Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
The Alhambra Palace Of Granada - Risskov Rejser

9-dages rejse med ekstra meget inkl.

9-dages rejse med ekstra meget inkl.

Andalusien – et spansk eventyr

Tag med på vores eventyrlige og solrige rundrejse i Andalusien i det sydlige Spanien. Bliv betaget af Europas smukkeste bygningsværker, henført af forrygende flamenco og fristet af de lækreste tapas.

Den indholdsrige kulturrejse i Andalusien begynder med en tur gennem smukke bjerge til Ronda med den spektakulære bro Puente Nuevo og til havnebyen Cadiz, som fønikerne grundlagde. Der er ingen ende på oplevelserne i de tre byer Córdoba, Sevilla og Granada. Fortab dig i den imponerende skov af søjler og buer i Córdobas Mezquita-katedral. Nyd stemningen i Sevillas gamle jødiske kvarter, Barrio Santa Cruz, og glæd dig til at gå på opdagelse i verdens største gotiske katedral. I det berømte maurer-palads Alhambra vil du lade dig betage af magien i paladsets mange sale og gårdhaver. Vi har også inkluderet den oversete middelalderperle, Carmona, hvor romersk og maurisk påvirkning i den grad er synlig. Du kan også glæde dig til en anderledes oplevelse på halvøen Gibraltar, som er mere britisk end spansk, og hvor vi besøger et naturreservat med vildtlevende aber og fabelagtige udsigter.

Sherry er uløseligt forbundet med Spanien, og i byen Jeréz de la Frontera får du både indblik i produktionen og smager de søde, gyldne vine.

Glæd dig fordi

 • vi dykker ned i andalusisk historie og kultur
 • turen går til Ronda med den verdensberømte bro Puente Nuevo
 • udflugten til Gibraltar er en særlig oplevelse
 • du får en oplevelse af de store i Alhambra-paladset
 • du kommer på byvandring i Albeycín-kvarteret i Granada
 • vi besøger den oversete middelalderperle Carmona
 • du oplever det kendte sherrydistrikt omkring byen Jeréz de la Frontera
 • du ser den gamle mauriske hovedstad Córdoba med Mezquita-katedralen
 • der venter en interessant byvandring i Sevillas historiske kvarter
 • alle udflugter og entréer er inkluderet
 • du bor på håndplukkede 3- og 4-stjernede hoteller
Antal dage
9 dages rundrejse
Pris
Ingen ledige afgange
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Andalusien fordi

Det er den ultimative Andalusien-rejse, som du ikke finder andre steder

Du får et usædvanligt indholdsrigt udflugtsprogram med alle de største highlights, kystbyen Cadiz og sherry i Jeréz de la Frontera

Der er inkluderet mange måltider, bl.a. en hyggelig tapasfrokost i Sevilla – fødestedet for tapastraditionen

Danmarks bedste rundrejse til Andalusien fordi

Hør en af rejselederne fortælle om rejsen til Andalusien

Mød din rejseleder

Henrik Normann - Risskov Rejser
Oplev Andalusien med Henrik Normann

Henrik Normann er en overordentligt erfaren rejseleder, som siden 2015 har boet i Spanien. Han har en bachelorgrad i idehistorie/religionsvidenskab fra Aarhus Universitet og har en omfattende viden om spansk historie og kultur. Henrik er desuden en rigtig dygtig formidler og har et unikt talent for at organisere og få en rejse til at flyde naturligt.


Læs mere om Henrik Normann

Oplev Andalusien med Michael Christiansen

Michael har de seneste 10 år boet i Spanien med sin familie. Han er uddannet i sprogpsykologi og litteraturvidenskab, og har et indgående kendskab til specielt Spanien og Portugals mangfoldige historie, moderne kultur og enestående gastronomi!


