Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Petra treasury

Du får en indholdsrig rejse til Danmarks absolut bedste pris

Du får en indholdsrig rejse til Danmarks absolut bedste pris

Jordan – et ørkeneventyr

8 dage fra 9.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Jordan står i de store kulturoplevelsers lys og byder på en af verdens ældste civilisationer med mange folkeslag, der har efterladt nogle fantastiske kulturelle rigdomme. Denne rejse er en rejse gennem flere tusinde års historie – fra stenalderen og op til det moderne Jordan. Petra, ”Den rosa by”, romernes ruinby i Jerash og korsriddernes imponerende fæstninger er blot nogle af de seværdigheder, vi besøger i dette gæstfrie land.

80 % af Jordan består af ørken, og netop ørkenen har været med til at bevare de mange kulturskatte. Specielt ørkenområdet Wadi Rum i det sydlige Jordan er en stor naturoplevelse, og det liv, som beduinerne lever her, er en slående kontrast til den internationale atmosfære i Amman, hvilket vi oplever, når vi bliver indbudt til te.

På en byrundtur i Amman oplever vi det antikke romerske teater, Herkules-templet, Ummayyade-paladset og Citadellet. Vi har en hel dag i oldtidsbyen Petra, der er hugget direkte ud i klippesiden, som veksler i forskellige rødlige nuancer. Og ved Det Døde Hav får du fornemmelsen af at være fuldstændig vægtløs i det yderst salte hav. Rejsen sluttes af med afslapning ved Det Røde Hav i havne- og badebyen Aqaba.

Oplevelserne er mange, og du er sikker på at komme på et Jordan-eventyr, der vil overgå alle dine forventninger!

Glæd dig fordi 

 • du flyver direkte fra Danmark til Amman
 • du ser mange forskellige sider af ørkenlandet
 • du oplever både Det Døde Hav og Det Røde Hav
 • der er god tid til at opleve oldtidsbyen Petra
 • der er inkluderet jeepsafari i Wadi Rum-ørkenen
 • du kommer på byrundtur i Amman
 • du bor på dejlige 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed
 • der er tid til afslapning ved stranden i Aqaba
 • der venter et fascinerende besøg i den tidligere hovedstad, Salt
 • vi inviteres til te hos en beduin i Wadi Rum-ørkenen
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 9.995 kr.
Afrejse fra
København

Danmarks bedste rundrejse til Jordan fordi

Du får en indholdsrig rejse til Danmarks absolut bedste pris

Vi bruger en hel dag i Petra og overnatter ved Det Døde Hav

Hos os har du mulighed for at besøge den gamle hovedstad, Salt

Danmarks bedste rundrejse til Jordan fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen til Jordan i videoen her

Mød din rejseleder

Ole Thomsen - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Jordan med Ole Thomsen

Ole har boet i Mellemøsten igennem flere år, og han har tidligere været guide for amerikanske turistgrupper i Mellemøsten. Ole har et stort kendskab til de lokale i Jordan samt til de mellemøstlige forhold.


Læs mere om Ole Thomsen

Oplev Jordan med Christian Rosenberg

Christian har rejst rundt i Jordan siden 1998 og har tilbragt lange perioder i landet. Han har et stort kendskab til Jordans gamle og nye historie – du kan derfor med ham som rejseleder glæde dig til at få et indblik i Jordans og Mellemøstens historie og nutid.


Læs mere om Christian Rosenberg

Christian Rosenberg - Produktchef / grupper - Risskov Rejser

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Amman i Jordan

  Vi ankommer til Amman sidst på aftenen og kører fra lufthavnen til Ammans centrum, hvor vores hotel ligger. Grundet den sene ankomst vil der være en lettere kold anretning på værelset, da hotellets restaurant er lukket.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Days Inn Hotel & Suites Amman

  Hotellet byder sine gæster velkommen med den indbydende foyer. Hotellet har to restauranter, indendørs og udendørs pool, spa og egen natklub. Ho...

