokost besøger vi Akihabara Electric Town og forlystelses- og forretningsområdet Ginza. Ginza er verdens dyreste adresse og stedet, hvor alle kendte modemærker ’skal’ være. Det er derfor kendt som shoppingområdet over dem alle, og her kan man få den fuldendte luksusoplevelse med en service ud over det sædvanlige.

  Der bliver også tid til at se det hele lidt fra oven igen, når vi lægger vejen forbi det japanske svar på Eiffeltårnet, nemlig det rød-hvide Tokyo Tower, der i form og konstruktion minder om Paris’ vartegn, dog er tårnet her 13 meter højere. Vi har adgang til det nederste observationsdæk, hvor udsigten over byen er forrygende.

  Om aftenen spiser vi middag på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 10 Besøg på Tokyos legendariske fiskemarked, øen Odaiba, Harajuku-området og Shibuya-lyskrydset

  Dagens første oplevelse er verdens største og mest aktive fiskemarked, Tsukiji. Om morgenen bliver de friskfangede fisk slæbt ind i fiskeboderne, hvor de bliver parteret og solgt på auktioner. Blandt de næsten 1.000 boder sælges mere end 400 forskellige typer fisk – fra bitte små sardiner til 300 kg tunge tunfisk. Efter denne spændende oplevelse kan man bedre forstå japanernes forhold til frisk fisk og sushi, og at de spiser 15 % af alle de fisk, der fanges i verden.

  Undervejs på dagens byrundtur benytter vi os af Japans fantastiske metrosystem og får oplevelsen af at komme ned i de menneskefyldte undergrundsbaner. Vi oplever også, at trods de mange mennesker, så fungerer alting upåklageligt. Det er nogle flotte dekorerede og velholdte metrosystemer, vi skal se. Øen Odaiba står næst på listen. Den er i de senere år blevet bygget op som en hel underholdningsø. Her findes bl.a. Toyotas udstillingshal, et tivoliområde, shoppingcentre og en flot udsigt over Tokyos skyline. Efter frokost går vi en hyggelig tur gennem en stor park for at besøge Tokyos vigtigste shintotempel – Meiji-templet. Her kan vi være heldige at opleve et af de unge smukke shinto-brudepar, da dette er et meget smukt og helligt sted at blive viet.

  Vi afslutter dagen med et besøg i Harajuku-området, som er området, hvor de unge i Tokyo hænger ud. Nogle af dem er klædt ud i deres helt egen specielle tøjstil, som er en spøjs blanding af punkere og tegneseriefigurer. Vi ser verdens mest berømte lyskryds, Shibuya Cross, der optræder i mange film med de ikoniske krydsende fodgængerfelter. Her går ca. 5 millioner mennesker hver dag frem og tilbage over gaden, der ligger i et stort og farverigt shoppingområde. Lige uden for Shibuya Station finder man en statue af hunden Hachiko, som mange måske kender fra filmen Hachiko – En ven for livet. For japanerne er denne hund blevet en nationalhelt og symbolet på loyalitet.

  Efter aftensmaden vil der være mulighed for at tage med rejselederen tilbage til Shibuya-området for at kigge på de særegne ”love hotels” og for at se alle neonlysene om aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 11 Hakone Nationalpark med Mt. Fuji, tur med kabelbane, varme kilder og sejltur på Ashi-søen

  Efter morgenmad er der afgang til den smukke og meget populære nationalpark Hakone sydvest for Tokyo. På vej til nationalparken vil vi forhåbentlig få vores første glimt af det hellige og majestætiske bjerg Mt. Fuji. Mt. Fuji er Japans højeste bjerg med sine 3.776 m, og hun er en sky dame, da hun kun viser sig omtrent hver tredje dag på grund af skydække.

  Vi starter besøget i nationalparken med formidlingscenteret Mt. Fuji World Heritage Center, der har eksisteret siden 2013. Centeret fortæller historien om Japans højeste bjerg, der gennem tiden er blevet tilbedt og afbilledet i tusindvis af værker.

