Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Populær rejse –
kun hos Risskov Rejser!

Populær rejse –
kun hos Risskov Rejser!

På skinner i naturskønne Norge

7 dage fra 8.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Tag med på en fabelagtig togrejse til Norge, hvor du kommer til at opleve den norske natur for fuld udblæsning. Norge har et veludviklet jernbanenet og går forbi de mest dramatiske landskaber, man kan tænke sig. Fra fossende vandfald, spejlblanke søer, fylker fulde af idylliske landsbyer og ikke mindst de mægtige fjeldsider, der skifter farve i løbet af årstiderne. Vi er der netop i tiden, hvor fjeldsiderne prydes af de skønneste frodiggrønne sommerfarver.

På denne rundrejse får du alt det bedste af Norge med adskillige fjordsejladser, skønne byvandringer og ikke mindst muligheden for at opleve to af verdens mest berømte togstrækninger, når vi rejser med både Flåmsbanen og Bergensbanen.

Glæd dig fordi

 • du oplever to af verdens smukkeste togstrækninger, både Flåmsbanen og Bergensbanen
 • du på en byvandring går rundt blandt træhusene i den UNESCO-fredede Bryggen i Bergen
 • der er god tid til at opleve Bergens rige tilbud på egen hånd også
 • du får nogle af de største highlights i Oslo, såsom fæstningen Akershus og kongeslottet
 • du kommer til altid hyggelige Kristiansand, Norges sydligste kystby
 • der venter flere fjordsejladser bl.a. ud fra Bergen og med katamaranen ”Vision of The Fjords” til Aurlandsfjorden
 • du sejler indenfjords fra Stavanger til Bergen om bord på færgen fra Hirtshals
 • I rejser i en eksklusiv gruppe med maks. 24 deltagere
Antal dage
7 dages rundrejse
Pris
Fra 8.995 kr.
Afrejse fra
Hirtshals, København

Danmarks bedste togrejse til Norge fordi

Rejsen er helt unik, som du kun finder hos os – og med plads til maks. 24 deltagere

Oplev hele 2 af verdens mest berømte togstrækninger, når vi rejser med både Flåmsbanen og Bergensbanen

Der venter flere fjordsejladser, god tid i Bergen og inkluderede UNESCO-oplevelser

Danmarks bedste togrejse til Norge fordi

Mød din rejseleder

Christian Rosenberg - Produktchef / grupper - Risskov Rejser
Oplev Norge med Christian Rosenberg

Christians rejselyst har bragt ham til store dele af verden, og han har arbejdet i rejsebranchen siden 1999 – både som rejseleder og producent af rundrejser med dansk rejseleder. Christian er en yderst erfaren rejseleder med en stor historisk viden, der altid formår at give et helt unikt indblik i det land, der rejses rundt i.


Læs mere om Christian Rosenberg

Oplev Norge med Torben Folkmann

Torben er en passioneret rejseleder med flere årtiers erfaring udi kunsten at underholde, oplyse og fortælle levende om de lande, han er rejseleder i, samtidig med at alt det praktiske kører som smurt. Han har en helt særegen evne til at skabe lokale kontakter i de lande, han rejser i, og ikke mindst formidle sin store viden om historien, folkesjælen og kulturen, så man kommer hjem med et nyt syn.


Læs mere om Torben Folkmann

Torben Folkmann - Rejseleder - Risskov Rejser

Dagsprogram

 • Dag 1 Med miljøvenlig færge fra Hirtshals til Bergen via Stavanger

  Turen mod Norges fantastiske fjelde og fjorde starter i Hirtshals, hvor færgen venter os. På turen op sejler vi med Fjord Line, hvis færger udelukkende sejler på miljøvenlig naturgas.

  Gæster fra København flyver til Aalborg, hvorefter de tager toget fra lufthavnen og til Hirtshals Station, hvorfra der går direkte bus til Fjord Line Terminalen (se flytider og rejseplan under den pågældende afgang).

