Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Barcelona & Nordspaniens kulturskatte - Risskov Rejser

Stor kulturrejse

Stor kulturrejse

Nordspanien & Sydfrankrigs kulturskatte

Kom med på en rundrejse i Nordspanien og Sydfrankrig, der har det hele! Nordspanien og Sydfrankrigs kulturskatte er en rejse til store kulturbyer med stolt historie og summende folkeliv. Du oplever bjergtagende natur i Pyrenæerne, og for foden af Europas smukkeste bjergkæde venter besøg i charmerende franske landsbyer og den hellige mirakelby Lourdes.

Når du rejser til Spanien vil du opleve, at kulturen spænder vidt i det store, komplekse land, der også kan bryste sig af sit rustikke køkken med blandet andet lækker tapas, som du selvfølgelig får fornøjelsen af.

Glæd dig også til de nordspanske regioner Aragonien, Baskerlandet og Catalonien, der er præget af kreativitet, fremsyn og en rig kulturhistorie, der stammer helt tilbage fra de gamle romere. I Zaragoza, Bilbao og Barcelonas gamle bydele mærker vi historiens vingesus blandt barokke basilikaer og velbevarede middelaldergader. Og vi bringes frem til den sprudlende nutid blandt Guggenheim-museets moderne kunstværker i Bilbao og Gaudís storslåede arkitektur i Barcelonas bybillede.

Frankrig fornemmer du hurtigt, at historien og kristendommen betyder meget for franskmændene. Især i Lourdes hersker der en helt særlig stemning, da det eftersigende var her Jomfru Maria åbenbarede sig for første gang. I Lourdes venter der en ikke helt almindelig oplevelse, når vi om aftenen skal overvære et imponerende fakkeloptog fra Esplanaden til Basilikaen. Her fornemmes virkelig den helt specielle stemning, der hersker i Lourdes blandt pilgrimmene.

Glæd dig fordi

 • du kommer på en smuk rundrejse i Nordspanien og Sydfrankrig
 • du ser den fantastiske La Sagrada Familia 
 • du oplever den charmerende by Girona
 • du besøger de idylliske franske landsbyer Foix
 • kunsttemplet Guggenheim Bilbao byder på moderne værker
 • du besøger det sagnomspunde Montserrat-kloster
 • turen går gennem Pyrenæerne til Roncesvalles, hvor Caminoen tager sin begyndelse
 • du kan smage helligt kildevand i pilgrimsbyen Lourdes
 • du oplever den klassiske spanske badeby San Sebastián
 • alle entréer er inklusiv i prisen, så vi springer de lange køer over
 • de gode hoteller ligger perfekt til egne eventyr i byerne
Antal dage
10 dages rundrejse
Pris
Ingen ledige afgange
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til  Nordspanien & Sydfrankrig fordi

Danmarks eneste rundrejse i Nordspanien og Sydfrankrig med netop denne kombination af håndplukkede og helt unikke oplevelser

Vi har mange måltider inkluderet i prisen, og alle entréer til seværdigheder er inkluderet

Alle vores rejseledere har et indgående kendskab til Spanien, så du er sikret de bedste oplevelser

Danmarks bedste rundrejse til  Nordspanien & Sydfrankrig fordi

Bliv klogere på rundrejsen i denne video

Mød din rejseleder

Henrik Normann - Risskov Rejser
Oplev Nordspanien og Sydfrankrig med Henrik Normann

Henrik Normann er en meget erfaren rejseleder, som siden 2015 har boet i Toledo i Spanien. Han har en bachelorgrad i idehistorie/religionsvidenskab fra Aarhus Universitet, og har en meget stor viden om spansk historie og kultur. Henrik er desuden en meget dygtig formidler og har et unikt talent for at organisere og få en rejse til at flyde naturligt.


Læs mere om Henrik Normann

Oplev Nordspanien og Sydfrankrig med Birgitte Staal

Birgitte har siden 2015 været bosat i Badalona tæt på Barcelona og har tidligere boet flere steder i Spanien. Derudover er hun uddannet translatør og tolk i spansk. Hun interesserer sig særligt for Spaniens historie og de aktuelle samfundsmæssige og sociale indhold, og så elsker hun at fortælle historier og anekdoter til sine gæster.


