Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Udsigt til Loch Tummel

NYHED – den ultimative tur

Den store Skotland-rejse

Om rejsen

Kom med på den ultimative Skotland-rejse, hvor vi har inkluderet alle de højdepunkter, som det fascinerende land tilbyder. Rejsen er en tour de force i historiske Skotland, hvis fortid er lige så dramatisk som højlandets landskaber, og du kan glæde dig til en rundrejse med alle de klassiske skotske oplevelser – og samtidig er det en rejse, hvor du ser mindre kendte sider af Skotland.

I det skotske højland får du spektakulære naturoplevelser, når turen går gennem dybe dale og forbi brusende floder og smukke søer. Især øgruppen De Indre Hebrider byder på helt vidunderlig natur og historiske slotte, som de kun findes i Skotland. På øen Arran, som i vikingetiden var norsk, mødes du af både majestætiske granit- og basaltklipper og bakkede, frodige landskaber, og på Iona får du fortællingen om den lille øs store religiøse betydning. Kom også til tops i Storbritanniens største nationalpark, Cairngorm, med Cairngorm Mountain Funicular Railway, og på køretur langs Skotlands største sø, Loch Lomond.

De mange slotte står for de eventyrlige oplevelser, og vi har inkluderet besøg på en perlerække af dem, som alle tager os med gennem vidt forskellige verdener. Vi kommer på sporet af historien på Scone Palace, hvor skotterne i en periode på 1.000 år kronede deres konger, og når turen går til Culloden Battlefield, hvor englænderne nedkæmpede de oprørske skotske klaner. Inveraray Castle emmer af historie, og ejeren er den 13. i rækken med aner tilbage til 1400-tallet, og slottet er i øvrigt et af dem, der blev brugt som location i tv-serien “Downton Abbey”.

Det moderne Skotland oplever vi i byen Aberdeen, og et besøg på et whiskydestilleri er naturligvis også flettet ind i programmet. I Edinburgh besøger vi St. Margaret’s Chapel fra 1076, og i Inverness er der tid til på egen hånd at opleve shoppemekkaet i Skotlands største region.

Glæd dig fordi

 • rejsen indeholder alt det, Skotland er kendt for
 • du får det bedste af Skotland – fra højland til isolerede øer på vestkysten
 • du oplever en perlerække af slotte, der fortæller hver sin historie
 • turen byder på byvandring i Edinburgh, hvor du ser Edinburgh Castle
 • du kommer til historiske Culloden Battlefield
 • du oplever byen St. Andrews med det prestigefyldte universitet
 • Øen Mull og ikke mindst øen lona er en særlige oplevelse
 • der venter en flot køretur langs Loch Lomond
 • du kommer på en tur med Cairngorm Mountain Funicular Railway
 • der er besøg på et whiskydestilleri i højlandet inkl. smagsprøver
 • rejsen er inkl. halvpension og stort udflugtsprogram med alle entréer

Danmarks bedste rundrejse til Skotland fordi

Vi har stor erfaring med rundrejser i Skotland og har sammensat en tur af højeste kvalitet, hvor du besøger landets store seværdigheder!

Rejsen er inklusiv halvpension og rigt udflugtsprogram!

Du har mulighed for at flyve fra både Billund og København – nemt og bekvemt!

Danmarks bedste rundrejse til Skotland fordi

Mød din rejseleder

Rejseleder Pia Walker
Oplev Skotland med Pia Walker

Pia Walker er født i Danmark, men bor i dag lidt nord for Edinburgh med sin skotske mand og børn. Skotland har i mere end 20 år været Pias andet fædreland, og hun underviser bl.a. i forskellige typer skotsk dans såsom céilidh-dans både i Skotland og andre lande. Med Pia som rejseleder bliver Skotland-rejsen ekstra autentisk.


Læs mere om Pia Walker

Rejseleder Pia Walker
Oplev Skotland med Pia Walker

Pia Walker er født i Danmark, men bor i dag lidt nord for Edinburgh med sin skotske mand og børn. Skotland har i mere end 20 år været Pias andet fædreland, og hun underviser bl.a. i forskellige typer skotsk dans såsom céilidh-dans både i Skotland og andre lande. Med Pia som rejseleder bliver Skotland-rejsen ekstra autentisk.


