Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Cairngorm National Park

Oplev det bedste af skotsk kultur og natur

Skotland – grønne øer og dramatisk højland

  8 dage fra kr. 11.495

Om rejsen

Oplev Skotlands natur, som er landets helt store attraktion. På denne Skotland-rundrejse er det højlandet og tre øer, som er en del af øgruppen De Indre Hebrider, der står for naturoplevelserne. Øerne er Arran med slottet Brodick, Mull med de dramatiske kyster og Iona med en klosterruin, hvis historie går helt tilbage til år 563. Naturen er bestemt også i fokus, når vi tager med Cairngorm Mountain Funicular Railway til tops i nationalparken Cairngorm og på turen langs Skotlands største sø, Loch Lomond og den sagnomspundne Loch Ness. Inveraray Castle emmer af historie, og ejeren er den 13. i rækken med aner tilbage til 1400-tallet, og slottet er i øvrigt et af dem, der blev brugt som location i tv-serien “Downton Abbey”. Du kan glæde dig til en rundrejse med alle de klassiske skotske oplevelser – spektakulær natur, historiske slotte, fængslende historie, smukke haver og whiskysmagning – og samtidig er det en rejse, hvor du får mulighed for at se mindre kendte sider af Skotland. Naturoplevelserne står i kø på denne rundrejse, og vores rejseleder er passioneret Skotland-ekspert og gør sit til, at du får en unik Skotland-rejse.

Glæd dig fordi

 • du får det bedste af Skotland – fra højland til isolerede øer på vestkysten
 • rejsens røde tråd er de mange flotte naturoplevelser
 • du oplever øen Arran med Brodick Castle
 • øen Mull og ikke mindst øen Iona er en særlig oplevelse
 • der venter en flot køretur langs Loch Lomond og sagnomspundne Loch Ness
 • du kommer på en interessant rundvisning på Inveraray Castle
 • du får historiske oplevelser ved Culloden Battlefield
 • du kommer på en tur med Cairngorm Mountain Funicular Railway
 • der er besøg på et whiskydestilleri i højlandet inkl. smagsprøver
 • der overnattes flere nætter i samme by
 • rejsen er inkl. halvpension og alle entréer

Mød din rejseleder

Rejseleder Pia Walker
Oplev den skønne natur i Skotland med Pia Walker

Pia Walker er født i Danmark, men bor i dag lidt nord for Edinburgh med sin skotske mand og børn. Skotland har i mere end 20 år været Pias andet fædreland, og hun underviser bl.a. i forskellige typer skotsk dans såsom céilidh-dans både i Skotland og andre lande. Med Pia som rejseleder bliver Skotland-rejsen ekstra autentisk.


Læs mere om Pia Walker

Rejseleder Pia Walker
Oplev den skønne natur i Skotland med Pia Walker

Pia Walker er født i Danmark, men bor i dag lidt nord for Edinburgh med sin skotske mand og børn. Skotland har i mere end 20 år været Pias andet fædreland, og hun underviser bl.a. i forskellige typer skotsk dans såsom céilidh-dans både i Skotland og andre lande. Med Pia som rejseleder bliver Skotland-rejsen ekstra autentisk.


Læs mere om Pia Walker

Dagsprogram

 • Dag 1 Velkommen til Glasgow

  Vi lander i lufthavnen ved Edinburgh og kører direkte til Glasgow – en gammel industriby, der har undergået en stor forvandling i de senere år. Byen var tidligere kendt for sine store skibsværfter og andre store industrivirksomheder, men beliggenheden ved floden Clyde med lav vandstand betød, at moderne skibe ikke kunne benytte havnen, og samtidig gik erhvervsudviklingen i Storbritannien i retning af færre traditionelle industriarbejdspladser. Til gengæld har byen fået et nyt udtryk med mange virksomheder indenfor specielt IT, design og elektronik.

