Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Følg muslingeskallerne når du vandre på Caminoen

Maks. 14 deltagere på rejsen – skynd dig!

Maks. 14 deltagere på rejsen – skynd dig!

Vandring på Caminoen

9 dage fra 10.495 kr.

Vandring på Caminoen i pilgrimmenes fodspor

I mere end 1.000 år har pilgrimme vandret gennem det nordlige Spanien til byen Santiago de Compostela – til katedralen, hvor man formoder, at apostlen Jacobs jordiske rester ligger. Oprindeligt vandrede man af religiøse grunde. Nu går mange for at prøve grænser af, for at opleve naturen eller for at få en spirituel oplevelse.

Da de færreste moderne mennesker kan afse tid – og måske heller ikke har overskud til hele Caminoens 900 km  – har vi sammensat vores vandring på Caminoen, så du vandrer de sidste ca. 140 km fra Triacastela til Santiago de Compostela. Vi har lagt vægt på, at det skal være en komfortabel oplevelse. Derfor overnattes der på hotel, og din bagage bliver hver dag transporteret til det næste hotel.

Du kommer til at vandre gennem Galiciens smukke og kuperede landskaber, følger stier forbi kirker og klostre – helt på samme måde som pilgrimme har gjort det i århundreder og med helt det samme mål – byen Santiago de Compostela. Her deler vi vores glæde med andre solbrændte vandrere og deltager i pilgrimsmessen. På hele turen ledes du af en kyndig rejseleder, der selv har vandret Caminoen utallige gange.

Glæd dig fordi

 • vandringen i pilgrimmenes fodspor er en lise for krop og sjæl
 • du oplever Caminoen på den komfortable måde
 • bagagen bliver transporteret fra hotel til hotel
 • dagsruterne er overkommelige
 • der er ekstra tid til at nyde stemningen i Santiago de Compostela
 • der er maks. 14 deltagere på vandreturen
 • rejselederen har selv været på flere pilgrimsvandringer
Antal dage
9 dages rundrejse
Pris
Fra 10.495 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste vandreferie på Caminoen fordi

Denne rejse er en 5-stjernet bestseller gennem flere år med yderst tilfredse rejsende

Du får den ægte fornemmelse af pilgrimsvandringen, når du går på Caminoen fra landsby til landsby

Du er i særdeles sikre hænder hos vores rutinerede Camino-rejseledere

Danmarks bedste vandreferie på Caminoen fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen i videoen her

Mød din rejseleder

Elsebeth Sørensen - Rejseleder - Risskov Rejser
Caminoen med Elsebeth Sørensen

Glæd dig til at gå Caminoen sammen med Elsebeth! Udover at formidle de historiske og kulturelle aspekter på rejsen har Elsebeth under vandringen også fokus på mindfulness og positiv psykologi. Derfor vil Elsebeth både motivere og udfordre undervejs på den legendariske pilgrimsrute.


Læs mere om Elsebeth Sørensen

Caminoen med Michael Christiansen

I de seneste 10 år har Michael boet i Spanien med sin familie, hvor El Camino de Santiago praktisk talt passerer forbi hans hoveddør. Den spirituelle oplevelse ”El Camino” samt de forskellige pilgrimsruter har derfor en helt særlig plads i hans hjerte.


Læs mere om Michael Christiansen

Camioen med Jens Erik Petersen

Jens Erik er Spanien-ekspert og hans helt store kærlighed er Caminoen, der er en ganske særlig og intens rejseoplevelse, hvor man kommer tæt på mennesker fra hele verden, som har taget denne udfordring af mange forskellige årsager. Jens Erik har rejst meget i Nordspanien, taler spansk og er særligt optaget af Spaniens historie og kultur, men også i høj grad af hverdagslivet og den spændende gastronomi.

 


Læs mere om Jens Erik Petersen

Caminoen med Lisette Sjøstrand

Lisette er selv en aktiv vandrer og har gået fire forskellige Camino-ruter i Spanien og Portugal – tre af dem med sin spanske ægtefælle og parrets to børn. Hun tror på, at nærhed til naturen giver ro og glæde samt en masse små og store oplevelser, og som rejseleder ønsker hun at give kærligheden til Caminoen og Spanien videre til sine rejsende.


