Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Oplev Scone Palace på vores rundrejse med dansk rejseleder til Skotland

Inkl. Tattoo på afgangen 8/8!

Royale Skotland

  8 dage fra kr. 10.595

Om rejsen

En eventyrlig Skotland-rundrejse med alt det, Skotland er kendt for. Det er en rejse til historiske Skotland, hvis historie er lige så dramatisk som højlandets landskaber, og historien kommer vi på sporet af på Scone Palace, hvor skotterne i en periode på 1.000 år kronede deres konger, og når turen går til Culloden Battlefield, hvor englænderne nedkæmpede de oprørske skotske klaner. Du får toppen af naturoplevelser i det skotske højland, hvor dybe dale, brusende floder og smukke søer skaber et storslået sceneri. Det eventyrlige og det skønne står de mange slotte for. På denne rundrejse har vi inkluderet en perlerække af slotte, som tager os med gennem vidt forskellige verdener. Med til slotsoplevelserne hører imponerende haveanlæg, der ofte har været en nydelse gennem århundreder. Det moderne Skotland oplever vi i byen Aberdeen, og et besøg på et whiskydestilleri er naturligvis også flettet ind i programmet. På denne rundrejse er der på afgangen d. 8. august inkluderet billetter til Royal Edinburgh Military Tattoo – en festlig oplevelse!

Glæd dig fordi:

 • rejsen indeholder alt det, Skotland er kendt for
 • det skotske højland står for naturoplevelserne
 • du oplever en perlerække af slotte, der fortæller hver sin historie
 • turen byder på byvandring i Edinburgh, hvor du ser Edinburgh Castle
 • du kommer til historiske Culloden Battlefield
 • du oplever byen St. Andrews med det prestigefyldte universitet
 • der er besøg på whiskydestilleriet Glen Garioch
 • der er inkluderet sightseeing i Aberdeen
 • der overnattes flere nætter i samme by
 • rejsen er inkl. halvpension og stort udflugtsprogram med alle entréer
 • Royal Edinburgh Military Tattoo er inkl. på afgangen d. 8. august, sæderne er på langsiden, række 2-5 eller 12-15

Hør en af vores rejseledere, Brian Hansen, fortælle om rundrejsen Royale Skotland her:

Mød din rejseleder

Brian Hansen - Rejseleder - Risskov Rejser
Tag med Brian på en historisk rejse til Skotland

Brian sørger for, at du møder de pragtfulde mennesker, ser den dejlige natur og ikke mindst oplever den fantastiske historie og kultur, der findes i Skotland.


Læs mere om Brian Hansen

Brian Hansen - Rejseleder - Risskov Rejser
Tag med Brian på en historisk rejse til Skotland

Brian sørger for, at du møder de pragtfulde mennesker, ser den dejlige natur og ikke mindst oplever den fantastiske historie og kultur, der findes i Skotland.


Læs mere om Brian Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Edinburgh og videre til Dundee

  Vi lander i Skotlands hovedstad Edinburgh og kører umiddelbart videre til Forth Railway  Bridge – den imponerende jernbanebro, som forbinder hovedstadsområdet med landskabet Kinross nord for fjorden, Firth of Forth. Fjorden adskiller lavlandet fra det begyndende bakkelandskab, der fører til højlandet, og hvor vi skal tilbringe de følgende dage.

  Men tilbage til broen, som man begyndte bygningen af i 1883, og som var datidens tekniske vidunder. Forth Railway Bridge var nemlig Storbritanniens første stålkonstruktion, og da broen blev indviet i 1890 var hængebroen med et spænd på 1.006 m den længste i Europa. Trods sin høje alder er broen stadig en vigtig del af det britiske jernbanenet, og i 1964 fik den selskab af en ny bro. Vi ankommer til Dundee og tjekker ind på vores hotel, hvor vi spiser middag.

  Rejsedeltagere, der ankommer fra København, besøger Dunfermline Abbey og Palace efter ankomsten til Edinburgh og kører efter besøget til Edinburgh Lufthavn og henter rejsedeltagerne, der ankommer fra Billund.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Best Western Queens Hotel

  Du finder Best Western Queens Hotel i hjertet af Dundee. Hotellet tilbyder rummelige værelser med TV og gratis WiFi. I bygningen finder du også e...

