Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Spændende nyhed!

Det bedste af Mexico

  12 dage fra kr. 16.495

Om rejsen

Tag med på en spændende rundrejse til Mexico, der indkapsler essensen af landet! Glæd dig til ældgammel kulturarv, overvældende natur, rige traditioner for kunsthåndværk og kulinariske oplevelser, der gør ganen glad. Du kommer til at opleve den mexicanske kunst og kultur på tætteste hold, når rejsen går gennem gamle zapoteker- og aztekerlandsbyer og atmosfærefyldte kolonitidsbyer formet af hundredårige kunsthåndværkertraditioner. Vi besøger bl.a. sølvbyen Taxco og Puebla, der er kendt for sine kakkelklædte facader og charmerende pladser. I Oaxaca smager vi nogle af landets specialiteter, når vi handler ind på det lokale marked og lærer at fremtrylle egnsretterne på en kokkeskole.

Du oplever også den mexicanske sjæl set igennem to af Mexicos største kunstneres øjne, når vi besøger Frida Kahlos hus samt ser hendes ægtefælle, Diego Riveras, imponerende murmalerier i Palacio Nacional. Mexicos verdensberømte arkæologiske fund kan du også glæde dig til. Du kan nemlig se frem til et historisk sus ved Teotihuacán, Tepanapa-pyramiderne og ved det hellige tempelbjerg Monte Albán, hvor du også kan beundre det mægtige træ, El Tule. Videre ud i naturen venter vandremuligheder samt en af verdens største grotter, Cacahuamilpa, der er at finde i Grutas de Cacahuamilpa National Park, og i Xochimilco tager vi på en charmerende sejltur forbi de flydende haver.

Glæd dig fordi

 • du får Mexicos største arkæologiske fund at se
 • du kommer tæt på livet omkring kunstnerparret Frida Kahlo og Diego Riveras
 • du sejler ved de flydende haver i Xochimilco
 • du oplever Teotihuacán-pyramiderne og zapotekernes byer
 • der er mange kulturelle oplevelser, der både byder på gode madoplevelser og lokalt kunsthåndværk
 • du kommer på kokkeskole i den UNESCO-fredede by Oaxaca kendt for sine egnsretter
 • du besøger sølvbyen Taxco og den smukke kolonitidsby Puebla
 • der er skønne naturoplevelser i vente – bl.a. besøg i nogle af verdens største grotter, Cacahuamilpa
 • du oplever zapotekernes hellige tempelbjerg Monte Albán
 • du er i selskab med kyndige dansktalende rejseledere, der selv bor i Mexico
Antal dage
12 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 16.495
Afrejse fra
Billund, København
Dansk rejseleder
Karin Schütte

Danmarks bedste rundrejse til Mexico fordi

Du oplever landet i selskab med de mest kyndige rejseledere, der har boet størstedelen af deres liv i Mexico og derfor kender landet indefra

Du kommer på kokkeskole i Oaxaca, som er særligt kendt for sine zapoteker-retter

Der er god tid til at nyde de skønne kolonitidsbyer Taxco,  Puebla og Oaxaca

Danmarks bedste rundrejse til Mexico fordi

Mød din rejseleder

Karin Schütte

Karin har boet 35 år i Oaxaca med sin mexicanske mand. Karin elsker at give sine gæster en særlig oplevelse, uanset om det er på små lokale restauranter, markedspladser eller hos lokale kunsthåndværkere. Hendes helt store passion er historie og kultur, og hun glæder sig altid til at folde Mexicos mange interessante sider ud for de rejsende.


Læs mere om Karin Schütte

Karin Schütte

Karin har boet 35 år i Oaxaca med sin mexicanske mand. Karin elsker at give sine gæster en særlig oplevelse, uanset om det er på små lokale restauranter, markedspladser eller hos lokale kunsthåndværkere. Hendes helt store passion er historie og kultur, og hun glæder sig altid til at folde Mexicos mange interessante sider ud for de rejsende.


