Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Den ultimative Skotland-rejse

Den ultimative Skotland-rejse

Den store Skotland-rejse

15 dage fra 18.995 kr.

Kom med på den ultimative Skotland-rejse, hvor vi har inkluderet alle de højdepunkter, som det fascinerende land tilbyder. Rejsen er en tour de force i historiske Skotland, hvis fortid er lige så dramatisk som højlandets landskaber, og du kan glæde dig til en rundrejse med alle de klassiske skotske oplevelser – og samtidig er det en rejse, hvor du ser mindre kendte sider af Skotland.

I det skotske højland får du spektakulære naturoplevelser, når turen går gennem dybe dale og forbi brusende floder og smukke søer. Især øgruppen De Indre Hebrider byder på helt vidunderlig natur og historiske slotte, som de kun findes i Skotland. På øen Arran, som i vikingetiden var norsk, mødes du af både majestætiske granit- og basaltklipper og bakkede, frodige landskaber, og på Iona får du fortællingen om den lille øs store religiøse betydning. Glæd dig også til at komme på smuk køretur langs Skotlands største sø, Loch Lomond, og mytiske Loch Ness.

Den skotske hovedstad, Edinburgh, ligger spredt ud over en række udslukte vulkaner og forrevne klipper. Dette udgør en spændende kontrast til byens flotte bygninger og giver byen en helt speciel storhed. På toppen af Castle Hill ligger Edinburgh Castle, byens ældste bygning, og nedenfor ligger The Royal Mile.

De mange slotte står for de eventyrlige oplevelser, og vi har inkluderet besøg på en perlerække af dem, som alle tager os med gennem vidt forskellige verdener. Vi kommer på sporet af historien på Scone Palace, hvor skotterne i en periode på 1.000 år kronede deres konger, og når turen går til Culloden Battlefield, hvor englænderne nedkæmpede de oprørske skotske klaner. Inveraray Castle emmer af historie, og ejeren er den 13. i rækken med aner tilbage til 1400-tallet, og slottet er i øvrigt et af dem, der blev brugt som location i tv-serien “Downton Abbey”.

Det moderne Skotland oplever vi i byen Aberdeen, og et besøg på et whiskydestilleri er naturligvis også flettet ind i programmet. I Edinburgh besøger vi St. Margaret’s Chapel fra 1076, og i Inverness er der tid til på egen hånd at opleve shoppemekkaet i Skotlands største region.

Glæd dig fordi

 • rejsen indeholder alt det, Skotland er kendt for
 • du får det bedste af Skotland – fra højland til isolerede øer på vestkysten
 • du oplever en perlerække af slotte, der fortæller hver sin historie
 • turen byder på byvandring i Edinburgh, hvor du ser Edinburgh Castle
 • du kommer til historiske Culloden Battlefield
 • du oplever byen St. Andrews med det prestigefyldte universitet
 • Øen Mull og ikke mindst øen lona er en særlige oplevelse
 • der er tur med det legendariske damptog fra Aviemore til Broomhill
 • du kommer på flot køretur langs Loch Lomond og mytiske Loch Ness
 • der er besøg på et whiskydestilleri i højlandet inkl. smagsprøver
 • rejsen er inkl. halvpension og stort udflugtsprogram med alle entréer
Antal dage
15 dages rundrejse
Pris
Fra 18.995 kr.
Afrejse fra
Billund og København

Danmarks bedste rundrejse til Skotland fordi

Vi har stor erfaring med rundrejser i Skotland og har sammensat en tur af højeste kvalitet, hvor du besøger landets store seværdigheder

Rejsen er inklusiv halvpension og et rigt udflugtsprogram

Du har mulighed for at flyve fra både Billund og København – nemt og bekvemt

Danmarks bedste rundrejse til Skotland fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om Skotland-rejsen i videoen her

Mød din rejseleder

Tag med Brian til Skotland

Brian sørger for, at du møder de pragtfulde mennesker, ser den dejlige natur og ikke mindst oplever den fantastiske historie og kultur, der findes i Skotland.


