Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Inkl. overnatning ved Machu Picchu

Inkl. overnatning ved Machu Picchu

Inkaernes Peru

15 dage fra 28.995 kr.

Peru kan ikke sammenfattes i ord! Få en sanselig appetitvækker på det fantastiske land, hvor der venter usigeligt smukke oplevelser på denne rundrejse i Peru. Peru rummer nogle af Inkarigets mest betydningsfulde levn – fra den glemte by Machu Picchu til stolt indiansk kultur. Denne 15-dages rundrejse i Peru er en uforfalsket opdagelsesrejse udi landets talrige kulturskatte, og landets rige fortid og nutid åbenbarer sig, hvor end du kommer hen. I hovedstaden Lima, den hvide by Arequipa og den tidligere inkahovedstad Cusco mødes du af kolonitidsarkitektur, inkaruiner og moderne peruviansk byliv, der bl.a. kan byde på et af verdens bedste køkkener.

I Den Hellige Dal ligger landbrugsterrasser, så langt øjet rækker, du får indblik i tusindårige håndværkstraditioner og går på opdagelse blandt imponerende inkaruiner. Men intet slår ruinerne ved inkabyen Machu Picchu, der blev genopdaget i 1911 af arkæologen Hiram Bingham. Ud over den spændende kultur får du også en masse naturoplevelser i de storslåede Andesbjerge, der både byder på møder med vilde lamaer, majestætiske kondorer og sejlads blandt de flydende sivøer på Titicaca-søen.

Har du lyst til flere oplevelser i Peru, kan du forlænge rejsen med fire dage på Paracas-halvøen syd for Lima. Vi har sammensat en pakke, så du nemt får oplevelser på egen hånd. Pakken inkluderer 4-stjernet hotel, en sejltur til Ballestas-øerne, der bliver kaldt mini-Galápagos, og besøg på et pisco-destilleri. Har du lyst til yderligere eventyr, kan du tilkøbe en flyvetur over de mystiske Nazca-linjer, som ingen kan forklare betydningen af.

Glæd dig fordi

 • du oplever mange forskellige sider af inkakulturen
 • der er god tid til fordybelse i kulturskattene
 • du flyver på lange strækninger og undgår for meget buskørsel
 • du kommer på spændende byrundture i Lima, Arequipa og Cusco
 • du sejler på Titicaca-søen med de flydende sivøer og øen Taquile
 • du besøger det berømte indianermarked i Pisac
 • du ser svævende kondorer i morgengryet over den smukke Colca-kløft
 • du kan møde den sky lama på Altiplano-højsletten
 • du kører med det berømte Titicaca-tog fra Puno til Cusco
 • du får indblik i indianernes levevis og traditioner i Den Hellige Dal
 • du kører med det luksuriøse panorama-tog ”Vistadome” gennem den hellige dal til Machu Picchu
 • du overnatter i landsbyen ved foden af Machu Picchu
 • der er mulighed for at forlænge rejsen med ekstra dage
Antal dage
15 dages rundrejse
Pris
Fra 28.995 kr.
Afrejse fra
København, Billund, Aalborg

Danmarks bedste rundrejse til Peru fordi

Du overnatter bogstaveligt talt ved foden af Machu Picchu, hvilket giver dig en unik mulighed for at se morgensolen over dette fascinerende sted

Du flyver med indenrigsfly og får derfor mere tid til at opleve fantastiske Peru. Oplev det berømte Panoramatog mellem Puno og Cusco.

Vores rejseledere er virkelig Peru-eksperter, som vil sikre dig en uforglemmelig rejse

Danmarks bedste rundrejse til Peru fordi

Video: Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen, og få en forsmag på Machu Picchu

Mød din rejseleder til Peru

Simon
Simon er Sydamerika-ekspert

Rejseleder Simon har boet en årrække i Peru og kender derfor landet indgående. På turen vil han dele ud af sin viden om landets spændende kultur og smukke natur.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Christian Martinez Larsen

Christian Martinez Larsen er journalist og har rejst i hele Latinamerika siden 90’erne. Han er oprindeligt uddannet cand.mag. i antropologi og spansk og er forfatter til flere bøger i Politikens Turen går til-serie, bl.a. om Peru & Bolivia. Der er altså ingen tvivl om, at Christian er yderst vidende, når det gælder Peru, og hans store erfaring som rejseleder sikrer dig enestående rejseoplevelser i landet.


Læs mere om Christian Martinez Larsen

Henrik Normann

Henrik Normann er en meget erfaren rejseleder, som har boet og arbejdet i Latinamerika i 9 år. Han har en bachelorgrad i idehistorie og religionsvidenskab fra Aarhus Universitet og har gennem sine 9 år i Latinamerika fået indgående kendskab til og erfaring med de enkelte lande og særligt Peru. Henrik er utrolig dygtig til at formidle sine historier og stræber ihærdigt efter at give sine gæster den ultimative oplevelse.


