Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Den Kinesiske Mur

Bestseller gennem mange år!

Bestseller gennem mange år!

Kina – Østens perler

16 dage fra 18.995 kr.

På en rundrejse i Kina vil du opleve et land i bevægelse. I de store byer mod øst går udviklingen stærkt, og de mange millioner cykler, som man tidligere så, er nu afløst af millioner af biler. Uden for metropolerne går udviklingen langsommere, og her vil der virkelig være tale om at komme til en helt anden verden. Rejsen begynder i det finansielle centrum, Shanghai, som tegner sig for landets hurtigste udvikling. Shanghai er en voldsom kontrast til det, du ellers vil opleve på denne rundrejse, hvor vi bl.a. besøger subtropiske Guilin og Yangshuo. Her skal vi besøge minoritetslandsbyer og bestige risterrasserne i Longsheng. Vi oplever også kejserbyen Xian i Shaanxi-provinsen og tager højhastighedstoget til Beijing, hvor vi oplever alle de største seværdigheder. En meget afvekslende rejse, hvor vi bruger både tog og fly for at komme rundt.

Glæd dig fordi

 • der venter store oplevelser i tre forskellige provinser
 • du oplever kejserbyen Xian og storbyerne Beijing og Shanghai
 • der er akrobatikshow i Shanghai og teater blandt Guilins bjerge
 • du får naturskønne sejlture i “Østens Venedig” i Tong Li og Suzhou
 • du oplever livet på landet, minoritetsgrupper og de naturskønne risterrasser i Longsheng
 • du ser den berømte Terrakottahær, Den Kinesiske Mur og Den Forbudte By
 • vi tager højhastighedstoget til Beijing
Antal dage
16 dages rundrejse
Pris
Fra 18.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Kina fordi

Salgssucces gennem 15 år – og inkluderer et program, der er spækket med kulturelle indslag, som vi garanterer gør et stort indtryk

Du flyver med enten SAS eller Finnair, hvilket giver den absolut korteste flytid

Rejsen inkluderer alle entréer til en værdi af kr. 2.250 samt de fleste måltider

Danmarks bedste rundrejse til Kina fordi

Hør Brian Hansen fortælle om Kina

Mød din rejseleder på Kina-turen

Brian er betaget af Asien

Rejseleder Brian Hansen er betaget af Asien, hvor han har boet siden 2000, da han begyndte at arbejde som rejseleder. På rundrejsen til Kina fortæller Brian om sin brede viden om den kinesiske befolkning og landets spændende historie og kultur.


Læs mere om Brian Hansen

Oplev Kina med Annette

Annette har siden 1998 arbejdet som rejseleder i Kina. Hun har rejst rundt i 17 af Kinas provinser og har derfor et bredt kendskab til de forskellige provinsers særegne kultur og befolkning. Fra første besøg i Kina har Annette været fascineret af kulturen, den fantastiske natur og ikke mindst befolkningens venlighed og humor – og hun synes, det er som at komme hjem, hver gang hun vender tilbage.


Læs mere om Annette Riedmann

Oplev Kina med Henrik

Henrik har rejst, studeret og arbejdet mere end 22 år i Asien! Han har op igennem 1980’erne besøgt hovedparten af de kinesiske provinser og har fulgt udviklingen i Kina tæt. Henrik holder meget af at dele sin viden og erfaringer fra landet – og så taler han flydende kinesisk!


Læs mere om Henrik Bjørn

Udforsk Kinas spændende kontraster med Michael

De gæstfrie kinesere og deres enorme, naturskønne rige har taget Michael med storm. Særligt er Michael fascineret af kontrasten mellem det traditionsrige Kina og det moderne, fremadbuldrende Kina, som han elsker at vise sine rejsende. Med Michael i spidsen for din rejse kan du også glæde dig til særegne kulinariske oplevelser i de forskellige regioner.


Læs mere om Michael Christiansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Vi flyver til Shanghai, der er Kinas næststørste by.