  Allerede her på rejsens første dag går vi om bord i oplevelserne, og da Glasgow er opstået omkring et kloster, er det oplagt at begynde i området omkring byens flotte, gamle katedral “High Kirk”. Det var munken Kentigern, der stod bag oprettelsen af klosteret i år 543, og han blev senere helgenkåret under navnet Sankt Mungo. Den nuværende kirke er fra 1200-tallet, og det interessante er, at det er den eneste domkirke i Skotland, der overlevede den skotske reformation. Vi går en tur på byens centrale plads, George Square med de majestætiske bygninger, der bl.a. huser store banker og andre private virksomheder. Da vi skal bo to nætter i Glasgow, er der tid til at lære byen at kende.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hallmark Hotel Glasgow

  Dette 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den pulserende by Glasgow, hvor du bor i gåafstand til byens centrum med restauranter, butikker og att...

 • Dag 2 Naturoplevelser på øen Arran og besøg på slottet Brodick

  Vi tager på en udflugt til øen Arran, som tilbage i vikingetiden var norsk, og man kan stadig se stednavne med rod i det norske sprog. Naturmæssigt giver det god mening at kalde Arran for “Mini-Skotland”, da flere forskellige landskabstyper er repræsenteret.

  På den nordlige del af øen dominerer høje granit- og basaltklipper, og på den sydlige del af øen bliver man mødt af bakkede landskaber og frodigt landsbrugsland. Først kører vi til det lille fisker- og færgeleje, Ardrossan, hvorfra vi sejler over til Arran. Først koncentrerer vi os om den nordlige del af øen, og langs klippekysten er der gode muligheder for at spotte sæler og rovfugle.

  Vi holder en kaffepause undervejs i Lochranza og kommer så til øens største attraktion, Brodick Castle. Allerede i middelalderen spillede slottet en vigtig rolle på grund af Arrans strategiske placering i det smalle stræde mellem øen og fastlandet, og slottet har måtte modstå mange angreb i tidens løb og var bl.a. besat af Oliver Cromwells tropper i 1652. Slottet har været ejet af den adelige Hamilton-slægt fra 1503 – 1895, så det er en interessant historie, der fortælles mellem de tykke mure. Slottet er kendt af en enhver skotte, eftersom slottet siden 1987 har figureret på den skotske 10-pundseddel. Vi nyder de dejlige omgivelser i den muromkransede have med det flotte farvespil og de mange eksotiske planter, inden turen går tilbage til Glasgow.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Naturoplevelser langs Loch Lomond og besøg på Inveraray Castle

  Vi forlader Glasgow og kører langs den berømte Loch Lomond. Søen er ikke mindre end 37 km lang og er da også Skotlands største sø, og du kan glæde dig til en flot køretur. Vi når til den charmerende lille by, Inveraray, der ligger ved Loch Fyne, og som faktisk ikke er en sø, men mere en fjord, idet den har forbindelse til Det Irske Hav. Vi holder frokostpause i Inveraray, så der bliver tid til at nyde byen, hvor der er mange butikker, der frister med skotske produkter. Byen er især kendt for det lille historiske fængsel, der dengang det åbnede i 1820 satte nye standarder indretning af fængsler.

  Efter frokost besøger vi Inveraray Castle med den flotte beliggenhed ved bredden af Loch Fine. Slottet er ejet af hertugen af Argyll, som tilhører Campbell-klanen, og han er den 13. hertug i rækken med aner, der går tilbage til 1400-tallet. Hertugen og hans familie bor på slottet, der blev indviet i 1789, og som blev brugt i den kendte tv-serie “Downton Abbey”. Slottet blev valgt som location til afsnittet “Christmas Special 2012” og hed i serien “Duneagle Castle”. En af scenerne foregik i The State Dining Room, hvor der var dækket op næsten på kongelig manér, og netop den flotte spisestue oplever vi på rundvisningen.

  Noget af det første, der møder én på slottet, er Armoury Hall, hvor utallige og mange forskellige våben er kreativt sat op i flotte mønstre, der er bestemt af rummets arkitektur. Våbensamlingen tæller omkring 1300 stk., heriblandt et sværd, der blev brugt ved det historiske slag ved Culloden i 1746, hvor engelske tropper nedkæmpede skotske oprører. Der skulle også gerne blive tid til en runde i den flotte park, der omgiver Inveraray Castle.

