Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Panoramic view of Pyrami - Risskov Rejser

Inkl. spændende besøg på kaffefarm i Cordoba

Mexico i mayaernes fodspor

  17 dage fra kr. 22.995

Om rejsen

Tag med på rundrejse i Mexico og oplev en utroligt rig kulturhistorie og en uforglemmelig natur. Inden spanierne ankom til Mexico i begyndelsen af 1500-tallet, var området en broget mosaik af højtstående kulturer, som skabte store velfungerende byer med fantastiske bygningsværker og udviklede både et skriftsprog og et talsystem. Du kommer på sporet af zapotekerne, mayaerne og aztekerne og tiden dengang, hvor præster ofrede mennesker til den guddommelige sol.

Rundrejsen går til imponerende pyramider og templer på højsletter, i regnskoven og på den billedskønne Yucatán-halvø med de bedst bevarede arkæologiske fund. Det er samtidig en rejse, hvor nutiden er meget nærværende, og i de kølige bjerge oplever du små indianerlandsbyer, hvor mayakulturen stadig lever, og du får desuden fornøjelsen af at besøge en kaffefarm og smage de lokale bønner. Rundrejsen i Mexico slutter med nogle dejlige dage på et all inclusive-hotel ved Tulum og Det Caribiske Havs paradisstrande.

Glæd dig fordi

 • du får Mexicos største arkæologiske fund at se
 • du ser Diego Riveras murmalerier og Frida Kahlo-museet
 • du oplever Teotihuacán-pyramiderne og zapoteker-byer
 • der er besøg på en kaffefarm, hvor du oplever processen fra bønne til velsmagende bryg
 • naturoplevelserne inkluderer en sejltur i Sumidero-kløften
 • pyramiderne i regnskoven med eksotisk dyreliv imponerer
 • på Yucatán-halvøen venter den klassiske mayakultur
 • der er inkluderet all inclusive-badeferie ved Det Caribiske Hav
Antal dage
17 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 22.995
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København
Dansk rejseleder
Karin Schütte

Danmarks bedste rundrejse til Mexico fordi

Du oplever landet i selskab med de mest kyndige rejseledere, der har boet størstedelen af deres liv i Mexico, og som derfor kender landet indefra.

Du får markedets mest omfangsrige program inkl. 4-stjernede hoteller og 3-dages badeferie ved Tulum

Rundrejsen er Danmarks eneste med spændende besøg på kaffefarm i Cordoba

Danmarks bedste rundrejse til Mexico fordi

Mød din rejseleder til Mexico

Oplev Mexicos historie og mangfoldighed med Karin

“En af mine yndlings-opgaver som rejseleder er at tage mine gæster med ud til lokale oplevelser og vise dem den kulturelle smeltedigel, der findes i Mexcio. At tage dem med på en historisk rejse og få dem til at “opdage” Mexico, som de første europæere gjorde det for 500 år siden!” Karin har boet 35 år i Oaxaca med sin mexicanske mand og har arbejdet som rejseleder siden 1998.


Læs mere om Karin Schütte

Oplev Mexicos historie og mangfoldighed med Karin

“En af mine yndlings-opgaver som rejseleder er at tage mine gæster med ud til lokale oplevelser og vise dem den kulturelle smeltedigel, der findes i Mexcio. At tage dem med på en historisk rejse og få dem til at “opdage” Mexico, som de første europæere gjorde det for 500 år siden!” Karin har boet 35 år i Oaxaca med sin mexicanske mand og har arbejdet som rejseleder siden 1998.


Læs mere om Karin Schütte

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse og ankomst til Mexico City

  Afrejse fra Danmark og ankomst til Mexico City. Vi lander i et af verdens største bysamfund, hvor der bor omkring 25 mio. indbyggere, og det er samtidig det ældste bysamfund på den vestlige halvkugle. Aztekerne grundlagde byen Tenochtitlan i 1325 her, hvor Mexico City i dag ligger. Blot 100 år senere var den en blomstrende handelsby, og da spanierne ankom i 1519, var storbyen centrum i et mægtigt imperium. Vi bor de næste tre nætter i Mexico City.

  Her bor du dag 1, 2 & 3

  Hotel Casa Blanca

  Hotellet ligger i hjertet af Mexico City og har to restauranter og to barer blandt faciliteterne, der også tæller tagterrasse, udendørs pool og ...