 • Dag 2 Ankomst til Shanghai

  Vi ankommer til Shanghai – en enorm metropol med en bykerne på ca. 220 km2, 24 mio. indbyggere og en befolkningstæthed, der er den største i Kina. Shanghai er det største finansielle centrum i Kina, og hele området er i rivende udvikling. Det siges, at den, som besøgte byen for 10 år siden, ikke vil være i stand til at genkende den i dag.

  Efter indkvartering går vi en tur på promenaden ”The Bund” langs med Huangpu-floden, hvor man stadig kan se ældre europæiske kontorbygninger fra før kommunismens indtog. På Pudong-halvøen på den anden side ligger alle de topmoderne bygninger, og kontrasten er slående. Vi går også en tur langs den travle gågade Nanjing Road, og tager et kig ned ad sidegaderne, der viser et andet Kina.

  Om aftenen spiser vi velkomstmiddag sammen.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 2-5

  Shanghai Hotel

  Hotellet er beliggende i den voksende millionby Shanghai med kort afstand til butikskvarteret Jingan Si. Hotellet har to restauranter, et fitnessce...

 • Dag 3 Jade Buddha-templet, Shanghai Urban Planning Exhibition og Jinmao-tårnet

  I dag venter mange spændende seværdigheder. Vi besøger først Jade Buddha-templet, der er en åndelig oase midt i Shanghai. Templet fungerer som et kloster med mange munke og er kendt for sine to store jadestatuer, der forestiller Buddha, som blev bragt til Shanghai i slutningen af det 19. århundrede af en burmesisk munk.

  Efter denne åndelige oplevelse besøger vi Xintiandi i det franske kvarter – et fint gammelt kvarter, der er bygget i typisk Shanghai-stil, Shikumen. Et af husene har stor betydning for det kinesiske folk, da det var her, at kommunistpartiet blev stiftet i 1921. Vi kører lidt rundt i kvarteret og aflægger besøg ved flere interessante og historisk betydningsfulde bygninger.

  Vi går også en tur rundt i de stille gader i art déco-oasen French Concession, der var en af byens helt store europæiske enklaver i midten af det 19. århundrede. Her støder vi på forskellige stilarter såsom den moderne, den nyklassicistiske kolonistil og art-déco-stilen.

  Herefter byder dagen på et besøg ved Shanghai Urban Planning Exhibition. Gennem forskellige udstillinger bliver vi klogere på de ambitiøse planer, som byplanlæggerne har med Shanghai, og vi kommer på en 3D-rejse, der viser os Shanghais historie fra før til nu.

  Vi skal naturligvis også opleve det imponerende Jinmao-tårn, der er den tredje højeste bygning i Shanghai. Tårnet skyder hele 421 m op i himlen og har intet mindre end 88 etager fyldt med kontorer og et hotel foroven. Fra udsigtsetagen er der en imponerende udsigt ud over byen og til de to naboer, Shanghai World Financial Center og Shanghai Towers på henholdsvis 492 m og 632 m. Ingen andre steder i verden kan du se tre så store bygninger stå så tæt på hinanden – et helt spektakulært syn!

  Senere på dagen er der tid på egen hånd til shopping på Nanjing Road.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Shanghai Museum, besøg i den berømte Yu Garden og sejltur på Huangpu-floden

  Dagen starter med et spændende besøg på Shanghai Museum, et af de fineste museer i Kina, hvor mere end 4.000 års historie er fordelt på de forskellige etager. Jade har stor kulturel betydning for kineserne, hvor det helt tilbage i forhistorisk tid har haft ceremoniel betydning. Porcelæn blev under Mingdynastiet forfinet bl.a. med det berømte blåfarvede Ming-porcelæn, der senere blev særdeles eftertragtet i Europa.

  Vi besøger herefter den smukke have Yu Garden, der ligger placeret i et område, som sjovt nok kaldes Shanghais ”China Town”. Bydelen blev for mange år siden restaureret i gammel Shanghai-stil med svungne gavle og udsmykning.

  Vi besøger også en silkeworkshop, hvor vi bliver klogere på silkelarvens korte, men travle livscyklus. Der vil samtidig være god mulighed for købe både silkedyner og lækkert silketøj.

