Ring til os 70 22 66 00
Douro-dalen, Portugal - Risskov Rejser

Inkl. traditionel fado-aften

Inkl. traditionel fado-aften

Det storslåede Portugal

8 dage fra 10.995 kr.

På denne omfangsrige rundrejse til Portugal oplever du det bedste, landet har at byde på – de smukke landskaber, hyggelige middelalderbyer og de to kulturbyer Porto og Lissabon. Du får et indblik i Portugals fantastiske historie, der er præget af søfarere, konger, tempelriddere og maurere, når vi besøger slotte, fæstninger og klostre, og i de små landsbyer vil du opleve, at traditionerne lever i bedste velgående. Du oplever den portugisiske folkesjæl til en fado-aften med middag og musik i Lissabons historiske Alfama-kvarter. I Porto besøger du et portvinshus, og i den smukke Douro-dal besøger vi et danskejet vinhus, der ligger midt i Douro-dalens grønne landskab.

Blandt de mange højdepunkter på denne rundrejse til Portugal er den historiske middelalderby Coimbra, hjemsted for Europas ældste universitet, og nationalpaladset i Sintra, hvor eventyrdigteren H.C. Andersen faldt i svime over de skønne bjerge og smukke slotte. Glæd dig også til Óbidos – en af Portugals perler som ligger malerisk på en bakke. I Batalha ligger en af Europas smukkeste katedraler bygget i Portugals guldalder, og du besøger også de historiske byer Braga og Guimares. Portugals natur er præget af store kontraster fra de frodige landskaber i Douro-dalen til den barske Atlanterhavskyst, som du oplever ved Cabo da Roca – Europas vestligste punkt.

Glæd dig fordi

 • du oplever de to fantastiske storbyer Lissabon og Porto
 • du besøger Cabo da Roca – Europas vestligste punkt
 • på rejsen ser du en perlerække af hyggelige atmosfærefyldte og maleriske byer
 • du oplever den smukke Douro-dal og besøger en vingård i området
 • du kommer på en sejltur på Douro-floden i Porto
 • du oplever den smukke og historiske by Coimbra med det verdensberømte bibliotek
 • du besøger den fantastiske katedral i Batalha
 • du oplever en fado-aften med middag og musik i Lissabon
 • du får en indholdsrig rejse med mange autentiske oplevelser
 • der er afsat tid til oplevelser på egen hånd i de pittoreske byer
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 10.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Portugal fordi

Vi besøger den danskejede vingård Quinta do Pégo, der ligger smukt placeret midt i det berømte Douro-distrikt

Du får et velkomponeret udflugtsprogram, hvor du lærer landet at kende og får store smagsoplevelser

Du kommer tæt på folkesjælen i det historiske Porto og til fado-aften i Lissabon

Danmarks bedste rundrejse til Portugal fordi

Bliv klogere på rejsen i denne video

Mød din rejseleder

Christian Rosenberg - Produktchef / grupper - Risskov Rejser
Oplev Portugal med Christian Rosenberg

Christians rejselyst har bragt ham til store dele af verden, og han har arbejdet i rejsebranchen siden 1999 – både som rejseleder og producent af rundrejser med dansk rejseleder. Christian har en helt særlig forkærlighed for Europa, og du kan se frem til at få et helt særlig lokalindsigt.


Læs mere om Christian Rosenberg

Oplev Portugal med Jens Ulrich Pedersen

I sit tidligere virke som journalist og korrespondent for nogle af Danmarks største nyhedsmedier, har Jens rejst Portugal tynd. Jens har efterfølgende arbejdet en halv snes år som rejseleder – bl.a. i Lissabon. Bag Jens’ mange titler som særegen formidler gemmer der sig et unikt kendskab til livet i Portugal.


Læs mere om Jens Ulrich Pedersen

Oplev Portugal med Michael Christiansen

Michael er uddannet i sprogpsykologi og litteraturvidenskab og har i de seneste 10 år boet i Spanien med sin familie. Han har et indgående kendskab til Portugals mangfoldige historie, moderne kultur og enestående gastronomi!

