Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00

Flot kulturrejse med meget inkl. og tid til egne eventyr

Spaniens hjerte

8 dage fra kr. 9.995

Om rejsen

Rundrejsen koncentrerer sig om hovedstaden Madrid på den castilianske højslette og den perlerække af kulturhistoriske byer, der også ligger i området, og som har spillet en central rolle i Spaniens historie. Da kongerigerne Aragonien og Castilien i 1479 blev forenet under kongeparret Fernando og Isabella, blev grunden lagt til datidens spanske verdensimperium.

Hovedstaden Madrid er på alle måder et spændende bekendtskab. Der er de berømte museer, hvor man får 5-stjernede kunstoplevelser. Kvarteret La Latina er et møde med stemningfulde og traditionsrige tapasbarer. Plaza Mayor er byens bankende hjerte, og her har scenen i tidens løb været sat til kongekroninger, tyrefægtning, karneval og henrettelser. Og så er der Palacio Real – et kongeligt palads, der er ekstravagant ud over grænser. Oplevelserne i Madrid får du både sammen med rejselederen og på egen hånd.

Det spanske eventyr fortsætter i Toledo, som er en af de interessante byer, der er inkluderet i rundrejsen. Der er tale om en af Spaniens ældste byer, hvis historie går helt tilbage til romertiden, og som i middelalderen blev kendt som ”de tre kulturers by”. I Segovia er den romerske akvædukt den store attraktion. Den regnes i dag som den bedst bevarede fra romertiden, og det imponerende bygningsværk er endda bygget uden brug af mørtel eller lignende. Glæd dig også til at opleve det klassiske castilianske landskab med de store vidder og Guadarrama-bjergene.

Denne rejse var vores Hemmelige europæiske eventyr i 2017 – du kan derfor glæde dig til at prøve en nyhed, der fik en topkarakter på 4,9 ud af 5 mulige!

Glæd dig fordi

 • du oplever det klassiske Spanien
 • rejsen inkluderer Toledo – “de tre tre kulturers by”
 • vi overnatter på centralt beliggende hoteller
 • der er rig mulighed for at opleve byerne på egen hånd
 • du kommer til det overdådige kongeslot El Escorial
 • der venter besøg på kunstmuseet Reina Sofia i Madrid med Picassos “Guernica”
 • du oplever Spaniens hovedstad, Madrid
 • du kommer på stemningsfulde byvandringer i Segovia, Salamanca, Avila, Toledo og Madrid

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Vi lander i Madrid, og det spanske eventyr kan begynde. Deltagerne fra Billund ankommer til Madrid først på aftenen og spiser middag på hotellet. Deltagerne fra København ankommer senere og får serveret en anretning på værelset ved ankomsten.

  Inkluderede måltider: Aftensmad/anretning.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hotel Florida Norte

  Dette 4-stjernede hotel ligger i gåafstand til Kongeslottet, med den imponerende have, og Catedral de la Almudena. Samtidig kan hele Madrids centr...

 • Dag 2 Byvandring og museumsbesøg i Madrid

  Madrid er en af Europas store kulturelle hovedstæder, og her er århundreders historie vævet sammen med arkitektoniske mesterværker, fascinerende kultur og mesterlig kunst. Hovedstaden har mange forskellige kvarterer med hver deres særpræg, og det kommer du til at opleve på dagens byvandring, når vi går fra område til område. Vi begynder på Madrids centrale plads, Puerta del Sol, hvorfra gaderne “slanger” sig ud til forskellige kvarterer, og herfra tager vi til Plaza Mayor, der ligger midt i det gamle middelalderkvarter. I området ligger også det store kongepalads, Palacio Real, som vi skal se. Det gamle, folkelige kvarter La Latina emmer af spansk stemming og er ensbetydende med fristende tapasbarer, så her nyder vi en dejlig tapas-frokost, inden der er museumsbesøg på programmet.Vi skal besøge kunstmuseet Reina Sofía, hvor den store attraktion bl.a. er Pablo Picassos mesterværk “Guernica”. Efter byvandringen er der tid til at opleve Madrid på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Til El Escorial og Segovia med den romerske akvædukt

  Vi kører til Guadarrama-bjergene øst for Madrid, og ved foden af bjergene ligger byen San Lorenzo de Es Escorial, hvor vi skal opleve det gigantiske kompleks, som Kong Filip 2. byggede i perioden 1563 – 1584, og der er tale om både et kongeligt palads, et kloster og et mausolæum. Fire tusinde værelser, skønne gårdhaver, kunstværker af El Greco og Velázquez og et bibliotek med ikke mindre end 40.000 bøger. Med andre ord – der venter en ubeskrivelig oplevelse, og selv om det er umuligt at se alle hjørner af El Escorial, tager vi herfra med en af rejsens store, uforglemmelige oplevelser.

