Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Himmelsk nordlys & snelandskab - Norge - Risskov Rejser

Himmelsk nordlys og snelandskaber

4 dage fra 8.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Oplev nordlys i Norge

Det er ganske enkelt magisk – nordlys! Pludselig ud af ingenting begynder den mørke stjernehimmel at lyse i grønne, lilla og rødlige nuancer. Her i det smukke snedækkede landskab, med frost i kinderne og tilbageholdt åndedræt, ser du nordlyset danse som blafrende ”gardiner” på himlen og bliver mindet om, at verden er stor.

Basen er smukke Tromsø, hvorfra vi tager ud i ødemarken. I Tromsø Arctic Reindeer Camp kommer vi indenfor i et af de traditionelle telte, samerne brugte, dengang de drog over tundraen som nomader. Vi nyder et samisk måltid over bål, mens stilheden brydes af samernes intense sang. Fra lejren tager vi med rensdyrslæde på “nordlysjagt” i den frostklare aften, hvor den rene luft fylder lungerne, og der er højt til loftet. Rejsen efter nordlys går også til et slædehundecenter, og med rensdyrskind til at varme os og i selskab med tusindvis af stjerner, venter vi på nordlyset.

Glæd dig fordi

 • rejsen inkluderer flere nordlysture under åben himmel 
 • slædeturen med rensdyr i ødemarken er en stor oplevelse
 • du møder samerne og smager et traditionelt samisk måltid
 • der også er besøg på slædehundecenteret Aurora Camp
 • basen er Tromsø, Nordens Paris, og byrundturen her er inkl. besøg på Polarmuseet

Bliv nordlys-ekspert på 20 sekunder

◊ Bag universets mest fascinerende oplevelser gemmer der sig ofte udfordrende videnskabelige forklaringer. Men den korte forklaring er denne: Nordlys er et atmosfærisk lysfænomen, der opstår, når solens elektrisk ladede partikler støder sammen med molekyler og atomer i atmosfæren.

◊ Nordlys kan ikke ”bestilles”, men dukker op, når de rette betingelser er opfyldt. Chancerne er størst i perioden fra efterår til det tidlige forår, og når det er fuldstændig mørkt.

◊ Nordlyset har gennem alle tider sat gang i folks fantasi og skabt myter og overtro. I Grønland må man f.eks. ikke fløjte eller klappe, når nordlyset åbenbarer sig, da man risikerer, at nordlyset kommer og tager én! (Ifølge overtroen er nordlyset de døde, der spiller fodbold med et hvalkranium)

Antal dage
4 dages rundrejse
Pris
Fra 8.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Norge fordi

Via mange års erfaring i Nordnorge har vi sikret de bedste oplevelser og at kvaliteten er i top!

Vores rejseledere har mange års erfaring som rejseledere i Nordnorge

Chancen for at opleve nordlys er på denne tur ekstra stor, da vi inkluderer to aftenudflugter under åben himmel – den ene med rensdyrslæde!

Danmarks bedste rundrejse til Norge fordi

Få en forsmag på det betagende norske nordlys

Mød din rejseleder

Oplev Norges vinterlandskaber med Anders

Med Anders som rejseleder kan du glæde dig til at opleve Norges fortryllende vinterlandskaber ud fra hans motto: “Det må aldrig blive kedeligt”. Som tidligere musiker og fremragende formidler med et imponerende indblik i Norge får du en rejse i forrygende selskab.


Læs mere om Anders Theis Errboe

Tag på opdagelse i Norges natur med Michael

Michael Christiansen har mange års erfaring som rejseleder, og med sit store udsyn på verden har særligt Norge fanget opmærksomheden. Michael holder af det aktive liv på sine mange rejser – og det får du en herlig smagsprøve på, når der sættes kurs mod det blafrende nordlys.


Læs mere om Michael Christiansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst og byrundtur i Tromsø

  Ankomst til Tromsø, der lyser op midt i den arktiske vildmark mellem Lofoten med de små fiskevær mod syd og verdens ende mod nord, Finnmarken, med de enorme vidder. Tromsø kaldes ”Porten til Ishavet”, fordi den har været udgangspunkt for polarekspeditioner, men selv om byen ligger 400 km nord for polarcirklen, er der et mildt klima på grund af den varme Golfstrøm.

