Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Julemarkedet ved rådhuset, Australien - Risskov Rejser
Julemarked i Wien og Bratislava

 5 dage fra kr. 5.995

Om rejsen

Der bliver skruet en ekstra tand op for stemningen i den østrigske hovedstad, når de mange traditionsrige julemarkeder breder sig i Wiens hyggelige gader og stræder. Duften af glühwein og julebagværk strømmer én i møde, og julelys og glitterstads stråler festligt op overalt. Du kan glæde dig til at opleve byen sammen med en rejseleder, der kender alle krinkelkrogene og de gode historier, byen gemmer på. Du kommer også på en spændende heldagsudflugt til Slovakiets hovedstad, Bratislava, med bl.a. rundvisning på Bratislava-slottet og tid til julemarkedsbesøg. Rejsen er en god blanding af oplevelser med rejselederen og tid på egen hånd til at gå på opdagelse, hvor du også har mulighed for at tilkøbe en klassisk koncert i Karlskirche og udflugt til kejserfamiliens smukke gule slot, Schönbrunn.

Glæd dig fordi

 • du på spændende byvandringer oplever musikbyen Wien og hyggelige Bratislava
 • der er tid til at besøge flere julemarkeder i både Wien og Bratislava
 • vi spiser en velkomstmiddag og smager på den berømte wienerschnitzel
 • du oplever Wien og Bratislava med en dansktalende rejseleder, der selv bor i Bratislava
 • du har mulighed for at opleve Schönbrunn-slottet og en Vivaldi-koncert i Karlskirche
 • der er direkte fly fra Billund

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Wien om eftermiddagen, byrundtur og velkomstmiddag

  Vi ankommer til Wien og tager på en indledende byrundtur med bus, hvor vi får et overblik over nogle af byens klassikere. Vi kører ad den store boulevard, Ringstrasse, der blev bygget på bestilling af kejser Franz Joseph. Her ligger det ene imponerende bygningsværk efter det andet, f.eks. Operaen, kunstmuseet, naturhistorisk museum og parlamentet. Mange af Wiens mest storslåede bygningsværker er tegnet af den danske arkitekt Theophil Hansen, bl.a. også det berømte koncerthus, Musikverein, hvor der hvert år spilles nytårskoncert og som ligger ved Karlsplatz.

  Herefter kører vi til vores hotel, der ligger i hjertet af byen. Sammen går vi hen på en traditionel wiener-restaurant og smager på den berømte wienerschnitzel.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du under hele opholdet

  Hotel Post Wien

  Det 3-stjernede Hotel Post Wien ligger centralt placeret blot 10 minutters gang fra Stefansdomkirken. Hotellet er hyggeligt indrettet, og byder bl....

 • Dag 2 Byvandring i den ældre bydel bl.a. med Stefansdomkirken og besøg på to julemarkeder. Mulighed for koncert i Karlskirche

  I dag udforsker vi Wiens smukke historiske bydel til fods, når vi begiver os ud på en byvandring, der bl.a. fører os forbi Hofburg-paladset, den kejserlige vinterresidens, vi går forbi Den Spanske Rideskole, går langs Kohlmarkt, byens dyreste gade, og vi skal naturligvis også have et lille kig ind i den gotiske Stefansdomkirke, der er Wiens vartegn.

  Vi slutter byvandringen af med at besøge de to julemarkeder Freyung og Am Hof, der ligger i den ældste del af Wien. Herefter er resten af dagen fri til egne oplevelser, og mon ikke der bliver tid til at besøge nogle af de mange julemarkeder, der breder sig hyggeligt i Wiens små gader. Du kan også nyde livet på en af byens mange caféer med en god kop kaffe, shoppe rundt i butikkerne eller få en gedigen kunstindsprøjtning på kunstmuseet, der ligger på Karlsplatz.

  Om aftenen er det muligt at tilkøbe en kirkekoncert i Karlskirche, der er Wiens største barokke kirke. Det var her Vivaldis begravelse fandt sted, og det er da også en af Vivaldis mest kendte kompositioner, ensemblet spiller, nemlig De fire årstider.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Klassisk koncert i Karlskirche

  Kirkekoncerten er inkl. guide, metro og billet i bedste kategori. NB – udflugten gennemføres ved min. 10 personer og skal bestilles sammen med rejsen

  Spørg efter pris.

