Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Burg teater - Østrig - Risskov Rejser

Østrig

Velkommen til Østrig

Når du rejser til Østrig, vil du opleve en sand symfoni af natur og kultur med de smukke alper, rige traditioner og wienerklassik spillende overalt.

Oplev ægte wienerklassik på rejsen til Østrig 

På rejser til Østrig vil man mærke, at musikken har en særlig plads i østrigernes hjerter. Hver by har, udover sit brandværn, et Stadtkapelle. De leverer underholdningen, når der festes, og begrebet folkemusik har en helt anden betydning her. Stort set al populærmusik har en snert af traditionelle toner, og musikken går sin sejrsgang overalt, ikke mindst takket være Tyrols Hansi Hinterseer. Men også den klassiske musik har en stor plads i østrigernes dagligdag. Ikke kun er en stor del af de klassiske koryfæer som Haydn, Mozart og Strauss af østrigsk oprindelse, men det betragtes også som en naturlig del af den kulturelle opdragelse, at de unge lærer de gamle komponister at kende.

Musikken findes overalt, når man rejser til Østrig, men specielt i hovedstaden Wien er der et stort udvalg af klassisk musik. Er man til opera er Wiener Staatsoper et must. Her kan man stille sig op i køen sidst på eftermiddagen og for små penge få adgang til prægtig musik oplevet fra de bagerste rækker. Wien er en elegant by med en velbevaret stemning fra dengang, kejsere og konger regerede det store østrig-ungarske rige, og de store komponister slog tonen an. Selv om ny pulserende kreativitet blomstrer, og de overdådige bygninger har fået andre funktioner, har Wien stadig romantiske åndehuller, hvor damerne nipper til kaffen som grebet ud af Emma Gad.

Smag på Østrig – bedstemorkøkken, berømte kager og kaffe, kaffe, kaffe

Østrigsk mad er traditioner, og her i alpelandet er ”bedstemors køkken” fortsat populært. Og hvem kan sige nej tak til en sprød wienerschnitzel af papirtyndt, paneret kalvekød serveret med Bratkartoffeln. Sikkert er det, at østrigerne sætter pris på landets egne fødevarer, og det gælder også, når det nye østrigske køkken er på programmet.

Et kapitel for sig er kagerne. Når man rejser til Østrig, kan man overalt få en lækker Apfelstrudel eller et stykke Sachertorte, opkaldt efter den 16-årige konditorlærling Franz Sacher, der skabte den i 1832. Retssager og skænderier har gennem tiden fulgt opskriften, men i 1963 endte det med forlig, og nu er den rigtige Sachertorte den fra Hotel Sacher. Kagen bør ledsages af en god kop kaffe, måske en Wiener Melange, som den serveres på de utallige caféer i Wien. En oplagt ting at bruge sin ferie i Østrig på!

Det er efterhånden mere end 30 år siden, at nogle kreative østrigske vinbønder tilsatte frostvæske til deres produkter for at søde. Det var en katastrofe for landets vinproduktion, og det tog tid at komme over den. Men nu er de østrigske vine atter værdsatte, ikke mindst på grund af druen Grüner Veltliner, og eksporten er stigende. Du kan på din rejse til Østrig selv have fornøjelsen af at smage de delikate dråber på et besøg til en traditionel wiener heuriger, som er det sted, vinbonden udskænker årets vin. Her kan man spise aftensmad med mange spændende specialiteter, drikke heurigervin og høre levende Schrammelmusik.

Habsburgere og landets væsentlige historiske rolle

Når du rejser til Østrig, er det et must at opleve kejserfamiliens slot Schönbrunn, der knejser i udkanten af Wien. På slottet udfoldede det fornemme hofliv sig i habsburgernes storhedstid, hvor kronede hoveder som kejserinde Maria Theresia, kejser Napoleon og kejser Franz Joseph færdedes i slottets mange sale og gemakker samt i den smukke park med sirligt klippede hække, fontæner og vandløb. Her kan man komme på rundvisning i en del af det imponerende slot bl.a. i Spejlsalen, de luksuriøse audienssale og de private kejserlige gemakker.

Med sin centrale placering i Europa har landet gennem historien spillet en væsentlig rolle, siden navnet Østrig første gang nævnes for over 1.000 år siden. I 650 år frem til 1918 var det habsburgerne, der herskede over landet, men undervejs blev landet i 1867 en del af dobbeltmonarkiet Østrig-Ungarn, og det holdt frem til slutningen af 1. Verdenskrig. I 1938 indlemmede Hitler landet i Nazityskland under navnet Ostmark. Efter 2. Verdenskrig delte de allierede landet i 4 zoner, og det samme skete med hovedstaden Wien, inden Østrig i 1955 fik en ny forfatning, og forbundsstaten var en kendsgerning. En lang historie du kan blive klogere på, når du rejser til Østrig.

Find din næste rejse til Østrig nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Østrig

  Toldregler og pas

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Der bruges euro, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er ingen tidsforskel ifht. Danmark

  Drikkepenge

  På mange hoteller og restauranter lægger tjenerne et service beløb til regningen, men ofte forventer de at få lidt drikkepenge oveni. Taxichauffører forventer at få cirka 10 % i drikkepenge.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

  Elektricitet

  Strømstyrken er som i Danmark, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Kun hvis du har 3-benet stik er det nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

  Drikkevand

  Vandet kan drikkes fra vandhanen.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Wien 1,7 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 8,8 mio.
  • Religion: Hovedsageligt katolikker.
  • Sprog: Tysk.
  • Areal83.872 km².
  • Højeste punktGrossglockner 3.797 m.
  • KlimaØstrig ligger i den temperede zone – i overgangszonen fra det atlantisk påvirkede til det kontinentalt prægede mellemeuropæiske klima. Der er markant forskel i både temperatur og klimaets karakter i løbet af de fire årstider. Den østlige del af Østrig har kolde vintre og varme somre, og på helårsbasis falder der kun små regnmængder. Den vestlige del af landet er påvirket af havklimaet og vestenvinden, og vintrene er relativt milde og somrene er varme.