Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Merara Pavilion i Marrakech - Risskov Rejser

Omfangsrigt og varieret program, hvor alt er inkluderet

Omfangsrigt og varieret program, hvor alt er inkluderet

Marokko – 1001 nats eventyr

8 dage fra 8.995 kr.

Denne rundrejse tager dig med til et magisk land på kanten af det afrikanske kontinent med 800 km kystlinje ud til Atlanterhavet og det tørre Vestsahara som nabo i syd. Men det er ikke blot geografisk, at modsætningerne er slående. Med byernes farverige markedspladser, rigt udsmykkede paladser, stemningsfulde medinaer, imponerende moskéer og fransk kolonistilsarkitektur føler man sig hensat til 1001 nats eventyr.

Ud over spændende besøg i de fire kongebyer Marrakech, Fez, Meknès og Rabat oplever du også den UNESCO-fredede romerske ruinby Volubilis og Marokkos kontrastfyldte landskaber, bl.a. de frodige sletter og dale, hvor der dyrkes appelsiner, figner og oliven. Du tilbringer de første dage i eksotiske Marrakech, hvor den berømte medina er indbegrebet af 1001 nats eventyr, og når du går i den labyrintiske medina er det som at bevæge sig gennem en by, hvor tiden har stået stille i mange år. Rejsen er også et fascinerende møde med det autentiske Marokko blandt de lokale, hvor du oplever farverige basarer, smukke moskéer og historiske monumenter. 

Glæd dig fordi

 • du besøger de fire UNESCO-fredede kongebyer: Fez, Marrakech, Meknès og Rabat
 • du oplever basarerne i Fez og Marrakech
 • der er kørsel gennem smukke landskaber, bl.a. Atlasbjergene og frodige sletter
 • der er besøg ved den UNESCO-fredede romerske ruinby Volubilis
 • der er inkluderet frokoster og middage på gode marokkanske restauranter
 • du spiser middag på Rick’s Café i Casablanca, der er kendt fra filmen
 • du kommer indenfor i den overdådige Hassan II Moské
 • du oplever folkelivet på Jeema el-Fna-pladsen i Marrakech

 

Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 8.995 kr.
Afrejse fra
København

Danmarks bedste rundrejse til Marokko fordi

Vi har sammensat et omfangsrigt og varieret program, hvor alt er inkluderet!

Du oplever de farverige medinaer i Marrakech, Fez og Meknés

Vi bor på centrale hoteller og har inkluderet helpension – vi spiser bl.a. flere måltider på gode, håndplukkede restauranter

Danmarks bedste rundrejse til Marokko fordi

Hør rejseleder Christian fortælle om rundrejsen her

Mød din rejseleder

Christian Rosenberg - Produktchef / grupper - Risskov Rejser
Oplev Marokko med Christian Rosenberg

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, både som rejseleder og som producent af vores grupperejser med dansk rejseleder. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og han har i mange år boet og arbejdet i udlandet. Favoritrejsemålene er mange, men bl.a. Marokko har en særlig plads i hans hjerte. Christian er uddannet teolog fra Københavns Universitet og er en dygtig formidler af sin store viden.


Læs mere om Christian Rosenberg

Oplev Marokko med Ole Thomsen

Rejseleder Ole Thomsen har boet i Mellemøsten igennem flere år, og han har tidligere været guide for amerikanske turistgrupper i Mellemøsten. Ole har et stort kendskab til de lokale forhold i bl.a. Jordan og Marokko, og han glæder sig meget til at tage dig med på vores rundrejse til Marokko!


Læs mere om Ole Thomsen

Ole Thomsen - Rejseleder - Risskov Rejser
Henrik Dahl - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Marokko med Henrik Dahl

Rejseleder Henrik Dahl har været rejseleder siden 2001, og når han bliver spurgt om hvilket land, by eller rundrejse, han foretrækker, så er svaret hver gang, at han slet ikke har favoritter. Han mener nemlig, at alle lande og byer har hver deres charme, og at alle rejser har deres helt særlige højdepunkter. Henrik glæder sig især til at være med til at give de rejsende en masse gode rejseminder. Han elsker at formidle sin store viden, og så ser han det som en af sine vigtigste opgaver at sørge for alt det praktiske undervejs på rejsen, så de rejsende får mere tid til at suge de mange indtryk til sig.


Læs mere om Henrik Dahl

Oplev Marokko med Henriette Berg Hansen

Henriette Berg Hansen har været rejseleder siden 1999, og hun har derfor en enorm erfaring, som kommer dig til gode. Henriette er desuden en meget alsidig rejseleder, der altid udviser stort engagement og professionalisme, og hun glæder sig til at ledsage dig på en eventyrlig rejse til Marokko.


