Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Overnatning ved Machu Picchu

Inkaernes Peru

  13 dage fra kr. 24.995

Om rejsen

Peru kan ikke sammenfattes i ord! Få en sanselig appetitvækker på det fantastiske land, hvor der venter usigeligt smukke oplevelser på denne rundrejse i Peru. Peru rummer nogle af Inkarigets mest betydningsfulde levn – fra den glemte by Machu Picchu til stolt indiansk kultur. Denne 13-dages rundrejse i Peru er en veritabel opdagelsesrejse udi landets talrige kulturskatte, og landets rige fortid og nutid åbenbarer sig, hvor end du kommer hen. I hovedstaden Lima, den hvide by Arequipa og den tidligere inkahovedstad Cusco mødes du af kolonitidsarkitektur, inkaruiner og moderne peruviansk byliv, der bl.a. kan byde på et af verdens bedste køkkener.

I Den Hellige Dal ligger landbrugsterrasser, så langt øjet rækker, du får indblik i tusindårige håndværkstraditioner og går på opdagelse blandt imponerende inkaruiner. Men intet slår ruinerne ved inkabyen Machu Picchu, der blev genopdaget i 1911 af arkæologen Hiram Bingham. Ud over den spændende kultur får du også en masse naturoplevelser i de storslåede Andesbjerge, der både byder på møder med vilde lamaer, majestætiske kondorer og sejlads blandt de flydende sivøer på Titicaca-søen.

Har du lyst til flere oplevelser i Peru, kan du forlænge rejsen med fire dage på Paracas-halvøen syd for Lima. Vi har sammensat en pakke, så du nemt får oplevelser på egen hånd. Pakken inkluderer 4-stjernet hotel, en sejltur til Ballestas-øerne, der bliver kaldt mini-Galápagos, og besøg på et Pisco-destilleri. Har du lyst til yderligere eventyr, kan du tilkøbe en flyvetur over de mystiske Nazca-linjer, som ingen kan forklare betydningen af.

Glæd dig fordi

 • du oplever mange forskellige sider af inkakulturen
 • der er god tid til fordybelse i kulturskattene
 • du kommer på spændende byrundture i Lima, Arequipa og Cusco
 • en dag tilbringes på Titicaca-søen med de flydende sivøer og øen Taquille
 • der er mange markedsbesøg, bl.a. det berømte indianermarked i Pisac
 • den smukke Colca-kløft byder på svævende kondorer i morgengryet
 • du kan møde den sky lama på Altiplano-højsletten
 • du får indblik i indianernes levevis og traditioner i Den Hellige Dal
 • der er mulighed for at forlænge rejsen med ekstra dage
Antal dage
13 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 24.995
Afrejse fra
København, Billund, Aalborg

Danmarks bedste rundrejse til Peru fordi

Du overnatter bogstaveligt talt ved foden af Machu Picchu, hvilket giver dig en unik mulighed for at se solopgangen på dette fascinerende sted

Hotelstandarden på denne rundrejse er af høj kvalitet

Danmarks bedste rundrejse til Peru fordi

Video: Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen, og få en forsmag på Machu Picchu

Mød din rejseleder til Peru

Rejseleder - Simon Brammer - Risskov Rejser
Simon er Sydamerika-ekspert

Rejseleder Simon har boet en årrække i Peru og kender derfor landet indgående. På turen vil han dele ud af sin viden om landets spændende kultur og smukke natur.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Vinni elsker Peru

Vinni Madsen er dybt forelsket i Syd- og Mellemamerika. Hun har bl.a boet 6 år i Mexico, hvorfra rejsen ofte er gået til Peru. Vinni er uddannet biolog, og sætter en ære i at være opdateret med den seneste viden indenfor så forskellige områder som arkæologi, biologi og politik


Læs mere om Vinni Madsen

Vinni Madsen - Rejseleder - Risskov Rejser
Rejseleder - Simon Brammer - Risskov Rejser
Simon er Sydamerika-ekspert

Rejseleder Simon har boet en årrække i Peru og kender derfor landet indgående. På turen vil han dele ud af sin viden om landets spændende kultur og smukke natur.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Vinni Madsen - Rejseleder - Risskov Rejser
Vinni elsker Peru

Vinni Madsen er dybt forelsket i Syd- og Mellemamerika. Hun har bl.a boet 6 år i Mexico, hvorfra rejsen ofte er gået til Peru. Vinni er uddannet biolog, og sætter en ære i at være opdateret med den seneste viden indenfor så forskellige områder som arkæologi, biologi og politik


Læs mere om Vinni Madsen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Lima

  Afrejse fra Danmark med ankomst til Perus hovedstad om aftenen. Lima har en helt speciel og fascinerende storby-puls, rummer en rig historie og den er fuld af æstetiske fornøjelser, hvilket vi stifter bekendskab med på vores ophold i byen. Lima kaldes i øvrigt også Kongernes by, da det blev besluttet på helligtrekongers-dag i 1535, at byen skulle grundlægges.

