Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Sri Lanka

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når man rejser på rundrejse til Sri Lanka, fristes man til at sige, at Sri Lanka har det hele – i hvert fald alle ingredienser til et solrigt, eksotisk eventyr. Sri Lanka er en tropisk perle, og en stor del af øen er omkranset af de skønneste sandstrande og et krystalklart hav. De kulturelle seværdigheder er i topklasse, og ikke mindre end otte har fundet vej til UNESCOs verdensarvsliste.

Skønheden findes overalt i Sri Lanka

Når du rejser til Sri Lanka kan du opleve elefanter i det fri, komme i selskab med frække aber, se flyvende hunde og møde mere sky dyrearter i nationalparkerne. Skønheden findes overalt i Sri Lanka, og i området omkring byen Ratnapura er det i form af de fortryllende ædelsten, der hentes op fra undergrunden.

Sri Lankas areal er blot 1,5 gange større end Danmarks, men her bor ca. 22 mio. indbyggere, og specielt i hovedstaden Colombo er der et menneskemylder uden lige – bybusserne er fyldt til bristepunktet, og ”tuk tuk’erne” snor sig behændigt mellem opfindsomme cyklister, der har læsset cyklen som et pakæsel. Man skulle ikke tro, at det er det samme land, når man står på toppen af Sigiriya og skuer ud over det endeløse grønne landskab. Sigiriya bliver også kaldt ”Løveklippen”, og ved foden af klippen kan man se to kæmpestore løvepoter, der flankerer en trappe, og man mener, at der har været en kæmpemæssig løvefigur på siden af klippen. Der er 200 m op til den storslåede udsigt og til ruinerne af et palads bygget af Kong Kasyapas – en stor bygningsmæssig bedrift, da det foregik i det 5. århundrede. Virkelig et must-see på din Sri Lanka-rejse!

Huletempler, grotte-buddhaer og højlandste

Når du rejser til Sri Lanka er der er en del huletempler at vælge imellem. Men af alle huletempler i Sri Lanka er det i Dambulla det mest interessante. Det består af fem huler med utallige buddhafigurer, statuer af gamle konger og vægmalerier med motiver, der beskriver Buddhas liv og Sri Lankas historie. Hvis endnu en af UNESCO-seværdighederne skal nævnes, må det være Polonnaruwa, der var hovedstad fra det 11. årh. og de næste 250 år, og som er et interessant eksempel på blandingen af tidlig indisk og singalesisk byggestil. De tre buddhastatuer – en liggende, en siddende og en stående – er blandt landets mest kendte seværdigheder.

Sri Lanka hed indtil 1972 Ceylon – et navn, der er uløseligt forbundet med te. I højlandets bakkede landskaber dyrkes der te i stor stil. Det er muligt at få et indblik i processen – fra bladene bliver plukket til teen damper duftende i kruset – og hvis du synes, at du er havnet i en ”britisk tidslomme”, så bliver det endnu mere udpræget i byen Nuwara Eliya med de mange huse i engelsk kolonistil, hvor briterne anlagde både en golf- og en galopbane for rigtigt at føle sig hjemme.

Naturen er trækplasteret med “elefantgaranti”

Rejser til Sri Lanka har ”elefantgaranti”! Det er ikke usædvanligt at se vilde elefanter ude på landet, og i nationalparkerne Yala og Minneriya er elefanter også en del af oplevelsen. Vil du opleve elefanter på nærmeste hold, så besøg Pinnawela Elephant Orphanage – et hjem for elefanter, der er blevet forladt i junglen eller kommet til skade i trafikken. Der er mellem 70-80 elefanter i alle aldre på ”børnehjemmet”, og det er et specielt syn, når flokken skal ned til floden for at bade, og interessant at se, hvordan mahout’erne (elefantdriverne) arbejder. Du kan glæde dig til at se mange andre dyrearter i nationalparkerne – krokodiller, vandbøfler, vildsvin, læbebjørne, mange arter af aber, flamingoer og påfugle.

Sri Lankas venlige og imødekommende befolkning er en stor del af oplevelsen, når turen går til Sri Lanka, og der er ingen grund til betænkeligheder, hvis du vil opleve Sri Lanka på egen hånd. Men du kan også vælge en rundrejse, hvor alle de eventyrlige oplevelser ligger som perler på en snor, og hvor rejselederen øser af sin store viden om landets kultur, natur og historie.