 • Dag 2 Udflugt til St. Andrews med ruinerne af Skotlands største katedral

  Denne dag tager vi på en udflugt til St. Andrews syd for Dundee. Byen er især kendt for et af Storbritanniens ældste og mest prestigefyldte universiteter. Som regel er det Oxford og Cambridge, der forbindes med den status, men det gælder altså også St. Andrews, og at kunne skrive St. Andrews på sit CV er adgangsbillet til en lovende akademisk karriere. Vi oplever den specielle stemning i den lille universitetsby og spiser frokost i en af de mange restauranter og caféer – måske samme sted, hvor prins William mødte hertuginden af Cambridge, bedre kendt som Kate Middleton!

  Den store attraktion i byen er dog er ruinerne af St. Andrews Castle og St. Andrews Cathedral. Fra 800-tallet lå her en vigtig kirke, som senere blev til en katedral og endnu senere til et ruinkompleks. Der er tale om ruinerne af den største katedral bygget i Skotland – et 119 m langt bygningsværk, som det tog omkring 150 år at bygge. Selv om der i dag kun er tale om en ruin, er det en fantastisk oplevelse at være omgivet af ruinerne her helt ude på kanten af klipperne med udsigt over Nordsøen. St. Andrews Castle ligger også med udsigt over det brusende hav. I dag står ruinerne som et vidnesbyrd om en turbulent periode i historien, hvor skotter og englændere med skiftende succes kæmpede om slottet. Vi går på opdagelse i de historiske ruiner og kommer bl.a. ned til de skumle og dystre fangekældre fra 1600-tallet. Byen St. Andrews er også kendt for sine mange golfbaner, og når vi forlader byen, kommer vi forbi den berømte golfbane, hvor verdenseliten spiller Masters. Vi kører tilbage til Dundee og nyder resten af dagen i byen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Scone Palace, Cairngorms National Park & Braemar Castle

  Vi kører til Scone Palace, der er leveringsdygtig i en lang og interessant historiefortælling, da Scone Palace er stedet, hvor skotterne i over 1.000 år kronede deres konger. Det begyndte med et kloster, der blev ombygget til en borg, og i dag er det et fornemt slot. Den nuværende udformning af slottet er fra 1800-tallet og rummer en fin samling af møbler og kunst. Vi går en tur i den imponerende park, der har været vidne til de historiske begivenheder. I parken er der bl.a. en stor samling af 250 år gamle Douglasgraner, som tiltrækker turister fra hele verden. Den berømte samling skyldes, at den daværende slotsgartners botanikintereserede søn var på ekspedition i Nordamerika og sendte både frø og planter hjem fra Vestkysten.

  Efter slotsbesøget tager naturen over. Vi kører nordpå og til højlandet, og ruten går gennem den fascinerende Glen Shee – en snæver dal med stejle sider og dramatiske klippeformationer. Her på kanten af Storbritanniens største nationalpark Cairngorms er der gode chancer for at spotte vildt og rovfugle.

  Om eftermiddagen besøger vi Braemar Castle, der er omgivet af det mest storslåede natursceneri og med udsigt til Cairngorm Mountains, og selv om slottet ikke har kongelige ejere, er det et interessant alternativ. Slottet blev omtalt allerede i middelalderen, og hvad der oprindeligt var en jagthytte blev senere til en fæstning, og efter at have været militærkaserne dannede slottet ramme for et fredeligt familieliv. Siden 2006 har slottet lejet ud til en lokal fond, de står for turistoplevelsen. Efter et kort besøg i den nærliggende kirke i landsbyen Ballater, som Dronning Elizabeth ofte besøger, kører vi gennem den smukke Dee-dal til Aberdeen, som er vores base de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Park Inn by Radisson Aberdeen Hotel

  Hotellet har en central placering i Granite, så du let kan nyde byens attraktioner, restauranter og butikker. Værelserne er komfortable og velind...

