Rundrejser med dansk rejseleder
Langtidsferie på Malta – sol & kultur
22-dages langtidsferie fra kr. 11.995Brug vinterhalvåret på en langtidsferie på Malta – de...
Se mere: privatlivspolitik
Velkommen til korsriddernes ø, som er målet for denne rundrejse til Malta med dansk rejseleder. Øriget i Middelhavet er velsignet med mere end 300 solskinsdage om året, men der er også andre grunde til at rejse til Malta. På trods af sin størrelse har Middelhavsøen et kæmpemæssigt kulturhistorisk skatkammer at gå på opdagelse i. Øens historie strækker sig tilbage til oldtiden og både fønikere, arabere, normannere og briter har hver især sat deres præg på øriget. Alligevel er Malta helt sin egen med betydningsfulde mindesmærker fra malteserriddernes tid og stensætninger, der er 1.000 år ældre end pyramiderne. På vores indholdsrige rundrejse bliver der rig lejlighed til dykke ned i ørigets enestående fortid og nutid.
Med base på det skønne 4-stjernede hotel i kystbyen St. Paul’s Bay tager vi ud og oplever øen. Vi går under jorden i katakomberne fra det 4. århundrede, besøger den gamle fæstningsby Mdina med de imponerende bymure, tager på byvandring i den UNESCO-fredede hovedstad Valletta og nyder stemningen i de farverige fiskerlejer. En dag går turen til øen Gozo, hvor vi bl.a. ser Ggantija-templerne og Kalypso-grotten. En af rundrejsens autentiske oplevelser får vi i landsbyen Dingli, hvor vi får serveret smagsprøver på maltesiske specialiteter. Den historiske og kulturelle rejse er en god kombination af sightseeing med rejselederen, oplevelser på egen hånd og afslapning på hotellet.
Glæd dig fordi
Det, som driver Thomas som rejseleder, er at sørge for, at rejsedeltagerne får oplevelser ud over det sædvanlige og at de føler, at de kommer under huden på menneskene i de lande, som besøges. Og på Malta er det den rige historie, som Thomas især ser frem til at formidle entusiastisk videre.
Læs mere om Thomas Stockmarr
Grethe Disén har 20 års erfaring som rejseleder, og hun glæder sig til at vise dig den fantastiske ø Malta. Grethe har en forkærlighed for Sydeuropa, hvor det behagelige klima, den spændende kultur og historie spiller en stor rolle
Læs mere om Grethe Disén
Det, som driver Thomas som rejseleder, er at sørge for, at rejsedeltagerne får oplevelser ud over det sædvanlige og at de føler, at de kommer under huden på menneskene i de lande, som besøges. Og på Malta er det den rige historie, som Thomas især ser frem til at formidle entusiastisk videre.
Læs mere om Thomas Stockmarr
Grethe Disén har 20 års erfaring som rejseleder, og hun glæder sig til at vise dig den fantastiske ø Malta. Grethe har en forkærlighed for Sydeuropa, hvor det behagelige klima, den spændende kultur og historie spiller en stor rolle
Læs mere om Grethe Disén
Malta består af 18 øer, hvoraf kun tre er beboede: Malta, Gozo og Comino. Med en beliggenhed midt i Middelhavet og kun 93 kilometer fra Sicilien og 300 kilometer fra den afrikanske kyst har Malta altid været mødeplads for forskellige kulturer. Urgamle templer fra stenalderen er et vidnesbyrd om en svunden fortid, der strækker sig tilbage i historiens glemsel. Homer skriver om Malta i Odysseen, at Paulus strandede på Malta og boede her i en længere periode. I 1091 indtog normannerne Malta og indførte kristendommen. Længere oppe i historien kontrollerede Johanniterne – kendt som malteserridderne – den solbeskinnede ø.
Efter ankomsten kører vi til hotellet i St. Pauls Bay, der er vores base under hele opholdet på Malta. Der vil være en kold anretning for gæster der ankommer fra København, da flyet ankommer sidst på aftenen.
Inkluderede måltider: Middag
Resortet ligger ved St. Paul’s Bay på Maltas nordlige kyst ca. 10 km fra Valetta. Det 4- stjernede resort har en dejlig beliggenhed ved...
