Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Udsigt over Vittoriosa Havn fra Valletta

Langtidsferie på Malta – sol & kultur

  22 dage fra kr. 12.995

Om rejsen

Brug vinterhalvåret på en langtidsferie på Malta – den solrige Middelhavsø. Malta består af 18 øer, hvoraf kun de tre af dem er beboede: Malta, Gozo og Comino. Med en fantastisk beliggenhed midt i Middelhavet indbyder Malta til dejligt vejr med mere end 300 solskinsdage om året. Middelhavsøen er desuden et kæmpemæssigt kulturhistorisk skatkammer, og øens historie strækker sig helt tilbage til oldtiden.

På denne 22-dages langtidsferie på Malta får du lunt forårsvejr, socialt samvær med en gruppe, og du bor på et dejligt hotel i et skønt område, der inviterer til afslapning og gåture. Alt sammen i selskab med den danske rejseleder Grethe Disén, der kender Malta ud og ind. Vi bor på Maltas nordøstlige kyst, og hotellet ligger midt på en dejlig strandpromenade med masser af liv og tæt på de hyggelige byer Bugibba, Qawra og St. Paul’s Bay.

Der er god tid til at opleve Malta på spændende udflugter med rejselederen, samtidig med at der er rig mulighed for at udforske området og øen på egen hånd.

Glæd dig fordi

 • det 4-stjernede hotel ved havet indbyder til ren afslapning
 • til aftensmaden er der inkluderet husets vin, sodavand, mineralvand, juice og kaffe
 • rejsen indeholder et stort og spændende udflugtsprogram
 • du ser det bedste af øerne Malta og Gozo
 • du mærker historiens vingesus i hovedstaden Valletta og fæstningsbyen Mdina
 • der er besøg i katakomberne under romerbyen Rabat
 • du oplever flere betydningsfulde UNESCO-lokaliteter
 • du smager maltesiske lækkerier i landsbyen Dingli

Danmarks bedste langtidsferie til Malta fordi

Basen er et lækkert 4-stjernet hotel, der ligger med udsigt over Middelhavet i St. Pauls Bay!

Du får Danmarks mest indholdsrige udflugtsprogram til en knivskarp pris!

Der er inkluderet halvpension samt øl, vin og vand til alle middage!

Danmarks bedste langtidsferie til Malta fordi

Hør en af vores rejseledere, Brian Hansen, fortælle om Malta og rundrejsen her:

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse og ankomst til Malta

  Vi ankommer til Malta, hvor vi de næste tre uger har udsigt til sol, afslapning på et dejligt 4-stjernet hotel, samvær og en række spændende udflugter. Fra lufthavnen kører vi til hotellet på den nordøstlige del af øen. Efter ankomst til hotellet har du resten af dagen til at lære det hyggelige område omkring hotellet at kende.

  Hotellet ligger ved den dejlige Qawra-promenade, som har alt, hvad hjertet begærer. Den 3 km lange promenade strækker sig hele vejen til St. Pauls Bay med masser af restauranter, caféer og barer. Fra hotellet er der ikke langt til de nærmeste byer Bugibba, hvor du kan finde mange forskellige butikker, og St. Paul’s Bay, der har udviklet sig fra en lille fiskerby til et pulserende centrum. Feriebyen Qawra har i løbet af de sidste år udviklet sig til en populær destination, og fra hotellet er der rig mulighed for at udforske det hyggelige område til fods.

  Vores rejseleder på turen har et stort kendskab til Malta. Ud over de inkluderede udflugter vil rejselederen arrangere gåture, ekstra udflugter og sociale arrangementer efter ønske og behov.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du under hele opholdet

  Seashells Resort at Suncrest

  Resortet  ligger ved St. Paul’s Bay på Maltas nordlige kyst ca. 10 km fra Valetta. Det 4- stjernede resort har en dejlig beliggenhed ved...

