Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Oplev Schweiz på en rundrejsse med dansk rejseleder

Vi har base på et hyggeligt familiedrevet hotel i bjergene

Vi har base på et hyggeligt familiedrevet hotel i bjergene

Alpelandet Schweiz

8 dage fra 9.495 kr.

En rundrejse i Schweiz er ensbetydende med naturoplevelser i særklasse, og kulissen er  storslåede bjerge og  små idylliske byer, der er lige så charmerende og  velholdte som på postkortene. Denne rundrejse i Schweiz går til kantonen Graubünden, der kan prale af vandrestier i tusindvis, mere end 600 søer og af at være en af de mest lune og solrige områder i Schweiz.

Den maleriske og typiske bjerglandsby Savognin i 1.200 m højde er vores base, og herfra går udflugterne til kendte og mondæne feriebyer, landets gamle hovedstad Chur og fyrstedømmet Liechtenstein. Vi vandrer også ned i Viamala-slugten, som H.C. Andersen gjorde i sin tid, tager med kabelbane op i højderne og besøger den lille indtagende bjergby, Monsteiner, der har sit eget helt specielle mikrobryggeri. Naturligvis har vi sørget for en rundvisning, og du kan smage på øllet, der er brygget på schweizisk kildevand.

En af rejsens helt store naturoplevelser er togturen med Bernina Express fra fra Tiefencastel til Tirano i Italien, og det skyldes ikke mindst den eventyrlige panoramaudsigt, man får om bord på toget.

Glæd dig fordi

 • den hyggelige base er et familiedrevet hotel med flot udsigt til bjergene
 • du besøger et af Europas højest beliggende mikrobryggeri, Monsteiner Bier
 • du får en førsteklasses oplevelse om bord på Bernina Expressen
 • fyrstedømmet Liechtenstein med hovedstaden Vaduz er på programmet
 • du oplever nogle af Alpernes smukkeste områder og fashionable St. Moritz
 • du får gratis transport med kabelbane og lokale busser med et Ela Card
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 9.495 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Aarhus, København

Danmarks bedste rundrejse til Schweiz fordi

Det er en helt unik rejse, som du kun får hos Risskov Rejser

Du har mulighed for at flyve fra både Aalborg, Aarhus og København – nemt og bekvemt

Vi bor på det skønne hotel Danilo, som vi har brugt gennem en lang årrække – en lille perle, som altid glæder sig til at tage varmt imod Risskov Rejsers gæster

Danmarks bedste rundrejse til Schweiz fordi

Se hotellet vi bor på i videoen

Mød din rejseleder til Schweiz

Karin Hansen - Rejseleder - Risskov Rejser
Karin har boet 7 år i Schweiz

Karin Hansen har været rejseleder i Schweiz siden 2010. Som ung boede hun i Schweiz i 7 år, og Schweiz er derfor som Karins andet hjemland. Karin siger om Schweiz: “Det er et fantastisk land med en smuk og betagende natur, imponerende bjerge, hvor små bække risler ned, og hvor floder og søer pryder landskabet. Der er fantastisk flora, vandfald, søde og rare mennesker og rigtig mange traditioner.”
Karin besøger Schweiz ofte – hver vinter på skiferie sammen med bekendte og om sommeren på vandreture og ekskursioner med venner.


Læs mere om Karin Hansen

Oplev Schweiz med Inge

Inge Merete Haumann er uddannet lærer og har både undervist i folkeskolen samt på en sprogskole. I 1996 tog hun uddannelsen som turistfører og siden da har hun bl.a. guidet tyske turister rundt i København, men har primært brugt sin tid i Europa på at vise og fortælle om især Schweiz til rejselystne danskere.

Inges begrundelse for at arbejde som rejseleder er, at hun synes det er meget berigende at rejse ud i den store verden sammen med folk, som hun kan fortælle en masse om hverdagslivet, naturen, kulturen og de historiske forhold, der gør sig gældende i det land, hun rejser i.


Læs mere om Inge Merete Haumann

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Milano og videre til Savognin i Schweiz

  Vi flyver til Milano, krydser grænsen til Schweiz og når til landsbyen Savognin, hvor vi skal bo på et familieejet hotel fra 1890. Der bliver serveret en 3-retters middag på hotellet alle aftener.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du under hele opholdet

  Hotel Danilo

  De to hoteller ligger i hjertet af kurbyen Savognin og er blevet drevet af familien Pianta gennem fem generationer. Værelserne er flot indrettet...