Læs mere om Henrik Normann

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Lima

  Afrejse fra Danmark med ankomst til Perus hovedstad om aftenen. Lima har en helt speciel og fascinerende storby-puls, rummer en rig historie og den er fuld af æstetiske fornøjelser, som vi stifter bekendtskab med under vores ophold i byen. Lima kaldes i øvrigt også Kongernes by, da det blev besluttet på helligtrekongers dag i 1535, at byen skulle grundlægges. Vi bor i bydelen Miraflores, der ligger ud til Stillehavet og er den mere mondæne del af Lima med grønne parker og gode restauranter.

  Her bor du dag 1

  El Tambo II

  Hotellet er beliggende i centrum af Miraflores i gåafstand til gallerier, forretninger og restauranter, hvor du kan opleve det peruvianske køkken...

 • Dag 2 Markedsbesøg og byrundtur i Lima og til byen Arequipa

  Vi skal på opdagelse i markedshallen Surquillo Mercado, hvor der venter bugnende boder fyldt med frisk frugt, friskfangede fisk og delikatesser. Undervejs lærer vi om afgrøderne fra det rige peruvianske spisekammer, og vi smager på nogle af dem, bl.a. junglefrugter som vitaminbomben camu camu, chirimoya, der har en sød banan/ananas-smag og den runde lucuma-frugt, der har en blød eftersmag af kaffe. Vi skal også på byrundtur i det historiske centrum af Lima, og det er oplagt at begynde på Plaza de Armas – der i øvrigt også bliver kaldt Plaza Mayor. Det var her, Lima blev grundlagt i 1535, og det var her Perus uafhængighed af Spanien blev proklameret i 1821. Rundt om pladsen er der fine eksempler på bygninger fra kolonitiden, og det er især værd at bemærke de kunstfærdigt udskårne træbalkoner.

  Vi kommer på rundvisning i San Francisco-kirken, som i modsætning til mange andre kirker i Lima har overlevet samtlige jordskælv, siden den blev bygget i midten af 1600-tallet. I munkenes bibliotek kan man se bøger fra perioden, da spanierne kom til landet, og i katakomberne under kirken vidner de mange synlige knogler i krypterne om de tusindvis af indbyggere fra Lima, der er blevet begravet her.Efter kirkebesøget kører vi til lufthavnen, hvorfra der flyves til Arequipa. På denne måde slipper vi for rigtig lange køredage i kedeligt terræn (1000 km). Den smukke by Arequipa er Perus næststørste by, og vi bor i den UNESCO-fredede historiske bydel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og velkomstmiddag.

  Her bor du dag 2 & 3

  San Agustin Posada del Monasterio

  I den stemningsfulde bygning med en historie, der strækker sig helt tilbage til 1800-tallet, ligger San Agustin Posada del Monasterio. Hotellet er...

 • Dag 3 Byrundtur i Arequipa og oplevelser på egen hånd i byen

  Arequipa ligger i 2.325 m højde som en oase på den tørre højslette med udsigt til den 5.822 m høje keglevulkan El Misti. Det er en rigtig god måde at akklimatisere sig, inden vi skal højere op.  Mange af byens huse fra kolonitiden er bygget af den hvide vulkanske stenart sillar, der får bygningerne til at lyse op i solens stråler, hvilket har været med til at give byen tilnavnet ”Den hvide by”. Vi bruger formiddagen på en byrundtur til en række af byens seværdigheder, og vi begynder på Plaza de Armas, som efter manges mening er den smukkeste plads i Peru. Oplevelserne inkluderer også udsigtspunktet Carmen Alto og det stemningsfulde og kæmpemæssige kloster Santa Catalina, der er en hel by i byen. Klosteret blev anlagt i 1580 og henvendte sig udelukkende til den spanske overklasse, der havde for vane at sende datter nummer to i kloster. I 1871 blev de noget luksuriøse forhold for nonnerne ændret på foranledning af paven, og først i 1970 blev portene åbnet for offentlighedens besøg.

  Herefter går turen til endnu en spændende oplevelse, nemlig mumien Juanita – en over 500 år gammel mumie, der blev fundet i 1995, og som viste sig at være blevet ofret under inkaernes herredømme ca. år 1450. Da mumien har været nedfrosset i Andesbjergenes natur, er den meget velbevaret.

  Resten af dagen er fri til egne eventyr, og rejselederen står selvfølgelig til rådighed med tips og idéer til, hvad du kan opleve. Om aftenen er det muligt at få en stor kulinarisk oplevelse på en af Arequipas bedste gourmetrestauranter, hvor det ofte kan være svært at få bord. Der vil være reserveret plads til alle interesserede, men bemærk, at middagen ikke er inkluderet i rejsens pris.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Til Chivay i Colca-dalen med lamaer, vulkaner og varme kilder

  I dag sætter vi kursen mod den enestående Colca-dal, der ligger omgivet af sneklædte bjerge, vulkaner og landbrugsterrasser, og hvor der bl.a. dyrkes ris, majs og kartofler. Undervejs kommer vi gennem smuk natur og flotte landskaber, og der er garanti for gode natur- og dyrebilleder – især når vi kører gennem et område, hvor den vilde lama-art “vicuña” lever. Vi kommer over Pata Pampa-passet i 4.850 m højde og oplever, hvordan naturen virkelig folder sig ud med vulkaner og snedækkede tinder. En af de vulkaner, der er udsigt til, er Nevado Mismi, og ved denne vulkan har Amazonfloden sit udspring.