Læs mere om Brian Hansen

Rejs med Ida til Skotland

Ida har mange års erfaring som rejseleder på De Britiske Øer, og særligt Skotland fascinerer hende: “Jeg har gået flere af de lange vandreruter og været rejseleder i Skotland siden 2013. Og hver gang, jeg kommer til landet, oplever jeg en urgammel glæde boble indeni.”


Læs mere om Ida Sloth Bonnevie

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst i Edinburgh og videre til Dundee

  Vi lander i lufthavnen ved Edinburgh, og når gæsterne fra Billund er ankommet, kører vi samlet til Dundee og tjekker ind på vores hotel, hvor vi spiser middag.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du på dag 1 & 2

  Best Western Queens Hotel

  Du finder Best Western Queens Hotel i hjertet af Dundee. Hotellet tilbyder rummelige værelser med TV og gratis WiFi. I bygningen finder du også e...

 • Dag 2 Dunfermline Abbey og Palace og St. Andrews med ruinerne af Skotlands største katedral

  Dagen starter med et besøg på Dunfermline Palace. Dunfermline var i flere århundreder den skotske hovedstad, hvorfor der opstod et stort middelalderligt kompleks af klosterbygninger og et kongeligt slot. Vi oplever både klosterruinen og slottet med bl.a. udsmykningen for den danske prinsesse Anne, der var datter af Frederik 2.

  Turen går videre til St. Andrews syd for Dundee. Byen er især kendt for et af Storbritanniens ældste og mest prestigefyldte universiteter. Som regel er det Oxford og Cambridge, der forbindes med den status, men det gælder altså også St. Andrews, og at kunne skrive St. Andrews på sit CV er adgangsbillet til en lovende akademisk karriere. Vi oplever den specielle stemning i den lille universitetsby og spiser frokost i en af de mange restauranter og caféer – måske samme sted, hvor prins William mødte hertuginden af Cambridge, bedre kendt som Kate Middleton!

  Den store attraktion i byen er dog er ruinerne af St. Andrews Castle og St. Andrews Cathedral. Fra 800-tallet lå her en vigtig kirke, som senere blev til en katedral og endnu senere til et ruinkompleks. Der er tale om ruinerne af den største katedral bygget i Skotland – et 119 m langt bygningsværk, som det tog omkring 150 år at bygge. Selv om der i dag kun er tale om en ruin, er det en fantastisk oplevelse at være omgivet af ruinerne her helt ude på kanten af klipperne med udsigt over Nordsøen. St. Andrews Castle ligger også med udsigt over det brusende hav. I dag står ruinerne som et vidnesbyrd om en turbulent periode i historien, hvor skotter og englændere med skiftende succes kæmpede om slottet. Vi går på opdagelse i de historiske ruiner og kommer bl.a. ned til de skumle og dystre fangekældre fra 1600-tallet. Byen St. Andrews er også kendt for sine mange golfbaner, og når vi forlader byen, kommer vi forbi den berømte golfbane, hvor verdenseliten spiller Masters.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Scone Palace og Braemer Castle

  Vi kører til Scone Palace, der er leveringsdygtig i en lang og interessant historiefortælling, da Scone Palace er stedet, hvor skotterne i over 1.000 år kronede deres konger. Det begyndte med et kloster, der blev ombygget til en borg, og i dag er det et fornemt slot. Den nuværende udformning af slottet er fra 1800-tallet og rummer en fin samling af møbler og kunst. Vi går en tur i den imponerende park, der har været vidne til de historiske begivenheder. I parken er der bl.a. en stor samling af 250 år gamle Douglasgraner, som tiltrækker turister fra hele verden. Den berømte samling skyldes, at den daværende slotsgartners botanikintereserede søn var på ekspedition i Nordamerika og sendte både frø og planter hjem fra Vestkysten.

