Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Spændende vandrenyhed!
Maks. 14 deltagere

 

Spændende vandrenyhed!
Maks. 14 deltagere

 

Vandring på Camino Portugues i Galicien

9 dage fra 9.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Mange drømmer om at vandre ad den klassiske pilgrimsrute Camino de Santiago til Sankt Jakobs grav i Santiago de Compostela, men det er de færreste, der kan overskue at vandre hele pilgrimsrutens over 700 kilometer.

Vi fokuserer derfor på denne vandretur på den næstmest populære pilgrimsrute, der byder på vandring gennem det naturskønne Galicien ad Den Portugisiske Camino, Camino Portugues. Her vandrer vi sammen de sidste 115 km ad den fantastiske rute mod endemålet Santiago de Compostela. Vi varmer nemt og bekvemt op, da vi flyver til Porto i Portugal og tager den første del af ruten på komfortabel vis med bus op til floden Minho i Galicien i Spanien. Herfra starter vi på en af de smukkeste vandreture til Santiago de Compostela.

Vi følger Romerrigets gamle veje og de gule pile, der viser vej via gamle spor og nogle steder brostensbelagte stier gennem Galicien.

Denne del af Caminoen byder på spændende historiske og charmerende landsbyer såsom Caldas de Reis, der siden romertiden har været kendt for sine varme termiske kilder. Landsbyen Padrón er stedet, hvor pilgrimmenes skytshelgen Sankt Jakobs jordiske rester blev sejlet til for senere at blive bragt videre til Santiago de Compostela. Samtidig har byen også bidraget til det spanske tapasbord med den velkendte peberfrugt, Pimientos de Padrón.

Ruten fører os omkring Vigo-bugten, hvor Napoleon led sit store nederlag, og ruten vækker alle vores sanser, når vi går gennem grønne bakker og dale og kommer igennem nåle-, pinje- og eukalyptusskove. Og ikke nok med det, så får vi også vakt vores smagsløg med dejlig vin og mad undervejs.

Vi har lagt vægt på, at denne vandring skal være en komfortabel oplevelse. Derfor overnattes der på hoteller og hostels, og din bagage bliver hver dag transporteret frem til det næste hotel, så du kun skal fokusere på at vandre i de skønne omgivelser.

Glæd dig fordi

 • Vandringen i pilgrimmenes fodspor er en lise for krop og sjæl
 • Du oplever Caminoen på den komfortable måde
 • Bagagen bliver transporteret fra hotel til hotel
 • Dagsruterne er overkommelige og varierer mellem 15 og 24 km pr. dag
 • Der er ekstra tid til at nyde stemningen i Santiago de Compostela
 • Der er maks. 14 deltagere på vandreturen
 • Rejselederen har selv været på flere pilgrimsvandringer
Antal dage
9 dages rundrejse
Pris
Fra 9.995 kr.
Afrejse fra
København, Billund

Danmarks bedste vandreferie på Den Portugisiske Camino fordi

Du kan rejse fra både Billund og København på alle afgange

Du oplever en unik pilgrimsvandring igennem det naturskønne Galicien ad Den Portugisiske Camino, hvor du vandrer i alt 115 km

Du kommer forbi et væld af hyggelige landsbyer og storslået natur – og har ekstra god tid i Santiago de Compostela

Danmarks bedste vandreferie på Den Portugisiske Camino fordi

Mød din rejseleder

Henrik Normann

Henrik bor til dagligt med sin familie i Spanien. Han har derfor et indgående kendskab til landet og kan berige dig med historier, som kun de lokale beboere kender. Henrik deler med stor fortælleglæde ud af sin viden om Spaniens historie, kultur og samfundsforhold og har desuden en unik evne til at organisere en rejse, så alting flyder.


Læs mere om Henrik Normann

Lisette Sjøstrand

Lisette er selv en aktiv vandrer og har gået fire forskellige Camino-ruter i Spanien og Portugal – tre af dem med sin spanske ægtefælle og parrets to børn. Hun tror på, at nærhed til naturen giver ro og glæde samt en masse små og store oplevelser, og som rejseleder ønsker hun at give kærligheden til Caminoen og Spanien videre til sine rejsende.


Læs mere om Lisette Sjøstrand

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Porto i Portugal og videre med bus til Tui i spanske Galicien

  Vi ankommer til Porto lufthavn i Portugal ved middagstid og kører umiddelbart efter ankomst videre til byen Tui, der ligger lige på den anden side af grænsen mellem Portugal og Spanien.
  Tui (også stavet Tuy) er en charmerende lille middelalderby og er en af de syv hovedstæder i det gamle Galicien, der ligger smukt ved floden Minho. Floden fungerer som en grænse mellem Portugal og Spanien.