  Den første nat i Peru tilbringer vi i bydelen Miraflores, der er den mere mondæne del af Lima, og som ligger ud til Stillehavet.

  Her bor du dag 1

  El Tambo II

  Hotellet er beliggende i centrum af Miraflores i gåafstand til gallerier, forretninger og restauranter, hvor du kan opleve det peruvianske køkken...

 • Dag 2 Markedsbesøg og byrundtur i Lima og til byen Arequipa

  Vi bruger formiddagen på at gå på opdagelse i markedshallen Surquillo Mercado, hvor der venter bugnende boder fyldt med frisk frugt, friskfangede fisk og delikatesser. Undervejs lærer vi om afgrøderne fra det rige peruvianske spisekammer, og vi smager på nogle af dem, bl.a. junglefrugter som vitaminbomben camu camu, chirimoya, der har en sød banan/ananas-smag og den runde lucuma-frugt, der har en blød eftersmag af kaffe.

  Efter frokost tager vi på en byrundtur i det historiske centrum af Lima, og det er oplagt at begynde på Plaza de Armas – der i øvrigt også bliver kaldt  Plaza Mayor. Det var her, Lima blev grundlagt i 1535, og det var her Perus uafhængighed af Spanien blev proklameret i 1821. Rundt om pladsen er der fine eksempler på bygninger fra kolonitiden, og det er især værd at bemærke de kunstfærdigt udskårne træbalkoner. Vi kommer på rundvisning i San Francisco-kirken, som i modsætning til mange andre kirker i Lima har overlevet samtlige jordskælv, siden den blev bygget i midten af 1600-tallet. I munkenes bibliotek kan man se bøger fra perioden, da spanierne kom til landet, og i katakomberne under kirken vidner de mange synlige knogler i krypterne om de tusindvis af indbyggere fra Lima, der er blevet begravet her.

  Efter kirkebesøget kører vi til lufthavnen, hvorfra der flyves til Arequipa. Den smukke by Arequipa er Perus næststørste by, og vi bor i den UNESCO-fredede historiske bydel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

  Her bor du dag 2 & 3

  San Agustin Posada del Monasterio

  I den stemningsfulde bygning med en historie, der strækker sig helt tilbage til 1800-tallet, ligger San Agustin Posada del Monasterio. Hotellet er...

 • Dag 3 Byrundtur i Arequipa og oplevelser på egen hånd i byen

  Arequipa ligger i 2.325 m højde som en oase på den tørre højslette med udsigt til den 5.822 m høje keglevulkan El Misti. Mange af byens huse fra kolonitiden er bygget af den hvide vulkanske stenart sillar, der får bygningerne til at lyse op i solens stråler, hvilket har været med til at give byen tilnavnet ”Den hvide by”.

  Vi bruger formiddagen på en byrundtur til en række af byens seværdigheder, og vi begynder på Plaza de Armas, som efter manges mening er den smukkeste plads i Peru. Oplevelserne inkluderer også udsigtspunktet Carmen Alto og det stemningsfulde og kæmpemæssige kloster Santa Catalina, der er en hel by i byen. Klosteret blev anlagt i 1580 og henvendte sig udelukkende til den spanske overklasse, der havde for vane at sende datter nummer to i kloster. I 1871 blev de noget luksuriøse forhold for nonnerne ændret på foranledning af paven, og først i 1970 blev portene åbnet for offentlighedens besøg.

  Herefter går turen til endnu en spændende oplevelse, nemlig mumien Juanita – en over 500 år gammel mumie, der blev fundet i 1995, og som viste sig at være blevet ofret under inkaernes herredømme ca. år 1450. Da mumien har været nedfrosset i Andesbjergenes natur, er den meget velbevaret.

  Resten af dagen er fri til egne eventyr, og rejselederen står selvfølgelig til rådighed med tips og idéer til, hvad du kan opleve. Om aftenen er det muligt at få en stor kulinarisk oplevelse på en af Arequipas bedste gourmetrestauranter, hvor det ofte kan være svært at få bord. Der vil være reserveret plads til alle interesserede, men bemærk at middagen er ikke inkluderet i rejsens pris.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Til Chivay i Colca-dalen med lamaer, vulkaner og varme kilder

  I dag sætter vi kursen mod den enestående Colca-dal, der ligger omgivet af sneklædte bjerge, vulkaner og landbrugsterrasser, og hvor der bl.a. dyrkes ris, majs og kartofler. Undervejs kommer vi gennem smuk natur og flotte landskaber, og der er garanti for gode natur- og dyrebilleder – især når vi kører gennem et område, hvor den vilde lama-art “vicuña” lever. Vi kommer over Pata Pampa-passet i 4.850 m højde og oplever, hvordan naturen virkelig folder sig ud med vulkaner og snedækkede tinder. En af de vulkaner, der er udsigt til, er Nevado Mismi, og ved denne vulkan har Amazonfloden sit udspring.