Læs mere om Pia Walker

Dagsprogram

 • Dag 1 Velkommen til Skotland

  Vi lander i lufthavnen ved Edinburgh og kører direkte til Glasgow – en gammel industriby, der har undergået en stor forvandling i de senere år. Byen var tidligere kendt for sine store skibsværfter og andre store industrivirksomheder, men beliggenheden ved floden Clyde med lav vandstand betød, at moderne skibe ikke kunne benytte havnen, og samtidig gik erhvervsudviklingen i Storbritannien i retning af færre traditionelle industriarbejdspladser. Til gengæld har byen fået et nyt udtryk med mange virksomheder indenfor specielt IT, design og elektronik.

  Allerede her på rejsens første dag går vi om bord i oplevelserne, og da Glasgow er opstået omkring et kloster, er det oplagt at begynde med byens flotte, gamle katedral “High Kirk”. Det var munken Kentigern, der stod bag oprettelsen af klosteret i år 543, og han blev senere helgenkåret under navnet Sankt Mungo. Den nuværende kirke er fra 1200-tallet, og det interessante er, at det er den eneste domkirke i Skotland, der overlevede den skotske reformation. Vi går en tur på byens centrale plads, George Square med de majestætiske bygninger, der bl.a. huser store banker og andre private virksomheder. Da vi skal bo to nætter i Glasgow, er der tid til at lære byen at kende.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hallmark Hotel Glasgow

  Dette 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den pulserende by Glasgow, hvor du bor i gåafstand til byens centrum med restauranter, butikker og att...

 • Dag 2 Naturoplevelser på øen Arran og besøg på slottet Brodick

  Vi tager på en udflugt til øen Arran, som tilbage i vikingetiden var norsk, og man kan stadig se stednavne med rod i det norske sprog. Naturmæssigt giver det god mening at kalde Arran for “Mini-Skotland”, da flere forskellige landskabstyper er repræsenteret.

  På den nordlige del af øen dominerer høje granit- og basaltklipper, og på den sydlige del af øen bliver man mødt af bakkede landskaber og frodigt landsbrugsland. Først kører vi til det lille fisker- og færgeleje, Ardrossan, hvorfra vi sejler over til Arran. Først koncentrerer vi os om den nordlige del af øen, og langs klippekysten er der gode muligheder for at spotte sæler og rovfugle.

  Vi holder en kaffepause undervejs i Lochranza og kommer så til øens største attraktion, Brodick Castle. Allerede i middelalderen spillede slottet en vigtig rolle på grund af Arrans strategiske placering i det smalle stræde mellem øen og fastlandet, og slottet har måtte modstå mange angreb i tidens løb og var bl.a. besat af Oliver Cromwells tropper i 1652. Slottet har været ejet af den adelige Hamilton-slægt fra 1503 – 1895, så det er en interessant historie, der fortælles mellem de tykke mure. Slottet er kendt af en enhver skotte, eftersom slottet siden 1987 har figureret på den skotske 10-pundseddel. Vi nyder de dejlige omgivelser i den muromkransede have med det flotte farvespil og de mange eksotiske planter, inden turen går tilbage til Glasgow.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Naturoplevelser langs Loch Lomond og besøg på Inveraray Castle

  Vi forlader Glasgow og kører langs den berømte Loch Lomond. Søen er ikke mindre end 37 km lang og er da også Skotlands største sø, og du kan glæde dig til en flot køretur. Vi når til den charmerende lille by, Inveraray, der ligger ved Loch Fyne, og som faktisk ikke er en sø, men mere en fjord, idet den har forbindelse til Det Irske Hav. Vi holder frokostpause i Inveraray, så der bliver tid til at nyde byen, hvor der er mange butikker, der frister med skotske produkter. Byen er især kendt for det lille historiske fængsel, der dengang det åbnede i 1820 satte nye standarder indretning af fængsler.