 • Dag 2 Byvandring med lokalt islæt i Savognin og kabelbane-tur

  Landsbyen Savognin ligger naturskønt i dalen Surses i 1.200 meters højde. Området er kendt for Alp Flix – højlandsheden med over 2.000 dyre- og plantearter og for et mildt klima med mange solskinsdage. Vi skal opleve Savognin til fods på en bytur og bl.a. møde byens tidligere borgmester og høre om dagliglivet i Schweiz, hvor befolkningen siges at være verdens lykkeligste. Senere tager vi i højderne med kabelbanen og nyder de smukke Alper. Eftermiddagen er til fri disposition.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Besøg i landets ældste by Chur, mondæne Davos og mikrobryggeriet Monsteiner

  Denne morgen kører vi til Chur, som er den gamle hovedstad, den ældste by i Schweiz og hovedby i kantonen Graubünden. I Chur vil der være lejlighed til at spise frokost og se på den gamle bydel med den 800 år gamle katedral.

  Turen fortsætter til Davos. Skisportsstedet med de eksklusive kurhoteller og mondæne forretninger ligger smukt i 1.560 meters højde. Vi ser på byen og fortsætter op i bjergene til et af Europas højest beliggende bryggerier, Monsteiner Bier, i bjerglandsbyen Monstein – en usædvanlig idyllisk bjerglandsby, som er en velbevaret hemmelighed for de fleste. Vi hører bryggeriets historie, får en rundvisning og smager på øllet, der er brygget på schweizisk kildevand.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Udflugt til fyrstedømmet Liechtenstein og hovedstaden Vaduz

  Vi skal opleve ét af Europas mindste lande, Liechtenstein – fyrstedømmet mellem Schweiz og Østrig. Miniputlandet er verdens sjette mindste (lidt større end Læsø) og ligger skønt i et bjergrigt alpeområde omgivet af floder og dale tæt ved den østrigske grænse. Vi skal på byrundtur i hovedstaden Vaduz, hvor slottet, som er residens for prinsen af Liechtenstein, troner på en klippe højt over byen. Byen er finansielt centrum og kendt for sine mange kunstmuseer. Efter byrundturen er der tid til f.eks. shopping.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Den maleriske slugt, Viamala, og stenkirken i Zillis

  I dag skal vi ned i den maleriske slugt, Viamala, som H.C. Andersen også oplevede på én af sine rejser til det Schweiz, han var så betaget af. Her kan man rigtig se, hvordan Rhinen i årtusinder har banet sig vej gennem klipperne. Vi går ned ad de ca. 300 trappetrin og oplever vandets kraft. Man kan selvfølgelig også nøjes med synet af slugten fra oven, hvis ikke man har mod på turen ned ad trinnene.

  Vi besøger også Martinskirche i Zillis med et af de ældst bevarede malede trælofter i Europa fra omkring år 1100. De imponerende 153 loftspaneler viser Jesu liv og mytiske skabninger. Vi slutter dagen med at se Roffla-slugten, der er skabt af en mand, der var så fascineret af Niagara Falls i Canada, at slugten i starten af 1900-tallet blev mejslet ud med håndkraft og sprængt ind i bjerget med ikke færre end 800 eksplosioner.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Med Bernina Express ad UNESCO-fredet strækning og den verdensberømte Landwasser-viadukt

  På en rejse til det bjergrige Schweiz er der mange højdepunkter. Vi skal opleve nogle af de højeste og noget af det smukkeste natur i Graubünden. Vi starter turen i Tiefencastel, hvor vi tager med det berømte tog, Bernina Express, til grænsebyen Tirano i Italien. Denne strækning er på UNESCOs verdensarvliste og er den smukkeste måde at krydse Alperne på. Undervejs kører vi over den 142 m lange og verdensberømte Landwasser-viadukt – en umådeligt flot, seks-buet kalkstensviadukt. Vi kommer også gennem et utroligt smukt og fascinerende område, hvor vi via broer og såkaldte ”Kehrtunnels” bevæger os op ad en stigning på 416 m på vejen ind gennem bjergmasserne.

