Ring til os 70 22 66 00

Inkl. 3-dages badeferie ved Den Bengalsk Bugt

Sommeroplevelser på Sri Lanka

  15 dage fra kr. 23.495

Om rejsen

Glæd dig til en eksotisk og afbalanceret sommerferie fyldt med natur og kultur, minibadeferie og safarioplevelser til lands og til vands. Du får et helt særligt indblik i de tusindårige traditioner, der lever i bedste velgående på den lille ø, samt den spændende kolonihistorie, der har sat sit præg på det moderne Sri Lanka. Glæd dig bl.a. til at opleve den livlige hovedstad, Colombo, huletemplerne i Dambulla, den imponerende klippefæstning Sigiriya og den charmerende højlandsby Nuwara Eliya, hvor vi indføres i Ceylon-teens historie. Det skorter heller ikke på fantastiske naturoplevelser, når du kommer på hval- og delfinsafari i Den Bengalske Bugt og tager på jeepsafarier i de dyrerige nationalparker Minneriya og Yala.

Vores gæster elsker vores Sri Lanka-rundrejser, da de både indholds- og kvalitetsmæssigt er sammensat i samarbejde med vores mangeårige, lokale samarbejdspartner Bobby. Hun er gift med danske Curt Hansen, som har boet i Sri Lanka i mere end 40 år, og han vil dele nogle af sine oplevelser med jer, når parret deltager i vores velkomstmiddag.

Glæd dig fordi

 • Sri Lankas helt særegne natur og dyreliv er en stor oplevelse
 • du oplever klippefæstningen Sigiriya og huletemplerne i Dambulla
 • der venter besøg på en tefabrik og naturskønne oplevelser i højlandet
 • du møder øens elefanter på elefantbørnehjem og i deres naturlige omgivelser
 • du har 3 dages skøn badeferie ved Trincomalee på Sri Lankas østkyst
 • de berømte Kandy-dansere underholder i en farverig forestilling
 • du kommer med på hval- og delfinsafari i Den Bengalske Bugt
 • vi bor udelukkende på dejlige hoteller med god beliggenhed

 

Danmarks bedste sommeroplevelser på Sri Lanka fordi

Du kommer på tre safariture, hvor du kommer meget tæt på Sri Lankas rige dyreliv både til lands og til vands

Alle entréer er inkluderet til en værdi af kr. 1.900 samt mange måltider

Du får et perfekt afbalanceret program fyldt med natur og kultur, minibadeferie og safarioplevelser i to nationalparker

Danmarks bedste sommeroplevelser på Sri Lanka fordi

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Colombo, hvor der venter byrundtur og velkomstmiddag

  Vi ankommer til Sri Lanka og kører direkte til hovedstaden Colombo og til hotellet. Efter at være indkvarteret og fundet os til rette tager vi på en byrundtur i Colombo.

  Colombo er en stor havneby, som ligger ud til Det Indiske Ocean, og vi oplever nogle af de mest spændende ting i den pulserende storby, der er et skønt kludetæppe af moderne højhuse, buddhistiske templer og historiske bygninger fra de forskellige kolonimagter, der på skift har haft interesse i øen. På vores tur rundt i byen kommer vi bl.a. forbi havnen, søen Beira og basarkvarteret Pettah, hvor markederne bugner af de lokalt dyrkede frugter og grøntsager.

  Der bliver også tid til at opleve byen på egen hånd, og du bestemmer helt selv, om den skal stå på shopping eller yderligere udforskning af byens mange interessante seværdigheder. Det fashionable og elegante kvarter Cinnamon Gardens var tidligere dækket af en stor kanelplantage og er i dag stedet, hvor man finder enorme palæer, ambassader, gallerier, byens største park og Nationalmuseet. Derudover er der en række af kolonitidens klassiske bygninger at beundre, hvis du vil slentre rundt, heriblandt gamle fæstninger, kirker og den tidligere parlamentsbygning, som ligger ud til den grønne promenadestrækning Galle Face.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du dag 2

  The Galadari Hotel

  Hotellet ligger i Colombo med flot udsigt over Det Indiske Ocean og direkte adgang til stranden. Der er swimmingpool, spa, tennisbaner og fitnessce...