  Efter frokost besøger vi Inveraray Castle med den flotte beliggenhed ved bredden af Loch Fine. Slottet er ejet af hertugen af Argyll, som tilhører Campbell-klanen, og han er den 13. hertug i rækken med aner, der går tilbage til 1400-tallet. Hertugen og hans familie bor på slottet, der blev indviet i 1789, og som blev brugt i den kendte tv-serie “Downton Abbey”. Slottet blev valgt som location til afsnittet “Christmas Special 2012” og hed i serien “Duneagle Castle”. En af scenerne foregik i The State Dining Room, hvor der var dækket op næsten på kongelig manér, og netop den flotte spisestue oplever vi på rundvisningen.

  Noget af det første, der møder én på slottet, er Armoury Hall, hvor utallige og mange forskellige våben er kreativt sat op i flotte mønstre, der er bestemt af rummets arkitektur. Våbensamlingen tæller omkring 1300 stk., heriblandt et sværd, der blev brugt ved det historiske slag ved Culloden i 1746, hvor engelske tropper nedkæmpede skotske oprører. Der skulle også gerne blive tid til en runde i den flotte park, der omgiver Inveraray Castle.

  Efter denne spændende oplevelse kører vi mellem dramatiske bjerge og skovklædte bakker til den lille by Oban. Siden den tidligste oldtid har der været bebyggelse på dette sted, som ligger meget beskyttet mellem klipperne. Gennem middelalderen og de følgende århundreder har vekslende skotske klaner domineret Oban, og senest under 2. verdenskrig havde Royal Navy en vigtig base for krigsskibe her. Under den kolde krig blev den berømte direkte telefonlinje mellem Washington og Moskva ført i land ved Oban, og whisky-entusiaster kender sikkert byen på grund af Oban Destilleri. De næste to nætter bor vi i Oban.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Great Western Hotel

  Hotellet ligger i den spændende by Oban, som er kendt for sine gode restauranter, der serverer alt godt fra havet. Det 3-stjernede hotel ligger i ...

 • Dag 4 Isle of Mull og Isle of Iona med det kendte kloster

  “Gateway to the Isles” – det tilnavn har Oban fået. Denne dag tager vi med færgen til Isle of Mull vest for Oban, kører tværs over øen og sejler fra Fionnphort med en lille færge til øen, Iona, som i 1400 år har været mål for pilgrimme. I år 563 grundlagde den irske munk Columba et kloster her, som senere blev udvidet gentagne gange og dermed blev et meget vigtigt center for udbredelse af kristendommen på den skotske vestkyst. Derfor taler man om, at det var herfra, at landet blev kristnet. Efter at øen blev hærget og plyndret af vikinger, blev klosteret i middelalderen drevet af augustinermunke. Vi oplever det enestående klosterkompleks og naturen på den forblæste ø, der er en del af øgruppen De Indre Hebrider.

  Irlands verdensberømte “Book of Kells” befinder sig nu i Trinity College i Dublin, men manuskriptet på latin blev nedskrevet her på Iona omkring år 800 ligesom adskillige andre skrifter fra tidlige middelalder. At så mange håndskrifter og bøger er blevet til her på Iona vidner om klosterets store betydning både for Irlands og Skotlands historie og for klosterets vigtige rolle i forbindelse med udbredelsen af kristendommen. Efter at have oplevet barsk natur og smukke landskaber på de to øer vender vi ud på eftermiddagen tilbage til hotellet i Oban.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Flot natur og historiske oplevelser i Fort William-området

  Vi forlader Oban og følger Loch Linnhe nordpå til Fort William, hvor englænderne i 1700-tallet byggede et af deres mange og meget stærke militære anlæg for at styre de skotske klaner i højlandet. Det er også her ved Fort William, man kan opleve Caledonian Canal, der via en lang række sluser gør det muligt for mange mindre skibe og ikke mindst lystbåde at sejle hertil fra Inverness.

