Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rundrejser i Skotland

På en af vores rundrejser til Skotland, vil du, uanset hvor du befinder dig, opleve et stolt folkefærd med lige så stolte traditioner, der fører langt tilbage i tiden. Du er sikret de bedste oplevelser og den mest indgående præsentation af landet, når du tager med på en rundrejse med dansk rejseleder, og din rundrejse i Skotland får en ekstra dimension sammen med en af vores kompetente og passionerede rejseledere, da de kender landet og de lokale forhold indgående.

Vores rundrejser i Skotland er nænsomt sat sammen, så der både vægtes kulturelle oplevelser, men også skønne stunder i den smukke natur, der er så kendetegnende for landet. Naturen i det skotske højland er storslået og et perfekt udgangspunkt for vandreture. Mod nord er der bjerge, moser, skov og søer, mod syd græsklædte bjerge med masser af fårehold og højlandskvæg. I lavlandet er der frugtbar landbrugsjord og i øvrigt bor størstedelen af befolkningen her.

Skotske storbyer byder på hygge og historie
Når du rejser til Skotland venter de kulturelle oplevelser i både små landsbyer og de større byer. På trods af, at hovedstaden Edinburgh ikke er den største by – Glasgow er størst – er Edinburgh Storbritanniens næststørste turistmål efter London. Hvert år besøger 13 millioner turister byen for at nyde den gamle bydel, og man kan i den georgianske New Town se James Craigs karakteristiske arkitektur fra 1800-tallet. Edinburgh Castle troner over byen som et monument på byens historie. Det har været skueplads for drabelige slag, de kongelige har boet der, og militæret er fortsat stationeret på Edinburgh Castle, der i dag er et nationalt symbol og byens attraktion nr. 1.

Send smagsløgene på rundrejse på en rejse til Skotland
På en rundrejse i Skotland er det også værd at bruge tiden på at lytte eller smage sig frem – og gerne kombineret på en af de mange pubs med levende musik, hvor du kan nyde lokale retter, alt imens musikken og sækkepiben spiller. Det er især værd at prøve nationalretten, haggis, hvis hovedingredienser er hakket fårelunge, -lever og -hjerte, der fyldes i en fåremave, som koges. Haggis serveres med kålrabimos og smager faktisk bedre, end det lyder til. Og skal man skylle efter med noget, er det oplagt at gøre det med nogle af de berømte, gyldne whiskydråber, der er blevet destilleret i landet gennem de sidste 600 år. Der findes cirka 125 destillerier, og på en rundrejse til Skotland er det et must at besøge et af disse, hvor man introduceres til whiskyens historie og samtidig smager på den ædle drik.

Hvilken rundrejse i Skotland skal jeg vælge?
Er du til den gode allround-rejse, bør du vælge rundrejsen Skotland – grønne øer og dramatisk højland, hvor der venter nogle storslåede naturoplevelser på flere øer samt storbyoplevelser i Glasgow og Edinburgh. Her ser du en stor del af Skotland på 8 dage.
Vil du gerne opleve det eventyrlige og royale Skotland er rundrejsen til det Royale Skotland lige noget for dig. Her er der besøg på en perlerække af slotte, whiskydestilleri og sightseeing i stemningsfulde, historiske byer.

Du kan også komme på en den ultimative rundrejse til Skotland, som kombinerer vores to andre skotske rundrejser. Her får du det bedste, som Skotland har at tilbyde. Læs mere om Den store Skotlandsrejse her.

Find din næste rundrejse nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Skotland

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke imod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Skotland er en time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er drikkepenge ofte inkluderet som en serviceskat, men det er kutyme at runde beløbet op. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschaufføren. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Skotland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240 volt, og trebensstik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det skotske køkken er rigt på kød og fisk. Ofte serveres der enkle retter uden sauce. Rype, vildt, Aberdeen Angus-oksekød, laks, ørred og mange lækre oste er lokale specialiteter i Skotland. Man kan stadig stifte bekendtskab med traditionelle skotske retter som grød og havrekiks og naturligvis nationalretten haggis, som er milevidt berømt – men måske mest berygtet. For de fleste udenforstående lyder indmad og lungevæv kogt i fåremave måske ikke utvetydigt indbydende, men prøv at give den famøse ret et forsøg. Whisky er for skotterne, hvad champagne er for franskmændene. Alle maltwhiskytyper produceres ved stort set samme proces.

  Det er sikkert at drikke postevand fra hanen i hele Skotland.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Temperaturen kan svinge en del, så det anbefales at medbringe en let jakke og regnjakke.  Det anbefales desuden at medbringe fornuftigt fodtøj.

  Idéer til indkøb og museer

  I Skotland findes i de fleste byer en lang række specialforretninger, som handler med antikviteter, klassisk tøj af shetlandsbomuld, skotske delikatesser og whisky. I specialforretninger sælges også skjorter, halstørklæder og trøjer med det klassiske skotskternede mønster tartan.

  Nogle museer giver rabat til studerende og personer over 65 år, medbring derfor gerne billeddokumentation. Aldersgrænsen kan variere.

 • Fakta

  • Statsform: Skotland er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: Edinburgh med ca. 500.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,4 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.).
  • Religion: Protestanter 53 %, romerskkatolikker 10 %, muslimer 2,6 %.
  • Sprog: Officielt engelsk, ellers tales der walisisk og gælisk.
  • Areal: 80.077 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Der er mildt tempereret kystklima, som varierer regionalt. Uanset hvilken årstid man gæster Skotland, kan vejret ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god idé at medbringe tøj til skiftende vejrforhold med lune dage og kølige aftener samt muligheden for regn.

Trustpilot