 • Dag 2 Byrundtur i Mexico City, Frida Kahlo-museet og Antropologisk Museum

  I dag udforsker vi Mexico City, der er bygget oven på ruinerne af Tenochtitlan, aztekernes gamle hovedstad. Første stop er den centrale plads Zócalo, der er en af de største offentlige pladser i verden, og her finder de fleste demonstrationer og officielle parader sted. På pladsens nordside ligger Katedral Metropolitana, som er opført 1573-1813 og er den største kirkebygning i Latinamerika.

  Vi fortsætter til Palacio Nacional, hvor man finder Diego Riveras berømte murmalerier. De stammer fra 1930’erne og er en god introduktion til Mexicos historie og det, vi skal opleve senere på rejsen. Dernæst følger vi den berømte boulevard Paseo de la Reforma. Boulevarden blev anlagt med europæiske boulevarder som forbillede under Maximillians korte regeringstid for at forbinde det gamle bytorv med kejserslottet ved Chapultepec.

  Dernæst venter et spændende besøg på Frida Kahlo-museet, “Det blå hus”. Frida Kahlo boede hele sit liv i dette hus og det står stort set som da hun døde i 1954. Hun blev født her, trådte sine barnesko her, boede her med sin mand, Diego Rivera, og døde også i huset. Ud over Frida Kahlos kunst og personlige ejendele indeholder museet en stor samling af mexicansk folkekunst og antikviteter. Sidste stop på byturen bliver ved Antropologisk Museum. Det er et af verdens absolut bedste museer – både på grund af de imponerende samlinger og på grund af den enestående indretning. Der bliver god tid at udforske museet, inden vi vender tilbage til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 De tre kulturers plads, pilgrimskirken Basilica de Guadalupe og tempelbyen Teotihuacán

  Vi kører ud af storbyen og starter med at se Plaza de Tlateloco eller ”De tre kulturers plads”. Pladsens navn skyldes, at her mødes tre kulturer: Der ligger aztekiske ruiner, en spansk kirke fra kolonitiden og et moderne højhus.

  Næste interessante oplevelse er Basilica de Guadalupe, som millioner af pilgrimme valfarter til. Basilikaen ligger for foden af Tepeyac-bjerget, hvor der tidligere lå en aztekisk helligdom, og ifølge den katolske kirkes overlevering var det her, at Jomfruen af Guadalupe viste sig for den indianske hyrde Juan Diego i 1531, hvorefter et portræt af hende mirakuløst blev afbilledet på Juan Diegos kappe. I dag ligger her også en ny basilika, da den gamle synker faretruende.

  Vi kører derefter videre til højsletten med den aztekiske by Teotihuacan, og her skal vi studere de mange prægtige templer og pyramider. Byen havde sin storhedstid mellem år 450-650 e.Kr., og det er tankevækkende, at byen sandsynligvis på det tidspunkt har været den største i verden. Dengang ofrede præsterne til den mægtige solgud, og Solens Pyramide, som vi ser her, er verdens tredjestørste. Herfra er der en berusende udsigt over pyramider, templer, sletter og bjerge. Efter en oplevelsesrig dag kører vi tilbage til Mexico City.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Besøg kaffefarm med rundvisning og smagning

  Vi tager afsked med Mexico City og kører til Cordoba, der ligger i staten Veracruz. Et område der bl.a. er kendt for sin dyrkning af kaffe. Undervejs bliver der rig lejlighed til at nyde det mexicanske landskab. Her i 1.200 meters højde nær den smukke by Fortin de las Florez besøger vi en kaffefarm, hvor der dyrkes nogle af Mexicos bedste kaffebønner. Her får vi indblik i de forskellige processer fra bønne på busk til velsmagende bryg. Vi prøver selv at plukke kaffebønner, og vi hører om livet på en mexicansk kaffefarm. Efter en spændende rundvisning inviteres vi også på frokost i de smukke omgivelser.

  Om eftermiddagen fortsætter vi til den hyggelige og historierige by Cordoba, hvor vi overnatter. Byen blev grundlagt i 1618 af det spanske kolonistyre som forpost mellem Mexico City og kysten ved Den Mexicanske Golf.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 4

  Comfort Inn Cordoba

  Comfort Inn Cordoba har en udsigt, ikke alle hoteller kan prale af. Den mere end fem kilometer høje vulkan, Pico de Orizaba, kan nemlig ses i hori...

