Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Xi'an city wall, Kina - Risskov Rejser

Oplev Qin Shi Huangdis berømte terrakottahær i Xian

Oplev Qin Shi Huangdis berømte terrakottahær i Xian

Kina – dynastiernes land

11 dage fra 14.995 kr.

Få lande har så lang og rig en historie som Kina. På denne rundrejse får du et indblik i dynastiernes land, hvis rige kulturarv stadig spiller en stor rolle – både i landskabet og hos folket.

Rejsen starter i historiske Beijing, hvor du bl.a. besøger Den Forbudte By, Den Himmelske Freds Plads og ikke mindst Den Kinesiske Mur. Du besøger også de mindre turistede “hutonger”, hvor du får et indblik i kinesernes hverdag og liv på en rickshaw-tur gennem de smalle stræder. Ved Himlens Tempel smelter fortid sammen med nutid, når kineserne hver morgen mødes for i fællesskab at praktisere tai-chi med det ældgamle tempel som kulisse. I Xian ser du naturligvis kejser Qin Shi Huangdis berømte terrakottahær og i den finansielle metropol Shanghai oplever du smukke, gamle haver, inden du til slut besøger den maleriske silke- og kanalby Suzhou.

Glæd dig fordi

 • der venter store oplevelser i tre af Kinas store byer: Beijing, Xian og Shanghai
 • du ser den berømte Terrakottahær, Den Kinesiske Mur og Den Forbudte By
 • du besøger Den Himmelske Freds Plads, hvor Formand Mao erklærede oprettelsen af den kommunistiske Folkerepublik Kina i 1949
 • du oplever kejserbyen Xian og den berømte Xian Dumpling Banquet med et flot show, der fortæller om Tang-dynastiet
 • du kommer gennem Beijings hutonger og hører om forandringen i de lokale familiers hverdag
 • der venter en dejlig sejltur på Huangpu-floden i Shanghai
 • du besøger den smukke silke- og kanalby Suzhou
 • du kommer med højhastighedstog til Xian
Antal dage
11 dages rundrejse
Pris
Fra 14.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til dynastiernes Kina fordi

Vi rejser med højhastighedstog fra Beijing til Xian

Du får et indholdsrigt program spækket med kulturelle indslag og mange måltider inkluderet

Al transport, entréer og udflugter er naturligvis inkluderet i prisen

Danmarks bedste rundrejse til dynastiernes Kina fordi

Hør en af vores Kina-rejseledere, Brian Hansen, fortælle om oplevelserne der venter

Mød din rejseleder

Brian er betaget af Asien

Rejseleder Brian Hansen er betaget af Asien, hvor han har boet siden 2000, da han begyndte at arbejde som rejseleder. På rundrejsen til Kina fortæller Brian om sin brede viden om den kinesiske befolkning og landets spændende historie og kultur.


Læs mere om Brian Hansen

Oplev Kina med Annette

Annette har siden 1998 arbejdet som rejseleder i Kina. Hun har rejst rundt i 17 af Kinas provinser og har derfor et bredt kendskab til de forskellige provinsers særegne kultur og befolkning. Fra første besøg i Kina har Annette været fascineret af kulturen, den fantastiske natur og ikke mindst befolkningens venlighed og humor – og hun synes, det er som at komme hjem, hver gang hun vender tilbage.


Læs mere om Annette Riedmann

Oplev Kina med Henrik

Henrik har rejst, studeret og arbejdet mere end 22 år i Asien! Han har op igennem 1980’erne besøgt hovedparten af de kinesiske provinser og har fulgt udviklingen i Kina tæt. Henrik holder meget af at dele sin viden og erfaringer fra landet – og så taler han flydende kinesisk!


Læs mere om Henrik Bjørn

Tag med Michael til Kina

Et land, som i den grad har taget Michaels hjerte med storm, er Kina – og i særdeleshed den kinesiske befolkning. Som Michael siger: ”så burde alle have muligheden for at opleve kontrasten mellem det traditionelle og det moderne Kina, kinesernes enorme gæstfrihed og ikke mindst den fantastiske natur – og selvfølgelig de forskellige regioners særegne gastronomi”.


