Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Mexico

Velkommen til Mexico

Når man rejser til Mexico føler man sig uvægerligt som en opdagelsesrejsende, hvor man møder både farvestrålende oprindelige folk i højlandet, hører kirkeklokker ringe fra smukke kolonitidskirker, lader smagen af koriander og chili danse på tungen og kommer på sporet af de højkulturer, der har efterladt en række meget synlige spor i landskabet. De vigtigste kulturer var zapotekerne, mayaerne, aztekerne og olmekerne, der i øvrigt er det tidligst kendte kulturfolk i Mexico. En af de mest imponerende kulturer var mayaerne, der var fremragende astronomer, og som udviklede både et talsystem og et kalendersystem, der var langt mere avanceret end det, man kendte i Europa på samme tid.

Astronomiske pyramider og guddommelige lysfænomener

Når man rejser til Mexico, vil man opdage, at det især er på Yucatán-halvøen, at man kan se bemærkelsesværdige fund fra maya-kulturen – specielt ruinbyen Chichen Itza imponerer med den kæmpemæssige Kukulcán-pyramide, der er bygget som en manifestation af den mayanske kalender. Pyramiden har fire sider med hver 91 trin, altså 364, der repræsenterer en dag i året med den øverste platform tællende som nummer 365. Derudover er pyramiden opført på sindrig vis, så der to gange om året ved jævndøgn sker den forunderlige ”Nedstigning af Kukulcan” – hvor solens stråler i samspil med udskårne trin og geometriske former lader den fjerede slangegud i et skyggespil stige ned til jorden trin for trin.

På opdagelse i kolonihistorien – fra Cortéz til Riveras murmalerier

De store højkulturer gik dog tabt med den spanske erobring, da Hérnan Cortéz kom til landet med sin flåde. Den spanske kolonitid fra ca. 1520-1821 var nådesløs og katastrofal for den oprindelige indianerpopulation, der svandt ind til nærmest ingenting, da spanierne bl.a. medførte sygdomme, som indianernes uprøvede immunforsvar ikke kunne kæmpe imod. I dag er cirka 30 procent af Mexicos befolkning af indiansk afstamning, og størstedelen af indbyggerne er mestizer, der er den spanske betegnelse for en person, der er af både indiansk og hvid afstamning.

På en Mexico-rejse kan man i Mexico City få en smuk indføring i den grusomme kolonihistorie i form af Diego Riveras murmalerier, der pryder væggene i Nationalpaladset. Ud over smukke og farvestrålende vægmalerier byder hovedstaden også på små hyggelige markeder, sin egen maya-ruin og spændende museer, som det Antropologiske Museum, der har en både imponerende samling og en enestående indretning. En anden af Mexicos spændende byer man bør besøge på sin rejse til Mexico, er San Cristobal de las Casas, også kaldet San Cristobal.

San Cristobal er den ældste spanske by i Chiapas, og kun én vej fører dertil – først går den gennem et tropisk område, og derefter op i højderne til kølig bjergluft og fyrreskove, der omgiver San Cristobal. Her er varme og sol om dagen, og køligt om natten. Området er kendt for sine ravfund, og dygtige kunstnere skaber fine smykker af sølv og lokale træsorter. På sin Mexico-rejse og San Cristobal-besøg er det værd at lægge vejen forbi kirken Templo de Santo Domingo med den smukke lyserøde facade og det flotte barokinteriør. Foran kirken er der et brugskunstmarked, hvor lokale indianere kommer for at sælge deres lervarer og farvestrålende tekstiler. Det er også her i byen, man finder den danske arkæolog Frans Bloms hus. Han forskede sammen med sin kone i mayakulturen, og de navngav det røde og gule hus Na Bolom, der oversat betyder Jaguarens hus – navnet spiller på, at Bloms efternavn ligner Bolom, altså ordet for jaguar.

Guacamole, tortilla, molé, salsa … ganen kan glæde sig! 

Når man rejser til Mexico kan man også glæde sig over det velsmagende køkken, der er en art spansk-indiansk fusionskøkken, der bl.a. består af diverse lækre salsaer, majspandekagen tortilla, stegt bønnemos (frijoles refritos), der serveres til næsten alle retter, og den rige og smagfulde molé. Molé er en klassisk chilisovs, der findes i et utal af varianter – fælles for dem alle er den rige, aromatiske og dybe smag, der er frembragt ved at langtidssimre ingredienser som forskellige slags chili, mørk chokolade, bønner og evt. øl. Mums!

Find din næste rejse til Mexico nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt for at træffe beslutning omkring bestilling af rejsen.

  Når din rejse er bestilt, får du tilsendt ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Mexico

  Pas & visum

  For skandinaviske statsborgere kræves ikke visum til Mexico ved rejser under 3 måneders varighed. Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder ud over opholdets varighed. Vi anbefaler, at du læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning her.