  Ved ankomst til byen Chivay, der med sine 3000 indbyggere er den største by i Colca-dalen, nyder vi en frokostbuffet, inden vi tjekker ind på hotellet. Du har eftermiddagen til at opleve byen på egen hånd og bl.a. se nogle af de mange farvestrålende klædte kvinder, der især opholder sig på markedspladsen. Det vil også være muligt at opleve de varme kilder ved La Calera, der ligger 4 km uden for byen, og både udsigten og det varme vand er ren nydelse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 4

  Casa Andina Standard Colca

  Afsondret og naturskønt ligger Casa Andina Standard i Chivay i udkanten af Colca-dalen. Her indlogeres du i traditionelle stenhuse med naturen og ...

 • Dag 5 Svævende kondorer ved Colca-kløften og videre til Puno

  Dagens program starter tidligt, da vi skal ud og se svævende kondorer i morgengryet ved Colca-kløften. På det dybeste sted er kløften 4.160 m, og det er dobbelt så dybt som Grand Canyon, men siderne er ikke så lodrette, og det er derfor muligt at dyrke på anlagte terrasser. Ved udsigtspunktet Cruz del Condor – der betyder “kondorens kors” – sætter vi os til at vente på, at kondorerne stiger op fra kløften, når de breder vingerne ud og lader den varme luft fra kløftens dyb bære dem opad. Det er et vidunderligt skue, når de enorme fugle, med et vingefang på op til 3 m, svæver majestætisk over kløften. Vi bruger et par timer ved udsigtspunktet og krydser fingre for, at de smukke fugle dukker op i hobetal.

  Frokosten nyder vi i Chivay, inden turen går til Puno. Det er en køretur på ca. 6 timer, og vi er fremme først på aftenen. Puno ligger i 3.830 m højde, og vejret kan variere meget med kolde nætter og varme dage med stærk sol grundet den høje beliggenhed.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 5 & 6

  Sol Plaza Puno

  Sol Plaza er beliggende i hjertet af byen Puno ved det centrale torv Plaza de Armas. Herfra er du kun en kort spadseretur fra bredden af Titicaca-s...

 • Dag 6 Titicaca-søen med de flydende sivøer og øen Taquile

  Der venter en spændende dag på Titicaca-søen, der er verdens højest beliggende sejlbare sø i 3.800 m højde. Her sejler vi ud for at opleve de enestående flydende sivøer, som Uros-indianerne gennem flere århundreder har konstrueret og boet på. Øerne, husene og indianernes både er lavet af sivplanten totora, og indianernes specielle livsstil fandt sin begyndelse, da de i sin tid flygtede fra inkaernes dominans på landjorden. Der lever fortsat omkring 300 familier på øerne, men antallet er støt faldende. Det er en helt særlig oplevelse at vandre rundt på sivøernes vuggende underlag, og vi bliver også inviteret indenfor hos øboerne. Lidt længere ude i søen efter to timers sejlads går vi i land på den 6 km lange ø Taquile, hvor befolkningen lever af fiskeri, landbrug og kunsthåndværk. Øen er kendt for at producere de flotteste vævede og stikkede ting, og det er kvinderne, der væver, og mændene, der strikker. Indbyggerne på Taquile går klædt i traditionelle klædedragter, som i øvrigt har den lille finesse, at man kan se, om personen er single eller gift. Vi nyder en frokost bestående af friskfangede ørreder, og vi tager på en frisk gåtur over øen, hvor der kan være en del udfordrende trappetrin. Vi er tilbage i Puno midt på eftermiddagen, hvor resten af dagen og aftenen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 7 Med det berømte tog fra Peru Rail hen over højsletten

  I dag skal vi ud på en helt utrolig heldags-togtur hen over højsletten mellem Puno og Cusco. Vi kører 10,5 time i de smukke Pulman-vogne fra 1920’erne med smuk panoramaudsigt over den skønne natur. Toget består af både restaurantvogne og en observationsvogn, hvor den bagerste del er åben, så man kan komme helt ud og tage billeder af en af de smukkeste togruter i verden. Toget er kendt for sin gode service, og vi får da også både velkomstdrink, snacks hele dagen, eftermiddagste og 3-retters gourmetfrokost. Flere anerkendte rejsemagasiner har kåret ruten til at være en af de smukkeste i verden. Vi er fremme ved Wanchaq-stationen og hotellet i Cusco sidst på eftermiddagen (vi slipper for at sidde i kø det sidste stykke ind til Cusco ligesom busserne). De næste dage får du for alvor inkaernes fascinerende kultur ind under huden, og vi begynder her i inkaernes gamle hovedstad, som rigtig mange forelsker sig i.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 7 & 8

  Xima Cusco

  Xima Cusco ligger i gåafstand fra Cuscos centrale torv og lige overfor byens største håndværks-marked. Alle værelser er moderne indrettet, ha...