  Ved ankomst til byen Chivay, der med sine 3000 indbyggere er den største by i Colca-dalen, nyder vi en frokostbuffet, inden vi tjekker ind på hotellet. Du har eftermiddagen til at opleve byen på egen hånd og bl.a. se nogle af de mange farvestrålende klædte kvinder, der især opholder sig på markedspladsen. Det vil også være muligt at opleve de varme kilder ved La Calera, der ligger 4 km uden for byen, og både udsigten og det varme vand er en nydelse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 4

  Casa Andina Standard Colca

  Afsondret og naturskønt ligger Casa Andina Standard i Chivay i udkanten af Colca-dalen. Her indlogeres du i traditionelle stenhuse med naturen og ...

 • Dag 5 Svævende kondorer ved Colca-kløften og videre til Puno

  Dagens program starter tidligt, da vi skal ud og se svævende kondorer i morgengryet ved Colca-kløften. På det dybeste sted er kløften 4.160 m, og det er dobbelt så dyb som Grand Canyon. Men siderne er ikke så lodrette, og det er derfor muligt at dyrke på anlagte terrasser. Ved udsigtspunktet Cruz del Condor – der betyder “kondorens kors” – sætter vi os til at vente på, at kondorerne stiger op fra kløften, når de breder vingerne ud og lader den varme luft fra kløftens dyb bære dem opad. Det er et vidunderligt skue, når de enorme fugle, med et vingefang på op til 3 meter, svæver majestætisk over kløften. Vi bruger et par timer ved udsigtspunktet og krydser fingre for, at de smukke fugle dukker op i hobetal.

  Frokosten nyder vi i Chivay, inden turen går til Puno. Det er en køretur på ca. 6 timer, og vi er fremme først på aftenen. Puno ligger i 3.830 m højde, og vejret kan variere meget med kolde nætter og varme dage med stærk sol grundet den høje beliggenhed.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Sol Plaza Puno

  Sol Plaza er beliggende i hjertet af byen Puno ved det centrale torv Plaza de Armas. Herfra er du kun en kort spadseretur fra bredden af Titicaca-s...

 • Dag 6 Titicaca-søen med de flydende sivøer og øen Taquille

  Der venter en spændende dag på Titicaca-søen, der er verdens højest beliggende sejlbare sø (3.800 m højde). Her sejler vi ud for at opleve de enestående flydende sivøer, som Uros-indianerne gennem flere århundreder har konstrueret og boet på. Øerne, husene og indianernes både er lavet af sivplanten totora, og indianernes specielle livsstil fandt sin begyndelse, da de i sin tid flygtede fra inkaernes dominans på landjorden. Der lever fortsat omkring 300 familier på øerne, men antallet er støt faldende. Det er en helt særlig oplevelse at vandre rundt på sivøernes vuggende underlag, og vi bliver også inviteret indenfor hos øboerne.

  Lidt længere ude i søen ligger øen Taquille. som det tager omkring to timer at sejle ud til. Befolkningen på den 6 km lange ø lever af fiskeri, landbrug og kunsthåndværk. Øen er kendt for at producere de flotteste vævede og stikkede ting, og det er kvinderne, der væver, og mændene, der strikker. Indbyggerne på Taquille går klædt i traditionelle klædedragter, som i øvrigt har den lille finesse, at man kan se, om personer er single eller gift. Vi nyder en frokost bestående af friskfanget ørreder, og vi tager på en frisk gåtur over øen, hvor der kan være en del udfordrende trappetrin. Vi er tilbage i Puno midt på eftermiddagen, hvor resten af dagen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 7 Til inkaruiner i Raqchi og barokkirken i Andahuaylillas

  Dagen starter tidligt, og efter morgenmaden begiver vi os af sted til Cusco. Det bliver en dag med meget kørsel, men vi holder mange interessante stop undervejs og oplever flere kulturskatte. Første stop gør vi i Pukara, hvor vi enten besøger det arkæologiske kompleks eller selve byen Pukara. Ved Raya-passet kan vi mærke den tynde luft og den kolde brise fra Andesbjergene, når vi holder en lille pause for at tage billeder af Andesbjergenes prægtige landskaber. Efter frokost besøger vi det store arkæologiske kompleks i Raqchi, som var en del af Inkarigets ekspansion mod syd. Det var først og fremmest et religiøst center, men det fungerede også som proviantlager for Inkarigets enorme landbrugsproduktion. Stedet er kendt under navnet Templo de Wiracocha, og op over landskabet knejser 15 m høje majestætiske mure. Komplekset er 90 m langt og er især bemærkelsesværdigt, da inkaerne ikke anvendte den arkitektoniske stil andre steder i Inkariget. Samtidig er det den største enkeltstående bygning, som inkaerne opførte. Vi tager os god tid til den interessante oplevelse mellem ruinerne.