Læs mere om Michael Christiansen

Oplev Kina med Anna

Anna er kendt for at sætte sig grundigt ind i sine rejsemål og at sætte landenes kulturer, traditioner og levevis ind i et større perspektiv, og det gælder i den grad også for Kina. Hun leverer sine fortællinger med liv og engagement, og hendes største mål på turene er at kunne komme hjem med glade og tilfredse gæster, som er velforsynede med inspirerende indtryk og oplevelser fra rejsen.


Læs mere om Anna Swane Stigsen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst Beijing

  Vi ankommer til Beijing om morgenen og kører efter ankomst til hotellet for indkvartering. Der bliver tid til lidt afslapning, inden vi går en tur i området omkring hotellet.

  Inkluderede måltider: Frokost.

  Her bor du dag 2, 3 & 4

  Dong Fang Hotel
  Dong Fang hotel er ligger blot 25 minutters kørsel fra Den Himmelske Freds Plads og Den Forbudte ...
 • Dag 3 Beijing – Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Beijings "hutonger"

  I dag skal vi se Den Himmelske Freds Plads, der går for at være verdens største med plads til over en halv million mennesker. Her erklærede Formand Mao oprettelsen af den kommunistiske Folkerepublik Kina i 1949, og pladsen har derfor stor symbolsk betydning. I den sydlige ende af pladsen ligger Maos Mausoluem, hvor “den store rorgænger” er stedt til hvile i en krystalkiste, og nogle dage er det muligt at komme ind og defilere forbi.

  Dernæst går turen til Den Forbudte By – et enestående kompleks af bygningsværker, som siges at indeholde 9.999 værelser. Området tjente som bolig for kejseren, hans familie, konkubiner, embedsmænd og alle andre tjenende ånder. Almindelige mennesker var forment adgang til byen, og det er årsagen til navnet.

  Dagen slutter med besøg i “hutongerne” – det er betegnelsen for de gamle kvarterer i Beijing. Navnet stammer fra et mongolsk ord, der betyder “en brønd i en gade”. Her skal vi på en spændende tur med rickshaw gennem de smalle stræder og undervejs får vi et godt indblik i områdets dagligdag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 4 Beijing – Den Kinesiske Mur og Ming-gravene

  Denne dag besøger vi en af verdens mest imponerende konstruktioner, Den Kinesiske Mur. Det var landets første kejser, Qin Shi Huangdi, som for godt 2.000 år siden så at sige samlede Den Store Mur. I Kinas nordlige egne var nemlig i forvejen bygget et væld af kortere og længere mursystemer, som han forbandt til ét system – og i dag strækker muren sig ca. 6.000 km gennem Kina. Vi besøger den del af muren, der hedder Badaling, hvorfra der er en helt fantastisk udsigt. Vi går en lille tur på muren og hører fortællingen om de tusindvis af håndværkere, bønder og soldater, der skabte forsvarsanlægget.

  Efter frokost fortsætter vi til Ming-gravene, som er en kejserlig begravelsesplads, hvor 13 af Ming-dynastiets kejsere ligger begravet i en smuk dal. Gravene ligger spredt over et område på ca. 40 km2 og er omgivet af mure. Alle gravene er forbundet med “Åndevejen”, som er omkring 7 km lang. Det var vigtigt, at der kunne skabes harmoni mellem gravenes arkitektur og de omkringliggende bjerge, floder og vegetation. Konstruktionen af gravene påbegyndtes i 1409 og afsluttedes med Ming-dynastiets fald.

  Tilbage i Beijing kører vi forbi det Olympiske Anlæg, inden vi om aftenen får serveret traditionel Peking-and samt en række andre kinesiske retter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 5 Himlens Tempel og med højhastighedstog til Xian

  Vi skal tidligt op i dag, så vi kan opleve hvordan tempelområderne spiller en vigtig rolle i kinesernes hverdag. Vi besøger først Himlens Tempel. Her aflagde kejseren et rituelt besøg to gange årligt for at bede om en god høst, hvilket var ganske forståeligt set i lyset af de mange hungersnødkatastrofer, der har ramt Kina i tidens løb. Templet er et mesterværk inden for kinesisk arkitektur og udsmykning, og området bliver i dag flittigt brugt af kineserne til at mødes i fællesskab og praktisere bl.a. Tai Chi, danse, lave gymnastik eller øvelser med sværd.