  Efter ankomst skal vi på en byrundtur til fods i Tromsø, der ligger idyllisk omgivet af vand og fjelde. Byen har et smukt gammelt centrum med velbevarede træhuse fra 1800-tallet, for Tromsø undgik de store ødelæggelser under 2. verdenskrig. Vi går langs havnefronten og besøger Polarmuseet, der har til huse i den gamle toldbod. Museet dokumenterer tiden med polarekspeditioner og den periode i 1800-tallet, hvor søfolk drog til Svalbard på jagt efter skind fra polarræv og isbjørne, og hvor byen derfor blomstrede.

  I løbet af 1800-tallet blev Tromsø kendt som ”Nordens Paris” på grund af de velklædte damer og beboernes sofistikerede adfærd, og Tromsø er også i dag en kulturel by, som de studerende sætter deres præg på. Fra Polarmuseet går turen ad gågaden til verdens nordligst beliggende domkirke, og som er den eneste i Norge af træ. Tromsø var i middelalderen et kirkeligt centrum, hvor folk kom roende over havet langvejs fra, og det betød handel i byen. Lige over for domkirken står en statue af polarforskeren Roald Amundsen, og det var fra Tromsø, han begav sig ud på sin sidste ekspedition.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du under hele opholdet

  Scandic Ishavshotel

  Scandic Ishavshotel ligger lige ved kajen i Tromsø med en flot udsigt over Tromsø havn. Om morgenen tilbyder hotellet en lækker morgenbuffet, og...

 • Dag 2 Mulighed for hvalsafari, nordlysudflugt og rensdyrslædetur

  Formiddagen er fri til på egen hånd at udforske Tromsø, men vil du hellere opleve Norges storslåede natur fra søsiden, kan du stikke med til søs på en hvalsafari. Her sætter kaptajnen kurs mod hvalernes festmåltid, når de forskellige hvalarter samler sig om de store sildeflokke i de dybe norske fjorde.

  Vi er i samernes og renernes land, og tidligt om aftenen kører vi langs kysten mod nord. Her ligger Tromsø Arctic Reindeer, som er en same-camp med de typiske samertelte, lavvo’er, der ligner store plisserede lampeskærme oplyst af bål inden i. De store rensdyr lever i store flokke – nogle gange flere tusinde – og det er en stor oplevelse af blive omgivet af de nysgerrige og lækkersultne rener, som vi får lov til at håndfodre.

  Vi er langt fra byens lys og skal på en slædetur med rensdyrene. Sneen knirker under fødderne, rensdyrene med de bløde muler er spændt for, og deres ånde ses tydeligt i den kolde luft. De åbne vidder strækker dig i det uendelige, og slædekørsel med stærke dyr har gennem generationer været samernes foretrukne transportform. Der er noget næsten terapeutisk over at glide gennem sneen med de flittige rener spændt for, ligesom samerne har gjort det gennem århundreder.

  Efter vores slædetur kører vi tilbage til lejren, og inde i stearinlysenes skær i lavvo’en får vi varmen med en kop te, kaffe eller chokolade. Ilden buldrer, maden er sat over, og vi skal smage et ægte samermåltid. Måske tager vores vært et par stykker røget rensdyrhjerne fra sin skindpung og putter i sin kaffe, inden vi hører nogle af samernes fortællinger. Samerne har stadig en tydelig markeret etnisk identitet og stærke kulturelle traditioner, og vi bliver indviet i nogle af de sagn, som er blevet genfortalt fra generation til generation. Har du aldrig oplevet samisk ”joik”, som er samernes traditionelle folkesang. Ifølge de mundtlige overleveringer forærede feerne og elverne fra de arktiske lande joiken til samerne som en gave, og forskere mener, at det er den ældste musikalske kunstform, som stadig praktiseres.