Læs mere om Michael Christiansen

Michael Christiansen - Risskov Rejser
Oplev Andalusien med Jens Ulrich Pedersen

I sit tidligere virke som journalist og korrespondent for nogle af Danmarks største nyhedsmedier har Jens rejst Spanien tyndt. Jens har efterfølende arbejdet en halv snes år som rejseleder. Bag Jens’ mange titler som dygtig rejseleder gemmer der sig et unikt kendskab til livet i Andalusien.


Læs mere om Jens Ulrich Pedersen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Andalusien og spektakulære Ronda

  Vi ankommer til Málaga midt på eftermiddagen og begynder det andalusiske eventyr med at køre fra kysten ind i landet og til bjergkæden Sierra de las Nieves. Oliventræerne står på rad og række på skråningerne, og den ene lille landsby afløser den anden. Vi når til Ronda, der ligger spektakulært placeret på et imponerende klippemassiv, og efterhånden som vi nærmer os, ser vi, hvordan landskabet gennemskæres af den 120 m dybe kløft El Tajo. Den deler faktisk byen Ronda i to dele. Broen Puente Nuevo forbinder de to bydele og er et imponerende bygningsværk, der blev indviet i 1793, efter at der var blevet bygget på broen i 45 år.

  Traditionen med tyrefægtning stammer fra det gamle Grækenland og Mesopotamien, og den nåede til Spanien i slutningen af 1700-tallet, og det var her i Ronda, at den moderne tyrefægtning opstod. Tyrefægterarenaen fra 1785 er Spaniens ældste, og da forfatteren Ernest Hemingway havde stamplads på arenaen, førte det til en beskrivelse i romanen ”Hvem ringer klokkerne for”. I Ronda findes også et fint lille tyrefægtermuseum, der er et besøg værd. Vi går en kort tur i byen, og der vil være tid til et eventuelt museumsbesøg og til at nyde udsigten og stemningen i byen. Den første dag i Andalusien slutter med en lækker velkomstmiddag på vores dejlige hotel, der ligger i Ronda.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1

  Hotel Catalonia Reina Victoria

  Det nyligt istandsatte victoriansk-inspirerede hotel har en smuk udsigt til Rondas imponerende kløft Tajo og ligger blot 500 meter fra den verdens...

 • Dag 2 Gibraltar og langs Costa de la Luz til Puerto de Santa Maria

  Efter morgenmaden forlader vi Ronda og kører sydpå mod Gibraltar. Gibraltar har med sin placering ved indsejlingen til Middelhavet siden oldtiden markeret grænsen for ”den kendte verden” og har været eftertragtet af mange europæiske stormagter. I 1704 overtog Storbritannien herredømmet, og Gibraltar er i dag en selvstyrende britisk koloni. Selv den dag i dag kan der opstå meningsudvekslinger mellem regeringerne i London og Madrid, der viser, at Spanien helst var kolonien foruden, og den spiller en central rolle i Brexit-forhandlingerne.

  Vi går over grænsen ind i Gibraltar og besøger et ”engelsk hjørne” af Spanien, hvor ca. 30.000 indbyggere holder fast i den engelske kultur. Her er typiske pubber og tesaloner, og guvernørens residens er efter god London-skik ramme om den gamle tradition ”Changing of the Guard” (på dansk vagtskifte). Halvøen Gibraltar er forbundet med en sandtange til Spanien og domineres af ”The Rock of Gibraltar”, der er et naturreservat med fabelagtige udsigter. Vi kører op med minibusser og hilser på de nysgerrige berberaber, der lever her som de eneste vildtlevende aber i Europa, og sagnet fortæller, at hvis de forsvinder, mister briterne herredømmet over halvøen.

  Midt på eftermiddagen forlader vi Gibraltar og passerer Tarifa, hvorfra man på en klar dag kan se over til bjergene i Marokko på den anden side af Gibraltar-strædet, og det er tankevækkende, hvor tæt vi er på Afrika. Det var også her i Tarifa, de første mauriske styrker gik i land i 700-tallet og begyndte erobringen af Den Iberiske Halvø.