  På busturen tilbage til Savognin oplever vi en dristigt anlagt jernbane og den imponerende Diavolezza-gletsjer, der glider ned fra bjergmassivet Piz Bernina i 4.040 meters højde.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Oplevelser på egen hånd i området omkring Savognin

  Tag på oplevelse i det imponerende landskab med forrevne bjerge og stejle kløfter, der siden 1960’erne har lokket turister til. Med det udleverede Ela Card er der gratis adgang til kabelbanen og de lokale busser, der altid kører til tiden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Hjemrejse fra Milano

  Vi kører i bus til Milano, hvorfra der er hjemrejse til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernet hotel
 • 7 x morgenmad og 7 x 3-retters aftensmad
 • Ela Card – gratis brug af kabelbanen og lokale busser
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byvandring i Savognin og kabelbane-tur
 • Udflugt til byerne Chur og Davos
 • Rundvisning og ølsmagning på Monsteiner Bier
 • Udflugt til fyrstedømmet Liechtenstein
 • Besøg i stenkirken i Zillis
 • Togrejse med berømte Bernina Express gennem Alperne
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.000
 • Afrejse fra Aalborg og Aarhus kr. 1.200
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 29 juni 2021 8 dage København
  Aarhus
  Aalborg
  9.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Milano Malpensa 29/06-2021   kl. 08:25 29/06-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 06/07-2021   kl. 11:20 06/07-2021   kl. 13:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 29/06-2021   kl. 06:30 29/06-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 29/06-2021   kl. 08:25 29/06-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 06/07-2021   kl. 11:20 06/07-2021   kl. 13:25
   København - Aarhus 06/07-2021   kl. 15:05 06/07-2021   kl. 15:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 29/06-2021   kl. 06:20 29/06-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 29/06-2021   kl. 08:20 29/06-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 06/07-2021   kl. 11:20 06/07-2021   kl. 13:25
   København - Aalborg 06/07-2021   kl. 16:30 06/07-2021   kl. 17:20
   Se flytider
 • 06 juli 2021 8 dage København
  Aarhus
  Aalborg
  9.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Milano Malpensa 06/07-2021   kl. 08:25 06/07-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 13/07-2021   kl. 11:20 13/07-2021   kl. 13:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 06/07-2021   kl. 06:30 06/07-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 06/07-2021   kl. 08:25 06/07-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 13/07-2021   kl. 11:20 13/07-2021   kl. 13:25
   København - Aarhus 13/07-2021   kl. 15:05 13/07-2021   kl. 15:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 06/07-2021   kl. 06:20 06/07-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 06/07-2021   kl. 08:20 06/07-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 13/07-2021   kl. 11:20 13/07-2021   kl. 13:25
   København - Aalborg 13/07-2021   kl. 16:30 13/07-2021   kl. 17:20
   Se flytider
 • 13 juli 2021 8 dage København
  Aarhus
  Aalborg
  9.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Milano Malpensa 13/07-2021   kl. 08:25 13/07-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 20/07-2021   kl. 11:20 20/07-2021   kl. 13:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 13/07-2021   kl. 06:30 13/07-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 13/07-2021   kl. 08:25 13/07-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 20/07-2021   kl. 11:20 20/07-2021   kl. 13:25
   København - Aarhus 20/07-2021   kl. 15:05 20/07-2021   kl. 15:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 13/07-2021   kl. 06:20 13/07-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 13/07-2021   kl. 08:20 13/07-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 20/07-2021   kl. 11:20 20/07-2021   kl. 13:25
   København - Aalborg 20/07-2021   kl. 16:30 20/07-2021   kl. 17:20
   Se flytider
 • 20 juli 2021 8 dage København
  Aarhus
  Aalborg
  9.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Milano Malpensa 20/07-2021   kl. 08:25 20/07-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 27/07-2021   kl. 11:20 27/07-2021   kl. 13:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 20/07-2021   kl. 06:30 20/07-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 20/07-2021   kl. 08:25 20/07-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 27/07-2021   kl. 11:20 27/07-2021   kl. 13:25
   København - Aarhus 27/07-2021   kl. 15:05 27/07-2021   kl. 15:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 20/07-2021   kl. 06:20 20/07-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 20/07-2021   kl. 08:20 20/07-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 27/07-2021   kl. 11:20 27/07-2021   kl. 13:25
   København - Aalborg 27/07-2021   kl. 16:30 27/07-2021   kl. 17:20
   Se flytider
 • 17 august 2021 8 dage København
  Aarhus
  Aalborg
  9.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Milano Malpensa 17/08-2021   kl. 08:25 17/08-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 24/08-2021   kl. 11:20 24/08-2021   kl. 13:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 17/08-2021   kl. 06:30 17/08-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 17/08-2021   kl. 08:25 17/08-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 24/08-2021   kl. 11:20 24/08-2021   kl. 13:25
   København - Aarhus 24/08-2021   kl. 15:05 24/08-2021   kl. 15:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 17/08-2021   kl. 06:20 17/08-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 17/08-2021   kl. 08:20 17/08-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 24/08-2021   kl. 11:20 24/08-2021   kl. 13:25
   København - Aalborg 24/08-2021   kl. 16:30 24/08-2021   kl. 17:20
   Se flytider
 • 24 august 2021 8 dage København
  Aarhus
  Aalborg
  9.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Milano Malpensa 24/08-2021   kl. 08:25 24/08-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 31/08-2021   kl. 11:20 31/08-2021   kl. 13:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 24/08-2021   kl. 06:30 24/08-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 24/08-2021   kl. 08:25 24/08-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 31/08-2021   kl. 11:20 31/08-2021   kl. 13:25
   København - Aarhus 31/08-2021   kl. 15:05 31/08-2021   kl. 15:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 24/08-2021   kl. 06:20 24/08-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 24/08-2021   kl. 08:20 24/08-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 31/08-2021   kl. 11:20 31/08-2021   kl. 13:25
   København - Aalborg 31/08-2021   kl. 16:30 31/08-2021   kl. 17:20
   Se flytider
 • 31 august 2021 8 dage København
  Aarhus
  Aalborg
  9.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Milano Malpensa 31/08-2021   kl. 08:25 31/08-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 07/09-2021   kl. 11:20 07/09-2021   kl. 13:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 31/08-2021   kl. 06:30 31/08-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 31/08-2021   kl. 08:25 31/08-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 07/09-2021   kl. 11:20 07/09-2021   kl. 13:25
   København - Aarhus 07/09-2021   kl. 15:05 07/09-2021   kl. 15:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 31/08-2021   kl. 06:20 31/08-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 31/08-2021   kl. 08:20 31/08-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 07/09-2021   kl. 11:20 07/09-2021   kl. 13:25
   København - Aalborg 07/09-2021   kl. 16:30 07/09-2021   kl. 17:20
   Se flytider
 • 07 september 2021 8 dage København
  Aarhus
  Aalborg
  9.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Milano Malpensa 07/09-2021   kl. 08:25 07/09-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 14/09-2021   kl. 11:20 14/09-2021   kl. 13:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 07/09-2021   kl. 06:30 07/09-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 07/09-2021   kl. 08:25 07/09-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 14/09-2021   kl. 11:20 14/09-2021   kl. 13:25
   København - Aarhus 14/09-2021   kl. 15:05 14/09-2021   kl. 15:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.200 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 07/09-2021   kl. 06:20 07/09-2021   kl. 07:10
   København - Milano Malpensa 07/09-2021   kl. 08:20 07/09-2021   kl. 10:30
   Milano Malpensa - København 14/09-2021   kl. 11:20 14/09-2021   kl. 13:25
   København - Aalborg 14/09-2021   kl. 16:30 14/09-2021   kl. 17:20
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Schweiz