  Efter frokost tager vi en bjergtagende tur med Hakone-kabelbanen, hvor der venter en eminent udsigt over den smukke Ashi-sø, vulkandalen Owakudani – og hvis vi er heldige – af magiske Mt. Fuji. Der bliver tid til at opleve den termiske aktivitet i Owakudani-dalen, der er kendt for sine varme kilde, og herefter venter en fin lille sejltur på Ashi-søen. Her kan du slappe lidt af og nyde den flotte natur, og forhåbentlig vil du kunne få flere kig til Japans højeste bjerg. Langs søbredden, og også ude i vandet, står de hellige torii-porte, som er nemt genkendelige med deres karakteristiske røde farve. Efter en masse gode naturoplevelser sætter vi kursen mod vores hotel i Hakone.

  NB – vi gør opmærksom på, at kufferterne transporteres fra Tokyo til hotellet i Kyoto, hvorfor du bør pakke en taske med de sager, du finder nødvendige til overnatningen i Hakone.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 11

  Hakone Sengokuhara Prince Hotel

  Det 4-stjernede hotel Hakone Sengokuhara Prince Hotel ligger smukt placeret i naturskønne omgivelser i Hakone. Hotellet har sin egen lille butik, ...

 • Dag 12 Med Shinkansen til Kyoto. Byrundtur med Kiyomizudera-templet og oplevelser i Gion-distriktet

  Efter morgenmaden kører vi til togstationen Odawara, hvor der venter os en højhastigheds-oplevelse, nemlig en tur med det verdensberømte Shinkansen-tog, der kører med over 300 km/t mod Kyoto.

  Kyoto er en af verdens mest enestående byer. Byen var Japans hovedstad i perioden 794-1867, husede mere end 2.000 templer og var Japans kulturelle centrum. Da amerikanerne skulle beslutte, hvor de skulle smide atombomberne i slutningen af 2. verdenskrig, var Kyoto en af byerne, de overvejede at bombe. Byen blev dog skånet, hvilket gjorde, at den rige historiske kulturarv kunne forblive intakt.

  Denne dag skal vi se nærmere på, hvad det er, der gør Kyoto så speciel, og se nogle af Japans største attraktioner. Vi begynder med det store buddhistiske tempel, Kiyomizudera-templet, som er en del af UNESCOs verdensarv. Her venter der os en flot udsigt fra den enorme træpavillon. Selve gåturen op til templet går via farverige gader med små souvenirbutikker og meget gamle huse. Her ser vi også unge japanere og turister iført de traditionelle japanske klædedragter.

  Dernæst går vi på opdagelse ad de to mest charmerende og kendte gader i byen, nemlig Sannenzaka og Ninenzaka, der er fyldt med små butikker og traditionelle træhuse. I det verdensberømte Gion-distrikt findes mange gamle tehuse, og man kan være heldig at opleve de fine geishaer med deres flotte kimonoer, kunstfærdigt opsatte hår og hvide ansigter på deres vej til og fra tehusene.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 12

  Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo

  Hotellet i Kyoto ligger i hjertet af byen, og her befinder man sig i gåafstand fra både Jotokuji-templet, Higashi Honganji-templet samt Karasuma ...

 • Dag 13 Torii-porte ved Fushimi Inarai-templet, Nijo-slottet og videre til Osaka

  Vi starter dagen ved Fushimi Inarai-templet, som er kendt for sine tusindvis af torii-porte. Hele vejen op ad bakken til templets indgang går man gennem disse flotte røde porte, som står så tæt, at man næsten føler, at man går under overdækning.

  Vi besøger også det imponerende Nijo-slot fra 1603, som var shogunens tilholdssted, når han var på besøg i Kyoto, og som især er kendt for sine trægulve. De var konstrueret til at knirke, når folk trådte på dem, så shogunen blev advaret om eventuelle fjender, der prøvede at snige sig ind på ham.

  Den første oplevelse efter frokost er Kinkakuji Templet, der også bliver kaldt Den Gyldne Pavillon. Den Gyldne Pavillon er bygget ud fra en tidligere shoguns forestilling om, hvordan der må se ud i himlen. Hver en sten, træ og busk er lagt, stillet eller plantet helt præcist – intet er overladt til tilfældighederne, og smukkere sted er svært at finde. Dernæst skal vi se Ryoanji-templet, som huser den flotteste stenhave i Kyoto – og nogle mener endda i hele Japan. Haven er blandt andet anlagt, så den udgøres af 15 større sten, som symboliserer øer, og i ægte zen-stil kan man aldrig se de 15 sten på én gang, men kun se 14 af stenene, uanset hvor man står.