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Thomas Stockmarr - Marokko - Risskov Rejser
Oplev Marokko med Thomas Stockmarr

Thomas har rejst i adskillige lande, og det, som driver Thomas som rejseleder, er at sørge for, at rejsedeltagerne får oplevelser ud over det sædvanlige og at de føler, at de kommer under huden på menneskene i de lande, som besøges.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Tag med historiker Ole Fournais til Marokko

Ole Fournais er en garvet rejseleder, som har rejst i det meste af Europa, USA, Canada og Marokko. Ole har kulturhistorien i fokus, og som rejseleder sætter han ære i at finde nogle interessante, spændende og pittoreske steder, så hans gæster kan få nogle usædvanlige oplevelser.


Læs mere om Ole Fournais

Oplev Marokko med Henrik Normann

Henrik Normann er en meget erfaren rejseleder med en bachelorgrad i idhistorie/religionsvidenskab fra Aarhus Universitet. Han har en meget stor viden om marrokansk historie og kultur og er en dygtig formidler med har et unikt talent for at organisere og få en rejse til at flyde naturligt. Det hele tilsat en god portion humor og glimt i øjet!


Læs mere om Henrik Normann

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Marrakech

  Vi ankommer sent om aftenen til den røde by, Marrakech, og kører den korte vej til hotellet, der ligger i den nye bydel Ville Nouvelle, der blev anlagt af franskmændene, da Marokko var en fransk koloni.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hotel Diwane

  Det dejlige Hotel Diwane ligger centralt i Marrakech kun 10 min. kørsel fra den berømte plads Djemaa el Fna og det store marked. Hotellet indbyde...

 • Dag 2 Sightseeing i Marrakechs kasba med Badi- og Bahia-paladserne og Saadi-gravene

  Vi starter vores marokkanske eventyr i Marrakech. De gamle marokkanske byer var opdelt i to områder, medinaen og kasbaen. I medinaen boede folket, og i kasbaen lå de kongelige og adelige paladser. Kasbaen er målet for vores byvandring, som begynder ved den tusind år gamle port Bab Agnou, der markerer indgangen til området.

  Næste stop er Saadi-dynastiets grave, der stammer tilbage fra 1600-tallet, men som først blev opdaget i 1917. Gravområdet var i al den tid blevet forseglet og glemt af omverdenen. Saadi-dynastiet kontrollerede Marokko fra Marrakech, og gravanlægget indeholder noget af det smukkeste klassiske marokkanske arkitektur. Vi ser gravene, inden vi begiver os gennem kasbaen og det gamle jødiske kvarter, mellahen, til det smukke Badi-palads fra 1500-tallet. Badi-paladset ligger i dag hen som en ruin, men giver et uovertruffen indblik i klassisk paladsarkitektur med nedsunkne haver og rindende vand. Paladsets størrelse giver også et indtryk af den rigdom, der dengang fandtes. Ikke langt fra Badi-paladset ligger det smukke Bahia-palads fra 1800-tallet, som vi også besøger og går gennem de smukt dekorerede værelser. Herefter spiser vi frokost på en god marokkansk restaurant i området.

  Resten af dagen er sat af til egne oplevelser. Det kan anbefales at besøge den smukke Majorelle-have. Haven er anlagt af den franske maler Jacques Majorelle i 1920’erne, men i dag er parken renoveret af den franske modeskaber Yves Saint Laurent med en farverig blå bungalow som omdrejningspunkt. Her snor små stier sig gennem den frodige oase, hvor man bl.a. finder skyggefulde kroge med kaktusskulpturer. Du kan også vælge at besøge Marrakech fotomuseum, der absolut også er et besøg værd – specielt udsigten fra tagterrassen er uovertruffen. Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Vandfaldene ved Ouzoud og kørsel gennem Atlasbjergene

  Vi forlader Marrakech og kører til de smukke Atlasbjerge 150 km nordøst for Marrakech, hvor Nordafrikas højeste vandfald ligger. Her stopper vi og nyder omgivelserne. Vandet springer ud fra klippesiderne, falder mere end 100 m ned i dalen og ender i en stille flydende flod. På vores vej gennem bjergene får vi et unikt indblik i et andet Marokko, hvor berberne, den oprindelig befolkning, lever. Vi spiser frokost i landsbyen Demnat ved vandfaldene og fortsætter til vores hotel der ligger for foden af Atlasbjergene mellem byerne Beni Mellal og Ouzoud. Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Le Tazarkount

  Dette skønne spa-hotel ligger på vejen mellem Marrakech og Fez midt i en smuk olivenlund for foden af Atlasbjergene. Hotellet har to swimmingpool...