Læs mere om Lisette Sjøstrand

Oplev Caminoen med Henrik Normann

Henrik bor til dagligt med sin familie i Spanien. Han har derfor et indgående kendskab til landet og kan berige dig med historier, som kun de lokale beboere kender. Henrik deler med stor fortælleglæde ud af sin viden om Spaniens historie, kultur og samfundsforhold og har desuden en unik evne til at organisere en rejse, så alting flyder.


Læs mere om Henrik Normann

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Madrid og bus til Triacastela

  Afrejse og ankomst til lufthavnen i Madrid, og herfra kører vi umiddelbart videre til Triacastela i provinsen Lugo, hvor vi skal bo den første nat. Som byens navn antyder lå der engang tre borge i byen, men det er historie. Undervejs på busturen stopper vi, strækker ben og får noget at spise, inden vi kommer til Triacastela.

  Her bor du dag 1

  Complexo Xacobeo

  Complexo Xacobeo er placeret i Tríacastela. Hotellet har en hyggelig have samt en bar, hvor man kan nyde en drink eller en kop kaffe. Værelserne ...

 • Dag 2 Samos-dalen og små landsbyer på vej mod Sarria med historiske rødder

  Pilgrimsvandringens første dag – dagen, som alle sikkert har ventet forventningsfuldt på. Efter morgenmaden er det på med rygsækken, og vi vandrer afsted med hilsenen: “Buen Camino” eller et “Hola”. Med pilgrimspasset i hånden skal beslutsomhed, mod og viljestyrke stå sin prøve, for nu begynder pilgrimsvandringen gennem et smukt landskab til Santiago de Compostela. Vi lægger ud med en forholdsvis moderat rute og kommer i løbet af dagen op i 1.000 m højde. Ruten går gennem den smukke Samos-dal til San Xil, videre gennem små landsbyer, der ofte kun er et par huse, til den lidt større landsby Calvor. Dagens mål er Sarria – byen med dybe historiske rødder langt tilbage i tiden, men mon ikke de fleste glæder sig til at komme af med vandrestøvlerne på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 18 km

  Her bor du dag 2

  Hotel Mar de Plata

  Hotel Mar de Plata ligger i Sarria. Hotellet er hyggeligt og moderne indrettet, og tilbyder bl.a. gratis Wi-Fi. Værelserne er pæne, og er bl.a. u...

 • Dag 3 Forbi højslette, marker og 100 km-stenen, pause i Barbadelo og videre til Portomarín

  Fra Sarria går ruten op over en højslette, og her breder markerne sig ud. Vi nærmer os Barbadelo og kommer igennem et skovområde, der er helt overladt til naturen, og det er et sjældent syn i Spanien. Dagens højdepunkt er for mange pilgrimme 100 km stenen – og det gælder nok især dem, der har startet deres pilgrimsvandring i Pyrenærerne og har mange hundrede kilometer i fødderne, når de når hertil. I Barbadelo – hvis historie går helt tilbage til det 10. årh. – hviler vi benene og nyder den romanske kirke med den specielt flotte indgang med søjler og figurer. Vandringen fortsætter på jordveje, som beskyttes af stendiger, og som fører fra den ene landsby til den næste. Vi ser mange af de små karakteristiske bygninger, som bruges til opbevaring af foder, og som på spansk kaldes “horreo”. De er bygget i træ eller sten og står på stenpæle og kan være små arkitektoniske mesterværker kreeret af de lokale bønder. I landsbyen Moutras begynder det at gå nedad til floden Mino, og snart er der udsigt til byen Portomarín, som breder sig op ad en bakke – men sådan har det ikke altid været. I 1962 blev der bygget en dæmning i forbindelse med etablering af et elektricitetsværk, og den oprindelige by kom til at ligge under vand, og en ny blev bygget. Vi når til Portomarín ved at krydse den moderne bro. Der er adskillige tegn på, at romerne har hersket i området, selv om bygningen af Belesar-dæmningen i 1960’erne lagde et stort historisk område under vand – men udsigten over landskabet kan der ikke klages over! Der skulle gerne blive tid til et besøg i fæstningskirken San Nicolás fra 1100-tallet. Det særlige ved kirken er ligheden med udsmykningen i katedralen i Santiago.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 22 km