  Vi tager til området Arashiyama i det vestlige Kyoto, hvor vi ser det UNESCO-fredede zen-tempel Tenryuji, som er et enestående eksempel på, hvor smukt og harmonisk et haveanlæg kan spille sammen med skovklædte bjerge. Fra træbroen Togetsukyo venter et imponerende syn ud over området, og med sine over 150 meter fører broen de mange besøgende tørskoede over Katsura-floden.

  Efter en masse gode Kyoto-oplevelser kører vi videre til hotellet i Osaka.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 13-14

  Osaka Dai-ichi Hotel

  Osaka Dai-ichi Hotel er placeret i tårnet Marubiru, som er et kendt vartegn i Osaka, og ligger i gåafstand til Osaka station. Værelserne er hygg...

 • Dag 14 Byrundtur med Osaka-borgen, Umeda Sky Building, shoppingområdet Shinsaibashi og tid til egne oplevelser

  Vi starter byrundturen i Osaka med at se et af Japans mest berømte vartegn, nemlig Osaka-borgen, der troner majestætisk fra sin plads. Den imponerende borg blev påbegyndt bygget i 1583 af adelsmanden Toyotomi Hideyoshi, og har siden da undergået flere genopbygninger og restaureringer grundet skader fra flere krige i tidens løb. Den seneste restaurering i 1997 har gjort, at der bag borgens vægge venter et moderne museum, der fortæller den spændende historie om Toyotomi Hideyoshi og borgen selv. Osaka-borgen omringes af en smuk og velbesøgt park, der især trækker besøgende til i april, når kirsebærtræerne blomstrer.

  Endnu en gang på denne tur kommer vi op i højderne, når vi besøger det helt unikke observationsdæk i Umeda Sky Building, der forbinder bygningens to tårne i 170 m højde, hvorfra man både kan mærke vinden og nyde udsigten over hele Osaka. Herefter står den på storbyoplevelser a la Japan, når vi besøger shopping- og madmekkaerne Shinsaibashi og Dotonbori, der er områder kendt for deres gode shoppingmuligheder og store udvalg af spisesteder.

  Herefter er resten af dagen fri til at udforske Osaka på egen hånd, og fik du ikke oplevet Dotonbori- og Shinsaibashi-området med maven, er det med at gøre det nu. Osaka er kendt som en af landets mest spændende gastronomiske byer, og det er værd at følge byens uofficielle talemåde, der lyder: kuidare – spis til du segner! Folk i Osaka går virkelig op i at spise, og her hedder det ikke bare, at man er sulten, nej, det hedder poetisk, at munden er ensom.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 15 Hjemrejse og ankomst til Danmark

  Det er tid til at afslutte vores store Sydkorea & Japan-eventyr og sætte kursen tilbage mod Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 13 x morgenmad, 12 x frokost og 11 x aftensmad
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • Transport, udflugter og entréer jf. program (værdi kr. 800)
 • Fly fra Seoul til Tokyo inkl. skatter og afgifter
 • Kørsel med højhastighedstoget Shinkansen
 • Byrundtur i Seoul, bl.a. med besøg i det 600-år gamle kejserpalads Gyeongbok, det nationale folkloremuseum og N Seoul Tower
 • Tankevækkende udflugt til den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea
 • Besøg i den UNESCO-fredede landsby Hahoe inkl. maskemuseum
 • Tid i den 2.000 år gamle kulturby Andong
 • Den UNESCO-fredede Seokguram-grotte og Bulguksa-templet
 • Byrundtur i den tidligere kejserhovedstad Gyeongju bl.a. med gravhøjene i Tumuli Park
 • Oplevelser i Busan med besøg i kyst-templet Haedong Yonggungsa og den berømte strand Haeundae Beach
 • Flere spændende markedsbesøg i Seoul, Busan, Tokyo og Osaka
 • Byrundtur i Tokyo, bl.a. med besøg i Tokyo Towers og templet Asakusa Kannon
 • Oplevelser i Tokyos forskellige områder, f.eks. Shinjuku, Ginza og Harajuku
 • Med kabelbane op i 2.600 m højde i Hakone Nationalpark
 • Besøg i vulkandalen Owakudani og sejltur på Ashi-søen med udsigt til Mt. Fuji
 • Flere byrundture i Kyoto med bl.a. Den Gyldne Pavillon, Nijo Slottet, Gion-området og japanske haver
 • Besøg ved Fushimi Inarai-templet med de mange orangerøde torii-porte
 • Oplev bambusskoven og den berømte Togetsukyo-bro
 • Byrundtur i Osaka med Osaka-borgen, Umeda Sky Building og shoppingområdet Shinsaibashi
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg: kr. 6.450
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 30 marts 2019 15 dage Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 39.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Paris Charles De Gaulle 30/03-2019   kl. 07:10 30/03-2019   kl. 09:10
   Paris Charles De Gaulle - Seoul Incheon Int 30/03-2019   kl. 13:10 31/03-2019   kl. 08:10
   Osaka - Amsterdam 13/04-2019   kl. 10:25 13/04-2019   kl. 15:10
   Amsterdam - Billund 13/04-2019   kl. 16:40 13/04-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Paris Charles De Gaulle 30/03-2019   kl. 09:55 30/03-2019   kl. 11:55
   Paris Charles De Gaulle - Seoul 30/03-2019   kl. 13:10 31/03-2019   kl. 08:10
   Osaka - Amsterdam 13/04-2019   kl. 10:25 13/04-2019   kl. 15:10
   Amsterdam - København 13/04-2019   kl. 17:00 13/04-2019   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 30/03-2019   kl. 06:00 30/03-2019   kl. 07:25
   Amsterdam - Paris Charles De Gaulle 30/03-2019   kl. 10:30 30/03-2019   kl. 11:45
   Paris Charles De Gaulle - Seoul Incheon Int 30/03-2019   kl. 13:10 31/03-2019   kl. 08:10
   Osaka Kansai Intl - Amsterdam 13/04-2019   kl. 10:25 13/04-2019   kl. 15:10
   Amsterdam - Aalborg 13/04-2019   kl. 16:30 13/04-2019   kl. 17:50
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Sydkorea & Japan