  Ved middagstid tager vi højhastighedstoget fra Beijing og ankommer til Xian sidst på eftermiddagen. Det første vi ser, når vi ankommer til Xian er den enorme bymur. Vi spiser aftensmad og tjekker ind på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 5, 6 & 7

  Aurum International Hotel

  Hotellet er beliggende i hjertet af Xi’an, tæt på butikker, restauranter og den gamle bydel, der er fyldt med charmerende bygningsværker. Hote...

 • Dag 6 Xian – Bymuren, Den Lille Vildgås Pagode og Xian Dumpling Banquet med show

  Xian har, som en af få byer i Kina, en relativt velbevaret bymur, og om formiddagen tager vi en spadseretur på den historiske mur. Senere går vi på opdagelse i den gamle “muslimske gade”, hvor der udfolder sig et farverigt leben med boder og gadekøkkener.

  Den Lille Vildgås Pagode er sammen med Den Store Vildgås Pagode de vigtigste vartegn i Xian fra den gamle Chang’an-periode. Vi besøger Den Lille Vildgås Pagode, der med sin udførlige og buddhistiske arkitektoniske arv er et af de mest velbevarede templer fra Tang-dynastiet. Pagoden blev oprindeligt bygget for at opbevare de buddhistiske skrifter, som blev bragt hertil fra Indien af den store munk Yijing. Uden hundrede års renovering og rekonstruktioner har Den Lille Vildgås Pagode bevaret sin oprindelige struktur. Pagoden var dog 45 meter høj, indtil et jordskælv i 1556 beskadigede den, så den nu står i en højde af 43 meter med 15 niveauer.

  Senere skal vi en tur gennem den pulserende muslimske bydel, hvor vi bl.a. skal se Den Store Moske, inden vi bevæger os videre til det byens flotte klokketårn og trommetårn.

  Om aftenen får vi specialmiddag: Xian Dumpling Banquet efterfulgt af et show, der fortæller historien om Tang-dynastiet. Menuen står på bl.a. dumplings, som består af fintskåret kød og grøntsager dampet i en pasta- eller brøddej.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 7 Xian – Terrakottahæren

  Efter morgenmaden går turen til den berømte Terrakottahær – en hel hær af soldater, heste og vogne i ler og i naturlig størrelse. Hele hæren blev begravet sammen med kejser Qin Shi Huangdi, den første kejser af Qin-dynastiet, ca. 200 f.Kr. for at beskytte ham i dødsriget. Det var en bonde, der under udgravning af en brønd, gjorde det fantastiske fund. Arkæologer har siden da afdækket tusindvis af figurer – og der graves stadig.

  Vi spiser frokost i nærheden og slutter af med at opleve en kinesisk te-ceremoni, inden vi kører tilbage til Xian og får tid på egen hånd til at udforske mere af den hyggelige, historiske by og dens gader. Denne aften skal vi smage den kinesiske ret “hotpot”, som Xian er særligt kendt for.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 8 Fly fra Xian til Shanghai. Gåtur langs The Bund og aftensejlads på Huangpu-floden

  Vi flyver fra Xian til Shanghai, der er Kinas næststørste by. Shanghai er en enorm metropol med en bykerne på ca. 220 kvadratkilometer, 24 mio. indbyggere og en befolkningstæthed, der er den største i Kina. Byen er deusden det største finansielle centrum i Kina, og hele området er i rivende udvikling. Det siges, at den som besøgte byen for 10 år siden, ikke vil være i stand til at genkende den i dag. Vi går en tur på promenaden “The Bund” langs med Huangpu-floden, hvor man stadig kan se de ældre europæiske kontorbygninger fra før kommunismens indtog.

  På Pudong-havøen ligger alle de topmoderne bygninger, og kontrasten er slående. Om aftenen venter en dejlig sejltur på Huangpu-floden, hvorfra der er udsigt til “The Bund” og det moderne Pudong-område.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 8, 9 & 10

  Greenland Jiulong Hotel

  Greenland Jiulong Hotel er beliggende i det nordlige Shanghai, i det berømte område The Bund. Hotellet leverer traditionelle Shanghai delikatesse...