 


Læs mere om Michael Christiansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Porto, sejlads på Douro-floden og velkomstmiddag

  Porto er en fantastisk og travl handelsby beliggende ved Douro-floden, bygget op ad de nordlige skrænter og med Atlanterhavet et par kilometer mod vest. Portos havn har i århundreder været byens omdrejningspunkt, og Douro-floden, der skærer sig gennem byen, har lige så længe spillet en væsentlig rolle i produktionen af portvin. Langs med floden ligger det gamle Ribiera-distrikt, der i 1996 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og det var herfra, at den verdenskendte portvin blev udskibet til resten af verden. I dag er det et tætbefolket område med snævre snoede gader, skyggefulde buegange, caféer og de allestedsnærværende konditorier, der er typisk portugisisk, der sælger ”Pastel de nata” – den traditionelle butterdejskage.

  Vi tager på en sejltur på floden og sejler langs med de gamle kvarterer og under flere af de gamle broer der forbinder Portos to bydele. Efter vores sejlads på Douro-floden kører vi til vores hotel og tjekker ind. Om aftenen spiser vi en god portugisisk middag inkl. vin på en restaurant i Porto.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hotel HF Tuela Porto

  Hotel HF Tuela Porto ligger centralt i Boavista, hvor du bl.a. finder Douro floden og shoppingmuligheder få minutters gang fra hotellet. Om aften ...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 1-2 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Yotel Porto, Vila Gale Porto eller Hotel Da Musica, som alle ligger ligger centralt placeret i Porto. Læs mere under de enkelte afgange.

 • Dag 2 Byvandring i Portos historiske kvarter med Bolsa-paladset og portvinssmagning

  Porto skal opleves til fods, og det gør vi på dagens byvandring. Portos historiske bymidte udstråler en falmet skønhed og charme med arkitektur i forskellige stilarter, bl.a. de karakteristiske farverige huse, som vi ikke kan undgå at se, når vi går gennem Ribiera-distriktet. Havnefronten er uden tvivl Portos mest ikoniske og fotogene område med de farverige huse, der er bygget i lag som legoklodser, og med hyggelige caféer, hvorfra man kan nyde udsigten over de gamle træbåde på Douro-floden og til de mange portvinshuse og -fabrikker på den anden side af floden.

  Vi bevæger os gennem Portos gamle, historiske kvarter og kommer forbi det store, gamle marked, Mercado De Bolháo. Ikke langt fra markedet ligger Portos mest berømte café, Cafe Majestic. Caféen stammer fra 1921, og indenfor er det som at træde tilbage i tiden. Caféen har også sat sit spor i vores moderne historie da J. K. Rowling skrev den første roman om Harry Potter ved et af caféens borde.

  Vi besøger også byens banegård Sao Bento fra 1903, som må siges at være en af verdens smukkeste. Banegårdens hall prydes af ikke mindre end 20.000 kalkfliser med dramatiske blå malerier af historiske slag. Turen går videre ad den smukke og brede Aliados-boulevard til Bolsa-paladset, hvor vi kommer en tur indenfor i den smukke neoklassicistiske bygning. Ikke langt derfra ligger Igreja de São Francisco-kirken, som gemmer på nogle af Portugals mest blændende barokudsmykninger.

  Vi krydser floden via Dom Luis-broen, der blev bygget af en af Gustave Eiffels studerende i 1886. Broen har to niveauer – det øverste for gående og byens metrolinje og det nederste for billister og et smalt fortov til gående. Fra begge niveauer er udsigten over Douro-floden og Portos gamle bydel simpelthen forbløffende. På den anden side oplever vi det gamle distrikt Gaia, der i dag er et moderne område med caféer og hyggelige butikker. Men det er også her, de gamle portvinshuse ligger, og vi får vi selvfølgelig en portvinssmagning. Resten af dagen og aftenen er fri på egen hånd i Porto.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Den maleriske havneby Aveiro og den gamle universitetsby Coimbra med besøg på det verdensberømte bibliotek