  Rejser du til Mexico via USA eller Canada, skal du ansøge om indrejsetilladelse i USA eller Canada. Det er vigtigt, at du søger indrejsetilladelsen på den officielle hjemmeside.

  Søg om ESTA-indrejsetilladelse via USA her.

  Søg om eTA-indrejsetilladelse via Canada her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på borger.dk’s hjemmeside.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne.  Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det gule og blå sygesikringskort dækker ikke uden for Europa. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse.

  Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Skal man til Mexico, vaccineres der normalt mod difteri/stivkrampe og Hepatitis A.

  For yderligere information kontakt egen læge i god tid inden afrejsen til Mexico.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt.

  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen hedder mexicanske pesos (MXN). Du kan veksle valuta hjemmefra, men kan også medbringe Euro og US-dollars for at veksle i Mexico. I de større byer er det muligt at hæve penge i diverse hæveautomater og betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, hvor alle de gængse kreditkort accepteres. Der er hæveautomater – ”cajero automático” – de fleste steder, og rejselederen hjælper gerne med at finde automater og at hæve penge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banken. Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke kortet.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnede for gangbesværede, da mange seværdigheder med mere opleves til fods. På vores kulturrejser bliver det således nemt til mere end 5 kilometers gang pr. dag.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Mexico er inddelt i fire tidszoner. Mexico City: 7 timer efter Danmark (normaltid).

  Transport i Mexico

  Meget transport i Mexico foregår med bus. Alle busser har aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Mexico. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 6 $ pr. rejsedeltager pr. dag. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Mexico ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Elektricitet

  I Mexico benytter man 110 volt vekselstrøm og bruger fladbenede stik som i USA. Det er derfor en god ide at købe en adapter inden afrejsen.

  Mobiltelefon & Wi-Fi

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon i Mexico, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til Wi-Fi mod betaling på de fleste hoteller.

  For at ringe fra Mexico til Danmark, tastes +45 samt telefonnummer. Fra Danmark til Mexico tastes +52.

  Mad & drikke

  Det mexicanske køkken er rigt og varieret, og er påvirket af den ældre aztekiske og mayanske madtradition, og af spansk madkultur. Mexicansk mad er kendt for sin intense smag, som kommer bl.a. fra brugen af chili, spidskommen, oregano, kanel, koriander og krydderurten epazote. Desuden indeholder retterne ofte chipotle-jalapeñoer, løg og hvidløg. Forskellige former for bønner er en udbredt ingrediens, og det samme gælder oksekød, kylling og svinekød. Blandt fiskeretterne er det værd at fremhæve retten ”ceviche”, der er rå fisk marineret med citrusfrugter.

  Mexicansk øl er velsmagende, vi kender f.eks. den mexicanske Corona Extra. Der produceres mange forskellige øl i Mexico, som trods deres store smagsoplevelse ikke når uden for landets grænser. Tequila er en brændevin lavet på gæret agavesaft, og den nydes på mange forskellige måder. Udvalget af tropiske frugter er stort, og friskpresset juice fra de små boder er en kølende energibombe på en varm dag.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler i Mexico.

 • Gode råd

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Man kan ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Solen i Mexico er meget stærk, så husk at bruge solcreme med høj faktor. En hat eller kasket er uundværlig, når vi skal besøge de store arkæologiske pladser, da vi det meste af tiden vil være i direkte sol. Der kan om aftenen være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Da hygiejnen kan være en anden end Danmark, anbefales det at medbringe håndsprit.

  Møde med en anden kultur

  Mexicanere byder velkommen til deres land med et smil, men alligevel er det vigtigt at respektere landets skikke. Mange af de historiske områder, vi besøger, er totalfredede, og har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.

  Ideer til indkøb

  Overalt i Mexico er der et stort udbud af kunsthåndværk og keramik inspireret af f.eks. maya-kulturen. Specielt på Yucatanhalvøen finder man souvenirs af høj kvalitet på de lokale markeder, og det er ok at prutte om prisen. Autentiske souvenirs er også vævede tæpper og alle former for tekstiler i de skønneste farvesammensætninger.

  Sikkerhed

  Mexico har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. Men som mange andre steder i verden, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

 • Fakta

  • Statsform: Mexico er en federal republik med 31 stater.
  • Hovedstad: Mexico City med ca. 25 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 129 mio. indbyggere (2017) – 30 % indianere, 55 % mestizer, 15 % hvide.
  • Religion: 83 % er katolikker, 6 % er protestanter, 4 % er ikke-troende, og resten tilhører andre religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk. Der tales også forskellige indianske sprog.
  • Areal: 1.967.183 km² – Mexico er 46 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 9.330 km.
  • Højeste punkt: Pico de Orizaba 5.636 m.
  • Klima: Mexico har subtropisk klima i bjergene, og i lavlandet og ved kysterne er klimaet tropisk. Nedbøren falder primært fra juni til oktober og for det mest som kraftige byger sidst på dagen.