Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Schweiz

Velkommen til Schweiz

Natur – natur – natur! Når du rejser til Schweiz, får du bjerge og vandremuligheder, der siger spar to. I et land med 60 % bjerge er det helt naturligt, at landets gæster benytter sig af mulighederne for at gå på eller måske oven i købet bestige bjerge som Jungfrau og Mönch, begge over 4.000 meter høje. Byferie i Schweiz, er også naturferie. Genève, der kalder sig selv ”verdens mindste storby”, ligger lunt og smukt ved Genèvesøen. FN har hovedkvarter her, og det har givet Genève titlen ”Fredens By”. Luzern ligger også ved en sø, Vierwaldstättersøen, med en fantastisk udsigt over bjergene Rigi og Pilatus.

Banernes land fyldt med hyggelige byer, underskøn natur og mange solskinsdage

Den største by i Schweiz er Zürich med ca. 380.000 indbyggere, men det er Bern, der er hovedstaden med blot 130.000 indbyggere. På en rejse til Schweiz kan du glæde dig over de mange uberørte landskaber, hvor der vokser vilde blomster på grønne enge, der slynger sig mellem bjergsiderne. Det er også virkelig idyllisk at opleve de mange traditionelle bjælkehytter, der udgør mange af mindre landsbyer. En af de hyggelige landsbyer er eksempelvis Savognin, der ligger naturskønt i dalen Surses i 1.200 meters højde. Området er kendt for Alp Flix – højlandsheden med over 2.000 dyre- og plantearter – og for et mildt klima med mange solskinsdage.

Schweiz er banernes land. Her er tandhjulsbaner, som Rigi-Kulmbanen, der var den første i 1871, og Pilatusbanen, der har en stigning på 48 %. Men det normale jernbanenet er også noget særligt, og det er ikke kun, fordi mere end 95 % af togene ankommer med mindre end 5 minutters forsinkelse, men mest på grund af de mange smukke panoramaruter. Den mest kendte er Glacier Express, Gletsjer-ekspressen, der på 7,5 timer bringer gæsterne fra Zermatt til St. Moritz eller Davos. Det bliver til 291 broer og 91 tunneler undervejs, og den utrolige natur har sikret dele af ruten en plads på UNESCOs verdensarvsliste. Selv kalder banen sig ”verdens langsomste hurtigtog”, og turen finder sted i panoramavogne, så man virkelig kan nyde bjergtoppe, kurbyer og dybe slugte.

Neutralitetens land og storslået legeplads for skiløbere

Om vinteren er Schweiz et eldorado for skiløbere, og selv om prisniveauet i Schweiz absolut ikke er billigt, er det attraktivt og opnåeligt at holde skiferie på de velpræparerede pister, hvor der sjældent er liftkøer.

Alpelandet Schweiz er et af verdens rigeste lande, arbejdsløshed er nærmest et fremmedord, og selv i svære tider har landet en stabil udvikling. Bankhemmeligheden er et af kodeordene til den schweiziske økonomi, men også den politiske stabilitet og en stærk valuta er medvirkende til, at Schweiz i dag står så stærkt. Landet er i øvrigt inddelt i 26 kantoner, en tradition tilbage fra stiftelsen af det nuværende Schweiz i 1848.

Det schweiziske direkte demokrati er kendt for sine folkeafstemninger. Med 100.000 underskrifter kan man få et spørgsmål til folkeafstemning, men der kan gå år, inden den finder sted. Man har bl.a. stemt om nationalt rygeforbud, højere vejskatter og 6 ugers ferie, og det er ikke ualmindeligt med ti afstemninger hvert år. Traditionen med afstemninger går helt tilbage til 1891, og typisk er der en valgdeltagelse på omkring 40 %.

Med sin placering midt i Europa er der naturligt nok påvirkning udefra. Der er fire officielle sprog, tysk, fransk, italiensk og retoromansk. Tysk er det største og tales af mere end 60 % af indbyggerne. Schweiz har også taget tilløb til at blive medlem af EU, men det forhindrede en folkeafstemning, og landet er fortsat et neutralt land i forhold til politik og forsvar. Netop neutraliteten har været afgørende for, at globale organisationer som Røde Kors i dag har hovedkvarter i Schweiz.

Smagen af Schweiz

Uden mad og drikke … Når du rejser til Schweiz, vil du opleve at schweizerne som sådan ikke har et nationalt køkken. Både det franske, tyske og norditalienske køkken har leveret inspiration til middagsbordet, og der er store regionale forskelle, men enkelte retter findes på menuen over hele landet, f.eks. ostefondue, mad på raclette og rösti, en kartoffelret, der også nydes om morgenen.

Til maden kan man drikke et glas vin. Schweizerne producerer glimrende rød- og hvidvine, men omkostningsniveauet er så højt, at der ikke eksporteres noget videre af de 135 mio. flasker, der produceres hvert år. Og så kan man slutte af med et stykke schweizisk chokolade fra Milka, Lindt eller Toblerone, hvis trekantede form illustrerer Matterhorn, der i øvrigt også er afbilledet på emballagen. Mums!

Find din næste rejse til Schweiz nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Schweiz

  Toldregler og pas

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Der bruges schweizerfranc, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er ingen tidsforskel ifht. Danmark

  Drikkepenge

  Selvom drikkepenge generelt ikke er forventet, og de fleste restauranter, taxier og lignende i forvejen inkluderer servicegebyr i deres regninger, vil et lille beløb alligevel ofte være velset.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

  Elektricitet

  Strømstyrken er som i Danmark, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Det er dog en god idé at medbringe en rejseadapter, da størrelsen på stikkene kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

  Drikkevand

  Vandet kan drikkes fra vandhanen.

  Diverse

  Der ligger en dejlig badesø i Savognin kun 5 minutters gang fra hotellet, så vi anbefaler at medbringe badetøj/håndklæde.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • HovedstadBern ca. 130.000 indbyggere.
  • Befolkning: 8,2 mio.
  • Religion: Romersk-katolsk og protestanter.
  • Sprog: Tysk 70 %, fransk 19 % og italiensk 8 %.
  • Areal41.285 km².
  • Højeste punktDafourspitze 4.634 m.
  • Klima: Schweiz er gennemskåret af floder, dale og de høje alper. De høje bjerge bevirker, at vejret i Schweiz er ustabilt. Nord for Alperne er klimaet som i Nordeuropa, mens det syd for bjergene minder meget om det klima, man finder i middelhavslandene.