  Efter slotsbesøget tager naturen over. Vi kører nordpå og til højlandet, og ruten går gennem den fascinerende Glen Shee – en snæver dal med stejle sider og dramatiske klippeformationer. Her på kanten af Storbritanniens største nationalpark Cairngorms er der gode chancer for at spotte vildt og rovfugle.

  Om eftermiddagen besøger vi Braemar Castle, der er omgivet af det mest storslåede natursceneri og med udsigt til Cairngorm Mountains, og selv om slottet ikke har kongelige ejere, er det et interessant alternativ. Slottet blev omtalt allerede i middelalderen, og hvad der oprindeligt var en jagthytte blev senere til en fæstning, og efter at have været militærkaserne dannede slottet ramme for et fredeligt familieliv. Siden 2006 har slottet lejet ud til en lokal fond, de står for turistoplevelsen. Efter et kort besøg i den nærliggende kirke i landsbyen Ballater, som Dronning Elizabeth ofte besøger, kører vi gennem den smukke Dee-dal til Aberdeen, som er vores base de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du på dag 3 & 4

  Park Inn by Radisson Aberdeen Hotel

  Hotellet har en central placering i Aberdeen, så du let kan nyde byens attraktioner, restauranter og butikker. Værelserne er komfortable og velin...

  • Bemærk

   Bemærk, at vi på afgangen d. 3/6 bor på Holiday Inn Express Aberdeen!

 • Dag 4 Besøg på Crathes Castle og sightseeing i Aberdeen

  Om formiddagen oplever vi det fascinerende Crathes Castle, som i næsten 500 år har tilhørt adelsfamilien Burnetts of Leys. Det lille, men yderst besynderlige slot med finurlige trapper og hemmelighedsfulde gange er et typisk eksempel på et mindre slot i det skotske højland. Slottet er berømt for sine malede lofter fra slutningen af det 16. årh. og begyndelsen af det 17. årh. og kan bl.a. ses på loftsbjælkerne i The Stair Chamber og i Room of the Nine Nobles, hvor motiverne er fortidens helte. I modsætning til andre slotte fornemmer man tydeligt, at Crathes Castle har dannet ramme for en families hverdag. Slotshaven er omkranset af en mur og rummer otte mindre sektioner, hvoraf flere er adskilt af formfuldendte takshække plantet i 1702.

  Eftermiddagen tilbringer vi i Aberdeen, som kaldes den grå by, da næsten alle bygninger er opført med den lokale grå granitsten. Aberdeen har altid været en vigtig handels- og fiskeriby på den skotske østkyst, men de senere årtier er det olieaktiviteterne, der har sat et massivt præg på byen og havnen, og Aberdeen er nu den vigtigste olieby i Storbritannien. Men byen rummer også hyggelige gamle kvarterer tæt ved havnen, en række museer, et par dejlige parker og et dynamisk forretningsliv med mulighed for shopping. På en byrundtur får du et indtryk af Old Aberdeen med bl.a. King’s College Chapel og St. Machar’s Cathedral.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Stemningsfulde Pitmedden og whiskydestilleriet Glen Garioch

  Vi forlader Aberdeen og kører nordpå til den lille hyggelige landsby, Pitmedden, hvor livet leves i et lidt andet tempo end i storbyen. Her er mange små butikker, hvor indehaveren selv står bag disken, og hyggelige tea rooms, hvor de lokale mødes og diskuterer dagens nyheder. Vi ser det meget specielle haveanlæg Pitmedden Garden, hvoraf en del er en blomstrende udgave af Sir Alexanders Setons våbenskjold omkranset af sirligt klippede hække.