Læs mere om Birgitte Staal

Birgitte Staal
Oplev Nordspanien og Sydfrankrig med Annelise Paulsen

Annelise har igennem 40 år boet i Spanien, hvor hun har arbejdet som rejseleder i 30 år.  Det har udstyret Annelise med en beundringsværdig indsigt i Nordspanien og Sydfrankrigs historie og kultur, som hun altid glæder sig til at dele med sine rejsende.


Læs mere om

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Girona

  Girona er den største by i det nordlige Catalonien og er et skatkammer af museer, gotiske kirker og en fantastisk historie. De brostensbelagte gader i byens middelaldercentrum og de omkransende bymure gør byen til en unik oplevelse i det nordlige Spanien.

  Efter ankomst sent om aftenen køres direkte fra lufthavnen til hotellet, som ligger centralt i Girona, hvor der er et stort udbud af restauranter.

  Her bor du dag 1

  Hotel Doubletree By Hilton Girona

  Hotel Doubletree By Hilton ligger centralt i Girona ca. 10 minutters gang fra den gamle bydel. I hotellets flotte restaurant serveres, der smagfuld...

 • Dag 2 Byvandring i Girona, middelalderbyen Besalú og gennem Pyrenæerne til Andorra

  Vi starter vores rejse i Nordspanien med en byvandring i Gironas gamle bydel. Girona ligger ved Onyar-floden og har siden romertiden spillet en vigtig historisk rolle. Girona lå på den romerske vej ”Via Augusta” der løb fra den andalusiske Atlanterhavskyst til Pyrenæerne. Gironas gamle bydel er yderst charmerende, og på vores byvandring får vi historien om byen, ser byens katedral og det gamle jødiske kvarter. Efter byvandringen vil der være lidt tid på egen hånd, inden vi går tilbage til hotellet og kører mod middelalderperlen Besalú.

  Besalú er en af Cataloniens bedst bevarede middelalderbyer og udgør et smukt og idyllisk stop på vejen mod Pyrenæerne. Byens vartegn er Pont Fortificat (“den befæstede bro”) fra 1100-tallet. Broen leder ind i den gamle middelalderbydels labyrint af brolagte stræder, små pladser og middelalderbygninger. Besalú bærer præg af Spaniens historie og har gennem tidens løb været kontrolleret af romere, visigother og muslimer og var for en kort bemærkning et selvstyrende grevskab, inden byen kom under Barcelonas kontrol i 1111. Vi starter med at gå over broen ind i den gamle bydel og går en lille byvandring, inden der er tid på egen hånd. Efter besøget i Besalú begynder vi vores tur gennem Pyrenæerne mod Andorra.

  Pyrenæerne er en over 400 km lang bjergkæde, der strækker sig fra Middelhavet til Biscayen og udgør den naturlige grænse mellem Frankrig og Spanien. Lige midt i hjertet af bjergene ligger det lille fyrstedømme Andorra og putter sig. Det toldfrie Andorra er Europas ældste stat og et af de mindste europæiske lande med cirka 86.000 indbyggere forsamlet på et naturskønt, bjergrigt areal, der omtrentligt svarer til Falsters størrelse. Vi kører til hovedstaden i Andorra, Andorra la Vella, hvor vi bor på et centralt hotel. Vi ankommer til hotellet sidst på eftermiddagen, og der vil være tid til at gå en tur på Andorras gågade, inden vi spiser aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 2

  Hotel Panorama

  Det 4-stjernede Hotel Panorama ligger i Escalades i Andorra. Der er en fantastisk udsigt fra hotellets restaurant, og du kan nyde hotellets spa-fac...

 • Dag 3 Sydfransk idyl i landsbyerne Foix og tid på egen hånd i mirakelbyen Lourdes

  Pyrenæerne udgøres af høje bjerge, floder og gamle landsbyer, der ligger gemt i bjergkædens dale. På vores vej gennem Pyrenæerne mod Lourdes kommer vi først til den gamle landsby Foix, der ligger smukt placeret ved foden af Pyrenæerne ved floden L’Ariége. Over byen troner den gamle middelalderborg, og nedenfor ligger den smukke gamle bydel, der med sine små brolagte gader, hyggelige pladser og små stræder er en typisk pyrenæisk middelalderby. Der er tid til at gå på opdagelse i den gamle bydel, inden vi fortsætter rejsen mod Mirakelbyen Lourdes.