 • Dag 5 Naturoplevelser og zapoteker-kultur i Oaxaca

  I dag kører vi videre sydpå til den charmerende koloniby Oaxaca, der ligger i 1.545 m højde. Byen er omkranset af Madre de Sul-bjergene og har et behageligt klima. Der er mange etniske grupper i byen, hvilket giver byen en særlig atmosfære. Oaxaca var en overgang centrum for mixtekernes og zapotekernes civilisation. Efter den spanske erobring af Oaxaca i år 1533 skiftede byens arkitektur, og der er mange velbevarede huse i spansk kolonistil. På trods af den spanske indflydelse, har byen alligevel formået at bevare sin indianske charme. Vi bor her de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hostal de La Noria

  Hostal de la Noria er et utrolig charmerende hotel beliggende midt i kolonibyen Oaxaca. Hotellet ligger kun to gader fra Oaxaca k...

 • Dag 6 Udflugt til zapotekernes hellige tempelbjerg Monte Albán og byrundtur i Oaxaca

  Efter morgenmaden tager vi på en rejse tilbage i tiden og kører til zapotekernes hellige tempelbjerg Monte Albán lidt uden for byen. Det var her, de tidlige zapotekere udviklede en stor civilisation flere århundreder før vores tidsregning, og vi ser det betydningsfulde arkæologiske område, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Ruinerne ligger på et langstrakt højdedrag 400 m over Oaxaca-dalen på et plateau, der er planeret ved menneskekraft. Man mener, at plateauet blev skabt år 500-200 før vores tidsregning, og at zapoteker-kulturen var på sit højeste i årene 300-700. Vi går på opdagelse i området og ser bl.a. den centrale pyramide, observatoriet, boldbanen og Dansernes Tempel med dansefrisen, som består af en række stenrelieffer. Sidst på dagen er vi tilbage i Oaxaca.

  Om eftermiddagen koncentrerer vi os om oplevelser i Oaxaca. Vi spadserer gennem byens gamle koloniområde og kommer bl.a. til kirken Santo Domingo, som er et meget fint eksempel på barokarkitektur. Vi besøger også det spændende kulturhistoriske museum, der er beliggende i et velbevaret kloster fra 1500-tallet. Her kan man blive klogere på områdets og byens historie, og især blive imponeret af den smukke gravskat fundet i Monte Albán, der bl.a. består af et kranie belagt med turkis og juvelbelagte guldsmykker. Der vil også være tid til at se det travle, lokale marked og opleve atmosfæren på pladsen i byens hjerte. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 7 Verdens mest omfangsrige træ og besøg i ruinbyen Mitla

  Vi sætter kursen mod Tehuantepec og får nogle spændende oplevelser undervejs. Vi stopper og ser verdens mest omfangsrige træ i Santa Maria del Tule ved navn Montezuma-cypressen, der måler 54 m i diameter og menes at være 2-3.000 år gammelt. Vi besøger også ruinbyen Mitla i Tlacolula-dalen. Mitla var som Monte Albán en af zapotekernes vigtige byer, men den har også været under mixtetisk dominans. Patio de los Mosaicos med et stort mosaikrelief er en af oplevelserne her. Vi når til Tehuantepec, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 7

  Hotel Best Western Calli

  Hotellet ligger hyggeligt i en forstad til Santo Domingo Tehuantepec. Hotellet har egen pool med tilhørende palmeomkranset have, og indretningen e...

 • Dag 8 Bjergbyen San Cristobal og sejltur i Sumidero-kløften

  Vi kører til en af de mest spændende byer i det sydlige Mexico – San Cristobal i delstaten Chiapas, der overrasker med flot natur, interessante fortidsminder og indiansk kultur. San Cristobal er den ældste spanske by i Chiapas, og kun én vej fører hertil, og den går fra Tuxtia Gutierrez – først gennem et tropisk område, og derefter i højderne til kølig bjergluft og gennem fyrreskovene, der omgiver San Cristobal. Her er varme og sol om dagen, men køligt om natten. Området er kendt for sine ravfund, og dygtige kunstnere skaber fine smykker med sølv og lokale træsorter.