  Her bor du dag 3

  Hotel Meson do Loyo

  Hotel Meson Do Loyo har en hyggelig terrasse samt egen bar, hvor man kan nyde en forfriskning om aftenen. Alle værelser er udstyrede med bl.a. fla...

 • Dag 4 Ad jernbanebro til eukalyptusskov, pilgrimskirkegård og mod pilgrimsbyen Palas de Rei

  Vi forlader Portomarín over en lang jernbanebro dedikeret til pilgrimme. Denne dag er det i øvrigt muligt at falde ind i dit helt eget  tempo, når der vandres gennem eukalyptusskov og afvekslende marklandskaber – så nyd de svævende rovfugle og de smukke udsigter. Stien bølger gennem landskabet forbi udhuggede vejkors, og det mest interessante – “Cruceiro de Lameiros ” – ser vi lige før landsbyen Ligonde, hvor vi også kommer forbi en gammel pilgrimskirkegård. Her, hvor der i dag er mark, fandt udmattede pilgrimme deres sidste hvilested, og stedet er markeret med et kors på muren. Vi når til Palas de Rei, der i middelalderen var en vigtig pilgrimsby. I dag er byen med ca. 3.500 indbyggere et moderne trafikkaos. Heldigvis bliver vi som pilgrimme “ledt” tværs gennem byen på den klassiske måde på Caminoen, som er forbi torvet og byens kirker.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 25 km

  Her bor du dag 4

  Complejo La Cabaña

  Det 3-stjernede hotel Complejo La Cabaña er et hyggeligt og rustikt hotel, der ligger i naturskønne omgivelser. I nærheden af hotellet ligger de...

 • Dag 5 Eventyrlige landskaber med floder, dale, klostre og kirker på vejen til Arzúa

  Dette bliver den længste vandredag med landskaber, der domineres af mange vandløb og vadesteder. De fleste glemmer alt om dagens lange distance, når de bliver belønnet med en eventyrlig udsigt ud over landskaberne, hvor alt ånder fred og idyl. Vi skal bl.a. krydse floderne Pambre, Porto de Bois og Seco, og ved Furelos kommer vi over en velbevaret middelalderbro med fire buer. Vi passerer klostre og kirker, der hver især har deres historie at fortælle, som det f.eks. er tilfældet i byen Melide med kirken San Pedro med den romanske indgangsportal og kirken Santa Mará fra det 12. årh. Det tager er stykke tid at komme ud af Melide, og det er en lise at nå til den skyggefulde og fredfyldte eukalytusskov og fortsætte gennem smukke dallandskaber med klare, rislende bække. Vi når til Ribadiso de Baixo – en klynge huse og et refugie – der ligger idyllisk ved et lille vandløb, og som er et oplagt sted at slappe af inden de sidste kilometer til Arzúa.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 29 km

  Her bor du dag 5

  Pensión del Peregrino

  Pensión del Peregrino er et hyggeligt hotel, der ligger godt i Arzúa. Her bor du i enkle værelser med bl.a. tv, Wi-Fi og eget badeværelse med h...

 • Dag 6 Gennem landsbyer og små landbrug til Pedrouzo

  Dagens rute går gennem landsbyer med klassiske stenhuse og landskaber med små landbrug, og vi vil opleve, at der nu er flere pilgrimme på stierne, så det gælder om at nyde de stille stunder kun med lyden af vandrestøvlerne. Find tempoet, der passer til dit temperament og nyd roen og balancen, der måske har bundfældet sig i løbet af de sidste dage. Når vi når til Pedrouzo, er vi kun 20 km fra målet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 19 km

  Her bor du dag 6

  Pension Pedrouzo

  Det moderne Pension Pedrouzo er nyrenoveret og ligger i centrum af Pedrouzo. På hver etage i bygningen er der fællesrum med tv. Værelserne er ly...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på afgangen 10/5 overnatter på Pension Che i Pedrouzo på dag 6. Hotellet er naturligvis af tilsvarende standard.