  Efter denne spændende oplevelse kører vi mellem dramatiske bjerge og skovklædte bakker til den lille by Oban. Siden den tidligste oldtid har der været bebyggelse på dette sted, som ligger meget beskyttet mellem klipperne. Gennem middelalderen og de følgende århundreder har vekslende skotske klaner domineret Oban, og senest under 2. verdenskrig havde Royal Navy en vigtig base for krigsskibe her. Under den kolde krig blev den berømte direkte telefonlinje mellem Washington og Moskva ført i land ved Oban, og whisky-entusiaster kender sikkert byen på grund af Oban Destilleri. De næste to nætter bor vi i Oban.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Great Western Hotel

  Hotellet ligger i den spændende by Oban, som er kendt for sine gode restauranter, der serverer alt godt fra havet. Det 3-stjernede hotel ligger i ...

 • Dag 4 Til Isle of Mull og Isle of Iona med det kendte kloster

  “Gateway to the Isles” – det tilnavn har Oban fået. Denne dag tager vi med færgen til Isle of Mull vest for Oban, kører tværs over øen og sejler fra Fionnphort med en lille færge til øen, Iona, som i 1400 år har været mål for pilgrimme. I år 563 grundlagde den irske munk Columba et kloster her, som senere blev udvidet gentagne gange og dermed blev et meget vigtigt center for udbredelse af kristendommen på den skotske vestkyst. Derfor taler man om, at det var herfra, at landet blev kristnet. Efter at øen blev hærget og plyndret af vikinger, blev klosteret i middelalderen drevet af augustinermunke. Vi oplever det enestående klosterkompleks og naturen på den forblæste ø, der er en del af øgruppen De Indre Hebrider.

  Irlands verdensberømte “Book of Kells” befinder sig nu i Trinity College i Dublin, men manuskriptet på latin blev nedskrevet her på Iona omkring år 800 ligesom adskillige andre skrifter fra tidlige middelalder. At så mange håndskrifter og bøger er blevet til her på Iona vidner om klosterets store betydning både for Irlands og Skotlands historie og for klosterets vigtige rolle i forbindelse med udbredelsen af kristendommen. Efter at have oplevet barsk natur og smukke landskaber på de to øer vender vi ud på eftermiddagen tilbage til hotellet i Oban.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

   

 • Dag 5 Flot natur, historiske oplevelser i Fort William-området og sagnomspundne Loch Ness

  Vi forlader Oban og følger Loch Linnhe nordpå til Fort William, hvor englænderne i 1700-tallet byggede et af deres mange og meget stærke militære anlæg for at styre de skotske klaner i højlandet. Det er også her ved Fort William, man kan opleve Caledonian Canal, der via en lang række sluser gør det muligt for mange mindre skibe og ikke mindst lystbåde at sejle hertil fra Inverness.

  Vi kommer til det berømte Glenfinnan Monument, som markerer stedet, hvor Prins Charles Edward Stuart (“Bonnie Prins Charles”) i 1745 kaldte til oprør mod englænderne. Mange klaner i det vestlige højland meldte sig, men oprøret endte kort efter med det forsmædelige nederlag ved Culloden, som vi oplever senere på rejsen. Monumentet ved Glenfinnan består af et højt smalt tårn med en statue på toppen, der skuer ud over Loch Shiel.

  Vi fortsætter gennem de snævre dale og langs med søer mod Fort Augustus, der ligger i den sydlige ende af Loch Ness. Der vil være mulighed for frokost i Fort Augustus, inden vi fortsætter langs med Loch Ness. Loch Ness er hjemsted for det sagnomspunde Loch Ness-uhyre og er Skotlands kendteste sø. Loch Ness-søen er 37 kilometer lang og er Skotlands dybeste sø med sine 230 meter. Vi kører langs med søen og gør flere ophold undervejs, inden vi kommer til Inverness.

  Fra Inverness kører vi mod Cairngorm National. Vi når til byen Aviemore ved foden af Cairngorm-bjergene, der er Skotlands vintersportsområde, men som først virkelig blev kendt, da jernbanen blev ført til Inverness. Meget praktisk byggede man små hoteller ved et lille trinbræt, så man kunne tage på ski- og jagtture herfra, og inden længe blev trinbrættet til en station. Der blev bygget større hoteller, og snart var en turistby med butikker og pubber en realitet.

  De næste tre nætter overnattes der i Aviemore-området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5, 6 & 7

  Carrbridge Hotel

  Dette hotel ligger ved den nordlige indgang til Cairngorm National Park og har en historie, der går helt tilbage til 1803. Hotellet var oprindelig...