  Uden for lavvo’en omslutter mørket os. Nordlyset kan ikke bestilles, men i klart vejr er der store chancer for, at det pludselig er der og flimrer som høje lysende grønne røgskyer med et strejf af lyserødt eller dyb lilla. Samerne mener, at nordlyset er forfædrenes dans på himlen, så du må aldrig drille nordlyset. Videnskabsfolk forklarer fænomenet som solpartikler, der kolliderer med jordens magnetfelt, men uanset forklaringen, så gør nordlyset dig åndeløs.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Hvalsafari i Norges fjorde

  Stik med til søs i det nordlige Norges fjorde, hvor du oplever de fortryllende vinterlandskaber, og hvor der er gode chancer for at spotte havets kæmper, når de bryder det iskolde vandspejl. Fra sidst i oktober til slutningen af januar lokker de store sildeflokke i fjordene nemlig flere forskellige hvalarter til. Typisk er det pukkelhvaler, spækhuggere, marsvin og til tider sågar finhvaler, der finder vej til festmåltidet. Med båd fra Tromsø centrum sættes der kurs mod det forventede sted for ædegildet, hvor kaptajnen i en time til halvanden gør sit ypperste for at gøre hvalerne selskab. OBS: Hvaler, vind og vejr er uforudsigelige størrelser, og vi tager derfor forbehold for afvikling af turen. Hvalsæsonen kan skifte fra år til år og kan derfor ikke garanteres.  

  1.595 kr. pr. person

  * Afgang: dagligt kl. 9:00. Prisen inkluderer: transport, redningsvest, varmt vintertøj samt snacks og lidt varmt at drikke.

 • Dag 3 Mulighed for snescootersafari. Besøg på nordlys- og slædehundecentret Aurora Camp

  Dagen i dag er til fri disposition i Tromsø.

  Har du lyst til lidt fart over feltet, har du mulighed for at komme på snescootersafari. Her kan du se frem til at suse igennem vinterlandskabet med udsigt til de smukke, sneklædte bjerglandskaber og gennem Finndalen med den isdækkede Finn-sø.

  Bemærk! På afgangen den 19/11 er der ikke mulighed for at komme på snescootersafari.

  Efter en dag på egen hånd skal vi om aftenen en tur ud i det fascinerende landskab omkring Tromsø. Den arktiske hovedstads centrum ligger på øen Tromsøya mellem fastlandet og Kvaløya, og over de to sunde er der høje, elegante broer. Vi kører over Sandnessund-broen til den bjergrige Kvaløya, hvor Tromsø Vildmarkscenter, Aurora Camp, ligger. Her bor 300 Alaskan Husky-slædehunde med tyk hvid pels, spidse ører og blå øjne, og vi besøger selvfølgelig hunde- og hvalpegården.

  Vi nyder et måltid i de betagende omgivelser, og mens stilheden sænker sig, og maverne bliver fulde, hører vi om de fantastiske hunde, der har tilpasset sig den barske natur. Vi skal også spejde efter nordlyset, hvilket gøres på en behagelig måde liggende på ryggen på rensdyrskind under stjernehimlen. Har du brug for at få varmen i løbet af vores tid på Aurora Camp findes der traditionelle samertelte, lavvo’er, som kan skærme mod temperaturerne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Snescootersafari

  Ved ankomst til slædehundecenteret starter vi med en introduktion til dagens forløb samt praktiske informationer og gennemgang af sikkerhedsmæssige foranstaltninger, og der vil blive udleveret varmt tøj og sko. Du behøver ikke at have erfaring med at køre på snescooter for at deltage, du skal blot være i normal fysisk form. På turen kommer vi forbi de fantastiske bjerglandskaber og gennem den sneklædte Finndalen. Vi starter i en højde af 250 m over havets overflade og bevæger os hele 900 m op undervejs på ruten. Højdepunktet på turen er den isdækkede Finn-sø, hvor der vil være et stop med mulighed for at nyde det smukke landskab og udsigten over Finndalen. Hvis tiden er til det, og forholdene tillader det, vil der være mulighed for at prøve isfiskeri på søen. Som afslutning på turen nyder vi et varmt måltid samt kaffe rundt om bålet i et hyggeligt samisk telt. Turen er i alt 11 km lang og du vil være på snescooteren i ca. to timer. Vi fordeler os to på en snescooter – en der kører og en passager. Det er selvfølgelig muligt at skifte fører i løbet af dagen, så alle får prøvet at styre snescooteren. Vi gør opmærksom på, at der er to personer på en snescooter.

  1.595 kr. pr. person

  Hundeslædetur

  Hundeslæde har gennem århundreder været den foretrukne transportform for indbyggerne i det rå og snedækkede landskab i Nordnorge. På denne udflugt kan du komme med på en hundeslædetur gennem det hvide terræn i selskab med en erfaren ”musher”, som med kyndig hånd både styrer de adrætte og energiske huskyhunde, der driver slæden fremad. Der er en gæst/”musher” ratio på 2:1, så du kan være helt sikker på en tryg og personlig oplevelse. Når I har kørt i godt 4 km, får du mulighed for at hilse på mere end 300 huskyer og deres søde hvalpe.