 • Dag 7 Sidste vandredag mod målet Santiago de Compostela, hvor der venter pilgrimsmesse

  Den sidste vandredag begynder tidligt for at nå til Santiago de Compostela i tide til pilgrimsmessen, som er afslutningen pilgrimsvandringen. Vi krydser hovedvejen flere gange og vandrer en strækning tæt ved Santiagos lufthavn, og det er i selskab med pilgrimsvandrere i alle aldre. Vi når til Monte do Gozo fem km inden Santiago de Compostela og får den allerførste udsigt ned over byen, hvor katedralens spir og tårne indikerer, at dette er vores mål. Vi nyder udsigten og vandrer det sidste stykke på de kæmpsestore brosten, som millioner af pilgrimme har gjort før os. Vi når til katedralen – hvor der sandsynligvis er trængsel – og er klar til at dele vores glæde og eufori med andre solbrændte vandrere i støvede støvler. Det er en tradition, at pilgrimme omfavner Sankt Jacob – den 800 år gamle figur af apostlen, der står bag hovedalteret. Katedralen er under renovering (forventes afsluttet i løbet af 2020), vi kan dog stadig godt se den indefra, og vi går til pilgrimsmessen i den store nabokirke. Når det bliver aften, skulle de lange køer gerne være aftaget så meget, at vi kan afhente vores pilgrimsbevis på pilgrimskontoret.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 20 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Hotel Gelmírez

  Hotel Gelmírez ligger ca. 10 minutters gang fra domkirken i Santiago. Hotellet har eget fitnesscenter, som kan benyttes, hvis man har lyst. Værel...

 • Dag 8 Tid på egen hånd i Santiago de Compostela og afskedsmiddag

  En dag til at nyde Santiago, og det kunne være en ide at gå tilbage til katedralen og nyde kirkerummet uden den store folkemængde. Det er også interessant at gå på opdagelse i den gamle bydel, der omgiver katedralen. Slå dig ned på en cafe og nyd folkelivet med de mange pilgrimme fra alverdens lande. En tur til den lille idylliske fiskerby Finnesterre – til verdens ende kan bestemt anbefales. Tag med bussen (tre timer hver vej) og gå de fem km til fyrtårnet “El Farro” eller tag med på en mindre udfordrende tur med en engelsktalende guide. Det er en tradition, at pilgrimme kommer hertil for at brænde deres tøj  og smide vandrestaven i havet som symbol på, at de lægger det gamle liv bag sig. Du kan naturligvis nøjes med en lille rituel afbrænding, mens du nyder den friske havluft og udsigten over havet.

  Det er sidste aften i Santiago de Compostela, og vi mødes og tager afsked med byen. Vi nyder den traditionelle galisiske drik Queimada, og spiser en middag på en lokal restaurant. Queimada består af kaffe, sukker, citronskal og stærk orujo-likør. Det hele blandes i en lerskål, hvorefter der sættes ild til blandingen!

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 9 Hjemrejse fra Santiago de Compostela

   

  Omkring middag kører vi til lufthavnen i Santiago og flyver hjem til Danmark.
  Måske har du en muslingeskal i bagagen? Muslingeskallen har været Santiago-pilgrimmenes symbol, siden de første pilgrimme fandt muslingeskaller ved Galiciens kyst – her ved verdens ende. Muslingeskallen er symbol på den ydmyge pilgrim, der vandrer ruten for sin sjæls frelses skyld, og mange har den hængende på rygsækken.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly Billund/København – Madrid inkl. skatter og afgifter
 • Fly Santiago de Compostela – Billund/København inkl. skatter og afgifter
 • Overnatning i dobbeltværelse på mindre, lokale hoteller
 • 8 x morgenmad
 • 1 x aftensmad på restaurant i Santiago de Compostela
 • Pilgrimspas til Caminoen
 • Al transport jf. program
 • Transport af bagage fra hotel til hotel
 • Spændende vandreture varierende mellem 19 og 30 km
 • Erfaren dansk vandre-guide