  Der fortsættes til den lille smukke by, Andahuaylillas, hvor vi skal se den smukke barokkirke fra 1580, som blev gennemrestaureret i 2013. Kirken bliver populært kaldt det “Sixtinske Kapel”, da den er usædvanlig overdådigt udsmykket med freskoer på vægge og loft, og alteret i cedertræ belagt med bladguld er bestemt også en oplevelse. Andahuaylillas ligger blot 45 min. fra Cusco, og vi er fremme ved hotellet i Cusco sidst på eftermiddagen. De næste dage får du for alvor inkaernes fascinerende kultur ind under huden, og vi begynder her i inkaernes gamle hovedstad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 7 & 8

  Xima Cusco

  Xima Cusco ligger i gåafstand fra Cuscos centrale torv og lige overfor byens største håndværks-marked. Alle værelser er moderne indrettet, ha...

 • Dag 8 Sacsayhuaman-ruinerne og byrundtur i Cusco

  Det bliver naturligvis en dag, der kommer til at stå i inkakulturens tegn. Vi begynder med at køre lidt uden for byen til det enorme Sacsayhuaman-ruinkompleks, som var både fæstningsværk og et ceremonielt sted, hvor der blev udført hellige inkaritualer. Man kan ikke andet end at blive imponeret over de vældige stenkonstruktioner, der på trods af deres tonstunge vægt er føjet sammen med stor akkuratesse. Historikerne grubler fortsat over, hvordan inkaerne formåede at bygge med disse gigantsten, der passer som fod i hose med hinanden. Det var i øvrigt her, det sidste og afgørende slag mellem inkaerne og spanierne fandt sted i 1536.

  Herefter kører vi tilbage til Cusco, hvor vi bl.a. besøger soltemplet Koricancha, der var tilegnet solguden Inti og var det vigtigste tempel i inkariget. Vi nyder Plaza de Armas, der i inkaperioden var stedet, hvor der blev afholdt ceremonier. Senere kom spanierne og satte deres præg på området med kirker og koloni-arkitektur. Vi kigger indenfor i katedralen, hvis arkitektur afspejler både renæssance, gotik og barok, og hvor der indvendigt er et væld af religiøse artefakter fra kolonitiden og malerier fra den berømte Cusco-skole.

  Den resterende del af dagen er fri til egne oplevelser. Du kan evt. gå på yderligere opdagelse i de gamle inkakvarterer i nærheden af Plaza de Armas. Fornemmelsen af at gå på brosten, der sandsynligvis ikke er blevet flyttet siden inkatiden, skaber en helt speciel stemning, når man bevæger sig rundt i byens gader. Fra Plaza de Armas kan du f.eks. følge Calle Triunfo til den smalle gågade Hatun Rumiyoc og se muren med den berømte 12-kantede sten. Det kunne også være en ide at besøge Inkamuseet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 9 Oplevelser i Den Hellige Dal med lamaer, markedsbesøg og inkaruiner

  Fra Cusco kører vi ”ned ad bakken” til inkaernes hellige dal, som er betegnelsen for Urubamba-dalen med byerne Pisac, Calca, Yucay, Urubamba og Ollantaytambo. I dalen findes mange velbevarede ruiner fra inkatiden. Dalen strækker sig ca. 100 km på begge sider af Urubamba-floden og er usædvanlig frugtbar. I inkatiden var dalen også et vigtigt landbrugsområde, der bl.a. forsynede befolkningen med frugt og grønt i rigt mål.

  Vi besøger kulturcenteret Awanacancha, hvor vi hører mere om de forskellige lama-arter, der eksisterer i Peru, og der er mulighed for at komme helt tæt på dem og fodre dem – selvfølgelig undtagen dem der spytter! Her er også en udførlig udstilling om tekstilfarvning og anvendelse af lamaens uld.

  I landsbyen Pisac besøger vi det berømte indianermarked. Markedet minder mest af alt om en farverig folkefest med de lange rækker af plasticoverdækkede boder med alverdens ting og sager, frugt og grønt, farvestrålende tæpper og et kæmpe mylder af mennesker.

  Tronende over byen Ollantaytambo finder man de imponerende ruiner af inkaernes største fort, der aldrig nåede at blive bygget færdig. Det er vældig interessant at gå rundt blandt ruinerne, men husk endelig også at løfte blikket, da udsigten over Den Hellige Dal er fantastisk.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 9

  Hatun Valley

  Hotel Hatun Valley er naturskønt beliggende i inkaernes hellige dal, Urubamba. På hotellet kan du slappe af i den omkransende have, hvorfra du ka...

 • Dag 10 Den glemte inkaby Machu Picchu

  Denne dag venter rejsens måske største oplevelse – den glemte inkaby Machu Picchu 112 km nordvest for Cusco. Kun få ud over de lokale kendte til byens eksistens i 1800-tallet. Tyske eventyrere var her sandsynligvis i 1860’erne, og en britisk missionær refererer til området i 1870’erne, men det var den amerikanske historiker Hiram Bingham, der i 1911 genopdagede Machu Picchu. På det tidspunkt var Machu Picchu fuldstændig dækket af skov, og man mener faktisk, at der kan være lignende byer gemt i junglen.