  Vi mødes med rejselederen i Hirtshals på 1. sal i Fjord Line-terminalen kl. 19:00, herefter går vi om bord og indkvarteres i pæne kahytter. Færgen lægger fra land kl. 20:00, og aftenen kan bruges til at nyde det flotte skib og de mange muligheder om bord. Du kan blandt andet shoppe i det taxfree-område, gå på opdagelse i madmarkedet eller nyde en drink i sportsbaren eller loungeområdet.

  Praktisk information ang. parkering i Hirtshals
  Kommer du i bil, er der nogle få parkeringspladser ved Fjord Lines færgeterminal. Du kan også langtidsparkere på Montra Skaga Hotels parkeringsplads ved henvendelse i receptionen (mod betaling). Der er også mulighed for at langtidsparkere på Hirtshals Transport Center (mod betaling).

  Her bor du dag 1

  Fjord Line

  De to søsterskibe MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord sejler begge ruten fra Hirtshals til Bergen. Skibene blev søsat i 2013 og er de første st...

 • Dag 2 Flot sejlads langs kysten mod Bergen. Byvandring med den UNESCO-fredede Bryggen og tur med kabelbane til toppen af Fløyen

  Kl. 06:30 lægger færgen til i Stavanger, hvor nogle stiger af, andre stiger på – og du kan vælge at blive liggende i sengen, eller stå op og nyde den vanvittigt flotte sejlads langs den norske vestkyst fra Stavanger til Bergen, hvor der hele vejen sejles kystnært. En flot oplevelse, som det er oplagt at nyde fra morgenrestauranten, hvor der serveres morgenbuffet.

  Vi er fremme i Bergen ca. kl. 12:30, og kører direkte til hotellet. Eftermiddagen bruger vi på at udforske den smukt beliggende hansestad, der ikke uden grund kaldes for ’Porten til fjordene’.  På en byvandring oplever vi bl.a. den UNESCO-fredede Bryggen med de ikoniske træhuse, mens vi hører om byens historie.

  Vi slutter af med at tage Fløibanen de 320 m op til toppen af bjerget Fløyen. Den historiske kabelbane fra 1918 er den eneste af sin slags i Norge, og på den 5-8 minutter lange tur op ad den stejle fjeldside venter en smukkere og smukkere udsigt, der kulminerer med en storslået udsigt over hele Bergen og fjordlandskabet.

  Tilbage på hotellet nyder vi en dejlig middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 2 & 3

  Scandic Bergen City

  Det stilfulde Scandic Bergen City ligger midt i centrum af Bergen og tæt på den UNESCO-fredede Bryggen. Hotellet byder bl.a. på egen morgenmadsr...

 • Dag 3 Fjordsejlads ud for Bergen og eftermiddagen fri til egne oplevelser

  Efter morgenmaden er det tid til at opleve ved selvsyn, hvorfor Bergen kaldes for ’Porten til fjordene’. Bergen ligger perfekt placeret mellem Norges to største fjorde, Hardangerfjorden og Sognefjorden, der byder på majestætiske fjeldsider, fossende vandfald og fabelagtige fjordlandskaber. Vi sejler ud på en skøn tur, hvor vi får rig mulighed for at nyde synet af byen fra vandsiden samt absorbere de smukke naturudsigter.

  Tilbage på land er resten af dagen fri til egne oplevelser, og der er nok at tage sig til. Er du mest til caféliv, shopping og god mad, finder du et varieret udbud i det centrale Bergen, hvor du ikke bør misse at prøve en skillingsbolle, der er Norges lækre variant af kanelsnegle.

  Det er også værd at besøge Fisketorget, der er et af Norges mest kendte udendørsmarkeder og som siden 1200-tallet har været mødested, når sulten har meldt sig. Du finder blandt andet friskfanget fisk, lokalt producerede råvarer fra områdets gårde og en indendørs torvehal fyldt med delikatesser.

  Du kan gå på yderligere opdagelse i de historiske rammer på Bryggen eller begive dig ind på Bryggens Museum, der beskriver byens udvikling fra 1100-tallet og giver et indblik i byens liv i højmiddelalderen, der blev præget af indflydelsen fra de nordtyske hansestæder.