 • Dag 2 Den romerske by Jerash, middelalderfæstningen i Ajloun, Ammans citadel og romerske teater samt middag på jordansk restaurant

  Vi starter dagen med at køre nordpå mod de frodige bjergområder nord for Amman. Vi fortsætter op gennem bjergene til Ajloun, hvor vi skal besøge Ajloun-fæstningen. Fæstningen stammer fra 1100-tallet og blev bygget for at kontrollere vejen mellem Damaskus og Kairo og desuden holde korsriddere i skak. Fæstningen er en klassisk arabisk fæstning, og fra toppen har man en fantastisk udsigt over Jordandalen og til Det Hellige Land. På en klar dag kan man se helt til Genesareth-søen.

  Herefter går turen gennem frodige dale og fyrretræsskove til den yderst velbevarede oldtidsby by Jerash, som Alexander den Store grundlagde, og som romerne senere gjorde til en af de vigtigste byer i det romerske Mellemøsten. Byen blev genopdaget i 1806 af en tysk opdagelsesrejsende, og 70 år senere startede udgravningerne. Vi vandrer gennem søjlegange, ser templer og amfiteatre, og står midt på byens store ovale plads. I byen får man et unikt indblik i det romerske liv. Fra Jerash kører vi tilbage til Amman, hvor vi går en tur i bydelen nedenfor citadellet. Her blander ruiner fra romertiden sig med 100-årige bygninger, hvilket især er tydeligt i området omkring det gamle amfiteater.

  I byens centrum ligger fæstningsanlægget Ammam Citadel, hvor der har boet mennesker siden stenalderen. Her ser vi levn fra perioden, og hvordan der er blevet bygget kontinuerligt i området frem til i dag. Vi ser Herkules-templet og det imponerende Umayyad-palads fra år 730. Paladset henligger i dag i ruiner, men man får en klar forestilling om, hvor prægtigt det engang var. Fra citadellet er der en flot udsigt over byen, direkte ned over det romerske teater, og man kan tydeligt se, hvordan det er hugget ud i klipperne.

  Det romerske teater havde plads til 6.000 tilskuere, og sæderækkerne var dengang inddelt i sektioner – til de fornemme familier, til militærpersoner og til den almindelige befolkning bagerst. Vi går indenfor i det store romerske teater, inden vi begiver os videre rundt i byen, hvor vi bl.a. skal indsnuse atmosfæren på et frugtmarked. Vi spiser middag på en god jordansk restaurant, hvor vi smager på klassiske arabiske retter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Den smukke gamle hovedstad Salt, Jesus' dåbsplads ved Jordanfloden og Det Døde Hav

  Fra Amman bevæger vi os gennem bjergene til byen Salt. Byen ligger klemt inde i en dal mellem klipperne. Under ottomanerne var Salt Jordans administrative hovedstad, og som en konsekvens af dette, er Salt et levende museum af ottomanske bygninger. Salt var desuden den vigtigste handelsby i området og var bindeled mellem de østlige områder og Middelhavet. Salt er en af Jordans uopdagede perler, og vi går en tur i byen og ser på dagliglivet og de prægtige ottomanske bygninger.

  Fra Salt kører vi gennem bjergene til Jordandalen og mod Jordanfloden.

  I den nordlige ende af Det Døde Hav har Jordanfloden sit udløb, og det var i området her, at Jesus blev døbt af Johannes Døberen. Vi besøger stedet hvor Jesus ifølge traditionen blev døbt og der er mulighed for at dyppe tæerne i Jordanfloden. I horisonten kan vi også se en af verdens ældste byer, Jeriko, som ligger på Vestbredden.

  Fra Jesus dåbsplads kører vi til vores hotel ved Det Døde Hav. Her vil der være mulighed for at bade i Det Døde Hav og mærke vægtløsheden i det saltholdige vand.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Ramada Resort Dead Sea

  Hotellet ligger blot 10 minutters gang fra stranden, og det er ikke hvilken som helst strand – der er nemlig tale om Det Døde Hav, som er ek...

 • Dag 4 Morgen ved Det Døde Hav, Nebo-bjerget, Madaba og korsridderfæstningen Kerak

  Bjergene på Det Døde Havs vestlige bred oplyses af dagens første solstråler. Om morgenen vil der være tid til en dukkert i Det Døde Hav, inden vi fortsætter rejsen.