Denne dag tager vi på opdagelse i Maltas hovedstad Valletta, men vi begynder faktisk i den nærliggende by Vittoriosa – og det er tankevækkende, at der boede mennesker her allerede for 3.000 år siden. Først var det fønikerne, og de blev afløst af romerne. Så kom araberne og byggede fæstningsværker, og de blev efterfulgt af normannerne, der efterlod en kristen kirke. Korsridderne kom hertil i 1530, og de opbyggede på få år en hel by. Oprindelig hed byen Birgu – for nu at bidrage til den historiske korrekthed. Fra havnefronten er der en fabelagtig udsigt over havnen og til Valettas fæstningsværker. Senglea er en lille by i forlængelse af Vittoriosa, og fra den sejler vi over til Valletta, der blev indviet som Johanitternes nye hovedstad i 1566. Hele byen er i dag på UNESCOs verdensarvliste, og det skyldes ikke mindst, at byen har den højeste koncentration af seværdigheder i verden og er et overflødighedshorn af barok-arkitektur, der omfatter både kirker og paladser. Vi besøger Stormesterens Palads, der har været Maltas administrative centrum, siden det blev bygget. Vi besøger også Johannitterordenens overdådige katedral beliggende midt i byen. Den er opført i perioden 1573 til 78 og er en af de prægtigste barok-katedraler i verden. Bygningens arkitektur er en metafor for selve Johanitterordenen, da de forgyldte hvælvinger, malede lofter og det blanke marmorgulv symboliserer ordenens rigdom og magt. Kirken er viet til Johannes Døberen, og i koret hænger et berømt maleri af den italienske maler Carravagio, der indtog en central position i baroktidens malerkunst. Maleriet har titlen “Halshugning af Johannes Døberen”. Det var her i katedralen, at korsridderne samledes til bøn, inden de drog i krig, og det var her, man opbevarede nøgler fra de erobrede byer. Vi slutter rundturen i Valleta i Upper Barraka Gardens og nyder omgivelserne og den flotte udsigt. Da der er tale om en halvdagstur, er der om eftermiddagen tid til oplevelser på egen hånd.
Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.
Dagens halvdagstur gå til det sydlige Malta, og ved kysten skal vi opleve Maltas mest spektakulære naturfænomen – ”Den Blå Grotte”. Vi sejler ud til grotterne, hvor sollyset, der siver ned i grotterne, får koraler og mineraler til at oplyse det mørke vand i alle nuancer af blåt. Det fortælles, at man her ved grotterne kunne høre sirenerne synge så skønt, at søfolk sejlede på grund.
Næste oplevelse er stenaldertemplet Hagar Qim. Templet er 4500 år gammelt og er ikke overraskende på UNESCOs verdensarvsliste. I forbindelse med udgravningerne er der fundet alternicher, altre med ornamenter og høje kultiske figurer, der nu befinder sig på Nationalmuseet i Valetta. Selve templet består af store sten, og den største måler syv gange tre meter og vejer 20 tons! Der ligger et nyt informationscenter i området, som giver en interessant introduktion til oplevelsen.
Vi tager til den charmerende fiskerby Marsaxlokk, der emmer af typisk maltesisk atmosfære. Halvdelen af landets fiskerflåde holder til her, og havnefronten er et farveorgie af “luzzuer”, som er de karakteristiske, farvestrålende både, hvor der i stævnen findes et mytisk, beskyttende øje – et motiv, som allerede fønikerne brugte. Byen er et skønt sted at gå en tur, sidde på en cafe eller besøge en af byens kirker. Der vil være tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet.
Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.
Efter en dejlig afslappende dag på hotellet er der denne dag en heldagstur på programmet. Halvøen Cirkewwa ligger på Maltas nordkyst, og herfra skal vi med færgen til øen Gozo. Selv om strædet, der adskiller Gozo fra Malta, kun er på fem km, oplever man en markant forskel. Gozo er en grøn og frugtbar ø og mere uspoleret end Malta, og mentaliteten er også anderledes end på hovedøen. Faktisk laver gozitanerne morsomme sange om folk fra Malta, mens gozitanerne bliver hængt ud i vittigheder.
Sejlturen til Gozo tager ca. 25 min., og første oplevelse på øen er citadellet i Victoria, der ligger på en bakketop med en fantastisk udsigt over Gozo. Citadellet stammer fra den sene middelalder og er anlagt af Johanitterne, men bakketoppen har været befæstet siden stenalderen. Vi går på opdagelse i Citadellet og får et indtryk af, hvad der har udspillet sig bag de beskyttende mure.