  Er du til flere museer, finder du centralt i byen Bergen Kunstmuseum, der ligger tæt placeret på flere kunstrummende bygninger, der i dag er slået sammen under det fælles navn KODE Kunstmuseer og komponisthjem. Apropos komponister, så er det også oplagt at lægge vejen forbi Edvard Grieg-museet, der ligger i komponistens tidligere hjem, Troldhaugen. I haven finder man bl.a. Komponisthytten, der står som Grieg efterlod det.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Spektakulær og naturskøn togrejse fra Bergen til Flåm og sejltur til Aurlandsfjorden

  I dag begynder rejsens højdepunkt, nemlig vores fantastisk flotte færd på tværs af landet fra Bergen til Oslo via nogle af de smukkeste perler, landet har at byde på. Rejsen foregår med to forskellige jernbaner, bus og det smukke katamaranskib ”Vision of the Fjords”.

  Fra morgenstunden stiger vi om bord på Bergensbanen og kører en times tid til Voss. Undervejs kommer vi bl.a. forbi dybe dale. I Voss stiger vi fra toget over i en bus, der tager os op i fjeldet via den lille landsby Stalheim og ned til Gudvangen. Her venter os nogle gevaldige hårnålesving, og den dramatiske natur begynder for alvor at vise sig.

  Gudvangen er kendt som historisk hjemsted for vikinger og byder på den fineste aktive vikingelandsby. Gudvangen ligger i vandkanten til den UNESCO-fredede Nærøyfjorden. Vi nyder omgivelserne, og er tiden til det, bliver der også mulighed for et hurtigt visit i vikingelandsbyen.

  Omkring middag stiger vi om bord på det smukke skib ”Vision of The Fjords”, en panorama/hybrid-katamaran, der primært sejler på strøm, og som tager os fra Nærøyfjorden til Aurlandsfjorden.

  Vi har to timer om bord til at nyde den unikke natur, der fra første færd blæser os omkuld gennem den smalle Nærøyfjord, hvor de stejle fjeldsider troner dramatisk over os. Aurlandsfjorden, der udgør sidste del af sejladsen, er en fjordarm til Sognefjorden, der er landets længste – og verdens næstlængste – fjord.  Er vi heldige, møder vi også noget af områdets vildtliv undervejs, både til vands og til lands. På skibet er der mulighed for at proviantere.

  Vi er fremme i Flåm først på eftermiddagen, hvor der bliver god tid til at slappe af og nyde den fine perle af en lille by. Byen er ikke større, end man kan gå fra den ene ende til den anden på få minutter – og man kan se hele byen allerede ved indsejlingen. Her er hverken mange mennesker eller leben – men her er så ubeskriveligt smukt. Vores hotel ligger i kort afstand fra kajen.

  I Flåm lader vi roen falde over os, og der er tid til at gå en tur – eller vandre for de mere aktive. Der er små butikker med fint norsk håndværk, og ikke mindst en lille afdeling af Auerland-sko, de fineste håndsyede skindsko, som har haft så godt som samme design siden de blev til i 1930’erne. Desuden er der et mindre museum som vi besøger, her er der en udstilling om hvordan byen og togbanen blev til.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Fretheim Hotel

  Det prægtige hotel ligger i en renoveret herregård fra 1800-tallet i de smukkeste omgivelser blot 200 m fra Aurlandsfjorden. Hotellet har egen re...

 • Dag 5 Flåmsbanen til Myrdal og videre med Bergensbanen til Oslo på en af verdens smukkeste togrejser

  Fra Flåm skal vi nu på en af verdens smukkeste togstrækninger med Flåmsbanen til Myrdal, der desuden er kendt for at være en af Europas stejleste jernbaner. Undervejs fortælles i togets højtalere om, hvad vi kører forbi. Toget stopper i Myrdal, en lille station i 867 m højde.

  Herfra stiger vi over på Bergensbanen og fortsætter rejsen mod Oslo de næste 5 timer. Turen med Bergensbanen er kåret som en af verdens smukkeste togrejser, og det er ikke uden grund, da turen går gennem meget varieret landskab. Det er bestemt ikke blot transport – det er Norges natur for fuld udblæsning. Toget har serveringsvogn om bord med fin service til rimelige priser.