 • Dag 8 Sacsayhuaman-ruinerne og byrundtur i Cusco

  Det bliver naturligvis en dag, der kommer til at stå i inkakulturens tegn. Vi begynder med at køre lidt uden for byen til det enorme Sacsayhuaman-ruinkompleks, som var både fæstningsværk og et ceremonielt sted, hvor der blev udført hellige inkaritualer. Man kan ikke andet end at blive imponeret over de vældige stenkonstruktioner, der på trods af deres tonstunge vægt er føjet sammen med stor akkuratesse. Historikerne grubler fortsat over, hvordan inkaerne formåede at bygge med disse gigantsten, der passer som fod i hose med hinanden. Det var i øvrigt her, det sidste og afgørende slag mellem inkaerne og spanierne fandt sted i 1536. Tilbage i Cusco besøger vi soltemplet Qoricancha, som kom til at udgøre fundamentet til Santo Domingo-kirken opført af spanierne i 1600-tallet. Templet var tilegnet solguden Inti og udsmykket med massive plader af det pureste guld. Kort tid efter at spanierne kom hertil, plyndrede de templet for guld, og resterne af mesterværket er efter manges mening det bedste eksempel på inkaernes arkitektoniske kunnen.

  Vi nyder stemningen på Plaza de Armas, der i inkaperioden var det centrale sted, hvor der blev afholdt ceremonier. Senere kom spanierne og satte deres præg på området med kirker og koloniarkitektur. Vi kigger indenfor i katedralen, hvis arkitektur afspejler både renæssance, gotik og barok, og hvor der indvendigt er et væld af religiøse artefakter fra kolonitiden og malerier fra den berømte Cusco-skole.

  Den resterende del af dagen er fri til egne oplevelser. Du kan evt. gå på yderligere opdagelse i de gamle inkakvarterer i nærheden af Plaza de Armas. Fornemmelsen af at gå på brosten, der sandsynligvis ikke er blevet flyttet siden inkatiden, skaber en helt speciel stemning, når man bevæger sig rundt i byens gader. Fra Plaza de Armas kan du f.eks. følge Calle Triunfo til den smalle gågade Hatun Rumiyoc og se muren med den berømte 12-kantede sten, og det interessante inkamuseum er også et besøg værd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 9 Oplevelser i Den Hellige Dal med lamaer, markedsbesøg og inkaruiner

  Fra Cusco kører vi ”ned ad bakken” til inkaernes hellige dal, som er betegnelsen for Urubamba-dalen med byerne Pisac, Calca, Yucay, Urubamba og Ollantaytambo. I dalen findes mange velbevarede ruiner fra inkatiden. Dalen strækker sig ca. 100 km på begge sider af Urubamba-floden og er usædvanligt frugtbar. I inkatiden var dalen også et vigtigt landbrugsområde, der bl.a. forsynede befolkningen med frugt og grønt i rigt mål. Vi besøger kulturcenteret Awanacancha, hvor vi hører mere om de forskellige lama-arter, der eksisterer i Peru, og der er mulighed for at komme helt tæt på dem og fodre dem – selvfølgelig undtagen dem, der spytter! Her er også en fin udstilling om tekstilfarvning og anvendelse af lamaens uld samt mulighed for at gøre en god handel.

  I landsbyen Pisac besøger vi det berømte indianermarked. Markedet minder mest af alt om en farverig folkefest med de lange rækker af plasticoverdækkede boder med alverdens ting og sager, frugt og grønt, farvestrålende tæpper og strikvarer, guld- og sølvsmykker og et mylder af mennesker. Tronende over byen Ollantaytambo finder man de imponerende ruiner af inkaernes største fort, der aldrig nåede at blive bygget færdigt. Det er vældig interessant at gå rundt blandt ruinerne, men husk endelig også at løfte blikket, da udsigten over Den Hellige Dal er fantastisk.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 9 & 10

  La Casona De Yucay Hotel Urubamba

  På en bjergside i Inkaernes Hellige Dal, Sacred Valley, ligger La Casona De Yucay Hotel Urubamba. Hotellet er placeret i en historisk bygning fra ...

 • Dag 10 Oplevelser i Den Hellige Dal – Maras og Moray

  I dag starter vi med at køre op til Moray. Vi kører gennem dalen omkranset af snedækkede tinder i Andesbjergene, gennem frodige gule hvedemarker og forbi nogle lokale landsbyer. Vi ankommer til de fascinerende terrasser i Moray hvor arkæologer i 30´erne fandt nogle enorme dybe cirkelbyggerier (i dag ved vi at de i Inka tiden fungerede som planteskole og eksperimentarium for fremædling af forskellige afgrøder). Moray har tre amfiteater-lignende terrasser lavet af inkaerne, som er hugget dybt ned i jorden i en skålform. De blev anvendt til at bestemme de optimale betingelser for dyrkning af afgrøder blandt andet Majs og kartofler.

