Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Malta

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Rejser til lille Malta byder på store oplevelser! Små hundrede kilometer syd for Sicilien finder man et af verdens tættest befolkede lande. 420.000 indbyggere på et areal, der svarer til halvdelen af Bornholm, fordelt på de tre beboede øer Malta, Gozo og Comino, der tilsammen danner Republikken Malta.

Et patchworktæppe af det bedste fra verdens store kulturer

Når du rejser til Malta, vil du selv opleve, hvorfor landets placering midt i Middelhavet i strædet mellem Afrika og Sicilien gjorde øgruppen så interessant for byzantinerne, araberne og normannerne, indtil Karl den 5. i 1530 forærede øerne til Johanitterordenen, der i mere end 250 år styrede Malta og satte deres præg med bygningen af fæstningsbyen Valletta, der i dag står som et stykke levende historie. Ordenen blev i øvrigt til Malteserordenen, og da Napoleon fordrev dem fra Malta slog de sig ned i Rom, hvor de er del af Vatikanets militær.

I 1800 befriede englænderne Malta fra Napoleon, og frem til 1964 var landet en britisk kronkoloni. Først 10 år efter i 1974 blev landet en selvstændig republik. Du vil dog erfare på din rejse til Malta, at den engelske indflydelse stadig slår igennem med røde telefonbokse, venstrekørsel, fish & chips og ikke mindst sproget. Maltesisk er officielt sprog, men det samme gælder engelsk, og så taler mange maltesere også italiensk.

Timian-øerne med importeret jord fra Italien og spændende historie

Malta kaldes Timian-øerne på grund den vilde timian, der findes overalt, men landet er ikke specielt frugtbart. Undervejs på din rejse til Malta vil du kunne se kilometervis af stendiger, som hjælper med at holde på den jord, der er, og det kan være svært at forstå, at landet i tidligere tider var frodigt. Men træerne blev fældet til brug for skibsbyggeri, og det gjorde det svært at holde på jord og vand. Man har endda importeret jord fra Italien, og der er nu gang i skovrejsninger, så Comino i dag er helt grøn.

Hvis du rejser til Malta om sommeren, vil du opleve nogle dejligt høje temperaturer og måske fristes til udelukkende at bruge ferien ved stranden – men husk, der også er utroligt meget at opleve, hvis du er til spændende historie.

Hovedstaden er Valletta med blot 9.000 indbyggere og en størrelse på blot ½ kvadratkilometer. Her er et hektisk folkeliv, men bykernen er let at orientere sig i. Byen blev opført som en befæstning på blot 5 år fra 1566 til 1571, og selvom tanken var et enkelt byggeri, blev det ganske anderledes med smukke huse i barokstil.

Andre steder du kan besøge på din rejse til Malta, er bl.a. Sliema, Maltas største og mest moderne by med 25.000 indbyggere, der har en dejlig promenade til en aftentur, og herfra kan man se over til Valletta. En af Europas bedst bevarede middelalderbyer ligger på Malta. Mdina var engang Maltas hovedstad, og de gamle paladser i byen ejes fortsat af øens adelige. Med placeringen på en bakke midt på øen har man udsigt til det meste af Malta fra Mdina.

Smag på Maltas lokale delikatesser

Undervejs på din rejse til Malta vil du opdage, at malteserne gerne spiser fisk, og deres køkken er et mix af hele Middelhavsregionen. Et bud på en nationalret er kaninragout, men englændernes 160 år på Malta har også sat sine spor i form af chips og grillmad på restauranterne. Hjemme spiser malteserne anderledes. Pastaretter, pizza og kødretter med kanin og lam er blandt favoritterne, ligesom minestra, der er den maltesiske, meget fyldige udgave af minestrone. Den mest populære grøntsag er aubergine, der gerne serveres fyldt med en kødsovs. Brødet på Malta er altid friskbagt, malteserne vil ikke have andet, og de stiller gerne op ved bageren omkring middagstid og venter på det friske, hvide brød.

