Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Aftenstemning i Valetta på Malta

Vi har base på et lækkert 4-stjernet hotel

Vi har base på et lækkert 4-stjernet hotel

Malta – korsriddernes solrige ø

8 dage fra 6.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Velkommen til korsriddernes ø, som er målet for denne rundrejse til Malta med dansk rejseleder. Øriget i Middelhavet er velsignet med mere end 300 solskinsdage om året, men der er også andre grunde til at rejse til Malta. På trods af sin størrelse har Middelhavsøen et kæmpemæssigt kulturhistorisk skatkammer at gå på opdagelse i. Øens historie strækker sig tilbage til oldtiden og både fønikere, arabere, normannere og briter har hver især sat deres præg på øriget. Alligevel er Malta helt sin egen med betydningsfulde mindesmærker fra malteserriddernes tid og stensætninger, der er 1.000 år ældre end pyramiderne. På vores indholdsrige rundrejse bliver der rig lejlighed til dykke ned i ørigets enestående fortid og nutid.

Med base på det skønne 4-stjernede hotel i kystbyen St. Paul’s Bay tager vi ud og oplever øen. Vi går under jorden i katakomberne fra det 4. århundrede, besøger den gamle fæstningsby Mdina med de imponerende bymure, tager på byvandring  i den UNESCO-fredede hovedstad Valletta og nyder stemningen i de farverige fiskerlejer. En dag går turen til øen Gozo, hvor vi bl.a. ser de ældgamle Ggantija-templer. En af rundrejsens autentiske oplevelser får vi i landsbyen Dingli, hvor vi får serveret smagsprøver på maltesiske specialiteter. Den historiske og kulturelle rejse er en god kombination af sightseeing med rejselederen, oplevelser på egen hånd og afslapning på hotellet.

Glæd dig fordi

 • det skønne 4-stjernede hotel ved havet indbyder til ren afslapning
 • der er inkluderet husets vin, sodavand, mineralvand, juice og kaffe til aftensmad
 • rejsen indeholder et stort og spændende udflugtsprogram
 • alle udflugterne inkl. entréer er inkluderet
 • du ser det bedste af øerne Malta og Gozo
 • du mærker historiens vingesus i hovedstaden Valletta og fæstningsbyen Mdina
 • der er besøg i katakomberne under romerbyen Rabat
 • du oplever flere betydningsfulde UNESCO-lokaliteter
 • du smager maltesiske lækkerier i landsbyen Dingli
 • du får en oplevelse ud over det sædvanlige, da rejselederen bor på Malta
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 6.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København
Dansk rejseleder
Lone Schembri

Danmarks bedste rejse til Malta fordi

Basen er et lækkert 4-stjernet hotel, der ligger med udsigt over Middelhavet i St. Paul’s Bay

Du får Danmarks bedste Malta-rejseleder og et særdeles indholdsrigt udflugtsprogram

Der er inkluderet halvpension samt øl, vin og vand til alle middage

Danmarks bedste rejse til Malta fordi

Hør en af vores rejseledere, Brian Hansen, fortælle om Malta og rundrejsen her:

Mød din rejseleder

Lone Schembri
Udforsk Malta med Lone

Vores rejseleder Lone bor og arbejder som guide på Malta. Med Lone som rejseleder kan du forvente en oplevelse ud over det sædvanlige, da du kommer ind under huden på de lokale, hører om Maltas historie og opdager alle de gode steder i selskab med en vaskeægte ekspert.


Læs mere om Lone Schembri

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Valletta og videre til St. Paul's Bay

  Malta består af 7 øer, hvoraf kun tre er beboede: Malta, Gozo og Comino. Med en beliggenhed midt i Middelhavet og kun 93 kilometer fra Sicilien og 300 kilometer fra den afrikanske kyst har Malta altid været mødeplads for forskellige kulturer. Urgamle templer fra stenalderen er et vidnesbyrd om en svunden fortid, der strækker sig tilbage i historiens glemsel. Homer skriver om Malta i Odysseen, at Paulus strandede på Malta og boede her i en længere periode. I 1091 indtog normannerne Malta og indførte kristendommen. Længere oppe i historien kontrollerede Johanniterordenen – kendt som malteserridderne – den solbeskinnede ø.