  Om eftermiddagen sejler vi gennem den imponerende 14 km lange Sumidero-kløft, som Grijalva-floden har formet gennem millioner af år. Sumidero-kløften anses for at være et af Mellemamerikas mest fascinerende naturfænomener. På de stejle klippevægge ses klippehuler, og der er et spændende dyreliv med aber, krokodiller og mange fugle. Vi overnatter to nætter i San Cristobal.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 8 & 9

  Hotel Diego de Mazariegos

  Hotel Diego de Mazariegos er beliggende i den historiske del af San Cristobal. Hotellet har to restauranter, en sportsbar og en pub. Der er også ...

 • Dag 9 Byrundtur i San Cristobal og besøg i indianerlandsbyer

  Vi bruger formiddagen i San Cristobal og ser bl.a. katedralen på byens centrale plads og Templo de Santo Domingo med den lyserøde facade og det flotte barokinteriør. Foran kirken er der et brugskunstmarked, hvor de lokale indianere kommer for at sælge deres varer. Vi besøger også huset, hvor den danske arkæolog Frans Blom sammen med sin kone forskede i mayakulturen. De navngav det røde og gule hus Na Bolom, der oversat betyder Jaguarens hus, men er samtidig også et lille ordspil, da Bloms efternavn ligner Bolom, altså ordet for jaguar.

  Efter besøget kører vi op i højlandet til tzotzil-indianernes landsbyer San Juan Chamula og Zinacantan. Indianerne nedstammer fra maya-folket og har bibeholdt nogle af deres skikke. Vi ser den smukke hvide kirke i San Juan Chamula, hvor katolske og ældgamle mayaritualer mødes – og med sine levende lys, røgelse og bedende kirkegængere gør den et stort indtryk.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 10 Naturoplevelser og til mayabyen Palenque og besøg på det lokale marked

  Vi siger farvel til San Cristobal og kører videre nordpå til Palenque, der er nabo til de storslåede ruiner af maya-byen af samme navn. Det gamle Palenque havde sin storhedstid mellem år 500 og 700, hvor byen dominerede et stort område ved Usumacinta-floden. Det var sandsynligvis det frugtbare lavland ved Usumacinta-floden, der gav indbyggerne i Palenque de resurser, der gjorde det muligt at konstruere denne ekstraordinære by. Vi får selv chancen for at se resultaterne af den frugtbare jord, når vi besøger et lokalt marked, der er fyldt med chilier, bønner, frugt og majs i forskellige farver. Vi overnatter i Palenque.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 10

  Hotel Misión Palenque

  Hotel Misión Palenque ligger placeret i hyggelige omgivelser i udkanten af byen Palenque og tæt på det arkæologiske område, Palenque Chiapas. ...

 • Dag 11 Maya-ruiner i regnskoven – Inskriptionernes Tempel og Soltemplet

  I dag skal vi på opdagelse i den antikke maya-by Palenque, der regnes for højdepunktet i den senklassiske maya-kultur. Når man ser ruinerne midt i den tropiske regnskov fornemmes det tydeligt, at de er skabt af en kultur med store evner indenfor astronomi og arkitektur. I området ligger der mere end 500 bygninger, og kun få er udgravet.

  Vi ser Inskriptionernes Tempel med de mange relieffer og hieroglyfindskrifter, hvorfra en forseglet gang fører til et gravkammer 20 m under jorden i centrum af pyramiden. Her ligger kong Pakals skelet i en sarkofag med ansigtet dækket af en maske af jademosaik. Gravmælet, der ligner dem i de egyptiske pyramider, har affødt spekulation om en sammenhæng mellem kulturerne.

  Vi oplever også Soltemplet og Paladset og får et interessant indblik i den fascinerende maya-kultur. I regnskoven ved byen vokser der mahogni- og cedertræer, og der er et rigt dyreliv med bl.a. tukaner og sjældne aber. Om eftermiddagen kører vi til havnebyen Campeche på Yucatán-halvøen. Her på halvøen udvikledes den klassiske maya-kultur, som man kan se rester af i form af utallige ruinbyer. Vi overnatter i Campeche.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 11

  Hotel Plaza Colonial

  Hotellet er arkitektonisk et nik til kolonialtiden med gårdhave og pool. Indenfor er fællesområder såvel som værelser malet og tapetseret stil...