  Efter vi har tjekket ind på vores hotel, bliver der tid til på egen hånd til at se nærmere på byen. Vi kan anbefale en gåtur forbi den imponerende Catedral de Santa Maria de Tui, som ligger fint hævet over byen. Af andre interessante besøg kan Chapel San Telmo også nævnes og byens gamle pilgrimshospital.

  Her bor du dag 1

  Hotel Alfonso I

  Dette 4-stjernede hotel ligger mellem Tui og Porriño og har en god placering i forhold til den portugisiske camino-rute. Hotellet er nyrenoveret o...

 • Dag 2 Idyllisk vandring langs Louro-floden til O Porriño

  I dag er den store dag kommet, som vi alle har glædet os til. Vi tager rygsækken på, snører skoene og med pilgrimspasset i hånden, tager vi hul på den første pilgrimsvandring.

  Vi starter dagens vandring fra havnen i Tui og følger stierne langs Louro-floden op gennem tunnelen Das Monxas, inden vi når dagens mål som er O Porriño. Denne strækning er kendt som en af de mest idylliske strækninger, der findes på diverse Caminoer.

  I O Porriño bliver der tid til at se lidt nærmere på byen, når vi er fremme.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 15 km

  Her bor du dag 2

  Hostal Louro

  Dette hostel ligger midt i Porriño. Her bor du i enkle værelser med gratis Wi-FI og eget badeværelse med badekar eller brusekabine. Hostellet ha...

 • Dag 3 Fra O Porriño via smukke skove og Monte Santiago til Redondela

  Dagens mål er byen Redondela. Så snart vi er kommet ud af O Porriño, fortsætter vi langs Louro-dalen gennem smukke skove og et kuperet terræn. Vi kommer bl.a. op på Monte Santiago, hvor statuen af Santiaguiño das Antas markerer toppen, hvorfra der er en fin udsigt. Et ideelt sted at hvile benene lidt, inden vi fortsætter til Redondela. Om eftermiddagen er der tid til at nyde udsigten over byen og de smukke haver, som Redondela er kendt for.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 17 km

  Her bor du dag 3

  Hotel Antolin

  Dette hostel har en smuk udsigt over Vigo-flodmundingen, der ligger på Cesantes-stranden, Redondela, foran øen San Simón, en og en halv kilomete...

 • Dag 4 Ponte Sampaio-broen, hvor Napoleonflåden led et nederlag, og Galiciens smukkeste by, Pontevedra

  Efter morgenmaden går vi til Pontevedra. Undervejs krydser vi Verdugo-floden ved broen Ponte Sampaio. Det var ved denne bro, at Napoleons hær led et stort nederlag i Galicien, og den franske hær måtte trække sig tilbage. Fra Ponte Sampaio fortsætter vi via en brostensbelagt sti op til Santa Maria Kirken i Vigo, hvorfra vi får en fantastisk udsigt over Vigo-bugten.

  Efter dette interessante besøg sætter vi kursen mod dagens slutdestination, Pontevedra, som siges at være en af de smukkeste byer i Galicien, og som med sine mange romerske kirker og smukke torve byder på den storslået kulturarv. Den gamle bydel har flere charmerende pladser, hvor du kan sætte dig og suge atmosfæren til dig, og måske nyde et glas af den lokale vin.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 15 km

   

   

  Her bor du dag 4

  Hotel Alda Estacion

  Dette hotel ligger i middelalderbyen Pontevedra i hjertet af det maleriske Rias Baixas og kun 10 minutters gang fra det historiske centrum.  Være...

 • Dag 5 Smukke omgivelser ved Barosa-vandfaldet og byen med de termiske kilder, Caldas de Reis

  I dag skal vi gå en af de længere vandreture på ca. 24 km. Vi begynder dagens vandring, og så snart vi kommer ud af Pontevedra, kommer vi gennem et varieret terræn med smukke grønne pinje-og eukalyptusskove og kastanjetræer, indtil vi når til byen Ponte Cabras. Her anbefales det, at du besøger det fine gamle menighedshus ved Santa Maria de Alba fra det 12. århundrede.