  Turen nordpå følger kyststrækningen Costa de la Luz, og tilnavnet ”Lysets kyst” hentyder til, at solen netop på disse kanter er ualmindelig gavmild, og det er desuden et yndet sted for kitesurfere. Vi når til Puerto de Santa Maria lidt nord for Cadiz, og her overnatter vi.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 2

  Monasterio de San Miguel

  Dette 4-stjernede hotel ligger i hjertet af Puerto de Santa Maria. Hotellet er nyrenoveret, men ligger i en gammel historisk bygning som tidligere ...

 • Dag 3 Oplevelser i Cadiz og i sherrydistriktet Jeréz de la Frontera

  Beliggenheden ud til Atlanterhavet har præget byens historie siden grundlæggelsen af fønikerne omkring 1100 f. Kr., og lige siden har Cadiz været en af Spaniens vigtigste havnebyer. Cadiz havde sin storhedstid i 1700-tallet, da byen stort set havde monopol på handlen med guld og sølv fra de spanske kolonier i Amerika. De svimlende indtægter gik bl.a. til bygning af katedralen, som strakte sig over en lang periode fra 1732 til 1838. Den pragtfulde katedral tager da også næsten pusten fra én med sit overdådige interiør, og set udefra var katedralen et pejlemærke for søfolkene, der vendte hjem efter en lang rejse.

  Den gamle bys mange smukke huse, flot anlagte pladser og små kirker vidner om byens storhedstid, og der er meget, der ikke har ændret sig væsentligt i de sidste 300 år. Vi går en tur i den gamle bydel og lægger vejen forbi katedralen, der ligger smukt placeret ud til havet. Ikke langt fra katedralen finder vi byens vigtige marked, Mercado Central, med alt godt fra havet til de karakteristiske lufttørrede skinker. I gaderne rundt om markedet ligger der hyggelige caféer, der bidrager til den spanske atmosfære, og herfra går vi videre gennem de små gader forbi tårnet Tavira, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over den hvide by og Atlanterhavet.

  Sherry er uløseligt forbundet med Spanien. Vi kører til Jeréz de la Frontera, der er kendt for den verdensberømte sherryproduktion. Vi går en tur i den gamle middelalderbykerne i Jeréz, hvor vejnettet stort set er intakt fra middelalderen, og kommer forbi den smukke katedral med det fritstående klokketårn og borgen Alcázar of Jerez de la Frontera, hvor atmosfæren er mere arabisk end spansk.

  Eftermiddagen står i sherryens tegn. Sherry er en hedvin, der laves på druen Pedro Ximénez, og her i Sydspanien giver kombinationen af et solrigt klima, kalkholdig jord og tørre, varme vinde fra Atlanterhavet druerne optimale vækstbetingelser, og i området omkring Jerez bliver der produceret de ypperligste vine. Lige uden for den gamle bydel ligger vinbodegaen Gonzalez Byass, der fremstiller både sherry (fino på spansk) og almindelige vine. Familien Byass har produceret vin siden 1835 og eksporterer i dag til en stor del af verden. Vi smager på vinene og får serveret en let tapasfrokost. Efter vinbesøget kører vi til Andalusiens største by, Sevilla, hvor vi gør et stop ved Plaza de Espana – et imponerende smukt bygningsværk, der blev bygget i anledning af den spansk/amerikanske verdensudstilling i 1929. Efter besøget tjekker vi ind på hotellet i Sevilla.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 3 & 4

  Hotel EXE Sevilla Macarena

  Dette firestjernede hotel er beliggende i hjertet af Sevilla tæt på shoppingmuligheder og Macarena-basilikaen. Hotellet har en større tagterrass...