 • Dag 12 Mayaernes vigtige by Uxmal og sightseeing i Merida

  Vi tager hul på en dag med oplevelser på Yucatán-halvøen. Vi starter med ruinbyen Uxmal, som var en betydningsfuld maya-by i den senklassiske periode. Det var Frans Blom, der kortlagde byen, og han gjorde flere vigtige fund, som bekræftede, at der her var tale om en af mayaernes vigtigste byer. Der er god tid til at fordybe sig i det store ruinområde, og vi ser bl.a. Troldmandens Pyramide og Skildpaddehuset, hvor der er dekorationer med skildpadder, som maya-folket forbandt med regnguden Chac. Inden vi kører til Merida, ser vi Maske Paladset ved Kabah med de mere end 200 masker af Chac. I Merida, hovedstaden i delstaten Yucatán, ser vi bl.a. den livlige boulevard Paseo Montejo, den store bypark og nyder de gamle bygninger med de farvefarvestrålende facader. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 12

  Hotel del Gobernador

  Hotellet ligger i hjertet af Mérida. Der er døgnåben reception og egen restaurant og bar, der fokuserer på lokale retter samt lokale og interna...

 • Dag 13 Den berømte pyramide i den gamle mayaby Chichen Itza og start på badeferie ved Tulum

  Denne dag skal vi besøge endnu en af de interessante maya-byer på Yucatán-halvøen – Chichen Itza – der er den bedst bevarede på halvøen. Stedet blev beboet omkring år 1000 f. Kr. og udviklede sig fra år 250 til et økonomisk, politisk, kulturelt og religiøst magtcentrum.

  Tæt jungle omkranser det historiske sted, og Kukulcán-pyramidens højde og geometriske form dominerer området. Pyramiden, som er en maya-kalender bygget i sten, er et vidnesbyrd om mayaernes kunnen og deres viden om matematik og astronomi.

  Efter besøget i Chichen Itza fortsættes videre til hotellet i det skønne område Riviera Maya, der ligger mellem Tulum og Playa del Carmen. Her tilbringer vi tre nætter på et eksklusivt all inclusive-hotel, der ligger dejligt ud til Det Caribiske hav.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og all-inclusive ved ankomst til hotellet.

  Her bor du dag 13, 14 & 15

  Barceló Maya Beach

  Det 4-stjernede Barceló Maya Beach ligger ud til Det Caribiske Hav ved en af de smukkeste strande i det område, der kaldes for Riviera Maya. Hote...

 • Dag 14-15 Afslapning og badeferie ved Riviera Maya

  Der venter et par dejlige dage til at nyde livet, solen og stranden, eller måske mangler du at få købt de sidste souvenirs. Her er også mulighed for at tage på snorkle- eller dykkerudflugter i det skønne azurblå hav. Hotellet ligger tæt på badebyerne Tulum og Playa del Carmen, hvis du vil ind og supplere badeferieoplevelserne med byoplevelser.

  Inkluderede måltider: All inclusive.