  Om aftenen skal på en dejlig sejltur på Huangpu-floden, hvorfra der er udsigt til The Bund og det moderne Pudong-område.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 5 Byrundtur og sejltur i "Østens Venedig", Tong Li og Suzhou

  Efter morgenmaden kører vi til Suzhou, der ligge i Jiangsu-provinsen. Vi skal undervejs besøge vandbyen Tong Li, der har mere end 900 års historie. Byen er kendt for sine mange kanaler, broer og smukke gamle huse og kaldes også for “Østens Venedig”. Vi sejler en tur på kanalerne og ser fra vandsiden, hvordan livet leves langs kanalerne. Efterfølgende besøger vi et gammelt traditionelt hus med en smuk have i kinesisk havestil. Der vil være tid til at udforske de smalle gaders mange forretninger.

  Senere kører vi til Suzhou, der menes at være ca. 2.500 år gammel og høre til blandt Kinas ældste byer. Her besøger vi først et broderimuseum, der er er berømt for sine utrolige broderier. Vi ser en af kunstnerne, der syr med næsten usynlige silketråde og tynde, tynde nåle.

  Dernæst kører vi til Pan Men Gate og resterne af Suzhous gamle bymur. Pan Men Gate er en vandbyport – den eneste, der er bevaret for eftertiden.

  Vi spiser aftensmad i Suzhou, inden vi igen sætter kursen tilbage mod vores hotel i Shanghai.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 6 Fly til Guilin og besøg på teplantage med te-ceremoni

  Først på dagen flyver vi til Guilin i Guangxi-provinsen. Området regnes for at være et af de smukkeste i Kina. Høje kegleformede kalkstensbjerge, subtropisk klima og den betagende Li-flod gør vores ophold til en uforglemmelig oplevelse.

  Vi besøger en økologisk teplantage, hvor vi bliver introduceret til tedyrkning og behandling af bl.a. grøn te. Efterfølgende deltager vi i en traditionel te-ceremoni.

  Om aftenen går vi fra vores hotel langs den tidligere voldgrav, der nu danner et smukt søområde hele vejen ind til centrum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  Guilin Bravo Hotel

  Dette 4-stjernede hotel ligger i hjertet bydelen Xiangshan kun 10 minutters gang fra Guilin centrum. Området har flotte landskaber der indbyder ti...

 • Dag 7 Longji Titian – ”drageryggens” risterrasser og minoritetslandsbyen Ping An

  Vi starter dagen med at køre ad den gamle landevej til Longsheng. Undervejs passerer vi små landsbyer, byer og marker, hvor der dyrkes appelsiner, granatæbler, pomelo og andre subtropiske vækster.

  Når vi ankommer til Longsheng, skifter vi bus, for at vi kan køre videre op mod de berømte risterrasser. Det enorme område blev udgravet for mere end 500 år siden og regnes for at være et af de smukkeste terrasseområder i Kina. Vi går ad smalle stier og trapper op gennem terrasserne, hvor vi gør stop ved de mange smukke udsigtspunkter.

  Vores frokost spiser vi i Ping An, der er en Yao-landsby. En af specialiteterne er ris tilberedt i bambusrør over åben ild. Yao-minoriteten er kendetegnet ved, at kvinderne har verdens længste hår. De skjuler hårpragten i en meget enkel smuk frisure. Turismen er også kommet hertil, så mod betaling løsner kvinderne gerne deres hår.

  Herefter kører vi tilbage til Guilin.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 8 Sejltur og enestående teateroplevelse på Li-floden

  I dag skal vi sejle på Li-floden, hvilket er et absolut ”must” for alle Kina-rejsende. Turen tager, afhængigt af årstiden, ca. 4,5 time, og for hvert sving på floden åbner der sig et nyt spektakulært sceneri, og hver gang tænker man, at nu kan det ikke blive mere betagende. Der serveres frokost om bord. Sejlturen slutter i den mindre by, Yangshuo, ca. 80 km syd for Guilin, og her skal vi overnatte.