 • Dag 9 Shanghai – Byrundtur med bl.a. besøg i kinesisk have og den gamle bydel

  Vi besøger tv-tårnet Oriental Pearl med det tilhørende underjordiske museum og derefter den gamle bydel. Her ligger den smukke have Yu Garden, som ligger placeret i et område, som sjovt nok også kaldes Shanghais “China Town”. Bydelen er restaureret og ligner det gamle Kina og er hyggelig at spadsere i. Vi når også en tur på den travle gågade Nanjing Road, og et kig ned ad sidegaderne viser et andet Kina. Om aftenen ser vi et akrobatikshow, som er blandt de mest berømte i Kina.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 10 Shanghai – Den smukke silke- og kanalby Suzhou

  Vi kører til byen Suzhou, som er ca. 2.500 år gammel og verdensberømt for sine mange kanaler, smukke haver og silkeproduktion. Vi starter med et besøg i Mudu Old Town, som ligger lige i udkanten af byen, og som er en af de såkaldte “Water Towns” i området. Et meget charmerende sted, hvor vi skal på sejltur på kanalerne, inden vi skal videre og se Den Ydmyge Administrators Have, som er den største og mest berømte have i Suzhou.

  Dagen byder også på besøg på en silkefabrik, og der bliver tid til at shoppe på egen hånd på Ping Jiang Lu, som er en smuk gade med små butikker, restauranter og caféer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 11 Hjemrejse

  Midt på formiddagen tager vi afsked med Kina og flyver hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse med Finnair via Helsinki inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Højhastighedstog fra Beijing til Xian
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 9 x morgenmad, 7 x frokost og 8 x aftensmad inkl. 1 øl eller vand
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 1.305)
 • Gåtur gennem Beijings hutonger og besøg hos lokal familie
 • Udflugt til Den Kinesiske Mur, Den Himmelske Freds Plads, Sommerpaladset og Ming-gravene i Beijing
 • Besøg ved Himlens Tempel – oplev Beijing vågne og se kineserne praktisere forskellige former for gymnastik og Tai Chi en tidlig morgen
 • Xian Dumpling Banquet med flot show om Tang-dynastiet
 • Tur til den berømte Terrakottahær i Xian
 • Indblik i gamle traditioner og håndværk med bearbejdning af bl.a. cloisonné, jade og ikke mindst silke
 • Besøg i den hyggelige kanalby Suzhou med besøg i de gamle gader og sejltur på kanalerne
 • Aftentur på Huangpu-floden
 • Akrobatikshow og byrundtur i Shanghai
 • Audioguide på hele turen
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.500
 • Visum: Visum laves på den kinesiske ambassade i København. Vejledende pris er kr. 962,50 som betales direkte til ambassaden.
 • Ønsker du at bestille Gruppevisum (min. 2 personer) via Risskov Rejsers samarbejdspartner er prisen kr. 1.250 pr. person (ekskl. forsendelse med UPS kr. 295)
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Kina

  Pas og visum

  Der er visumpligt til Kina. Cirka seks uger inden afrejse vil du modtage en officiel invitation fra vores agent i Kina, og det anbefales, at man senest ansøger om visum en måned inden afrejse.

  Visum kan søges direkte gennem det kinesiske Visa Application Service Center i København. Vejledende pris er pr. okt. 2018 kr. 962,50 som betales direkte til ambassaden. Alle ansøgere skal på forhånd udfylde ansøgningsskema via centrets hjemmeside her. Udfyld, print og underskriv det online ansøgningsskema og medbring det til det kinesiske Visa Application Center i København, hvor du også skal afgive biometriske data (fingeraftryk). Tider til personligt fremmøde på centret bookes ligeledes via centrets hjemmeside. Husk at medbringe pas, rejsedokumenter (inkl. flybilletter), pasfoto, den officielle invitation samt betaling.

  Risskov Rejser har indgået samarbejde med CTHI VisaService ApS for at hjælpe vores rejsedeltagere på bedst mulige vis med eventuelle spørgsmål eller hjælp til udfyldelse af selve visumansøgningen. CTHI kan hjælpe med at lave et gruppevisum, såfremt man er minimum to personer, der rejser sammen. Med et gruppevisum er det muligt at ansøge om visum uden at tage til ambassaden i København. Du kan udfylde gruppeansøgningen her eller kontakte CTHI direkte for nærmere information på tlf. 53 58 82 09 eller skrive til info@CTHI.dk. Ønsker du at bestille Gruppevisum (min. 2 personer) via Risskov Rejsers samarbejdspartner er prisen kr. 1.250 pr. person (ekskl. forsendelse med UPS kr. 295).