 • Dag 3 Besøg på elefantbørnehjem og videre til Sigiriya, hvor du kan nyde udsigten fra toppen af ”Løveklippen”

  I dag besøger vi Pinnawela Elephant Orphanage – et hjem for elefanter, der er blevet forladt i junglen eller kommet til skade i trafikken. Der er mellem 70-80 elefanter i alle aldre på børnehjemmet, og det er et specielt syn, når flokken går gennem byen ned til floden for at bade. Det er også interessant at se, hvordan mahout’erne (elefantdriverne) arbejder, og hvor hurtigt elefantungerne kan sluge indholdet af syv kæmpemæssige sutteflasker. Når det bliver tid til frokost, spiser vi på en restaurant lige ned til floden.

  Herefter går turen til Sigiriya, hvor vi skal bestige den berømte Sigiriya-klippe. På toppen af den 200 m høje monolit kan man se ruinerne af et palads bygget af Kong Kasyapas – en stor bygningsmæssig bedrift, da det foregik i det 5. århundrede. Navnet Sigiriya betyder “Løveklippen”, og ved foden af klippen kan man da også se to kæmpestore løvepoter, der flankerer en trappe, og man mener, at der har været en kæmpemæssig løvefigur på siden af klippen.

  De fleste vil sikkert synes, at turen til toppen er en udfordring, men den enkelte bestemmer selv tempoet, og om man vil gå et lille stykke eller helt op til toppen. Omtrent halvvejs oppe kan man via en vindeltrappe komme til at se de 21 berømte freskoer med “de himmelske jomfruer”, og fra toppen er der en imponerende udsigt over et landskab dækket af jungle. På toppen er der stadig fundamentet og kongetronen tilbage af paladset, der er hugget direkte ud i klippen. Fra toppen ser man også tydeligt det symmetriske parkanlæg med damme og bassiner ved foden af klippen. Et fantastisk syn og et imponerende bygningsværk fra den tid.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3, 4 & 5

  Kassapa Lions Rock

  Kassapa Lions Rock ligger i den fredelige landsby Digampathaha i en dejlig have. Fra swimmingpoolen er der udsigt til Sigiriya Rock og ligeledes fr...

 • Dag 4 Byrundtur i den tidligere hovedstad Anuradhapura og besøg ved det hellige bjerg Mihintale

  I dag venter et fascinerende besøg i Anuradhapura, der er en af Sri Lankas gamle hovedstæder. I Anuradhapura skal vi opleve det, der er tilbage af den tidligere hovedstad, der blev grundlagt i det 5. årh. f.Kr., og hvorfra de singalesiske konger regerede landet. Det kan være svært at forestille sig, men der var tale om en by med en omkreds på 80 km.

  Vi skal bl.a. se Det Hellige Botræ, som man mener er omkring 2300 år gammelt, og som i dag er et yndet pilgrimsmål for buddhister. Her ved det hellige træ står statuen Den Mediterende Buddha, som er en af landets mest berømte statuer. Der er utallige smukke og imponerende dagobaer, relikvieskrin, i den gamle hovedstad, og dagobaen Thuparama er ikke blot Sri Lankas ældste, men menes også at indeholde Buddhas kraveben.

  På vores tur rundt i området er det nødvendigt at tage fantasien i brug, og det gælder bl.a. ved Kobberpaladset. I dag er der kun 1.600 søjler tilbage, men der har været tale om et storslået palads med ni etager med 80-100 rum på hver etage. På vejen tilbage til det “moderne” Anurahapura tager vi en afstikker til Mihintale og ser Det Hellige Bjerg, der er en af landets mest betydningsfulde helligdomme, da det var her på toppen, at buddhismen først blev introduceret i Sri Lanka. 1840 trin fører op til dagobaen på toppen af bjerget, og tager man turen op, bliver man ikke blot belønnet med en vidunderlig udsigt, men undervejs er der f.eks. smukke relieffer og ornamenterede sten, fint udformede bassiner og dagobaen Ambasthala.