  Vi kommer til det berømte Glenfinnan Monument, som markerer stedet, hvor Prins Charles Edward Stuart (“Bonnie Prins Charles”) i 1745 kaldte til oprør mod englænderne. Mange klaner i det vestlige højland meldte sig, men oprøret endte kort efter med det forsmædelige nederlag ved Culloden, som vi oplever senere på rejsen. Monumentet ved Glenfinnan består af et højt smalt tårn med en statue på toppen, der skuer ud over Loch Shiel.

  Efter frokostpausen i Fort William gør vi stop ved det berømte militære monument ved Spean Bridge og fortsætter med flere fotostop gennem den snævre dal Glen Spean med dramatiske klippeformationer og til øde hedestrækninger på kanten af Skotlands største nationalpark, Cairngorm National Park. Vi når til byen Aviemore ved foden af Cairngorm-bjergene, der er Skotlands vintersportsområde, men som først virkelig blev kendt, da jernbanen blev ført til Inverness. Meget praktisk byggede man små hoteller ved et lille trinbræt, så man kunne tage på ski- og jagtture herfra, og inden længe blev trinbrættet til en station. Der blev bygget større hoteller, og snart var en turistby med butikker og pubber en realitet.

  De næste tre nætter overnattes der i Aviemore-området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5, 6 & 7

  Carrbridge Hotel

  Dette hotel ligger ved den nordlige indgang til Cairngorm National Park og har en historie, der går helt tilbage til 1803. Hotellet var oprindelig...

 • Dag 6 Til tops i nationalparken Cairngorm og tid på egen hånd i Aviemore

  Denne dag byder på en helt exceptionel oplevelse, og det er vigtigt at huske at medbringe en varm jakke, da det kan blive køligt. Først kører vi op ad bjerget bag Aviemore til stedet, hvor vi stiger om og fortsætter med Cairngorm Mountain Funicular Railway det sidste stykke op til toppen af Storbritanniens største nationalpark. Her får vi en ubeskrivelig oplevelse og et 360 graders view ud over det enestående landskab præget af enorme vidder og dramatiske bjergmassiver. På dage med klart vejr kan man se andre bjergtoppe mange kilometer borte. Når vi igen er nede med togbanen, oplever vi de mange dyr, som indgår i den skotske vildtforvaltnings parkområde, før vi kører tilbage til hotellet i Aviemore-området, hvor resten af dagen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Historiske Culloden Battlefield

  Denne dag oplever vi slagmarken for det største og afgørende nederlag for skotterne: Culloden Battlefield øst for Inverness. Efter mange års genvordigheder med englænderne kaldte “Bonnie Prins Charles” i 1745 til oprør mod det engelske styre, og især højlandsklanerne bakkede op om opstanden, som forløb meget succesfuldt i begyndelsen. Skotterne indtog flere engelske støttepunkter i selve Skotland og fortsatte fremmarchen i England, hvor befolkningen flere steder bakkede op om oprøret pga. dårlige økonomiske forhold og utilfredshed med styret i London. Myndighederne i London var tæt på panik, da skotterne kom helt ned til Derby, men så slog englænderne tilbage, udrustede en hær, samlede en flåde og sejlede op til fjorden ved Inverness. De dårligt udrustede og ikke militært uddannede skotske klaner kunne intet stille op mod de engelske styrker.

  I besøgscenteret genskaber et interessant multimedieshow slaget, som nærmest kan betegnes som en massakre. Herefter kører vi gennem en del af det berømte whisky-område langs floden Spey, og undervejs kontrollerer vi, om skotterne har ret, når de påstår, at den bedste whisky produceres af det klare vand fra netop denne flod – og den diskussion kan vi tage efter whiskysmagningen! Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Gennem Højlandet til Perth

  Vi forlader Aviemore og kører gennem det skotske højland med de smukke lyngklædte skråninger og de store vidder – og med gode chancer for at opleve dyrelivet. Vi gør holdt i den charmerende by Pitlochry med de hyggelige tea rooms og typiske pubber.