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den kinesiske valuta har flere betegnelser, der er både renminbi (RMB) og kinesiske yuan (CNY). Det er muligt at veksle til CNY hjemmefra eller ved ankomst til lufthavnen i Kina. Det kan ikke længere betale sig at veksle fra amerikanske dollars til yuan.
  Man kan hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker, hoteller og lufthavne, men der er flere og flere hæveautomater, der kun tager imod kinesiske kreditkort.
  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Kina er 6 timer foran dansk sommertid og 7 timer foran dansk vintertid.

  Transport i Kina

  Busserne i Kina har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det har ikke tidligere været kutyme at give drikkepenge i Kina, men i takt med, at turismen i Kina er øget, er lønnen i servicebranchen også i højere og højere grad baseret på drikkepenge. Det er derfor nu blevet kutyme, at man betaler drikkepenge til lokalguider og chauffører.

  Er man afsted på egen hånd, vil man opleve, at flere restauranter og caféer tilskriver regningen 10-15 % i servicegebyr, så her skal du ikke lægge yderligere oveni.

  På rundrejserne i Kina vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotel-piccoloer. Det beløber sig til ca. 35 yuan pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i yuan. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er ganske sikkert at færdes i Kina, også efter mørkets frembrud. Kvinder kan også roligt færdes alene. Det er i Kina – som alle andre steder – ikke klogt at udstille sine eventuelle rigdomme. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Kina bruger 220 volt, men ofte har stikkene flade ben som i USA. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Vær opmærksom på, at man ikke kan benytte Facebook, Google og Messenger i Kina. Så har du f.eks. en Gmail-konto, kan du ikke bruge denne i Kina. Brug derfor en anden mailadresse som f.eks. Yahoo eller lignende. Man kan med fordel downloade app’en WeChat, da det er en kinesisk app til gratis kommunikation.

  Mad og drikkevarer

  Det kinesiske køkken består hovedsageligt af ris og/eller nudler, serveret med enten fisk, kylling, svine- eller oksekød og grøntsager. Det er en god idé at øve sig lidt hjemmefra med spisepindene. Selv om det på mange restauranter er muligt at få en ske eller en gaffel, så spiser man med pinde i Kina, og maden er tilberedt med henblik herpå. Det er nemt at finde gode spisesteder, og der er utroligt mange billige restauranter. De serverer god og sund mad, og hygiejnen er som regel god. Nogle restauranter har spisekort på engelsk eller med billeder af de forskellige retter. Til maden drikkes te eller øl.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen, og ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Kina. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Kineserne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade – turister bliver mødt med smil og venlighed. Det ligger ikke til kineserne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet. F.eks. må man aldrig klappe et barn på hovedet eller røre dem.

  Kineserne lægger stor vægt på, at man er stand til at kontrollere sine følelser, og det er vigtigt at huske på, hvis du føler dig dårligt behandlet. På restauranter er det vigtigt at huske på, at man aldrig placerer spisepindene lodret ned i risskålen, da det associeres med død og ulykke. Det forventes, at man respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning.

  Man tager skoene af, før man betræder et tempel og pege eller vender aldrig fodsålerne mod buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man poserer heller ikke foran buddhafigurer. Ikke alle steder er det tilladt at fotografere, så vær opmærksom på påbud. På markeder og i boder er det helt normalt at prutte om prisen, og nogle kinesere vil endda anse det som uhøfligt, hvis du ikke prøver.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Kina er kendt for at producere billige varer i alle tænkelige genrer, og der findes nok ikke et dansk hjem uden utallige aggregater og dimser med påskriften ”Made in China”. Med andre ord: Alt, hvad dit shoppinghjerte kan begære, findes i Kina. Silke- og broderivarer og alskens tekstiler, lakvarer, jade- og porcelænsarbejder, etniske smykker og pynt er typiske kinesiske souvenirs.

 • Fakta

  • Statsform: Kommunistisk republik.
  • Hovedstad: Beijing med 21,5 mio. indbyggere (metropolområde 24 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 1,38 mia. indbyggere
  • Religion: Shenister 22 %, buddhister 18 %, kristne 5 %, muslimer 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog i Kina er mandarin, men der findes et utal af forskellige dialekter, der har karakter af selvstændige sprog.
  • Areal: 9.596.961 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet er meget varieret – fra tropisk i syd til subarktisk i de nordlige dele af landet.

Trustpilot