 • Dag 6 Til tops i nationalparken Cairngorm og tid på egen hånd i Aviemore

  Denne dag byder på en helt exceptionel oplevelse, og det er vigtigt at huske at medbringe en varm jakke, da det kan blive køligt. Først kører vi op ad bjerget bag Aviemore til stedet, hvor vi stiger om og fortsætter med Cairngorm Mountain Funicular Railway det sidste stykke op til toppen af Storbritanniens største nationalpark. Her får vi en ubeskrivelig oplevelse og et 360 graders view ud over det enestående landskab præget af enorme vidder og dramatiske bjergmassiver. På dage med klart vejr kan man se andre bjergtoppe mange kilometer borte. Når vi igen er nede med togbanen, oplever vi de mange dyr, som indgår i den skotske vildtforvaltnings parkområde, før vi kører tilbage til hotellet i Aviemore-området, hvor resten af dagen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Historiske Culloden Battlefield, whiskysmagning og Inverness

  Denne dag oplever vi slagmarken for det største og afgørende nederlag for skotterne: Culloden Battlefield øst for Inverness. Efter mange års genvordigheder med englænderne kaldte “Bonnie Prins Charles” i 1745 til oprør mod det engelske styre, og især højlandsklanerne bakkede op om opstanden, som forløb meget succesfuldt i begyndelsen. Skotterne indtog flere engelske støttepunkter i selve Skotland og fortsatte fremmarchen i England, hvor befolkningen flere steder bakkede op om oprøret pga. dårlige økonomiske forhold og utilfredshed med styret i London. Myndighederne i London var tæt på panik, da skotterne kom helt ned til Derby, men så slog englænderne tilbage, udrustede en hær, samlede en flåde og sejlede op til fjorden ved Inverness. De dårligt udrustede og ikke militært uddannede skotske klaner kunne intet stille op mod de engelske styrker.

  I besøgscenteret genskaber et interessant multimedieshow slaget, som nærmest kan betegnes som en massakre.

  Ikke langt fra slagmarken ligger højlandets hovedstad, historiske Inverness. Der vil være tid på egen hånd i Inverness til at opleve byen, inden vi fortsætter gennem højlandet.

  Herefter kører vi gennem en del af det berømte whiskyområde langs floden Spey, og undervejs kontrollerer vi, om skotterne har ret, når de påstår, at den bedste whisky produceres af det klare vand fra netop denne flod – og den diskussion kan vi tage efter whiskysmagningen! Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

   

 • Dag 8 Gennem højlandet til Edinburgh og hjemrejse

  Vi forlader Aviemore og kører gennem det skotske højland med de smukke lyngklædte skråninger og de store vidder – og med gode chancer for at opleve dyrelivet. Vi gør holdt i den charmerende by Pitlochry med de hyggelige tea rooms og typiske pubber.

  I Edinburgh venter flyet hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne om rejsen