Tag med på en fantastisk rundrejse til Sri Lanka – juvelernes ø hvor du oplever øens spændende kulturarv på den 15-dages rundrejse, der også inkluderer besøg på elefantbørnehjem, naturskøn togtur og badeferie ved Det Indiske Ocean. Du kan også forkæle dig selv med en eksotisk sommerferie på vores 15-dages rundrejse Sommeroplevelser på Sri Lanka, hvor der venter et program fyldt med natur og kultur, minibadeferie og safarioplevelser i to nationalparker.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Sri Lanka

  Pas og visum

  Bemærk, at dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er visumpligt til Sri Lanka. Prisen er p.t. 35 amerikanske dollars. Et turistvisum er gyldigt i maks. 30 dage. Visum søges online via hjemmesiden www.eta.gov.lk, som efterfølgende kvitterer med en bekræftelse og et referencenummer efter gennemfør og godkendt ansøgning. Denne bekræftelse samt referencenummer skal printes ud og fremvises ved ankomst til Sri Lanka sammen med flybilletten. Bliver du ikke godkendt, kan du ikke komme ind i landet. Dette giver dog ikke ret til at annullere rejsen, og Risskov Rejser kan ikke stilles til ansvar herfor. Det er altid gæstens eget ansvar at søge visum og medbringe det i lufthavnen. For mere information, se Udenrigsministeriets hjemmeside.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Sri Lankas møntfod hedder srilankansk rupi (LKR), og 100 LKR svarer til ca. 5 kroner. Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars eller euro, som veksles ved ankomsten. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Der kan være langt mellem hæveautomaterne visse steder, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Husk at medbringe pas ved enhver veksling eller hævning i bankerne.

  Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Sri Lanka er 4,5 time foran dansk vintertid og 3,5 time foran dansk sommertid.

  Transport i Sri Lanka

  Busserne i Sri Lanka har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage i bussen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Sri Lanka. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er drikkepenge en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10- 15 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar/200 srilankansk rupi pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Sri Lanka vil der være tale om drikkepenge til bl.a. buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. 5 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Sri Lanka, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  I Sri Lanka benytter man 220 volt vekselstrøm som i Danmark. De fleste steder kan man bruge danske stik, men nogle steder kan det være nødvendigt med adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det srilankanske køkken er krydret og velsmagende, og man anvender mange krydderier og krydderurter. Kødretter fås mest med kylling, lam eller svinekød. Der spises naturligvis også mange fiske- og skaldyrsretter, og rene grønsagsretter er også meget udbredt. Maden på hotellerne er ofte tilpasset turister, og den er ikke så stærk, som srilankanerne foretrækker den.

  Rice and curry har status som nationalret. Curry betyder sovs på lokalsprog. Rice and curry er en fællesbetegnelse for stærke kød-, fiske- og grønsagsretter tilberedt i kokosmælk og krydret med chili og en lang række andre krydderier, der går under navnet curry powder.

  Poya Day spiller en vigtig rolle for buddhisterne og er den månedlige dag med fuldmåne. På denne dag må der ikke udskænkes øl og spiritus, men større hoteller gør undtagelser af hensyn til turisterne. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen, og ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet, bør man vise respekt for landet og dets indbyggere. Vi skal som gæster i Sri Lanka især være opmærksomme på passende påklædning, både på gaden og ved besøg i templer og andre hellige steder. Kvindelige turister bør undgå meget korte shorts og meget korte eller nedringede kjoler.

  Også når det gælder fotografering er det vigtigt at vise hensyn. Srilankanerne har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv et lille beløb til gengæld. Man kan komme ud for, at der bliver krævet penge for fotografering ved templer og andre seværdigheder.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Srilankanerne er dygtige kunsthåndværkere, og udvalget af bl.a. keramik, ibenholtfigurer, kurveflet, kniplinger, batik og håndvævede tekstiler er stort. Butikken ”Barefoot” på 706 Galle Road i Colombo har et stort og spændende udvalg af kvalitetsprodukter.

  Få lande i verden er så rige på ædelsten og halvædelsten som Sri Lanka, og det er muligt at gøre et godt køb. Omkring Ratnapura i det centrale højland udvindes f.eks. blå safir, katteøje, stjernesafir, rubin, akvamarin, topas og granat. Te og krydderier er også oplagte souvenirs. Krydderierne kan med fordel købes på de lokale markeder.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Colombo.
  • Befolkning: 22,6 mio. indbyggere.
  • Religion: Buddhister 70 %, hinduer 13 %, muslimer 10 %, kristne 7 %.
  • Sprog: Officielt sinhala, men der tales også tamil og engelsk.
  • Areal: 65.610 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Sri Lankas klima er typisk tropisk med årstider, der skifter mellem tørtid og regntid. Tæt ved kysten er temperaturen sjældent lav og ligger på 20-30 °C hele året rundt.

Trustpilot