  Segovia ligger strategisk højt placeret, og byen har spillet en vigtig rolle i historien som magtbase for de tidlige spanske monarker. Den store attraktion i Segovia er den romerske akvædukt bygget i perioden fra år 81 til år 96 e. Kr. Den er usædvanlig velbevaret og imponerer med med sine 166 buer og 120 søjler, og akvædukten forsynede Segovia med vand indtil midten af 1800-tallet. Segovia er en typisk castiliansk by, som havde sin storhedstid, da den var kongelig sommerresidens. Vi går på opdagelse i den gamle bydel og ser fæstningen El Alcázar, som har fungeret som kongebolig, fængsel og artilleriskole, den smukke Catedral de Santa María de Segovia, de overdådige rigmandsvillaer og de eventyrlige pladser.

  Inkludrede måltider: Morgenmad og aftensmad.

   

  Her bor du dag 3

  Hotel AR Los Arcos

  Dette 4-stjernede hotel ligger i den centrale del af byen Segovia. Byen rummer spændende og historiske attraktioner og er på UNESCOs verdensarvsl...

 • Dag 4 Fra Segovia til Salamanca – Spaniens smukkeste by

  Salamanca er efter manges opfattelse Spaniens smukkeste by, men nu kan du jo selv bedømme! Byen er kendt for sit hæderkronede universitet, der blev grundlagt i 1218, og som snart blev det intellektuelle centrum i det spanske imperium. Conquestadoren Hernan Cortes studerede her, og Columbus besøgte universitetet i 1476 i et forsøg på at få opbakning til sin opdagelsesrejse. I dag har universitet omkring 28.000 studerende, der kommer fra alle verdens hjørner, og det sætter et livligt præg på byen.

  Det var her i Salamanca, at Isabella blev kronet som dronning af Castilien i 1474, og rent arkitektonisk er Salamanca et enestående vidnesbyrd om det spanske imperiums glorværdige periode, hvor indtægterne rullede ind fra kolonierne. Alle bygninger i det gamle centrum er bygget i gyldne sandsten, der skaber en særlig harmoni og giver bydelen et gyldent skær. Vi tager på byvandring og kommer forbi Plaza Mayor, der stod færdig i 1755, og som til alle sider er omgivet af fire etager høje bygninger. Vi ser også det gamle marked ”Mercado Central”, oplever de gamle universitetsbygninger og ser katedralen, der i virkeligheden er en gammel og en nyere katedral bygget sammen. Der bliver også til at at nyde den fascinerende by på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

   

  Her bor du dag 4

  Hotel Artheus Carmelitas

  Hotellet er et 4-stjernet hotel, som ligger centralt i Salamanca og tæt på Plaza Mayor. Værelserne er indrettet med designermøbler, hvilket ska...

 • Dag 5 Via Àvila til Toledo

  Vi kører gennem det klassiske castilianske landskab til middelalderbyen Ávila. Der er især to ting, der har skrevet Ávila ind i historien – og det er bymuren fra 1100-tallet og den hellige Teresa af Ávila. Bymuren er ikke mindre end 10 m høj, men det mest bemærkelsesværdige er de 88 udsigtstårne, der er meget regelmæssigt placeret. I umiddelbar forbindelse med bymuren ligger katedralen, der blev opført i 1100-tallet, men først færdiggjort 400 år senere. Vi ser statuen af den hellige Teresa af Àvila og byens centrale plads, der er opkaldt efter hende. Teresa af Àvila er født i byen, og hun stod bag oprettelsen af adskillige nonneklostre, og bl.a. derfor har byen igennem flere hundrede år været pilgrimsmål. På turen rundt i den kompakte gamle bymidte ser vi også den gamle byport Puerta del Alcazar. Efter tid på egen hånd fortsættes til Toledo, hvor vi skal overnatte.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel Eurostars Toledo

  Dette moderne 4-stjernede hotel ligger i finansdistriktet i Toledo. De rummelige værelser har gratis Wi-Fi, aircondition, sikkerhedsboks, minibar ...