  Når vi kommer frem til Briallos, går vi en lille omvej på en halv kilometer for at se Barosa-vandfaldet, der med sine 60-meters fald ligger i et yderst smukt område, hvor 14 vandmøller er flot placeret omkring vandfaldet. Et smukt syn man ikke må gå glip af.

  Vandet forstætter med at spille en stor rolle denne dag, da byen Caldas de Reis, hvor vi skal overnatte, ligger smukt ved floden Rio Umia. Caldas de Reis har siden romertiden været kendt og meget besøgt på grund af sine termiske kilder med 40 grader varmt vand, der kan bringe velvære til ømme fødder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 24 km

  Her bor du dag 5

  Hotel O Cruceiro

  Hotel O Cruceiro ligger i Caldas de Reis og er et hotel med en familiær atmosfære. Værelserne er moderne indrettet med TV, gratis Wi-Fi, hårtø...

 • Dag 6 Gennem nåleskove og over floder til byen Padrón

  Vi forlader Caldas de Reis og krydser floden Umia. Vi fortsætter vores rute via skove og stier op til byen Santa Mariña, hvorfra det begynder at gå ned ad igen, indtil vi kommer til floden Fontenio. Vi krydser floden og fortsætter via nåleskove for at komme til dagens slutdestination Padrón.

  Padrón er kendt som byen, hvortil apostlen Jakobs jordiske rester blev sejlet til for derefter at blive bragt videre til Santiago de Compostela, hvor der sidenhen blev bygget en katedral til ære for ham. Santiago betyder Sankt Jakob. Jakob var den første martyr blandt apostlene, og han spiller stadigvæk en stor rolle, da han både er Spaniens og pilgrimmenes skytshelgen og dermed også vigtig for hele denne pilgrimsvandring.

  Byen er også kendt for sine små grønne peberfrugter, Pimientos de Padrón, som især kendes fra den klassiske spanske ret tapas. Planterne blev bragt til Spanien i det 18. århundrede af mexicanske munke, og de blev opkaldt efter byen Padrón.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 18 km

  Her bor du dag 6

  Hotel Rosalia

  Hotel Rosalia ligger i Padrón. Værelserne er indrettet med TV, gratis Wi-Fi, hårtørrer og eget badeværelse med badekar eller brusekabine. Hote...

 • Dag 7 Sidste vandredag mod målet Santiago de Compostela, hvor der venter pilgrimsmesse

  Dagen i dag er noget helt specielt. Det er i dag, at vi har vores sidste vandring, og vi slutter af med at gå ca. 24 km. Vi forlader Padrón efter morgenmaden og begiver os mod dagens første højdepunkt, kirken Iria Flavia, som ligger lige uden for byen. Denne var den første katedral i Galicien, og det var her biskoppen boede, inden hovedsædet blev flyttet til Santiago de Compostela. Det er på kirkegården ved Iria Flavia, at vi under et oliventræ finder Camila José Celas’ ydmyge gravsten. Turen rundt om kirken er næsten som et udendørs arkæologisk museum med gamle gravsten og statuer, og foran kirken er der et lille museum for hellig kunst. Vi fortsætter turen gennem hyggelige små landsbyer, og vi nyder duften af eukalyptustræer langs dagens rute.

  Turen ind mod Santiago de Compostela er noget helt specielt, uanset hvilken Camino-rute du kommer fra. Vi kan se, at vi kommer tættere og tættere på vores mål og på storbyen, da omgivelserne langsomt bliver mere og mere befolkede, og langsomt aner vi byens tårne og spirene fra byens berømte katedral. Vi nyder udsigten og vandrer det sidste stykke mod vores mål – den eftertragtede Plaza del Obradoiro ved katedralen Santiago de Compostela.

  Vi når til katedralen – hvor der sandsynligvis er trængsel – og er klar til at dele vores glæde og eufori med andre solbrændte vandrere i støvede støvler. Det er en tradition, at pilgrimme omfavner Sankt Jakob – den 800 år gamle figur af apostlen, der står bag hovedalteret.

  Vi deltager i pilgrimsmessen i den store nabokirke, og senere på aftenen skulle de lange køer gerne være aftaget så meget, at vi kan afhente vores pilgrimsbevis på pilgrimskontoret.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: ca. 24 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Hotel Gelmírez

  Hotel Gelmírez ligger ca. 10 minutters gang fra domkirken i Santiago. Hotellet har eget fitnesscenter, som kan benyttes, hvis man har lyst. Værel...