 • Dag 2 Gåtur i St. Paul's Bay-området

  Efter morgenmaden går vi fra hotellet langs med vandet til den hyggelige by Bugibba, hvor der er et fint udvalg af butikker, caféer og restauranter. Der er særligt hyggeligt på byens ovale torv Pjazza tal-Bajja, der ligger lige bag den idylliske havnepromenade. Her mødes både lokale og turister på bænkene under palmerne. Tilbage på hotellet er resten af dagen fri til afslapning eller udforskning af området på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Hovedstaden Valletta og den historiske by Vittoriosa

  Denne dag tager vi på opdagelse i Maltas hovedstad Valletta, men vi begynder faktisk i den nærliggende by Vittoriosa – hvor det er tankevækkende, at der allerede boede mennesker for 3.000 år siden. Først var det fønikerne, og de blev afløst af romerne. Så kom araberne og byggede fæstningsværker, og de blev efterfulgt af normannerne, der efterlod en kristen kirke. Korsridderne kom hertil i 1530, og de opbyggede på få år en hel by. Fra havnefronten er der en fantastisk udsigt over havnen og til Vallettas fæstningsværker. Fra den lille by Senglea, der ligger i forlængelse af Vittoriosa, sejler vi til Valletta, der blev indviet som den nye hovedstad i 1566. Hele byen er i dag på UNESCOs verdensarvsliste, og det skyldes ikke mindst, at byen har den højeste koncentration af seværdigheder i verden og er et overflødighedshorn af barokarkitektur, der omfatter både kirker og paladser.

  Vi besøger Stormesterens Palads, der har været Maltas administrative centrum, siden det blev bygget. Vi besøger også Johannitterordenens overdådige katedral, der ligger midt i byen. Den er opført i perioden 1573-78 og er en af de prægtigste barok-katedraler i verden. Vi slutter rundturen i Valleta i Upper Barraka Gardens og nyder omgivelserne og den flotte udsigt. Da der er tale om en halvdagstur, er der om eftermiddagen tid til oplevelser på egen hånd tilbage ved hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4-6 Dage på egen hånd

  Dagene er fri til at slappe af ved hotellet eller til at udforske området på egen hånd. Rejseleder Grethe Disén vil arrangere forskellige sociale aktiviteter og ekstra ture. Det kan være en sejltur eller en tur til nogle af de områder, der ikke er med i udflugtsprogrammet. Desuden vil Grethe være til rådighed hele tiden og være behjælpelig med tips til aktiviteter eller hjælpe med praktiske spørgsmål, f.eks. om hvordan man kommer rundt på øen.

  Inkluderede måltider: 3 x morgenmad og 3 x aftensmad.

 • Dag 7 Udflugt til Marsaxlokk og sejltur til Den Blå Grotte

  Halvdagsudflugten går i dag til det sydlige Malta, og ved kysten skal vi opleve Maltas mest spektakulære naturfænomen – Den Blå Grotte. Vi sejler ud til grotterne, hvor sollyset, der siver ned i grotterne, får koraler og mineraler til at oplyse det mørke vand i alle nuancer af blåt. Det fortælles, at man her ved grotterne kunne høre sirenerne synge så skønt, at søfolk sejlede på grund.

  Næste oplevelse er de to stenaldertempler Hagar Qim og Mnajdra, der ligger med 500 meters afstand. De er 4.500 år gamle og er ikke overraskende på UNESCOs verdensarvsliste. I forbindelse med udgravningerne er der fundet alternicher, altre med ornamenter og høje kultiske figurer, der nu befinder sig på Nationalmuseet i Valletta. Selve templerne består af store sten, og den største måler syv gange tre meter og vejer 20 tons!  Der ligger et nyt informationscenter i området, som giver en interessant introduktion til oplevelsen.