  Vi starter tidligt på dagen og kører til stationen i Ollantaytambo. Herfra skal vi med toget “Vistadome” gennem Urubamba-dalen til Aguas Calientes. Togturen er en stor oplevelse, da store panoramavinduer giver frit udsyn til naturen. Aguas Calientes ligger ved den brusende Urubamba-flod og er sidste stop inden Machu Picchu. Fra Aguas Calientes tager vi med shuttlebussen, der kører i pendulfart til Machu Picchu – og snart vil inkaernes glemte by ligge for dine fødder, og du vil have udsigt til Huayna Picchu, der knejser i baggrunden.

  Der er meget, der tyder på, at Machu Picchu var et kongeligt palads bygget af Pachacútec, der regerede fra 1438-1471, og på rundvisningen i det storslåede bygningsanlæg med beboelsesområder og templer bliver man konstant overrasket over inkaernes bygningskunst. Det gælder f.eks. Soltemplet, der er områdets eneste runde bygning, og hvis fundament er én stor klippeblok, og de Seksten Rituelle Bade, der er et stykke ingeniørarbejde af dimensioner. For mange er det en drøm, der går i opfyldelse her ved Machu Picchu, så det gælder om at få mest muligt ud af dagen. Derfor har vi frokostpakke med fra hotellet, så vi ikke skal bruge dyrebar tid på at stå i kø. Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til Aquas Calentes, hvor der overnattes.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 10

  Waman Inn

  På Waman Inn bor du midt i Aguas Calientes kun tre minutters gang fra byens torv. De termiske kilder når du på blot ti minutters gåtur. Hotelle...

 • Dag 11 Mulighed for ekstra oplevelser ved Machu Picchu. Derefter videre med toget til Cusco

  Har du en drøm om at opleve solopgangen over Machu Picchu eller lyst til at gå mere i dybden med oplevelserne, så er der mulighed for at tilkøbe en formiddagstur. Du kan også tilbringe formiddagen i Aguas Calientes og f.eks. nyde formiddagskaffen på en café ved jernbanen og blive underholdt af det store menneskemylder af lokale og turister fra alverdens lande eller kig forbi byens marked, hvor der sælges alt fra fødevarer til kunsthåndværk. Aguas Calientes betyder varme kilder, og i udkanten af byen er der varme pools med mulighed for et termisk bad. Ca. to km fra stationen ligger Museo de Sitio de Machu Picchu, som bestemt er et besøg værd.

  Om eftermiddagen tager vi med toget tilbage til Cusco. Byen er grundlagt af inkakongen Pachacútec i 1438, og han satte sit præg på byen med bemærkelsesværdige bygningsværker og gjorde den til hovedstad i inkariget – en status, der varede, indtil spanierne gjorde Lima til hovedstad.

  Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Solopgang over Machu Picchu

  Bussen kører mellem Aguas Calientes og indgangen til Machu Picchu hver 10. min og varer ca. 25-30 min. Pakken inkluderer busbillet t/r samt indgangsbillet til Machu Picchu og skal bestilles hjemmefra.

  Kr. 595 pr. person

  Her bor du dag 11

  Xima Cusco

  Xima Cusco ligger i gåafstand fra Cuscos centrale torv og lige overfor byens største håndværks-marked. Alle værelser er moderne indrettet, ha...

 • Dag 12 Formiddagen fri i Cusco – hjemrejsen begynder

  Du har formiddagen fri til de sidste oplevelser i Cusco, inden vi over middag flyver til Lima og herfra tilbage til Danmark.

  Har du valgt at forlænge rejsen, er der afrejse fra Cusco til Lima om morgenen. Der er selvfølgelig sørget for transport fra hotellet til lufthavnen i Cusco, og fra Limas lufthavn er der sørget for transport til busstationen, hvor der venter en VIP-bus til den lille by Paracas ved Stillehavskysten. Her skal du bo på et dejligt 4-stjernet hotel. Bemærk venligst, at de ekstra dage er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 13 Ankomst til Danmark
 • Dag 13-16 Tilkøb: Ekstra dage i Paracas

  Dag 13 Sejltur til Islas Ballestas og mulighed for flyvning over Nazca-linjerne

  Denne dag kommer du på en sejltur til Islas Ballestas, som er en øgruppe, der ligger ud for Paracas-halvøen. Islas Ballestas er at sammenligne med Galápagos-øerne på grund af det rige dyreliv og bliver da også kaldt for mini-Galápagos. Øerne er hjemsted for flere hundrede søløver, og man kan også være heldig at opleve delfiner og pingviner. Her lever et usædvanlig stort antal havfugle, bl.a. suler, skarver, havmåger, pelikaner og flere slags terner – af samme grund kan det anbefales at medbringe en hat eller et tørklæde til at dække håret, da de mange fugle i luften uvægerligt vil klatte hist og pist med deres ”guano”. De efterlader rent faktisk så store mængder, at der tjenes penge på at indsamle fuglenes efterladenskaber, der bruges som gødning. Sejlturen tager ca. en formiddag.

