Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Oplev Sibius smukke bygninger på rejse i Rumænien

På sporet af de autentiske oplevelser

Transsylvanien – landet hinsides skovene

8 dage fra kr. 7.595

Om rejsen

Rumænien er meget andet og mere end Ceausescu, kommunisme og blodtørstige vampyrer. Landet er fyldt med velbevarede middelalderbyer, befæstede kirker og massive borge, og er desuden gavmildt beriget med uberørt natur i Transsylvaniens frodige højland, der omkranses af Karpaterne og vilde skove, hvor der stadigvæk lever bjørne og ulve. På denne rundrejse i Transsylvanien kommer vi gennem lavlandsregionen Valakiet, på vores vej til det bjergrige Transsylvanien, der betyder ”landet hinsides skovene”. Her går vi på opdagelse i den rige historie, der bl.a. trækker tråde tilbage til det gamle ungarske herredømme, og oplever finkulturen fra de transsylvanske saksere, og ikke mindst indflydelsen fra de gamle romere, der afspejler sig i vin- og madkulturen samt sproget, der er mere italiensk-lydende end slavisk.

I den moderne hovedstad, Bukarest, ser vi bl.a. Patriark-kirken og Ceausescus monumentale marmorbygning, Parlamentspaladset. Og i de små landsbyer sendes vi 100 år tilbage i tiden, da der her fortsat køres med hestevogn, pløjes med hestetrukken plov og høstes i hånden. Undervejs bliver der rig mulighed for at lade sig bjergtage af den usigeligt smukke natur, der ofte er efterladt helt uberørt, og lade fantasien gå på opdagelse, når vi besøger velbevarede middelalderbyer og kirker.

Glæd dig fordi

 • der venter en spændende rundrejse i Transsylvanien
 • du oplever middelalderperlerne Sighisoara, Sibiu og Brasov
 • du kan lade dig overraske af de mange kulturelle skatte fra et ofte overset rejseland
 • der venter besøg i verdens næststørste bygning, Parlamentspaladset
 • du besøger det smukke Bran-slot, også kendt som Draculas slot
 • der venter en underjordisk oplevelse i saltminen ved Turda
 • du besøger det smukke Peles-slot i Sinaia
 • der er inkluderet halvpension, vinsmagning og gode hoteller, der ofte ligger naturskønt

Mød din rejseleder

Ole Jantzen - Risskov Rejser
Oplev Rumænien med Ole Jantzen

Ole er en rejselysten mand, som har mange års erfaring inden for rejsebranchen. Ole har desuden boet i udlandet i mere end 10 år og glæder sig til at dele ud af sin store viden og rejse-passion.


Læs mere om Ole Jantzen

Ole Jantzen - Risskov Rejser
Oplev Rumænien med Ole Jantzen

Ole er en rejselysten mand, som har mange års erfaring inden for rejsebranchen. Ole har desuden boet i udlandet i mere end 10 år og glæder sig til at dele ud af sin store viden og rejse-passion.


Læs mere om Ole Jantzen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Rumænien, Peles-slottet i Sinai og vinsmagning i Azuga

  Vi flyver direkte til Bukarest og er fremme omkring middag.

  Rumæniens historie har været turbulent og grænserne har været ændret hyppigt, men i dag ligger Rumænien mellem naboerne Ukraine, Moldova, Ungarn, Serbien og Bulgarien. På trods af sit regionale tilhørsforhold til Østeuropa er Rumænien i de større byer meget sydeuropæisk i sin atmosfære og livsstil – og indflydelsen fra de gamle romere gør sig fortsat gældende i sproget, der til tider kan lyde som en blanding af italiensk, fransk og spansk – det rumænske godaften, buna seara, lyder bl.a. meget som sin italienske sprogfælle buona sera.