  Når vi er færdige med at udforske Moray, kører vi få kilometer videre til de uendelige rækker af imponerende saltbassiner i Maras. Området er kendt som en tidligere saltmine, som menes at datere helt tilbage til præ-inkatiden og meget lidt har ændret sig. Der er over 3000 saltpuljer, alle hugget ind i bjergsiden, som dagligt bliver fyldt af en lille strøm af vand. I dag er salt minerne stadigvæk et andels-foretagende ejet af den lokale befolkning, ligesom de var i inkaernes tid. Saltet herfra er meget populært og anvendes af gourmetkokke over hele Peru og du kan selvfølgelig købe noget Inka salt med hjem.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 11 Fantastisk togtur til Aguas Calientes og oplevelser ved enestående Machu Picchu

  I dag venter rejsens måske største oplevelse – den glemte inkaby Machu Picchu 112 km nordvest for Cusco. Kun få ud over de lokale kendte til byens eksistens i 1800-tallet. Tyske eventyrere var her sandsynligvis i 1860’erne, og en britisk missionær refererer til området i 1870’erne, men det var den amerikanske historiker Hiram Bingham, der i 1911 genopdagede Machu Picchu. På det tidspunkt var Machu Picchu fuldstændig dækket af skov, og man mener faktisk, at der kan være lignende byer gemt i junglen.

  Vi starter tidligt på dagen og kører til stationen i Ollantaytambo. Herfra skal vi med toget “Vistadome” gennem Urubamba-dalen til Aguas Calientes. Togturen er en stor oplevelse, da store panoramavinduer giver frit udsyn til naturen. Aguas Calientes ligger ved den brusende Urubamba-flod og er sidste stop inden Machu Picchu. Fra Aguas Calientes tager vi med shuttlebussen, der kører i pendulfart til Machu Picchu – og snart vil inkaernes glemte by ligge for dine fødder, og du vil have udsigt til Huayna Picchu, der knejser stolt i baggrunden.

  Der er meget, der tyder på, at Machu Picchu var et kongeligt palads bygget af Pachacútec, der regerede fra 1438-1471, og på rundvisningen i det storslåede bygningsanlæg med beboelsesområder og templer bliver man konstant overrasket over inkaernes bygningskunst. Det gælder f.eks. Soltemplet, der er områdets eneste runde bygning, og hvis fundament er én stor klippeblok, og de Seksten Rituelle Bade, der er et stykke ingeniørarbejde af dimensioner. For mange er det en drøm, der går i opfyldelse her ved Machu Picchu, og vi har god tid til at udforske området. Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til Aguas Calientes, hvor der overnattes.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 11

  Hotel Ferré Machu Picchu

  Hotel Ferré Machu Picchu ligger i hjertet af Aguas Calientes omgivet af frodige bjerglandskaber og i fem minutters gåafstand til togstationen. Ho...

 • Dag 12 Brug tiden på ekstra oplevelser ved Machu Picchu eller i Aguas Calientes

  Har du en drøm om at opleve morgensolen over Machu Picchu og lyst til at gå mere i dybden med oplevelserne, så er der mulighed for at tilkøbe en formiddagstur. Du kan også tilbringe formiddagen i Aguas Calientes og f.eks. nyde formiddagskaffen på en café i en af de hyggelige gader og blive underholdt af det store menneskemylder af lokale og turister fra alverdens lande, eller kig forbi byens marked, hvor der sælges alt fra fødevarer til kunsthåndværk. Aguas Calientes betyder varme kilder, og i udkanten af byen er der varme pools med mulighed for et termisk bad. Ca. to km fra stationen ligger Museo de Sitio de Machu Picchu, som bestemt er et besøg værd. Om eftermiddagen tager vi med toget tilbage til Ollantaytambo og bus videre til Cusco. Byen er grundlagt af inkakongen Pachacútec i 1438, og han satte sit præg på byen med bemærkelsesværdige bygningsværker og gjorde den til hovedstad i inkariget – en status, der varede, indtil spanierne gjorde Lima til hovedstad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Morgensol over Machu Picchu

  Bussen kører mellem Aguas Calientes og indgangen til Machu Picchu hver 10. min og varer ca. 25-30 min. Pakken inkluderer busbillet t/r, samt indgangsbillet til Machu Picchu og skal bestilles hjemmefra. Turen er uden rejseleder.

  595 kr. pr. person

  Her bor du dag 12 & 13

  Xima Cusco

  Xima Cusco ligger i gåafstand fra Cuscos centrale torv og lige overfor byens største håndværks-marked. Alle værelser er moderne indrettet, ha...