Læs mere om Karin Schütte

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Mexico City

  Vi rejser fra Danmark og ankommer til Mexico City om aftenen. Mexico City er det ældste bysamfund på den vestlige halvkugle. Aztekerne grundlagde hovedstaden Tenochtitlan i 1325 her, hvor Mexico City ligger i dag. Allerede 100 år senere var byen en blomstrende handelsby. Da spanierne anført af Hernán Cortés ankom i 1519, var storbyen midtpunktet i et mægtigt imperium. Mexico City er, som vi kender den i dag, et af verdens største bysamfund, hvor der bor omkring 25 millioner indbyggere.

  Vi spiser aftensmad sammen, inden vi går til ro, så vi er klar til en masse nye oplevelser.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1-3

  Hotel Casa Blanca

  Hotellet ligger i hjertet af Mexico City og har to restauranter og to barer blandt faciliteterne, der også tæller tagterrasse, udendørs pool og ...

 • Dag 2 Byrundtur i Mexico City med Zócalo, Metropolitana og Det Nationale Antropologiske Museum

  Vi starter dagen med en byrundtur i Mexico City, hvor vi bliver klogere på byens spændende historiske udvikling fra sin grundlæggelse oven på ruinerne af den gamle aztekiske hovedstad Tenochtitlan, til den metropol, der møder os 700 år senere.

  Vores første stop er ved den centrale plads Zócalo, der er blandt verdens største pladser. Her formidles Mexicos eksplosive fortid på betagende vis med ruinerne af aztekernes hovedtempel, Templo Mayor, der nu omkranses af de smukkeste bygninger fra kolonitiden. Den centrale plads danner ramme om alt fra officielle parader til demonstrationer. Pladsen er desuden hjem for Latinamerikas største kirkebygning, nemlig Katedral Metropolitana, der var under opførelse i 240 år fra 1573 til 1813. Vi aflægger kirken et besøg og fortsætter derefter mod Palacio Nacional, der huser kunstneren Diego Riveras murmalerier. Malerierne er fra 1930’erne og afbilder Mexicos historie. De er således en god appetitvækker på, hvad der venter os på resten af vores rejse.

  Vi sætter kurs mod et marked med lokalt håndværk, hvor vi har tid til at ose lidt rundt, og fortsætter derefter ad den berømte boulevard Paseo de la Reforma, der går gennem hjertet af Mexico City. Vi gør stop ved Det Nationale Antropologiske Museum, der rummer en af verdens største samlinger af arkæologiske og antropologiske artefakter fra Maya-civilisationen og op til den spanske kolonisering. Museet er designet af Pedro Ramirez Vazquez og er med sin moderne fremtoning smukt beliggende i parken Chapultepec.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Kolonibyen Coyoacan, Frida Kahlo-museet, Dolores Olmedo-museet og sejltur gennem flydende haver

  Vi tager på besøg i den tidligere koloniby Coyoacan, der ligger syd for Mexico City. Her oplever vi byens særlige charme med sine smalle stræder, hyggelige pladser, kirker, kønne gamle bygninger og livlige boheme-atmosfære. Vi lægger også vejen forbi huset, som erobreren af Mexico, Hernán Cortés, bosatte sig i.

  Fra et hus til et andet, fortsætter vi mod Frida Kahlo-museet, ”Det Blå Hus”. Den verdensberømte kunstner Frida Kahlo boede hele sit liv bag disse blå vægge. Her blev hun født, her legede hun som barn, her delte hun sit liv med ægtemanden, Diego Rivera, og her døde hun blot 47 år gammel. Huset står stort set, som hun efterlod det ved sin død, og er et skatkammer af Frida Kahlos kunst, personlige ejendele, mexicanske antikviteter og folkekunst.

  Vi fortsætter videre til et andet ikon inden for den mexicanske kunstarv, når vi besøger Dolores Olmedo-museet. Huset fra det 16. århundrede er beliggende i Xochimilco i den sydlige del af Mexico City. Dolores Olmedo donerede sin kunstsamling til det mexicanske folk og skabte dermed en betagende forening af kunst omgivet af indbydende grønne haver. I haverne findes udelukkende mexicanske planter, og de bebos af bl.a. påfugle og de hårløse mexicanske hunde af racen Xoloitzcuintle.