  Vi er fremme i Lourdes om eftermiddagen. Indtil torsdag den 11. februar 1858 var Lourdes en ganske almindelig lille by, men denne dag skulle vise sig at blive skelsættende, da Jomfru Maria efter sigende åbenbarede sig første gang for den unge pige Bernadette Soubirous i Massabielle-grotten. Efter den katolske kirkes verifikation af miraklet har troende lige siden valfartet til byen og den hellige kilde ved grotten. Lourdes er i dag et af katolicismens mest populære valfartssteder med over 6 millioner pilgrimsbesøg årligt.

  Eftermiddagen foregår på egen hånd, og du kan eventuelt selv besøge nogle af de hellige steder såsom Massabielle-grotten med den hellige kilde, den smukke Rosenkransbasilika eller Bernadettes fødehjem. I en af de mange små butikker i byen kan du købe mirakel-souvenirs med hjem, f.eks. lys, Jomfru Maria-figurer, rosenkranse, medaljer og helligt vand i plasticflasker formet som Jomfru Maria.

  Hver aften kl. 21 er der et imponerende fakkeloptog på Esplanaden og op til Basilikaen. Vi spiser middag på hotellet inden fakkeloptoget.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Hôtel Beau Site

  Hôtel Beau Site er et charmerende og fredfuldt hotel med en venlig atmosfære. Her er en flot udsigt til Pyrenæerne, og hotellet ligger i gåafst...

 • Dag 4 Gennem Pyrenæerne til Roncesvalles og til Navarras hovedstad Pamplona

  I dag skal vi stifte bekendtskab med et af de mest mytiske steder i Spanien. Vi starter dagen med at køre gennem Pyrenæerne, fra Frankrig til Spanien. Det var denne vej hære og pilgrimme brugte i middelalderen, når de skulle passere Pyrenæerne, og vi kører i deres fodspor. For foden af Pyrenæerne i den spanske provins ligger den lille landsby Roncesvalles, som har skrevet sig ind i historien af flere grunde. Det var her Karl Den Stores hær led et svigefuldt nederlag til baskiske tropper i 778, og denne kamp blev temaet for et af middelalderens store litterære værker, ”Chanson de Roland” (Rolands sang). Roncesvalles er også et af de vigtigste steder på Caminoen, da det er den første landsby, som pilgrimmende kommer til efter de har passeret Pyrenæerne. Pilgrimmene har sat sit aftryk på byen, og muslingeskallen, der symboliserer Caminoen, kan ses overalt. Vi gør et ophold i byen, inden vi kører mod Navarras hovedstad Pamplona.

  Ved ankomsten til Pamplona, som Hemingway gjorde berømt i romanen ”Og solen går sin gang”, hvor han skildrer tyreløbene i byen, går vi på en byvandring. Pamplonas hjerte er byens store plads, hvorfra de gamle gader strækker sig. Vi går på en byvandring og ser nærmere på byens middelaldercentrum, hører om tyreløbene, og der bliver tid til at nyde livet på byens store plads.

  Vi spiser middag i hotellets restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Hotel Maisonnave

  Hotellet ligger i dejlige omgivelser midt i byen Pamplona og kun 5 minutters gang fra domkirken Plaza del Castillo. Der er god mulighed for at beny...

 • Dag 5 Byvandring og tid på egen hånd i Baskerlandets perle San Sebastián og videre til Bilbao

  Fra Pamplona i Navarra kører vi mod Baskerlandet. Første stop bliver den henrivende gamle badeby San Sebastián, der ligger ved Biscayabugten. Byen er især kendt for sine to smukke strande La Concha og Ondarreta, som mange rejsende ynder at dase på, den gamle bydel og dets mange pincho-barer. Pincho er den baskiske tapas. Alle barer i Baskerlandet serverer pinchos, og man skal unde sig selv at besøge pincho-barerne i San Sebastián og i Bilbao.

  Vi starter vores byvandring med at gå til San Sebastiáns katedral, og vi fortsætter ned ad byens fashionable gågade, Hernani Kalea, der leder os ind i den gamle bydel. For enden af gaden er der et smukt vue mod Maria-basilikaen, der ligger for enden af gaden. Vi fortsætter gennem den gamle bydel til den gotiske kirke San Vicente, som vi går ind og ser. Rundt om hjørnet ligger det tidligere San Telmo-kloster, der i dag er omdannet til museum. Vi ser klostret udefra, inden vi fortsætter mod det gamle markedsområde. Markedet ligger i dag under de to gamle markedshaller. Herefter er resten af dagen afsat til egne oplevelser i San Sebastián, inden vi kører til Bilbao.