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byvandring i Glasgow
 • Færge Androssan - Brodick t/r
 • Besøg på øen Arran
 • Sightseeing i den lille charmerende by Inveraray
 • Besøg og rundvisning på Inveraray Castle
 • Færge Oban – Craignure t/r
 • Færge Fionnphort – Iona t/r
 • Besøg og rundvisning i klosterkomplekset på øen Iona
 • Sightseeing i Fort William-området inkl. Caledonian Canal
 • Kørsel langs Loch Ness
 • Tur med Cairngorm Mountain Funicular Railway
 • Byvandring i Inverness
 • Besøg ved Culloden Battlefield
 • Besøg på whiskydestilleri i højlandet inkl. whiskysmagning
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.600
 • Ved afrejse fra Aalborg Lufthavn. Tillæg kr. 995
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 08 maj 2019 8 dage Pia Walker København
  Aalborg
  Kr. 11.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Edinburgh 08/05-2019   kl. 13:40 08/05-2019   kl. 14:30
   Edinburgh - København 15/05-2019   kl. 15:00 15/05-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 995 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 08/05-2019   kl. 08:40 08/05-2019   kl. 09:25
   København - Edinburgh 08/05-2019   kl. 13:40 08/05-2019   kl. 14:30
   Edinburgh - København 15/05-2019   kl. 15:00 15/05-2019   kl. 17:45
   København - Aalborg 15/05-2019   kl. 19:00 15/05-2019   kl. 19:45
   Se flytider
 • 05 juni 2019 8 dage Pia Walker København
  Aalborg
  Kr. 11.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Edinburgh 05/06-2019   kl. 13:40 05/06-2019   kl. 14:30
   Edinburgh - København 12/06-2019   kl. 15:00 12/06-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 995 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 05/06-2019   kl. 08:40 05/06-2019   kl. 09:25
   København - Edinburgh 05/06-2019   kl. 13:40 05/06-2019   kl. 14:30
   Edinburgh - København 12/06-2019   kl. 15:00 12/06-2019   kl. 17:45
   København - Aalborg 12/06-2019   kl. 19:00 12/06-2019   kl. 19:45
   Se flytider
 • 12 juni 2019 8 dage Pia Walker Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 11.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 12/06-2019   kl. 10:05 12/06-2019   kl. 11:20
   Amsterdam - Edinburgh 12/06-2019   kl. 12:15 12/06-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 19/06-2019   kl. 13:15 19/06-2019   kl. 15:50
   Amsterdam - Billund 19/06-2019   kl. 16:40 19/06-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 12/06-2019   kl. 09:30 12/06-2019   kl. 10:55
   Amsterdam - Edinburgh 12/06-2019   kl. 12:15 12/06-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 19/06-2019   kl. 13:25 19/06-2019   kl. 15:50
   Amsterdam - Edinburgh 19/06-2019   kl. 17:00 19/06-2019   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 995 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 12/06-2019   kl. 10:10 12/06-2019   kl. 11:35
   Amsterdam - Edinburgh 12/06-2019   kl. 12:15 12/06-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 19/06-2019   kl. 13:15 19/06-2019   kl. 15:50
   Amsterdam - Aalborg 19/06-2019   kl. 16:30 19/06-2019   kl. 17:50
   Se flytider
 • 17 juli 2019 8 dage Pia Walker Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 12.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 17/07-2019   kl. 13:35 17/07-2019   kl. 14:50
   Amsterdam - Edinburgh 17/07-2019   kl. 16:35 17/07-2019   kl. 17:00
   Edinburgh - Amsterdam 24/07-2019   kl. 13:15 24/07-2019   kl. 15:50
   Amsterdam - Billund 24/07-2019   kl. 16:40 24/07-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 17/07-2019   kl. 11:50 17/07-2019   kl. 13:15
   Amsterdam - Edinburgh 17/07-2019   kl. 16:35 17/07-2019   kl. 17:00
   Edinburgh - Amsterdam 24/07-2019   kl. 13:15 24/07-2019   kl. 15:50
   Amsterdam - Edinburgh 24/07-2019   kl. 17:00 24/07-2019   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 995 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 17/07-2019   kl. 14:05 17/07-2019   kl. 15:30
   Amsterdam - Edinburgh 17/07-2019   kl. 15:35 17/07-2019   kl. 17:00
   Edinburgh - Amsterdam 24/07-2019   kl. 13:15 24/07-2019   kl. 15:50
   Amsterdam - Aalborg 24/07-2019   kl. 16:30 24/07-2019   kl. 17:50
   Se flytider
 • 24 juli 2019 8 dage Pia Walker København
  Aalborg
  Kr. 12.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Edinburgh 24/07-2019   kl. 13:40 24/07-2019   kl. 14:30
   Edinburgh - København 31/07-2019   kl. 15:00 31/07-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 995 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 24/07-2019   kl. 08:40 24/07-2019   kl. 09:25
   København - Edinburgh 24/07-2019   kl. 13:40 24/07-2019   kl. 14:30
   Edinburgh - København 31/07-2019   kl. 15:00 31/07-2019   kl. 17:45
   København - Aalborg 31/07-2019   kl. 20:00 31/07-2019   kl. 20:45
   Se flytider
 • 04 september 2019 8 dage Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 11.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 04/09-2019   kl. 10:10 04/09-2019   kl. 11:20
   Amsterdam - Edinburgh 04/09-2019   kl. 12:15 04/09-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 11/09-2019   kl. 13:25 11/09-2019   kl. 16:00
   Amsterdam - Billund 11/09-2019   kl. 16:40 11/09-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 04/09-2019   kl. 09:30 04/09-2019   kl. 10:55
   Amsterdam - Edinburgh 04/09-2019   kl. 12:15 04/09-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 11/09-2019   kl. 13:25 11/09-2019   kl. 16:00
   Amsterdam - København 11/09-2019   kl. 17:00 11/09-2019   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 995 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 04/09-2019   kl. 10:10 04/09-2019   kl. 11:35
   Amsterdam - Edinburgh 04/09-2019   kl. 12:15 04/09-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 11/09-2019   kl. 13:25 11/09-2019   kl. 16:00
   Amsterdam - Aalborg 11/09-2019   kl. 21:10 11/09-2019   kl. 22:30
   Se flytider
 • 18 september 2019 8 dage Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 11.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 18/09-2019   kl. 10:10 18/09-2019   kl. 11:20
   Amsterdam - Edinburgh 18/09-2019   kl. 12:15 18/09-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 25/09-2019   kl. 13:25 25/09-2019   kl. 16:00
   Amsterdam - Billund 25/09-2019   kl. 16:40 25/09-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 18/09-2019   kl. 09:30 18/09-2019   kl. 10:55
   Amsterdam - Edinburgh 18/09-2019   kl. 12:15 18/09-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 25/09-2019   kl. 13:25 25/09-2019   kl. 16:00
   Amsterdam - København 25/09-2019   kl. 17:00 25/09-2019   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 995 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 18/09-2019   kl. 06:30 18/09-2019   kl. 07:50
   Amsterdam - Edinburgh 18/09-2019   kl. 12:15 18/09-2019   kl. 12:40
   Edinburgh - Amsterdam 25/09-2019   kl. 13:25 25/09-2019   kl. 16:00
   Amsterdam - Aalborg 25/09-2019   kl. 21:10 25/09-2019   kl. 22:30
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Skotland

