-->
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rundrejser i Norge

Velkommen til 
Rundrejser i Norge

Der er langt til det nordlige Norge! Men intet kan måle sig med naturoplevelserne, du kan få på en rejse til Nordkap på toppen af det europæiske kontinent. Meget taler for at vælge en rundrejse med dansk rejseleder, hvis du vil opleve Nordnorge. Hverken Nordkap, Svalbard eller Lofoten er steder, man lige kommer forbi, og desuden kræver det planlægning og indsigt i lokale forhold at få de bedste og mest uforglemmelige oplevelser. Det er her, vores passionerede rejseledere kommer ind i billedet. De har en kæmpe viden om Norge, har stor fortælleglæde og brænder for at give dig den rejse, du drømmer om.

Til toppen af Norge
Mange drømmer om at stå på Nordkap-plateauet, nyde midnatssolen og skue ud i uendeligheden. Den oplevelse kan du få på vores rundrejse med dansk rejseleder. På rejsen Midnatssol på Nordkap – et arktisk sommereventyr er der god tid til at få helt fantastiske oplevelser nord for polarcirklen. Her oplever du den evige dag, når midnatssolen lyser natten op med sine rødgyldne stråler. På en af afgangene er det endvidere muligt at forlænge rejsen med et 3-dages krydstogt med Hurtigruten. Hver dag året rundt sejler Hurtigruten mellem Bergen og Kirkenes, og undervejs lægges der til i 34 byer og bygder. Oprindeligt var Hurtigruten livsnerven på Norges vestkyst, men i dag er Hurtigruten desuden en turistoplevelse – en oplevelse, vi synes, du også skal have mulighed for.

Nordlyset danser
Der er mange grunde til at rejse til Norge, og om vinteren er der specielt én – det magiske nordlys. Pludselig ud af ingenting begynder den mørke himmel at lyse i grønne, lilla og rødlige nuancer. Først lidt tøvende, og men så tager sceneriet al opmærksomheden, og fornemmelsen af det endeløse univers melder sig. Når det gælder naturen, kan vi ikke give garantier, men der er gode chancer på rejsen Himmelsk nordlys & snelandskaber, der går til området ved Tromsø.

Find din næste rundrejse nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Norge

  Pas & Visum

  Da Norge står uden for Schengen-aftalen, foretages der paskontrol.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er norske kroner, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Norge ligger i samme tidszone som Danmark.

  Drikkepenge

  Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdierne opbevaret i receptionen.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcaféer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

  Indkøb & museer

  Der findes ikke ensartede åbningstider – følgende er generelle:
  Forretninger:
  Mandag til fredag 9.00 – 17.00, lørdag indtil 13.00.
  Supermarkeder:
  Typisk åbent til 20.00 uden for storbyer.
  Banker:
  Mandag til fredag 8.30 – 15.30.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt Monarki.
  • Hovedstad: Oslo med 600.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Luthersk-evangelisk.
  • Sprog: Norsk, samisk, finsk – og 272 dialekter.
  • Areal: 385.155 km² (Danmark 43.094 km²). Svalbard udgør 61.022 km².
  • Højeste punkt: Galdhøpiggen på 2.469 m.
  • Største by på Svalbard: Longyearbyen med 2.075 indbyggere.
  • Største gletsjer: Gletsjeren, Austfonna, på Svalbard er verdens tredjestørste område med indlandsis efter Antarktis og Grønland, med en 200 kilometer bred front.
  • Midnatssol og nordlys: Jo længere mod nord, jo længere er perioden, hvor midnatssolen er synlig. Nord for polarcirklen er der sollys døgnet rundt i sommermånederne. Ved Nordkap kan du opleve midnatssol fra 14. maj – 29. juli og på Svalbard fra 20. april – 22. august. Nordlys findes året rundt, men fænomenet opleves bedst i Nordnorge og på Svalbard december – marts, hvor der er flest mørke timer og vejret samtidig ikke er alt for vådt.
  • Klima: I Norge er der mildt fastlandsklima, som svinger meget fra år til år, og på grund af landets størrelse og geografi, er der store regionale forskelle. Vejret langs kysten er mildt med mulighed for regn. Inde i landet er klimaet fastlandspræget. Ved Nordkap, hvor de varme og kolde havstrømme mødes, kan der opstå pludselige og voldsomme vejrskift med strålende sommersol det ene øjeblik, og isnende kulde med regn, tåge og voldsomme vinde det næste. På Svalbard er der arktisk klima, men med højere temperaturer end i andre områder, på samme breddegrad. Om sommeren ligger temperaturen stort set på plussiden, med en middeltemperatur på 6°. Svalbard kan bedst beskrives som en ”arktisk ørken” med årligt regn- og snefald på blot 200-300 mm.

 • Særligt om Nordkap-rejserne

  Mod nord er forholdene undertiden barske og nøjsomme, og om vinteren er der mørkt døgnet rundt. Længere mod syd i de grønne og frodige dale er tilværelsen anderledes let. Lokalbefolkningen tilpasser sig de muligheder, som naturen tilbyder. Det viser sig også på hotellerne. Alle værelser har bad/toilet og ofte mange andre faciliteter, men byggestilen forekommer forskellig alt afhængigt af, hvilket område vi befinder os i. I syd bygges i materialer, som vi kender dem fra Danmark, mens man højere mod nord bruger de materialer, der findes i nærområdet. Helt mod nord på fastlandet er hotellerne indrettet i lave træhuse, da de kan modstå den barske natur. På Nordkap-rejsen er morgenmad og aftenbuffet inkluderet. Frokost er ikke inkluderet i rejsens pris, men chauffører og rejseledere sørger for, at der holdes stop på steder, hvor der kan købes mad og drikke – eller sørger for, at gæsterne selv får mulighed for at købe ind til ”frokost i det grønne”. Vi vil opleve at spise lokale retter og smage på specialiteter.

 • Særligt om Nordlys-rejsen

  Varmt vintertøj som skiundertøj, jakke, vanter, halstørklæde og solide (vandtætte) travestøvler er nødvendige, da vejret i Tromsø om vinteren er meget omskifteligt, og temperaturen ligger lige omkring frysepunktet. Der kan forekomme stort snefald, og glatte fortove, tøsne og sjap præger gadebilledet, så det er godt med solidt fodtøj og tøj der kan klare at blive vådt. På aftenudflugterne for at se nordlys er varmt tøj, solide støvler og andet udstyr inkluderet i prisen.