  Aftenen byder på en helt særlig teateroplevelse langs Li-flodens bredder. På verdens største naturscene mellem Guilins smukke bjerge opføres “Impression Liu Sanjie”. Stykket omhandler sangeren Sanjiie Liu, der under de svære tider sang sine smukke sange for indbyggerne i en lille pavillon ved floden. Det opføres af 600 lokale skuespillere, fiskere og bønder og har taget mange års forberedelse og en formue at opsætte. Kinas berømte filminstruktør Zhang Yimou har iscenesat denne fantastiske forestilling, hvor sang, gamle traditioner hos Yao- og Dong-minoriteterne, lys og musik præsenteres på enestående vis.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 8

  Yangshou New West Street Hotel

  Hotellet er beliggende i hjertet af Yangshuo kun fire minutters gang fra den historiske West Street (Xi Jie), der er fyldt med restauranter, butikk...

 • Dag 9 Besøg i den hyggelige by Fuli og med fly til kejserbyen Xian

  Efter morgenmad kører vi en tur til den hyggelige gamle by, Fuli, der er kendt for sin produktion af kinesiske vifter lavet af bambus og lokalfremstillet papir. Vifterne er udsmykket efter alle kunstens regler med malerier af de smukke landskaber, som Guilin er kendt for, eller med poetiske kinesiske rim. Vi går en tur langs med floden og hilser på de lokale.

  Om eftermiddagen flyver vi til Xian, der er hovedstad i Shaanxi-provinsen og en ældgammel kejserby. Under Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi (221 f.Kr.), var byen midtpunktet i det store rige, og igen under Tangdynastiet (ca. 600-ca. 900) var byen hovedstad. Byen er også præget af beliggenheden på den gamle silkevej, som var eneste vej til Kina, inden søvejen blev fundet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 9-11

  Aurum International Hotel

  Hotellet er beliggende i hjertet af Xi’an, tæt på butikker, restauranter og den gamle bydel, der er fyldt med charmerende bygningsværker. Hote...

 • Dag 10 Xian – bymuren, Den Lille Vildgås Pagode og Xian Dumpling Banquet show

  Xian har, som en af få byer i Kina, en velbevaret bymur, og om formiddagen tager vi en spadseretur på den 12 km lange historiske mur, der blev opført i Mingdynastiet under kejser Hongwu i 1300-tallet. En del af muren blev opført på dele af muren, der omgav Tangdynastiets Chang An. Den mur var 35 km lang.

  Den Lille Vildgås Pagode er sammen med Den Store Vildgås Pagode de vigtigste vartegn i Xian fra den gamle Chang’an-periode. Vi besøger Den Lille Vildgås Pagode, der med sin udførlige og buddhistiske arkitektoniske arv er et af de mest velbevarede templer fra Tang-dynastiet. Pagoden blev oprindeligt bygget for at opbevare de buddhistiske skrifter, som blev bragt hertil fra Indien af den store munk Yijing. Uden hundrede års renovering og rekonstruktioner har Den Lille Vildgås Pagode bevaret sin oprindelige struktur. Pagoden var dog 45 meter høj, indtil et jordskælv i 1556 beskadigede den, så den nu står i en højde af 43 meter med 15 niveauer.

  Vi besøger et meget interessant museum med fine gravfund fra det 6. århundrede under Tangdynastiet og ser bl.a. en stor byplan over Tangdynastiets hovedstad, Chang An, der var verdens største by og adgang til Silkevejen, der forgrenede sig til Indien, Pakistan og Middelhavet.

  Derefter skal vi deltage i en meget underholdende undervisning i kinesisk skrift og udtale.

  Om aftenen skal vi nyde en Xian Dumpling Banquet efterfulgt af et show, der fortæller historien om Tang-dynastiet. Menuen står på bl.a. dumplings, som består af fintskåret kød og grøntsager dampet i en pasta- eller brøddej.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 11 Terrakottahæren og tid på egen hånd i Xian

  Efter morgenmad går turen til den berømte Terrakottahær – en hel hær af soldater, heste og vogne i ler og i naturlig størrelse – og hele hæren blev begravet sammen med den første kejser af Qin-dynastiet ca. 200 år f.Kr. Hæren blev begravet sammen med kejser Qin Shi Huangdi for at beskytte ham i dødsriget. Det var fire bønder, der under udgravning af en brønd, gjorde det fantastiske fund. Arkæologer har siden afdækket tusindvis af figurer – og der graves stadig.