 • Dag 4 Byvandring i Sevilla og tid på egen hånd

  Sevilla er Andalusiens hjerte! Få byer i verden har inspireret til så mange myter og historier som Andalusiens hovedstad. Her er et par eksempler: Hovedpersonen i Bizets opera ”Carmen” arbejder på byens tobaksfabrik, og Rossinis ”Barberen i Sevilla” og Mozarts ”Don Giovanni” foregår begge i Sevilla.

  Sevilla er på én gang en historisk og moderne by fuld af imponerende kultur, arkitektur og kunst. Mange folkeslag har sat deres præg på Sevilla, men det er især det arabiske herredømme fra år 712 til 1248, som mest tydeligt kan genkendes i byens byggestil. Vi tager på byvandring i de historiske kvarterer og besøger byens katedral. Der er tale om verdens største gotiske katedral. Det var kristne, der i 1401 besluttede sig for at bygge Sevillas moské om til en kirke, hvor hovedindgangen kun må benyttes af paven. Indenfor fornemmer man straks bygningens enorme dimensioner, og herefter er det den guldbelagte altertavle og Columbus’ gravmonument, der fascinerer. Katedralens 93 m høje klokketårn, Giraldaen, var oprindelig moskeens minaret, der blev bygget på et romersk fundament i 1198.

  Ved siden af katedralen ligger det gamle kongepalads, Alcázar of Seville, der består af en lang række smukt anlagte mauriske haver og mindre paladser udsmykket i maurisk stil, og besøget sammenfatter på en fin måde Andalusiens historie. Vi går også en tur gennem det gamle jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, hvor det summer af liv i de små krogede gader. Sevilla byder på noget af Spaniens bedste tapas, og byen hævder endda, at tapas-traditionen blev født her. Uanset hvem, der har ophavsret til de delikate små retter, nyder vi tapas på en af de lokale restauranter. Resten af eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

  Rejselederen giver gerne tips og ideer til en eftermiddag efter dit valg, og en idé kunne være byens tyrefægterarena, Real Maestranza, der en af Spaniens smukkeste. Er du interesseret i tyrefægtningens historie, findes der et fint museum, der giver indblik i tyrefægtningens traditioner. En sejltur på floden Guadalquivir, der løber gennem Sevilla kan også varmt anbefales. Gå ikke glip af et besøg Metropol Parasol – blandt de lokale kaldet ”svampen” – som er verdens største trækonstruktion med en højde på 28 m og bredde på 150 m, bygget i 2011 på resterne af en romersk by og er byens nye vartegn.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 5 Middelalderperlen Carmona og Córdoba med UNESCO-status

  Som et ekko af Sevilla ligger Andalusiens oversete perle, Carmona, på en bakketop midt i det andalusiske landskab. Kathagerne, romerne, maurerne og de første spanske kristne konger har alle sat deres aftryk i byen. Romerne anlagde byen, og den romerske hovedvej, Via Augusta, gik gennem byen. Romerne anlagde også de to byporte – Puerto Cordoba og Puerto Sevilla. Maurerne udbyggede og forstærkede den romerske bymur. Under maurerne blev der opført en lang række bygninger i den særlige mudejar-stil, som bedst kan beskrives som en stil med forskellige påvirkninger. Vi går en tur i byen og ser på byportene, de romerske ruiner og de smukke pladser, og der bliver tid til at nyde byen på egen hånd, inden vi fortsætter til Córdoba.