  Efter ankomsten kører vi til hotellet i St. Paul’s Bay, der er vores base under hele opholdet på Malta.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du under hele opholdet

  Seashells Resort at Suncrest

  Resortet  ligger ved St. Paul’s Bay på Maltas nordlige kyst ca. 10 km fra Valetta. Det 4- stjernede resort har en dejlig beliggenhed ved...

 • Dag 2 Hovedstaden Valletta og den historiske by Vittoriosa

  Denne dag tager vi på opdagelse i Maltas hovedstad Valletta, men vi begynder faktisk i den nærliggende by Vittoriosa – og det er tankevækkende, at der boede mennesker her allerede for 3.000 år siden. Først var det fønikerne, og de blev afløst af romerne. Så kom araberne og byggede fæstningsværker, og de blev efterfulgt af normannerne, der efterlod en kristen kirke. Korsridderne kom hertil i 1530, og de opbyggede på få år en hel by. Oprindelig hed byen Birgu – for nu at bidrage til den historiske korrekthed. Fra havnefronten er der en fabelagtig udsigt over havnen og til Valettas fæstningsværker.

  Senglea er en lille by i forlængelse af Vittoriosa, og fra den sejler vi over til Valletta, der blev indviet som Johanitternes nye hovedstad i 1566. Hele byen er i dag på UNESCOs verdensarvliste, og det skyldes ikke mindst, at byen har den højeste koncentration af seværdigheder i verden og er et overflødighedshorn af barok-arkitektur, der omfatter både kirker og paladser. Stormesterens Palads har været Maltas administrative centrum, siden det blev bygget og fungerer i dag som parlamentsbygning og præsidentbolig. Paladset undergår i øjeblikket en omfattende renovering og er derfor lukket for besøgende. I stedet besøger vi det nærliggende Tøjhusmuseum, som huser en imponerende samling af bl.a. våben og rustninger fra riddertiden.

  Vi besøger også Johannitterordenens overdådige katedral beliggende midt i byen. Den er opført i perioden 1573 til 78 og er en af de prægtigste barok-katedraler i verden. Bygningens arkitektur er en metafor for selve Johanitterordenen, da de forgyldte hvælvinger, malede lofter og det blanke marmorgulv symboliserer ordenens rigdom og magt. Kirken er viet til Johannes Døberen, og i koret hænger et berømt maleri af den italienske maler Carravagio, der indtog en central position i baroktidens malerkunst. Maleriet har titlen “Halshugning af Johannes Døberen”. Det var her i katedralen, at korsridderne samledes til bøn, inden de drog i krig, og det var her, man opbevarede nøgler fra de erobrede byer.

  Vi slutter rundturen i Valleta i Upper Barraka Gardens og nyder omgivelserne og den flotte udsigt. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Den farverige fiskerlandsby Marsaxlokk og sejltur til Den Blå Grotte

  Dagens halvdagstur går til det sydlige Malta, og ved kysten skal vi opleve Maltas mest spektakulære naturfænomen – Den Blå Grotte. Vi sejler ud til grotterne, hvor sollyset, der siver ned i grotterne, får koraler og mineraler til at oplyse det mørke vand i alle nuancer af blåt. Det fortælles, at man her ved grotterne kunne høre sirenerne synge så skønt, at søfolk sejlede på grund.

  Næste oplevelse er stenaldertemplet Hagar Qim. Templet er 5.600 år gammelt og er ikke overraskende på UNESCOs verdensarvsliste. I forbindelse med udgravningerne er der fundet alternicher, altre med ornamenter og høje kultiske figurer, der nu befinder sig på Nationalmuseet i Valetta. Selve templet består af store sten, og den største måler syv gange tre meter og vejer 20 tons!  Der ligger et nyt informationscenter i området, som giver en interessant introduktion til oplevelsen.