  Tilbage i Xian bliver der om eftermiddagen tid til at udforske mere af den hyggelige, historiske by og dens gader, inden vi til aften skal smage den kinesiske ret “hotpot”, som Xian er særlig kendt for.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 12 Højhastighedstog til Beijings og akrobatikshow

  Vi tager højhastighedstoget fra Xian til Beijing og ankommer til Beijing først på eftermiddagen. Togrejsen varer ca. fire timer med 1-2 stop undervejs på de i alt 1.300 km til Beijing. En dejlig afslappende togrejse med udsigt til det afvekslende landskab, der suser forbi.

  Om aftenen skal vi se et akrobatikshow, som er blandt de mest berømte i hele Kina.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 12-15

  Dong Fang Hotel
  Dong Fang hotel er ligger blot 25 minutters kørsel fra Den Himmelske Freds Plads og Den Forbudte ...
 • Dag 13 Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Sommerpaladset

  Der venter en spændende dag med sightseeing. Vi ser først Den Himmelske Freds Plads, der går for at være verdens største med plads til over en halv million mennesker. Her erklærede Formand Mao oprettelsen af Den Kommunistiske Folkerepublik Kina i 1949, og pladsen har derfor stor symbolsk betydning. I den sydlige ende af pladsen ligger Maos Mausoleum, hvor “den store rorgænger” er stedt til hvile i en krystalkiste, og nogle dage er det muligt at komme ind og defilere forbi.

  Næste stop er Den Forbudte By. Dette er et enestående kompleks af bygningsværker, som siges at indeholde 9.999 værelser. Området tjente som bolig for kejseren, hans familie, konkubiner, embedsmænd og alle andre tjenende ånder. Almindelige mennesker var forment adgang til byen, og det er årsagen til navnet.

  Efter frokost besøger vi Sommerpaladset, der ligger i naturskønne omgivelser ved en stor kunstig sø. Qing-dynastiets kejsere lod den udgrave ved håndkraft! Vi går en tur gennem den 728 m lange korridor, der ligger langs søbredden. Den er udsmykket med 8.000 motiver fra legender og landskaber fra det sydlige Kina. Vi sejler en tur på søen, inden vi kører tilbage til Beijing.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 14 Den Kinesiske Mur, Ming-gravene og Beijings olympiske stadion

  Denne dag besøger vi en af verdens mest imponerende konstruktioner, Den Kinesiske Mur. Muren strækker sig ca. 6.000 km gennem Kina. Det var landets første kejser, Qin Shi Huangdi, som for godt 2.000 år siden så at sige samlede Den Store Mur. I Kinas nordlige egne var der i forvejen bygget et væld af kortere og længere mursystemer, som han forbandt til ét system. Vi besøger den del af muren, der hedder Badaling, hvor der er en helt fantastisk udsigt. Vi går en lille tur på muren og hører fortællingen om de tusindvis af håndværkere, bønder og soldater, der skabte forsvarsanlægget.

  Efter frokost fortsætter vi til Ming-gravene, som er en kejserlig begravelsesplads, hvor 13 af Ming-dynastiets kejsere ligger begravet i en dal. Kejser Chang Lings grav er en af de grave, der er fuldt restaureret, men ikke udgravet. Det var vigtigt, at der kunne skabes harmoni mellem gravenes arkitektur og de omkringliggende bjerge, floder og vegetation. Konstruktionen af gravene, som ligger i en smuk dal, påbegyndtes i 1409 og afsluttedes med Ming-dynastiets fald. Gravene ligger spredt over et område på ca. 40 kmog er omgivet af mure. Alle gravene er forbundet med “Åndevejen”, som er omkring syv km lang.

  Tilbage i Beijing besøger vi det store olympiske stadion, der også kendes som ”Fuglereden”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 15 Himlens Tempel og tid til shopping

  Vi starter dagen med at opleve Himlens Tempel. Her aflagde kejseren et rituelt besøg to gange årligt for at bede om en god høst, hvilket var ganske forståeligt set i lyset af de mange hungersnødkatastrofer, der har ramt Kina i tidens løb. Templet er et mesterværk inden for kinesisk arkitektur og udsmykning – ofte er vi også heldige at se kineserne lave morgengymnastik, tai-chi og dans i området.