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man der må medbringes – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde, at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Skotland er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og caféer er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Man giver også drikkepenge til taxa-chauffører (10%), piccoloer ( 1-2£ pr. stk. bagage), lokalguides (0,50-1,00£ pr. person), og stuepiger (0,50£ pr. nat).

  Rigtig mange pubber har levende musik, og det er en god skik at give en donation til musikeren.

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Skotland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240v – 50 hz, og trebensstik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcaféer og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

  Mad & drikke

  Det skotske køkken er rigt på kød og fisk. Ofte serveres der enkle retter uden sauce. Rype, vildt, Aberdeen Angus oksekød, laks, ørred og mange lækre skotske oste er specialiteter i Skotland. Man kan stadig stifte bekendtskab med traditionelle skotske retter som grød og havrekiks og naturligvis nationalretten haggis.

  Haggis består af røget fåreindmad og havremel, og man spiser retten med ”neeps” (kålroer) og kartofler til. Whisky er for skotterne, hvad champagne er for franskmændene. Alle maltwhiskytyper produceres ved stort set samme proces.

  Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Skotland.

  Rygning

  Det er forbudt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Åbningstider

  Butikker:
  Mandag – lørdag: 9.00 – 18.00. Søndag: 12.30 – 17.00 (kun større varehuse) Torsdag/fredag: aften åbent til kl. 20.00.

  Banker:
  Mandag – fredag: 9.30 – 16.30. Lørdag/søndag: lukket.

  Posthuse:
  Mandag – fredag: 9.00 – 17.30. Lørdag: 9.00 – 12.30

  Pubber:
  Mandag – fredag: 10.30 – 23.30. Lørdag: 10.30 – 00.30. Søndag: 12.30 – 23.00.

 • Fakta

  • StatsformSkotland er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: Edinburgh med ca. 500.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,4 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.).
  • Religion: 53 % protestanter, 10 % romersk katolikker, 2,6 % muslimer, resten andre religioner.
  • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales der walisisk og gælisk.
  • Areal: 78.772 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis på 1.344 m rangerer som det højeste.
  • Klima: Der er mildt tempereret kystklima, som varierer regionalt. Uanset hvilken årstid man gæster Skotland, kan vejret ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god ide, at medbringe tøj til skiftende vejrforhold med lune/varme dage og kølige aftener, samt muligheden for regn.