 • Dag 16 Hjemrejse fra Mexico

  Afrejse fra  Cancún.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 17 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller, flere af dem i charmerende, mexicansk kolonitids-stil
 • 13 x morgenmad, 1 x frokost, 1 x aftensmad og 3 dages all inclusive
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi ca. kr. 700)
 • Antropologisk Museum og Frida Kahlo museum i Mexico City
 • Besøg ved de berømte pyramider ved Teotihuacan
 • Udflugt til det arkæologiske område ved Monte Albán
 • Sejltur ad Grijalva-floden gennem den smukke Sumidero-kløft
 • Besøg ved det berømte arkæologiske tempelområde i Palanque
 • Kalkucán-pyramiden i Chichen-Itza
 • 3 dages badeferie ved Tulum på dejligt resort med all inclusive
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.525
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.450
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 06 juli 2019 17 dage Karin Schütte Billund
  København
  Kr. 23.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - København 06/07-2019   kl. 06:30 06/07-2019   kl. 07:20
   København - Toronto Intl 06/07-2019   kl. 10:40 06/07-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - Mexico City 06/07-2019   kl. 18:40 06/07-2019   kl. 22:30
   Cancun - Toronto Intl 21/07-2019   kl. 10:25 21/07-2019   kl. 15:15
   Toronto Intl - København 21/07-2019   kl. 19:20 22/07-2019   kl. 08:40
   København - Billund 22/07-2019   kl. 10:40 22/07-2019   kl. 11:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Toronto Intl 06/07-2019   kl. 10:40 06/07-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - Mexico City 06/07-2019   kl. 18:40 06/07-2019   kl. 22:30
   Cancun - Toronto Intl 21/07-2019   kl. 10:25 21/07-2019   kl. 15:15
   Toronto Intl - København 21/07-2019   kl. 19:20 22/07-2019   kl. 08:40
   Se flytider
 • 01 november 2019 17 dage Karin Schütte Billund
  København
  Kr. 22.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 01/11-2019   kl. 07:00 01/11-2019   kl. 08:30
   Frankfurt - Mexico City 01/11-2019   kl. 13:30 01/11-2019   kl. 18:55
   Cancun - Frankfurt 16/11-2019   kl. 22:10 17/11-2019   kl. 14:10
   Frankfurt - Billund 17/11-2019   kl. 16:50 17/11-2019   kl. 18:10
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 01/11-2019   kl. 10:05 01/11-2019   kl. 11:35
   Frankfurt - Mexico City 01/11-2019   kl. 13:30 01/11-2019   kl. 18:50
   Cancun - Frankfurt 16/11-2019   kl. 22:10 17/11-2019   kl. 14:10
   Frankfurt - København 17/11-2019   kl. 17:10 17/11-2019   kl. 18:35
   Se flytider
 • 31 januar 2020 17 dage Karin Schütte Billund
  København
  Kr. 23.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 31/01-2020   kl. 07:00 31/01-2020   kl. 08:30
   Frankfurt - Mexico City 31/01-2020   kl. 13:30 31/01-2020   kl. 18:55
   Cancun - Frankfurt 15/02-2020   kl. 22:10 16/02-2020   kl. 14:10
   Frankfurt - Billund 16/02-2020   kl. 16:50 16/02-2020   kl. 18:10
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 31/01-2020   kl. 10:05 31/01-2020   kl. 11:35
   Frankfurt - Mexico City 31/01-2020   kl. 13:30 31/01-2020   kl. 18:50
   Cancun - Frankfurt 15/02-2020   kl. 22:10 16/02-2020   kl. 14:10
   Frankfurt - København 16/02-2020   kl. 17:10 16/02-2020   kl. 18:35
   Se flytider
 • 27 marts 2020 17 dage Karin Schütte Billund
  København
  Kr. 23.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 27/03-2020   kl. 07:00 27/03-2020   kl. 08:30
   Frankfurt - Mexico City 27/03-2020   kl. 13:30 27/03-2020   kl. 18:55
   Cancun - Frankfurt 11/04-2020   kl. 22:40 12/04-2020   kl. 14:45
   Frankfurt - Billund 12/04-2020   kl. 16:50 12/04-2020   kl. 18:10
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 27/03-2020   kl. 10:05 27/03-2020   kl. 11:35
   Frankfurt - Mexico City 27/03-2020   kl. 13:30 27/03-2020   kl. 18:50
   Cancun - Frankfurt 11/04-2020   kl. 22:40 12/04-2020   kl. 14:45
   Frankfurt - København 12/04-2020   kl. 17:10 12/04-2020   kl. 18:35
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt for at træffe beslutning omkring bestilling af rejsen.

  Når din rejse er bestilt, får du tilsendt ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Mexico

  Pas & visum

  For skandinaviske statsborgere kræves ikke visum til Mexico ved rejser under 3 måneders varighed. Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder ud over opholdets varighed. Vi anbefaler, at du læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning her.

  Rejser du til Mexico via USA eller Canada, skal du ansøge om indrejsetilladelse i USA eller Canada. Det er vigtigt, at du søger indrejsetilladelsen på den officielle hjemmeside.

  Søg om ESTA-indrejsetilladelse via USA her.

  Søg om eTA-indrejsetilladelse via Canada her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på borger.dk’s hjemmeside.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne.  Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det gule og blå sygesikringskort dækker ikke uden for Europa. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse.

  Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Skal man til Mexico, vaccineres der normalt mod difteri/stivkrampe og Hepatitis A.

  For yderligere information kontakt egen læge i god tid inden afrejsen til Mexico.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt.