  Vi runder dagens oplevelser af med en sejltur gennem de flydende haver ved Xochimilco. Haverne var en gang forbundet med den aztekiske hovedstad Tenochtitlan, og aztekterne dyrkede mange af deres fødevarer i disse haver. Om bord på en traditionel farvestrående Trajinera-båd navigerer vi gennem kanalerne, mens vi tages tilbage til aztekernes liv både før og efter erobringen af Mexico.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Gennem bjerge til sølvbyen Taxco og det arkæologiske område Teotihuacan

  I dag venter byen, der er kendt for sit glitrende sølv – Taxco! For blot 70 år siden tilbagelagde man vejen til byen på hesteryg, men der er siden blevet anlagt moderne veje, som gør vores tur både hurtigere og mere bekvem. På turen nyder vi de smukke bjergfyldte landskaber, inden vi møder synet af kirkespir og hvidkalkede huse med røde tage.

  Sølvminebyen Taxco er erklæret nationalhistorisk monument og er en af Mexicos bedst bevarede kolonibyer. Her oplever vi de tidlige sølvbaroners overdådige villaer, og vi kommer selvfølgelig forbi de mange smykkeforretninger, der sælger sølvsmykker i både traditionelt og moderne design.

  Efter frokost i Mexicos sølv-mekka går rejsen tilbage i tiden til en af verdens mest imponerende oldtidsbyer, Teotihuacan. Her i aztekernes hellige by mærker vi historiens gribende favntag, når vi går på opdagelse mellem templer, paladser og pyramider. Vi besøger bl.a. Quetzalpapálotl-paladset samt Pirámide de la Luna og Pirámide del Sol, der er blandt verdens største pyramider.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 4 & 5

  Hotel Monte Taxco

  På Hotel Monte Taxco kan du nyde et ophold med panoramaudsigt ud over det kuperede bjerglandskab, når du tager en dukkert i den udendørs pool, e...

 • Dag 5 Besøg i nogle af verdens største grotter ved Cacahuamilpa

  Tæt på Taxco ligger et af verdens største grottesystemer i Grutas de Cacahuamilpa National Park. Grotterne lokker med deres enorme og imponerende omfang, og de besøges flittigt af både professionelle speleologer (huleforskere) og eventyrlystne rejsende. Med grotternes højde på alt imellem 30 og svimlende 70 meter kan man næppe undgå at miste pusten over synet. Du oplever naturligvis grotterne på nært hold, når vi tager på en fascinerende tur ind i dybet, hvor der venter en fremmed verden af imponerende drypstensformationer og en rislende underjordisk flod.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 6 Til den UNESCO-fredede by Oaxaca

  Fra underjordiske grottesystemer sætter vi kursen mod sydvest til UNESCO-oplevelser i Oaxaca. Oaxaca ligger naturskønt i 1.545 meters højde omkranset af bjergkæden Sierra Madre del Sur. Her bliver du straks mødt af et behageligt klima og byens særlige atmosfære.

  Byen var oprindeligt centrum for mixtekerne og zapotekerne. Men da byen blev erobret af spanierne i år 1533, udviklede byens arkitektur sig til en interessant fusion af tiden både før og efter erobringen. I byens gader fornemmer du således stadig den indianske charme, du ser de mange velbevarede huse i spansk kolonistil – og du mærker, at det moderne liv også er krøbet over bygrænsen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 6-8

  Hotel Casa Conzatti

  Med dit ophold på Hotel Casa Conzatti følger du i fodsporene på den berømte italienske naturalist og botaniker Cassiano Conzatti, som tidligere...

 • Dag 7 Tempelbjerget Monte Albán og Mexicos bedst kendte træ, El Tule

  Efter morgenmaden begiver vi os mod tempelbjerget Monte Albán, der er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Monte Albán er den vigtigste af zapotekernes byer og troner på et bjerg 400 meter over Oaxaca-dalen blot et par kilometer vest for Oaxaca.