 • Dag 4 Besøg på Crathes Castle og sightseeing i Aberdeen

  Om formiddagen oplever vi det fascinerende Crathes Castle, som i næsten 500 år har tilhørt adelsfamilien Burnetts of Leys. Det lille, men yderst besynderlige slot med finurlige trapper og hemmelighedsfulde gange er et typisk eksempel på et mindre slot i det skotske højland. Slottet er berømt for sine malede lofter fra slutningen af det 16. årh. og begyndelsen af det 17. årh. og kan bl.a. ses på loftsbjælkerne i The Stair Chamber og i Room of the Nine Nobles, hvor motiverne er fortidens helte. I modsætning til andre slotte fornemmer man tydeligt, at Crathes Castle har dannet ramme for en families hverdag. Slotshaven er omkranset af en mur og rummer otte mindre sektioner, hvoraf flere er adskilt af formfuldendte takshække plantet i 1702.

  Eftermiddagen tilbringer vi i Aberdeen, som kaldes den grå by, da næsten alle bygninger er opført med den lokale grå granitsten. Aberdeen har altid været en vigtig handels- og fiskeriby på den skotske østkyst, men de senere årtier er det olieaktiviteterne, der har sat et massivt præg på byen og havnen, og Aberdeen er nu den vigtigste olieby i Storbritannien. Men byen rummer også hyggelige gamle kvarterer tæt ved havnen, en række museer, et par dejlige parker og et dynamisk forretningsliv med mulighed for shopping. På en byrundtur får du et indtryk af Old Aberdeen med bl.a. King’s College Chapel og St. Machar’s Cathedral.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Stemningsfulde Pitmedden og whiskydestilleriet Glen Garioch

  Vi forlader Aberdeen og kører nordpå til den lille hyggelige landsby, Pitmedden, hvor livet leves i et lidt andet tempo end i storbyen. Her er mange små butikker, hvor indehaveren selv står bag disken, og hyggelige tea rooms, hvor de lokale mødes og diskuterer dagens nyheder. Vi ser det meget specielle haveanlæg Pitmedden Garden, hvoraf en del er en blomstrende udgave af Sir Alexanders Setons våbenskjold omkranset af sirligt klippede hække.

  Ingen rejse til Skotland uden besøg på et whiskydestilleri, og vi har valgt et af de ældste nemlig destilleriet Glen Garioch, som er et lille, men hyggeligt sted langt fra alfarvej! Her har man ikke noget stort besøgscenter, men ejeren viser selv rundt og forklarer, hvorfor deres whisky er noget ganske særligt. Men så må vi jo smage, om han har ret! Efter at vi er blevet lidt klogere på skotsk whisky og smagt de gyldne dråber, kører vi gennem Skotlands berømte whisky-område med en lang række destillerier. Vi gør holdt i et par mindre landsbyer undervejs f.eks. Dufttown og Grantown-on-Spey, inden vi når til hotellet i Avimore-området, hvor vi skal bo de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Carrbridge Hotel

  Dette hotel ligger ved den nordlige indgang til Cairngorm National Park og har en historie, der går helt tilbage til 1803. Hotellet var oprindelig...

 • Dag 6 Historiske Culloden Battlefield og besøg på Cawdor Castle

  Fra hotellet kører vi den korte tur til Cullodden lidt øst for Inverness. Her fandt det sidste slag mellem skotter og englændere sted den 16. april 1746, og i besøgscenteret genskaber et multimedieshow slaget, som mest af alt kan beskrives som en massakre, da de oprørske skotske klaner var dårligt udrustet, manglede militær skoling og var ledet af uerfarne officerer. Over for dem stod en veludrustet engelsk styrke bestående af kamperfarne soldater, veluddannede officerer og en ærgerrig general i spidsen. Desuden havde englænderne marcheret nærmest eksprestempo fra det lille fiskerleje, Nairn, i løbet af natten og var klar til kamp, hvorimod skotterne i al hast måtte beslutte sig for en slagplan. Resultatet blev en total engelsk sejr og efterfølgende undertrykkelse af de skotske klaner helt frem til tiden under Victoria, hvor alt det skotske igen blev acceptabelt. Vi spiser frokost i Nairn med de hyggelige små gader, provinsstemning og med udsigt til fjorden, Moray Firth, som går helt ind til Inverness.