  Ingen rejse til Skotland uden besøg på et whiskydestilleri, og vi har valgt et af de ældste nemlig destilleriet Glen Garioch, som er et lille, men hyggeligt sted langt fra alfarvej! Her har man ikke noget stort besøgscenter, men ejeren viser selv rundt og forklarer, hvorfor deres whisky er noget ganske særligt. Men så må vi jo smage, om han har ret! Efter at vi er blevet lidt klogere på skotsk whisky og smagt de gyldne dråber, kører vi gennem Skotlands berømte whisky-område med en lang række destillerier. Vi gør holdt i et par mindre landsbyer undervejs f.eks. Dufttown og Grantown-on-Spey, inden vi når til hotellet i Avimore-området, hvor vi skal bo de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du på dag 5 & 6

  Strathspey Hotel at Macdonald Aviemore Resort

  Dette 4-stjernede hotel ligger lige ved Cairngorm National Park og er en del af Macdonald Aviemore Resort. Du bor altså tæt på natur og luksuri...

 • Dag 6 Historiske Culloden Battlefield og besøg på Cawdor Castle

  Fra hotellet kører vi den korte tur til Cullodden lidt øst for Inverness. Her fandt det sidste slag mellem skotter og englændere sted den 16. april 1746, og i besøgscenteret genskaber et multimedieshow slaget, som mest af alt kan beskrives som en massakre, da de oprørske skotske klaner var dårligt udrustet, manglede militær skoling og var ledet af uerfarne officerer. Over for dem stod en veludrustet engelsk styrke bestående af kamperfarne soldater, veluddannede officerer og en ærgerrig general i spidsen. Desuden havde englænderne marcheret nærmest eksprestempo fra det lille fiskerleje, Nairn, i løbet af natten og var klar til kamp, hvorimod skotterne i al hast måtte beslutte sig for en slagplan. Resultatet blev en total engelsk sejr og efterfølgende undertrykkelse af de skotske klaner helt frem til tiden under Victoria, hvor alt det skotske igen blev acceptabelt. Vi spiser frokost i Nairn med de hyggelige små gader, provinsstemning og med udsigt til fjorden, Moray Firth, som går helt ind til Inverness.

  Om eftermiddagen oplever vi det fascinerende og privatejede Cawdor Castle, som er omtalt for første gang allerede 1454, og som i dag tilhører den 6. jarl af Cawdor. Ejerskabet er dog yderst omstridt, idet enken efter den tidligere jarl har anlagt sag mod sin stedsøn for at få ham ud af slottet – en rigtig speget sag, som egner sig aldeles glimrende til en tv-serie! I souvenirbutikken kan du i øvrigt være heldig at blive betjent af slottets ejer. Men ellers er Cawdor Castle også kendt fra Shakespeare, som brugte slottet til sit drama om Macbeth, og hvert år bliver der opført Shakespeare-forestillinger på slottets plæne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Gennem højlandet til Edinburgh. Byvandring i Edinburgh med Edinburgh Castle og Royal Mile

  Vi forlader Aviemore og kører gennem det skotske højland med de smukke lyngklædte skråninger og de store vidder – og med gode chancer for at opleve dyrelivet. Vi gør holdt i den charmerende by Pitlochry med de hyggelige tea rooms og typiske pubber.

  Edinburgh ligger spredt ud over en række udslukte vulkaner og har en helt speciel storhed over sig. Vi begynder dagen med et besøg på Edinburgh Castle, der er byens største attraktion. Slottet ligger 135 m oppe på Castle Hill, en forreven klippe, hvorfra der er en uovertruffen udsigt over byen. Fæstningens historie strækker sig over næsten tusind år, og den er den ældste bygning i hele byen. Edinburgh Castle har gennem tiden spillet en afgørende rolle i skotsk historie og har fungeret som opbevaringssted for  kronjuvelerne. På turen ser vi St. Margaret’s Chapel fra 1076, der er den ældste del af Edinburgh Castle, og vi vandrer rundt i de historiske omgivelser, som har flere museer, de skotske kronjuveler, kæmpekanonen Mons Meg fra middelalderen og One O’Clock Gun, der affyres hver dag kl. 13.