  Vi tager til den charmerende fiskerby Marsaxlokk, der emmer af typisk maltesisk atmosfære. Halvdelen af landets fiskerflåde holder til her, og havnefronten er et farveorgie af “luzzuer”, som er de karakteristiske, farvestrålende både, hvor der i stævnen findes et mytisk, beskyttende øje – et motiv, som allerede fønikerne brugte. Byen er et skønt sted at gå en tur, sidde på en café eller besøge en af byens kirker.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Udflugt til øen Gozo med Ggantija-templerne og Kalypso-grotten

  Halvøen Cirkewwa ligger på Maltas nordkyst, og herfra skal vi med færgen til øen Gozo. Selv om strædet, der adskiller Gozo fra Malta, kun er på fem km, oplever man en markant forskel. Gozo er en grøn og frugtbar ø og mere uspoleret end Malta, og mentaliteten er også anderledes end på hovedøen. Faktisk laver gozitanerne morsomme sange om folk fra Malta, mens gozitanerne bliver hængt ud i vittigheder.

  Sejlturen til Gozo tager ca. 25 min., og første oplevelse på øen er citadellet i Victoria, der ligger på en bakketop med en fantastisk udsigt over Gozo. Citadellet stammer fra den sene middelalder og er anlagt af Johanitterne, men bakketoppen har været befæstet siden stenalderen. Vi går på opdagelse i Citadellet og får et indtryk af, hvad der har udspillet sig bag de beskyttende mure.

  Mange myter og legender knytter sig til Gozo. Det er f.eks. her, at Odysseus blev holdt indespærret i syv år af nymfen Kalypso. Ggantija-templerne er en af landets store attraktioner. Templerne dateres til ca. år 4.000 f. Kr. og er altså ældre end pyramiderne i Egypten og Stonehenge i England. De UNESCO-fredede templer blev genopdaget i begyndelsen af 1800-tallet. Ggantija betyder “kæmpe”, da de lokale troede, at templerne var blevet bygget af kæmper, eftersom flere af stenene vejer næsten 20 tons. Hvilken funktion templerne har haft, har historien ikke kastet lys over.

  I Ta’ Pinu, 10 minutters kørsel fra Ggantija, lå et lille kapel, hvor Jomfru Maria åbenbarede sig for en lokal kvinde i 1883. Der er bygget en kirke på stedet, og den er en sand arkitektonisk perle bygget efter maltesiske traditioner og af maltesiske materialer. Vi når sikkert også at gå en tur og drikke en kop kaffe i den charmerende lille by Xlendi. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til Malta og nyder resten af dagen i hotellets dejlige omgivelser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 På opdagelse i middelalderbyerne Mdina og Rabat

  I dag skal vi besøge hjertet af Malta, hvor den befæstede middelalderby Mdina ligger. Der er tale om en tidligere hovedstad, hvis historie strækker sig 4.000 år tilbage i tiden. Det var her, apostlen Paulus ifølge overleveringen boede efter at skibet, han var om bord på, forliste i år 60, og efter at have drevet rundt på åbent hav i 14 dage. Byen ligger på toppen af en klippe, og herfra har man udsigt over store dele af Malta.

  Inden for bymuren hersker en stilhed, der har givet byen tilnavnet ”Stilhedens by”. Små brolagte stræder, aristokratiske paladser og elegante pladser gør byen til en fascinerende oplevelse. Helt op til nutiden har Mdina været byen, der tiltrak adelige familier, og det kan tydelig ses, når man står ansigt til ansigt med de imponerende paladser, der ligger side om side i de skyggefulde gader. Husene i den skønne middelalderby ligger usædvanlig tæt og skaber herlig skygge, og da biler normalt ikke har adgang til byens historiske centrum, kan man gå rundt i ro og mag og beundre noget af den flotteste barokarkitektur på Malta. Vi passerer bl.a. forbi St. Pauls Cathedral bygget i perioden fra 1697 til 1702. Katedralen er absolut et besøg værd, når du har tid på egen hånd i byen.