  Syd for Porto i bunden af Ria-lagunen ligger den maleriske havneby Aveiro. Den gamle bydel er præget af de mange kanaler, der skærer gennem bydelen, og de mange utroligt farverige bygninger, der ligger langs med kanalerne, hvor af der er nogle prægtige art nouveau-bygninger. På kanalen vugger de gondol-lignende både, der kaldes ”moliceiros”, afsted og vidner om byens gamle maritime arv. Det gamle imponerende fiskemarked, Praça do Peixe, ligger midt i byen, og rundt om markedet findes et væld af caféer og barer. I den gamle livlige bydel findes også flere museer og kirker, der er et besøg værd, og sidst men ikke mindst skal man ikke snyde sig selv for Aveiros berømte småkager ”ovos moles”, der består af en sprød dej fyldt med en smagfuld creme af æggeblommer og sukker. Vi går en lille byrundtur i Aveiro, hvorefter der er tid til at nyde byen på egen hånd eller tage på en sejltur på kanalen med en af de mange “moliceiros”-både.

  Først på eftermiddagen fortsætter vi gennem den smukke natur til Portugals smukke universitetsby og gamle hovedstad – middelalderbyen Coimbra. Coimbra var i middelalderen Portugals hovedstad, og flere middelalderkonger blev født i byen. Den gamle atmosfærefyldte historiske bydel er bygget på skråningerne rettet mod Mondego-floden, der løber øst for byen. Floden er medvirkende til, at den gamle bydel er et skønt og meget stemningsfuldt sted.

  Efter vi har tjekket ind på hotellet, går vi rundt i den gamle bydel gennem smalle gader, der er omgivet af middelalderkirker og farverige gamle bygninger. Midt i den gamle bydel ligger det verdensberømte universitet fra 1290. Universitetet var et af Europas første, og hovedbygningen ligger i det gamle kongepalads. Vi går en tur i universitetsområdet, og vi skal også besøge det verdensberømte og helt unikke bibliotek. Et besøg i biblioteket er et must på alle rejser i Portugal, og når man træder indenfor i den gamle barokbygning, står det klart hvorfor. Freskoer, træudskæringer, guldbelagte ornamenter og bøger fra gulv til loft gør biblioteket til noget helt specielt. Forfatteren J.K. Rowling brugte biblioteket som inspiration for Hogwarts-biblioteket i sine verdensberømte romaner om Harry Potter. Vi får en rundvisning på biblioteket, hvorefter der er tid på egen hånd i Coimbra, inden vi om aftenen spiser middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Hotel Dona Ines Coimbra

  Det 3-stjernede Hotel Dona Ines Coimbra ligger i centrum af byen Coimbra. På hotellet bliver du budt velkommen i en flot foyer med døgnåben rece...

 • Dag 4 Palacio Nacional i Sintra, Europas vestligste punkt Cabo da Roca og fado-aften i Lissabon

  I dag fortsætter vi sydpå til Sintra, hvor Portugals konger gennem århundreder tilbragte sommeren. Eventyrdigteren H.C. Andersen opholdt sig også i Sintra i en periode i 1866 og faldt i svime over de skønne bjerge, hvor de portugisiske konger har efterladt flere små og store slotte. På byens torv i Sintras centrum ligger byens mest iøjnefaldende landemærke, Nationalpaladset Palácio Nacional – en massiv bygning med to kegleformede skorstene. Slottet er præget af forskellige stilarter, for det tog usædvanligt lang tid at opføre slottet, og man mener, at de første mure blev rejst af maurerne, der herskede over Portugal i middelalderen. Indtil først i 1900-tallet blev paladset brugt af kongefamilien, og paladsets overdådige indre har en interessant historie at fortælle om de forskellige efterfølgende beboere. Det oplever vi på en spændende rundtur i paladset. Udenfor paladset ligger den hyggelige gamle bydel, hvor der vil være mulighed for at gå en lille tur og besøge et af byens berømte konditorier.

