Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Udsigt over Barcelona fra Park Güell

Rundrejser i Spanien

Når du rejser til Spanien, ser du både forblæste romerske ruiner, betagende basilikaer og uforlignelige arkitektoniske juveler – fra maurernes Alhambra i Andalusien og moderne arkitektur som Antoni Gaudís mesterværker i Barcelona til det ikoniske Guggenheim-museum i Bilbao.

En historisk rejse via det spanske køkken

På din rejse til Spanien, vil du opleve, at kulturen spænder vidt – fra sene byfester i de små landsbyer, hvor tiden har stået stille, til dramatisk flamencodans og tyrefægtning – og så kan Spanien prale af fodbold i verdensklasse. Undervejs kan de mange oplevelser fordøjes med lækkerier fra det rustikke køkken og lækre tapas, som kan fås på selv den mindste bar. Det spanske køkken afspejler udviklingen i landets rige historie ganske godt. Basiskøkkenet var funderet på enkle retter rig på friske grøntsager, frugt, brød, fisk, kød og krydderier. Så kom maurerne til og med sig tog de kunstvandingssystemer, der gjorde det muligt at dyrke helt nye afgrøder som citrusfrugter, figner, dadler, ris osv. Og med koloniseringen af Latinamerika bragte de spanske opdagelsesrejsende også nye madvarer med sig hjem, så også tomater, peberfrugter, majs, bønner og kartoffel blev tilføjet den spanske menu.

En rejse til Spanien er en rejse til flere “lande”

Når du rejser til Spanien, venter der indblik i et komplekst land. Spanien er det fjerdestørste land i Europa og udgøres af 50 forskellige provinser, der fordeler sig på 17 autonome regioner – hvoraf nogle af mere kendte er Catalonien, Galicien og Baskerlandet, der ligger i Nordspanien. Disse tre regioner er også grunden til, at der i Spanien er fire hovedsprog, nemlig spansk (castiliansk), catalonsk, galicisk og baskisk.

På rejsen i Spanien kan du i Galicien bl.a. prøve kræfter med den legendariske Pilgrimsrute, hvor du vandrer gennem Galiciens smukke og kuperede landskaber, følger stier forbi kirker og klostre – helt på samme måde som pilgrimme har gjort det i århundreder og med helt det samme mål: byen Santiago de Compostela. Prøv det selv på vores rundrejse Vandring på Caminoen.

Barcelona er regionshovedstaden i Catalonien og Spaniens næststørste by, kun overgået af hovedstaden, Madrid. Den catalanske smeltedigel ligger dejligt ud til Middelhavet og byder på afslappende strandliv samt stor kunst, kultur og gastronomi. Den velbevarede arkitektur er vidne om byens lange historie med bymuren fra den romerske kolonitid, Antoni Gaudís modernistiske mesterværker og middelalderbygninger i det historiske kvarter fra blomstringstiden som vigtig søfartsby.Et andet oplagt besøg, når du rejser til Spanien, er Bilbao, der er en af de største byer i Baskerlandet og som ligger omgivet af små, træbevoksede bjerge. Gennem byen flyder den sejlbare Nervión-flod, der har sin udmunding i Biscayabugten. Byen bar tidligere præg af den store jern- og stålproduktion med slem forurening til følge, men er efter en kontinuerlig byfornyelse ved at være kommet det værste til livs. Især forskønnelsen af promenaden langs floden og opførelsen af Guggenheim-museet har skudt ny energi ind i byen. Her kan man gå rundt i den gamle bydel, Casco Viejo, der er over 700 år gammel og blandt andet se den gotiske Santiago Katedral, der er Baskerlandets ældste, samt Plaza Nueva og Ribera-markedet. Under taget på Ribera torvehallen bugner det af boder med friskfanget fisk, bjerge af grøntsager og frugt, syltede sager og lokale specialiteter, som vinbjergsnegle og pintxos, der er små retter a la tapas. Oplev begge byer på rundrejsen Nordspanien og Sydfrankrigs kulturskatte.

Der venter fortryllende tusind og en nat-stemning i Sydspanien

Andalusien byder på store oplevelser med mauriske mesterværker og farverig sydspansk kultur. I Granada finder man det UNESCO-fredede Alhambra-palads, der er et af de mest komplekse og raffinerede udtryk for arabisk kultur i middelalderen, og det er særligt i salene og gårdhaverne, at skønheden folder sig ud. Generalife, sultanens sommerpalads, og det tilhørende parkanlæg er et betagende syn. Løvegården med sine 124 søjler omkranser løvefontænen, og netop brugen af vand i de mange haver, gårdhaver og tronsale er med til, at man føler sig som del af tusind og en nats eventyr.

Córdoba ligger nordvest for Granada. Meget få steder i verden kan prale af at have været både hovedstaden i en romersk provins og i en arabisk stat – men Córdoba er en af dem. Byen havde sin storhedstid, da den blev erobret af maurerne og gjort til hovedstad i ”Al Andalus”. Maurerne byggede universiteter, biblioteker, badeanstalter og moskéer, og kunsten og kulturen blomstrede. Den romerske og mauriske arkitektur er markant i bybilledet, og de mange spor fra forskellige folkeslag er årsag til, at byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Især Mezquita-katedralen er imponerende – katedralen er opført indeni (!) en af de prægtigste moskéer set udenfor den arabiske verden. Da Córdoba i 1236 blev generobret af de kristne, var de nye magthavere så imponeret af den mauriske moskés skønhed, at de lod den stå og byggede deres katedral midt i rækkerne af buer og søjler.