  Efter slotsbesøget går vi langs Royal Mile til den gamle bydel, som er en labyrint af brostensbelagte gader, smalle gyder og skjulte gårde. Dagens byrundtur bringer os både rundt i Edinburghs nye og gamle bydel. Vi går til Grassmarket, der engang var Edinburghs handelsmarked for heste og kvæg og en offentlig skueplads for henrettelser. Området har gennem tiden været et af de fattigste i Edinburgh, men i 1980’erne steg huspriserne, og siden har den gamle markedsplads været omkranset af pubber og butikker.

  Vi fortsætter gennem den gamle bydel, der inspirerede den skotske forfatter Robert Louis Stevenson til historien om Dr. Jekyll og Mr. Hide.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Adamson Hotel

  En ægte skotsk hoteloplevelse venter. Adamson Hotel ligger i skønne landlige omgivelser med blot 30 km til hjertet af storbyen Edinburgh.

  ...

 • Dag 8 Tid til at udforske Edinburgh

  I dag er der tid til på egen hånd at udforske Edinburgh, inden vi sent om aftenen ankommer til Glasgow – en gammel industriby, der har undergået en stor forvandling i de senere år. Byen var tidligere kendt for sine store skibsværfter og andre store industrivirksomheder, men beliggenheden ved floden Clyde med lav vandstand betød, at moderne skibe ikke kunne benytte havnen, og samtidig gik erhvervsudviklingen i Storbritannien i retning af færre traditionelle industriarbejdspladser. Til gengæld har byen fået et nyt udtryk med mange virksomheder indenfor specielt IT, design og elektronik.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 8 & 9

  Hallmark Hotel Glasgow

  Dette 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den pulserende by Glasgow, hvor du bor i gåafstand til byens centrum med restauranter, butikker og att...

  • Bemærk

   Bemærk, at vi på afgangen d. 9/9 bor på Holiday Inn Express Glasgow Riverside.

 • Dag 9 Naturoplevelser på øen Arran og besøg på slottet Brodick

  Vi tager på en udflugt til øen Arran, som tilbage i vikingetiden var norsk, og man kan stadig se stednavne med rod i det norske sprog. Naturmæssigt giver det god mening at kalde Arran for “Mini-Skotland”, da flere forskellige landskabstyper er repræsenteret.

  På den nordlige del af øen dominerer høje granit- og basaltklipper, og på den sydlige del af øen bliver man mødt af bakkede landskaber og frodigt landsbrugsland. Først kører vi til det lille fisker- og færgeleje, Ardrossan, hvorfra vi sejler over til Arran. Først koncentrerer vi os om den nordlige del af øen, og langs klippekysten er der gode muligheder for at spotte sæler og rovfugle.

  Vi holder en kaffepause undervejs i Lochranza og kommer så til øens største attraktion, Brodick Castle. Allerede i middelalderen spillede slottet en vigtig rolle på grund af Arrans strategiske placering i det smalle stræde mellem øen og fastlandet, og slottet har måtte modstå mange angreb i tidens løb og var bl.a. besat af Oliver Cromwells tropper i 1652. Slottet har været ejet af den adelige Hamilton-slægt fra 1503 – 1895, så det er en interessant historie, der fortælles mellem de tykke mure. Slottet er kendt af en enhver skotte, eftersom slottet siden 1987 har figureret på den skotske 10-pundseddel. Vi nyder de dejlige omgivelser i den muromkransede have med det flotte farvespil og de mange eksotiske planter, inden turen går tilbage til Glasgow.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 10 Naturoplevelser langs Loch Lomond og besøg på Inveraray Castle

  Vi forlader Glasgow og kører langs den berømte Loch Lomond. Søen er ikke mindre end 37 km lang og er da også Skotlands største sø, og du kan glæde dig til en flot køretur. Vi når til den charmerende lille by, Inveraray, der ligger ved Loch Fyne, og som faktisk ikke er en sø, men mere en fjord, idet den har forbindelse til Det Irske Hav. Vi holder frokostpause i Inveraray, så der bliver tid til at nyde byen, hvor der er mange butikker, der frister med skotske produkter. Byen er især kendt for det lille historiske fængsel, der dengang det åbnede i 1820 satte nye standarder indretning af fængsler.

