Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Julemarked i Riga
Julemarked i Riga

 4 dage fra kr. 3.995

Om rejsen

Hyggelig juletur til Letlands hovedstad

Hvert år i december forvandles domkirkepladsen i Riga til et hyggeligt julemarked med alt, hvad julen indebærer. Her pyntes der op til den helt store guldmedalje i byens gamle bydel med julelys, julestjerner og boder fyldt med spiselige lækkerier og flotte kunsthåndværker.

På denne 4-dages juletur til Riga ser du det hyggelige julemarked samtidig med, at du også oplever den lettiske hovedstads interessante gamle bydel, der er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Det skyldes bl.a. byens smukke art nouveau-arkitektur, som du oplever på en spændende byrundtur, hvor du også smager den lettiske nationaldrik Riga Balsam. Du kommer også en tur syd for Riga til Bauska, hvor der venter en rundvisning på det ekstravagante barokpalads Rundale.

Turen er en kombination af oplevelser med rejselederen og tid til at opleve julemarkedet og byen på egen hånd.

Glæd dig fordi

 • du har god tid til at opleve Rigas hyggelige julemarked
 • det centrale hotel ligger tæt på julemarkedet og byens seværdigheder
 • der er en byvandring i den UNESCO-fredede gamle bydel
 • du smager på den lettiske nationaldrik Riga Balsam
 • du også oplever det ekstravagante barokpalads Rundale

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Riga og tre-retters velkomstmiddag

  Ankomst til Riga sidst på eftermiddagen. Vi kører til det centrale hotel, hvor vi spiser en tre-retters velkomstmiddag.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du under hele opholdet

  Rixwell Hotel Konventa Spa

  Det charmerende Rixwell Hotel Konventa Spa ligger i Rigas UNESCO-fredede gamle bydel i et historisk byhus. Nationaloperaen ligger blot ca. 300 mete...

 • Dag 2 Byvandring i den gamle bydel, Balsam-smagning og eftermiddagen fri i Riga

  Dagen starter med en spændende byvandring i Rigas gamle bydel. Riga er kontrasternes by med smuk art nouveau-arkitektur, jugendstil og forfaldne bygninger side om side, og den gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi skal bl.a. opleve en af de smukkeste bygninger i Riga, Sorthovedernes Hus fra 1344. Efter at have set byens katedral fra 1211, der anses for at være den største middelalderkirke i Baltikum, besøger vi frihedsmonumentet – et mindesmærke for de faldne soldater i den lettiske uafhængighedskrig 1918-20, hvor landet løsrev sig fra Rusland. Turen slutter ved Krudttårnet, der er en del af Rigas gamle fæstningsværk.

  Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant. Der er også indlagt et stop på baren “Black Magic”, hvor vi skal smage på den lettiske nationaldrik Riga Balsam – Letlands svar på Gammel Dansk – der er en af verdens mest udbredte bitter. Den hemmelige og kulsorte likøropskrift består af bl.a. 24 forskellige slags urter, krydderier, honning, blomster og blåbær, og især sømænd plejede at tage drikken med ud at sejle, da den blev brugt som et universallægemiddel mod alskens dårligdomme.

  Du har eftermiddagen fri til at stifte bekendtskab med byens hyggelige julemarked, som efter flere hundrede år gamle tyske traditioner afholdes hver år. På torvet i den gamle bydel har man siden 1510 kunnet opleve et pyntet juletræ. Det gamle og traditionsrige julemarked mangler derfor intet med hensyn til maksimal hygge, god julestemning og et utal af boder, der byder på lettiske julelækkerier og håndlavet julepynt. Af glæder for ganen er der bl.a. aromatisk glögg, honningkager, ristede mandler, julete og diverse røgede kødprodukter. Der er også gennem hele julemåneden forskellige julekoncerter og kor, som opfører lettiske julesange og folkemusik – det må du ikke snyde dig selv for at opleve. Julemarkedet er også et oplagt sted, at købe julegaver med hjem til familien. Her finder du bl.a. fine eksempler på lettisk håndværk som mønstrede vanter, smukke træ-lysestager, lettisk honning, duftende vokslys, hjemmestrikkede sokker, rav og sølvsmykker samt økologisk trælegetøj.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 3 Udflugt til barokpaladset Rundale, tid til julerier og middag på restaurant