  1.595 kr. pr. person

 • Dag 4 Tid på egen hånd i Tromsø og hjemrejse

  Dagen er til fri disposition i Tromsø, hvor der er tid til at se nærmere på byen. I så fald er Ishavskatedralen et must. Den er inspireret af Nordnorges landskab og står som et monument, der kan tage kampen op mod fjeldet og vinternatten. Den 140 m2 store glasmosaik er vidunderlig og udsigten storslået. Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen og rejser til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på det 4-stjernede Scandic Ishavshotel
 • 3 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Nordlysudflugt og rensdyrslædetur på Tromsø Arctic Reindeer Camp
 • Tur til slædehundecenteret Aurora Camp
 • Byrundtur i Tromsø
 • Polarmuseet i Tromsø
 • Dansk rejseleder
 • Lån af varmt tøj – men husk selv hue, vanter og halstørklæde

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 21 januar 2021 4 dage Billund
  København
  8.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 750 kr. per person Bestil
   Flytider
   Billund - Oslo 21/01-2021   kl. 06:35 21/01-2021   kl. 08:05
   Oslo - Tromso 21/01-2021   kl. 09:50 21/01-2021   kl. 11:45
   Tromso - Oslo 24/01-2021   kl. 16:20 24/01-2021   kl. 18:15
   Oslo - København 24/01-2021   kl. 18:50 24/01-2021   kl. 20:05
   København - Billund 24/01-2021   kl. 20:50 24/01-2021   kl. 21:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Oslo Airport 21/01-2021   kl. 07:15 21/01-2021   kl. 08:35
   Oslo Airport - Tromso 21/01-2021   kl. 09:50 21/01-2021   kl. 11:45
   Tromso - Oslo Airport 24/01-2021   kl. 16:20 24/01-2021   kl. 18:15
   Oslo Airport - København 24/01-2021   kl. 18:50 24/01-2021   kl. 20:05
   Se flytider
 • 28 januar 2021 4 dage Billund
  København
  8.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 750 kr. per person Bestil
   Flytider
   Billund - Oslo 28/01-2021   kl. 06:35 28/01-2021   kl. 08:05
   Oslo - Tromso 28/01-2021   kl. 09:50 28/01-2021   kl. 11:45
   Tromso - Oslo 31/01-2021   kl. 16:20 31/01-2021   kl. 18:15
   Oslo - København 31/01-2021   kl. 18:50 31/01-2021   kl. 20:05
   København - Billund 31/01-2021   kl. 20:50 31/01-2021   kl. 21:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Oslo Airport 28/01-2021   kl. 07:15 28/01-2021   kl. 08:35
   Oslo Airport - Tromso 28/01-2021   kl. 09:50 28/01-2021   kl. 11:45
   Tromso - Oslo Airport 31/01-2021   kl. 16:20 31/01-2021   kl. 18:15
   Oslo Airport - København 31/01-2021   kl. 18:50 31/01-2021   kl. 20:05
   Se flytider
 • 11 februar 2021 4 dage Billund
  København
  8.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 750 kr. per person Bestil
   Flytider
   Billund - Oslo 11/02-2021   kl. 06:35 11/02-2021   kl. 08:05
   Oslo - Tromso 11/02-2021   kl. 09:50 11/02-2021   kl. 11:45
   Tromso - Oslo 14/02-2021   kl. 16:20 14/02-2021   kl. 18:15
   Oslo - København 14/02-2021   kl. 18:50 14/02-2021   kl. 20:05
   København - Billund 14/02-2021   kl. 20:50 14/02-2021   kl. 21:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Oslo Airport 11/02-2021   kl. 07:15 11/02-2021   kl. 08:35
   Oslo Airport - Tromso 11/02-2021   kl. 09:50 11/02-2021   kl. 11:45
   Tromso - Oslo Airport 14/02-2021   kl. 16:20 14/02-2021   kl. 18:15
   Oslo Airport - København 14/02-2021   kl. 18:50 14/02-2021   kl. 20:05
   Se flytider
 • 18 februar 2021 4 dage Billund
  København
  8.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 750 kr. per person Bestil
   Flytider
   Billund - Oslo 18/02-2021   kl. 06:35 18/02-2021   kl. 08:05
   Oslo - Tromso 18/02-2021   kl. 09:50 18/02-2021   kl. 11:45
   Tromso - Oslo 21/02-2021   kl. 16:20 21/02-2021   kl. 18:15
   Oslo - København 21/02-2021   kl. 18:50 21/02-2021   kl. 20:05
   København - Billund 21/02-2021   kl. 20:50 21/02-2021   kl. 21:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Oslo Airport 17/02-2021   kl. 07:15 17/02-2021   kl. 08:35
   Oslo Airport - Tromso 17/02-2021   kl. 09:50 17/02-2021   kl. 11:45
   Tromso - Oslo Airport 20/02-2021   kl. 16:20 20/02-2021   kl. 18:15
   Oslo Airport - København 20/02-2021   kl. 18:50 20/02-2021   kl. 20:05
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Norge