  Vi går den korte tur til Rabat, og her skal vi opleve St. Pauls Katakomber – en underjordisk labyrint af kristne begravelsespladser, der sammen med St. Agathes Katakomber dækker et område på 2.000 kvadratmeter. Det er muligt at komme ned i to af de 24 katakombere, der udgør St. Paul-afsnittet. Efter besøget i katakomberne vil der være mulighed for at blive i Mdina eller køre med gruppen tilbage til St. Paul’s Bay, hvor resten af dagen er til fri disposition.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Grøn frodighed og maltesisk frokost på landet

  Denne dag kan du glæde dig til en halvdagstur med grøn frodighed og til en maltesisk frokost på landet. Vi kører først til Dingli Cliffs, der er det højeste punkt på øen (250 m), og vi nyder den smukke udsigt over Middelhavet. Dernæst kører vi til området, Buskett Gardens, i den frodige dal Wied Il-Luq. Her er vi omgivet af duftende citron- og appelsintræer, oliventræer, kaktus, pinjer, cypresser og en overdådighed af blomster. Buskett Gardens blev anlagt af malteserridderne, så de havde et sted at gå på jagt, og det er i dag et af de grønneste områder på Malta.

  I landsbyen Dingli besøger vi et lille familiedrevet spisested, der specialiserer sig i maltesiske retter. Under frokosten får vi blandt andet fornøjelsen af at smage bønnedippen “bigilla”, maltesisk “bruschetta”, den maltesiske kiks “galletti”, oliven dyppet i hvidløg og persille, oste- og bønnetærte, soltørrede tomater, oliventapenade, gedeost rullet i peber og hjemmelavet ravioli. Vi kører tilbage til hotellet, og du kan nyde eftermiddagen på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 7 Nyd dagen på egen hånd eller slap af på hotellet

  St. Pauls Bay, hvor vi bor, er en af de skønneste bugter på Malta, og denne dag er afsat til at nyde solen, omgivelserne og livet på det dejlige resort. Men en idé kunne også være at tage til den nærliggende by Bugibba. Følger du havnepromenaden Qawra med de vajende palmer kommer du til byen, og specielt det ovale torv Pjazza tal-Bajja er stedet at slå sig ned og nyde folkelivet.

  En tur til øen Comino kan bestemt også anbefales. Øens store attraktion er Den Blå Lagune  – en usædvanlig billedskøn bugt omgivet af det flotteste klippelandskab og med krystalklart vand. Der går færge fra Bugibba til øen, og rejselederen hjælper naturligvis med at arrangere det praktiske – også hvis der er noget andet, du gerne vil opleve.

  Det kan også anbefales at tage en tur til Valletta og besøge nogle af den pragtfulde hovedstads mange museer, der byder på alt fra storslået kunst til krigshistorie.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Hjemrejse fra Valletta

  Vi flyver tilbage til Danmark efter en uge på korsriddernes ø.

  Grundet den tidlige afrejse for gæster der skal rejse til Billund, vil der denne morgen ikke være en decideret morgenmadsbuffet, men derimod en morgenmadspakke, som man kan tage med i bussen til lufthavnen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

   

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad (Til aftensmaden er der inkluderet husets vin, sodavand, mineralvand, juice og kaffe)
 • Frokost med maltesiske specialiteter (dag 6)
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (Entréerne har en værdi af kr. 476)
 • Halvdagsudflugt til Rabat og Mdina inkl. byvandring og besøg i St. Paul-katakomberne
 • Heldagsudflugt til øen Gozo inkl. Citadellet i Victoria, Ggantija-templerne og pilgrimskirken Ta'Pinu
 • Heldagsudflugt til Valletta inkl. besøg på Tøjhusmuseet ved Stormesterens Palads, St. John's Co-Cathedral og Upper Barraka Garden
 • Halvdagsudflugt til det vestlige Malta inkl. Dingli Cliffs, Buskett Gardens og frokost hos en lokal familie
 • Halvdagsudlugt til fiskerbyen Marsaxlokk inkl. sejltur i Den Blå Grotte, templet ved Hagar Qim
 • Dansk rejseleder
 • Engelsk lokalguide