  I bjergområdet ovenfor Det Døde hav ligger Nebo-bjerget, som var stedet, hvor Moses ifølge Det Gamle Testamente skuede ud over ”det forjættede land”. Fra udkigspunktet ser man ud over Jordandalen, Det Døde Hav og Jeriko, og i klart vejr kan man se kirkespirene på Oliebjerget i Jerusalem. I dag ligger en stor katedral fra år 393 på bjerget, og der er et museum, der udstiller de prægtige mosaikker fra områdets antikke kirker.

  Vi fortsætter til mosaikkernes by Madaba, som også er nævnt i bibelen. I Madaba findes et stort antal kirker, og der bor omkring 30 % kristne i byen i dag. Vi kigger indenfor i Skt. Georgs-kirken med det verdenskendte mosaik-kort, der består af to millioner farvede sten. Kortet viser alle de store hellige, kristne steder omkring Middelhavet, og kortet har haft afgørende betydning for at forstå, hvordan Jerusalem så ud efter byens ødelæggelse og genopbygning i år 70.

  Vi fortsætter ad den gamle kongevej, der løber gennem det jordanske højlands slugter. Vejen blev oprindeligt anlagt af romerne som et vigtigt led i deres netværk af veje i Mellemøsten. I Kerak skal vi se den imponerende korsridderfæstning, der ligger på en høj midt i den gamle bydel. Kerak var den største borg i korsridderstaten og kontrollerede karavanevejene i ørkenen, kongevejen og passagen til Jordandalen og vejen til Jerusalem. Borgen stammer fra-1100 tallet og blev efter muslimernes erobring først ombygget af de egyptiske mamlukker og senere af osmanerne. Vi kører via ørkenvejen til Petra, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  Petra Sella Hotel

  Dette nyrenoverede hotel er placeret tæt på indgangen til Petra og blot 3 minutters gang fra centrum af Wadi Musa. Hotellet tilbyder gratis WiFi ...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 4 og 5 på afgangen d. 23. april 2019 bor på det 3-stjernede Hotel Amra Palace i hjertet af Petra.

 • Dag 5 Heldagsudflugt til oldtidsbyen Petra

  Glemt af omverdenen, slettet fra landkortet, sagnomspunden og med en historie, der strækker sig langt tilbage i tiden, er Petra en af verdens vigtigste og mest betagende kulturskatte. I 1812 hørte den schweiziske eventyrer Johann Burckhardt myten om en forsvunden by og efter at have forhandlet med de lokale beduinstammer red Burckhardt med sin guide gennem den hemmelige vej ”El Siq” og ankom til den rosarøde by Petra. Handelsfolket nabatæerne, der kontrollerede handlen i Arabien, bosatte sig i området i år 312 f.Kr., og det var fra det tidspunkt, at byen udviklede sig til det, vi ser i dag.

  Vi bruger hele dagen i Petra. Vi starter med at besøge Petra Museum, hvor vi dykker ned i den spændende historie om den forsvundne by i ørkenen. Her fremvises arkæologiske artefakter, der giver os indblik i nabatæernes grundlæggelse af byen, deres civilisation, storhed samt fald. Tanket op på viden om klippebyen Petra, går vi gennem den smalle kløft ”El Siq”, ser el-Khazne (skatkam eret), de kongelige grave og Petras centrum. Området er enormt, og vi kommer til at gå en del, men vi tager os god tid. Hvis man ønsker det, kan man efter den guidede tur fortsætte med at udforske området på egen hånd. Vi overnatter i Petra.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  OBS! Det anbefales at medbringe gode sko eller vandrestøvler til udflugten i Petra. Turen egner sig ikke for gangbesværede.

 • Dag 6 Lille Petra, Wadi Rum-ørkenen, te hos beduin og Aqaba

  Nabatæerne byggede i bjergene omkring Petra – et af de steder er Lille Petra. Lille Petra var en karavanestation, og der findes rum og templer som er indhugget i klipperne. Det var også her i området, at man begyndte at dyrke agerbrug flere tusind år før nabatæerne kom til området.