Mange myter og legender knytter sig til Gozo. Det er f.eks. her, at Odysseus blev holdt indespærret i syv år af nymfen Kalypso. Vi besøger hulen, men der skal nok lidt fantasi til for at forestille sig situationen.
Ggantija-templerne er en af landets store attraktioner. Templerne dateres til ca. år 4.000 f. Kr. og er altså ældre end pyramiderne i Egypten og Stonehenge i England. De UNESCO-fredede templer blev genopdaget i begyndelsen af 1900-tallet. Ggantija betyder “kæmpe”, da de lokale troede, at templerne var blevet bygget af kæmper, eftersom flere af stenene vejer næsten 20 tons. Hvilken funktion templerne har haft, har historien ikke kastet lys over.
I 1883 lå der her i nærheden et lille kapel, hvor Jomfru Marie åbenbarede sig for en lokal kvinde. Der er bygget en kirke på stedet, og den er en sand arkitektonisk perle bygget efter maltesiske traditioner og af maltesiske materialer. Vi når sikkert også at gå en tur og drikke en kop kaffe i den charmerende lille by Xxlendi. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til Malta og nyder resten af dagen i hotellets dejlige omgivelser.
Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.
Vi går straks i gang med eventyret! Næsten alle dage på denne rejse er der inkluderet interessante udflugter i selskab med rejselederen. Denne dag går halvdagsudflugten til hjertet af Malta, hvor den befæstede middelalderby Mdina ligger. Der er tale om en tidligere hovedstad, hvis historie strækker sig 4.000 år tilbage i tiden. Det var her, apostlen Paulus ifølge overleveringen boede efter at skibet, han var om bord på, forliste i år 60, og efter at have drevet rundt på åbent hav i 14 dage. Byen ligger på toppen af en klippe, og herfra har man udsigt over store dele af Malta. Inden for bymuren hersker en stilhed, der har givet byen tilnavnet ”Stilhedens by”. Små brolagte stræder, aristokratiske paladser og elegante pladser gør byen til en fascinerende oplevelse. Helt op til nutiden har Mdina været byen, der tiltrak adelige familier, og det kan tydelig ses, når man står ansigt til ansigt med de imponerende paladser, der ligger side om side i de skyggefulde gader. Husene i den skønne middelalderby ligger usædvanlig tæt og skaber herlig skygge, og da biler normalt ikke har adgang til byens historiske centrum, kan man gå rundt i ro og mag og beundre noget af den flotteste barokarkitektur på Malta. Vi ser bl.a. St. Pauls Cathedral bygget i perioden fra 1697 til 1702.
Vi kører den korte tur til Rabat, og her skal vi opleve St. Pauls Katakomber – en underjordisk labyrint af kristne begravelsespladser, der sammen med St. Agathes Katakomber dækker et område på 2.000 kvadratmeter. Det er muligt at komme ned i to af de 24 katakombere, der udgør St. Paul-afsnittet. Der knytter sig i øvrigt en interessant historie til St. Agathes Katakomber. Her holdt den hellige Agathe sig skjult efter at være flygtet fra kristenforfølgelserne på Sicilien, men hun vendte imidlertid tilbage og led martydøden. Efter besøget i katakomberne kører vi tilbage til St. Paul’s Bay, hvor resten af dagen er til fri disposition.
Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.
Denne dag kan du glæde dig til en halvdagstur med grøn frodighed og til en maltesisk frokost på landet. Vi kører først til Dingli Cliffs, der er det højeste punkt på øen (250 m), og vi nyder den smukke udsigt over Middelhavet. Dernæst kører vi til området, Buskett Gardens, i den frodige dal Wied Il-Luq. Her er vi omgivet af duftende citron- og appelsintræer, oliventræer, kaktus, pinjer, cypresser og en overdådighed af blomster. Buskett Gardens blev anlagt af malteserridderne, så de havde et sted at gå på jagt, og det er i dag et af de grønneste områder på Malta. I landsbyen Dingli besøger vi et lille familiedrevet spisested, der specialiserer sig i maltesiske retter. Under den “stående” frokost får vi blandt andet fornøjelsen af at smage bønnedippen “bigilla”, maltesisk “bruschetta”, den maltesiske kiks “galletti”, oliven dyppet i hvidløg og persille, oste- og bønnetærte, soltørrede tomater, oliventapenade, gedeost rullet i peber og hjemmelavet ravioli. Vi kører tilbage til hotellet, og du kan nyde eftermiddagen på egen hånd.