  Flere hundrede år efter fremstår ruinerne stadig som en forbløffende ingeniørmæssig bedrift. For at grundlægge byen måtte zapotekerne nemlig først udjævne bjergtoppen for at skabe et plateau til byggeriet. Man mener, at plateauet blev skabt år 500-200 før vor tidsregning. Fra denne by dominerede zapotekerne det kulturelle, økonomiske og religiøse liv i regionen. Zapoteker-kulturen var på sit højeste i årene 300-700.

  Vi går på opdagelse i området og ser bl.a. den centrale pyramide, observatoriet, boldbanen og Dansernes Tempel med dansefrisen, som består af en række stenrelieffer. Vi nyder selvfølgelig også den bjergtagende udsigt til omgivelserne, mens vi lader den ældgamle historie synke ind.

  På vores vej tilbage til Oaxaca gør vi holdt ved Mexicos mest berømte træ, som ligger i Santa Maria del Tule. Træet El Tule er et af verdens største træer og er med sin enorme omkreds på 54 meter verdens mest omfangsrige træ. Montezuma-cypressen menes at være imponerende 2-3.000 år gammel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 8 Lokalt marked og kokkeskole i Oaxaca

  I dag er det blevet tid til at prøve kræfter med det mexicanske køkken. Oaxaca er især kendt for sin chokolade og for de mange varianter af mole, der er den klassiske mexicanske chilisauce, der har en dyb, aromatisk smag. Og du kan roligt glæde dig – vi lærer nemlig at tilberede de lækre egnsretter, når vi tager på kokkeskole. Vores lærerinde er en engelsktalende lokal kvinde, der har lært den ædle madlavningskunst af såvel sin mor som sin bedstemor.

  Med til en stor kulinarisk oplevelse hører selvfølgelig de bedste råvarer. Vi starter derfor dagen med at besøge det lokale marked, hvor vi køber alt det, vi skal bruge til vores madlavning: friske frugter, farvestrålende grønsager og velduftende krydderurter. Til sidst sætter vi os selvfølgelig til bords og sætter tænderne i det færdige resultat.

  Resten af eftermiddagen er fri til at nyde byen på egen hånd. Rejselederen er gerne behjælpelig med input og idéer til, hvad du kan opleve.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 9 Byvandring i den UNESCO-fredede koloniby Puebla

  Mexicos fjerdestørste by, Puebla, er også en af landets mest charmerende. Puebla er en kolonitidsby, der er særligt kendt for sine smukke kakkelklædte facader og stemningsfulde pladser.

  På en byvandring nyder vi at slentre rundt i de smukke UNESCO-fredede gader, hvor kirker, villaer, restauranter og pladser udgør kulissen for vores oplevelser. Vi besøger bl.a. Mexicos andenstørste katedral, museet Casa del Alfeñique samt Mercado El Parian, der er et marked med lokalt kunsthåndværk. Derudover lægger vi vejen forbi Templo de San Francisco, hvor San Sebastian de Aparicio blev stedt til hvile. San Sebastian var en spanier, der ankom til Mexico i 1533, og som stod for etableringen af mange af landets veje, inden han begyndte sit liv som munk. Og endelig går vi til bakketoppen med de historiske fæstninger Loreto and Guadalupe, og vi slår et smut ned ad Avenue 6 Oriente, der er kendt for sine mange forskellige butikker, der sælger alskens søde sager, især kandiseret frugt. Mexicanerne kan godt lide chili, så husk at holde øje med, om du køber noget slik, der er strøet med chilipulver, hvis ikke du vil have en stærk overraskelse!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 9 & 10

  Hotel San Pedro

  Hotel San Pedro er beliggende i byen Pueblos historiske centrum tæt ved byens store plads, museer, kirker, restauranter og forretninger. Hotellet ...