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.495
 • Tillæg for værelse med havudsigt kr. 795. Bemærk: Vi har kun et begrænset antal værelser, hvorfor bestillingen først er godkendt ved endelig ordrebekræftelse
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Malta

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Betalings- og kreditkort kan bruges næsten alle vegne. Der kan dog være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis det bliver nødvendigt at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Malta har samme tid som Danmark.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotellets restaurantpersonale. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Malta har meget lidt kriminalitet. Pas dog på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er primært et fænomen i de større byer – også på Malta. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det anbefales at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen.

  Elektricitet

  Malta benytter 240 volt og engelske 3-bens stik. Adaptere kan købes lokalt og lånes på nogle hoteller. Medbring gerne adapter hjemmefra.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Maltas køkken bærer præg af, at øen gennem tiderne har været underlagt forskellige herskere. Maden er international og stammer fra forskellige lande, men her findes også nogle af Middelhavets bedste fiske- og skaldyrsretter. Det maltetiske køkken er kendt for sin kaninragout. Butterdejskagen pastizzi med ricottaost eller ærtemos er en lokal specialitet ligesom bigilla, som er purerede bønner med olie og hvidløg. Smag også imqaret, friturestegte daddelkager eller de små gedeoste gbejna. Den lokale øl hedder Cisk.

  Det maltesiske postevand kan sagtens drikkes, men det kan smage af salt, da det er afsaltet havvand, eller af klor, som tilsættes. Køb derfor hellere vand på flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag til fredag ca. 9:00-19:00 og 13:00-16:00. Lørdag til 20:00. Mange supermarkeder holder åbent om søndagen.

  Banker: Mandag til fredag 8:30-12:30, lørdag 8:30-11:30. Om sommeren holder nogle åbent om eftermiddagen.

  Museer: Dagligt 9:00-17:00. Lukket på helligdage undtagen søndag.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Vejret på Malta er generelt solrigt og lunt. Medbring dog en let jakke eller trøje til aftenerne og praktisk fodtøj til udflugter.

  Møde med en anden kultur

  På strandene kan man være afslappet påklædt, men det er ikke tilladt at være topløs. Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er forbudt i flere kirker og museer. Se efter skilte ved indgangen. Husk at spørge først, hvis du vil fotografere personer.

  Idéer til indkøb og museer

  På lokale markeder og i supermarkeder kan man med fordel købe lokale specialiteter som oliven, soltørrede tomater og vin. Derudover findes der på Malta en rig kunsthåndværkstradition. Se bl.a. efter lokalt producerede sølvarbejder, glasvarer og forskellige former for tekstilarbejde. Ta’ Qali-kunsthåndværksmarkedet er absolut et besøg værd, da man her finder traditionelle maltetiske varer.

  Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, så medbring gerne billeddokumentation. Aldersgrænsen kan variere.

 • Fakta

  • Statsform:
  • Hovedstad: Hovedstaden er Valletta med 6.513 indbyggere. Valetta er dog vokset sammen med byerne Floriana, Birkirkara, Qormi, Zabbar, San Ġwann, Fgura, Sliema og Ħamrun, hvor der tilsammen bor 100.000 mennesker.
  • Befolkning: 449.000
  • Religion: Overvejende katolikker, ca. 98%.
  • Sprog: Maltesisk og engelsk.
  • Areal: 316 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Maltas klima er subtropisk. I foråret ligger temperaturen omkring 20 °C, og sommeren igennem er der 25-30 °C, og solen skinner hver dag. Sommeren på Malta strækker sig fra april til november. Det er i vintermånederne, at Malta får langt størstedelen af årets regn.

Trustpilot