 • Dag 13 Oplevelser i landsbyen Chinchero

  I dag kører vi gennem bjergene mod Urubamba og Den Hellige Dal, hvor vi ca. 30 km. fra Cusco finder en overset perle – nemlig landsbyen Chincero. Byen ligger 3.772 m over havets overflade og er dermed endnu højere end Cusco. Her er der en fantastisk udsigt over Urubamba-bjergene og Den Hellige Dal. Chinchero er især hjemsted for de berømte og farverige peruvianske tekstiler, og vi besøger et væveri, hvor vi ser, hvordan ulden farves med naturlig farve og væves til utroligt smukke og farverige tekstiler, som sælges på det lille lokale marked. Her lever befolkningen efter de gamle traditioner og skikke, og det siges endda, at Chinchero er regnbuens fødested.

  Vi er tilbage i Cusco først på eftermiddagen, hvor der er tid på egen hånd, inden vi mødes til afskedsmiddag og et festligt show med dans og musik.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad med show.

 • Dag 14 Formiddagen fri i Cusco og hjemrejse

  Du har formiddagen fri til de sidste oplevelser i Cusco, inden vi over middag flyver til Lima og herfra tilbage til Danmark. Har du valgt at forlænge rejsen, er der selvfølgelig sørget for transport fra Limas lufthavn til busstationen, hvor der venter en VIP-bus til den lille by Paracas ved Stillehavskysten. Her skal du bo på et dejligt 4-stjernet hotel. Bemærk venligst, at de ekstra dage er på egen hånd uden dansk rejseleder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 15 Ankomst til Danmark

  Vi ankommer i Danmark.

 • Dag 15-18 Tilkøb: Ekstra dage i Paracas

  Dag 15 Sejltur til Islas Ballestas og mulighed for flyvning over Nazca-linjerne

  Om formiddagen kommer du på en sejltur til Islas Ballestas, som er en øgruppe, der ligger ud for Paracas halvøen. Islas Ballestas er at sammenligne med Galápagos-øerne på grund af det rige dyreliv og bliver da også kaldt for mini-Galápagos. Øerne er hjemsted for flere hundrede søløver, og man kan også være heldig at opleve delfiner og pingviner. Her lever et usædvanlig stort antal havfugle, bl.a. suler, skarver, havmåger, pelikaner og flere slags terner – af samme grund kan det anbefales at medbringe en hat eller et tørklæde til at dække håret, da de mange fugle i luften uvægerligt vil klatte hist og pist med deres ”guano”. De efterlader rent faktisk så store mængder, at der tjenes penge på at indsamle fuglenes efterladenskaber, der bruges som gødning.

  Om eftermiddagen kan du tilkøbe en flyvetur til Nazca og se de berømte Nazca-linjer, der stadig er et uløst mysterium og har været det, siden man opdagede linjerne i 1939. Teorierne har været mange. Den tyske matematiker og arkæolog Maria Reiche mente, at linjerne udgjorde en astronomisk kalender, mens andre har argumenteret for, at de tjente som landingsbane for rumvæsener. Andre mere jordnære teorier forklarer linjerne som en del af et sofistikeret overrislingssystem, men under alle omstændigheder er der tale om en unik oplevelse, der strækker sig 80 km mellem Nazca og Palpa omkring 450 km syd for Lima. Flyveturen begynder i lufthavnen i Pisco beliggende 20 km fra Paracas. På den halvanden time lange flyvetur ser du de 12 dyrefigurer, der er afbildet i ørkensandet, og som bl.a. omfatter en kolibri, en papegøje og en abe. Flyveturen er ikke inkluderet og skal bestilles sammen med rejsen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dag 16 Afslapning og besøg på pisco-destillerier

  Du har god tid til at nyde hotellets dejlige faciliteter eller gå en tur langs Stillehavet, inden du om eftermiddagen skal på en udflugt til Ica, hvor du får indblik i pisco-produktionen. Ica ligger i et område, hvor der dyrkes mange vindruer, og er kendt for sine vingårde og destillerier, der producerer pisco – en klar brændevin, der er lavet på druesaft, og hovedbestanddel i nationaldrinken Pisco Sour. Der er besøg på både et industrielt destilleri og håndværksdestilleri, hvor der selvfølgelig er mulighed for at smage på herlighederne. Herefter er det retur til hotellet, hvor du kan fange dagens sidste solskin.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dag 17 Den sidste dag i Peru

  Nyd formiddagen i Paracas. Over middag skal du med bus til Lima og videre til lufthavnen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dag 18 Ankomst til Danmark

  Tilkøbsmuligheder

  3 nætters forlængelse i Paracas

  5.995 kr. pr. person

  3 nætters forlængelse i Paracas – enkeltværelse

  7.490 kr. pr. person

  Flyvning over Nazca-linjerne

  I dag er det tid til at se et af verdens største arkæologiske mysterier, Nazca-linjerne, som man finder på Nazca-sletten. Linjerne på jorden danner geometriske mønstre og figurer på et stort område af den flade ørken. Nogle af linjerne måler helt op til 10 km i længden, men er alligevel fuldstændig lige. Nogle af dyrebillederne, der bl.a. forestiller en abe, en kondor, en hval og en edderkop kan man kun se fra luften. Hvem der har lavet linjerne og hvorfor, er noget arkæologerne kun kan teoretisere om, nogle mener, at linjerne udgør en astronomisk kalender, men nyere forskning tyder på, at det rettere har været et gigantisk landkort, der markerer underjordiske kilder.