  Fra Sintra kører vi lidt længere mod vest ud til den barske kyst ved Cabo da Roca. Det er en særlig oplevelse at stå med vind i håret og skue ud over Atlanterhavet her på det forrevne klippefremspring med det lille fyrtårn ved Europas vestligste punkt. Vi fortsætter langs kysten gennem de gamle fiskerbyer Cascais og Estoril. Vi passerer det berømte kasino i Estoril, og hotellet hvor forfatteren Ian Flemming var udstationeret af den engelske underretningstjeneste under 2. verdenskrig, og som også inspirerede ham til en af James Bond-romanerne. Det var også her i Estoril, at flere europæiske kongefamilier levede i eksil under 2. verdenskrig.

  Om aftenen venter der os en helt speciel oplevelse, når vi kommer tæt på den portugisiske folkesjæl til en fado-aften. Fado er en musikform, der kan spores tilbage til 1820’ernes Portugal og er et autentisk stykke musik, der ofte er melankolsk og sentimental. Fado bliver normalt sunget af enten en mand eller kvinde akkompagneret af en portugisisk og en klassisk guitar. Fado er desuden blevet optaget på UNESCO’s kulturelle verdensarvsliste. I det gamle Alfama-kvarter, nedenfor Lissabons gamle mauriske fæstning, skal vi opleve fadoen i dens originale form, når vi besøger fado-restauranten ”Pateo De Alfama”, hvor vi hører de smukke fadoer og får serveret typiske portugisiske retter inkl. vin. Du kan godt glæde dig til en helt speciel mad- og musikoplevelse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  Hotel Exe Saldanha

  Hotellet er beliggende lige i hjertet af den moderne bydel i Lissabon, Avenidas Novas. Området byder på et stort udvalg af restauranter, butikker...

 • Dag 5 Byrundtur i Lissabon med de historiske bydele Belém, Alfama, Baixa og Bairro Alto

  Lissabon er Portugals hovedstad og en smuk og pulserende by, hvor kontrasterne mødes i gammelt og nyt. Vi starter dagen med at køre til Belém-kvarteret, som ligger, hvor floden Tejo munder ud i Atlanterhavet. Herfra sejlede skibe i det 16. århundrede ud på ekspeditioner i verdenshavene. I dag er Belém-kvarteret et hyggeligt og afslappet område med caféer, historiske monumenter og moderne museer. Vi ser det imponerende monument til minde om Portugals opdagelsesrejsende, der blev opført i 1960 på 500-året for Henrik Søfarerens død. Lidt længere oppe ad floden ligger Belém Tårnet og det prægtige Jerónimos Kloster. I klosterkirken ligger Vasco de Gama begravet, og vi ser selvfølgelig hans grav. Ingen rundtur i Belém uden at besøge det berømte konditori Pasteis de Belém. Her kan du smage lækre, varme tærter bagt i en let, sprød dej. Opskriften er stadig en velbevaret hemmelighed.

  Efter lidt godt til ganen går turen videre til det gamle kvarter, Alfama. I de smalle, stejle gader med et virvar af trapper og små handlende leves det traditionelle liv, og her i det ægte Lissabon glemmer du for en stund, at du er i en storby. Vasketøjet flagrer over dit hoved, der er en duft af grillede sardiner og fadoen strømmer ud fra caféen på hjørnet. Dele af det gamle Alfama-kvarter var en gang den gamle jødiske bydel, og vi ser tegn på den jødiske arv overalt i den gamle by. Vi går en tur  i bydelen og spiser frokost på en lokal restaurant.

  I forlængelse af Alfama ligger det storslåede Baixa-kvarter. Området føles som porten til Lissabon med den myldrende aktivitet og de raslende gule sporvogne, der slæber sig op ad de stejle gader til udsigt over byens tage. Vi ser den majestætiske plads Praça do Comércio, der ligger ud til Tejo-floden omgivet af tre store gule bygninger. En triumfbue gennemskærer bygningerne og leder ud til den store forretningsgade Rua Augusta, der ligger bag pladsen. Langs med Rua Augusta ligger de gamle forretningskvarterer, der i dag er omdannet til gågader. I forlængelse af gågaderne åbner den ene store plads sig op efter den anden, og arkitekturen vidner om den stormagt Portugal var langt op i moderne tid. Vi går gennem kvarteret og ser nærmere på Lissabons storhed.