  Meget få steder i verden kan prale af at have været både hovedstaden i en romersk provins og i en arabisk stat – men den status har Córdoba. Byens historie går tilbage til år 800 f.Kr., hvor den blev grundlagt af romerne, som udskibede olivenolie, vin og hvede til det antikke Rom herfra. Byen havde sin storhedstid, da den blev erobret af maurerne og gjort til hovedstad i ”Al Andalus”. Maurerne byggede universiteter, biblioteker, badeanstalter og moskéer, og kunst og kultur blomstrede. Den romerske og mauriske arkitektur er markant i bybilledet, og de mange spor fra forskellige folkeslag er årsag til, at byen er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Vi oplever den smukke og specielle Mezquita-katedral, der må siges at være et sandt arkitektonisk mesterværk, eftersom den er opført indeni en af de prægtigste moskéer set uden for den arabiske verden. Da Córdoba i 1236 blev generobret af de kristne, var de nye magthavere så imponeret af den mauriske moskés skønhed, at de lod den stå og byggede deres katedral midt i rækkerne af buer og søjler. Udenfor finder man den smukke plads, Patio de los Naranjos, som også er en fryd for øjet. Rundturen i den spektakulære moské og katedral byder på spændende fortællinger og imponerende arkitektur, der afspejler Córdobas fremtrædende plads i den islamiske verden i løbet af middelalderen. Katedralen ligger i Córdobas gamle bydel, La Juderia, der engang var hjemsted for det jødiske samfund, og her ligger en af de få tilbageværende synagoger i Spanien. Vi forlader Cordoba hen på eftermiddagen og kører til Cabra, hvor vi overnatter, inden vi fortsætter turen til Granada.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Hotel Fuente Las Piedras

  Det 4-stjernede Hotel Fuente Las Piedras ligger lidt udenfor byen Cabra i nærheden af Córdoba. Der er frodigt og grønt omkring hotellet, så der...

 • Dag 6 På sporet af kultur og historie i Granada

  Ruten til Granada går gennem bakkede landskaber med udsigt til hvide landsbyer og olivenlunde. Vi ankommer til Granada, der ligger ved foden af bjergkæden Sierra Nevada med stejle gader, små kringlede passager og storslåede udsigter. Vi bor tæt ved byens største seværdigheder, så byvandringen begynder straks efter indkvarteringen på hotellet i Granadas historiske centrum. Vi følger hovedgaden Gran via de Colon, der fører direkte til byens historiske hjerte. Der, hvor Granadas største moské lå, ligger i dag byens katedral. Den blev indviet i 1523 som symbol på, at Granada nu var en kristen by. Det overdådigt udsmykkede alter med bladguld er endnu et eksempel på, hvad rigdommene fra de sydamerikanske kolonier blev omsat til i ”moderlandet”, ligesom det er tilfældet i det tilstødende kapel – Capilla Real, hvor kongeparret Isabella og Ferdinand ligger begravet.

  Bag katedralen ligger den fine plads, Plaza Bib Ramla, omgivet af smukke palæer og skyggefulde citrustræer, og ikke overraskende er den blevet Granadas sociale centrum. Vi fortsætter til Corral Del Carbon, som er byens ældste bygning fra den mauriske periode. Bygningen i det gamle handelskvarter har en speciel historie, da det var stedet, hvor de handlende kunne overnatte. I nærheden lå Granadas gamle bazar, Alcaicería, hvor der blev solgt alt fra silke til krydderier. Vi går på opdagelse i Granadas ældste kvarter Albayzín, der ligger på skråningen overfor Alhambra, og overalt i Albayzín kan man mærke den mauriske arv. Vi slutter byvandringen på torvet Mirador San Nicolás, hvorfra der er den skønneste udsigt til Alhambra med Sierra Nevada-bjergene i baggrunden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 6

  Hotel Macia Condor

  Hotellet er beliggende ikke langt fra Granadas kommercielle og historiske centrum. Det berømte UNESCO-bevarede kvarter Albaicin ligger mindre end ...

 • Dag 7 Paladserne Alhambra og Generalife – rejsens ubestridte highlights

  I dag skal vi besøge Alhambra-paladset, der uden tvivl er et af Europas smukkeste historiske bygningsværker. Det er et imponerende syn udefra, og indenfor folder skønheden sig for alvor ud. Arabiske arkitekter, kunstnere og dygtige håndværkere har skabt underskønne omgivelser til de mauriske herskere – og som vi kan glæde os over den dag i dag.