  Om eftermiddagen kan du tilkøbe en flyvetur til Nazca og se de berømte Nazca-linjer, der stadig er et uløst mysterium og har været det, siden man opdagede linjerne i 1939. Teorierne har været mange. Den tyske matematiker og arkæolog Maria Reiche mente, at linjerne udgjorde en astronomisk kalender, mens andre har argumenteret for, at de tjente som landingsbane for rumvæsener. Andre mere jordnære teorier forklarer linjerne som en del af et sofistikeret overrislingssystem, men under alle omstændigheder er der tale om en unik oplevelse, der strækker sig 80 km mellem Nazca og Palpa omkring 450 km syd for Lima. Flyveturen begynder i lufthavnen i Pisco beliggende 20 km fra Paracas. På den halvanden time lange flyvetur ser du de 12 dyrefigurer, der er  afbildet i ørkensandet, og som bl.a. omfatter en kolibri, en papegøje og en abe. Flyveturen er ikke inkluderet og skal bestilles sammen med rejsen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dag 14 Afslapning og besøg på Pisco-destillerier

  Du har god tid til at nyde hotellets dejlige faciliteter eller gå en tur langs Stillehavet, inden du over middag skal med på en udflugt til Ica, hvor du får indblik i Pisco-produktionen. Ica ligger i et område, hvor der dyrkes mange vindruer, og er kendt for sine vingårde og destillerier, der producerer Pisco – en klar brændevin, der er lavet på druesaft, og hovedbestanddel i nationaldrinken Pisco Sour. Der er besøg på både et industrielt destilleri og håndværksdestilleri, hvor der selvfølgelig er mulighed for at smage på herlighederne. Herefter er det retur til hotellet, hvor du kan fange dagens sidste solskin.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dag 15 Den sidste dag i Peru
  Nyd formiddagen i Paracas. Over middag skal du med bus til Lima, og når du ankommer til Lima, er der transport til lufthavnen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dag 16 Ankomst til Danmark

  Tilkøbsmuligheder

  4 dages forlængelse i Paracas

  Kr. 5.995 pr. person

  Flyvning over Nazca-linjerne

  I dag er det tid til at se et af verdens største arkæologiske mysterier, Nazca-linjerne, som man finder på Nazca-sletten. Linjerne på jorden danner geometriske mønstre og figurer på et stort område af den flade ørken. Nogle af linjerne måler helt op til 10 km i længden, men er alligevel fuldstændig lige. Nogle af dyrebillederne, der bl.a. forestiller en abe, en kondor, en hval og en edderkop kan man kun se fra luften. Hvem der har lavet linjerne og hvorfor, er noget arkæologerne kun kan teoretisere om, nogle mener, at linjerne udgør en astronomisk kalender, men nyere forskning tyder på, at det rettere har været et gigantisk landkort, der markerer underjordiske kilder.

  Kr. 2.495 pr. person

  Hotel

  Hotel San Augustin Paracas

  Det 4-stjernede San Augustin Paracas ligger lige ned til Stillehavet, hvor man kan dyppe fødderne og gå ture. Er man mere til pool-liv, kan man d...