  Vi tager til den charmerende fiskerby Marsaxlokk, der emmer af typisk maltesisk atmosfære. Halvdelen af landets fiskerflåde holder til her, og havnefronten er et farveorgie af “luzzuer”, som er de karakteristiske, farvestrålende både, hvor der i stævnen findes et mytisk, beskyttende øje – et motiv, som allerede fønikerne brugte. Byen er et skønt sted at gå en tur, sidde på en café eller besøge en af byens kirker. Der vil være tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8-10 Dage på egen hånd

  De næste dage er på egen hånd. Dog står rejseleder Grethe Disén til rådighed, hvis du har spørgsmål til, hvad der er værd at se i området, og hvis der er stemning for det, arrangerer Grethe også gerne en fællestur.

  Du kan f.eks. gå en tur langs kysten forbi Qawra Tower og om på den anden side af tangen til den hyggelige gamle by Xemxija, der ligger i en skøn bugt. En dejlig gåtur på ca. en time-halvanden. Qawra er kendt for sine mange tårne bygget af riddere tilbage i 1637. Ved Qawra Point ligger et lille vagttårn, som i dag er en restaurant med autentisk indretning og stemning. På gåturen kommer du også forbi Wignacourt Tower, der i dag er et museum. Da det blev opført i 1609, blev det brugt som signaltårn på grund af sin strategiske beliggenhed, så man kunne varsle angreb til Valletta i løbet af kort tid.

  Inkluderede måltider: 3 x morgenmad og 3 x aftensmad.

 • Dag 11 Udflugt til Middelalderbyerne Mdina og Rabat

  Denne dag går halvdagsudflugten til hjertet af Malta, hvor den befæstede middelalderby Mdina ligger. Den tidligere hovedstads historie strækker sig mere end 4.000 år tilbage i tiden. Det var her, apostlen Paulus ifølge overleveringen boede efter at skibet, han var om bord på, forliste i år 60, og efter at have drevet rundt på åbent hav i 14 dage. Byen ligger på toppen af en klippe, og herfra har man udsigt over store dele af Malta. Inden for bymuren hersker en stilhed, der har givet byen tilnavnet ”Stilhedens by”. Små brolagte stræder og aristokratiske og elegante pladser gør byen til en fascinerende oplevelse. Helt op til nutiden har Mdina været byen, der tiltrak adelige familier, og det kan tydelig ses, når man står ansigt til ansigt med de imponerende paladser, der ligger side om side i de skyggefulde gader. Husene i den skønne middelalderby ligger usædvanligt tæt og skaber herlig skygge, og da biler normalt ikke har adgang til byens historiske centrum, kan man gå rundt i ro og mag og beundre noget af den flotteste barokarkitektur på Malta. Vi ser bl.a. St. Paul’s Cathedral bygget i perioden fra 1697 til 1702.

  Vi kører den korte tur til Rabat, og her skal vi opleve St. Pauls Katakomber – en underjordisk labyrint af kristne begravelsespladser, der sammen med St. Agathes Katakomber dækker et område på 2.000 kvadratmeter. Det er muligt at komme ned i to af de 24 katakomber, der udgør St. Paul-afsnittet. Der knytter sig i øvrigt en interessant historie til St. Agathes Katakomber. Her holdt den hellige Agathe sig skjult efter at være flygtet fra kristenforfølgelserne på Sicilien, men hun vendte imidlertid tilbage og led martyrdøden. Efter besøget i katakomberne kører vi tilbage til hotellet ved St. Paul’s Bay, hvor resten af dagen er til fri disposition.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 12-13 Dage på egen hånd

  St. Paul’s Bay, hvor vi bor, er en af de skønneste bugter på Malta. De næste to dage er afsat til at nyde solen, omgivelserne og livet på det dejlige resort. En idé kunne også være en tur til øen Comino. Øens store attraktion er Den Blå Lagune – en usædvanlig billedskøn bugt omgivet af det flotteste klippelandskab og med krystalklart vand. Der afgår færge fra Bugibba til øen, og rejselederen hjælper naturligvis med at arrangere det praktiske – også hvis der er noget andet, du gerne vil opleve.