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.
St. Pauls Bay, hvor vi bor, er en af de skønneste bugter på Malta, og denne dag er afsat til at nyde solen, omgivelserne og livet på det dejlige resort. Men en idé kunne også være at tage til den nærliggende by Bugibba. Følger du havnepromenaden Qawra med de vajende palmer kommer du til byen, og specielt det ovale torv Pjazza tal-Bajja er stedet at slå sig ned og nyde folkelivet. En tur til øen Comino kan bestemt også anbefales. Øens store attraktion er Den Blå Lagune – en usædvanlig billedskøn bugt omgivet af det flotteste klippelandskab og med krystalklart vand. Der går færge fra Bugibba til øen, og rejselederen hjælper naturligvis med at arrangere det praktiske – også hvis der er noget andet, du gerne vil opleve.
Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.
Vi flyver tilbage til Danmark.
Inkluderede måltider: Morgenmad.
Benyt dig af muligheden for at forlænge din tur med en dejlig uge på samme hotel.
Prisen inkluderer:
På disse datoer er det muligt at forlænge (prisen er pr. person):
30. marts: kr. 3.495
6. april: kr. 3.495
27. april: kr. 3.495
4. maj: kr. 3.495
8. juni: kr. 3.995
7. september: kr. 4.495
14. september: kr. 4.495
21. september: kr. 3.995
28. september: kr. 3.995
5. oktober: kr. 3.995
12. oktober: kr. 3.995
Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.695
Tillæg for værelse med havudsigt: kr. 695
Det siger vores gæster om rejsen
“Vi har rejst med Risskov Rejser flere gange, altid tilfreds og anbefaler andre at gøre det samme.”
“Grethe Disén vidste alt om Maltas historie.”
Billund - Malta | 27/04-2018   kl. 10:30 | 27/04-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 04/05-2018   kl. 06:40 | 04/05-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 27/04-2018   kl. 16:45 | 27/04-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 04/05-2018   kl. 20:45 | 04/05-2018   kl. 23:55 |
Enkeltværelser er udsolgt, og sea view er ikke tilgælgeligt.
Billund - Malta | 04/05-2018   kl. 10:30 | 04/05-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 11/05-2018   kl. 06:40 | 11/05-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 04/05-2018   kl. 16:45 | 04/05-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 11/05-2018   kl. 20:45 | 11/05-2018   kl. 23:55 |
Billund - Malta | 11/05-2018   kl. 10:30 | 11/05-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 18/05-2018   kl. 06:40 | 18/05-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 11/05-2018   kl. 16:45 | 11/05-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 18/05-2018   kl. 20:45 | 18/05-2018   kl. 23:55 |
Billund - Malta | 25/05-2018   kl. 10:30 | 25/05-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 01/06-2018   kl. 06:40 | 01/06-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 25/05-2018   kl. 16:45 | 25/05-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 01/06-2018   kl. 20:45 | 01/06-2018   kl. 23:55 |
Billund - Malta | 08/06-2018   kl. 10:30 | 08/06-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 15/06-2018   kl. 06:40 | 15/06-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 08/06-2018   kl. 16:45 | 08/06-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 15/06-2018   kl. 20:45 | 15/06-2018   kl. 23:55 |
Billund - Malta | 07/09-2018   kl. 10:30 | 07/09-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 14/09-2018   kl. 06:40 | 14/09-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 07/09-2018   kl. 16:45 | 07/09-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 14/09-2018   kl. 20:45 | 14/09-2018   kl. 23:55 |
Billund - Malta | 14/09-2018   kl. 10:30 | 14/09-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 21/09-2018   kl. 06:40 | 21/09-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 14/09-2018   kl. 16:45 | 14/09-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 21/09-2018   kl. 20:45 | 21/09-2018   kl. 23:55 |
Billund - Malta | 21/09-2018   kl. 10:30 | 21/09-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 28/09-2018   kl. 06:40 | 28/09-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 21/09-2018   kl. 16:45 | 21/09-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 28/09-2018   kl. 20:45 | 28/09-2018   kl. 23:55 |
Billund - Malta | 28/09-2018   kl. 10:30 | 28/09-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 05/10-2018   kl. 06:40 | 05/10-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 28/09-2018   kl. 16:45 | 28/09-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 05/10-2018   kl. 20:45 | 05/10-2018   kl. 23:55 |
Billund - Malta | 05/10-2018   kl. 10:30 | 05/10-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 12/10-2018   kl. 06:40 | 12/10-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 05/10-2018   kl. 16:45 | 05/10-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 12/10-2018   kl. 20:45 | 12/10-2018   kl. 23:55 |
Billund - Malta | 12/10-2018   kl. 10:30 | 12/10-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 19/10-2018   kl. 06:40 | 19/10-2018   kl. 10:05 |
Billund - Malta | 19/10-2018   kl. 10:30 | 19/10-2018   kl. 13:50 |
Malta - Billund | 26/10-2018   kl. 06:40 | 26/10-2018   kl. 10:05 |
København - Malta | 19/10-2018   kl. 16:45 | 19/10-2018   kl. 20:00 |
Malta - København | 26/10-2018   kl. 20:45 | 26/10-2018   kl. 23:55 |
Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.