 • Dag 10 Tepanapa-pyramiden i Cholula og byvnandring i Puebla med Iglesia de Santo Domingo og Santa Monica-museet

  Vi tager fra Puebla og kører 10 kilometer mod vest til den lille koloniby Cholula. Cholula byder både på yndige kirker og ruinerne af den berømte Tepanapa-pyramide, også kendt som The Great Pyramid of Cholula, og det er ikke uden grund.

  Pyramiden strækker sig nemlig hele 65 meter mod himlen og intet mindre end 450 meter i bredden. Med sin enorme størrelse overgår Tepanapa-pyramiden selv de ægyptiske pyramider i omfang. Pyramiden er i dag tilgroet. Og på toppen af det arkæologiske vidunder er kirken Santuario de Nuestra Señora de los Remedios bygget.

  Vi når tilbage til Puebla til frokosttid. Her er det oplagt at sætte tænderne i den mexicanske nationalret, mole poblano, der netop stammer fra denne egn. Efter en frokost på egen hånd sætter vi kurs mod kolonibyens centrum, hvor smukke kirker, prangende villaer og yndige kakler løber med vores opmærksomhed.

  Vi besøger bl.a. katedralen, der har landets højeste kirketårne på hele 69 meter. Kirken er bygget i 1700-tallet efter barokkens og renæssancens forskrifter. Turen går videre til kapellet Iglesia de Santo Domingo, der er blandt de smukkest dekorerede i hele Mexico. Vores sidste stop er ved kunstmuseet Museo de Santa Monica, der huser religiøs kunst. Bygningen blev oprindeligt brugt til at skjule de bosiddende nonner under den kristne forfølgelse i årene efter 1857

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 11 Hjemrejse fra Mexico City