Malta har ikke været engelsk for ingenting. Der kan fås øl i alle afskygninger, men man kan roligt drikke det lokale bryg fra Farson´s. Cisk Lager er som en normal pilsner, og den er både billig og velsmagende. Kinnie er Maltas populære sodavand, der er lavet på appelsiner og en hemmelig krydderurteblanding. Kinnie er også velegnet til drinks. Glæd dig til at smage på Malta!

Find din næste rejse til Malta nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Malta

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Betalings- og kreditkort kan bruges næsten alle vegne. Der kan dog være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis det bliver nødvendigt at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Malta har samme tid som Danmark.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotellets restaurantpersonale. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Malta har meget lidt kriminalitet. Pas dog på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er primært et fænomen i de større byer – også på Malta. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det anbefales at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen.

  Elektricitet

  Malta benytter 240 volt og engelske 3-bens stik. Adaptere kan købes lokalt og lånes på nogle hoteller. Medbring gerne adapter hjemmefra.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Maltas køkken bærer præg af, at øen gennem tiderne har været underlagt forskellige herskere. Maden er international og stammer fra forskellige lande, men her findes også nogle af Middelhavets bedste fiske- og skaldyrsretter. Det maltetiske køkken er kendt for sin kaninragout. Butterdejskagen pastizzi med ricottaost eller ærtemos er en lokal specialitet ligesom bigilla, som er purerede bønner med olie og hvidløg. Smag også imqaret, friturestegte daddelkager eller de små gedeoste gbejna. Den lokale øl hedder Cisk.

  Det maltesiske postevand kan sagtens drikkes, men det kan smage af salt, da det er afsaltet havvand, eller af klor, som tilsættes. Køb derfor hellere vand på flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag til fredag ca. 9:00-19:00 og 13:00-16:00. Lørdag til 20:00. Mange supermarkeder holder åbent om søndagen.

  Banker: Mandag til fredag 8:30-12:30, lørdag 8:30-11:30. Om sommeren holder nogle åbent om eftermiddagen.

  Museer: Dagligt 9:00-17:00. Lukket på helligdage undtagen søndag.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Vejret på Malta er generelt solrigt og lunt. Medbring dog en let jakke eller trøje til aftenerne og praktisk fodtøj til udflugter.

  Møde med en anden kultur

  På strandene kan man være afslappet påklædt, men det er ikke tilladt at være topløs. Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er forbudt i flere kirker og museer. Se efter skilte ved indgangen. Husk at spørge først, hvis du vil fotografere personer.

  Idéer til indkøb og museer

  På lokale markeder og i supermarkeder kan man med fordel købe lokale specialiteter som oliven, soltørrede tomater og vin. Derudover findes der på Malta en rig kunsthåndværkstradition. Se bl.a. efter lokalt producerede sølvarbejder, glasvarer og forskellige former for tekstilarbejde. Ta’ Qali-kunsthåndværksmarkedet er absolut et besøg værd, da man her finder traditionelle maltetiske varer.

  Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, så medbring gerne billeddokumentation. Aldersgrænsen kan variere.

 • Fakta

  • Statsform:
  • Hovedstad: Hovedstaden er Valletta med 6.513 indbyggere. Valetta er dog vokset sammen med byerne Floriana, Birkirkara, Qormi, Zabbar, San Ġwann, Fgura, Sliema og Ħamrun, hvor der tilsammen bor 100.000 mennesker.
  • Befolkning: 449.000
  • Religion: Overvejende katolikker, ca. 98%.
  • Sprog: Maltesisk og engelsk.
  • Areal: 316 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Maltas klima er subtropisk. I foråret ligger temperaturen omkring 20 °C, og sommeren igennem er der 25-30 °C, og solen skinner hver dag. Sommeren på Malta strækker sig fra april til november. Det er i vintermånederne, at Malta får langt størstedelen af årets regn.

Trustpilot