  Om eftermiddagen oplever vi det fascinerende og privatejede Cawdor Castle, som er omtalt for første gang allerede 1454, og som i dag tilhører den 6. jarl af Cawdor. Ejerskabet er dog yderst omstridt, idet enken efter den tidligere jarl har anlagt sag mod sin stedsøn for at få ham ud af slottet – en rigtig speget sag, som egner sig aldeles glimrende til en tv-serie! I souvenirbutikken kan du i øvrigt være heldig at blive betjent af slottets ejer. Men ellers er Cawdor Castle også kendt fra Shakespeare, som brugte slottet til sit drama om Macbeth, og hvert år bliver der opført Shakespeare-forestillinger på slottets plæne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Edinburgh – byvandring med Royal Mile og Edinburgh Castle

  Dagen begynder med naturoplevelser, når vi kører gennem det fascinerende landskab med de store vidder, dramatiske klippeformationer, talrige små vandløb – og måske flokke af vildt. Landskabet skifter karakter, og er nu domineret af lang skovstrækninger. Vi holder en pause i den hyggelige lille købstad Pitlochry ved floden Tummel. Vi ankommer til Skotlands prægtige hovedstad Edinburgh midt på dagen.

  Edinburgh ligger spredt ud over en række udslukte vulkaner og har en helt speciel storhed over sig. Vi begynder dagen med et besøg på Edinburgh Castle, der er byens største attraktion. Slottet ligger 135 m oppe på Castle Hill, en forreven klippe, hvorfra der er en uovertruffen udsigt over byen. Fæstningens historie strækker sig over næsten tusind år, og den er den ældste bygning i hele byen. Edinburgh Castle har gennem tiden spillet en afgørende rolle i skotsk historie og har fungeret som opbevaringssted for  kronjuvelerne. På turen ser vi St. Margaret’s Chapel fra 1076, der er den ældste del af Edinburgh Castle, og vi vandrer rundt i de historiske omgivelser, som har flere museer, de skotske kronjuveler, kæmpekanonen Mons Meg fra middelalderen og One O’Clock Gun, der affyres hver dag kl. 13.

  Efter slotsbesøget går vi langs Royal Mile til den gamle bydel, som er en labyrint af brostensbelagte gader, smalle gyder og skjulte gårde. Dagens byrundtur bringer os både rundt i Edinburghs nye og gamle bydel. Vi går til Grassmarket, der engang var Edinburghs handelsmarked for heste og kvæg og en offentlig skueplads for henrettelser. Området har gennem tiden været et af de fattigste i Edinburgh, men i 1980’erne steg huspriserne, og siden har den gamle markedsplads været omkranset af pubber og butikker.

  Vi fortsætter gennem den gamle bydel, der inspirerede den skotske forfatter Robert Louis Stevenson til historien om Dr. Jekyll og Mr. Hide. Efter vores besøg i Edinburgh kører vi den korte vej til Dunfermline, hvor vi overnatter.

  På afgangen den 8. august spiser vi middag i Edinburgh, inden vi skal se det verdensberømte Edinburgh Military Tattoo. Det fantastiske Tattoo-show finder sted på esplanaden for foden af det oplyste Edinburgh Castle. Sækkepibeorkestre, dansere og miltærorkestre fra hele verden deltager i den militære opvisning, og alle kommer ind på esplanaden gennem de gamle borgporte. Aftenen slutter på den mest spektakulære vis, når en ensom sækkepibespiller stående på borgmuren spiller en længselsfuld afskedsmelodi inden fyrværkeri, fællessang af Auld Lang Syne og jetjagere, der flyver over Edinburgh, afrunder aftenen helt. Efter Tattoo-showet kører vi til hotellet i Dunfermline.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Adamson Hotel

  En ægte skotsk hoteloplevelse venter. Adamson Hotel ligger i skønne landlige omgivelser med blot 30 km til hjertet af storbyen Edinburgh.

  ...

