Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Montenegro

Velkommen til Montenegro

Når man rejser til Montenegro vil man ikke kunne undgå at opleve landets helt store trækplaster – nemlig naturen! Ved den 300 km lange kystlinje venter nogle af Adriaterhavets lækreste sandstrande, og inde i landet kan man ad smalle bjergveje køre op i noget af den mest imponerende natur med verdens næstdybeste kløft, Balkans største sø og en af Europas sidste urskove, hvor der stadigvæk lever bjørne, vildsvin, ulve og ørne.

Landet de kaldte Det sorte bjerg

Montenegro er et bjergrigt land, hvilket også afspejler sig i landets navn, der betyder ”Det Sorte Bjerg”. Det bjerg, der ligger til grund for landets navn, er det 1.749 m høje Lovćen-bjerg, som ligger i Lovćen Nationalpark, og som er et must at se, når du rejser til Montenegro. På et besøg i nationalparken kan man både mikse naturoplevelser og sightseeing, da der på den næsthøjeste top på bjerget ligger et imponerende gravmæle for den elskede politiske leder, Petar II Petrović Njegoš, der var noget af en tusindkunstner. I sit korte liv (han blev 38 år) nåede han at markere sig som både fyrstebiskop, statsmand, filosof og digter, og er en vigtig person for den montenegrinske selvforståelse. Efter folkeafstemningen i 2006, hvor Montenegro udgik fra unionen med Serbien, er det nu op til det unge land at dykke ned i den gamle kulturarv og skabe deres egen nationale identitet, hvor bl.a. Njegoš bruges som en af grundstenene, som montenegrinerne kan bygge oven på.

Når du rejser til Montenegro venter middelalderbyer, grotter og kursteder

For foden af Lovcén-bjerget breder den smukke Kotor-bugt sig, der består af flere mindre bugter, der slynger sig ind og ud af hinanden i Europas sydligste fjord. Her finder man idylliske middelalderbyer, klostre, grotter, kursteder og gamle sømandstraditioner. Nogle af de bedste byer at besøge på en rejse til Montenegro, er smukt beliggende Herceg Novi, med den lange palmekransede promenade, og Kotor, der ligger længst inde i Kotor-bugten. I Kotor ligger den gamle UNESCO-fredede by bag en fire kilometer lang bymur, der sine steder er helt op til 15 m tyk og 20 m høj. Oppe fra muren er der en fantastisk udsigt over fjorden og de teglrøde tage, der putter sig mellem smalle gader og grønne alléer.

Smag på Montenegros friske råvarer og kvalitetsvine

Når man rejser til Montenegro, skal man i Balkans mindste land ikke sætte næsen op efter nyskabende kogekunst og eksperimenterende restauranter. Man kan til gengæld glæde sig til at spise mad, der er lavet af superfriske ingredienser, der ikke er fløjet ind fra alle verdensdele. Ved kysten kan man spise alt godt fra havet fra blæksprutter til muslinger, i bjergene venter langtidsstegt får, der har græsset lige uden for døren på bjergskråningerne, og ved søerne kan man spise friskfanget fisk, hvor især karpe er en yndet ret. Og sørg endelig for at lade retterne blive ledsaget af noget af den gode montenegrinske vin, der er af høj kvalitet.

Find din næste rejse til Montenegro nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Montenegro

  Pas & visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere, men passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe til/fra Montenegro, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa og dermed heller ikke i Montenegro. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis behandles fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Vi anbefaler, at man medbringer et beløb i Euro, som veksles lokalt. I Montenegro bruges Euro. Kreditkort kan bruges i butikker, hoteller og restauranter, men med forsigtighed, og hæveautomater bør kun benyttes indenfor i banker, supermarkeder eller i andre større kommercielle bygninger. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé, at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre et kort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  I Montenegro er der samme tid, som i Danmark.

  Transport

  I Montenegro oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og lokalguide, og det beløber sig til ca 20 Euro, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Opbevar værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Montenegro. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon, og medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes 0045 før telefonnummeret – husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Der findes internetcaféer mange steder, dog er forbindelsen ikke altid så god som herhjemme. På flere hoteller kan man få adgang til pc med internet mod betaling.

  Drikkevand

  Vi anbefaler, at man køber vand på flaske. Man kan drikke vandet i Montenegro, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier, end vi er vant til.

  Rygning

  I Montenegro er rygning forbudt på offentlige steder og arbejdspladser.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker og andre religiøse bygninger, forventes det, at skuldre og knæ er dækkede. Hvis ikke, risikerer man at blive afvist ved indgangen. Ved besøg i moskeer må hverken mænd eller kvinder være iført shorts eller sko. Kvinder skal desuden bære langærmet bluse og hovedtørklæde. Fotografering er ikke altid tilladt i religiøse bygninger – spørg rejselederen eller de lokale til råds.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Podgorica 185.900 indbyggere.
  • Befolkning: 642.550 indbyggere.
  • Religion: Befolkningen består af serbisk ortodokse (85 %), katolikker (6 %), protestanter (1 %) og muslimer (3 %).
  • Sprog: Der tales montenegrinsk (før serbo-kroatisk), som er et slavisk sprog, der er nært beslægtet med serbisk, bosnisk og kroatisk.
  • Areal: 13.812 km².
  • Klima: Montenegro har mildt tempereret klima, kolde overskyede våde vintre, og varme, klare, tørre somre.