Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Montenegro

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når man rejser til Montenegro vil man ikke kunne undgå at opleve landets helt store trækplaster – nemlig naturen! Ved den 300 km lange kystlinje venter nogle af Adriaterhavets lækreste sandstrande, og inde i landet kan man ad smalle bjergveje køre op i noget af den mest imponerende natur med verdens næstdybeste kløft, Balkans største sø og en af Europas sidste urskove, hvor der stadigvæk lever bjørne, vildsvin, ulve og ørne.

Landet de kaldte Det sorte bjerg

Montenegro er et bjergrigt land, hvilket også afspejler sig i landets navn, der betyder ”Det Sorte Bjerg”. Det bjerg, der ligger til grund for landets navn, er det 1.749 m høje Lovćen-bjerg, som ligger i Lovćen Nationalpark, og som er et must at se, når du rejser til Montenegro. På et besøg i nationalparken kan man både mikse naturoplevelser og sightseeing, da der på den næsthøjeste top på bjerget ligger et imponerende gravmæle for den elskede politiske leder, Petar II Petrović Njegoš, der var noget af en tusindkunstner. I sit korte liv (han blev 38 år) nåede han at markere sig som både fyrstebiskop, statsmand, filosof og digter, og er en vigtig person for den montenegrinske selvforståelse. Efter folkeafstemningen i 2006, hvor Montenegro udgik fra unionen med Serbien, er det nu op til det unge land at dykke ned i den gamle kulturarv og skabe deres egen nationale identitet, hvor bl.a. Njegoš bruges som en af grundstenene, som montenegrinerne kan bygge oven på.

Når du rejser til Montenegro venter middelalderbyer, grotter og kursteder

For foden af Lovcén-bjerget breder den smukke Kotor-bugt sig, der består af flere mindre bugter, der slynger sig ind og ud af hinanden i Europas sydligste fjord. Her finder man idylliske middelalderbyer, klostre, grotter, kursteder og gamle sømandstraditioner. Nogle af de bedste byer at besøge på en rejse til Montenegro, er smukt beliggende Herceg Novi, med den lange palmekransede promenade, og Kotor, der ligger længst inde i Kotor-bugten. I Kotor ligger den gamle UNESCO-fredede by bag en fire kilometer lang bymur, der sine steder er helt op til 15 m tyk og 20 m høj. Oppe fra muren er der en fantastisk udsigt over fjorden og de teglrøde tage, der putter sig mellem smalle gader og grønne alléer.

Smag på Montenegros friske råvarer og kvalitetsvine

Når man rejser til Montenegro, skal man i Balkans mindste land ikke sætte næsen op efter nyskabende kogekunst og eksperimenterende restauranter. Man kan til gengæld glæde sig til at spise mad, der er lavet af superfriske ingredienser, der ikke er fløjet ind fra alle verdensdele. Ved kysten kan man spise alt godt fra havet fra blæksprutter til muslinger, i bjergene venter langtidsstegt får, der har græsset lige uden for døren på bjergskråningerne, og ved søerne kan man spise friskfanget fisk, hvor især karpe er en yndet ret. Og sørg endelig for at lade retterne blive ledsaget af noget af den gode montenegrinske vin, der er af høj kvalitet.

Find din næste rejse til Montenegro nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Montenegro

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder ud over opholdet og medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen. Visum til Montenegro er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  I Montenegro bruges euro (EUR). Kreditkort kan bruges i butikker, hoteller og restauranter, men med forsigtighed, og hæveautomater bør kun benyttes indenfor i banker, supermarkeder eller i andre større kommercielle bygninger. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre et kort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  I Montenegro er der samme tid, som i Danmark.

  Transport

  I Montenegro oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer lægger man typisk 10 % oven i regningen. Derudover giver man typisk lidt til piccoloen, der bærer bagage, til lokalguiden og til stuepigen. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Opbevar værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Montenegro. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Kroatien benytter 220 volt, og stikkene er de samme som i Danmark.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  I Montenegro vil man opleve en blanding af det kontinentale og det mediterranske køkken. Montenegro er bl.a. kendt for deres oste – prøv f.eks. Njegusi-osten, som er en blanding af ko- og gedeost – og deres skinke, som også lyder navnet Njegusi og minder om parmaskinke.

  Vi anbefaler, at man køber vand på flaske. Man kan drikke vandet i Montenegro, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier, end vi er vant til.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker og andre religiøse bygninger forventes det, at skuldre og knæ er dækkede. Hvis ikke, risikerer man at blive afvist ved indgangen. Ved besøg i moskéer må hverken mænd eller kvinder være iført shorts eller sko. Kvinder skal desuden bære langærmet bluse og hovedtørklæde. Fotografering er ikke altid tilladt i religiøse bygninger – spørg rejselederen eller de lokale til råds.

  Idéer til indkøb

  Montenegro er ikke kendt for at være et shoppe-mekka, men i f.eks. Budva og Kotor er der gode muligheder for at købe souvenirs med hjem.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Podgorica 156.000 indbyggere.
  • Befolkning: 614.250 indbyggere.
  • Religion: Ortodokse 72 %, muslimer 20 %, katolikker 3 %.
  • Sprog: Officielt montegrinsk, men også serbisk, bosnisk og albansk.
  • Areal: 13.812 km² (Danmark 42.094 km2).
  • Klima: Montenegro har mildt tempereret klima, kolde overskyede våde vintre og varme, klare, tørre somre.

Trustpilot