  Inkluderede måltider: 2 x morgenmad og 2 x aftensmad.

 • Dag 14 Udflugt til øen Gozo med Ggantija-templerne og Kalypso-grotten

  I dag er der en heldagstur på programmet til halvøen Cirkewwa, der ligger på Maltas nordkyst. Herfra skal vi med færgen til øen Gozo. Selv om strædet, der adskiller Gozo fra Malta, kun er på fem km, oplever man en markant forskel. Gozo er en grøn og frugtbar ø og mere uspoleret end Malta, og mentaliteten er også anderledes end på hovedøen. Faktisk laver gozitanerne morsomme sange om folk fra Malta, mens gozitanerne bliver hængt ud i vittigheder. Sejlturen til Gozo tager ca. 25 min., og første oplevelse på øen er citadellet i Victoria, der ligger på en bakketop med en fantastisk udsigt over Gozo. Citadellet stammer fra den sene middelalder og er anlagt af Johanitterne, men bakketoppen har været befæstet siden stenalderen. Vi går på opdagelse i citadellet og får et indtryk af, hvad der har udspillet sig bag de beskyttende mure.

  Ggantija-templerne er en af landets store attraktioner. Templerne dateres til ca. år 4.000 f. Kr. og er altså ældre end pyramiderne i Egypten og Stonehenge i England. De UNESCO-fredede templer blev genopdaget i begyndelsen af 1900-tallet. Ggantija betyder “kæmpe”, da de lokale troede, at templerne var blevet bygget af kæmper, eftersom flere af stenene vejer næsten 20 tons.

  Vi når sikkert også at gå en tur og drikke en kop kaffe i den charmerende lille by Xxlendi. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til Malta og nyder resten af dagen i hotellets dejlige omgivelser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 15-19 Dage på egen hånd

  De næste dage er frie til at slappe af på hotellet og nyde det dejlige område. Rejselederen står til rådighed og kommer gerne med idéer til, hvad du kan opleve på den dejlige ø. Der er kun 16 km til Valletta, hvis du ønsker at udforske hovedstaden på egen hånd. “Mirakelkirken” i Mosta er bestemt også et besøg værd. Kirken er Europas tredjestørste kuppelkirke og en af Maltas mest populære seværdigheder på grund af den særlige historie. Under 2. verdenskrig røg en tysk bombe ned gennem kirkens kuppel midt under en gudstjeneste. Men den eksploderede ikke, og deraf fik kirken navnet “Mirakelkirken”.

  På dag 16-17 er der mulighed for at tilkøbe en 2-dages udflugt til Sicilien, hvor du oplever Siracusas gamle bydel, bjergbyen Taormino, vulkanen Etna og den smukke by Noto. Der overnattes i Naxos.

  Inkluderede måltider: 5 x morgenmad og 5 x aftensmad

 • Dag 20 Dingli-klipperne og maltesisk frokost på landet

  Glæd dig til en halvdagstur med smuk natur, grøn frodighed og maltesisk frokost på landet. Vi kører først til Dingli Cliffs, der er det højeste punkt på øen (250 m), og vi nyder den smukke udsigt over Middelhavet. Dernæst kører vi til området, Buskett Gardens, i den frodige dal Wied Il-Luq. Her er vi omgivet af duftende citron- og appelsintræer, oliventræer, kaktus, pinjer, cypresser og en overdådighed af blomster. Buskett Gardens blev anlagt af malteserridderne, så de havde et sted at gå på jagt, og det er i dag et af de grønneste områder på Malta.