  2.495 kr. pr. person

  Hotel

  Hotel San Augustin Paracas

  Det 4-stjernede San Augustin Paracas ligger lige ned til Stillehavet, hvor man kan dyppe fødderne og gå ture. Er man mere til pool-liv, kan man d...

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang. Typisk KLM eller Air France
 • 2 x indenrigsflyvninger fra Lima til Arequipa og fra Cusco til Lima
 • Overnatning i dobbeltværelse på minimum 3- og 4-stjernede hoteller
 • 13 x morgenmad, 7 x frokost og 2 x middag
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur og markedsbesøg i Lima inkl. katakomberne i San Francisco-klosteret
 • Byrundtur i Arequipa med bl.a. det smukke kloster Santa Catalina
 • Naturoplevelser i Colca-kløften og oplevelser ved Kondor-korset
 • Den verdensberømte panorama-togtur mellem Puno og Cusco inkl. gourmetfrokost og forfriskninger
 • Sejltur på Titicaca-søen med de flydende sivøer og besøg på øen Taquile
 • Byrundtur i inkaernes gamle hovedstad Cusco med den smukke katedral og inkaernes soltempel Coricancha
 • Besøg ved den nærliggende fæstningsruin Sacsayhuaman med utroligt stenarbejde og fabelagtig udsigt over Cusco
 • Oplevelser i Den Hellige Dal med bl.a. besøg på indianermarkedet i Pisac
 • Oplevelser i inkaernes hellige dal med Maras saltbassiner og de imponerende cirkulære fordybninger i Moray
 • Panorama-togtur inkl. forfriskninger med det luksuriøse tog ”Vistadome” til Aguas Calientes
 • Ophold i landsbyen Aguas Calientes med storslået besøg på Machu Picchu
 • Besøg i landsbyen Chinchero med besøg på tekstilvæveri
 • Spændende aftenshow med middag, dans og musik i Cusco
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg 2.795 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 14 februar 2021 15 dage Henrik Normann Billund
  København
  Aalborg
  28.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 14/02-2021   kl. 06:00 14/02-2021   kl. 07:15
   Amsterdam - Lima 14/02-2021   kl. 12:35 14/02-2021   kl. 19:05
   Lima - Amsterdam 27/02-2021   kl. 21:05 28/02-2021   kl. 14:55
   Amsterdam - Billund 28/02-2021   kl. 16:40 28/02-2021   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 14/02-2021   kl. 06:00 14/02-2021   kl. 07:25
   Amsterdam - Lima 14/02-2021   kl. 12:35 14/02-2021   kl. 18:05
   Lima - Amsterdam 27/02-2021   kl. 19:55 28/02-2021   kl. 15:05
   Amsterdam - København 28/02-2021   kl. 17:00 28/02-2021   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 14/02-2021   kl. 06:30 14/02-2021   kl. 07:50
   Amsterdam - Lima 14/02-2021   kl. 12:35 14/02-2021   kl. 18:05
   Lima - Amsterdam 27/02-2021   kl. 19:55 28/02-2021   kl. 15:05
   Amsterdam - Aalborg 28/02-2021   kl. 16:25 28/02-2021   kl. 17:50
   Se flytider
 • 05 marts 2021 15 dage Henrik Normann Billund
  København
  Aalborg
  28.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 05/03-2021   kl. 06:00 05/03-2021   kl. 07:15
   Amsterdam - Lima 05/03-2021   kl. 12:35 05/03-2021   kl. 19:05
   Lima - Arequipa 06/03-2021   kl. 14:50 06/03-2021   kl. 16:19
   Cusco - Lima 18/03-2021   kl. 14:35 18/03-2021   kl. 16:07
   Lima - Amsterdam 18/03-2021   kl. 21:05 19/03-2021   kl. 14:55
   Amsterdam - Billund 19/03-2021   kl. 16:40 19/03-2021   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 05/03-2021   kl. 09:55 05/03-2021   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 05/03-2021   kl. 12:35 05/03-2021   kl. 18:05
   Lima - Arequipa 06/03-2021   kl. 14:50 06/03-2021   kl. 16:19
   Cusco - Lima 18/03-2021   kl. 14:35 18/03-2021   kl. 16:07
   Lima - Amsterdam 18/03-2021   kl. 19:55 19/03-2021   kl. 15:05
   Amsterdam - København 19/03-2021   kl. 17:00 19/03-2021   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 05/03-2021   kl. 06:30 05/03-2021   kl. 07:50
   Amsterdam - Lima 05/03-2021   kl. 12:35 05/03-2021   kl. 18:05
   Lima - Arequipa 06/03-2021   kl. 14:50 06/03-2021   kl. 16:19
   Cusco - Lima 18/03-2021   kl. 14:35 18/03-2021   kl. 16:07
   Lima - Amsterdam 18/03-2021   kl. 19:55 19/03-2021   kl. 15:05
   Amsterdam - Aalborg 19/03-2021   kl. 16:30 19/03-2021   kl. 17:50
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Peru