 • Dag 3 Dagen fri til egne eventyr og mulighed for udflugt til Schönbrunn-slottet inkl. sachertorte og kaffe

  I dag har du dagen fri til selv at tage på julemarked og udforske Wiens mange tilbud. Rejselederen kommer selvfølgelig gerne med gode råd og tips til, hvad der er oplagt at se.

  Du kan også tage med en tilkøbsudflugt til kejserfamiliens sommerresidens, Schönbrunn-slottet. Slottet ligger i udkanten af Wien og er kendt som Østrigs svar på Versailles. På slottet udfoldede det fornemme hofliv sig i habsburgernes storhedstid, hvor kronede hoveder som kejserinde Maria Theresia og kejser Franz Joseph færdedes i slottets mange sale og gemakker samt i den smukke park med sirligt klippede hække, fontæner og vandløb. Der venter en rundvisning i en del af det imponerende slot, bl.a. i Spejlsalen, de luksuriøse audienssale og de private kejserlige gemakker. Efter slotsbesøget er der reserveret plads til os på den tilhørende café, hvor vi skal smage på den berømte sachertorte i selskab med en god kop kaffe.

  Om aftenen mødes vi igen for at spise aftensmad på en traditionel wienerrestaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Udflugt til Schönbrunn-slottet inkl. sachertorte og kaffe

  Halvdagstur til Schönbrunn-slottet inkl. guide, metro, entré og kaffe/sachertorte. NB – gennemføres ved min. 10 deltagere og skal bestilles sammen med rejsen.

  Spørg efter pris.

 • Dag 4 Det berømte Hundertwasserhaus og udflugt til Slovakiets hovedstad, Bratislava, med byvandring

  I dag sætter vi kursen mod Slovakiets hyggelige hovedstad, Bratislava, der selvfølgelig også er yndigt pyntet op i anledning af årstiden. Undervejs får vi mulighed for at stifte bekendtskab med det ikoniske lejlighedskompleks, Hundertwasserhaus, der er designet af den østrigske kunstner Friedensreich Hundertwasser, og er malet i flere farver, har græs på taget og træer voksende ud af bygningen.

  Bratislava grænser op til både Østrig og Ungarn og ligger smukt ved Donau-floden. Fremme i hovedstaden besøger vi bl.a. det imponerede Bratislava-slot, der ligger massivt med sine fire tårne og troner over floden midt i byen. Når vejret er godt, kan man fra slottet se ind til Østrig og Ungarn. Efter en frokost sammen på en restaurant, har du et par timer til at opleve byen på egen hånd og eksempelvis gå på opdagelse blandt byens mange juleboder. Rejselederen kommer gerne med forslag til, hvad du kan opleve.

  Vi er tilbage igen i Wien om eftermiddagen, hvor resten af dagen er fri til egne oplevelser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 5 Hjemrejse om formiddagen

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i høj julestemning og forhåbentlig med en masse gode gaver, julepynt og julespecialiteter i kufferten.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 4 x morgenmad, 1 x frokost og 2 x aftensmad
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt 3-stjernet hotel
 • Transport, udflugter og entréer jf. program
 • Byrundture i Wien, bl.a. med det historiske centrum, Stefansdomkirken og Den Spanske Rideskole
 • Heldagsudflugt til Bratislava med Bratislava-slottet, frokost og tid til julerier
 • Besøg på julemarkeder i både Wien og Bratislava
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.400
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Østrig

  Toldregler og pas

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Der bruges euro, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er ingen tidsforskel ifht. Danmark

  Drikkepenge

  På mange hoteller og restauranter lægger tjenerne et service beløb til regningen, men ofte forventer de at få lidt drikkepenge oveni. Taxichauffører forventer at få cirka 10 % i drikkepenge.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

  Elektricitet

  Strømstyrken er som i Danmark, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Kun hvis du har 3-benet stik er det nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

  Drikkevand

  Vandet kan drikkes fra vandhanen.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Wien 1,7 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 8,8 mio.
  • Religion: Hovedsageligt katolikker.
  • Sprog: Tysk.
  • Areal83.872 km².
  • Højeste punktGrossglockner 3.797 m.
  • KlimaØstrig ligger i den temperede zone – i overgangszonen fra det atlantisk påvirkede til det kontinentalt prægede mellemeuropæiske klima. Der er markant forskel i både temperatur og klimaets karakter i løbet af de fire årstider. Den østlige del af Østrig har kolde vintre og varme somre, og på helårsbasis falder der kun små regnmængder. Den vestlige del af landet er påvirket af havklimaet og vestenvinden, og vintrene er relativt milde og somrene er varme.