  Borgen Alhambra er et af de mest komplekse og raffinerede udtryk for arabisk kultur i middelalderen, og det er særligt i salene og gårdhaverne, at skønheden betager. Generalife, sultanens sommerpalads, og det tilhørende parkanlæg er også et betagende syn. Et andet bygningsværk med overflod er det mauriske palæ Palacios Nazaries med lofter og vægge udsmykket og dekoreret på smukkeste vis. Løvegården med sine 124 søjler omkranser løvefontænen, og netop brugen af vand i de mange haver, gårdhaver og tronsale er med til, at man føler sig som del af 1001 nats eventyr.

  Om eftermiddagen går turen videre til El Torcal, som er et naturreservat i Sierra del Torcal-bjergkæden. El Torcal er kendt for sine usædvanlige limstensformationer, som er formet gennem millioner af år og har flere grotter og undergrundssystemer, flere af dem af væsentlig historisk betydning. Der er mulighed for at følge en vandrerute i området, som tager ca. 45 minutter at gå, men det er også muligt at gå (ca. 200 m) til et fantastisk udsigtspunkt over stenformationerne.

  Sidst på eftermiddagen kører vi til Malaga, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Atarazanas Málaga Boutique Hotel

  Bo i hjertet af Malaga på dette flotte hotel, der ligger i en renoveret historisk bygning i byens centrum kun 500 meter fra Malaga Katedral og Pic...

 • Dag 8 Oplevelser i Malaga med spændende byvandring og tid på egen hånd

  Eventyrdigteren H.C. Andersen besøgte Málaga i 1862 og skrev i sin dagbog: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig saa glad, saa hyggeligt hjemme som i Malaga; Folkelivet, Naturen, det aabne Hav, hver især saa rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker”. Ved Plaza de Marina er der rejst en statue af digteren, som vi naturligvis ser på vores byvandring, og vi vil opleve lidt af den samme stemning, som mødte H.C. Andersen for over 150 år siden.

  Det historiske centrum har fået en ansigtsløftning, og vi nyder området, der nu er bilfrit, og den marmorbelagte hovedgade ”Calle Marqués de Larios”, der er den mest fashionable gade i Malaga. For enden af gågaden ligger byens største plads, Plaza de la Constitutión, og midt på pladsen ligger et smukt springvand flankeret af høje slanke palmer.

  Pablo Picasso blev født i Malaga i 1881, og vi lægger vejen forbi hans fødested i den gamle bydel. Huset ligger på et hjørne af den livlige plads, Plaza de la Merced, og i dag er huset, som blev bygget af Picassos far, museum, der huser en stor en samling af Picassos værker. Det siges, at Picasso lang tid før sin død i 1973 udtrykte ønske om, at der blev etableret et museum i byen, og det blev en realitet 30 år efter hans død. Vi kommer forbi katedralen, fæstningsværket Alcazaba og resterne af det romerske teater, før vi slutter byturen ved den gamle toldbygning Palacio de la Aduana, der blev ombygget og åbnet som det nye Museo de Malaga i 2016. Efter byvandringen er der tid på egen hånd, indtil vi mødes om aftenen til hyggelig afskedsmiddag på en god spansk restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 9 Hjemrejse fra Malaga

  Tiden er inde til at tage afsked med eventyrlige Andalusien og flyve tilbage til Danmark med andalusiske rejseminder i bagagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt placerede 3- og 4-stjernede hoteller
 • 8 x morgenmad, 2 x tapasfrokost og 4 x aftensmad
 • Al transport jf. program (værdi af entréer: kr. 510)
 • Sightseeing i Ronda med broen Puente Nuevo
 • Byvandring og minibustur på Gibraltar
 • Byrundtur i charmerende Cadiz
 • Sherrysmagning og sightseeing i Jerez de la Frontera
 • Byrundtur i Sevilla med besøg i konge-paladset og katedralen samt tapasfrokost
 • Byrundtur i Cordoba med Mezquita-katedralen
 • Byrundtur i Granadas historiske kvarterer
 • Besøg i Alhambra-paladset og Generalife-haverne i Granada
 • Byvandring i Malaga med b.la. Museo de Malaga
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Ved afrejse fra Billund lufthavn. Tillæg kr. 750
 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.795
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser til Spanien , så se mere her

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Spanien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  På vores rundrejse “Vandring på Caminoen” skal du være i stand til at gå min. 20 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Spanien er i samme tidszone som Danmark, så der er ingen tidsforskel.