  Bilbao er en af de største byer i Baskerlandet og ligger smukt omgivet af små, træbevoksede bjerge. Gennem byen flyder den sejlbare Nervión-flod, der har sin udmunding i Biscayabugten. Byen bar tidligere præg af den store jern- og stålproduktion med slem forurening til følge, men er efter en kontinuerlig byfornyelse ved at være kommet det værste til livs. Især forskønnelsen af promenaden langs floden og opførelsen af Guggenheim-museet – som vi besøger i morgen – har skudt ny energi ind i byen.

  Vi spiser middag i hotellets restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel Occidental Bilbao

  Hotel Occidental Bilbao ligger fint placeret i den skønne by Bilbao. Hotellet har noget for enhver smag. Der er mulighed for at opholde sig i hygg...

 • Dag 6 Byvandring i Bilbaos gamle bydel og besøg på Museo Guggenheim Bilbao

  Om formiddagen tager vi på en byrundtur i den gamle bydel, Casco Viejo, der er over 700 år gammel. Her ser vi blandt andet den gotiske Santiago Katedral, der er Baskerlandets ældste, samt Plaza Nueva og Ribera-markedet. Under taget på Ribera-torvehallen bugner det af boder med friskfanget fisk, bjerge af grøntsager og frugt, syltede sager og lokale specialiteter som f.eks. vinbjergsnegle og pintxos, der er små retter a la spansk tapas.

  I dag er det tid til et spændende besøg i byens nye vartegn, Guggenheim-museet, der er tegnet af den berømte arkitekt Frank O. Gehry. Museet ligger ved bredden af Nervión-floden, og det imponerende bygningsværk stråler i farvespil ikke ulig fiskeskæl, når sollyset og vandet fra floden genspejler sig i den titanium- og glasbeklædte facade. Det er ikke engang nødvendigt at bevæge sig inden døre for at få den første kunstoplevelse, da der udenfor står flere store værker og installationer, heriblandt Jeff Koons’ blomsterhund og Louise Bourgeois’ ni meter høje ståledderkop ”Maman”. Indvendigt er den moderne kunst udstillet i 19 gallerier, hvor der også er eksperimenteret med arkitekturen. Efter mødet med værkerne af store verdenskunstnere er resten af dagen på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 7 Aragoniens hovedstad Zaragoza med La Pilar-basilikaen og tid til egne oplevelser

  I dag kører vi fra Baskerlandet til Aragonien mod Zaragoza. Zaragoza som er Spaniens femte største by ligger ved Ebro-floden og byens seværdigheder afspejler dens historie, hvor der findes levn fra romertiden, den tidlige kristendom, den muslimske periode og det kristne spanske kongerige. Vi ankommer til Zaragoza omkring middag og passerer broen over Ebro-floden og går op til La Pilar-basilikaen. Basilikaens kupler står i smuk kontrast til den sandfarvede facade med de blå, gule, hvide og grønne tegl. Den barokke basilika ligger ved floden Ebro og gemmer i sit indre søjlen, hvor Jomfru Maria efter sigende viste sig i år 40 e.Kr. Ved den vestlige ydermur kan et lille udsnit af den hellige søjle ses, der i tidens løb er poleret blank af de mange folk, der strømmer til for at blive velsignet. Indvendigt gemmer der sig bl.a. freskoer af Goya og en altertavle udført i alabast.

  For enden af pladsen foran La Pilar-basilikaen ligger katedralen, hvis ene mur er smukt dekoreret i Mudejar-stil. Mudejar var en arkitektonisk stilart, som opstod i de områder, som de kristne konger havde erobret fra muslimerne, og hvis udtryk var en direkte forlængelse af den muslimske tradition. 20 minutters gang langs Ebro-floden ligger den gamle muslimske fæstning, som de kristne konger også tog i brug og udsmykkede. I dag huser fæstningen Aragoniens parlament, og det kan på det kraftigste anbefales at besøge fæstningen.

  Efter vores besøg i La Pilar-basilikaen er der god tid på egen hånd i Zaragosas gamle by, inden vi kører til vores hotel, der ligger i det moderne Zaragosa.

  Vi spiser middag på en lokal restaurant tæt på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Hotel Eurostars Boston

  Hotel Eurostars Boston ligger godt placeret i Zaragoza. Hotellet har egen bar og sauna samt et godt træningscenter. Værelserne er varmt og hyggel...

  • Bemærk

   På afgangen d. 28/5 bor vi på det firestjernede hotel Eurostars Rey Fernando.