  Vi sætter kursen nordpå gennem det flade Valakiet mod bjergkæden Karpaterne og Transsylvanien. Midt i Karpaterne ligger et af Rumæniens mest henrivende slotte, Peles-slottet, i Sinaia. Kong Karol I fik bygget slottet som sit sommerslot, og vi kommer indenfor i de smukt udsmykkede sale og værelser.

  Efter slotsbesøget i Sinaia skal vi smage på den gode rumænske vin, når vi besøger Azuga Rhein Cellars. Der er blevet produceret vin i Rumænien siden romertiden, og vi får et indblik i den rumænske vinproduktion, imens vi nyder en vinsmagning.

  Vi overnatter i Predeal, der ligger midt i Karpaterne.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 og 2

  Hotel Piemonte

  Hotel Piemonte ligger i byen Predeal, som er et skønt, uspoleret naturområde. Om vinteren kommer mange her for at stå på ski, mens det om somme...

 • Dag 2 Den Befæstede kirke i Harman, middelalderbyen Brasov og Draculas slot i Bran

  Efter morgenmaden kører vi mod Harman, en traditionel transsylvansk landsby med uspolerede saksiske rødder. Her besøger vi den befæstede kirke, der ligger omgivet af metertykke mure. I murene er der indbygget 272 mindre celler, hvor landsbyens indbyggere kunne bo, hvis byen kom under belejring. De befæstede kirker er typiske for Transsylvanien og sørgede i middelalderen for landsbybeboernes sikkerhed mod angribere.

  Dernæst er dagen øremærket vores besøg i Brasov. Byen blev grundlagt som fæstningsby i starten af 1200-tallet af ridderne fra den gejstlige orden, Den tyske orden, og var i flere hundrede år det økonomiske og intellektuelle center for de transsylvanske saksere. Byen ligger smukt for foden af Karpaterne, på hvis træklædte skråninger, man finder et stort byskilt i ægte Hollywood-stil.

  På en byrundtur besøger vi den velbevarede middelalderkerne og ser Den Sorte Kirke, der er byens mest berømte bygning. Kirken fik sit navn grundet de sodsværtede udvendige mure, der fortsat fremstår sorte, efter østrigske soldaters ildspåsættelse i 1689. Vi ser også bymuren fra middelalderen, den lille ortodokse kirke, der ligger gemt væk, og den stemningsfulde plads i hjertet af byen, Piata Sfatului, hvor man hensættes til en af Italiens piazzaer med rigt caféliv, udendørs servering og lyden af klukkende fontæner.

  På vejen tilbage til Predeal besøger vi en af Transsylvaniens ældste fæstninger – Bran-slottet. Slottet blev bygget i 1377 af riddere fra Den tyske orden og troner hvidt på toppen af en klippe med udsigt til en skovfyldt dal og de omgivende Bucegi-bjerge. Det smukt beliggende slot tjente først som militært formål, siden som kongelig sommerresidens frem til 1947 og er i dag et museum. Slottet har intet som helst at gøre med Vlad Tepes, men er alligevel kendt som Draculas slot. Fra omkring 1950 oplevede landet en stigende interesse fra rejsende, der gerne ville se, hvor den berømte greve fra Bram Stokers ”Dracula” boede – det kommunistiske styre fandt derfor dette slot til formålet, da det både kunne svare til Bram Stokers slotsbeskrivelser og lå belejligt tæt på Bukarest og lufthavnen. Skræller man historien om Dracula væk er det dog fortsat et besøg værd, da slottet er både smukt og har en spændende historie.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Den UNESCO-fredede kirke i Prejmer, keramik i Corund og byvandring i Targu Mures

  Vi forlader Karpaterne og kører mod Transsylvaniens hjerte, Targu Mures. Undervejs besøger vi den befæstede gotiske kirke i Prejmer der er på UNESCOs verdensarvsliste. Kirken er omgivet af en 12 meter høj hvidkalket mur fra 1400-tallet og er et klassisk eksempel på saksisk arkitektur. Der bliver også tid til et ophold i Corund, der er kendt for sin traditionelle keramik, som er sirligt hånddekoreret i strålende farver. Vi ser på de mange forskellige lervarer, inden vi fortsætter mod Targu Mures.