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 11 x morgenmad, 5 x frokost og 1 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entreer jf. program
 • Byrundtur og markedsbesøg i Lima
 • Byrundtur i Arequipa, bl.a. med klosteret Santa Catalina
 • Naturoplevelser ved Colca-kløften
 • Panorama-togtur med Vistadome
 • Sejlads på Titicaca-søen og besøg i flydende landsbyer
 • Byrundtur i inkaernes gamle hovedstad, Cusco
 • Oplevelser i Den Hellige Dal, bl.a. besøg på indianermarked
 • Storslået besøg i inkabyen Machu Picchu
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.995
 • Ved afrejse fra Aalborg. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 30 oktober 2019 13 dage Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 24.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 30/10-2019   kl. 10:10 30/10-2019   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 30/10-2019   kl. 12:35 30/10-2019   kl. 19:15
   Lima - Arequipa 31/10-2019   kl. 14:50 31/10-2019   kl. 16:19
   Cusco - Lima 10/11-2019   kl. 14:56 10/11-2019   kl. 16:28
   Lima - Amsterdam 10/11-2019   kl. 21:05 11/11-2019   kl. 15:20
   Amsterdam - Billund 11/11-2019   kl. 16:45 11/11-2019   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 30/10-2019   kl. 09:55 30/10-2019   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 30/10-2019   kl. 12:35 30/10-2019   kl. 19:15
   Lima - Arequipa 31/10-2019   kl. 14:50 31/10-2019   kl. 16:19
   Cusco - Lima 10/11-2019   kl. 14:56 10/11-2019   kl. 16:28
   Lima - Amsterdam 10/11-2019   kl. 21:05 11/11-2019   kl. 15:20
   Amsterdam - København 11/11-2019   kl. 16:45 11/11-2019   kl. 18:10
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 30/10-2019   kl. 06:00 30/10-2019   kl. 07:25
   Amsterdam - Lima 30/10-2019   kl. 12:35 30/10-2019   kl. 19:15
   Lima - Arequipa 31/10-2019   kl. 14:50 31/10-2019   kl. 16:19
   Cusco - Lima 10/11-2019   kl. 14:56 10/11-2019   kl. 16:28
   Lima - Amsterdam 10/11-2019   kl. 21:05 11/11-2019   kl. 15:20
   Amsterdam - Aalborg 11/11-2019   kl. 16:25 11/11-2019   kl. 17:45
   Se flytider
 • 15 januar 2020 13 dage Vinni Madsen Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 24.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 15/01-2020   kl. 10:10 15/01-2020   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 15/01-2020   kl. 12:35 15/01-2020   kl. 19:15
   Lima - Arequipa 16/01-2020   kl. 14:50 16/01-2020   kl. 16:19
   Cusco - Lima 26/01-2020   kl. 15:22 26/01-2020   kl. 16:54
   Lima - Amsterdam 26/01-2020   kl. 21:05 27/01-2020   kl. 15:20
   Amsterdam - Billund 27/01-2020   kl. 16:45 27/01-2020   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 15/01-2020   kl. 09:55 15/01-2020   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 15/01-2020   kl. 12:35 15/01-2020   kl. 19:15
   Lima - Arequipa 16/01-2020   kl. 14:50 16/01-2020   kl. 16:19
   Cusco - Lima 26/01-2020   kl. 15:22 26/01-2020   kl. 16:54
   Lima - Amsterdam 26/01-2020   kl. 21:05 27/01-2020   kl. 15:20
   Amsterdam - København 27/01-2020   kl. 16:45 27/01-2020   kl. 18:10
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 15/01-2020   kl. 06:00 15/01-2020   kl. 07:25
   Amsterdam - Lima 15/01-2020   kl. 12:35 15/01-2020   kl. 19:15
   Lima - Arequipa 16/01-2020   kl. 14:50 16/01-2020   kl. 16:19
   Cusco - Lima 26/01-2020   kl. 15:22 26/01-2020   kl. 16:54
   Lima - Amsterdam 26/01-2020   kl. 21:05 27/01-2020   kl. 15:20
   Amsterdam - Aalborg 27/01-2020   kl. 16:25 27/01-2020   kl. 17:45
   Se flytider
 • 05 februar 2020 13 dage Vinni Madsen Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 24.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 05/02-2020   kl. 10:10 05/02-2020   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 05/02-2020   kl. 12:35 05/02-2020   kl. 19:15
   Lima - Arequipa 06/02-2020   kl. 14:50 06/02-2020   kl. 16:19
   Cusco - Lima 16/02-2020   kl. 14:56 16/02-2020   kl. 16:28
   Lima - Amsterdam 16/02-2020   kl. 21:05 17/02-2020   kl. 15:20
   Amsterdam - Billund 17/02-2020   kl. 16:45 17/02-2020   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 05/02-2020   kl. 09:55 05/02-2020   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 05/02-2020   kl. 12:35 05/02-2020   kl. 19:15
   Lima - Arequipa 06/02-2020   kl. 14:50 06/02-2020   kl. 16:19
   Cusco - Lima 16/02-2020   kl. 14:56 16/02-2020   kl. 16:28
   Lima - Amsterdam 16/02-2020   kl. 21:05 17/02-2020   kl. 15:20
   Amsterdam - København 17/02-2020   kl. 16:45 17/02-2020   kl. 18:10
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 05/02-2020   kl. 06:00 05/02-2020   kl. 07:25
   Amsterdam - Lima 05/02-2020   kl. 12:35 05/02-2020   kl. 19:15
   Lima - Arequipa 06/02-2020   kl. 14:50 06/02-2020   kl. 16:19
   Cusco - Lima 16/02-2020   kl. 14:56 16/02-2020   kl. 16:28
   Lima - Amsterdam 16/02-2020   kl. 21:05 17/02-2020   kl. 15:20
   Amsterdam - Aalborg 17/02-2020   kl. 16:25 17/02-2020   kl. 17:45
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Peru

  Pas & visum

  Danske statsborgere får automatisk 90 dages indrejsetilladelse ved ankomst til Peru. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Peru – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer/malariatabletter altid skal drøftes med egen læge i god tid inden afrejsen til Peru. Normalt anbefales vaccination mod stivkrampe, gul feber og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). Det er en god ide at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller apotek. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntenheden i Peru hedder Nuevo Sol, og da den ikke må udføres, betyder det, at man først kan veksle, når man kommer til landet. Det er bedst at medbringe US-dollars og kreditkort. Der kan hæves kontanter i automater med Mastercard og VISA i de største byer. På markeder, i kiosker og endda på restauranter har man sjældent byttepenge, så sørg altid for at have rigeligt med småpenge – små sedler og mønter – til brug ved mindre køb. Det kan være en tryghed at medbringe kontanter i amerikanske dollars (100-200 US$), i tilfælde af, at man skulle løbe tør for lokalvaluta. Mindre lokalsamfund har ikke altid hæveautomater, men det er oftest muligt at finde vekselkontorer. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort.

  Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Peru er 6 timer bagud i forhold til dansk vintertid og 7 timer i forhold til dansk sommertid.

  Transport i Peru

  Busserne i Peru har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Peru. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er lægger man typisk 10 % oveni regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 90$ pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  I Sydamerika rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, hvor standarder og forhold ikke nødvendigvis vil være som i Danmark. Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Peru ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På visse hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at rejse i Peru, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Hold dig til turistområderne i Lima, og gå ikke alene ud, når det er mørkt. Det er ikke påkrævet at bære sit pas på sig. Værdigenstande bør holdes tæt på kroppen i områder med mange mennesker. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet. I byerne Cusco og Lima kan man komme ud for børn, som gerne vil sælge ting til turister. Dog er der et særligt politi, som har fokus på dette og kigger efter turisterne.

  Elektricitet

  Strømstyrken i Peru er som regel 220 volt. De fleste steder kan danske stik uden jordforbindelse bruges. Enkelte stikkontakter er kun til flade to-benede stik, hertil kan man købe adapter på markeder og i større byer.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra mobiltelefon og fra hotelværelsernes telefoner. Check med din mobiludbyder og forhør dig om roaming-taksterne. Landekoden til Danmark er 0045, og koden til Peru er 0051. Hvis du får brug for at ringe til Danmark, anbefales det at benytte internettelefoni. I de store byer er der internetcafeer, og større hoteller har også adgang til internet.

  Mad & drikke

  Maden i Peru er sjældent stærkt krydret. Populære retter er supper, butterdejspakker med kødfyld, og kødretter – oftest serveret med kartofler, ris og salat. Det peruvianske køkken er meget varieret, og af specialiteter kan nævnes stegt marsvin, ”Cuy”, og ”Ceviche”, som er rå seafood marineret i lime og chili (som man bør passe en smule på som turist). Ligeledes har det internationale, især sydeuropæiske, køkken gjort sit indtog i Sydamerika. Favoritdrikken i Peru er cola eller øl. De lokale øl er af høj kvalitet. Pisco er en snaps brygget på druer, og er landets nationaldrik.

 • Gode råd

  Gode råd

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Undgå frisk frugt og grøntsager, der er vasket i postevand samt friskpresset juice. Husk i øvrigt at drikke rigeligt, da du mister meget væske på grund af varmen.

  Kloaksystemerne har ikke kapacitet til toiletpapir, der næsten altid skal smides i en spand ved siden af toilettet. De sydamerikanske toiletforhold er forholdsvis primitive set i forhold til dansk standard.

  Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Dehydrering og højdesyge

  Når man opholder sig i andre klimazoner end det danske, er det vigtigt at drikke rigeligt vand. Symptomer på dehydrering er kraftig farvet urin, svimmelhed og hovedpine. Indtagelse af alkohol i større mængder øger risikoen for alvorlig dehydrering.

  Det kan være anstrengende at bevæge sig i højden. Cusco ligger ca. 3500 meter over havets overflade, og det kan i nogle tilfælde provokere højdesyge. Denne risiko begrænses dog ved at undgå alkohol og drikke masser af vand, minimum 2-3 liter om dagen. Det kan også anbefales at spise søde sager, suppe med salt, og alternativt også drikke væsker med elektrolytter, der giver kroppen energi og mindsker symptomerne. Hyppigste symptomer er hovedpine, kvalme, svimmelhed og generel utilpashed.

  Møde med en anden kultur

  En hovedregel er altid ”gør som de lokale gør”. De lokale er venlige og gæstfrie og meget imødekommende. Sydamerikanerne er meget fotogene i deres farvestrålende vævede tøj, men det er ikke alle, der vil fotograferes. Spørg inden du tager billeder af personer. På steder hvor turister ofte færdes, er der lokale, der poserer for penge.

 • Fakta

  • StatsformRepublik.
  • HovedstadLima.
  • Befolkning31,04 mio. indbyggere.
  • Religion92,5 % katolikker.
  • SprogDet officielle sprog er spansk, som tales af 84 % af befolkningen. En stor del af befolkning på landet taler kun quechua.
  • Nationaldag: 28. juli – uafhængigheden fra Spanien i 1821.
  • Areal1.285.216 km² – Peru er næsten 30 gange større end Danmark.
  • Kystlinje2.414 km.
  • Største seværdighedMachu Picchu.
  • Højeste bjergHuascarán på 6.768.
  • KlimaKlimaet varierer fra tropisk i øst, tør ørken i vest, til tempereret i Andesbjergene. Fra oktober til april regner det i bjergene og er tørt i Lima. Middeltemperaturerne svinger fra 19 til 27 om dagen, med de koldeste temperaturer i bjergene.