  En række skønne kulinariske, kulturelle og historiske oplevelser i Mexico er ved vejs ende. Vi forlader hotellet om morgenen og begiver os mod lufthavnen i Mexico City, hvor flyet hjem venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 12 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Mexico City t/r inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller, flere af dem i charmerende kolonitids-stil
 • 10 x morgenmad, 1 x frokost, 1 x kokkeskole med efterfølgende frokost og 1 x velkomstmiddag
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi ca. kr. 500)
 • Besøg i Frida Kahlos hus og Dolores Olmedo Museum i Mexico City
 • Unik sejltur på de flydende haver i Xochimilco
 • Besøg ved de berømte pyramider og arkæologiske områder ved Teotihuacan
 • Ophold og byrundtur i den UNESCO-fredede by Oaxaca, der var centrum for mixtekerne og zapotekerne
 • Madlavningskursus i Oaxaca, hvor vi starter med indkøb på det lokale marked
 • Udflugt til det arkæologiske område ved zapotekernes hellige tempelbjerg Monte Albán og det smukke træ El Tule
 • Ophold og byrundtur i den berømte sølvmineby Taxco
 • Besøg i en af verdens største grotter Cacahuamilpa i Grutas de Cacahuamilpa National Park
 • Ophold og byrundtur i kolonibyen Puebla kendt for sine kakkelklædte facader og charmerende pladser
 • Besøg ved den berømte pyramide Tepanapa, som i volumen er verdens største samt det arkæologiske område ved Cholula
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.549
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 08 oktober 2019 12 dage Karin Schütte Billund
  København
  Kr. 16.495 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 08/10-2019   kl. 06:20 08/10-2019   kl. 07:45
   Frankfurt - Mexico City 08/10-2019   kl. 13:30 08/10-2019   kl. 18:25
   Mexico City - München 18/10-2019   kl. 10:35 19/10-2019   kl. 05:15
   München - Frankfurt 19/10-2019   kl. 07:00 19/10-2019   kl. 08:00
   Frankfurt - Billund 19/10-2019   kl. 09:00 19/10-2019   kl. 10:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 08/10-2019   kl. 10:00 08/10-2019   kl. 11:30
   Frankfurt - Mexico City 08/10-2019   kl. 13:30 08/10-2019   kl. 18:25
   Mexico City - München 18/10-2019   kl. 10:35 19/10-2019   kl. 05:15
   München - København 19/10-2019   kl. 06:30 19/10-2019   kl. 08:00
   Se flytider
 • 14 januar 2020 12 dage Karin Schütte Billund
  København
  Kr. 16.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 14/01-2020   kl. 06:20 14/01-2020   kl. 07:45
   Frankfurt - Mexico City 14/01-2020   kl. 13:30 14/01-2020   kl. 18:25
   Mexico City - Frankfurt 24/01-2020   kl. 21:05 25/01-2020   kl. 14:50
   Frankfurt - Billund 25/01-2020   kl. 16:45 25/01-2020   kl. 18:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 14/01-2020   kl. 10:00 14/01-2020   kl. 11:30
   Frankfurt - Mexico City 14/01-2020   kl. 13:25 14/01-2020   kl. 18:25
   Mexico City - Frankfurt 24/01-2020   kl. 21:05 25/01-2020   kl. 14:50
   Frankfurt - København 25/01-2020   kl. 17:10 25/01-2020   kl. 18:35
   Se flytider
 • 04 februar 2020 12 dage Karin Schütte Billund
  København
  Kr. 16.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 04/02-2020   kl. 06:20 04/02-2020   kl. 07:45
   Frankfurt - Mexico City 04/02-2020   kl. 13:30 04/02-2020   kl. 18:25
   Mexico City - Frankfurt 14/02-2020   kl. 21:05 15/02-2020   kl. 14:50
   Frankfurt - Billund 15/02-2020   kl. 16:45 15/02-2020   kl. 18:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 04/02-2020   kl. 10:00 04/02-2020   kl. 11:30
   Frankfurt - Mexico City 04/02-2020   kl. 13:25 04/02-2020   kl. 18:25
   Mexico City - Frankfurt 14/02-2020   kl. 21:05 15/02-2020   kl. 14:50
   Frankfurt - København 15/02-2020   kl. 17:10 15/02-2020   kl. 18:35
   Se flytider
 • 03 marts 2020 12 dage Karin Schütte Billund
  København
  Kr. 16.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 03/03-2020   kl. 06:20 03/03-2020   kl. 07:45
   Frankfurt - Mexico City 03/03-2020   kl. 13:30 03/03-2020   kl. 18:25
   Mexico City - Frankfurt 13/03-2020   kl. 21:05 14/03-2020   kl. 14:50
   Frankfurt - Billund 14/03-2020   kl. 16:45 14/03-2020   kl. 18:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 03/03-2020   kl. 10:00 03/03-2020   kl. 11:30
   Frankfurt - Mexico City 03/03-2020   kl. 13:25 03/03-2020   kl. 18:25
   Mexico City - Frankfurt 13/03-2020   kl. 21:05 14/03-2020   kl. 14:50
   Frankfurt - København 14/03-2020   kl. 17:10 14/03-2020   kl. 18:35
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt for at træffe beslutning omkring bestilling af rejsen.

  Når din rejse er bestilt, får du tilsendt ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Mexico

  Pas & visum

  For skandinaviske statsborgere kræves ikke visum til Mexico ved rejser under 3 måneders varighed. Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder ud over opholdets varighed. Vi anbefaler, at du læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning her.

  Rejser du til Mexico via USA eller Canada, skal du ansøge om indrejsetilladelse i USA eller Canada. Det er vigtigt, at du søger indrejsetilladelsen på den officielle hjemmeside.

  Søg om ESTA-indrejsetilladelse via USA her.

  Søg om eTA-indrejsetilladelse via Canada her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på borger.dk’s hjemmeside.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne.  Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det gule og blå sygesikringskort dækker ikke uden for Europa. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse.

  Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Skal man til Mexico, vaccineres der normalt mod difteri/stivkrampe og Hepatitis A.

  For yderligere information kontakt egen læge i god tid inden afrejsen til Mexico.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt.