  Efter denne fantastiske oplevelse er der tid til at gøre de sidste indkøb, inden vi om aftenen spiser vi fælles afskedsmiddag, hvor vi får serveret den traditionelle Peking-and samt en række andre kinesiske retter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 16 Afrejse og hjemkomst til Danmark

  Efter en masse skønne oplevelser siger vi farvel og kører til lufthavnen, hvor flyet mod Danmark venter på os.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Højhastighedstog fra Xian til Beijing
 • Fly fra Shanghai til Guilin og fra Yangshou til Xian
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 14 x morgenmad, 11 x frokost og 14 x aftensmad inkl. 1 øl eller vand
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer: 2.250 kr.)
 • Byrundtur i Shanghai
 • Aftentur på Huangpu-floden
 • Unikt aftenshow på Li-floden: Impressions of Liu San Jie
 • Lokalinspirereret frokost hos Yao-minoriteten i Ping An
 • Sejlture i "Østens Venedig" – kanalbyerne Tong Li og Suzhou
 • Tur til de smukke risterrasser i Longsheng og besøg i minoritetslandsby i området
 • Xian Dumbling Banquet med flot show om Tang Dynastiet
 • Tur til den berømte Terrakottahær i Xian
 • Udflugt til Den Kinesiske Mur, Den Himmelske Fredsplads, Sommerpaladset og Ming-gravene
 • Akrobatikshow i Beijing
 • Audioguide på hele rejsen
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Ved afrejse med SAS fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.250
 • Visum: Visum laves på den kinesiske ambassade i København. Vejledende pris er kr. 962,50 som betales direkte til ambassaden.
 • Ønsker du at bestille Gruppevisum (min. 2 personer) via Risskov Rejsers samarbejdspartner er prisen kr. 1.250 pr. person (ekskl. forsendelse med UPS kr. 295)
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Kina

  Pas og visum

  Der er visumpligt til Kina. Cirka seks uger inden afrejse vil du modtage en officiel invitation fra vores agent i Kina, og det anbefales, at man senest ansøger om visum en måned inden afrejse.

  Visum kan søges direkte gennem det kinesiske Visa Application Service Center i København. Vejledende pris er pr. okt. 2018 kr. 962,50 som betales direkte til ambassaden. Alle ansøgere skal på forhånd udfylde ansøgningsskema via centrets hjemmeside her. Udfyld, print og underskriv det online ansøgningsskema og medbring det til det kinesiske Visa Application Center i København, hvor du også skal afgive biometriske data (fingeraftryk). Tider til personligt fremmøde på centret bookes ligeledes via centrets hjemmeside. Husk at medbringe pas, rejsedokumenter (inkl. flybilletter), pasfoto, den officielle invitation samt betaling.

  Risskov Rejser har indgået samarbejde med CTHI VisaService ApS for at hjælpe vores rejsedeltagere på bedst mulige vis med eventuelle spørgsmål eller hjælp til udfyldelse af selve visumansøgningen. CTHI kan hjælpe med at lave et gruppevisum, såfremt man er minimum to personer, der rejser sammen. Med et gruppevisum er det muligt at ansøge om visum uden at tage til ambassaden i København. Du kan udfylde gruppeansøgningen her eller kontakte CTHI direkte for nærmere information på tlf. 53 58 82 09 eller skrive til info@CTHI.dk. Ønsker du at bestille Gruppevisum (min. 2 personer) via Risskov Rejsers samarbejdspartner er prisen kr. 1.250 pr. person (ekskl. forsendelse med UPS kr. 295).

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den kinesiske valuta har flere betegnelser, der er både renminbi (RMB) og kinesiske yuan (CNY). Det er muligt at veksle til CNY hjemmefra eller ved ankomst til lufthavnen i Kina. Det kan ikke længere betale sig at veksle fra amerikanske dollars til yuan.
  Man kan hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker, hoteller og lufthavne, men der er flere og flere hæveautomater, der kun tager imod kinesiske kreditkort.
  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Kina er 6 timer foran dansk sommertid og 7 timer foran dansk vintertid.

