Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Nepal

Velkommen til Nepal

Når du rejser til Nepal, vil du opleve et kontrastfyldt land på trods af den lille størrelse – Nepal lokker med buddhistiske stupaer, hinduistiske pagoder, blafrende bedeflag og raslende bedemøller! I det bjergrige nord venter nogle af Himalayabjergenes højeste bjerge, i den centrale og bakkede Kathmandudal ligger en stor kulturarv koncentreret, og i syd finder man det tropiske lavland med jungle og et rigt dyreliv.

Rejser til Nepal er rejser til eventyr

Når man rejser til Nepal, rejser man til et lille land, der ligger klemt inde mellem de to kæmper Indien og Kina, og længe var landet isoleret fra omverdenen grundet bjergene i nord. Der bor cirka 28 millioner i landet, hvoraf størstedelen er hinduister, som nabolandet Indien i syd, men der er også et meget aktivt mindretal af buddhister, der tilhører varianten af tibetansk buddhisme. Det er også derfor, man overalt finder både hinduistiske templer og buddhistiske stupaer. De to religioner har gennem århundreder udvekslet forskellige træk ved gensidig påvirkning, så der fra fødsel til død gælder nogle af de samme ceremonier, og man finder ”fællesguder” i hver trosretning

På en Nepal-rejse er det et must at besøge Kathmandu, som ligger i midten af det lille og aflange Nepal i Kathmandudalen. Her i hovedstaden mødes nyt og gammelt i form af moderne bygninger, gammel newari-arkitektur, mudderveje, asfalt, osende biler og morgenfrueudsmykkede rickshaws. De katastrofale jordskælv, der ramte landet i foråret 2015, gik hårdt ud over hovedstaden, da den lå blot 80 km fra epicentret. Det gik så voldsomt for sig at efterfølgende målinger har vist, at byen har rykket sig to meter mod syd efter de dramatiske bevægelser i undergrunden. Det gik hårdt ud over mange af de historiske templer og bygninger, men man kan dog fortsat opleve Boudhhanath-stupaen, der ligger på toppen af en bakke med udsigt over byen. Fra den store gyldne stupas kvadratiske top skuer Buddhas øjne ud i alle fire verdenshjørner.

Kathmandudalen, økologiske landbrug og frodige Chitwan Nationalpark

Når man rejser til Nepal, bør man også bevæge sig uden for hovedstaden og opleve den smukke Kathmandudal. Man kan bl.a. besøge et økologisk gartneri og landbrug, der drives af danske Søbogaard. Det er også her i dalen landets tre gamle kongebyer ligger, hvor der venter rig historie fra tiden, hvor Newari-folket havde deres storhedstid. Rundt omkring i landskabet ligger også mange smukke klostre, et af dem er Namobuddha-klosteret, der slynger sig smukt på en bjergside ved byen Panauti. De smukke naturomgivelser og historien om Buddhas selvopofrelse for en tigermor her, har gjort, at stedet anses som meget hellig, og er derfor også et yndet valfartssted for buddhistiske pilgrimme, der kommer med offergaver i form af lys lavet af yaksmør.

På en Nepal-rejse kan man i det frodige lavland sydpå besøge den UNESCO-fredede nationalpark Chitwan, der er Nepals første nationalpark. Her er varierede landskaber og et mangfoldigt dyreliv med bl.a. elefanter og de truede arter pansret næsehorn og bengalsk tiger, som man kan være heldige at se på en safari. Er man til flere storslåede naturoplevelser på sin rejse i Nepal, bør man også snøre vandreskoene godt fast på fødderne og udforske det bjergrige nord, hvor der er massevis af gode vandreruter for både nybegyndere og øvede.

Namasté Nepal!