 • Dag 8 Vingårdsbesøg med cavasmagning og besøg i Montserrat-klostret

  Vi kører fra Zaragosa mod Barcelona. Vores første stop er et besøg på en vingård, hvor vi skal høre om cavaproduktionen og smage på de lokale dråber. Vingården ligger smukt placeret og producerer i dag cava – som er den spanske prendant til champagne – af høj kvalitet. Vi fortsætter mod Middelhavet, hvor vi skal besøge det legendariske kloster Montserrat. Myterne knytter sig tæt til Montserrat. Ifølge legenden kom Skt. Peter til Montserrat i år 50 og deponerede et ikon af Jomfru Maria, der skulle være udskåret af apostlen Lukas. Under de muslimske angreb på klostret i 800-tallet gik ikonet tabt, men det blev genfundet i 880. Der blev bygget et lille kapel til at huse ikonet, og omkring år 1000 blev benediktinerklostret opført. Ikonet havde mirakelvirkning, og Montserrat blev hurtigt et af de vigtigste pilgrimsmål i Spanien. Ikonet af den Sorte Madonna blev selve symbolet på Catalonien, og Montserrat er i dag stadig et af de mest besøgte klostre i Spanien, hvor folk kommer for at blive velsignet af Jomfru Maria. I dag er det muligt at besøge Basilikaen, hvilket vi selvfølgelig gør.

  Fra Montserrat kører vi til Barcelona, hvor vi overnatter de næste to dage.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 8 & 9

  Hotel Senator Barcelona Spa

  Hotel Senator Barcelona Spa ligger tæt på Camp Nou, hvor FC Barcelona har sin hjemmebane. Det er nemt at bevæge sig rundt i byen, da hotellet li...

 • Dag 9 Byrundtur i Gaudís Barcelona og besøg i kirken La Sagrada Familia

  Dagen står i Barcelonas tegn. Efter morgenmaden starter vi vores dag i Barcelona.

  Vi tager på byrundtur til nogle af de største seværdigheder i byen. Vi kører ad boulevarden Paseo Colon forbi Columbus-monumentet til toppen af bjerget Montjuïc, hvorfra vi nyder udsigten over byen. Dernæst går det langs Paseo de Gracia, der kan fremvise smuk art nouveau-arkitektur, bl.a. Gaudís Casa Battló, der også kaldes for ”Huset af knogler”. Tegltagets rundede form vækker mindelser om en drageryg, og nogle siger, at bygningen symboliserer historien om den dragedræbende Skt. Georg, der er skytshelgen for Catalonien.

  Vi besøger også Gaudís mest berømte mesterværk, den enorme, men fortsat ufærdige La Sagrada Familia. Kirken forventes færdig i 2026, og er på trods af evighedsbyggeriet en af Spaniens mest besøgte attraktioner. Eftermiddagen er til fri disposition, hvor du kan nyde Barcelonas gågade, La Rambla, opleve Plaça Catalunya med monumenter og flotte springvand, eller besøge nogle af de lokale markeder, hvor du kan blande dig med byens befolkning.

  Efter byrundturen vil der være mulighed for at opleve byen på egen hånd, inden vi om aftenen spiser middag på en lokal restaurant i Barcelonas centrum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Bemærk!
  På grund af stor efterspørgsel på billetter til La Sagrada Familia, kan adgang til selve kirkerummet ikke garanteres. I det sjældne tilfælde at alt er udsolgt, vil vi i stedet besøge Casa Batlló, det berømte herskabshus redesignet af Antoni Gaudí, hvis karakteristiske stil får husets dele til at minde om knogler, drager og planter. Vi vil stadig se La Sagrada Familia udefra.

 • Dag 10 Tid på egen hånd og hjemrejse

  Grundet den tidlige afrejse for gæster, der skal rejse til Billund, vil der denne morgen ikke være en decideret morgenmad, men derimod en morgenmadspakke, som du kan tage med i bussen til lufthavnen.

  For gæster, der skal rejse til København, er der afgang til lufthavnen umiddelbart efter morgenmaden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Bemærk!