  Pas & visum

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Sydkorea, når opholdet er på under 90 dage. Passet skal være gyldigt under opholdet og tre måneder efter hjemkomst.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Japan, når opholdet er på under 90 dage. Passet skal være gyldigt under opholdet. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Sydkorea og Japan, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). For yderligere information, kontakt venligst egen læge i god tid inden afrejse. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt.

  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen i Sydkorea hedder sydkoreanske Won (KRW). Det anbefales at veksle hjemmefra, da danske kroner veksles til en dårlig kurs i Sydkorea.

  Valutaen i Japan hedder japanske yen (YEN). Man kan veksle hjemmefra, men det er også muligt at veksle i lufthavnen ved ankomst til Japan. Det er desuden nemt at hæve i de tusindvis af 7/11 butikker, der findes overalt. I Japan ser man nemlig ikke mange banker og hæveautomater i gadebilledet, som vi kender det i vestlige lande.

  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen er + 8 timer ved vintertid og + 7 timer ved sommertid.

  Transport i Sydkorea & Japan

  Den offentlige transport er yderst velfungerende i både Sydkorea og Japan, og det er intet problem at benytte bus, tog og taxa. Busserne i Sydkorea og Japan er af samme standard som i Danmark, og i både Sydkorea og Japan er det væsentligt billigere at køre i taxa end i Danmark. Japans metrosystem er et af de mest effektive i verden, og man bliver hurtigt fortrolig med, hvordan det virker.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt gode hoteller med god beliggenhed. Hotelstandarden i landene er svarende til europæisk standard, dog skal man forvente mindre værelser. Det sydkoreanske og japanske folk er meget gæstfrie og serviceminded.

  Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Begge lande er sikre og fredelige lande at begå sig i. Der er meget lidt kriminalitet, men alligevel skal man være opmærksom. Det er altid en god ide at opbevare penge, pas og kreditkort tæt ind til kroppen og være ekstra opmærksom, når du handler. Husk også at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i værdiboks på hotellet.

  Drikkepenge

  I Sydkorea og Japan skal man ikke efterlade drikkepenge, da der ikke er kutyme for det.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Det er en god idé at medbringe en adapter eller omformer på rejsen, hvis du tager elektriske apparater med.

  Sydkorea benytter samme type stikkontakt som i Danmark, men man kan komme ud for, at der visse steder benyttes 110-volts stik, der minder om de amerikanske.

  Spændingen i Japan er 100 – 100 v, og stikkene har to tynde ben, så også her er det nødvendigt med en adapter (samme som bruges i USA).

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i begge lande, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i landet. Vi anbefaler, at du tjekker med din mobiludbyder inden afrejsen.