  Ovenfor Baixa-kvarteret ligger Bairro Alto, hvorfra vi tager en sporvogn, den såkaldte “Gloria” op i kvarteret. Her går vi en tur og nyder de fantastiske udsigtspunkter over Lissabon. Vi slutter dagen af i Bairro Alto-kvarteret, og resten af dagen er fri til at opleve fantastiske Lissabon på egen hånd. Tag f.eks. med en tur med Elevador de Santa Justa – en 30 m høj stålrammet elevator, der kører fra Rua do Ouro til Largo do Carmo, og som minder om en mindre udgave af Eiffeltårnet. En slentretur fra Praça do Comércio langs Tejo-floden til Cais do Sodré kan bestemt anbefales, eller gå op gennem Alfama-kvarteret til den gamle fæstning, der troner over Lissabon. Mulighederne er mange og rejselederen står selvfølgelig til rådighed med tips.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 6 Byvandringer i de smukke byer Óbidos og Batalha

  Efter morgenmaden kører vi fra Lissabon til den lille by Óbidos. Óbidos er en af Portugals perler, og byen ligger malerisk på en bakke, der rejser sig fra et smukt slettelandskab bestående af vinmarker, gammeldags vindmøller og små gårde.  Vi går en tur i middelalderbyen med den velbevarede bymur og oplever den særlige stemning i de smalle brostensbelagte gyder, der snor sig mellem traditionelle portugisiske huse med rustikke hvidkalkede facader. Vi ser Óbidos’ renæssancekirke Santa Maria, som gør et flot indtryk med de specielle kakler fra det 17. århundrede. Kirken har også gravkamre og malerier af kunstneren Josefa de Óbidos.

  Vi forlader Obidos og kører ind i landet til et af Portugals mest betagende steder – den lille by Batalha. Her ligger middelalderklosteret Mosteiro da Batalha, der både er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste og er på listen over Portugals syv vidundere. Klosteret er et af de fineste eksempler på gotisk arkitektur i Portugal og et symbol på en af de vigtigste begivenheder i landets historie – sejren over Castilien, der sikrede Portugals uafhængighed i 1385.

  Vi fortsætter mod byen Viseu, der er hovedstad i Dão-Lafões-regionen og hvis navn stammer fra det romerske udtryk “viso”, som betyder god udsigt. Det er bestemt heller ikke uden grund, at byen har fået netop det navn. Fra byens højeste punkt kan du nemlig opleve en spektakulær udsigt over byen og de smukke omgivelser. Det var faktisk også på dette punkt, at den første romerske bosættelse fandt sted. Viseu er fyldt med kunstneriske og kulturelle aktiviteter som gadeteatre, udstillinger og koncerter. Det er også du finder spændende seværdigheder som Grão Vasco-museet, der blev dedikeret til renæssancemaleren Grão Vasco og byens katedral, der blev grundlagt i det 12. århundrede og som i dag er smukt udsmykket med forskellige skulpturer og azulejos. Om aftenen spiser vi fælles aftensmad på hotellet i Viseu.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Hotel Grão Vasco

  Det 4-stjernede Hotel Grão Vasco ligger centralt i Viseu kun 600 m fra parken Florestal do Fontello, hvor man kan gå en tur. Hotellet har dejlige...

 • Dag 7 Douro-dalen, besøg på vingård og de gamle, historiske byer Guimares og Braga

  Dagen står i de store kulturoplevelser og vinens tegn. Vi kører gennem Douro-dalen, der er et af de mest betydningsfulde vinområder i verden foruden at være verdens ældste. Her produceres årligt omkring 165 mio. liter vin, hvoraf ca. halvdelen er portvin.

  Vi besøger den danskejede vingård Quinta do Pego, der ligger smukt placeret midt i Douro distriktet. På vingården skal vi smage tre lokale vine, og efter vinsmagningen spiser vi en let frokost. Udsigten over Douro dalen fra Quinta do Pego er intet mindre end fabelagtig, og der vil være tid til at nyde omgivelserne, inden vi fortsætter vores rejse nordpå.

