Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Serbien

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når du rejser til Serbien, vil du opleve bjergtagende Balkan-landskaber og møde en over 7.000 år gammel historie. Landet præges af frugtbare sletter i nord og ældgamle bjerge med små landsbyer i syd, hvor livet leves, som det altid har gjort. Anderledes dynamisk står det til i landets hovedstad, Beograd, der med sin placering mellem øst og vest ofte er kommet i klemme mellem rivaliserende magter. Den er blevet angrebet eller ødelagt 20 gange af blandt andre romerne, osmannerne, Østrig-Ungarn, Nazityskland og senest af NATO i 1999 under Kosovokonflikten. Men bortset fra de udbombede ruiner, der står som et minde, er det alt sammen meget langt væk i dag i den energiske og dynamiske by.

Betagende Beograd

På en rejse til Serbien er det oplagt at besøge Beograd, der er en malerisk by med spor fra tidligere herskere alle vegne – fra grandiose habsburgske boulevarder til caféer, der minder om forgangne tiders kommunistiske Jugoslavien. Art noveau-bygninger står side om side med eksperimenterende arkitektur, og der er spor efter de 500 år under osmannerne, bl.a. ved Kalemegdan-fæstningen. Fæstningen er kernen i den gamle by og et åndehul, og i århundreder boede befolkningen indenfor fæstningens mure. Her er en fantastisk udsigt til floderne Sava og Donau, der løber sammen i byen. Skadarlija-kvarteret er charmerende og sammenlignes med Montmartre i Paris. Det er Beograds boheme-kvarter, hvor kendte forfattere, kunstnere og malere engang holdt til. Værd at besøge er også det imponerende Saint Sava-tempel, der er Serbiens største ortodokse kirke med plads til 10.000 kirkegængere.

Ældgamle klostre, rige vintraditioner, smuk natur og æselmælk

Selvom hovedstaden er et yderst charmerende bekendtskab, er der også meget andet at komme efter på rejser til Serbien. I nationalparken Fruska Gora finder man det ortodokse religiøse centrum med 16 klostre smukt fordelt oven på den skovklædt bjergtop, der tilhører Fruska Gora-bjerget. Bjerget strækker sig hen til Donau-floden, hvor den lille barokby Sremski Karlovci ligger idyllisk ved flodbredden. Byen er kendt for sin vin, og det er oplagt at besøge en af de mange vinkældre, hvor man kan smage på den velsmagende vin, der dyrkes i området.

Er man bidt af en gal naturelsker bør man også besøge naturreservatet Zasavica, der er et stort vådområde med en mangfoldig flora og fauna. Det er blandt andet også her i området, man kan smage på en lokal delikatesse, nemlig verdens dyreste ost, der er lavet på æselmælk. Man kan også få sig en fornøjelig tur med damptog i den smukke Mokra Gora-dal i Zlatibor-bjergene, der kører gennem dybe kløfter, dale og hyggelige landsbyer.

Find din næste rejse til Serbien nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Serbien

  Pas og visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere, men passet skal være gyldigt i mindst tre måneder ud over opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  I Serbien bruges dinarer (RSD). Banker har hæveautomater, og kreditkort kan bruges i butikker, hoteller og på restauranter. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre et kort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  I Serbien er der samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Serbien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer lægger man typisk 10 % oven i regningen. Derudover giver man typisk lidt til piccoloen, der bærer bagage, til lokalguiden og til stuepigen. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Opbevar værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Serbien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Serbien benytter 220 volt, og stikkene er de samme som i Danmark.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Serbisk mad er en skøn forening af græske, tyrkiske og ungarske ingredienser og smage. Kød, grøntsager, ris og kartofler udgør en stor del af menuen i Serbien.

  Vi anbefaler, at man køber vand på flaske. Man kan drikke vandet i Serbien, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier, end vi er vant til.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker og andre religiøse bygninger forventes det, at skuldre og knæ er dækkede. Hvis ikke, risikerer man at blive afvist ved indgangen. Ved besøg i moskéer må hverken mænd eller kvinder være iført shorts eller sko. Kvinder skal desuden bære langærmet bluse og hovedtørklæde. Fotografering er ikke altid tilladt i religiøse bygninger – spørg rejselederen eller de lokale til råds.

  Idéer til indkøb

  I Kosovo, dele af Bosnien-Hercegovina og Kroatien vil du blive mødt med skæve blikke og hovedrysten, hvis du giver udtryk for at være på udkig efter jugoslaviske souvenirs, men i Serbien bliver det stolt vist frem og solgt med et smil. Kommunistisk inspirerede metal-emblemer, smykker og andre insignier er klassiske køb fra Serbien. Rakia er en frugt-brandy, som findes i forskellige versioner over hele Balkan, mens dessertvinen Bermet er særlig for Serbien. Potter og andre lervarer er også typiske gode køb i Serbien.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Beograd 1,4 mio.
  • Befolkning: 7,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Ortodokse kristne 85 %, katolikker 5 % og muslimer 3 %.
  • Sprog: Officielt serbisk 88 %, ungarsk 3 %, bosnisk 2 %.
  • Areal: 77.474 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Serbien har kontinentalt klima i nord med varme somre og kolde vintre. I den sydlige del af landet er der kontinentalt middelhavsklima med milde til varme somre og kolde vintre.

Trustpilot