  Efter frokost besøger vi Inveraray Castle med den flotte beliggenhed ved bredden af Loch Fine. Slottet er ejet af hertugen af Argyll, som tilhører Campbell-klanen, og han er den 13. hertug i rækken med aner, der går tilbage til 1400-tallet. Hertugen og hans familie bor på slottet, der blev indviet i 1789, og som blev brugt i den kendte tv-serie “Downton Abbey”. Slottet blev valgt som location til afsnittet “Christmas Special 2012” og hed i serien “Duneagle Castle”. En af scenerne foregik i The State Dining Room, hvor der var dækket op næsten på kongelig manér, og netop den flotte spisestue oplever vi på rundvisningen.

  Noget af det første, der møder én på slottet, er Armoury Hall, hvor utallige og mange forskellige våben er kreativt sat op i flotte mønstre, der er bestemt af rummets arkitektur. Våbensamlingen tæller omkring 1300 stk., heriblandt et sværd, der blev brugt ved det historiske slag ved Culloden i 1746, hvor engelske tropper nedkæmpede skotske oprører. Der skulle også gerne blive tid til en runde i den flotte park, der omgiver Inveraray Castle.

  Efter denne spændende oplevelse kører vi mellem dramatiske bjerge og skovklædte bakker til den lille by Oban. Siden den tidligste oldtid har der været bebyggelse på dette sted, som ligger meget beskyttet mellem klipperne. Gennem middelalderen og de følgende århundreder har vekslende skotske klaner domineret Oban, og senest under 2. verdenskrig havde Royal Navy en vigtig base for krigsskibe her. Under den kolde krig blev den berømte direkte telefonlinje mellem Washington og Moskva ført i land ved Oban, og whisky-entusiaster kender sikkert byen på grund af Oban Destilleri. De næste to nætter bor vi i Oban.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 10 & 11

  Muthu Alexandra Hotel

  På dette hyggelige hotel kan du se frem til en ægte britisk atmosfære. Hotellet er beliggende i flotte omgivelser med udsigt henover Oban bugten...

 • Dag 11 Isle of Mull og Isle of Iona med det kendte kloster

  “Gateway to the Isles” – det tilnavn har Oban fået. Denne dag tager vi med færgen til Isle of Mull vest for Oban, kører tværs over øen og sejler fra Fionnphort med en lille færge til øen, Iona, som i 1400 år har været mål for pilgrimme. I år 563 grundlagde den irske munk Columba et kloster her, som senere blev udvidet gentagne gange og dermed blev et meget vigtigt center for udbredelse af kristendommen på den skotske vestkyst. Derfor taler man om, at det var herfra, at landet blev kristnet. Efter at øen blev hærget og plyndret af vikinger, blev klosteret i middelalderen drevet af augustinermunke. Vi oplever det enestående klosterkompleks og naturen på den forblæste ø, der er en del af øgruppen De Indre Hebrider.

  Irlands verdensberømte “Book of Kells” befinder sig nu i Trinity College i Dublin, men manuskriptet på latin blev nedskrevet her på Iona omkring år 800 ligesom adskillige andre skrifter fra tidlige middelalder. At så mange håndskrifter og bøger er blevet til her på Iona vidner om klosterets store betydning både for Irlands og Skotlands historie og for klosterets vigtige rolle i forbindelse med udbredelsen af kristendommen. Efter at have oplevet barsk natur og smukke landskaber på de to øer vender vi ud på eftermiddagen tilbage til hotellet i Oban.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 12 Flot natur, historiske oplevelser i Fort William-området og sagnomspundne Loch Ness

  Vi forlader Oban og følger Loch Linnhe nordpå til Fort William, hvor englænderne i 1700-tallet byggede et af deres mange og meget stærke militære anlæg for at styre de skotske klaner i højlandet. Det er også her ved Fort William, man kan opleve Caledonian Canal, der via en lang række sluser gør det muligt for mange mindre skibe og ikke mindst lystbåde at sejle hertil fra Inverness.