Spaniens bedste tapas findes i Sevilla!

Når du rejser til Spanien og Andalusien, bør du også opleve Sevilla, der rummer det bedste af det sydlige Spanien: en rig kulturarv, fantastiske landskaber, romantisk stemning og karakter. Det er på én gang en historisk og moderne by, der er fuld af imponerende kultur, arkitektur og kunst. Byens historiske rolle som centrum for handel og som kongens bastion i det sydlige Spanien har givet byen en særlig status i spaniernes hjerter. I midten af byen finder man den smukke gotiske katedral, Santa Maria, som er den største i Spanien og den tredjestørste i verden. Katedralens hoveddør må kun benyttes af kongelige og paven, og i kirken findes gravmælet for Christopher Columbus, som stævnede ud fra Sevilla mod den nye verden i 1492. Oplev både Sevilla, Córdoba og Alhambra-paladset på rundrejsen Andalusien – et spansk eventyr!

Sevilla byder desuden på nogle af Spaniens bedste tapas, og byen hævder endda, at tapas-traditionen blev født her. Uanset hvem der har ophavsret på de delikate små retter, er det et must at prøve at spise på nogle af byens stemningsfyldte tapasbarer – og har du lyst til flere oplevelser, er det oplagt at tage ud i byen og nyde et glas vin på et af de mange steder, hvor flamencodansere optræder hver aften. Velkommen til Spanien!

Find din næste rejse til Spanien nedenfor.

 

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Spanien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Tager du med på vandreferie i Spanien skal du være i stand til at gå min. 20 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Spanien er i samme tidszone som Danmark, så der er ingen tidsforskel.

  Transport

  I Spanien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er drikkepenge ofte inkluderet som en serviceskat, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Spanien. Dette er ofte et problem i kollektiv transport, som metro og bybusser. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Spanien bruger 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det spanske køkken er bedst kendt for sin mangfoldighed af små retter kaldet tapas. I Spanien mødes man om maden og deler den med alle om bordet.

  Det spanske køkken bugner også af andre fyldige, krydrede retter baseret på svinekød eller lam. Kolde grønsagssupper som gazpacho er også populære i varmen. De serveres gerne til frokost, tapas eller som forret. Fugl, fisk/skaldyr og nogle gange kanin kombineres i paella og steges med ris, hvidvin eller chorizopølse i en kæmpe paellapande. Herligheden krydres med safran og masser af grøntsager, så resultatet bliver en smagfuld, gul og rustik risret.

  Spanien har en lang tradition for at fremstille lufttørrede skinker af meget høj kvalitet, og på alle caféer og restauranter vil man kunne smage den spanske skinke. Det spanske måltid skylles ned med øl, Fino sherry (tør sherry, som drikkes til maden) eller voluminøs spansk rødvin.

  Aftensmåltiderne starter generelt senere end de sædvanligvis gør i Danmark. Det er derfor ikke usædvanligt, at restauranter først åbner for servering kl. 20:00.

  Man kan drikke vandet i Spanien, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Forretninger: Mandag-lørdag 09:00-13:30/14:00 og 16:00/16:30-20:00/20:30. Søndag lukket.

  Banker: Mandag-fredag 08:30/09:00-14:00/14:30. Lørdag 09:00-13:00.

  Posthuse: Mandag-fredag 08:30-14:30 og 17:00-20:00/20:30. Lørdag 09:00/09:30-13:00/13:30.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Til rejser i Sydspanien anbefales det at pakke sommertøj og desuden medbringe en let vindjakke eller trøje til de lidt køligere nætter. I de nordlige dele af Spanien kan vejret være mere omskifteligt, så det anbefales at medbringe regnjakke og en varm trøje. På rejser til Spanien anbefales det ligeledes at medbringe praktisk fodtøj, da der i flere byer vil være byvandringer.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Det er ikke tilladt at bære hovedbeklædning som hat eller kasket i en kirke. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og på museer – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

  Idéer til indkøb og museer

  I Spanien kan det anbefales at købe nogle af de lokale fødevarespecialiteter som pølse, vin og skinke med hjem. I de større byer findes store lokale fødevaremarkeder, hvor man kan finde de mest udsøgte varer. En række af verdens største tøj- og skofirmaer hører hjemme i Spanien, og man kan med fordel købe modetøj og sko i Spanien.

  Flere museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Madrid med 3,2 mio. indbyggere (metropolområde 6 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 49 mio.
  • Religion: Hovedparten er katolikker.
  • Areal: 505.370 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Sprog: Castiliansk (spansk) 74 %, catalansk 17 %, galisisk 7 % og baskisk 2 %.
  • Klima: Spanien har hele tre slags klima. Det nordlige Spanien har kystklima med relativt kølige somre og milde vintre. Det indre af Spanien har fastlandsklima med varme, tørre somre og relativt kolde vintre, mens den del af Spanien, der ligger langs Middelhavet, har subtropisk klima.

Trustpilot