  Douro-dalen er ikke kun en vinoplevelse, det er i høj grad også en dejlig naturoplevelse, hvilket vi ser på dagens smukke køretur. Næste stop er den fantastiske by Guimares – fødestedet for Afonso Henriques, Portugals første uafhængige konge. Vi stopper ved den store middelalderfæstning, der ligger oven for byen og ser det lille kapel, hvor Alfonso blev døbt, inden vi kører videre til Braga. Braga ligger i den nordvestligste del af Portugal og er landets 3. største by. Byen har en lang kristen historie og er i dag stadig Portugals religiøse centrum, hvor bl.a. biskopperne har hjemme i paladset Antigo Paco, der er landets bispesæde. På bakken øst for Braga ligger en af Portugals mest berømte turistattraktioner, kirken Igreja de Bom Jesus de Monte med den karakteristiske lange, smukke trappe, som symboliserer korsets 14 stationer, og leder besøgende op til kirken. Et utroligt smukt sted. Vi overnatter i Braga og spiser middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, let frokost med vinsmagning og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Hotel Vila Gale Braga

  Hotel Vila Gale Braga inviterer dig indenfor til et 4-stjernet ophold i eksklusive rammer. Hotellet har døgnåben reception, restaurant, bar, inde...

 • Dag 8 Hjemrejse fra Porto

  Vi kører til lufthavnen og flyver hjem med kufferten fuld af portugisiske rejseminder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

   