  Fra Lille Petra går turen via den gamle kongevej til Wadi Rum, som er et naturbeskyttet ørkenområde med farverige, forrevne klipper. Vind og vejr har eroderet de lodrette klipper, der er op til 1.000 m høje. Det fascinerende og næsten endeløse ørkenområde opleves på en tur i åbne firehjulstrukne jeeps, og du vil helt sikkert blive overrasket over den skønhed, der gemmer sig i ørkenen. Trods de golde omgivelser har flere folkeslag siden forhistorisk tid holdt til her, og vi ser bl.a. nogle af de inskriptioner, de har efterladt, og så bliver vi inviteret til te hos en beduin. Storfilmen ”Lawrence of Arabia” blev blandt andet optaget her i Wadi Rum.

  Fra ørkenens tomhed og stilhed kører vi til havne- og badebyen Aqaba. Her går vi en tur langs vandet og kommer blandt andet  forbi Aqabas lille bazarområde, hvor der kan gøres gode handler. Aqaba er i hele Jordan kendt for de mange handlende der sælger nødder, alt fra pistachie- til valnødder. Vi spiser middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  City Tower Hotel

  Det 4-stjernede City Tower Hotel er et helt nyt og moderne hotel, der ligger i Aqaba. Hotellet ligger i gå-afstand til vandet samt blot 2 minutter...

 • Dag 7 Dag til fri disposition i Aqaba

  Dagen er til fri disposition. Vi har lavet en aftale med den fine Berenice Beach Club, der ligger 15 minutters kørsel fra hotellet, så hvis man ønsker en dag på stranden kan man tage til Berneice Beach Club. På stedet findes liggestole, swimmingpool og en cafe med mad og drikkevarer. Hvis du vil blive i Aqaba by, kan du med fordel se nærmere på den lille bazar og byens andre seværdigheder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Med indenrigsfly til Amman og hjemrejse

  Vi flyver om morgenen med indenrigsfly fra Aqaba til Amman og derfra direkte videre til København.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Indenrigsfly fra Aqaba til Amman
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad (herunder en velkomstmiddag på en restaurant i Amman)
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (samlet værdi af entréer kr. 740)
 • Heldagsudflugt i oldtidsbyen Petra
 • Overnatning ved Det Døde Hav
 • Wadi Rum-ørkenen med jeeptur
 • Spadseretur i Jordans gamle hovedstad Salt
 • Udflugt til den romerske ruinby Jerash
 • Det romerske amfiteater og citadellet i Amman
 • Besøg i korsridderfæstningen Karak
 • Kørsel gennem Jordandalen
 • Jesus dåbssted ved Jordanfloden
 • Sankt Jørgen-kirken i Madaba med Madaba-mosaikken
 • Udkig fra Nebo-bjerget over Jordandalen og Det Døde Hav
 • Den gamle Ajloun-fæstning
 • Lokal engelsktalende guide
 • Dansk rejseleder
 • Visum til Jordan

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Jordan

  Pas og visum

  Danske statsborgere skal have visum til Jordan. Vi sørger for visum, som er inkluderet i rejsens pris. Man får visum ved ankomsten til Jordan, og det er gyldigt i én måned. Desuden er det påkrævet, at det danske pas er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomst, og at der er to ledige viseringssider.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri/stivkrampe og Hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntenheden i Jordan er jordanske dinarer (JOD), og det anbefales ikke at veksle til jordanske dinarer andre steder end i Jordan. Det er muligt at veksle amerikanske dollars og euro i autoriserede vekselkontorer og banker. Men der kan også hæves dinarer med Mastercard og Visa i hæveautomater. På markeder, i kiosker og i mindre restauranter har man sjældent en stor beholdning af byttepenge, så sørg altid for at have rigeligt med småpenge til brug ved mindre køb. Det kan være en tryghed at medbringe et kontantbeløb (100-200 amerikanske dollars eller euro) i det tilfælde, at man skulle løbe tør for lokalvaluta. Mindre lokalsamfund har ikke altid hæveautomater, men det er oftest muligt at finde vekselkontorer. Veksl evt. overskydende dinarer tilbage til amerikanske dollars eller euro inden afrejsen fra Jordan for at få den bedste kurs.

  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Jordan er 1 time foran dansk tid.

  Transport

  Busserne i Jordan har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen, og den skal kunne stå under sædet.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. Da drikkepenge udgør en del af lønnen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og caféer er det kutyme at give 10 %, men man kan også komme ud for, at drikkepenge er tilføjet regningen automatisk på finere restauranter.