  Targu Mures har op gennem historien været beboet af primært ungarere og szeklere, et folk beslægtet med ungarerne. Under Ceausescus styre, der var fjendsk overfor minoriteter, blev byen lukket for tilflyttere, og der blev forflyttet tusindvis af rumænere til byen for at mindske det ungarske flertal. Efter revolutionen i 1989 udbrød der blodige uroligheder i byen mellem ungarere og rumænere, men i dag er der faldet ro på gemytterne, og ungarerne og rumænerne lever roligt side om side med plads til at udøve hver deres traditioner og skabe nogle nye sammen. Targu Mures’ store attraktion er Trandafirilor-pladsen, der ligger omgivet af statuer, to katedraler og det smukke rådhus, der kaldes Kulturpaladset, som er bygget i østrig-ungarsk stil komplet med et smukt mønstret tegltag, der er karakteristisk for mange af de ældre bygninger i Transsylvanien.

  Vi går en tur i Targu Mures, og der vil være tid til at nyde livet på pladsen, inden vi fortsætter til vores hotel i Gheorgheni.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Hotel Mures

  Hotel Mures ligger centralt i byen Gheorgheni, og gennemgik i 2006 en renovering. Det er muligt at nyde en drink i hotellets bar, der er tilknyttet...

 • Dag 4 Middelalderperlen Sighisoara og Biertans befæstede kirke

  Sighisoara er uden tvivl en af de smukkeste middelalderbyer i Rumænien. Den gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste, og et besøg i Sighisoara er som at rejse tilbage til middelalderen. Vi koncentrerer os om den gamle UNESCO-fredede bydel og går op de ad snoede gader, der fører os op bag bymuren og hen til Klokketårnet med byens gamle urspil, hvor forskellige træfigurer kommer frem, når klokken slår.

  Vi ser også huset, hvor den valakiske prins Vlad Tepes blev født i 1431 – ham, der senere skulle blive en af Bram Stokers inspirationskilder til vampyrromanen ”Dracula”. Ad den overdækkede trætrappe går vi de mange trin op til den lille kirke, Kirken på Bakken, hvorfra der venter en smuk udsigt. Sørg også for at gå en tur forbi kirkens charmerende kirkegård, hvor der ligger mange historiske gravstene, hvoraf mange navne er tyske, og hvor man med lidt god fantasi levende kan forestille sig, at der under et af gravstederne ligger en vampyrkiste i ly for solens stråler.

  Efter vores besøg i Sighisoara kører vi til den gamle tyske by Biertan, hvis bymidte domineres af den befæstede kirke, der også er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Endnu engang kan vi gå på opdagelse i den tidstypiske defensive arkitektur, der ikke kan andet end at imponere.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4 og 5

  Casa Bazna

  Det hyggelige Casa Bazna er beliggende ved en lille flod i landsbyen Bazna, ca. 17 km fra Medias. Området er utrolig fredfyldt og naturskønt. Ove...

 • Dag 5 Saltminen i Turda, byrundtur i Cluj-Napoca, hestevognskørsel og middag med folklore-underholdning

  Formiddagen står i saltets tegn, da vi besøger den imponerende saltmine i Turda. Siden romernes tilstedeværelse har der været drevet saltudvinding i den store saltåre, der findes i undergrunden. Den dyrebare mine blev beskyttet af store mure i middelalderen og fungerede som mine helt frem til 1932. Efter en nænsom restaurering blev minen åbnet for besøgende i 1992 og har siden været et særdeles populært sted at tage hen for både turister og rumænere, da det ud over at fungere som et museum også udbyder saltbehandlinger (halo-terapi).

