Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Kroatien

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Glæd dig til en Kroatien-rejse! Midt i Europa finder vi Kroatien. Et land, der på tyve år har skabt et moderne samfund, og fra at have været en delstat i Jugoslavien i dag er et fuldgyldigt medlem af EU. Her mellem den græske og romerske kultur oplever man et land, der har alt at tilbyde sine gæster være det natur, seværdigheder eller en fantastisk rig historie. Når du rejser til Kroatien, kan du nemlig opleve imponerende vandfald og paradisøer, men også maleriske middelalderbyer, gamle fæstninger og antikke byer.

Kroatien byder på store naturoplevelser og noget af Europas bedste badevand

Når du rejser til Kroatien finder du en natur, der er præget af store skove, nationalparker og ikke mindst Adriaterhavet. Den smukke kystlinje – faktisk i alt ca. 6.000 km – med 1.185 øer, heraf 66 beboede, er en oplevelse. Små havnebyer, en til tider rå natur og smukke kyststrækninger med noget af Europas bedste badevand er blot noget af det, Kroatien har at byde på. Ikke mindre end 8 nationalparker er fordelt ud over Kroatien, og sammen med de øvrige officielle naturområder udgør de 10 procent af landets areal. Plitvice er ikke uden grund blandt de mest kendte. Her oplever man et system af vandfald og søer, der giver mulighed for et utal af vandreture. Hele 300 kvadratkilometer gør Plitvice til en af Europas største nationalparker og en del af UNESCOs verdensnaturarv.

Middelalderbyer og landskabsmæssige mangfoldigheder

Lige meget hvor man bevæger sig hen på sin ferie i Kroatien, møder man en landskabsmæssig mangfoldighed med maleriske byer, kyststrækninger med klipper og spændende seværdigheder. Her kan et besøg i middelalderbyen Dubrovnik stærkt anbefales. “De, der leder efter paradis på jorden, skulle tage til Dubrovnik,” sagde den irske forfatter og Nobelpristager George Bernard Shaw. Den livlige by imponerer med sin bastante middelaldermur, de flotte kalksten på hovedgaden Stradun og de mange kirker, klostre og paladser. Dubrovnik er bygget på en klippe og beskyttet af en høj bymur, hvorfra der er udsigt over de røde terrakotta-tage og Adriaterhavet.

En rejse til Kroatien er en rejse for smagsløgene

Når du rejser til Kroatien, kan du glæde dig til dejlige smagsoplevelser. Øen Krk er Kroatiens største, og her finder man en stor vinproduktion, primært omkring Vrbnik, der ligger på østsiden af øen. Her producerer man flere spændende vintyper, bl.a. den velsmagende Zlahtina, der både fås som hvidvin, mousserende vin og i destilleret form. Netop den vin er et godt bevis på, at kroatisk vin har nået et højt kvalitetsniveau – den kan også drikkes, når man kommer hjem fra ferie!

Kroaterne har madtraditioner, der rækker ud over cevapcici – farsruller på spyd – og helstegt pattegris. På de små restauranter langs kysten er fisk naturligvis altid på menuen, men der er også regionale specialiteter, der bare må prøves. I den nordligste del af landet finder man det kroatiske Toscana, nemlig Istrien, der har verdens tredjestørste trøffelområde og masser af vildt, så her er en portion pasta, fuzi, med vildtsauce og reven trøffel et naturligt valg. I Kvarnerbugten blæser Boraen, en skarp vind, der spreder salt over øerne og kun tillader hårdføre planter. Derfor lever fårene i området af eks. rosmarin og timian – og den naturligt krydrede fåremælk giver derfor osten en unik smag. Man spiser den gerne med en røget skinke, prsut.

Hovedstaden Zagreb byder som andre centraleuropæiske storbyer på et stort udvalg af kager. En af de kendteste er krafna, der bedst kan sammenlignes med en berliner. Men til kaffen på en af fortovscaféerne er madjarica, en chokoladelagkage, det helt rigtige valg. Mod syd, i Dalmatien, er det middelhavskøkkenet, der dominerer med masser af fisk og skaldyr, som tilberedes med urter, krydderier og hvidløg.

Find din næste rejse til Kroatien.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Kroatien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden i Kroatien er kuna (HRK). De fleste internationale kreditkort accepteres i butikker, hoteller, restauranter og caféer. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Kroatien har samme tid som Danmark.

  Transport

  I Kroatien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer lægger man typisk 10 % oven i regningen. Derudover giver man typisk lidt til piccoloen, der bærer bagage, til lokalguiden og til stuepigen. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Kroatien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Kroatien benytter strøm som i Danmark, og deres strømstik er de samme som de danske.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det kroatiske køkken er påvirket af mange af de omgivende landes madtraditioner. Kroatien er et lille land, men dets køkken er imponerende varieret, fordi det med sin geografiske placering og rige historie har fået lov til at udvikle sig i mange forskellige retninger. Mange kroatiske fester er uløseligt forbundne med mad, hvad enten begivenheden er privat – fødselsdag, bryllup eller dåb – eller om den er religiøs med fejring af lokale helgener eller jul. I Dalmatien er køkkenet præget af retter med fisk, skaldyr, grøntsager og middelhavsurter som rosmarin, salvie og laurbær, men her tilbederes også alverdens kød til den store guldmedalje – dog sjældent svinekød. Traditionelle dalmatiske restauranter kaldes konoba. Cevapcici er en ret, der er gået i arv fra tyrkerne og dengang de var del af det osmanniske imperium. Den er lavet af hakket oksekød, formet som en lille pølse serveret med f.eks. kajmak (et cremet mejeripordukt) og løg – ganske velsmagende.

  I Kroatien anbefaler vi, at man køber vand på flaske. Vandet fra hanen kan godt drikkes, men det smager anderledes end i Danmark, fordi det renses med flere kemikalier og tilsættes klor.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

  Idéer til indkøb og museer

  I den gamle bydel i Split finder du fine shoppinggader med moderne modebutikker, og næsten hver dag er der marked med kreative, originale kunstværker, hjemmelavede smykker og tøj med håndtrykt print. Splits store grøntsagsmarked bugner af frugt og grønt i sæson, og her kan du også finde en god olivenolie, ost eller et glas honning til at tage med hjem i kufferten.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Zagreb med 800.000 indbyggere.
  • Befolkning: 4,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 86 %, ortodokse 4 %, muslimer 2 %.
  • Sprog: Kroatisk.
  • Areal: 56.594 km².
  • Klima: Kroatien har et varieret klima. I nord og øst er der fastlandsklima, ved kysten middelhavsklima og i landets sydlige og centrale dele er der højlandsklima.

Trustpilot