 • Dag 4 Byvandring i kongebyen Meknès og videre til Fez

  Vi kører fra Afourer gennem et af Marokkos store landbrugsområder, hvor man dyrker store mængder af frugt og grøntsager. Målet er den gamle kongeby Meknés. Byen blev grundlagt i 1600-tallet af sultanen Moulay Ismail. Moulay Ismail gik i gang med et kolossalt byggearbejde og forvandlede den lille provinsby til en af Marokkos prægtige kongebyer med et kæmpe palads, kongelige stalde, moskeer og prægtige porte. Vi ser den smukke og rigt dekorerede port Bab Mansour, der ligger ved byens store plads, inden vi bevæger os ind i medinaen, hvor vi skal se koranskolen Bou Inania. Vi går langs ruinerne af det gamle kongepalads og ser resterne af de gamle kongelige stalde.

  Efter besøget i Meknés fortsættes der til Fez, hvor vi overnatter to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  Atlas Volubilis Fes

  Det lækre 4-stjernede hotel ligger i hjertet af Fes, men alligevel finder man en stor have med et dejlig stort poolområde, hvor man kan slænge s...

 • Dag 5 Farverige oplevelser i Fez med byvandring og besøg i medinaen

  Fez er et af højdepunkterne på enhver rejse til Marokko. Byen er den ældste af de fire marokkanske kongebyer og er den mest komplette middelalderby i den arabiske verden. Siden grundlæggelsen i 789 e.Kr. har byen været placeret i hjertet af Marokkos historie som hovedstad og som landets intellektuelle og spirituelle centrum. Den smukke by overrasker os med kontrasten mellem den pæne, friserede franske bydel og den gamle, middelalderlige medina med krogede gader og et mylder af mennesker i farverige klædedragter.

  Et af de steder vi skal besøge, er selvfølgelig Fez’ kæmpestore og livlige medina. Her snor ikke mindre end 9.000 smalle gader sig som en labyrint og sætter sanserne på overarbejde med lyde, farver og dufte. Vi går på opdagelse i medinaens historiske huse, fantastiske fontæner, farverige butikker og basarer og majestætiske moskéer. Vi spiser frokost på Merinides Fez, der ligger en klassisk smuk bygning midt i medinaen.

  På vores rundtur i Fez ser vi også den berømte fontæne på Najjarine-torvet, som er kunstfærdigt udsmykket med mosaik, og den imponerende Karaouine-moské, der er hjemsted for verdens ældste universitet, Al-Karaouine, som interessant nok er grundlagt af en kvinde. Dagen afsluttes i den nye bydel Fez Jdid, som blev grundlagt i 1276, og som er en farverig og livlig oplevelse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 6 Den UNESCO-fredede romerske ruinby, Hassan-tårnet, kasbaen i Rabat og middag på legendariske Rick’s Café

  Efter morgenmaden kører vi til den gamle romerske ruinby Volubilis, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Volubilis er den bedst bevarede romerske by i denne del af Nordafrika og var i romertiden provinshovedstad. Vi går en tur gennem ruinområdet, der ligger smukt placeret midt i det frodige, bakkede landskab.

  Vi spiser frokost på Palais Terrab, inden vi kører til Atlanterhavet til uovertrufne Rabat, Marokkos hovedstad. Her går vi en tur i den spændende kasba, hvor vi stifter bekendtskab med de mange store bygningsværker og ser det gamle paladsområde, der ligger i en andalusisk have. Fra kasbaen kører vi gennem den nye bydel op til Mohammed V’s mausoleum og Hassan-tårnet – en minaret fra 1100-tallet, som troner majestætisk i landskabet med en tilhørende moské, der aldrig er blevet færdigbygget.

  Sidst på eftermiddagen kører vi langs havet til sagnomspundne Casablanca, som Ingrid Bergman og Humphrey Bogart sikrede et evigt romantisk skær. I filmen ”Casablanca” er Rick’s Café omdrejningspunktet for den smukke kærlighedshistorie. I 2004 blev dørene åbnet for en ny Rick’s Café, hvor indretningen er som i filmen, og hvor der hver aften bliver spillet ”As Time Goes by”. Vi spiser middag på Rick’s Café, inden vi kører til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Hotel Suisse

  Hotellet ligger få minutters gang fra stranden og har egen restaurant, der serverer marokkanske og internationale retter. Desuden er der en bar, p...