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, chauffører i Wadi Rum, lokalguide, piccoloer og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Jordan, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis, og man skal udvise agtpågivenhed ved større forsamlinger. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom i større menneskemængder. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Strømstyrken i Jordan er 220 volt. Stikkene i Jordan kan have forskellige udformninger, så det anbefales at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Jordansk mad er en fusion af middelhavskøkkenet og det klassiske arabiske køkken med masser af frisk frugt, ris, grøntsager, fladbrød og olivenolie. Fisk serveres ofte kun i området ved Det Røde Hav, så de fleste retter serveres med kylling-, okse- eller lammekød. Frokoster og middage indledes traditionelt med en lang række småretter (meze) som auberginesalat, humus, friskbagt brød, haloumi og den forfriskende tabouleh-salat. Nationalretten i Jordan er mensaf, lam kogt sagte i jameed (yoghurt tilberedt med friske krydderurter og krydderier) serveret på et leje af ris med pinjekerner og mandler. Den klassiske streetfood i Jordan er falafelsandwich, som indeholder friturestegte kikærteboller med finthakkede tomater og tahinsauce, og shawarma, som indeholder grillet kalvekød eller kylling serveret i brød. Den traditionelle dessert i Jordan er kunafeh, en cremet ostedessert garneret med sødet semolina, safran og pistacienødder.

  I Jordan serveres der en lang række drikke uden alkohol som f.eks. limejuice med mynte, mangojuice og granatæblejuice. Derudover vil der alle steder blive serveret te med mynte og arabisk kaffe. Alkohol sælges i særlige alkoholforretninger og serveres på hoteller i turistområderne, enkelte hoteller sælger dog ikke alkohol.

  Det frarådes at drikke postevand. Drik i stedet mineralvand på flaske. Det kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Aftenerne kan være kølige, men ellers anbefales påklædning til varmt vejr og fodtøj til at vandre i.

  Møde med en anden kultur

  Konservativ påklædning anbefales, især i byer, på markedspladser og i religiøse områder. Her bør tøjet dække skuldre og knæ, og gerne hele benet.

  I byernes markedsområder anbefales det at spørge om lov, hvis man vil tage billeder af de handlende. Det samme gør sig gældende, når man vil tage billeder af ældre og kvinder klædt i niqab, som er et tørklæde, der kun viser øjnene.

  Idéer til indkøb

  Jordan har en lang tradition for handel med eksotiske varer. De fleste større byer har et markedsområde (souq), hvor der sælges lokale varer og souvenirs for enhver smag. Hvis man ønsker at tage et stykke af Jordan med sig hjem, kan det anbefales at købe følgende varer: Røgelse, myrra og arabisk parfume sælges i alle de større byer og kan med fordel købes i Aqaba. Krydderier, arabisk kaffe og nødder kan også med fordel købes i en af Aqabas større specialforretninger. Kunsthåndværk som perlemorsbelagte smykkeskrin, lamper, kelimtæpper og broderede pudebetræk er ligeledes et oplagt souvenirkøb. Aromatiske olivenoliesæber og skønhedsprodukter lavet af mudder og mineraler fra Det Døde Hav er altid et favoritkøb i Jordan. I de fleste forretninger er det muligt at prutte lidt om prisen, og man skal som tommelfingerregel regne med at kunne prutte en vare ned med 10 procent.

 • Fakta

  • Statsform: Monarki.
  • Hovedstad: Amman. Befolkning 6,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 10 mio. indbyggere.
  • Religion: Ca. 95 % muslimer, 5 % andre religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er arabisk.
  • Største attraktion: Oldtidsbyen Petra.
  • Nationaldag: 25. maj – uafhængighed i 1946 fra Storbritannien.
  • Areal: 89.342 km².
  • Klima: Omkring 90 % af Jordan består af ørken eller ørkenlignende terræn. Der er tørt ørkenklima, dog med regnsæson fra november til april i de vestlige egne. Somrene er bagende varme med gennemsnitligt 30 °C. Vintrene har temperaturer på omkring 15 °C med til tider kolde vinde og tilmed sne i de vestlige dele af landet. Byen Aqaba ved Det Røde Hav er dog lun og behagelig hele året rundt.

Trustpilot