  I landsbyen Dingli besøger vi et lille familiedrevet spisested, der specialiserer sig i maltesiske retter. Til frokost får vi blandt andet fornøjelsen af at smage bønnedippen “bigilla”, maltesisk “bruschetta”, den maltesiske kiks “galletti”, oliven dyppet i hvidløg og persille, oste- og bønnetærte, soltørrede tomater, oliventapenade, gedeost rullet i peber og hjemmelavet ravioli. Tilbage ved hotellet i St. Paul’s Bay er resten af dagen fri på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 21 Sidste dag på egen hånd

  Nyd den sidste dag ved hotellet og gå en tur langs strandpromenaden i det skønne område.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 22 Hjemrejse

  Efter 22 skønne dage på Malta kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
 • Halvpension på hotellet: 21 x morgenmad og 21 x aftensmad
 • Husets vin, sodavand, mineralvand, juice og kaffe inkluderet til aftensmaden
 • Frokost med maltesiske specialiteter (dag 20)
 • Al transport og udflugter inkl. entreer jf. program (værdi af entréer kr. 475)
 • Halvdagsudflugt til Rabat og Mdina inkl. byvandring og besøg i St. Paul-katakomberne
 • Heldagsudflugt til øen Gozo inkl. Citadellet i Victoria, Ggantija-templerne, Kalypso-grotten og pilgrimskirken Ta'Pinu
 • Heldagsudflugt til Valletta inkl. besøg på Stormesterens Palads, St. Johs Co-Cathedral og Upper Barraka Gardens
 • Halvdagsudflugt til det vestlige Malta inkl. Dingli Cliffs, Buskett Gardens og frokost hos en lokal familie
 • Halvdagsudflugt til fiskerbyen Marsaxlokk inkl. sejltur i Den Blå Grotte, templerne ved Hagar Qim
 • Engelsktalende lokalguide på udflugterne
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Værelse med havudsigt kr. 1.195 Bemærk: Vi har kun et begrænset antal værelser, hvorfor bestillingen først er godkendt ved endelig ordrebekræftelse
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 19 februar 2019 22 dage Grethe Disén Billund
  København
  Kr. 12.995 Udsolgt Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Frankfurt 19/02-2019   kl. 07:00 19/02-2019   kl. 08:30
   Frankfurt - Malta 19/02-2019   kl. 10:35 19/02-2019   kl. 13:05
   Malta - Frankfurt 12/03-2019   kl. 13:55 12/03-2019   kl. 16:35
   Frankfurt - Billund 12/03-2019   kl. 21:50 12/03-2019   kl. 23:10
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Frankfurt 19/02-2019   kl. 06:40 19/02-2019   kl. 08:10
   Frankfurt - Malta 19/02-2019   kl. 10:35 19/02-2019   kl. 13:05
   Malta - Frankfurt 12/03-2019   kl. 13:55 12/03-2019   kl. 16:35
   Frankfurt - København 12/03-2019   kl. 22:05 12/03-2019   kl. 23:30
   Se flytider
 • 18 februar 2020 22 dage Billund
  København
  Kr. 12.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 18/02-2020   kl. 07:00 18/02-2020   kl. 08:30
   Frankfurt - Malta 18/02-2020   kl. 10:35 18/02-2020   kl. 13:05
   Malta - Frankfurt 10/03-2020   kl. 13:55 10/03-2020   kl. 16:35
   Frankfurt - Billund 10/03-2020   kl. 21:50 10/03-2020   kl. 23:10
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 18/02-2020   kl. 06:40 18/02-2020   kl. 08:10
   Frankfurt - Malta 18/02-2020   kl. 10:35 18/02-2020   kl. 13:05
   Malta - Frankfurt 10/03-2020   kl. 13:55 10/03-2020   kl. 16:35
   Frankfurt - København 10/03-2020   kl. 22:05 10/03-2020   kl. 23:30
   Se flytider
 • 10 marts 2020 22 dage Billund
  København
  Kr. 12.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 10/03-2020   kl. 07:00 10/03-2020   kl. 08:30
   Frankfurt - Malta 10/03-2020   kl. 10:35 10/03-2020   kl. 13:05
   Malta - Frankfurt 31/03-2020   kl. 13:55 31/03-2020   kl. 16:35
   Frankfurt - Billund 31/03-2020   kl. 21:50 31/03-2020   kl. 23:10
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 10/03-2020   kl. 06:40 10/03-2020   kl. 08:10
   Frankfurt - Malta 10/03-2020   kl. 10:35 10/03-2020   kl. 13:05
   Malta - Frankfurt 31/03-2020   kl. 13:55 31/03-2020   kl. 16:35
   Frankfurt - København 31/03-2020   kl. 22:05 31/03-2020   kl. 23:30
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Malta

