Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Himmelsk nordlys & snelandskab - Norge - Risskov Rejser

Himmelsk nordlys og snelandskaber

  4 dage fra kr. 8.995

Om rejsen

Oplev nordlys i Norge

Det er ganske enkelt magisk – nordlys! Pludselig ud af ingenting begynder den mørke stjernehimmel at lyse i grønne, lilla og rødlige nuancer. Her i det smukke snedækkede landskab, med frost i kinderne og tilbageholdt åndedræt, ser du nordlyset danse som blafrende ”gardiner” på himlen og bliver mindet om, at verden er stor.

Basen er smukke Tromsø, hvorfra vi tager ud i ødemarken. I Camp Tamok kommer vi indenfor i et af de traditionelle telte, samerne brugte, dengang de drog over tundraen som nomader. Vi nyder et samisk måltid over bål, mens stilheden brydes af samernes intense sang. Fra lejren tager vi med rensdyrslæde på “nordlysjagt” i den frostklare aften, hvor den rene luft fylder lungerne, og der er højt til loftet. Rejsen efter nordlys går også til et slædehundecenter, og med rensdyrskind til at varme os og i selskab med tusindvis af stjerner, venter vi på nordlyset.

Glæd dig fordi

 • rejsen inkluderer flere nordlysture under åben himmel 
 • slædeturen med rensdyr i ødemarken er en stor oplevelse
 • du møder samerne og smager et traditionelt samisk måltid
 • der også er besøg på slædehundecenteret Aurora Camp
 • basen er Tromsø, Nordens Paris, og byrundturen her er inkl. besøg på Polarmuseet

Bliv nordlys-ekspert på 20 sekunder

◊ Bag universets mest fascinerende oplevelser gemmer der sig ofte udfordrende videnskabelige forklaringer. Men den korte forklaring er denne: Nordlys er et atmosfærisk lysfænomen, der opstår, når solens elektrisk ladede partikler støder sammen med molekyler og atomer i atmosfæren.

◊ Nordlys kan ikke ”bestilles”, men dukker op, når de rette betingelser er opfyldt. Chancerne er størst i perioden fra efterår til det tidlige forår, og når det er fuldstændig mørkt.

◊ Nordlyset har gennem alle tider sat gang i folks fantasi og skabt myter og overtro. I Grønland må man f.eks. ikke fløjte eller klappe, når nordlyset åbenbarer sig, da man risikerer at nordlyset kommer og tager én! (Ifølge overtroen er nordlyset de døde, der spiller fodbold med et hvalkranium)

Danmarks bedste rundrejse til Norge fordi

Via mange års erfaring i Nordnorge har vi sikret de bedste oplevelser og at kvaliteten er i top!

Vores rejseleder er opvokset i Nordnorge og har mange års erfaring som rejseleder!

Chancen for at opleve nordlys er på denne tur ekstra stor, da vi inkluderer to aftenudflugter under åben himmel – den ene med rensdyrslæde!

Danmarks bedste rundrejse til Norge fordi

Få en forsmag på det betagende norske nordlys

Mød din rejseleder

Bente Elisabeth Endresen - Rejseleder - Risskov Rejser
Bente er opvokset i Nordnorge

Bente Elisabeth Endresen har rejst meget og i mange lande over stort set hele verden, men har mest sit virke på Nordkalotten og i Arktis. Hun er vokset op i Nordnorge, har boet flere år på Grønland og holder især af den nordiske natur.


Læs mere om Bente Elisabeth Endresen

Bente Elisabeth Endresen - Rejseleder - Risskov Rejser
Bente er opvokset i Nordnorge

Bente Elisabeth Endresen har rejst meget og i mange lande over stort set hele verden, men har mest sit virke på Nordkalotten og i Arktis. Hun er vokset op i Nordnorge, har boet flere år på Grønland og holder især af den nordiske natur.