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 395)
 • Overnatning på 3- og 4-stjernet hotel
 • 7 x morgenmad, 2 x frokost og 5 x aftensmad
 • På dag 1 og til fado-aften i Lissabon er der inkluderet vin til middagen
 • 2 x vinsmagning (portvinssmagning i Porto og vinsmagning i Douro-dalen)
 • Sejlads på Douro-floden
 • Byrundtur i Porto med rundvisning i Bolsa-paladset
 • Byvandring i den smukke havneby Aveiro
 • Byvandring i Coimbra, Portugals smukke middelalderhovedstad og universitetsby med besøg på biblioteket
 • Byvandring i Sintra og rundvisning på Nationalpaladset
 • Besøg ved Cabo de Roca – Europas vestligste punkt
 • Byrundtur i Lissabon med de historiske kvarterer Belen, Alfama, Baixa og Bairro Alto
 • Fado-aften med middag og musik i Lissabon
 • Byvandring i de smukke byer Óbidos og Batalha inkl. rundvisning i Batalhas kloster
 • Kørsel gennem Douro-dalen
 • Besøg ved fæstningen i Guimares
 • Besøg ved Bom Jesus de Monte i Braga
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.595
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 04 maj 2021 8 dage Billund
  København
  10.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 04/05-2021   kl. 11:00 04/05-2021   kl. 12:25
   Frankfurt - Porto 04/05-2021   kl. 13:55 04/05-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 11/05-2021   kl. 06:00 11/05-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - Billund 11/05-2021   kl. 12:20 11/05-2021   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 04/05-2021   kl. 09:40 04/05-2021   kl. 11:10
   Frankfurt - Porto 04/05-2021   kl. 13:55 04/05-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 11/05-2021   kl. 06:00 11/05-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - København 11/05-2021   kl. 12:55 11/05-2021   kl. 14:15
   Se flytider
 • 18 maj 2021 8 dage Billund
  København
  10.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 18/05-2021   kl. 11:00 18/05-2021   kl. 12:25
   Frankfurt - Porto 18/05-2021   kl. 13:55 18/05-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 25/05-2021   kl. 06:00 25/05-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - Billund 25/05-2021   kl. 12:20 25/05-2021   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 18/05-2021   kl. 09:40 18/05-2021   kl. 11:10
   Frankfurt - Porto 18/05-2021   kl. 13:55 18/05-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 25/05-2021   kl. 06:00 25/05-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - København 25/05-2021   kl. 12:55 25/05-2021   kl. 14:15
   Se flytider
 • 20 juli 2021 8 dage Billund
  København
  10.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 20/07-2021   kl. 11:00 20/07-2021   kl. 12:25
   Frankfurt - Porto 20/07-2021   kl. 13:55 20/07-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 27/07-2021   kl. 06:00 27/07-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - Billund 27/07-2021   kl. 12:20 27/07-2021   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 20/07-2021   kl. 09:40 20/07-2021   kl. 11:10
   Frankfurt - Porto 20/07-2021   kl. 13:55 20/07-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 27/07-2021   kl. 06:00 27/07-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - København 27/07-2021   kl. 12:55 27/07-2021   kl. 14:15
   Se flytider
 • 07 september 2021 8 dage Billund
  København
  10.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 07/09-2021   kl. 11:00 07/09-2021   kl. 12:25
   Frankfurt - Porto 07/09-2021   kl. 13:55 07/09-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 14/09-2021   kl. 06:00 14/09-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - Billund 14/09-2021   kl. 12:20 14/09-2021   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 07/09-2021   kl. 09:40 07/09-2021   kl. 11:10
   Frankfurt - Porto 07/09-2021   kl. 13:55 07/09-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 14/09-2021   kl. 06:00 14/09-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - København 14/09-2021   kl. 12:55 14/09-2021   kl. 14:15
   Se flytider
 • 14 september 2021 8 dage Billund
  København
  10.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 14/09-2021   kl. 11:00 14/09-2021   kl. 12:25
   Frankfurt - Porto 14/09-2021   kl. 13:55 14/09-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 21/09-2021   kl. 06:00 21/09-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - Billund 21/09-2021   kl. 12:20 21/09-2021   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 14/09-2021   kl. 09:40 14/09-2021   kl. 11:10
   Frankfurt - Porto 14/09-2021   kl. 13:55 14/09-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 21/09-2021   kl. 06:00 21/09-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - København 21/09-2021   kl. 12:55 21/09-2021   kl. 14:15
   Se flytider
 • 21 september 2021 8 dage Billund
  København
  10.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 21/09-2021   kl. 11:00 21/09-2021   kl. 12:25
   Frankfurt - Porto 21/09-2021   kl. 13:55 21/09-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 28/09-2021   kl. 06:00 28/09-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - Billund 28/09-2021   kl. 12:20 28/09-2021   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 21/09-2021   kl. 09:40 21/09-2021   kl. 11:10
   Frankfurt - Porto 21/09-2021   kl. 13:55 21/09-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 28/09-2021   kl. 06:00 28/09-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - København 28/09-2021   kl. 12:55 28/09-2021   kl. 14:15
   Se flytider
 • 28 september 2021 8 dage Billund
  København
  10.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 28/09-2021   kl. 11:00 28/09-2021   kl. 12:25
   Frankfurt - Porto 28/09-2021   kl. 13:55 28/09-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 05/10-2021   kl. 06:00 05/10-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - Billund 05/10-2021   kl. 12:20 05/10-2021   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 28/09-2021   kl. 09:40 28/09-2021   kl. 11:10
   Frankfurt - Porto 28/09-2021   kl. 13:55 28/09-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 05/10-2021   kl. 06:00 05/10-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - København 05/10-2021   kl. 12:55 05/10-2021   kl. 14:15
   Se flytider
 • 12 oktober 2021 8 dage Billund
  København
  10.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 12/10-2021   kl. 11:00 12/10-2021   kl. 12:25
   Frankfurt - Porto 12/10-2021   kl. 13:55 12/10-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 19/10-2021   kl. 06:00 19/10-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - Billund 19/10-2021   kl. 12:20 19/10-2021   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 12/10-2021   kl. 09:40 12/10-2021   kl. 11:10
   Frankfurt - Porto 12/10-2021   kl. 13:55 12/10-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 19/10-2021   kl. 06:00 19/10-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - København 19/10-2021   kl. 12:55 19/10-2021   kl. 14:15
   Se flytider
 • 19 oktober 2021 8 dage Billund
  København
  10.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 19/10-2021   kl. 11:00 19/10-2021   kl. 12:25
   Frankfurt - Porto 19/10-2021   kl. 13:55 19/10-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 26/10-2021   kl. 06:00 26/10-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - Billund 26/10-2021   kl. 12:20 26/10-2021   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 19/10-2021   kl. 07:42 19/10-2021   kl. 11:10
   Frankfurt - Porto 19/10-2021   kl. 13:55 19/10-2021   kl. 15:40
   Porto - Frankfurt 26/10-2021   kl. 06:00 26/10-2021   kl. 09:40
   Frankfurt - København 26/10-2021   kl. 12:55 26/10-2021   kl. 14:15
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Portugal