  Transport

  I Spanien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er drikkepenge ofte inkluderet som en serviceskat, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Spanien. Dette er ofte et problem i kollektiv transport, som metro og bybusser. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Spanien bruger 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det spanske køkken er bedst kendt for sin mangfoldighed af små retter kaldet tapas. I Spanien mødes man om maden og deler den med alle om bordet.

  Det spanske køkken bugner også af andre fyldige, krydrede retter baseret på svinekød eller lam. Kolde grønsagssupper som gazpacho er også populære i varmen. De serveres gerne til frokost, tapas eller som forret. Fugl, fisk/skaldyr og nogle gange kanin kombineres i paella og steges med ris, hvidvin eller chorizopølse i en kæmpe paellapande. Herligheden krydres med safran og masser af grøntsager, så resultatet bliver en smagfuld, gul og rustik risret.

  Spanien har en lang tradition for at fremstille lufttørrede skinker af meget høj kvalitet, og på alle caféer og restauranter vil man kunne smage den spanske skinke. Det spanske måltid skylles ned med øl, Fino sherry (tør sherry, som drikkes til maden) eller voluminøs spansk rødvin.

  Aftensmåltiderne starter generelt senere end de sædvanligvis gør i Danmark. Det er derfor ikke usædvanligt, at restauranter først åbner for servering kl. 20:00.

  Man kan drikke vandet i Spanien, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Forretninger: Mandag-lørdag 09:00-13:30/14:00 og 16:00/16:30-20:00/20:30. Søndag lukket.

  Banker: Mandag-fredag 08:30/09:00-14:00/14:30. Lørdag 09:00-13:00.

  Posthuse: Mandag-fredag 08:30-14:30 og 17:00-20:00/20:30. Lørdag 09:00/09:30-13:00/13:30.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Til rejser i Sydspanien anbefales det at pakke sommertøj og desuden medbringe en let vindjakke eller trøje til de lidt køligere nætter. I de nordlige dele af Spanien kan vejret være mere omskifteligt, så det anbefales at medbringe regnjakke og en varm trøje. På rejser til Spanien anbefales det ligeledes at medbringe praktisk fodtøj, da der i flere byer vil være byvandringer.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Det er ikke tilladt at bære hovedbeklædning som hat eller kasket i en kirke. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og på museer – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

  Idéer til indkøb og museer

  I Spanien kan det anbefales at købe nogle af de lokale fødevarespecialiteter som pølse, vin og skinke med hjem. I de større byer findes store lokale fødevaremarkeder, hvor man kan finde de mest udsøgte varer. En række af verdens største tøj- og skofirmaer hører hjemme i Spanien, og man kan med fordel købe modetøj og sko i Spanien.

  Flere museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Madrid med 3,2 mio. indbyggere (metropolområde 6 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 49 mio.
  • Religion: Hovedparten er katolikker.
  • Areal: 505.370 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Sprog: Castiliansk (spansk) 74 %, catalansk 17 %, galisisk 7 % og baskisk 2 %.
  • Klima: Spanien har hele tre slags klima. Det nordlige Spanien har kystklima med relativt kølige somre og milde vintre. Det indre af Spanien har fastlandsklima med varme, tørre somre og relativt kolde vintre, mens den del af Spanien, der ligger langs Middelhavet, har subtropisk klima.

Trustpilot