  Efter ankomst til Oslos hovedbanegård, går vi hen til hotellet, der ligger ganske tæt ved. Efter genforeningen på hotellet med bagagen, der blev sendt ned i forvejen, kan de der har lyst følge med rejselederen ud på en gåtur i byen.

  Oslo centrum ligger lige uden for hoteldøren, og den lille smukke hovedstad er nem at overskue til fods. Fra hotellet følger vi Karl Johans Gate op forbi kongeslottet og slotsparken. Vi kommer ligeledes ned forbi den imponerende middelalderfæstning Akershus, hvis opførelse blev påbegyndt allerede tilbage i 1200-tallet. Og midt mellem slottet, fæstningen og hotellet har vi hele byen med alle dens herligheder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 5

  Comfort Hotel Børsparken

  Dette skønne hotel ligger midt i hjertet af Oslo, tæt på det berømte hovedstrøg Karl Johans Gate og ligeledes tæt på Oslo banegård. Hotelle...

  • Bemærk

   På enkelte udvalgte afgange bor vi på Thon Astoria Hotel i Oslo.

 • Dag 6 Tid til formiddagsoplevelser i Oslo og videre med tog til Kristiansand

  Du har den første del af formiddagen fri til egne oplevelser i Oslo, inden vi begiver os tilbage til hovedbanegården, hvor toget mod Norges sydligste by, Kristiansand, venter os. Rejselederen tilbyder også en gåtur over forbi den berømte Opera for dem, som har lyst.

  Vi kan se frem til endnu en strækning, der indkapsler det bedste af norsk natur, når vi føres forbi fjelde, søer, dale og hyggelige landsbyer. Turen tager cirka 5 timer. Skulle du undervejs have brug for at ”hvile” øjnene fra al den skønne natur, der passerer forbi, kan du medbringe noget god litteratur. Her kunne det være oplagt at give sig i kast med den norske forfatter Karl Ove Knausgård, der bl.a. har skrevet den selvbiografiske seksbinds-nyklassiker ”Min kamp”, og som faktisk boede en god del af sin ungdom i netop Kristiansand.

  Fremme i Kristiansand går vi den korte strækning til vores hotel, der ligger tæt på kvarteret Posebyen, der er kendetegnet ved sine fine lave træhuse. Her tager rejselederen os rundt og opleve idyllen i det, der er den ældste del af Kristiansand, da træbygningerne i Posebyen overlevede den store bybrand i 1892. Efter branden blev der indført ’murtvang’, hvor nyopførte huse skulle bygges i mursten for at undgå flere katastrofale brande. I løbet af aftenen nyder vi også en middag sammen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Comfort Hotel Kristiansand

  Det dejlige hotel har en fremragende beliggenhed centralt i Kristiansand tæt på både Posebyen, Fiskebrygga og færgeterminalen. Comfort Hotel Kr...

  • Bemærk

   På enkelte udvalgte afgange bor vi på Clarion Ernst Hotel i Kristiansand.

 • Dag 7 Tid til de sidste oplevelser i Kristiansand og med færgen tilbage til Hirtshals om eftermiddagen

  Efter morgenmaden er der mulighed for at opleve Kristiansand på egen hånd, og man kan også tage med rejselederen ud på en formiddags-spadseretur ned til havnen, Christiansholm-fæstningen og strandpromenaden.