  Pas og visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Der bruges schweizerfranc (CHF), som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Det er desuden en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Schweiz har samme tid som Danmark.

  Transport

  Oftest vil transporten på rundrejsen i Schweiz forgå i en italiensk bus, og standarden vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Schweiz. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (ca. 1 CHF pr. nat). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Schweiz, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Schweiz. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen.

  Elektricitet

  Strømstyrken er som i Danmark 230 volt, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Det er dog en god idé at medbringe en rejseadapter, da størrelsen på stikkene kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det schweiziske køkken er sammensat og varieret, og der kan spores indflydelse fra f.eks. det franske, det tysk/østrigske og det italienske køkken. Schweizisk hverdagsmad er typisk fyldige supper, ofte jævnet med ost eller gryn. Ostefondue med brødterninger og raclette med oste – gerne fra kantonen Valais – er ligeledes værdsatte klassikere.

  Det er sikkert at drikke postevand fra hanen i Schweiz.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Idéer til indkøb

  Det er svært at sige shopping i Schweiz uden at nævne chokolade og ost. Schweiz er et forholdsvist dyrt land at shoppe i, men landet er også kendt for at vægte kvalitet højt. Sengetøj og andre tekstiler, schweizerknive og håndlavet keramik er gode køb

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Bern med 132.000 indbyggere (metropolområde: 660.000 indbyggere).
  • Befolkning: 8,2 mio.
  • Religion: Romersk-katolsk og protestanter.
  • Sprog: Tysk 70 %, fransk 19 % og italiensk 8 %.
  • Areal: 41.277 km².
  • Klima: Schweiz er gennemskåret af floder, dale og de høje alper. De høje bjerge bevirker, at vejret i Schweiz er ustabilt. Nord for Alperne er klimaet som i Nordeuropa, mens det syd for bjergene minder meget om det klima, man finder i middelhavslandene.

Trustpilot