Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Laos

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Selv om verden bliver mindre og mindre, er der stadigvæk nogle få lande, der er næsten uopdagede af turister. Laos er af en disse, derfor vil man når man rejser til Laos ofte møde en meget autentisk atmosfære og ofte have oplevelsen af, at tiden har stået stille. Det bjergrige land, der gennemskæres af Mekong-floden fra nord til syd, var i mange år lukket for rejsende. Men i 1990’erne begyndte myndighederne at lempe restriktionerne, så det blev muligt at besøge det skønne land, der var del af det tidligere Fransk Indokina.

Der venter en fransk-asiatisk atmosfære på din Laos-rejse

Når du rejser til Laos venter der et væld af indtryk, og selvom oplevelserne står i kø, bliver din rejse til Laos aldrig rigtig hektisk, da stemningen er afslappet, uanset hvor man kommer hen. Selv i de større byer er der til trods for motorcykler og knallerter i bybilledet en tilbagelænet og venlig atmosfære. I forhold til sydøstasiatiske hovedstæder generelt er Laos’ hovedstad, Vientiane, hyggelig og overskuelig. Vientiane ligger i det sydlige lavland ved Mekong-floden, og det er den by i landet, hvor man tydeligst kan se indflydelsen fra den franske kolonitid med 1800-tals palæer og et køkken, der mixer laotiske og franske madtraditioner.

En anden af Laos’ byer som man bør opleve på sin Laos-rejse, er kongebyen Luang Prabang, hvor man dumper lige ned i Østens historie, skønhed og mystik. Luang Prabang var hovedstad i det første laotiske rige, Lane Xang, fra midten af 1300-tallet, og byen var kongeby frem til kongedømmets endelige afskaffelse i 1975. Luang Prabang er præget af mange templer og smukke gamle bygninger, og hele byen er på UNESCOs verdensarvsliste.

Stor kultur og uspolerede oplevelser i naturen

Udover kulturelle oplevelser i de større byer med sirligt udsmykkede buddhistiske templer, natmarkeder og museer er der også meget andet at komme efter, når du rejser til Laos. I uspolerede regnskove kan man være heldig at få øje på elefanter og den indokinesiske tiger. Man kan sejle ad Mekong-floden til mere ufarbare dele af landet. Og i små bjerglandsbyer kan man møde etniske minoriteter, bl.a. H’mong-folket og høre mere om deres hverdag over en kop te.

Find din næste rejse til Laos nedenfor.

Du kan også læse mere, hvordan en rejse bliver udarbejdet, og hvorfor det netop er smart at kombinere Laos og Cambodja på en og samme rejse i artiklen her.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Laos

  Pas og visum

  Bemærk, at dit pas skal være gyldigt mindst 180 dage efter indrejse, og der skal være to sammenhængende sider ledige i passet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er visumpligt til Laos. Visum fås ved ankomst i lufthavnen. Det koster ca. 35 amerikanske dollars plus evt. administrationsgebyr på 5 amerikanske dollars og kræver et pasfoto og to blanke sider i passet. Vi anbefaler, at du altid læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning inden afrejse.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Laos hedder laotiske kip (LAK), og er en lukket valuta, der ikke må udføres og dermed heller ikke kan købes i Danmark. Vi anbefaler, at man medbringer amerikanske dollars og kreditkort. Man kan betale med amerikanske dollars mange steder, hvis man har små sedler, og ellers kan man veksle i lufthavnen, banker og på de fleste hoteller.

  Kreditkort kan bruges i lufthavnen og i de fleste større byer med hæveautomater. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det altid en god idé at holde øje med sit kort. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Laos er seks timer foran dansk normaltid og fem timer foran dansk sommertid.

  Transport

  Busserne i Laos har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  I Asien er drikkepenge oftest ikke inkluderet. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Taxachauffører (10 %) og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Lao vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig til ca. 5 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde i Sydøstasien, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god idé at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og eksempelvis undlade at medbringe værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  Laos bruger 220 volt, og nogle stik minder om de danske. Dog kan en adapter nogle gange være nødvendig, specielt hvis stikkene har jordforbindelse.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Laos byder på masser af kulinariske oplevelser som bl.a. lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. Det sydøstasiatiske køkken er sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og nuoc mam, som er en delikat fiskesauce. Derved kan man selv krydre sin mad. En oplevelse, man ikke må snyde sig selv for, er gadekøkkenerne, som byder på godt og spændende mad til billige penge. Vælg et sted, hvor der kommer mange mennesker, så der hele tiden er friske råvarer.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Laos. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Laos er et af de mindre turistede lande i Asien, hvilket betyder, at det er ekstra vigtigt at opføre sig respektfuldt over for kulturen. Befolkningen er gæstfri, nysgerrig og glad, og turister bliver mødt med venlighed. Det ligger ikke til befolkningen at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet.

  Det forventes, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk, at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. I de mere konservative landområder bør man have tøj på, der dækker knæ og skuldre. Det gælder for både mænd og kvinder.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  I Laos er tekstiler som tæpper – både bløde tæpper, sengetæpper og gulvtæpper – og pudevår, tasker og punge ofte i en blanding af bomuld og silke. Traditionelt er selve basen af bomuld med indvævede eller broderede elementer i farvestrålende silke. Laos er desuden kendt for at dyrke glimrende kaffebønner, så det er et godt sted at købe frisk kvalitetskaffe. Mange stamme-folk er dygtige håndværkere og præsterer f.eks. smukke træskærerarbejder. Husk at prutte om prisen, hvis du vil gøre et godt køb.

 • Fakta

  • Statsform: Kommunistisk republik.
  • Hovedstad: Vientiane (Viangchan) med ca. 760.000 indbyggere.
  • Befolkning: 7,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Buddhister 65 %, kristne 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er lao, desuden tales der fransk, engelsk og en række lokale sprog.
  • Areal: 236.800 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Vejret i Laos er meget varieret. De nordlige egne er kølige, mens de sydlige egne har tropisk klima. Fra maj til oktober er det monsunsæson, og her falder der godt med regn. Den tørre sæson ligger fra november til april.

Trustpilot