  Eftermiddagen er afsat til egne oplevelser i Perth. Perth ligger flot placeret ved Tay floden, det kan anbefales at besøge Belhouise Castle der i dag huser et spændende militær museum der har fokus på det skotske elite regiment Black Watch. Byens hovedgade George Street har fine butikker, gode restauranter og hyggelige pubber. Lidt uden for byen ligger Branklyn Garden som indbyder til en spadseretur i de grønne omgivelser. Sidst på eftermiddagen serverers der 5 o´clock tea.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 8 & 9

  The Salutation Hotel

  Hotellet ligger i hjertet af den historiske by Perth og har budt rejsende velkommen siden 1699 – det gør hotellet til det ældste i Skotland. V...

 • Dag 9 Udflugt til St. Andrews med ruinerne af Skotlands største katedral

  Denne dag tager vi på en udflugt til St. Andrews syd for Dundee. Byen er især kendt for et af Storbritanniens ældste og mest prestigefyldte universiteter. Som regel er det Oxford og Cambridge, der forbindes med den status, men det gælder altså også St. Andrews, og at kunne skrive St. Andrews på sit CV er adgangsbillet til en lovende akademisk karriere. Vi oplever den specielle stemning i den lille universitetsby og spiser frokost i en af de mange restauranter og caféer – måske samme sted, hvor prins William mødte hertuginden af Cambridge, bedre kendt som Kate Middleton!

  Den store attraktion i byen er dog er ruinerne af St. Andrews Castle og St. Andrews Cathedral. Fra 800-tallet lå her en vigtig kirke, som senere blev til en katedral og endnu senere til et ruinkompleks. Der er tale om ruinerne af den største katedral bygget i Skotland – et 119 m langt bygningsværk, som det tog omkring 150 år at bygge. Selv om der i dag kun er tale om en ruin, er det en fantastisk oplevelse at være omgivet af ruinerne her helt ude på kanten af klipperne med udsigt over Nordsøen. St. Andrews Castle ligger også med udsigt over det brusende hav. I dag står ruinerne som et vidnesbyrd om en turbulent periode i historien, hvor skotter og englændere med skiftende succes kæmpede om slottet. Vi går på opdagelse i de historiske ruiner og kommer bl.a. ned til de skumle og dystre fangekældre fra 1600-tallet. Byen St. Andrews er også kendt for sine mange golfbaner, og når vi forlader byen, kommer vi forbi den berømte golfbane, hvor verdenseliten spiller Masters. Vi kører tilbage til Perth og nyder resten af dagen i byen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 10 Scone Palace og Braemer Castle

  Vi kører til Scone Palace, der er leveringsdygtig i en lang og interessant historiefortælling, da Scone Palace er stedet, hvor skotterne i over 1.000 år kronede deres konger. Det begyndte med et kloster, der blev ombygget til en borg, og i dag er det et fornemt slot. Den nuværende udformning af slottet er fra 1800-tallet og rummer en fin samling af møbler og kunst. Vi går en tur i den imponerende park, der har været vidne til de historiske begivenheder. I parken er der bl.a. en stor samling af 250 år gamle Douglasgraner, som tiltrækker turister fra hele verden. Den berømte samling skyldes, at den daværende slotsgartners botanikintereserede søn var på ekspedition i Nordamerika og sendte både frø og planter hjem fra Vestkysten.

  Efter slotsbesøget tager naturen over. Vi kører nordpå og til højlandet, og ruten går gennem den fascinerende Glen Shee – en snæver dal med stejle sider og dramatiske klippeformationer. Her på kanten af Storbritanniens største nationalpark Cairngorms er der gode chancer for at spotte vildt og rovfugle.