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt under opholdet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til Peru, når rejsen er på under 90 dage.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Bemærk, at forsikringsselskaber kan have forskellige bestemmelser vedr. højdesyge. Nogle selskaber dækker ikke udgifter ifbm. højdesyge, hvis du eksempelvis har bevæget dig i flere højdepas. Husk derfor at tjekke op på, hvordan du med din rejseforsikring er dækket inden afrejse.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntenheden i Peru hedder nuevo sol (PEN), og da den ikke må udføres, betyder det, at man først kan veksle, når man kommer til landet. Det er bedst at medbringe amerikanske dollars og kreditkort. Der kan hæves kontanter i automater med Mastercard og Visa i de største byer. På markeder, i kiosker og endda på restauranter har man sjældent byttepenge, så sørg altid for at have rigeligt med småpenge – små sedler og mønter – til brug ved mindre køb. Det kan være en tryghed at medbringe kontanter i amerikanske dollars (100-200 amerikanske dollars), i tilfælde af, at man skulle løbe tør for lokalvaluta. Mindre lokalsamfund har ikke altid hæveautomater, men det er oftest muligt at finde vekselkontorer. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Peru er seks timer bagud i forhold til dansk normaltid og syv timer i forhold til dansk sommertid.

  Transport i Peru

  Busserne i Peru har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Peru. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer lægger man typisk 10 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkluderet) og piccoloer på hotellerne.

  Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at rejse i Peru, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Hold dig til turistområderne i Lima, og gå ikke alene ud, når det er mørkt. Værdigenstande bør holdes tæt på kroppen i områder med mange mennesker. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet. I byerne Cusco og Lima kan man komme ud for børn, som gerne vil sælge ting til turister. Dog er der et særligt politi, som har fokus på dette og kigger efter turisterne.

  Elektricitet

  Strømstyrken i Peru er som regel 220 volt. De fleste steder kan danske stik uden jordforbindelse bruges. Enkelte stikkontakter er kun til flade to-benede stik. Hertil kan man købe adapter på markeder og i større byer.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Maden i Peru er enormt varieret ligesom landets geografi, og den er ved at komme på det gastronomiske verdenskort. Smagene er definerede, men sjældent stærkt krydrede. Populære retter er supper, butterdejspakker med kødfyld og kødretter – oftest serveret med kartofler, ris og salat. Det peruvianske køkken er meget varieret, og af specialiteter kan nævnes stegt marsvin, cuy, og ceviche, som er rå seafood marineret i lime og chili (som man bør passe en smule på som turist) og kartoffel-causa som er en kartoffelmos med lime, kylling og avokado. Det internationale, især sydeuropæiske, afrikanske og japanske køkken har desuden gjort sit spændende indtog i Peru.

  Favoritdrikken i Peru er inka-cola eller øl. De lokale øl er af høj kvalitet. Pisco er en klar brandy brygget på druer, er landets nationaldrik og bliver brugt til at mixe Pisco Sour.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere. Medbring derfor en jakke.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  En hovedregel er altid ”gør som de lokale gør”. De lokale er venlige og gæstfrie og meget imødekommende. Sydamerikanerne er meget fotogene i deres farvestrålende vævede tøj, men det er ikke alle, der vil fotograferes. Spørg inden du tager billeder af personer. På steder, hvor turister ofte færdes, er der lokale, der poserer for penge.

  Det kan være anstrengende at bevæge sig i højden. Cusco ligger ca. 3.500 meter over havets overflade, og det kan i nogle tilfælde provokere højdesyge. Denne risiko begrænses dog ved at undgå alkohol og drikke masser af vand, minimum 2-3 liter om dagen. Det kan også anbefales at spise søde sager, suppe med salt, og alternativt også drikke væsker med elektrolytter, der giver kroppen energi og mindsker symptomerne.

  Kloaksystemerne har ikke kapacitet til toiletpapir, der næsten altid skal smides i en spand ved siden af toilettet. De sydamerikanske toiletforhold er forholdsvis primitive set i forhold til dansk standard.

  Idéer til indkøb

  Peru er kendt for sin fine kvalitet af baby-alpakauld. Sweatere og sjaler er noget af det mest solgte, men du kan finde alt i alpakauld. Pisco er en lokalt produceret klar brandy, der bl.a. bruges til den forfriskende aperitif Pisco Sour. Kunsthåndværk og malerier kan også med fordel købes.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Lima med 8,6 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 31,3 mio. indbyggere.
  • Religion: 92,5 % katolikker.
  • Sprog: De officielle sprog er spansk, som de fleste taler, samt quechua og aymara.
  • Areal: 1.285.216 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet varierer fra tropisk i øst, tør ørken i vest, til tempereret i Andesbjergene. Fra oktober til april regner det i bjergene og er tørt i Lima. Middeltemperaturerne svinger fra 19 til 27 om dagen, med de koldeste temperaturer i bjergene.

Trustpilot