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.795
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 06 juni 2021 9 dage Billund
  København
  10.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 06/06-2021   kl. 06:25 06/06-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Madrid 06/06-2021   kl. 09:30 06/06-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 14/06-2021   kl. 14:05 14/06-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - Billund 14/06-2021   kl. 21:20 14/06-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 06/06-2021   kl. 06:40 06/06-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Madrid 06/06-2021   kl. 09:30 06/06-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 14/06-2021   kl. 14:05 14/06-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - København 14/06-2021   kl. 21:10 14/06-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 11 juli 2021 9 dage Billund
  København
  10.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 11/07-2021   kl. 06:25 11/07-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Madrid 11/07-2021   kl. 09:30 11/07-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 19/07-2021   kl. 14:05 19/07-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - Billund 19/07-2021   kl. 21:20 19/07-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 11/07-2021   kl. 06:40 11/07-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Madrid 11/07-2021   kl. 09:30 11/07-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 19/07-2021   kl. 14:05 19/07-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - København 19/07-2021   kl. 21:10 19/07-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 22 august 2021 9 dage Billund
  København
  10.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 22/08-2021   kl. 06:25 22/08-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Madrid 22/08-2021   kl. 09:30 22/08-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 30/08-2021   kl. 14:05 30/08-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - Billund 30/08-2021   kl. 21:20 30/08-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 22/08-2021   kl. 06:40 22/08-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Madrid 22/08-2021   kl. 09:30 22/08-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 30/08-2021   kl. 14:05 30/08-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - København 30/08-2021   kl. 21:10 30/08-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 29 august 2021 9 dage Billund
  København
  10.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 29/08-2021   kl. 06:25 29/08-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Madrid 29/08-2021   kl. 09:30 29/08-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 06/09-2021   kl. 14:05 06/09-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - Billund 06/09-2021   kl. 21:20 06/09-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 29/08-2021   kl. 06:40 29/08-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Madrid 29/08-2021   kl. 09:30 29/08-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 06/09-2021   kl. 14:05 06/09-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - København 06/09-2021   kl. 21:10 06/09-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 05 september 2021 9 dage Billund
  København
  10.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 05/09-2021   kl. 06:25 05/09-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Madrid 05/09-2021   kl. 09:30 05/09-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 13/09-2021   kl. 14:05 13/09-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - Billund 13/09-2021   kl. 21:20 13/09-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 05/09-2021   kl. 06:40 05/09-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Madrid 05/09-2021   kl. 09:30 05/09-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 13/09-2021   kl. 14:05 13/09-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - København 13/09-2021   kl. 21:10 13/09-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 12 september 2021 9 dage Billund
  København
  10.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 12/09-2021   kl. 06:25 12/09-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Madrid 12/09-2021   kl. 09:30 12/09-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 20/09-2021   kl. 14:05 20/09-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - Billund 20/09-2021   kl. 21:20 20/09-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 12/09-2021   kl. 06:40 12/09-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Madrid 12/09-2021   kl. 09:30 12/09-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 20/09-2021   kl. 14:05 20/09-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - København 20/09-2021   kl. 21:10 20/09-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 19 september 2021 9 dage Billund
  København
  10.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - Frankfurt 19/09-2021   kl. 06:25 19/09-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Madrid 19/09-2021   kl. 09:30 19/09-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 27/09-2021   kl. 14:05 27/09-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - Billund 27/09-2021   kl. 21:20 27/09-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 19/09-2021   kl. 06:40 19/09-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Madrid 19/09-2021   kl. 09:30 19/09-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 27/09-2021   kl. 14:05 27/09-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - København 27/09-2021   kl. 21:10 27/09-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 17 oktober 2021 9 dage Billund
  København
  10.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 17/10-2021   kl. 06:25 17/10-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Madrid 17/10-2021   kl. 09:30 17/10-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 25/10-2021   kl. 14:05 25/10-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - Billund 25/10-2021   kl. 21:20 25/10-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Frankfurt 17/10-2021   kl. 06:40 17/10-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Madrid 17/10-2021   kl. 09:30 17/10-2021   kl. 12:05
   Santiago - Frankfurt 25/10-2021   kl. 14:05 25/10-2021   kl. 16:30
   Frankfurt - København 25/10-2021   kl. 21:10 25/10-2021   kl. 22:30
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Spanien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  På vores rundrejse “Vandring på Caminoen” skal du være i stand til at gå min. 20 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Spanien er i samme tidszone som Danmark, så der er ingen tidsforskel.