  Vi kommer til det berømte Glenfinnan Monument, som markerer stedet, hvor Prins Charles Edward Stuart (“Bonnie Prins Charles”) i 1745 kaldte til oprør mod englænderne. Mange klaner i det vestlige højland meldte sig, men oprøret endte kort efter med det forsmædelige nederlag ved Culloden, som vi oplever senere på rejsen. Monumentet ved Glenfinnan består af et højt, smalt tårn med en statue på toppen, der skuer ud over Loch Shiel.

  Vi fortsætter gennem de snævre dale og langs med søer mod Fort Augustus, der ligger i den sydlige ende af Loch Ness. Der vil være mulighed for frokost i Fort Augustus, inden vi fortsætter langs med Loch Ness. Loch Ness er hjemsted for det sagnomspunde Loch Ness-uhyre og er Skotlands kendteste sø. Loch Ness-søen er 37 kilometer lang og er Skotlands dybeste sø med sine 230 meter. Vi kører langs med søen og gør flere ophold undervejs, inden vi kommer til Inverness.

  Fra Inverness kører vi mod Cairngorm National. Vi når til byen Aviemore ved foden af Cairngorm-bjergene, der er Skotlands vintersportsområde, men som først virkelig blev kendt, da jernbanen blev ført til Inverness. Meget praktisk byggede man små hoteller ved et lille trinbræt, så man kunne tage på ski- og jagtture herfra, og inden længe blev trinbrættet til en station. Der blev bygget større hoteller, og snart var en turistby med butikker og pubber en realitet.

  De næste tre nætter overnattes der i Aviemore-området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 12, 13 & 14

  Strathspey Hotel at Macdonald Aviemore Resort

  Dette 4-stjernede hotel ligger lige ved Cairngorm National Park og er en del af Macdonald Aviemore Resort. Du bor altså tæt på natur og luksuri...

 • Dag 13 Besøg på gård med fårehundeopvisning og tid på egen hånd i Inverness

  Denne dag byder på en skæg oplevelse i Kincraig på Leault Farm. Midt i noget af Skotlands smukkeste natur skal vi se en flok fårehunde i aktion. Fårehunde har gennem århundreder – måske årtusinder – været et vigtigt arbejdsredskab, når fårehyrder skulle styre deres flok og sørge for, at fårene ikke kom på afveje eller blev ofre for glubske rovdyr. I dagens demonstration af fårehundenes kunnen får vi at se, hvordan hver enkelt hund reagerer på individuelle fløjt og kommandoer og arbejder sammen som en velsmurt maskine. Husk at tage praktisk fodtøj på og en ekstra varm trøje med.

  Efter besøget på gården i Kincraig kører vi til Inverness, hvor der er tid til at udforske byen på egen hånd og spise frokost på en af de mange restauranter. Herefter kører vi tilbage til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 14 Med damptog fra Aviemore til Broomhill og whiskysmagning

  I dag skal vi med det legendariske Strathspey Railway-damptog gennem det skotske højland fra Aviemore til Broomhill. Toget er efter mange års pensionering bragt tilbage til fordums stolthed og tager os med til en tid, hvor dampfløjterne hylede, togdørene smækkede i, og en velkendt klik-klak-lyd langsomt satte i gang og intensiveredes, som den store dampmaskine fløj hen over jernbaneskinnerne.

  Vi gør frokoststop i en af de små byen og fortsætter videre for at kontrollere, om skotterne har ret, når de påstår, at den bedste whisky produceres af klart flodvand – og den diskussion kan vi tage efter eftermiddagens whiskysmagning! Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 15 Edinburgh

  Vi forlader Aviemore og kører gennem det skotske højland med de smukke lyngklædte skråninger og de store vidder – og med gode chancer for at opleve dyrelivet.