  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen hedder mexicanske pesos (MXN). Du kan veksle valuta hjemmefra, men kan også medbringe Euro og US-dollars for at veksle i Mexico. I de større byer er det muligt at hæve penge i diverse hæveautomater og betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, hvor alle de gængse kreditkort accepteres. Der er hæveautomater – ”cajero automático” – de fleste steder, og rejselederen hjælper gerne med at finde automater og at hæve penge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banken. Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke kortet.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnede for gangbesværede, da mange seværdigheder med mere opleves til fods. På vores kulturrejser bliver det således nemt til mere end 5 kilometers gang pr. dag.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Mexico er inddelt i fire tidszoner. Mexico City: 7 timer efter Danmark (normaltid).

  Transport i Mexico

  Meget transport i Mexico foregår med bus. Alle busser har aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Mexico. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 6 $ pr. rejsedeltager pr. dag. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Mexico ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Elektricitet

  I Mexico benytter man 110 volt vekselstrøm og bruger fladbenede stik som i USA. Det er derfor en god ide at købe en adapter inden afrejsen.

  Mobiltelefon & Wi-Fi

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon i Mexico, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til Wi-Fi mod betaling på de fleste hoteller.

  For at ringe fra Mexico til Danmark, tastes +45 samt telefonnummer. Fra Danmark til Mexico tastes +52.

  Mad & drikke

  Det mexicanske køkken er rigt og varieret, og er påvirket af den ældre aztekiske og mayanske madtradition, og af spansk madkultur. Mexicansk mad er kendt for sin intense smag, som kommer bl.a. fra brugen af chili, spidskommen, oregano, kanel, koriander og krydderurten epazote. Desuden indeholder retterne ofte chipotle-jalapeñoer, løg og hvidløg. Forskellige former for bønner er en udbredt ingrediens, og det samme gælder oksekød, kylling og svinekød. Blandt fiskeretterne er det værd at fremhæve retten ”ceviche”, der er rå fisk marineret med citrusfrugter.

  Mexicansk øl er velsmagende, vi kender f.eks. den mexicanske Corona Extra. Der produceres mange forskellige øl i Mexico, som trods deres store smagsoplevelse ikke når uden for landets grænser. Tequila er en brændevin lavet på gæret agavesaft, og den nydes på mange forskellige måder. Udvalget af tropiske frugter er stort, og friskpresset juice fra de små boder er en kølende energibombe på en varm dag.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler i Mexico.

 • Gode råd

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Man kan ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Solen i Mexico er meget stærk, så husk at bruge solcreme med høj faktor. En hat eller kasket er uundværlig, når vi skal besøge de store arkæologiske pladser, da vi det meste af tiden vil være i direkte sol. Der kan om aftenen være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Da hygiejnen kan være en anden end Danmark, anbefales det at medbringe håndsprit.

  Møde med en anden kultur

  Mexicanere byder velkommen til deres land med et smil, men alligevel er det vigtigt at respektere landets skikke. Mange af de historiske områder, vi besøger, er totalfredede, og har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.

  Ideer til indkøb

  Overalt i Mexico er der et stort udbud af kunsthåndværk og keramik inspireret af f.eks. maya-kulturen. Specielt på Yucatanhalvøen finder man souvenirs af høj kvalitet på de lokale markeder, og det er ok at prutte om prisen. Autentiske souvenirs er også vævede tæpper og alle former for tekstiler i de skønneste farvesammensætninger.

  Sikkerhed

  Mexico har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. Men som mange andre steder i verden, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

 • Fakta

  • Statsform: Mexico er en federal republik med 31 stater.
  • Hovedstad: Mexico City med ca. 25 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 129 mio. indbyggere (2017) – 30 % indianere, 55 % mestizer, 15 % hvide.
  • Religion: 83 % er katolikker, 6 % er protestanter, 4 % er ikke-troende, og resten tilhører andre religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk. Der tales også forskellige indianske sprog.
  • Areal: 1.967.183 km² – Mexico er 46 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 9.330 km.
  • Højeste punkt: Pico de Orizaba 5.636 m.
  • Klima: Mexico har subtropisk klima i bjergene, og i lavlandet og ved kysterne er klimaet tropisk. Nedbøren falder primært fra juni til oktober og for det mest som kraftige byger sidst på dagen.