  På afgangen d. 13/10 vil rejsende til Billund have formiddagen på egen hånd i den skønne spanske by. Om eftermiddagen køres der mod lufthavnen.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 9 x morgenmad og 6 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entreer jf. program
 • Vingårdsbesøg med cavasmagning
 • Byvandring i charmerende Girona
 • Besøg i middelalderbyen Besalú
 • Byvandring i de idylliske landsbyer Foix og Rieux-Volvestre
 • Besøg i mirakelbyen Lourdes
 • Byvandring i San Sebastián
 • Byvandring i Bilbaos gamle bydel med Santiagokatedralen og markedsbesøg
 • Besøg på Museo Guggenheim Bilbao
 • La Pilar-basilikaen i Zaragoza
 • Besøg i Montserrat-klostret
 • Besøg inde i Sagrada Familia-kirken
 • Byrundtur i Barcelona
 • Byvandring i Pamplona
 • Obligatorisk turistskat
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.995
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser til Spanien, så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Nordspanien og Frankrig

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal lukke kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Spanien og Frankrig ligger i samme tidszone som i Danmark.

  Transport

  I Spanien og Frankrig oplever du anderledes kulturer, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  I både Spanien og Frankrig er det almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er drikkepenge ofte inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusive i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Spanien og Frankrig. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Specielt Barcelona er berygtet for lommetyve på byens hovedgade, Ramblaen.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Spanien og Frankrig bruger begge 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det spanske køkken er bedst kendt for sin mangfoldighed af små retter kaldet tapas. I Spanien mødes man om maden og deler den med alle om bordet!

  Det spanske køkken bugner også af andre fyldige, krydrede retter baseret på svinekød eller lam. Kolde grønsagssupper som gazpacho er også populære i varmen. De serveres gerne til frokost, tapas eller som forret. Fugl, fisk/skaldyr og nogle gange kanin kombineres i paella, og steges med ris, hvidvin eller chorizopølse i en kæmpe paellapande. Herligheden krydres med safran og masser af grønsager, så resultatet bliver en smagfuld, gul og rustik risret.

  I Baskerlandet serveres der på alle barer pinxos, som er pindemadder med pølse, røget laks osv. En pintxo kan være et måltid i sig selv. Det spanske måltid skylles ned med Fino sherry (tør sherry, som drikkes til maden) eller voluminøs spansk rødvin.

  Det franske køkken er et af verdens bedste. I Frankrig findes et hav af egnsretter, og på vores rejser vil du stifte bekendtskab med det lokale køkken. Derudover produceres noget af verdens bedste vin og spiritus. I Sydfrankrig er maden ofte solide gryderetter med bønner, pølse og svinekød der serveres.

  Man kan drikke vandet fra hanen i Spanien og Frankrig, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier, end vi er vant til.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Temperaturen kan svinge en del, så det anbefales at medbringe en let jakke og  regnjakke. Det anbefales desuden at medbringe fornuftigt fodtøj.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Det er ligeledes ikke tilladt at bære hat i kirker. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Samtidig er det god skik at give en donation, når man besøger en kirke. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

  Idéer til indkøb og museer

  I Nordspanien og Sydfrankrig kan det anbefales at købe nogle af de lokale fødevarespecialiteter som pølse, vin og skinke med hjem. I Bilbao og Barcelona findes store fødevaremarkeder, hvor man kan finde de mest udsøgte varer. En række af verdens største tøj- og skofirmaer hører hjemme i Spanien, og man kan med fordel købe modetøj og -sko i Spanien.

  Flere museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  Spanien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Madrid med 3,2 mio. indbyggere (metropolområde 6 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 49 mio.
  • Religion: Hovedparten er katolikker.
  • Areal: 505.370 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Sprog: Castiliansk (spansk) 74 %, catalansk 17 %, galisisk 7 % og baskisk 2 %.
  • Klima: Spanien har hele tre slags klima. Det nordlige Spanien har kystklima med relativt kølige somre og milde vintre. Det indre af Spanien har fastlandsklima med varme, tørre somre og relativt kolde vintre, mens den del af Spanien, der ligger langs Middelhavet, har subtropisk klima.

  Frankrig

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Paris 2,2 mio. indbyggere (metropolområde 12,1 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 67,4 mio. indbyggere.
  • Religion: Kristne (overvejende romersk-katolsk) 63-66 %, muslimer 7-9%.
  • Sprog: Officielt fransk, men også regionale dialekter og sprog (breton, korsikansk, catalansk, baskisk, flamsk osv.)
  • Areal: 643,801km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Frankrig har et tempereret klima med varme somre og kølige vintre. Temperaturerne kan variere ret kraftigt regionalt. Vejret i Middelhavsområdet er en del mildere end i resten af landet, i gennemsnit omkring 10 grader varmere, og her kommer der sjældent frost.

Trustpilot