  I Edinburgh venter flyet hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 15 x morgenmad og 15 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entrér jf. program (værdi af entréer kr. 1500)
 • Færge Androssan – Brodick t/r
 • Besøg og rundvisning på Brodick Castle på øen Arran
 • Sightseeing i den lille charmerende by Inveraray
 • Besøg og rundvisning på Inveraray Castle
 • Færge Oban - Craignure t/r
 • Færge Fionnphort - Iona t/r
 • Besøg og rundvisning i klosterkomplekset på øen Iona
 • Besøg i Fort William
 • Kørsel langs Loch Lomond og Loch Ness
 • Besøg på Leault Farm med fårehundeopvisning
 • Besøg ved Culloden Battlefield
 • Besøg på whiskydestilleri i højlandet inkl. whiskysmagning
 • Byrundtur i St. Andrews inkl. ruinerne af katedralen og slottet
 • Byvandring i Edinburgh med besøg på Edinburgh Castle
 • Besøg og rundvisning på Scone Palace
 • Besøg og rundvisning på Baremar Castle
 • Besøg og rundvisning på Crathes Castle
 • Tur med damptoget Strathspey Railway Steamstrain fra Aviemore til Broomhill
 • Sightseeing i Aberdeen
 • Det specielle havanlæg Pitmedden Garden
 • Besøg og rundvisning på Cawdor Castle
 • Whiskysmagning på destilleriet Glen Garioch
 • Klosterruinen og slottet i Dunfermline
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tillæg for enkeltværelse kr. 3.695
 • Fast plads i bussen kr. 150
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Skotland

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke imod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Skotland er en time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er drikkepenge ofte inkluderet som en serviceskat, men det er kutyme at runde beløbet op. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschaufføren. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Skotland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240 volt, og trebensstik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det skotske køkken er rigt på kød og fisk. Ofte serveres der enkle retter uden sauce. Rype, vildt, Aberdeen Angus-oksekød, laks, ørred og mange lækre oste er lokale specialiteter i Skotland. Man kan stadig stifte bekendtskab med traditionelle skotske retter som grød og havrekiks og naturligvis nationalretten haggis, som er milevidt berømt – men måske mest berygtet. For de fleste udenforstående lyder indmad og lungevæv kogt i fåremave måske ikke utvetydigt indbydende, men prøv at give den famøse ret et forsøg. Whisky er for skotterne, hvad champagne er for franskmændene. Alle maltwhiskytyper produceres ved stort set samme proces.

  Det er sikkert at drikke postevand fra hanen i hele Skotland.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Temperaturen kan svinge en del, så det anbefales at medbringe en let jakke og regnjakke.  Det anbefales desuden at medbringe fornuftigt fodtøj.

  Idéer til indkøb og museer

  I Skotland findes i de fleste byer en lang række specialforretninger, som handler med antikviteter, klassisk tøj af shetlandsbomuld, skotske delikatesser og whisky. I specialforretninger sælges også skjorter, halstørklæder og trøjer med det klassiske skotskternede mønster tartan.

  Nogle museer giver rabat til studerende og personer over 65 år, medbring derfor gerne billeddokumentation. Aldersgrænsen kan variere.

 • Fakta

  • Statsform: Skotland er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: Edinburgh med ca. 500.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,4 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.).
  • Religion: Protestanter 53 %, romerskkatolikker 10 %, muslimer 2,6 %.
  • Sprog: Officielt engelsk, ellers tales der walisisk og gælisk.
  • Areal: 80.077 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Der er mildt tempereret kystklima, som varierer regionalt. Uanset hvilken årstid man gæster Skotland, kan vejret ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god idé at medbringe tøj til skiftende vejrforhold med lune dage og kølige aftener samt muligheden for regn.

Trustpilot