Læs mere om Bente Elisabeth Endresen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Tromsø i Norge

  Ankomst til Tromsø, der lyser op midt i den arktiske vildmark mellem Lofoten med de små fiskevær mod syd og verdens ende mod nord, Finnmarken, med de enorme vidder. Tromsø kaldes ”Porten til Ishavet”, fordi den har været udgangspunkt for polarekspeditioner, men selv om byen ligger 400 km nord for polarcirklen, er der er et mildt klima på grund af den varme Golfstrøm. Om aftenen er der middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du under hele opholdet

  Scandic Ishavshotel

  Scandic Ishavshotel ligger lige ved kajen i Tromsø med en flot udsigt over Tromsø havn. På hotellet får du bl.a. fri adgang til hotellets fitne...

 • Dag 2 Byrundtur og tur med rensdyrslæde på jagt efter nordlys

  I dag skal vi på en byrundtur til fods i Tromsø, der ligger idyllisk omgivet af vand og fjelde. Byen har et smukt gammelt centrum med velbevarede træhuse fra 1800-tallet, for Tromsø undgik de store ødelæggelser under 2. verdenskrig. Vi går langs havnefronten og besøger Polarmuseet, der har til huse i den gamle toldbod. Museet dokumenterer tiden med polarekspeditioner og den periode i 1800-tallet, hvor søfolk drog til Svalbard på jagt efter skind fra polarræv og isbjørne, og hvor byen derfor blomstrede.

  I løbet af 1800-tallet blev Tromsø kendt som ”Nordens Paris” på grund af de velklædte damer og beboernes sofistikerede adfærd, og Tromsø er også i dag en kulturel by, som de studerende sætter deres præg på. Fra Polarmuseet går turen ad gågaden til verdens nordligst beliggende domkirke, og som er den eneste i Norge af træ. Tromsø var i middelalderen et kirkeligt centrum, hvor folk kom roende over havet langvejs fra, og det betød handel i byen. Lige over for domkirken står en statue af polarforskeren Roald Amundsen, og det var fra Tromsø, han begav sig ud på sin sidste ekspedition.

  Vi er i samernes og renernes land, og sidst på eftermiddagen kører vi til Tamok-dalen uden for Tromsø. Her ligger Camp Tamok med de typiske samertelte, lavvo’er, der ligner store plisserede lampeskærme oplyst af bål inden i.  Vi er langt fra byens lys og skal på en slædetur med rensdyr på jagt efter nordlyset. Sneen knirker under fødderne, rensdyrene med de bløde muler er spændt for, og deres ånde ses tydeligt i den kolde luft.

  Vi glider ud i mørket på jagt efter nordlyset og nyder det smukke, snedækkede landskab. Nordlyset kan ikke bestilles, men i klart vejr, er der store chancer for, at det pludselig er der og flimrer som høje lysende grønne røgskyer med et strejf af lyserødt eller dyb lilla. Samerne mener, at nordlyset er forfædrenes dans på himlen, så du må aldrig drille nordlyset. Videnskabsfolk forklarer fænomenet som solpartikler, der kolliderer med jordens magnetfelt, men uanset forklaringen, så gør nordlyset dig åndeløs.

  Efter vores søgen efter nordlys kører vi tilbage til lejren, og inde i lavvo’en får vi varmen, for ilden buldrer, og maden er sat over. Vi skal smage et ægte samermåltid. Stilheden brydes af den intense ”joik” – samernes traditionelle improviserede sang. Måske tager vores vært et par stykker røget rensdyrhjerne fra sin skindpung og putter i sin kaffe, inden vi hører nogle af samernes fortællinger. Samerne har stadig en tydelig markeret etnisk identitet og stærke kulturelle traditioner, men var det ikke for turisterne, ville traditionen med at køre med rensdyrslæde sikkert forsvinde, for de bruger snescootere i dag. Samerne fanger dog stadig deres rener med lasso, som vi også prøver at kaste med.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Mulighed for snescootersafari. Besøg på nordlys- og slædehundecentret Aurora Camp

  Dagen i dag er til fri disposition i Tromsø.

  Har du lyst til lidt fart over feltet, har du mulighed for at komme på snescootersafari.