 • Dag 7 Byrundtur i Casablanca og tilbage til Marrakech

  Efter morgenmaden skal vi stifte nærmere bekendtskab med Marokkos største by og økonomiske centrum, Casablanca. Byen er vokset enormt de sidste 100 år og er gået fra at være en mindre by ved havet til at være en millionby. Casablanca betyder ”det hvide hus”, og det ses i byens centrum med dens mange hvidkalkede art deco-bygninger der er et tydeligt levn fra den franske koloniperiode. Vi ser nærmere på de mange smukke bygninger i området omkring byens store torv, Mohammed V-torvet.

  Ved havet ligger en af det moderne Marokkos prægtigste bygninger, Hassan II-moskeen. Den 210 m høje minaret fungerer som byens vartegn og udstillingsvindue for det allerbedste marokkanske håndværk. Vi oplever både moskéen ude- og indefra. Senere nyder vi en frokost på fiskerestauranten Palais Des Merinides, inden vi kører tilbage til Marrakech, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Her vil der være tid til at få et sidste blik på Jeema el-Fna-pladsen, inden vi spiser aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Her bor du dag 7

  Hotel Diwane

  Det dejlige Hotel Diwane ligger centralt i Marrakech kun 10 min. kørsel fra den berømte plads Djemaa el Fna og det store marked. Hotellet indbyde...

 • Dag 8 Byrundtur i medinaen inkl. afskedsmiddag og hjemrejse

  Marrakechs medina emmer af magi og eksotiske mysterier. Vi starter vores byrundtur med at gå gennem de okkerfarvede bymure fra 1100-tallet, der omringer hele den UNESCO-fredede medina. Det første, der møder os, er den elegante Koutoubia-moske med dens smukke minaret. Dernæst skal vi besøge den verdensberømte plads Jeema el Fna. Her møder man i dagtimerne spåkoner, slangetæmmere, bavianer, vandsælgere og akrobater i et inferno af larm. Om aftenen forvandles torvet til ét stort madmarked med boder, der serverer lækre marokkanske retter som tagine og couscous, og det er også her, du kan smage på både snegle og fårehoveder. Fna-pladsen er desuden indgangen til de mange souker (basarer).

  Vi slutter dagen og rejsen af med en klassisk marokkansk middag på en god marokkansk restaurant.

  Efter afskedsmiddagen kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 240)
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode centralt beliggende 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 7 x frokost og 7 x aftensmad
 • Byvandring i Marrakech' medina og kasba med Jeema el-Fna, soukerne, Ben Youssef-skolen, Badi og Bahia-paladserne og Saadi-gravene.
 • Besøg ved Ouzoud-vandfaldene
 • Kørsel gennem Atlasbjergene
 • Byvandring i Fez' gamle bydele med Bou Inania-madrassen, traditionelt lædergarveri og soukerne
 • Besøg i Meknès med de kongelige stalde og medinaen
 • Besøg ved den UNESCO-fredede romerske ruinby Volubilis
 • Vandring i Rabats gamle kasba
 • Besøg ved Hassantårnet i Rabat
 • Byrundtur i Casablanca inkl. indgang til Hassan-moskéen
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.495
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Marokko

  Pas og visum

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Marokko, hvis rejsen er under tre måneders varighed. Dog skal passet være gyldigt min. tre måneder efter endt ophold.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri/stivkrampe og Hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den marokkanske valuta hedder marokkanske dirham (MAD). Der findes hæveautomater, banker og vekselkontorer i alle større byer. Visa, Eurocard og MasterCard fungerer bedst. Danske kroner kan veksles i banker, på vekselkontorer og hoteller uden gebyr. Der gives næsten samme kurs overalt.

  Det er ikke tilladt at udføre dirham i kontanter fra Marokko. Du kan ikke veksle marokkanske dirham uden for landet, og du kan heller ikke betale med dirham i taxfreebutikkerne i lufthavnen eller på flyet. Har du dirham tilbage efter ferien, kan du veksle til konvertibel valuta i lufthavnen inden paskontrollen før afrejsen. Du får som regel pengene udbetalt i euro. For at veksle dirham tilbage til f.eks. euro i Marokko kræves det, at du har en kvittering på, at du enten har hævet eller vekslet penge i Marokko. Gem derfor kvitteringerne, når du hæver eller veksler penge i Marokko.

  Brugen af kreditkort bliver mere og mere udbredt i Marokko, og der er efterhånden hæveautomater i de fleste større byer. Desuden tager flere hoteller, forretninger og restauranter også imod kreditkort. Det anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Marokko skifter ikke til vintertid. Marokko har i perioden med vintertid i Danmark samme tid som i Danmark. Ved sommertid er Marokko en time bagud.