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved fly- og færgeforbindelser, og man skal kunne billedidentificere sig ved indrejse. Ved rejser til Svalbard er pas påkrævet. Medbring derfor pas på rejsen til Norge. Danske statsborgere behøver ikke visum til Norge.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er norske kroner, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Norge ligger i samme tidszone som Danmark.

  Drikkepenge

  Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op. Det anbefales at give et beløb til stuepiger på hoteller.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdierne opbevaret i receptionen. Lommetyve er primært et byfænomen – også i Norge. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Norge benytter samme strømspænding og strømstik som i Danmark. Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det norske køkken er præget af, at landet har en af verdens længste kystlinjer og langstrakte landskaber, hvor vildt dyreliv trives. Laks, ørred og sild fås i et utal af variationer og for alle – mere eller mindre modige – smagsløg. Røget laks med sennepssauce er en velsmagende klassiker, mens for eksempel gæret ørred er for de mere eventyrlystne madelskere. Elg, hjort og rensdyr er ofte på menuen på norske restauranter, og rype er en delikatesse – særligt de unge fugle, som har en skøn, mild smag. Norsk ost er et helt kapitel for sig. Brunosten har traditionelt været mest elsket og udbredt, men de fleste norske ostehandlere har i dag udvidet sortimentet betydeligt med bl.a. den fyldigt og skarpt smagende pultost og gammelost, som har rødder helt tilbage til vikingetiden. Prøv også lefse, som er et helt fladt kartoffelbrød, hvis fyld kan varieres i det uendelige.

  Det er sikkert at drikke postevand fra hanen i Norge.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Temperaturen og vejrliget kan svinge en del, så det anbefales at medbringe en varm jakke, skiundertøj, regnjakke og lignende.

  Idéer til indkøb og museer

  Norge har en lang tradition for at lave uldsweatere og andre uldvarer i en høj kvalitet, og forretninger findes i alle større byer. Ligeledes skal man holde udkig efter lokalt produceret kunsthåndværk som træudskæringer og glasvarer. Flere steder er det også muligt at købe rensdyrs- eller lammeskind af en høj kvalitet. Lokale specialiteter som fenalår (tørret og saltet lammeskank) og oste produceret i bjergene er også værd at købe med hjem.

  Nogle museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Oslo med 634.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Luthersk-evangelisk.
  • Sprog: Norsk, samisk, finsk – og 272 dialekter.
  • Areal: 323.802 km² (Danmark 43.094 km². Svalbard udgør 61.022 km².)
  • Klima: I Norge er der mildt fastlandsklima, som svinger meget fra år til år, og på grund af landets størrelse og geografi er der store regionale forskelle. Vejret langs kysten er mildt med mulighed for regn. Inde i landet er klimaet fastlandspræget. Ved Nordkap, hvor de varme og kolde havstrømme mødes, kan der opstå pludselige og voldsomme vejrskift med strålende sommersol det ene øjeblik og isnende kulde med regn, tåge og voldsomme vinde det næste. På Svalbard er der arktisk klima, men med højere temperaturer end i andre områder på samme breddegrad. Om sommeren ligger temperaturen stort set på plussiden, med en middeltemperatur på 6 °C. Svalbard kan bedst beskrives som en ”arktisk ørken” med årligt regn- og snefald på blot 200-300 mm.

Trustpilot