  Transport i Kina

  Busserne i Kina har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det har ikke tidligere været kutyme at give drikkepenge i Kina, men i takt med, at turismen i Kina er øget, er lønnen i servicebranchen også i højere og højere grad baseret på drikkepenge. Det er derfor nu blevet kutyme, at man betaler drikkepenge til lokalguider og chauffører.

  Er man afsted på egen hånd, vil man opleve, at flere restauranter og caféer tilskriver regningen 10-15 % i servicegebyr, så her skal du ikke lægge yderligere oveni.

  På rundrejserne i Kina vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotel-piccoloer. Det beløber sig til ca. 35 yuan pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i yuan. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er ganske sikkert at færdes i Kina, også efter mørkets frembrud. Kvinder kan også roligt færdes alene. Det er i Kina – som alle andre steder – ikke klogt at udstille sine eventuelle rigdomme. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Kina bruger 220 volt, men ofte har stikkene flade ben som i USA. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Vær opmærksom på, at man ikke kan benytte Facebook, Google og Messenger i Kina. Så har du f.eks. en Gmail-konto, kan du ikke bruge denne i Kina. Brug derfor en anden mailadresse som f.eks. Yahoo eller lignende. Man kan med fordel downloade app’en WeChat, da det er en kinesisk app til gratis kommunikation.

  Mad og drikkevarer

  Det kinesiske køkken består hovedsageligt af ris og/eller nudler, serveret med enten fisk, kylling, svine- eller oksekød og grøntsager. Det er en god idé at øve sig lidt hjemmefra med spisepindene. Selv om det på mange restauranter er muligt at få en ske eller en gaffel, så spiser man med pinde i Kina, og maden er tilberedt med henblik herpå. Det er nemt at finde gode spisesteder, og der er utroligt mange billige restauranter. De serverer god og sund mad, og hygiejnen er som regel god. Nogle restauranter har spisekort på engelsk eller med billeder af de forskellige retter. Til maden drikkes te eller øl.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen, og ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Kina. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Kineserne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade – turister bliver mødt med smil og venlighed. Det ligger ikke til kineserne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet. F.eks. må man aldrig klappe et barn på hovedet eller røre dem.

  Kineserne lægger stor vægt på, at man er stand til at kontrollere sine følelser, og det er vigtigt at huske på, hvis du føler dig dårligt behandlet. På restauranter er det vigtigt at huske på, at man aldrig placerer spisepindene lodret ned i risskålen, da det associeres med død og ulykke. Det forventes, at man respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning.

  Man tager skoene af, før man betræder et tempel og pege eller vender aldrig fodsålerne mod buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man poserer heller ikke foran buddhafigurer. Ikke alle steder er det tilladt at fotografere, så vær opmærksom på påbud. På markeder og i boder er det helt normalt at prutte om prisen, og nogle kinesere vil endda anse det som uhøfligt, hvis du ikke prøver.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Kina er kendt for at producere billige varer i alle tænkelige genrer, og der findes nok ikke et dansk hjem uden utallige aggregater og dimser med påskriften ”Made in China”. Med andre ord: Alt, hvad dit shoppinghjerte kan begære, findes i Kina. Silke- og broderivarer og alskens tekstiler, lakvarer, jade- og porcelænsarbejder, etniske smykker og pynt er typiske kinesiske souvenirs.

 • Fakta

  • Statsform: Kommunistisk republik.
  • Hovedstad: Beijing med 21,5 mio. indbyggere (metropolområde 24 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 1,38 mia. indbyggere
  • Religion: Shenister 22 %, buddhister 18 %, kristne 5 %, muslimer 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog i Kina er mandarin, men der findes et utal af forskellige dialekter, der har karakter af selvstændige sprog.
  • Areal: 9.596.961 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet er meget varieret – fra tropisk i syd til subarktisk i de nordlige dele af landet.

Trustpilot