Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Nepal

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når du rejser til Nepal, vil du opleve et kontrastfyldt land på trods af den lille størrelse – Nepal lokker med buddhistiske stupaer, hinduistiske pagoder, blafrende bedeflag og raslende bedemøller! I det bjergrige nord venter nogle af Himalayabjergenes højeste bjerge, i den centrale og bakkede Kathmandudal ligger en stor kulturarv koncentreret, og i syd finder man det tropiske lavland med jungle og et rigt dyreliv.

Rejser til Nepal er rejser til eventyr

Når man rejser til Nepal, rejser man til et lille land, der ligger klemt inde mellem de to kæmper Indien og Kina, og længe var landet isoleret fra omverdenen grundet bjergene i nord. Der bor cirka 28 millioner i landet, hvoraf størstedelen er hinduister, som nabolandet Indien i syd, men der er også et meget aktivt mindretal af buddhister, der tilhører varianten af tibetansk buddhisme. Det er også derfor, man overalt finder både hinduistiske templer og buddhistiske stupaer. De to religioner har gennem århundreder udvekslet forskellige træk ved gensidig påvirkning, så der fra fødsel til død gælder nogle af de samme ceremonier, og man finder ”fællesguder” i hver trosretning

På en Nepal-rejse er det et must at besøge Kathmandu, som ligger i midten af det lille og aflange Nepal i Kathmandudalen. Her i hovedstaden mødes nyt og gammelt i form af moderne bygninger, gammel newari-arkitektur, mudderveje, asfalt, osende biler og morgenfrueudsmykkede rickshaws. De katastrofale jordskælv, der ramte landet i foråret 2015, gik hårdt ud over hovedstaden, da den lå blot 80 km fra epicentret. Det gik så voldsomt for sig at efterfølgende målinger har vist, at byen har rykket sig to meter mod syd efter de dramatiske bevægelser i undergrunden. Det gik hårdt ud over mange af de historiske templer og bygninger, men man kan dog fortsat opleve Boudhhanath-stupaen, der ligger på toppen af en bakke med udsigt over byen. Fra den store gyldne stupas kvadratiske top skuer Buddhas øjne ud i alle fire verdenshjørner.

Kathmandudalen, økologiske landbrug og frodige Chitwan Nationalpark

Når man rejser til Nepal, bør man også bevæge sig uden for hovedstaden og opleve den smukke Kathmandudal. Man kan bl.a. besøge et økologisk gartneri og landbrug, der drives af danske Søbogaard. Det er også her i dalen landets tre gamle kongebyer ligger, hvor der venter rig historie fra tiden, hvor Newari-folket havde deres storhedstid. Rundt omkring i landskabet ligger også mange smukke klostre, et af dem er Namobuddha-klosteret, der slynger sig smukt på en bjergside ved byen Panauti. De smukke naturomgivelser og historien om Buddhas selvopofrelse for en tigermor her, har gjort, at stedet anses som meget hellig, og er derfor også et yndet valfartssted for buddhistiske pilgrimme, der kommer med offergaver i form af lys lavet af yaksmør.

På en Nepal-rejse kan man i det frodige lavland sydpå besøge den UNESCO-fredede nationalpark Chitwan, der er Nepals første nationalpark. Her er varierede landskaber og et mangfoldigt dyreliv med bl.a. elefanter og de truede arter pansret næsehorn og bengalsk tiger, som man kan være heldige at se på en safari. Er man til flere storslåede naturoplevelser på sin rejse i Nepal, bør man også snøre vandreskoene godt fast på fødderne og udforske det bjergrige nord, hvor der er massevis af gode vandreruter for både nybegyndere og øvede.

Namasté Nepal!

Find din næste rejse til Nepal nedenfor, eller kontakt os for at høre nærmere om dine muligheder.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Nepal

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse.

  Der er visumpligt til Nepal. Turistvisum kan kun udstedes ved ankomst til Nepal og af den nepalesiske ambassade. Prisen er pt. 30 amerikanske dollars. Det er vigtigt at få stemplet sit pas af immigrationsmyndighederne både ved ind- og udrejse.

  Når man ankommer til Nepal, foretager man en elektronisk registrering og får taget et billede, inden man går videre til betaling af visum og selve visumansøgningsskranken. Ansøgningen kan også laves hjemmefra inden afrejse via den nepalesiske ambassade i København. Yderligere information kan fås på Udenrigsministeriets hjemmeside.

  Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den nepalesiske møntfod hedder nepalesiske rupi (NPR). Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, derimod anbefaler vi at medbringe amerikanske dollars, som veksles ved ankomst i lufthavnen. Man kan også veksle på de fleste hoteller, men her anbefaler vi, at man medbringer mindre sedler. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Man kan hæve på sit kreditkort i bankernes hæveautomater. Husk at medbringe pas ved enhver veksling. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Nepal er 4 timer og 45 minutter foran dansk vintertid og 3 timer og 45 minutter foran dansk sommertid.

  Transport

  Busserne i Nepal har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Nepal. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  På rundrejserne i Indien vil der være tale om drikkepenge til bl.a. buschauffører, bushjælper, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. 333 nepalesiske rupier/3 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er lav i Nepal, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Nepal bruger 220 volt. Danske stik passer i mange stikkontakter, men da der findes mange stiktyper, er det en fordel at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det nepalesiske køkken er knap så krydret som f.eks. det indiske og er præget af supper og grønsagsretter. Kødretter fås mest med kylling eller lam, men mange retter er rene grønsagsretter og med en helt forrygende velkrydret smag. Momo er en af de spændende nepalesiske specialiteter – små pastalignende pakker, der er dampet og med fyld af grønsager, kylling eller bøffel – og bøffel spises i øvrigt meget i Nepal. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen, og ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Nepal. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Vi skal som gæster i Nepal især være opmærksomme på passende påklædning på gaden, og når vi besøger templer og andre hellige steder. Landets forskellige religioner sætter på mange måder standarden for, hvordan livet leves, og derfor bør rejsende undgå meget korte shorts og meget korte og nedringede kjoler. Også når det gælder fotografering er det vigtigt at vise hensyn. Lokalbefolkningen har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv et lille beløb til gengæld. Det frarådes generelt at fotografere kvinder i traditionelle og konservative samfund. Visse steder koster det penge at fotografere historiske seværdigheder og templer.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Nepal er ikke er dyrt rejseland, og det samme er gældende for shopping i Nepal. Gode souvenirs kan være traditionelle masker, som også bruges af de lokale under festivaller og findes i et utal af udformninger og farver. I især Kathmandu er uldsko og trekkingudstyr også gode køb. Hold ligeledes udkig efter de såkaldte syngeskåle, som bruges til meditation og i religiøse sammenhænge.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Kathmandu med 1,4 mio. indbyggere.
  • Befolkning 29,4 mio. indbyggere – 90 % bor på landet.
  • Religion: Hinduer 81 %, buddhister 9 %, muslimer 4 %.
  • Sprog: Der tales omkring 50 sprog og dialekter. Nationalsproget er nepalesisk, der er beslægtet med hindi, og det tales/forstås af hovedparten af indbyggerne.
  • Areal: 147.101 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet i Nepal varierer fra kolde somre og hårde vintre i nord, til subtropiske somre og milde vintre i syd.

Trustpilot