  Transport i Marokko

  Busserne i Marokko har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindelig kutyme at give drikkepenge i Marokko til personer, der arbejder i servicebranchen. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen, enkelte steder er drikkepenge inkluderet i prisen som en serviceskat. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguide, piccoloer og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Marokko, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis, og man skal udvise agtpågivenhed ved større forsamlinger. Lommetyve er et storbyfænomen – også i Marokko. Opbevar derfor penge, pas og kreditkort tæt på kroppen, og vær ekstra opmærksom i større menneskemængder. Det anbefales at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Strømstyrke 220 volt AC, 50 Hz. I nogle ældre bygninger er strømkilden dog 110 volt AC, 50Hz. Det kan være nødvendigt med adapter, da stikkene kan være forskellige fra de danske.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Marokkos nationalret må næsten siges at være tagine. En tagine er et glaseret lerfad med kegleformet låg, som bruges til at tilberede forskellige retter. En tagine består typisk af enten kød eller fisk, forskellige grøntsager, urter og krydderier, serveret med brød. Brød er en essentiel del af ethvert måltid, og der ligger gerne et bageri eller en fælles ovn i ethvert nabokvarter.

  Andre retter, som er typisk marokkanske er couscous, pastilla og forskellige former for streetfood. Couscous er små hvedegryn, der over en tidskrævende proces er rullet, herefter dampet og æltet med smør. Dette serveres ofte til grøntsager eller med brød. Pastilla er en slags tærte med fyld af f.eks. mandler, due- eller kyllingekød. Derudover kan man opleve mange forskellige smagsoplevelser på street food med de mange madboder, som serverer forskellige lokale retter.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vær desuden opmærksom på, at juice, der købes på markeder, ikke skal være blandet op med postevand. Vand på flaske kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  I den nordlige del af Marokko kan aftenerne kan være kølige, men ellers anbefales påklædning til varmt vejr og fodtøj til at vandre i. I det tidlige forår kan der forekomme regn specielt i de nordlige områder. Medbring derfor en regnjakke.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen anbefales det at udvise respekt for landet, man besøger. Som gæst i Marokko skal man især være opmærksom på passende påklædning, når vi besøger moskéer og andre hellige steder. Det er en god idé altid at være pænt og konservativt påklædt med en passende længde på shorts/nederdel – altid til under knæet – og tildækkede skuldre. Dette gælder for både mænd og kvinder.

  Det er ikke tilladt at fotografere alle steder, så vær opmærksom på påbud. Nogle kvinder i de mere konservative landområder vil heller ikke fotograferes, så spørg derfor altid, så du ikke fornærmer nogen. Hvis du er ude et sted og spiser uden bestik, som det er kutyme i Marokko, er det uhøfligt at spise og røre ved maden med venstre hånd – med mindre man er venstrehåndet.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold i retning af, hvad vi kender fra Danmark. Jo længere væk fra byerne man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Det anbefales at medbringe håndsprit.

  Idéer til indkøb

  Marokko laver fantastiske, farvestrålende tæpper i forskellige størrelser, dog er de ægte håndvævede meget dyre. Billigere ting af god kvalitet inkluderer læder- og kobbervarer, herunder tasker, sko, lamper og fade. Ofte er det kamellæder, der bliver brugt – husk at tjekke, om det er ægte læder. Krydderier er også gode at købe med hjem, dog kan kvaliteten svinge. En god indikator er duften og farven, der begge skal være stærke. Fes er berømt for sine keramikvarer, som med fordel kan købes her, og som regel kan man prutte om prisen. Hvis du er i tvivl om hvor meget en vare bør koste, så overvej, hvad en tilsvarende vare ville koste i Danmark – en eventuel marrokansk pris kan i mange tilfælde være det halve af denne pris.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Rabat med ca. 1,8 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 35,7 mio.
  • Religion: 99 % muslimer, 1 % kristne og et lille mindretal af jøder.
  • Sprog: De officielle sprog i Marokko er arabisk og amazigh. Desuden er fransk meget udbredt.
  • Nationaldag: 2. marts – uafhængighed fra Frankrig i 1956.
  • Areal: 446.550 km² – ca. 10 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Jebel Toubkal på 4.165 m.
  • Kystlinje: 1.835 km.
  • Klima: Marokko har subtropisk middelhavsklima. Sommeren er varm med temperaturer omkring 30 grader, hvor det om vinteren kan regne en del. Desuden er det generelt koldere ved Atlanterhavet og i bjergområderne, hvor der om vinteren falder sne. I vintermånederne ligger temperaturerne oftest mellem 10 og 20 grader og nattemperaturer på -5 til -10 grader.

Trustpilot