  Om eftermiddagen besøger vi Braemar Castle, der er omgivet af det mest storslåede natursceneri og med udsigt til Cairngorm Mountains, og selv om slottet ikke har kongelige ejere, er det et interessant alternativ. Slottet blev omtalt allerede i middelalderen, og hvad der oprindeligt var en jagthytte blev senere til en fæstning, og efter at have været militærkaserne dannede slottet ramme for et fredeligt familieliv. Siden 2006 har slottet lejet ud til en lokal fond, de står for turistoplevelsen. Efter et kort besøg i den nærliggende kirke i landsbyen Ballater, som Dronning Elizabeth ofte besøger, kører vi gennem den smukke Dee-dal til Aberdeen, som er vores base de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 10 & 11

  Park Inn by Radisson Aberdeen Hotel

  Hotellet har en central placering i Granite, så du let kan nyde byens attraktioner, restauranter og butikker. Værelserne er komfortable og velind...

 • Dag 11 Besøg på Crathes Castle og sightseeing i Aberdeen

  Om formiddagen oplever vi det fascinerende Crathes Castle, som i næsten 500 år har tilhørt adelsfamilien Burnetts of Leys. Det lille, men yderst besynderlige slot med finurlige trapper og hemmelighedsfulde gange er et typisk eksempel på et mindre slot i det skotske højland. Slottet er berømt for sine malede lofter fra slutningen af det 16. årh. og begyndelsen af det 17. årh. og kan bl.a. ses på loftsbjælkerne i The Stair Chamber og i Room of the Nine Nobles, hvor motiverne er fortidens helte. I modsætning til andre slotte fornemmer man tydeligt, at Crathes Castle har dannet ramme for en families hverdag. Slotshaven er omkranset af en mur og rummer otte mindre sektioner, hvoraf flere er adskilt af formfuldendte takshække plantet i 1702.

  Eftermiddagen tilbringer vi i Aberdeen, som kaldes den grå by, da næsten alle bygninger er opført med den lokale grå granitsten. Aberdeen har altid været en vigtig handels- og fiskeriby på den skotske østkyst, men de senere årtier er det olieaktiviteterne, der har sat et massivt præg på byen og havnen, og Aberdeen er nu den vigtigste olieby i Storbritannien. Men byen rummer også hyggelige gamle kvarterer tæt ved havnen, en række museer, et par dejlige parker og et dynamisk forretningsliv med mulighed for shopping. På en byrundtur får du et indtryk af Old Aberdeen med bl.a. King’s College Chapel og St. Machar’s Cathedral.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 12 Stemningsfulde Pitmedden og whiskydestilleriet Glen Garioch

  Vi forlader Aberdeen og kører nordpå til den lille hyggelige landsby, Pitmedden, hvor livet leves i et lidt andet tempo end i storbyen. Her er mange små butikker, hvor indehaveren selv står bag disken, og hyggelige tea rooms, hvor de lokale mødes og diskuterer dagens nyheder. Vi ser det meget specielle haveanlæg Pitmedden Garden, hvoraf en del er en blomstrende udgave af Sir Alexanders Setons våbenskjold omkranset af sirligt klippede hække.

  Ingen rejse til Skotland uden besøg på et whiskydestilleri, og vi har valgt et af de ældste nemlig destilleriet Glen Garioch, som er et lille, men hyggeligt sted langt fra alfarvej! Her har man ikke noget stort besøgscenter, men ejeren viser selv rundt og forklarer, hvorfor deres whisky er noget ganske særligt. Men så må vi jo smage, om han har ret! Efter at vi er blevet lidt klogere på skotsk whisky og smagt de gyldne dråber, kører vi gennem Skotlands berømte whisky-område med en lang række destillerier. Vi gør holdt i et par mindre landsbyer undervejs f.eks. Dufttown og Grantown-on-Spey, inden vi når til hotellet i Avimore-området, hvor vi skal bo de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 12 & 13

  Macdonald Strathspey Hotel

  Macdonald Strathspey Hotel er del af et større hotelkompleks og er smukt beliggende med udsigt over bjergene i et naturreservat. Værelserne har e...

 • Dag 13 Inverness, landsbyen Nairn og besøg på Cawdor Castle

  Vi starter dagen i byen Inverness, hvor der er tid på egen hånd, inden vi kører videre til den smukke viktorianske landsby Nairn og spiser frokost.