  Transport

  I Spanien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er drikkepenge ofte inkluderet som en serviceskat, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Spanien. Dette er ofte et problem i kollektiv transport, som metro og bybusser. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Spanien bruger 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det spanske køkken er bedst kendt for sin mangfoldighed af små retter kaldet tapas. I Spanien mødes man om maden og deler den med alle om bordet.

  Det spanske køkken bugner også af andre fyldige, krydrede retter baseret på svinekød eller lam. Kolde grønsagssupper som gazpacho er også populære i varmen. De serveres gerne til frokost, tapas eller som forret. Fugl, fisk/skaldyr og nogle gange kanin kombineres i paella og steges med ris, hvidvin eller chorizopølse i en kæmpe paellapande. Herligheden krydres med safran og masser af grøntsager, så resultatet bliver en smagfuld, gul og rustik risret.

  Spanien har en lang tradition for at fremstille lufttørrede skinker af meget høj kvalitet, og på alle caféer og restauranter vil man kunne smage den spanske skinke. Det spanske måltid skylles ned med øl, Fino sherry (tør sherry, som drikkes til maden) eller voluminøs spansk rødvin.

  Aftensmåltiderne starter generelt senere end de sædvanligvis gør i Danmark. Det er derfor ikke usædvanligt, at restauranter først åbner for servering kl. 20:00.

  Man kan drikke vandet i Spanien, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Forretninger: Mandag-lørdag 09:00-13:30/14:00 og 16:00/16:30-20:00/20:30. Søndag lukket.

  Banker: Mandag-fredag 08:30/09:00-14:00/14:30. Lørdag 09:00-13:00.

  Posthuse: Mandag-fredag 08:30-14:30 og 17:00-20:00/20:30. Lørdag 09:00/09:30-13:00/13:30.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Til rejser i Sydspanien anbefales det at pakke sommertøj og desuden medbringe en let vindjakke eller trøje til de lidt køligere nætter. I de nordlige dele af Spanien kan vejret være mere omskifteligt, så det anbefales at medbringe regnjakke og en varm trøje. På rejser til Spanien anbefales det ligeledes at medbringe praktisk fodtøj, da der i flere byer vil være byvandringer.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Det er ikke tilladt at bære hovedbeklædning som hat eller kasket i en kirke. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og på museer – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

  Idéer til indkøb og museer

  I Spanien kan det anbefales at købe nogle af de lokale fødevarespecialiteter som pølse, vin og skinke med hjem. I de større byer findes store lokale fødevaremarkeder, hvor man kan finde de mest udsøgte varer. En række af verdens største tøj- og skofirmaer hører hjemme i Spanien, og man kan med fordel købe modetøj og sko i Spanien.

  Flere museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Madrid med 3,2 mio. indbyggere (metropolområde 6 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 49 mio.
  • Religion: Hovedparten er katolikker.
  • Areal: 505.370 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Sprog: Castiliansk (spansk) 74 %, catalansk 17 %, galisisk 7 % og baskisk 2 %.
  • Klima: Spanien har hele tre slags klima. Det nordlige Spanien har kystklima med relativt kølige somre og milde vintre. Det indre af Spanien har fastlandsklima med varme, tørre somre og relativt kolde vintre, mens den del af Spanien, der ligger langs Middelhavet, har subtropisk klima.

Trustpilot