  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen hedder mexicanske pesos (MXN). Du kan veksle valuta hjemmefra, men kan også medbringe Euro og US-dollars for at veksle i Mexico. I de større byer er det muligt at hæve penge i diverse hæveautomater og betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, hvor alle de gængse kreditkort accepteres. Der er hæveautomater – ”cajero automático” – de fleste steder, og rejselederen hjælper gerne med at finde automater og at hæve penge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banken. Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke kortet.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnede for gangbesværede, da mange seværdigheder med mere opleves til fods. På vores kulturrejser bliver det således nemt til mere end 5 kilometers gang pr. dag.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Mexico er inddelt i fire tidszoner. Mexico City: 7 timer efter Danmark (normaltid).

  Transport i Mexico

  Meget transport i Mexico foregår med bus. Alle busser har aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Mexico. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 6 $ pr. rejsedeltager pr. dag. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Mexico ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Elektricitet

  I Mexico benytter man 110 volt vekselstrøm og bruger fladbenede stik som i USA. Det er derfor en god ide at købe en adapter inden afrejsen.

  Mobiltelefon & Wi-Fi

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon i Mexico, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til Wi-Fi mod betaling på de fleste hoteller.

  For at ringe fra Mexico til Danmark, tastes +45 samt telefonnummer. Fra Danmark til Mexico tastes +52.

  Mad & drikke

  Det mexicanske køkken er rigt og varieret, og er påvirket af den ældre aztekiske og mayanske madtradition, og af spansk madkultur. Mexicansk mad er kendt for sin intense smag, som kommer bl.a. fra brugen af chili, spidskommen, oregano, kanel, koriander og krydderurten epazote. Desuden indeholder retterne ofte chipotle-jalapeñoer, løg og hvidløg. Forskellige former for bønner er en udbredt ingrediens, og det samme gælder oksekød, kylling og svinekød. Blandt fiskeretterne er det værd at fremhæve retten ”ceviche”, der er rå fisk marineret med citrusfrugter.

  Mexicansk øl er velsmagende, vi kender f.eks. den mexicanske Corona Extra. Der produceres mange forskellige øl i Mexico, som trods deres store smagsoplevelse ikke når uden for landets grænser. Tequila er en brændevin lavet på gæret agavesaft, og den nydes på mange forskellige måder. Udvalget af tropiske frugter er stort, og friskpresset juice fra de små boder er en kølende energibombe på en varm dag.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler i Mexico.

 • Gode råd

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Man kan ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Solen i Mexico er meget stærk, så husk at bruge solcreme med høj faktor. En hat eller kasket er uundværlig, når vi skal besøge de store arkæologiske pladser, da vi det meste af tiden vil være i direkte sol. Der kan om aftenen være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Da hygiejnen kan være en anden end Danmark, anbefales det at medbringe håndsprit.

  Møde med en anden kultur

  Mexicanere byder velkommen til deres land med et smil, men alligevel er det vigtigt at respektere landets skikke. Mange af de historiske områder, vi besøger, er totalfredede, og har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.

  Ideer til indkøb

  Overalt i Mexico er der et stort udbud af kunsthåndværk og keramik inspireret af f.eks. maya-kulturen. Specielt på Yucatanhalvøen finder man souvenirs af høj kvalitet på de lokale markeder, og det er ok at prutte om prisen. Autentiske souvenirs er også vævede tæpper og alle former for tekstiler i de skønneste farvesammensætninger.

  Sikkerhed

  Mexico har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. Men som mange andre steder i verden, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

 • Fakta

  • Statsform: Mexico er en federal republik med 31 stater.
  • Hovedstad: Mexico City med ca. 25 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 129 mio. indbyggere (2017) – 30 % indianere, 55 % mestizer, 15 % hvide.
  • Religion: 83 % er katolikker, 6 % er protestanter, 4 % er ikke-troende, og resten tilhører andre religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk. Der tales også forskellige indianske sprog.
  • Areal: 1.967.183 km² – Mexico er 46 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 9.330 km.
  • Højeste punkt: Pico de Orizaba 5.636 m.
  • Klima: Mexico har subtropisk klima i bjergene, og i lavlandet og ved kysterne er klimaet tropisk. Nedbøren falder primært fra juni til oktober og for det mest som kraftige byger sidst på dagen.