  Vi kører videre til Cluj-Napoca, der er en af de tidligere Siebenbürgen. Her ser vi nogle af byens mest spændende seværdigheder på en byrundtur og kommer bl.a. forbi den gotiske kirke Skt. Mathias, der har Transsylvaniens højeste kirketårn på 76 m (80 hvis man tæller korset med). Vi ser også den ortodokse katedral og mindestatuen for den tidligere konge, Matthias Corvinus.
  Om eftermiddagen får vi indblik i det landlige liv, der leves uden for de større byer i Rumænien. Omtrent 56 % af befolkningen bor i de moderne byer, og den resterende befolkning bor i landsbyerne, hvor tiden nærmest er skruet 100 år tilbage. Her har hver familie ofte en hestevogn i stedet for en bil og én hest, der både bruges som transportmiddel og til at pløje det stykke jord, der hører til huset, hvor familien dyrker grøntsager og krydderurter. Men på trods af at bonden pløjer jorden med hestekraft og slår græs med en le, er det ikke et særsyn at se en mobiltelefon i hånden eller en parabolantenne på hustagene i de små landsbyer.

  Vi skal selv prøve at køre en tur i hestevogn i dag langs nogle af landsbyerne med endestation ved den befæstede kirke Boian. Det er særligt for de rumænske landsbyer, at de i stedet for at brede sig ud fra et bycentrum, er anlagt i længden langs med vejene, hvilket netop gør, at vi virkelig får set hverdagslivet, når vi kører fra sted til sted.

  Tilbage i Bazna spiser vi om aftenen en festlig middag, hvor der også venter et underholdende folklore-program.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Byvandring og tid på egen hånd i middelalderbyen Sibiu og besøg i Medias

  I dag skal vi besøge en af de vigtigste middelalderbyer i Transsylvanien, kulturbyen Sibiu, der er tidligere Europæisk Kulturhovedstad. Sibiu er over 800 år gammel, og de fleste af byens bygninger, pladser, tårne og bastioner vidner velbevaret om denne historie. Sibiu blev grundlagt i 1100-tallet af tyske tilflyttere, der kaldtes for transsylvanske saksere, og som kom til området på opfordring fra den dengang ungarske magt. Sibiu var den vigtigste af de syv befæstede saksiske byer, der gik under fællesbetegnelsen ”Siebenbürgen”. De fleste transsylvanske saksere vendte tilbage til Tyskland efter 2. verdenskrig, men der findes fortsat i dag et meget lille tysk mindretal i Rumænien på omtrent 0,5 procent.

  På en byrundtur ser vi nogle af hovedattraktionerne i Sibiu, bl.a. det store og det lille torv, hvor man finder gamle købmandshuse i sarte pastelfarver med de karakteristiske åbninger i tagene, der ligner venlige, små øjne. Vi går også over Løgnerens bro samt besøger den katolske kirke og den protestantiske kirke ved Huet-torvet. Inden vi forlader Sibiu vil der være tid på egen hånd til at nyde livet.

  Fra Sibiu kører vi mod Predeal. Undervejs stopper vi i Medias, der udover at være en klassisk transsylvansk by, også har den berømte Skt. Margareta-kirke, som vi besøger.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Hotel Piemonte

  Hotel Piemonte ligger i byen Predeal, som er et skønt, uspoleret naturområde. Om vinteren kommer mange her for at stå på ski, mens det om somme...

 • Dag 7 Bukarest, besøg i Parlamentpaladset, Patriark-kirken og byrundtur

  Efter morgenmaden kører vi gennem Karpaterne tilbage til Bukarest.
  Bukarest er det kulturelle og økonomiske centrum i landet, og har i dag kurs mod storbystatus efter genopbygningen af byens centrum. Nicolae Ceausescus skamferende byplan var skyld i nedrivningen af tusindtallige historiske bygninger, og inden ødelæggelserne var Bukarest en så arkitektonisk charmerende by, at den kaldtes for ”Det lille Paris”. Der er dog heldigvis stadigvæk meget historisk arkitektur at se, og de kommunistiske bygninger og Ceausescu-byggerier er interessante levn, der giver indblik i det rumænske folks fortid med en hårdhændet statsleder.