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Betalings- og kreditkort, især Visa, kan bruges næsten alle vegne. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis det bliver nødvendigt at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Malta ligger i samme tidszone som Danmark og har sommertid samtidigt, så der er ingen tidsforskel.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er kutyme at give op til 10 % i drikkepenge til taxachauffører og på restauranter. Nogle restauranter lægger dog selv de 10 % på regningen. Hvis man betaler ved udgangen, står der en tallerken til drikkepenge. På hoteller lægges drikkepenge til stuepigen på natbordet. Desuden giver man håndører til dragere, piccoloer, dørvogtere, frisører, parkeringsvagter og toiletpassere.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, ellers fås de i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Malta har meget lidt kriminalitet. Pas dog på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er primært et fænomen i de større byer – også på Malta. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen.

  Elektricitet

  Malta benytter 240 V og engelske 3-bens stik. Adapter kan købes lokalt eller lånes på nogle hoteller.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Der er færre og færre internetcaféer på Malta, da de fleste rejser med iPad eller smartphone. Til gengæld er WiFi meget udbredt på pubber og hoteller.

  Mad & drikke

  Maltas køkken bærer præg af, at øen gennem tiderne har været underlagt forskellige herskere. Maden er international og stammer fra forskellige lande, men her findes også nogle af Middelhavets bedste fiske- og skaldyrsretter. Det maltetiske køkken er kendt for kaninragout. Butterdejskagen Pastizzi med ricottaost eller ærtemos, er en lokal specialitet ligesom Bigilla, som er purerede bønner med olie og hvidløg. Smag også Imqaret, friturestegte daddelkager eller de små gedeoste, Gbejna. Den lokale øl hedder Cisk. Det maltesiske postevand kan sagtens drikkes, men det kan smage af salt, da det er afsaltet havvand, eller af klor, som tilsættes. Køb vand på flaske.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder. Det gælder også barer, cafeer og restauranter.

  Åbningstider

  Butikker:
  Mandag til fredag: Ca. 9-19 og frokost 13 – 16. Lørdag til 20. Mange supermarkeder holder åbent om søndagen.
  Banker:
  Mandag til fredag: 8.30 – 12.30, lørdag 8.30-11.30, om sommeren holder nogle åbent om eftermiddagen.
  Museer:
  Dagligt 9 – 17. Lukket på helligdage undt. søndag.
  Benzintanke:
  Mandag – lørdag 8-18.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  På strandene kan man være afslappet påklædt, men det er ikke tilladt at være topløs. Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er forbudt i flere kirker og museer. Se efter skilte ved indgangen. Husk at spørge først, hvis du vil fotografere personer.

 • Fakta

  Statsform: Malta er en republik.
  Hovedstad: Hovedstaden er Valetta med 6.513 indbyggere. Valetta er dog vokset sammen med byerne Floriana, Birkirkara, Qormi, Zabbar, San Ġwann, Fgura, Sliema og Ħamrun, hvor der tilsammen bor 100.000 mennesker.
  Befolkning: Ca. 416.300.
  Religion: Overvejende katolikker, ca. 98%.
  Sprog: Maltesisk og engelsk.
  Areal: 316 km²(Danmark 43.000 km²).
  Højeste punkt: Ta’ Dmejrek på 253 m.
  Klima: Maltas klima er subtropisk. I foråret ligger temperaturen omkring 20 grader, og sommeren igennem er der 25 – 30 grader, og solen skinner hver dag. Sommeren på Malta strækker sig fra april til november. Det er i vintermånederne, at Malta får langt størstedelen af årets regn.