  Inverness er hovedstad og shoppemekka i Skotlands største region The Highlands. I Eastgate Centre kan du finde utallige butikker, cafeer og populære mad-markeder, mens du i det gamle Victorian Market finder lokale juvelerer, blomsterhandlere mm. Hvis du er bogelsker, så er et must-see den smukke second-hand boghandel Leakey’s, som holder til i en ombygget kirke.

  Er du mere til museer og culture, så er Inverness museum og kunstgalleri et godt sted at spendere formiddagen.

  Om eftermiddagen oplever vi det fascinerende og privatejede Cawdor Castle, som er omtalt for første gang allerede 1454, og som i dag tilhører den 6. jarl af Cawdor. Ejerskabet er dog yderst omstridt, idet enken efter den tidligere jarl har anlagt sag mod sin stedsøn for at få ham ud af slottet – en rigtig speget sag, som egner sig aldeles glimrende til en tv-serie! I souvenirbutikken kan du i øvrigt være heldig at blive betjent af slottets ejer. Men ellers er Cawdor Castle også kendt fra Shakespeare, som brugte slottet til sit drama om Macbeth, og hvert år bliver der opført Shakespeare-forestillinger på slottets plæne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 14 Edinburgh – byvandring med Royal Mile og Edinburgh Castle

  Dagen begynder med naturoplevelser, når vi kører gennem det fascinerende landskab med de store vidder, dramatiske klippeformationer, talrige små vandløb – og måske flokke af vildt. Landskabet skifter karakter, og er nu domineret af lang skovstrækninger. Vi holder en pause i den hyggelige lille købstad Pitlochry ved floden Tummel. Vi ankommer til Skotlands prægtige hovedstad Edinburgh midt på dagen.

  Edinburgh ligger spredt ud over en række udslukte vulkaner og har en helt speciel storhed over sig. Vi begynder dagen med et besøg på Edinburgh Castle, der er byens største attraktion. Slottet ligger 135 m oppe på Castle Hill, en forreven klippe, hvorfra der er en uovertruffen udsigt over byen. Fæstningens historie strækker sig over næsten tusind år, og den er den ældste bygning i hele byen. Edinburgh Castle har gennem tiden spillet en afgørende rolle i skotsk historie og har fungeret som opbevaringssted for  kronjuvelerne. På turen ser vi St. Margaret’s Chapel fra 1076, der er den ældste del af Edinburgh Castle, og vi vandrer rundt i de historiske omgivelser, som har flere museer, de skotske kronjuveler, kæmpekanonen Mons Meg fra middelalderen og One O’Clock Gun, der affyres hver dag kl. 13.

  Efter slotsbesøget går vi langs Royal Mile til den gamle bydel, som er en labyrint af brostensbelagte gader, smalle gyder og skjulte gårde. Dagens byrundtur bringer os både rundt i Edinburghs nye og gamle bydel. Vi går til Grassmarket, der engang var Edinburghs handelsmarked for heste og kvæg og en offentlig skueplads for henrettelser. Området har gennem tiden været et af de fattigste i Edinburgh, men i 1980’erne steg huspriserne, og siden har den gamle markedsplads været omkranset af pubber og butikker.

  Vi fortsætter gennem den gamle bydel, der inspirerede den skotske forfatter Robert Louis Stevenson til historien om Dr. Jekyll og Mr. Hide. Efter vores besøg i Edinburgh kører vi den korte vej til Dunfermline, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 14

  Adamson Hotel

  En ægte skotsk hoteloplevelse venter. Adamson Hotel ligger i skønne landlige omgivelser med blot 30 km til hjertet af storbyen Edinburgh.

  ...

 • Dag 15 Dunfermline Abbey og Palace og hjemrejse

  Dunfermline var i flere århundreder den skotske hovedstad, hvorfor der opstod et stort middelalderligt kompleks af klosterbygninger og et kongeligt slot. Vi oplever både klosterruinen og slottet med bl.a. udsmykningen for den danske prinsesse Anne, der var datter af Frederik 2.