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Portugal er en time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  I Portugal oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er det kutyme at runde beløbet op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffør og restaurantpersonale på de restauranter, der er inkluderet i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Portugal. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Portugal bruger 220 volt. Stiktypen er som i Danmark.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det var portugisiske opdagelsesrejsende, der i det 15. og 16. århundrede rejste over havet og bragte eksotiske krydderier såsom peber, koriander, karry og muskatnød til Portugal – og siden til resten af Europa. Endnu i dag bærer madkulturen stort præg af landets beliggenhed ved Atlanterhavet. Af populære portugisiske fiskeretter kan bl.a. nævnes bacalhau à Brás (klipfisk svitset med løgringe, hvidløg, æg m.m.), cataplana de tamboril (dampet havtaske i tomatkød, olivenolie, hvidvin m.m.) og caldeirada à fragateira (gryderet lavet af flere slags fisk).

  Derudover er der især to andre elementer, som præger det portugisiske køkken: olivenolie og supper. Mange portugisere spiser suppe dagligt som forret, og på alle restauranter tilbydes sopa do dia (dagens suppe). Portugisiske supper består hovedsageligt af forskellige typer grøntsager eller bønner, der koges, og som ofte bliver pureret. Hertil lidt olivenolie og eventuelt én eller to skiver chouriço til at intensivere smagen.

  Ud over portvinen er portugisiske vine ikke så velkendte i Danmark, men Portugal producerer faktisk både rød- og hvidvine i store mængder og af god kvalitet. Lokale vine bliver oftest tilbudt ved restaurantbesøg.

  Man kan drikke vandet i Portugal, men det kan smage anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark. Vi anbefaler derfor, at man køber vand på flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Vejret i Portugal er generelt solrigt og lunt. Medbring dog en let jakke eller trøje til aftenerne. Medbring praktisk fodtøj til udflugterne.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

  Idéer til indkøb og museer

  Portugal er et indkøbsparadis med noget for enhver smag og pengepung. I de fleste større byer sælges lokale produkter som vin, oste og andre delikatesser. I Lissabon sælges ansjosfileter i små kunstfærdige indpakninger. Kunsthåndværk som kakler, service og duge er absolut også noget, man skal holde udkig efter. Derudover findes et hav af små interessante forretninger, der sælger der lokalt produceret og egnsbaseret kunsthåndværk.

  Museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Lissabon med 505.500 indbyggere (metropolområde 2,8 mio indbyggere).
  • Befolkning: 10,8 mio. indbyggere inkl. Madeira og Azorerne.
  • Religion: Katolikker 92 %, protestanter 2 %, muslimer 1 %, andre 5 %.
  • Sprog: Portugisisk.
  • Areal: 92.100 km² inkl. Madeira og Azorerne (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: På grund af højdeforskellene i Portugal varierer landets klima meget. Den nordlige del af Portugal ligger i det tempererede klimabælte, mens den sydlige del har subtropisk klima. Ved kysten er der kystklima, mens det indre af Portugal har fastlandsklima. I bjergene i det nordøstlige Portugal ligger middeltemperaturen på 7 grader om vinteren, men man oplever ofte streng frost, og bjergtinderne er snedækkede i perioder. Om sommeren kan temperaturerne nå op på 20 °C i de lavere dele af bjergene. Nedbøren falder om vinteren. Det regner mest i bjergene i den nordlige del af landet og mindre, jo længere man kommer mod syd. Lavlandet i Portugal har milde fugtige vintre og varme (25-28 °C) og tørre somre.

Trustpilot