 • Dag 6 På sporet af historien i Toledo

  Den historiske by Toledo ligger dramatisk placeret på en klippetop med udsyn over landskabet, som floden Rio Tajo snor sig igennem. Byens storhed kan fornemmes overalt, og den spanske historie bliver nærværende i hver en krog af den gamle bydel, og den gamle bydel er da også årsagen til, at Toledo er på UNESCO’s verdensarvsliste. I middelalderen var Toledo kendt som ”de tre kulturers by”, for her levede jøder, muslimer og kristne i fredelig sameksistens. Under middelalderbyen findes levn fra romertiden og visigotherne, og det er denne kulturelle rigdom, der gør Toledo til en af Spaniens vigtigste historiske byer. Vi tager på byvandring og koncentrerer os om den gamle bydel, som er en lystvandring i arkitektur. Vi skal bl.a. opleve den særlige byggestil, mudejar, som er en blanding af en maurisk og en sydeuropæisk stil, og et par af de fine eksempler er El Transitiv-synagogen og Santa Maria la Blanca-synagogen. Den imponerende gotiske domkirke med det 90 m høje tårn er også en stor oplevelse, og ikke mindst indenfor med de fascinerende glasmosaikker fra 1400-tallet og malerier af El Graco, Rubens og Goya. Vi skal også se den mauriske borg, El Alcázar, der er beliggende på Toledos højeste sted ovenpå ruinerne af en romersk fæstning. Om eftermiddagen kan du fordybe dig i byens mange seværdigheder og nyde livet på en stemningsfuld café. Toledo har et stort og spændende udvalg af restauranter, og rejselederen anbefaler et par gode restauranter, hvis du vil udforske det spanske køkken.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

   

 • Dag 7 Oplevelser i Madrid på egen hånd

  Fra Toledo køres der til Madrid, og resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Rejselederen hjælper gerne med at planlægge din dag på egen hånd. Det kunne f.eks. være en ide at tage til Paseo del Prado, der er en af hovedstadens største boulevarder, og på den ligger både Museo del Prado og Museo Thyssen Bonemisza og den nærliggende Parque del Buen Retiro er også en overvejelse værd. Fodbold-entusiaster kunne måske være interesserede i at besøge Real Madrids Stadion Bernabeu. Det er nemt at komme rundt i Madrid med offentlig transport, da der både findes metro og bybusser, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med det praktiske. Om aftenen mødes vi på hotellet og går til en nærliggende restaurant, hvor vi nyder en dejlig afskedsmiddag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Hotel Florida Norte

  Dette 4-stjernede hotel ligger i gåafstand til Kongeslottet, med den imponerende have, og Catedral de la Almudena. Samtidig kan hele Madrids centr...

 • Dag 8 Afrejse fra Madrid

  Der er afrejse fra Madrid tidligt om morgenen, og efter at have spist morgenmad på hotellet køres der til lufthavnen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost og 6 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byvandring med mange highlights i Madrid
 • Besøg på Palacio Real – det gamle kongepalads i Madrid
 • Besøg på kunstmuseet Reina Sofia i Madrid
 • Besøg på kongeslottet El Escorial i San Lorenzo
 • Byvandring i Segovias gamle bydel
 • Byvandring i middelalderbyen Ávila
 • Byvandring i Salamanca – Spaniens smukkeste by
 • Byvandring med mange highlights i Toledo
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Tillæg ved afrejse fra Billund kr .995
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Spanien

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe – se SKATs hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Spanien er i samme tidszone som Danmark, så der er ingen tidsforskel.

  Transport

  I Spanien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  På restauranter og caféer er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge.

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Spanien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Spanien bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer.

  Mad & drikke

  Det spanske køkken er bedst kendt for sin mangfoldighed af små retter, kaldet tapas. I Spanien mødes man om maden, og deler den med alle om bordet.

  Det spanske køkken bugner også af andre fyldige, krydrede retter baseret på svinekød eller lam. Kolde grønsagssupper som gazpacho er også populære i varmen. De serveres gerne til frokost, tapas eller som forret. Fugl, fisk/skaldyr og nogle gange kanin kombineres i paella, og steges med ris, hvidvin eller chorizo pølse i en kæmpe paellapande. Herligheden krydres med safran og masser af grøntsager, så resultatet bliver en smagfuld, gul og rustik risret.

  Det oftest ret fede spanske måltid skylles ned med øl, Fino sherry (tør sherry, som drikkes til maden) eller voluminøs spansk rødvin. Man kan drikke vandet i Spanien, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Åbningstider

  Forretninger:
  Mandag til lørdag: 09.00 – 13.30/14.00 og 16/16.30 – 20/20.30. Søndag: lukket.

  Banker:
  Mandag til fredag: 08.30/09.00 – 14.00/14.30. Lørdag: 09.00 – 13.00.

  Posthuse:
  Mandag – fredag: 08.30-14.30 og 17.00 – 20.00/20.30. Lørdag: 09.00/09.30 – 13.00/13.30.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

 • Fakta

  • Statsform: Spanien er et konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Madrid med 3,2 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 47.2 mio.
  • Religion: Hovedparten er katolikker.
  • Areal: 505.992 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Sprog: 74% castilansk (spansk), 17% catalansk, 7% galisisk og 2% baskisk.
  • Højeste punkt: Det vulkanske bjerg Teide på 3.717 m.
  • Klima: Spanien har hele tre slags klima. Det nordlige Spanien har kystklima med relativt kølige somre og milde vintre. Det indre af Spanien har fastlandsklima med varme, tørre somre og relativt kolde vintre, mens den del af Spanien, der ligger langs Middelhavet, har subtropisk klima.