  Vi kører gennem Bukarest og ser bl.a. Patriark-kirken og den store triumfbue, der blev opført til minde om Transsylvaniens indlemmelse i Rumænien i 1918. Vi fortsætter turen langs sejrsboulevarden, der fører til Parlamentspaladset.

  Parlamentspaladset er en af verdens største administrationsbygninger, kun overgået af Pentagon i USA. Igen er det Ceausescu, der har haft en finger med i spillet i opførelsen af dette absurd store og dekadente byggeri, der blev påbegyndt i 1984, og som endnu ikke stod færdigt, da han blev henrettet i 1989.

  Vi besøger også den store Patriark-kirke, der er selve symbolet på den ortodokse kirke i Rumænien.

  Vi spiser middag på hotellet i Bukarest.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 7

  Ramada Parc Hotel

  Hotellet ligger i den nordlige del af byen, tæt på Romexpo og 3 minutter fra Bucharest Business Park. På hotellets restaurant, La Parc, kan du n...

 • Dag 8 Hjemrejse

  Tidligt på morgenen kører vi til lufthavnen med kufferten fuld af transsylvanske rejseminder og flyver hjem til Danmark.
  Grundet den tidlige afgang vil morgenmaden være en let anretning.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 340)
 • Byrundtur i kulturbyen Sibiu
 • Skt. Margareta-kirken i Medias
 • Udflugt til Sighisoara med Vlad Tepes’ fødested og Klokketårnet
 • Landsbybesøg og tur med hestevogn til den befæstede kirke i Boian
 • Byvandring i Targu Mures
 • Besøg i den befæstede kirke i Harman
 • Vinsmagning i Azuga Rhein Cellars
 • Udflugt til den gamle fæstningsby Brasov med Den Sorte Kirke
 • Besøg på Bran-slottet, også kaldet Dracula-slottet
 • Byrundtur i Bukarest med besøg i Parlamentpaladset
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 995
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Rumænien

  Pas & Visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Til Rumænien anbefales rumænske lei (RON), der evt. kan suppleres med euro (EUR) i kontanter. Pas desuden på lommetyve, sortbørsvekslere og gamle sedler. Alle rumænske sedler er trykt på plastmaterialet polymer. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale betalingskort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Rumænien er 1 time foran dansk tid.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 5-10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 5-10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Rumænien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Rumænien bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Alle større byer har internetcafeer, og forbindelsen er generelt god. Mange hoteller og restauranter har gratis WiFi.

  Drikke

  Det anbefales at drikke vand fra flaske.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Åbningstider

  Butikker:
  Mandag – Fredag: 10-18. Lørdag: 9-13. Søndag: lukket.
  Større varehuse:
  Mandag – lørdag: 10-21. Søndag: 10-19.
  Banker:
  Mandag – fredag: 8-16.  Lørdag/ søndag: lukket.
  Posthuse:
  Mandag – fredag: 8-18. Lørdag/ søndag: lukket.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer man at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

 • Fakta

  • StatsformRumænien er en republik.
  • HovedstadBukarest 1.9 mio indbyggere
  • Befolkning22.3 mio indbyggere.
  • Religion87% ortodoks kristne, 7% protestanter, 5,5% katolikker, 0.5% muslimer
  • Sprog:Rumænsk
  • Areal237.500 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punktMoldoveanu på 2543 m
  • KlimaSomrene i Rumænien er varme og lange med høj luftfugtighed og oftest temperaturer på mellem 25 og 30 grader fra sidst i maj til hen i september. Juli og august kan være ulideligt varme. Efteråret i Rumænien er utroligt smukt med sine gyldne farver og lune temperaturer.