  Ved ankomst til Camp Tamok-centeret starter vi med en introduktion til dagens forløb samt praktiske informationer og gennemgang af sikkerhedsmæssige foranstaltninger, og der vil blive udleveret varmt tøj og sko. Du behøver ikke at have erfaring med at køre på snescooter for at deltage, du skal blot være i normal fysisk form. På turen kommer vi forbi de fantastiske bjerglandskaber og gennem den sneklædte Finndalen. Vi starter i en højde af 250 meter over havets overflade og bevæger os hele 900 meter op undervejs på ruten. Højdepunktet på turen er den isdækkede Finn-sø, hvor der vil være et stop med mulighed for at nyde det smukke landskab og udsigten over Finndalen. Hvis tiden er til det og forholdene tillader det, vil der være mulighed for at prøve isfiskeri på søen.
  Som afslutning på turen nyder vi et varmt måltid samt kaffe rundt om bålet i et hyggeligt samisk telt. Turen er i alt 30 km lang, og du vil være på snescooteren i ca. 2-2,5 timer. Vi fordeler os to på en snescooter – en der kører og en passager. Det er selvfølgelig muligt at skifte fører i løbet af dagen, så alle får prøvet at styre snescooteren.

  Om aftenen skal vi en tur ud i det fascinerende landskab omkring Tromsø. Den arktiske hovedstads centrum ligger på øen Tromsøya mellem fastlandet og Kvaløya, og over de to sunde er der høje, elegante broer. Vi kører over Sandnessund-broen til den bjergrige Kvaløya, hvor Tromsø Vildmarkscenter, Aurora Camp, ligger. Her bor 300 Alaskan Husky slædehunde med tyk hvid pels, spidse ører og blå øjne, og vi besøger selvfølgelig hunde- og hvalpegården. Vi nyder et måltid i de betagende omgivelser, og mens stilheden sænker sig, og maverne bliver fulde, hører vi om de fantastiske hunde, der har tilpasset sig den barske natur. Vi skal også spejde efter nordlyset, hvilket gøres på en behagelig måde liggende på ryggen på rensdyrskind under stjernehimlen. Har du brug for at få varmen i løbet af vores tid på Aurora Camp findes der traditionelle samertelte, lavvo’er, som kan skærme mod temperaturerne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Snescootersafari

  Vi gør opmærksom på at der er to personer på en snescooter.

  Kr. 1.595 pr. person

 • Dag 4 Tid på egen hånd i Tromsø og hjemrejse

  Dagen er til fri disposition i Tromsø, hvor der er tid til at se nærmere på byen. I så fald er Ishavskatedralen et must. Den er inspireret af Nordnorges landskab og står som et monument, der kan tage kampen op mod fjeldet og vinternatten. Den 140 m2 store glasmosaik er vidunderlig og udsigten storslået. Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen og rejser til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på det 4-stjernede Scandic Ishavshotel
 • 3 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Camp Tamok og nordlysudflugt med rensdyrslæde
 • Tur til slædehundecenteret, Aurora Camp
 • Byrundtur i Tromsø
 • Polarmuseet i Tromsø
 • Dansk rejseleder
 • Lån af varmt tøj – men husk selv hue, vanter og halstørklæde

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 14 februar 2019 4 dage Bente Elisabeth Endresen Billund
  København
  Kr. 8.995 Udsolgt Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Oslo Airport 14/02-2019   kl. 06:40 14/02-2019   kl. 08:10
   Oslo Airport - Tromso 14/02-2019   kl. 10:25 14/02-2019   kl. 12:15
   Tromso - Stockholm Arlanda 17/02-2019   kl. 11:50 17/02-2019   kl. 13:45
   Stockholm Arlanda - Billund 17/02-2019   kl. 18:20 17/02-2019   kl. 19:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Oslo Airport 14/02-2019   kl. 09:05 14/02-2019   kl. 10:15
   Stockholm - Tromso 14/02-2019   kl. 10:50 14/02-2019   kl. 12:40
   Tromso - Oslo Airport 17/02-2019   kl. 16:20 17/02-2019   kl. 18:15
   Oslo Airport - København 17/02-2019   kl. 18:50 17/02-2019   kl. 20:00
   Se flytider
  • Bemærk

   Vi gør opmærksom på, at dag 4 på denne dato er ændret – se PDF-programmet her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Norge

  Pas & Visum

  Da Norge står uden for Schengen-aftalen, foretages der paskontrol.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er norske kroner, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Norge ligger i samme tidszone som Danmark.