 • Dag 8 Dunfermline Abbey og Palace og hjemrejse

  Dunfermline var i flere århundreder den skotske hovedstad, hvorfor der opstod et stort middelalderligt kompleks af klosterbygninger og et kongeligt slot. Vi oplever både klosterruinen og slottet med bl.a. udsmykningen for den danske prinsesse Anne, der var datter af Frederik 2.

  Efter besøget i Dunfermline kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

  Rejsedeltagere, der skal flyve til København, køres til Edinburgh Lufthavn inden besøget i Dunfermline.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

   

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne om rejsen

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entrér jf. program (værdi af entréer kr. 790)
 • På afgangen 8. august: Billet til Royal Edinburgh Military Tattoo
 • Byrundtur i St. Andrews inkl. ruinerne af katedralen og slottet
 • Byvandring i Edinburgh med besøg på Edinburgh Castle
 • Besøg og rundvisning på Scone Palace
 • Besøg og rundvisning på Braemar Castle
 • Besøg og rundvisning på Crathes Castle
 • Sightseeing i Aberdeen
 • Det specielle haveanlæg Pitmedden Garden
 • Historiske Culloden Battlefield
 • Besøg og rundvisning på Cawdor Castle
 • Whiskysmagning på destilleriet Glen Garioch
 • Klosterruinen og slottet i Dunfermline
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tillæg for enkeltværelse kr. 1.995
 • Ved afrejse fra Aalborg lufthavn. Tillæg kr. 775
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 07 juni 2019 8 dage Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 11.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 07/06-2019   kl. 11:45 07/06-2019   kl. 13:00
   Amsterdam - Edinburgh 07/06-2019   kl. 14:20 07/06-2019   kl. 14:55
   Edinburgh - Amsterdam 14/06-2019   kl. 13:25 14/06-2019   kl. 16:00
   Amsterdam - Billund 14/06-2019   kl. 16:40 14/06-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Edinburgh 07/06-2019   kl. 13:40 07/06-2019   kl. 14:30
   Edinburgh - København 14/06-2019   kl. 15:00 14/06-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 775 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 07/06-2019   kl. 08:40 07/06-2019   kl. 09:25
   København - Edinburgh 07/06-2019   kl. 13:40 07/06-2019   kl. 14:30
   Edinburgh - København 14/06-2019   kl. 15:00 14/06-2019   kl. 17:45
   København - Aalborg 14/06-2019   kl. 19:00 14/06-2019   kl. 19:45
   Se flytider
  • Bemærk

   Programmet for denne afgang er ændret, se programmet her

 • 05 juli 2019 8 dage Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 11.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 05/07-2019   kl. 10:10 05/07-2019   kl. 11:20
   Amsterdam - Edinburgh 05/07-2019   kl. 12:15 05/07-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 12/07-2019   kl. 11:00 12/07-2019   kl. 13:35
   Amsterdam - Billund 12/07-2019   kl. 16:40 12/07-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 05/07-2019   kl. 06:00 05/07-2019   kl. 07:25
   Amsterdam - Edinburgh 05/07-2019   kl. 12:15 05/07-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 12/07-2019   kl. 11:00 12/07-2019   kl. 13:35
   Amsterdam - København 12/07-2019   kl. 17:00 12/07-2019   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 775 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 05/07-2019   kl. 10:10 05/07-2019   kl. 11:35
   Amsterdam - Edinburgh 05/07-2019   kl. 12:15 05/07-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 12/07-2019   kl. 11:00 12/07-2019   kl. 13:35
   Amsterdam - Aalborg 12/07-2019   kl. 16:30 12/07-2019   kl. 17:50
   Se flytider
  • Bemærk