  Tilbage igen i Sigiriya venter aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Ruinbyen Polonnaruwa og på udkig efter vilde elefanter i nationalparken Minneriya

  Vi bruger formiddagen i den imponerende ruinby Polonnaruwa, der var hovedstad fra det 11. årh. og de næste 250 år frem. Polonnaruwa er en af Sri Lankas arkæologiske kulturskatte og et flot eksempel på blandingen af tidlig indisk og singalesisk byggestil. Byens tre buddhastatuer – en liggende, en siddende og en stående – er blandt landets mest kendte seværdigheder. En af de interessante ting i Polonnaruwa er det omfattende kunstvandingsprojekt, som Kong Parakrama Bahu iværksatte i sin regeringsperiode (1153 – 1186). Hans filosofi var, at ikke en regndråbe måtte løbe ud i havet uden at have tjent mennesket først, og der blev derfor anlagt ikke mindre end 1.470 kunstige søer og kilometervis af kanaler. Søen Parakrama Samdura ved Polonnaruwa benyttes stadig den dag i dag til kunstvanding.

  Om eftermiddagen venter helt andre oplevelser. Vi skal på jeepsafari i nationalparken Minneriya. Her skal vi møde parkens elefanter og de mange forskellige fugle, som vådområderne tiltrækker. I midten af nationalparken finder man Minneriya-reservoiret, der i den tørre sæson i august og september tiltrækker store flokke af elefanter – på et tidspunkt kunne man tælle en flok på over 300 elefanter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 6 Videre til Trincomalee ved Den Bengalske Bugt, hvor badeferien starter

  Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Trincomalee på østkysten, hvor du de næste dage kan se frem til en dejlig badeferie i skønne omgivelser. Uanset om du er til afslapning ved poolen, gåture ved stranden eller en dukkert i bølgen blå – endda turkisblå – så kan du glæde dig.

  Hotellet ligger i nærheden af byen Trincomalee, der er Sri Lankas vigtigste havneby, og som ligger smukt på en halvø ud til Den Bengalske Bugt. Byen har et indbyggertal på omkring 100.000, så der er derfor også rig mulighed for at få krydret badeferien med oplevelser a la caféliv, shopping og vandring i byens gader.

  Rejselederen hjælper gerne med gode tips og idéer til, hvad du kan opleve i området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6, 7, 8 & 9

  Trinco Blue by Cinnamon

  Det 4-stjernede hotel ligger dejligt lige ned til stranden, der byder på hvidt sand og turkisblåt vand. Der er rig mulighed for vandsportsaktivit...

 • Dag 7-9 Dejlige dage venter med afslapning ved stranden og en inkluderet hval- og delfinsafari

  De næste dage byder på god tid til afslapning ved stranden og hotellets poolområde eller udforskning af området og Trincomalee, hvis du har lyst til det.

  Glæd dig også til dag 7, hvor vi tager på en morgensafari til havs på udkig efter områdets hvaler og delfiner. Er heldet med os, kan vi forvente at møde de livlige langnæbbede delfiner, der springer højt over vandoverfladen i akrobatiske øvelser, og måske endda opleve verdens største dyr, blåhvalen, i sit naturlige element.

  Inkluderede måltider: 3 x morgenmad og 3 x aftensmad.

 • Dag 10 Huletemplerne i Dambulla og byrundtur i Kandy med Tandens Tempel og den botaniske have

  Af alle huletempler i Sri Lanka er det i Dambulla det mest interessante, og det er også at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Templet består af fem huler, som allerede i før-buddhistisk tid blev brugt til religiøse formål. Inden vi går ind, skal vi lige tage skoene af. Derefter kan man gå fra hule til hule, og i en af dem bl.a. se 60 statuer, hvoraf 14 er hugget ud i klippen. I alt er der over 150 buddhafigurer – både liggende og siddende, statuer af gamle konger og vægmalerier med motiver, der beskriver Buddhas liv og Sri Lankas historie. I en af hulerne findes et kar, der opsamler dryppende vand fra loftet – vandet stopper ikke sin siven, selv ikke når der er tørke, derfor bliver vandet brugt til religiøse ritualer. Ved huletemplet står en 30 meter høj gylden buddha og skuer ud over landskabet.

  Fremme i Kandy skal vi opleve Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske helligdom, Tandens Tempel. I 1590 kom Buddhas hjørnetand på forunderlig vis til Kandy, og den opbevares nu i det omfangsrige tempelkompleks fyldt med kostbarheder. Selve tanden kommer vi ikke til at se, da den ligger inderst i flere guldæsker i et skrin formet som en dagoba. Tre gange om dagen udføres en religiøs “puja”-ceremoni, og det er spændende at opleve atmosfæren og se de mange troende buddhister, der defilerer forbi det allerhelligste i deres stiveste puds medbringende de smukkeste blomster.