  Drikkepenge

  Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdierne opbevaret i receptionen.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcaféer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

  Indkøb & museer

  Der findes ikke ensartede åbningstider – følgende er generelle:
  Forretninger:
  Mandag til fredag 9.00 – 17.00, lørdag indtil 13.00.
  Supermarkeder:
  Typisk åbent til 20.00 uden for storbyer.
  Banker:
  Mandag til fredag 8.30 – 15.30.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt Monarki.
  • Hovedstad: Oslo med 600.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Luthersk-evangelisk.
  • Sprog: Norsk, samisk, finsk – og 272 dialekter.
  • Areal: 385.155 km² (Danmark 43.094 km²). Svalbard udgør 61.022 km².
  • Højeste punkt: Galdhøpiggen på 2.469 m.
  • Største by på Svalbard: Longyearbyen med 2.075 indbyggere.
  • Største gletsjer: Gletsjeren, Austfonna, på Svalbard er verdens tredjestørste område med indlandsis efter Antarktis og Grønland, med en 200 kilometer bred front.
  • Midnatssol og nordlys: Jo længere mod nord, jo længere er perioden, hvor midnatssolen er synlig. Nord for polarcirklen er der sollys døgnet rundt i sommermånederne. Ved Nordkap kan du opleve midnatssol fra 14. maj – 29. juli og på Svalbard fra 20. april – 22. august. Nordlys findes året rundt, men fænomenet opleves bedst i Nordnorge og på Svalbard december – marts, hvor der er flest mørke timer og vejret samtidig ikke er alt for vådt.
  • Klima: I Norge er der mildt fastlandsklima, som svinger meget fra år til år, og på grund af landets størrelse og geografi, er der store regionale forskelle. Vejret langs kysten er mildt med mulighed for regn. Inde i landet er klimaet fastlandspræget. Ved Nordkap, hvor de varme og kolde havstrømme mødes, kan der opstå pludselige og voldsomme vejrskift med strålende sommersol det ene øjeblik, og isnende kulde med regn, tåge og voldsomme vinde det næste. På Svalbard er der arktisk klima, men med højere temperaturer end i andre områder, på samme breddegrad. Om sommeren ligger temperaturen stort set på plussiden, med en middeltemperatur på 6°. Svalbard kan bedst beskrives som en ”arktisk ørken” med årligt regn- og snefald på blot 200-300 mm.

 • Særligt om Nordkap-rejserne

  Mod nord er forholdene undertiden barske og nøjsomme, og om vinteren er der mørkt døgnet rundt. Længere mod syd i de grønne og frodige dale er tilværelsen anderledes let. Lokalbefolkningen tilpasser sig de muligheder, som naturen tilbyder. Det viser sig også på hotellerne. Alle værelser har bad/toilet og ofte mange andre faciliteter, men byggestilen forekommer forskellig alt afhængigt af, hvilket område vi befinder os i. I syd bygges i materialer, som vi kender dem fra Danmark, mens man højere mod nord bruger de materialer, der findes i nærområdet. Helt mod nord på fastlandet er hotellerne indrettet i lave træhuse, da de kan modstå den barske natur. På Nordkap-rejsen er morgenmad og aftenbuffet inkluderet. Frokost er ikke inkluderet i rejsens pris, men chauffører og rejseledere sørger for, at der holdes stop på steder, hvor der kan købes mad og drikke – eller sørger for, at gæsterne selv får mulighed for at købe ind til ”frokost i det grønne”. Vi vil opleve at spise lokale retter og smage på specialiteter.

 • Særligt om Nordlys-rejsen

  Varmt vintertøj som skiundertøj, jakke, vanter, halstørklæde og solide (vandtætte) travestøvler er nødvendige, da vejret i Tromsø om vinteren er meget omskifteligt, og temperaturen ligger lige omkring frysepunktet. Der kan forekomme stort snefald, og glatte fortove, tøsne og sjap præger gadebilledet, så det er godt med solidt fodtøj og tøj der kan klare at blive vådt. På aftenudflugterne for at se nordlys er varmt tøj, solide støvler og andet udstyr inkluderet i prisen.