  Efter besøget i Dunfermline kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 14 x morgenmad og 14 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entrér jf. program (værdi af entréer kr. 1500)
 • Byrundtur i Glasgow med den gotiske katedral
 • Færge Androssan – Brodick t/r
 • Besøg og rundvisning på Brodick Castle på øen Arran
 • Sightseeing i den lille charmerende by Inveraray
 • Besøg og rundvisning på Inveraray Castle
 • Færge Oban - Craignure t/r
 • Færge Fionnphort - Iona t/r
 • Besøg og rundvisning i klosterkomplekset på øen Iona
 • Sightseeing i Fort William inkl. Caledonian Canal
 • Tur med Cairngorm Mountain Funicular Railway
 • Besøg ved Culloden Battlefield
 • Besøg på whiskydestilleri i højlandet inkl. whiskysmagning
 • Byrundtur i St. Andrews inkl. ruinerne af katedralen og slottet
 • Byvandring i Edinburgh ned besøg på Edinburgh Castle
 • 5 o´clock tea
 • Besøg og rundvisning på Scone Palace
 • Besøg og rundvisning på Baremar Castle
 • Besøg og rundvisning på Crathes Castle
 • Sightseeing i Aberdeen
 • Det specielle havanlæg Pitmedden Garden
 • Besøg og rundvisning på Cawdor Castle
 • Whiskysmagning på destilleriet Glen Garioch
 • Klosterruinen og slottet i Dunfermline
 • Det nye Carnegie Center i Dunfermline
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tillæg for enkeltværelse kr. 3.295

Afgange i 2019

Vi planlægger afrejse på turen den 5. september 2019. Skriv til os på verden@risskov.com og bliv skrevet op, så kontakter vi jer når programmet er klart.

De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god idé at melde dig til her.

Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser til Skotland , så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Skotland

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man der må medbringes – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde, at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Skotland er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og caféer er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Man giver også drikkepenge til taxa-chauffører (10%), piccoloer ( 1-2£ pr. stk. bagage), lokalguides (0,50-1,00£ pr. person), og stuepiger (0,50£ pr. nat).

  Rigtig mange pubber har levende musik, og det er en god skik at give en donation til musikeren.

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Skotland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240v – 50 hz, og trebensstik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcaféer og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

  Mad & drikke

  Det skotske køkken er rigt på kød og fisk. Ofte serveres der enkle retter uden sauce. Rype, vildt, Aberdeen Angus oksekød, laks, ørred og mange lækre skotske oste er specialiteter i Skotland. Man kan stadig stifte bekendtskab med traditionelle skotske retter som grød og havrekiks og naturligvis nationalretten haggis.

  Haggis består af røget fåreindmad og havremel, og man spiser retten med ”neeps” (kålroer) og kartofler til. Whisky er for skotterne, hvad champagne er for franskmændene. Alle maltwhiskytyper produceres ved stort set samme proces.

  Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Skotland.

  Rygning

  Det er forbudt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Åbningstider

  Butikker:
  Mandag – lørdag: 9.00 – 18.00. Søndag: 12.30 – 17.00 (kun større varehuse) Torsdag/fredag: aften åbent til kl. 20.00.

  Banker:
  Mandag – fredag: 9.30 – 16.30. Lørdag/søndag: lukket.

  Posthuse:
  Mandag – fredag: 9.00 – 17.30. Lørdag: 9.00 – 12.30

  Pubber:
  Mandag – fredag: 10.30 – 23.30. Lørdag: 10.30 – 00.30. Søndag: 12.30 – 23.00.

 • Fakta

  • StatsformSkotland er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: Edinburgh med ca. 500.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,4 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.).
  • Religion: 53 % protestanter, 10 % romersk katolikker, 2,6 % muslimer, resten andre religioner.
  • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales der walisisk og gælisk.
  • Areal: 78.772 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis på 1.344 m rangerer som det højeste.
  • Klima: Der er mildt tempereret kystklima, som varierer regionalt. Uanset hvilken årstid man gæster Skotland, kan vejret ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god ide, at medbringe tøj til skiftende vejrforhold med lune/varme dage og kølige aftener, samt muligheden for regn.