 • Dag 8 Tid på egen hånd i Santiago de Compostela og afskedsmiddag

  Efter en lang vej hertil belønnes vi nu med tid til at se nærmere på den smukke by Santiago de Compostela. Det kan anbefales at gå tilbage til katedralen og nyde kirkerummet uden den store folkemængde. Det er også interessant at gå på opdagelse i den gamle bydel, der omgiver katedralen. Eller tag et velfortjent hvil på en café og nyd folkelivet med de mange pilgrimme fra alverdens lande.

  En tur til den lille idylliske fiskerby Finnesterre – til verdens ende – kan bestemt også anbefales. Du kan tage med bussen (tre timer hver vej) og gå de fem kilometer til fyrtårnet “El Farro” eller tage med på en mindre udfordrende tur med en engelsktalende guide. Det er en tradition, at pilgrimme kommer hertil for at brænde deres tøj af og smide vandrestaven i havet som symbol på, at de lægger det gamle liv bag sig. Du kan naturligvis nøjes med en lille rituel afbrænding, mens du nyder den friske havluft og udsigten over havet.

  Det er sidste aften i Santiago de Compostela, og vi mødes for på bedste vis at runde turen af og for at tage afsked med byen. Vi nyder den traditionelle galisiske drik queimada og spiser en middag på en lokal restaurant. Queimada består af kaffe, sukker, citronskal og stærk orujo-likør. Det hele blandes i en lerskål, hvorefter der sættes ild til blandingen!

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 9 Hjemrejse fra Porto

  Efter morgenmaden kører vi i bus tilbage til Porto, hvorfra vi om eftermiddagen flyver hjem mod Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på mindre, lokale hoteller og hostels
 • 8 x morgenmad
 • 1 x aftensmad på restaurant i Santiago de Compostela
 • Al transport jf. program
 • Transport af bagage fra hotel til hotel
 • Pilgrimspas til Caminoen
 • Spændende vandreture varierende mellem 15 og 24 km
 • Erfaren dansk vandre-guide

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.775
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 17 maj 2021 9 dage Billund
  København
  9.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - Frankfurt 17/05-2021   kl. 06:25 17/05-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Porto 17/05-2021   kl. 09:30 17/05-2021   kl. 11:15
   Porto - Frankfurt 25/05-2021   kl. 16:30 25/05-2021   kl. 20:10
   Frankfurt - Billund 25/05-2021   kl. 21:20 25/05-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Frankfurt 17/05-2021   kl. 06:40 17/05-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Porto 17/05-2021   kl. 09:30 17/05-2021   kl. 11:15
   Porto - Frankfurt 25/05-2021   kl. 16:30 25/05-2021   kl. 20:10
   Frankfurt - København 25/05-2021   kl. 21:10 25/05-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 05 juli 2021 9 dage København 10.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - München 05/07-2021   kl. 06:10 05/07-2021   kl. 07:45
   München - Porto 05/07-2021   kl. 08:25 05/07-2021   kl. 10:20
   Porto - Frankfurt 13/07-2021   kl. 16:30 13/07-2021   kl. 20:10
   Frankfurt - København 13/07-2021   kl. 21:10 13/07-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 23 august 2021 9 dage Billund
  København
  9.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 23/08-2021   kl. 06:25 23/08-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Porto 23/08-2021   kl. 09:30 23/08-2021   kl. 11:15
   Porto - Frankfurt 31/08-2021   kl. 16:30 31/08-2021   kl. 20:10
   Frankfurt - Billund 31/08-2021   kl. 21:20 31/08-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 23/08-2021   kl. 06:40 23/08-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Porto 23/08-2021   kl. 09:30 23/08-2021   kl. 11:15
   Porto - Frankfurt 31/08-2021   kl. 16:30 31/08-2021   kl. 20:10
   Frankfurt - København 31/08-2021   kl. 21:10 31/08-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 30 august 2021 9 dage Billund
  København
  9.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 30/08-2021   kl. 06:25 30/08-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Porto 30/08-2021   kl. 09:30 30/08-2021   kl. 11:15
   Porto - Frankfurt 07/09-2021   kl. 16:30 07/09-2021   kl. 20:10
   Frankfurt - Billund 07/09-2021   kl. 21:20 07/09-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Frankfurt 30/08-2021   kl. 06:40 30/08-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Porto 30/08-2021   kl. 09:30 30/08-2021   kl. 11:15
   Porto - Frankfurt 07/09-2021   kl. 16:30 07/09-2021   kl. 20:10
   Frankfurt - København 07/09-2021   kl. 21:10 07/09-2021   kl. 22:30
   Se flytider
 • 06 september 2021 9 dage Billund
  København
  9.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 06/09-2021   kl. 06:25 06/09-2021   kl. 07:50
   Frankfurt - Porto 06/09-2021   kl. 09:30 06/09-2021   kl. 11:15
   Porto - Frankfurt 14/09-2021   kl. 16:30 14/09-2021   kl. 20:10
   Frankfurt - Billund 14/09-2021   kl. 21:20 14/09-2021   kl. 22:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Frankfurt 06/09-2021   kl. 06:40 06/09-2021   kl. 08:10
   Frankfurt - Porto 06/09-2021   kl. 09:30 06/09-2021   kl. 11:15
   Porto - Frankfurt 14/09-2021   kl. 16:30 14/09-2021   kl. 20:10
   Frankfurt - København 14/09-2021   kl. 21:10 14/09-2021   kl. 22:30
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Spanien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Tager du med på vandreferie i Spanien skal du være i stand til at gå min. 20 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Spanien er i samme tidszone som Danmark, så der er ingen tidsforskel.