  Hvis du skal ringe til Danmark fra Sydkorea, skal du taste +45 inden telefonnummeret. Fra Danmark til Sydkorea er landekoden +82. Fra Danmark til Japan tastes 0081, og fra Japan til Danmark 0045.

  Flere hoteller tilbyder gratis WiFi i lobbyen, hvorimod man ofte skal betale for WiFi på værelset.

  Mad & drikkevarer

  Det sydkoreanske køkken består for det meste af ris, nudler, grønsager og kød og er inspireret af det kinesiske og sydøstasiatiske køkken. “Kimchi” er Sydkoreas nationalret, og som normalt serveres til hvert måltid. Det er en krydderstærk grøntsagsret med f.eks. skaldyr.

  Det japanske køkken er knyttet til den zenbuddhistiske tankegang, hvor maden skal tilfredsstille både krop og sjæl. Det japanske køkken åbner en verden af varieret og eksotisk mad. Fisk, skaldyr, tang og ris præger retterne, som det bl.a. ses ved den populære spise sushi. Kød er mindre udbredt på grund af prisen.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. er det en god ide at pakke medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Bemærk, at der om aftenen kan være en del køligere, og det kan derfor være en god idé at medbringe en jakke.

  Hygiejneniveauet er overalt i Japan usædvanlig højt – og på mange områder højere end det, vi kender i Europa. Gaderne er “støvsuget” for affald, og standarden på offentlige toiletter får også høj prioritet.

  Drikkevandet kan drikkes i de fleste egne af Japan. Dog kan vandet smage mere af klor, end vi er vant til. For en sikkerheds skyld anbefaler vi vand på flaske, som kan købes alle steder – også efter lukketid, da der står drikkevareautomater mange steder på gaderne.

  Det er vigtigt at være forberedt på, at ikke mange japanere taler engelsk.

  Som altid, når man rejser, vil det være en god ide at have hånddesinfektion med i tasken.

  Møde med en anden kultur

  Sydkoreanerne er generelt et meget venligt og gæstfrit folk. Selv om sydkoreanerne har haft engelsk i skolen i mindst seks år, er det langt fra alle, der taler engelsk. I Sydkorea udviser man stor respekt for de ældre, og at udvise høflighed er en vigtig del af kulturen. Når man spiser, skal man bruge skeen til ris og spisepinde til øvrige retter. Man må ikke pege med pindene eller stikke pindene ned i risen, da det opfattes som utilfredshed med maden.

  Japanerne er meget gæstfrie og nysgerrige, og turister bliver mødt med smil og venlighed overalt. Dog er det vigtigt at huske på, at Japan er et land, hvor ære og respekt er vigtigt, så det anses som dårlig opførsel at blive ophidset og skælde ud, hvis der opstår problemer – på den måde taber man ansigt. Høflighed er en dyd i Japan, så husk både at sige goddag, tak og farvel ved indkøb og restaurationsbesøg.

 • Fakta

  Sydkorea

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Seoul med 10,3 mio. indbyggere
  • Befolkning: Ca. 51 mio.
  • Religion: Ca. 26 % er kristne, ca. 23 % buddhister og ca. 50 % har ingen religion
  • Sprog: Koreansk
  • Areal: 99.720 km² (Danmark 42.925 km²).
  • Kystlinje:  2.413 km.
  • Højeste punkt: Vulkanen Hallasan på 1.950 m.
  • Klima: Sydkoreas klima er subtropisk. De har varme somre og meget kolde vintre.

  Japan

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Tokyo med ca. 12 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 126,5 mio.
  • Religion: 52 % bekender sig til shintoismen, 39 % til buddhismen og 1,2 % til kristendom.
  • Sprog: Japansk – det er et fåtal, der er rigtig gode til engelsk.
  • Areal: 377.835 km² – ca. 9 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 29.751 km.
  • Højeste punkt: Mount Fujiyama 3.776 m.
  • Klima: Klimaet i Japan er ofte mildt og behageligt med svale vintre og varme og fugtige somre. Vintermånederne, især omkring årsskiftet, plejer at byde på klart vejr i flere uger i træk, og det bliver sjældent frostgrader i Tokyo. Juni til september er henholdsvis regntid og tyfonsæson. Efteråret, der varer fra oktober til december, og foråret, der starter i marts og varer til hen i maj, er så absolut de bedste tider at besøge Japan.