Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Schweiz

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Natur – natur – natur! Når du rejser til Schweiz, får du bjerge og vandremuligheder, der siger spar to. I et land med 60 % bjerge er det helt naturligt, at landets gæster benytter sig af mulighederne for at gå på eller måske oven i købet bestige bjerge som Jungfrau og Mönch, begge over 4.000 meter høje. Byferie i Schweiz, er også naturferie. Genève, der kalder sig selv ”verdens mindste storby”, ligger lunt og smukt ved Genèvesøen. FN har hovedkvarter her, og det har givet Genève titlen ”Fredens By”. Luzern ligger også ved en sø, Vierwaldstättersøen, med en fantastisk udsigt over bjergene Rigi og Pilatus.

Banernes land fyldt med hyggelige byer, underskøn natur og mange solskinsdage

Den største by i Schweiz er Zürich med ca. 380.000 indbyggere, men det er Bern, der er hovedstaden med blot 130.000 indbyggere. På en rejse til Schweiz kan du glæde dig over de mange uberørte landskaber, hvor der vokser vilde blomster på grønne enge, der slynger sig mellem bjergsiderne. Det er også virkelig idyllisk at opleve de mange traditionelle bjælkehytter, der udgør mange af mindre landsbyer. En af de hyggelige landsbyer er eksempelvis Savognin, der ligger naturskønt i dalen Surses i 1.200 meters højde. Området er kendt for Alp Flix – højlandsheden med over 2.000 dyre- og plantearter – og for et mildt klima med mange solskinsdage.

Schweiz er banernes land. Her er tandhjulsbaner, som Rigi-Kulmbanen, der var den første i 1871, og Pilatusbanen, der har en stigning på 48 %. Men det normale jernbanenet er også noget særligt, og det er ikke kun, fordi mere end 95 % af togene ankommer med mindre end 5 minutters forsinkelse, men mest på grund af de mange smukke panoramaruter. Den mest kendte er Glacier Express, Gletsjer-ekspressen, der på 7,5 timer bringer gæsterne fra Zermatt til St. Moritz eller Davos. Det bliver til 291 broer og 91 tunneler undervejs, og den utrolige natur har sikret dele af ruten en plads på UNESCOs verdensarvsliste. Selv kalder banen sig ”verdens langsomste hurtigtog”, og turen finder sted i panoramavogne, så man virkelig kan nyde bjergtoppe, kurbyer og dybe slugte.

Neutralitetens land og storslået legeplads for skiløbere

Om vinteren er Schweiz et eldorado for skiløbere, og selv om prisniveauet i Schweiz absolut ikke er billigt, er det attraktivt og opnåeligt at holde skiferie på de velpræparerede pister, hvor der sjældent er liftkøer.

Alpelandet Schweiz er et af verdens rigeste lande, arbejdsløshed er nærmest et fremmedord, og selv i svære tider har landet en stabil udvikling. Bankhemmeligheden er et af kodeordene til den schweiziske økonomi, men også den politiske stabilitet og en stærk valuta er medvirkende til, at Schweiz i dag står så stærkt. Landet er i øvrigt inddelt i 26 kantoner, en tradition tilbage fra stiftelsen af det nuværende Schweiz i 1848.

Det schweiziske direkte demokrati er kendt for sine folkeafstemninger. Med 100.000 underskrifter kan man få et spørgsmål til folkeafstemning, men der kan gå år, inden den finder sted. Man har bl.a. stemt om nationalt rygeforbud, højere vejskatter og 6 ugers ferie, og det er ikke ualmindeligt med ti afstemninger hvert år. Traditionen med afstemninger går helt tilbage til 1891, og typisk er der en valgdeltagelse på omkring 40 %.

Med sin placering midt i Europa er der naturligt nok påvirkning udefra. Der er fire officielle sprog, tysk, fransk, italiensk og retoromansk. Tysk er det største og tales af mere end 60 % af indbyggerne. Schweiz har også taget tilløb til at blive medlem af EU, men det forhindrede en folkeafstemning, og landet er fortsat et neutralt land i forhold til politik og forsvar. Netop neutraliteten har været afgørende for, at globale organisationer som Røde Kors i dag har hovedkvarter i Schweiz.

Smagen af Schweiz

Uden mad og drikke … Når du rejser til Schweiz, vil du opleve at schweizerne som sådan ikke har et nationalt køkken. Både det franske, tyske og norditalienske køkken har leveret inspiration til middagsbordet, og der er store regionale forskelle, men enkelte retter findes på menuen over hele landet, f.eks. ostefondue, mad på raclette og rösti, en kartoffelret, der også nydes om morgenen.

Til maden kan man drikke et glas vin. Schweizerne producerer glimrende rød- og hvidvine, men omkostningsniveauet er så højt, at der ikke eksporteres noget videre af de 135 mio. flasker, der produceres hvert år. Og så kan man slutte af med et stykke schweizisk chokolade fra Milka, Lindt eller Toblerone, hvis trekantede form illustrerer Matterhorn, der i øvrigt også er afbilledet på emballagen. Mums!

Find din næste rejse til Schweiz nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Schweiz

  Pas og visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Der bruges schweizerfranc (CHF), som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Det er desuden en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Schweiz har samme tid som Danmark.

  Transport

  Oftest vil transporten på rundrejsen i Schweiz forgå i en italiensk bus, og standarden vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Schweiz. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (ca. 1 CHF pr. nat). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Schweiz, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Schweiz. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen.

  Elektricitet

  Strømstyrken er som i Danmark 230 volt, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Det er dog en god idé at medbringe en rejseadapter, da størrelsen på stikkene kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det schweiziske køkken er sammensat og varieret, og der kan spores indflydelse fra f.eks. det franske, det tysk/østrigske og det italienske køkken. Schweizisk hverdagsmad er typisk fyldige supper, ofte jævnet med ost eller gryn. Ostefondue med brødterninger og raclette med oste – gerne fra kantonen Valais – er ligeledes værdsatte klassikere.

  Det er sikkert at drikke postevand fra hanen i Schweiz.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Idéer til indkøb

  Det er svært at sige shopping i Schweiz uden at nævne chokolade og ost. Schweiz er et forholdsvist dyrt land at shoppe i, men landet er også kendt for at vægte kvalitet højt. Sengetøj og andre tekstiler, schweizerknive og håndlavet keramik er gode køb

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Bern med 132.000 indbyggere (metropolområde: 660.000 indbyggere).
  • Befolkning: 8,2 mio.
  • Religion: Romersk-katolsk og protestanter.
  • Sprog: Tysk 70 %, fransk 19 % og italiensk 8 %.
  • Areal: 41.277 km².
  • Klima: Schweiz er gennemskåret af floder, dale og de høje alper. De høje bjerge bevirker, at vejret i Schweiz er ustabilt. Nord for Alperne er klimaet som i Nordeuropa, mens det syd for bjergene minder meget om det klima, man finder i middelhavslandene.

Trustpilot