  Transport

  I Spanien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er drikkepenge ofte inkluderet som en serviceskat, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Spanien. Dette er ofte et problem i kollektiv transport, som metro og bybusser. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Spanien bruger 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det spanske køkken er bedst kendt for sin mangfoldighed af små retter kaldet tapas. I Spanien mødes man om maden og deler den med alle om bordet.

  Det spanske køkken bugner også af andre fyldige, krydrede retter baseret på svinekød eller lam. Kolde grønsagssupper som gazpacho er også populære i varmen. De serveres gerne til frokost, tapas eller som forret. Fugl, fisk/skaldyr og nogle gange kanin kombineres i paella og steges med ris, hvidvin eller chorizopølse i en kæmpe paellapande. Herligheden krydres med safran og masser af grøntsager, så resultatet bliver en smagfuld, gul og rustik risret.

  Spanien har en lang tradition for at fremstille lufttørrede skinker af meget høj kvalitet, og på alle caféer og restauranter vil man kunne smage den spanske skinke. Det spanske måltid skylles ned med øl, Fino sherry (tør sherry, som drikkes til maden) eller voluminøs spansk rødvin.

  Aftensmåltiderne starter generelt senere end de sædvanligvis gør i Danmark. Det er derfor ikke usædvanligt, at restauranter først åbner for servering kl. 20:00.

  Man kan drikke vandet i Spanien, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Forretninger: Mandag-lørdag 09:00-13:30/14:00 og 16:00/16:30-20:00/20:30. Søndag lukket.

  Banker: Mandag-fredag 08:30/09:00-14:00/14:30. Lørdag 09:00-13:00.

  Posthuse: Mandag-fredag 08:30-14:30 og 17:00-20:00/20:30. Lørdag 09:00/09:30-13:00/13:30.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Til rejser i Sydspanien anbefales det at pakke sommertøj og desuden medbringe en let vindjakke eller trøje til de lidt køligere nætter. I de nordlige dele af Spanien kan vejret være mere omskifteligt, så det anbefales at medbringe regnjakke og en varm trøje. På rejser til Spanien anbefales det ligeledes at medbringe praktisk fodtøj, da der i flere byer vil være byvandringer.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Det er ikke tilladt at bære hovedbeklædning som hat eller kasket i en kirke. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og på museer – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

  Idéer til indkøb og museer

  I Spanien kan det anbefales at købe nogle af de lokale fødevarespecialiteter som pølse, vin og skinke med hjem. I de større byer findes store lokale fødevaremarkeder, hvor man kan finde de mest udsøgte varer. En række af verdens største tøj- og skofirmaer hører hjemme i Spanien, og man kan med fordel købe modetøj og sko i Spanien.

  Flere museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Madrid med 3,2 mio. indbyggere (metropolområde 6 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 49 mio.
  • Religion: Hovedparten er katolikker.
  • Areal: 505.370 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Sprog: Castiliansk (spansk) 74 %, catalansk 17 %, galisisk 7 % og baskisk 2 %.
  • Klima: Spanien har hele tre slags klima. Det nordlige Spanien har kystklima med relativt kølige somre og milde vintre. Det indre af Spanien har fastlandsklima med varme, tørre somre og relativt kolde vintre, mens den del af Spanien, der ligger langs Middelhavet, har subtropisk klima.

Trustpilot