For aktuelle regler om hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.
Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.
Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.
Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.
Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Betalings- og kreditkort, især Visa, kan bruges næsten alle vegne. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis det bliver nødvendigt at spærre kortet.
Malta ligger i samme tidszone som Danmark og har sommertid samtidigt, så der er ingen tidsforskel.
Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.
Det er kutyme at give op til 10 % i drikkepenge til taxachauffører og på restauranter. Nogle restauranter lægger dog selv de 10 % på regningen. Hvis man betaler ved udgangen, står der en tallerken til drikkepenge. På hoteller lægges drikkepenge til stuepigen på natbordet. Desuden giver man håndører til dragere, piccoloer, dørvogtere, frisører, parkeringsvagter og toiletpassere.
Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, ellers fås de i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.
Malta har meget lidt kriminalitet. Pas dog på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er primært et fænomen i de større byer – også på Malta. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen.
Malta benytter 240 V og engelske 3-bens stik. Adapter kan købes lokalt eller lånes på nogle hoteller.
Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Der er færre og færre internetcaféer på Malta, da de fleste rejser med iPad eller smartphone. Til gengæld er WiFi meget udbredt på pubber og hoteller.
Maltas køkken bærer præg af, at øen gennem tiderne har været underlagt forskellige herskere. Maden er international og stammer fra forskellige lande, men her findes også nogle af Middelhavets bedste fiske- og skaldyrsretter. Det maltetiske køkken er kendt for kaninragout. Butterdejskagen Pastizzi med ricottaost eller ærtemos, er en lokal specialitet ligesom Bigilla, som er purerede bønner med olie og hvidløg. Smag også Imqaret, friturestegte daddelkager eller de små gedeoste, Gbejna. Den lokale øl hedder Cisk. Det maltesiske postevand kan sagtens drikkes, men det kan smage af salt, da det er afsaltet havvand, eller af klor, som tilsættes. Køb vand på flaske.
Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder. Det gælder også barer, cafeer og restauranter.
Butikker:
Mandag til fredag: Ca. 9-19 og frokost 13 – 16. Lørdag til 20. Mange supermarkeder holder åbent om søndagen.
Banker:
Mandag til fredag: 8.30 – 12.30, lørdag 8.30-11.30, om sommeren holder nogle åbent om eftermiddagen.
Museer:
Dagligt 9 – 17. Lukket på helligdage undt. søndag.
Benzintanke:
Mandag – lørdag 8-18.
Møde med en anden kultur
På strandene kan man være afslappet påklædt, men det er ikke tilladt at være topløs. Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er forbudt i flere kirker og museer. Se efter skilte ved indgangen. Husk at spørge først, hvis du vil fotografere personer.
Statsform: Malta er en republik.
Hovedstad: Hovedstaden er Valetta med 6513 indbyggere. Valetta er dog vokset sammen med byerne Floriana, Birkirkara, Qormi, Zabbar, San Ġwann, Fgura, Sliema og Ħamrun, hvor der tilsammen bor 100.000 mennesker.
Befolkning: Ca. 413.000
Religion: Overvejende katolikker, ca. 98%. Sprog: Maltesisk og Engelsk.
Areal: 316 km2 (Danmark 43.000 km²).
Højeste punkt: Ta´Dmejrek på 253 m.
Klima: Maltas klima er subtropisk. I foråret ligger temperaturen omkring 20 grader, og sommeren igennem er der 25 – 30 grader, og solen skinner hver dag. Sommeren på Malta strækker sig fra april til november. Det er i vintermånederne, at Malta får langt størstedelen af årets regn.