  Gæster der skal til København kører omkring middagstid til lufthavnen, og flyver derfra til København. Gæster, der skal med færgen tilbage til Danmark, går om eftermiddagen med rejselederen den korte strækning fra hotellet hen til havnen, hvor Fjord Line afgår mod Hirtshals.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende på Norge-turen

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Færge Danmark-Norge t/r – se færgetider samt rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller & dobbeltkahyt på overfarten fra Hirtshals
 • 6 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entreer jf. program
 • Byvandring i Bergen med UNESCO-fredede Bryggen inkl. tur med Fløibanen
 • Fjordsejlads fra Bergen
 • Besøg i vikingebyen Gudvangen
 • Panoramasejlads fra Nærøyfjorden til Aurlandsfjorden med katamaranen ”Vision of The Fjords”
 • UNESCO-fredet togrejse med Flåmsbanen fra Flåm til Myrdal
 • Togrejse med den verdensberømte Bergensbanen fra Myrdal til Oslo
 • Byvandring i Oslo med Akershus og Karl Johans Gate
 • Byvandring i charmerende Kristiansand
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tilslutning med fly København-Aalborg & Kristiansand-København kr. 1.500
 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.150
 • Udvendig dobbeltkahyt kr. 225 pr. person
 • Udvendig enkeltkahyt kr. 450
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Norge

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved fly- og færgeforbindelser, og man skal kunne billedidentificere sig ved indrejse. Ved rejser til Svalbard er pas påkrævet. Medbring derfor pas på rejsen til Norge. Danske statsborgere behøver ikke visum til Norge.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er norske kroner, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Norge ligger i samme tidszone som Danmark.

  Drikkepenge

  Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op. Det anbefales at give et beløb til stuepiger på hoteller.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdierne opbevaret i receptionen. Lommetyve er primært et byfænomen – også i Norge. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Norge benytter samme strømspænding og strømstik som i Danmark. Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det norske køkken er præget af, at landet har en af verdens længste kystlinjer og langstrakte landskaber, hvor vildt dyreliv trives. Laks, ørred og sild fås i et utal af variationer og for alle – mere eller mindre modige – smagsløg. Røget laks med sennepssauce er en velsmagende klassiker, mens for eksempel gæret ørred er for de mere eventyrlystne madelskere. Elg, hjort og rensdyr er ofte på menuen på norske restauranter, og rype er en delikatesse – særligt de unge fugle, som har en skøn, mild smag. Norsk ost er et helt kapitel for sig. Brunosten har traditionelt været mest elsket og udbredt, men de fleste norske ostehandlere har i dag udvidet sortimentet betydeligt med bl.a. den fyldigt og skarpt smagende pultost og gammelost, som har rødder helt tilbage til vikingetiden. Prøv også lefse, som er et helt fladt kartoffelbrød, hvis fyld kan varieres i det uendelige.

  Det er sikkert at drikke postevand fra hanen i Norge.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Temperaturen og vejrliget kan svinge en del, så det anbefales at medbringe en varm jakke, skiundertøj, regnjakke og lignende.

  Idéer til indkøb og museer

  Norge har en lang tradition for at lave uldsweatere og andre uldvarer i en høj kvalitet, og forretninger findes i alle større byer. Ligeledes skal man holde udkig efter lokalt produceret kunsthåndværk som træudskæringer og glasvarer. Flere steder er det også muligt at købe rensdyrs- eller lammeskind af en høj kvalitet. Lokale specialiteter som fenalår (tørret og saltet lammeskank) og oste produceret i bjergene er også værd at købe med hjem.

  Nogle museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Oslo med 634.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Luthersk-evangelisk.
  • Sprog: Norsk, samisk, finsk – og 272 dialekter.
  • Areal: 323.802 km² (Danmark 43.094 km². Svalbard udgør 61.022 km².)
  • Klima: I Norge er der mildt fastlandsklima, som svinger meget fra år til år, og på grund af landets størrelse og geografi er der store regionale forskelle. Vejret langs kysten er mildt med mulighed for regn. Inde i landet er klimaet fastlandspræget. Ved Nordkap, hvor de varme og kolde havstrømme mødes, kan der opstå pludselige og voldsomme vejrskift med strålende sommersol det ene øjeblik og isnende kulde med regn, tåge og voldsomme vinde det næste. På Svalbard er der arktisk klima, men med højere temperaturer end i andre områder på samme breddegrad. Om sommeren ligger temperaturen stort set på plussiden, med en middeltemperatur på 6 °C. Svalbard kan bedst beskrives som en ”arktisk ørken” med årligt regn- og snefald på blot 200-300 mm.

Trustpilot