Find din næste rejse til Nepal nedenfor, eller kontakt os for at høre nærmere om dine muligheder.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Nepal

  Pas og visum

  Der er visumpligt til Nepal for danske statsborgere. Visum til Nepal købes ved indrejse til 25 USD. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Yderligere information kan fås på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

  Vi anbefaler, at du medbringer kopi af pas og forsikringspapirer, så du har oplysningerne, hvis du er uheldig at miste dokumenterne.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad må medbringes til/fra Nepal se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin og vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod smitsom leverbetændelse. For yderligere information kontakt venligst egen læge i god tid inden afrejsen til Nepal. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Den nepalesiske møntfod hedder Nepalesiske Rupees (NPR), og 100 NPR svarer ca. til 7 DKK. Man skal ikke veksle til disse valutaer i Danmark. Derimod medbringes US-dollars, som veksles ved ankomsten. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Mod gebyr er det muligt at hæve på sit kreditkort i bankernes hæveautomater. Husk at medbringe pas ved enhver veksling. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Nepal er fire timer foran dansk normaltid.

  Transport

  Busserne i Nepal har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er vigtigt at være opmærksom på, at drikkepenge er meget udbredt og en vigtig del af kulturen. Der gives drikkepenge til alt servicepersonale – til f.eks. stuepigen, piccoloen og taxachaufføren. Beregn til hele rejsen ca. 3 – 400 kr. til drikkepenge. Herudover skal der beregnes drikkepenge til buschauffør og lokalguider på rundrejsen. Rejselederen vil informere om passende beløb.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 4-stjernede hoteller og lodges, men da hotellerne i de to lande ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På visse hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er lav i Nepal, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I Nepal benytter man 220 volt vekselstrøm som i Danmark. Danske stik passer i mange stikkontakter, men da der findes mange stiktyper er det en fordel at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon & internet

  I Nepal vil der være mange steder uden for Kathmandu, hvor der ikke er mobildækning. Det er dog meget dyrt både at ringe og modtage opkald på en dansk mobiltelefon. Internet-telefoni er den billigste løsning, og der er adgang til WiFi på de største hoteller.

  For at ringe fra Nepal til Danmark tastes 0045 samt telefonnummer. Fra Danmark til Nepal tastes 00977 samt nummer.

  Mad og drikke

  Det nepalesiske køkken er knap så krydret som det indiske og er mere præget af supper og grønsagsretter. Kødretter fås mest med kylling eller lam, men mange retter er rene grønsagsretter og med en helt forrygende velkrydret smag. ”Momo” er en af de spændende nepalesiske specialiteter – små pastalignende pakker, der er dampet og med fyld af grønsager, kylling eller bøffel – og bøffel spises i øvrigt meget i Nepal. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

 • Gode råd

  Generelt

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man undgå. Vand på flaske kan købes overalt og bør også bruges til tandbørstning. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt.

  Møde med en anden kultur

  Vi skal som gæster i Nepal især være opmærksomme på passende påklædning på gaden, og når vi besøger templer og andre hellige steder. Landets forskellige religioner sætter på mange måder standarden for, hvordan livet leves, og derfor bør rejsende undgå meget korte shorts og meget korte og nedringede kjoler. Også når det gælder fotografering er det vigtigt at vise hensyn. Lokalbefolkningen har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv et lille beløb til gengæld. Det frarådes generelt at fotografere kvinder i traditionelle og konservative samfund. Visse steder koster det penge at fotografere historiske seværdigheder og templer.

 • Fakta

  • Statsform: Føderal Demokratisk Republik.
  • Hovedstad: Kathmandu med 1,4 mio. indbyggere.
  • Befolkning 29,4 mio. indbyggere – 90 % bor på landet.
  • Religion: 87 % hinduer, 8 % buddhister, 4 % muslimer.
  • Sprog: Der tales omkring 50 sprog og dialekter. Nationalsproget er nepalesisk, der er beslægtet med hindi, og det tales/forstås af hovedparten af indbyggerne.
  • Areal: 1.439.000 km² – 30 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Everest 8.848 m.
  • Klima: Klimaet i Nepal varierer fra kolde somre og hårde vintre i nord, til subtropiske somre og milde vintre i syd.