   Programmet for denne afgang er ændret, se programmet her

 • 08 august 2019 8 dage Christian Rosenberg Billund
  København
  Kr. 11.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Edinburgh 08/08-2019   kl. 18:15 08/08-2019   kl. 18:50
   Edinburgh - Billund 15/08-2019   kl. 15:15 15/08-2019   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 08/08-2019   kl. 11:50 08/08-2019   kl. 13:15
   Amsterdam - Edinburgh 08/08-2019   kl. 14:20 08/08-2019   kl. 14:55
   Edinburgh - Amsterdam 15/08-2019   kl. 11:00 15/08-2019   kl. 13:35
   Amsterdam - København 15/08-2019   kl. 14:20 15/08-2019   kl. 15:40
   Se flytider
 • 29 august 2019 8 dage Billund
  København
  Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Edinburgh 29/08-2019   kl. 18:15 29/08-2019   kl. 18:50
   Edinburgh - Billund 05/09-2019   kl. 15:15 05/09-2019   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 29/08-2019   kl. 09:30 29/08-2019   kl. 10:55
   Amsterdam - Edinburgh 29/08-2019   kl. 12:15 29/08-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 05/09-2019   kl. 13:25 05/09-2019   kl. 16:00
   Amsterdam - København 05/09-2019   kl. 17:00 05/09-2019   kl. 18:20
   Se flytider
 • 12 september 2019 8 dage Billund
  København
  Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Edinburgh 12/09-2019   kl. 18:15 12/09-2019   kl. 18:50
   Edinburgh - Billund 19/09-2019   kl. 15:15 19/09-2019   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 12/09-2019   kl. 11:50 12/09-2019   kl. 13:15
   Amsterdam - Edinburgh 12/09-2019   kl. 16:35 12/09-2019   kl. 17:00
   Edinburgh - Amsterdam 19/09-2019   kl. 13:25 19/09-2019   kl. 16:00
   Amsterdam - Edinburgh 19/09-2019   kl. 19:00 19/09-2019   kl. 20:20
   Se flytider
 • 03 oktober 2019 8 dage Billund Kr. 10.595 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Edinburgh 03/10-2019   kl. 18:15 03/10-2019   kl. 18:50
   Edinburgh - Billund 10/10-2019   kl. 15:15 10/10-2019   kl. 17:50
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Skotland

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man der må medbringes – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde, at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Skotland er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og caféer er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Man giver også drikkepenge til taxa-chauffører (10%), piccoloer ( 1-2£ pr. stk. bagage), lokalguides (0,50-1,00£ pr. person), og stuepiger (0,50£ pr. nat).

  Rigtig mange pubber har levende musik, og det er en god skik at give en donation til musikeren.

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Skotland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240v – 50 hz, og trebensstik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcaféer og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

  Mad & drikke

  Det skotske køkken er rigt på kød og fisk. Ofte serveres der enkle retter uden sauce. Rype, vildt, Aberdeen Angus oksekød, laks, ørred og mange lækre skotske oste er specialiteter i Skotland. Man kan stadig stifte bekendtskab med traditionelle skotske retter som grød og havrekiks og naturligvis nationalretten haggis.

  Haggis består af røget fåreindmad og havremel, og man spiser retten med ”neeps” (kålroer) og kartofler til. Whisky er for skotterne, hvad champagne er for franskmændene. Alle maltwhiskytyper produceres ved stort set samme proces.

  Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Skotland.

  Rygning

  Det er forbudt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Åbningstider

  Butikker:
  Mandag – lørdag: 9.00 – 18.00. Søndag: 12.30 – 17.00 (kun større varehuse) Torsdag/fredag: aften åbent til kl. 20.00.

  Banker:
  Mandag – fredag: 9.30 – 16.30. Lørdag/søndag: lukket.

  Posthuse:
  Mandag – fredag: 9.00 – 17.30. Lørdag: 9.00 – 12.30

  Pubber:
  Mandag – fredag: 10.30 – 23.30. Lørdag: 10.30 – 00.30. Søndag: 12.30 – 23.00.

 • Fakta

  • StatsformSkotland er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: Edinburgh med ca. 500.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,4 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.).
  • Religion: 53 % protestanter, 10 % romersk katolikker, 2,6 % muslimer, resten andre religioner.
  • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales der walisisk og gælisk.
  • Areal: 78.772 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis på 1.344 m rangerer som det højeste.
  • Klima: Der er mildt tempereret kystklima, som varierer regionalt. Uanset hvilken årstid man gæster Skotland, kan vejret ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god ide, at medbringe tøj til skiftende vejrforhold med lune/varme dage og kølige aftener, samt muligheden for regn.