  I dag starter vi med at køre sydpå til Bauska for at besøge den lettiske perle Rundale Paladset, der blev bygget til hertugen af Kurland i 1700-tallet. Paladset har haft en omtumlet historie og har bl.a. tilhørt Katharina den Store, den har været brugt som hospital af tyskerne under 1. verdenskrig og blev sågar brugt til at opbevare korn efter 2. verdenskrig. I 1972 blev der etableret et paladsmuseum, og tidens tandmærker blev restaureret og repareret, så man nu kan nyde de prangende omgivelser. Vi tager på en guidet tur, hvor vi præsenteres for slottets forgyldte sale og udtalte ekstravagance.

  Tilbage i Riga har du eftermiddagen fri til at gøre de sidste indkøb på byens julemarked eller udforske byen nærmere. Er du sulten, kan du tage hen til Rigas livlige marked, der er at finde i nogle store pakhuse og som tæller alt fra en kæmpe fiskehal til en markedshal fyldt med boder, der sælger honning, krydderier, pølser og grøntsager.

  Vi mødes igen om aftenen for at spise på restaurant Rozengrals, der ikke er en helt almindelig restaurant. Restauranten ligger i en gammel vinkælder, og har et aldeles gennemført middelaldertema som både kan ses, mærkes og høres ved tjenernes påklædning, livemusikken, stemningen og indretningen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Hjemrejse om formiddagen

  Vi tjekker ud fra hotellet efter morgenmaden og kører til lufthavnen, hvor formiddagsflyet til Danmark venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på godt 3-stjernet hotel
 • 3 x morgenmad, 1 x frokost og 2 x aftensmad
 • Byrundtur i den gamle bydel i Riga
 • Hyggelig Riga Balsam-smagning
 • Halvdagsudflugt til barokpaladset Rundale med rundvisning
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 375
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Letland

  Pas/visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden, får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort, derfor anbefaler vi, at man medbringer lidt kontanter. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Letland er 1 time foran i forhold til Danmark.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen, gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Der bruges 220v – 50 hz. – medbring derfor en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark er landekoden 0045. Husk at slå data-roaming fra på mobiltelefonen. Der findes internetcaféer mange steder, men forbindelsen er ikke altid så god som derhjemme. På flere hoteller kan man mod betaling få adgang til pc med internet.

  Mad & drikke

  Vi anbefaler, at man køber vand på flaske. Man kan drikke vandet, men det smager anderledes end dansk postevand, da det tilsættes klor og renses med flere kemikalier.

  Rygning

  Rygning er forbudt på alle offentlige steder og arbejdspladser. Der findes dog klubber og enkelte restauranter, der er dækket af en undtagelse.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, ellers risikerer man at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

 • Fakta

  • Statsform: Republik med parlamentarisk demokrati
  • Hovedstad: Riga med 640.300 indbyggere.
  • Befolkning: 1,9 mio. indbyggere
  • Religion: Befolkningen består bl.a. af luthersk-evangeliske (19 %), russisk-ortodokse (15 %) og romersk-katolsk (1 %).
  • Sprog: Det officielle sprog er lettisk, men der tales også russisk.
  • Areal64.589 km² (Danmark 43.094 km²)
  • Højeste punktGaiziņkalns på 312 m.
  • Klima: Vinteren i Letland er mild pga. Østersøen (ned til -5 °C), og forår og sommer er lidt koldere end i Danmark (op til 18 °C). Om vinteren kan Finske Bugt og Riga-bugten være spærret af is.