  Kandy ligger smukt mellem junglen, den menneskeskabte sø og højlandets teplantager, og i udkanten af byen besøger vi Den Kongelige Botaniske Have, som briterne har anlagt. Skal man fremhæve noget i Peradeniya Garden, må det være de tre prægtige palmealléer og den gigantiske java-figen (stuebirk) med en krone, der dækker et areal på 1.600 m2. Året rundt står blomsterne i fuldt flor, og her findes flere beskyttede orkidéarter, liljer og mange typer mos – særligt spændende er typen Old Man’s Beard – “den gamle mands skæg”.

  Dagen slutter med en farverig forestilling med de berømte Kandy-dansere, der til lyden af trommer bevæger sig både akrobatisk og yndefuldt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 10

  The Swiss Residence

  Det moderne hotel ligger i den UNESCO-fredede by Kandy med dejlig udsigt over de grønne og bjergrige omgivelser. Hotellets arkitektur er en smagfu...

 • Dag 11 Videre op i højlandet til charmerende Nuwara Eliya med besøg på teplantage undervejs

  Vi tager afsked med Kandy og kører til Nuwara Eliya, hvor du på turen kan glæde dig til de flotteste landskaber med brusende vandfald og terrasser, hvor der dyrkes te. Ceylon var landets officielle navn indtil det i 1972 blev ændret til Sri Lanka, og produktionen af den verdensberømte Ceylon-te har været en vigtig del af landets eksport lige siden 1880’erne. Der er i dag elleve te-regioner i landet, hvoraf de mest kendte er Uva, Nuwara Eliya og Dimbulla. Vi besøger en teplantage og får en rundvisning på tefabrikken, hvor vi får indblik i hele processen – fra bladene bliver plukket til teen damper duftende i kruset. Vi får også selv lov til at smage.

  Vi når til Nuwara Eliya, eller ”Little England”, som byen også bliver kaldt. Briterne blev tiltrukket af det køligere klima her i 1.889 meters højde, og derfor er mange bygninger i typisk kolonistil, og der blev endda anlagt en galopbane af briterne i 1875. Mange af husene kan nemt forveksles med hyggelig engelsk landsbyidyl, hvor stokroserne vokser op langs huset. Et lidt pudsigt syn på disse breddegrader. Landskabet omkring byen er helt særegent i forhold til andre områder i landet, da afgrøderne på terrassemarkerne bl.a. tæller kartofler, gulerødder, porrer og roser. Her dyrkes selvfølgelig også te på de mere stejle skråninger, endda noget af verdens bedste sorte te.

  Vi overnatter på kolonihotellet The Hill Club, hvor man opretholder stilen fra kolonitiden med jakke og slips til middagen. Her holdes de gamle traditioner i hævd, og skulle det blive for koldt for natten, udleveres der varmedunke til at varme sengen op med.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 11

  The Hill Club Hotel

  The Hill Club er en smuk ejendom omgivet af Nuwara Eliyas frodige bevoksning. Bygningen husede oprindeligt The Hill Club, som bestod af englænder...

 • Dag 12 Ad naturskøn rute videre til Yala Nationalpark og jeepsafari om eftermiddagen

  Vi kører fra højlandet til Sri Lankas sydøstlige kyst, og det bliver en tur med smuk natur og indtryk af, hvordan livet leves i de små lokalsamfund. Vi når til Tissamaharama, der ligger i nærheden af nationalparken Yala. Her bor vi på på det meget lækre Chaarya Resort and Spa. Byens største seværdighed er den smukke, kridhvide 55 m høje stupa, hvor der efter sigende er buddha-relikvier indmuret. Når mørket sænker sig, er stupaen fortsat synlig, da den lyses smukt op af lyskæder. Vi tjekker ind på hotellet, hvor vi også spiser aftensmad senere.

  Først venter dog en naturoplevelse af de store, når vi kører med jeep ind i nationalparken Yala for at opleve det rige dyreliv. I denne nationalpark lever stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr – og vi kan være heldige at se vilde elefanter, der bader i floden, leoparder, der soler sig på klipperne, og flokke af hjorte, flamingoer påfugle, der holder et vågent øje med deres fjender. Men her er også utallige andre interessante dyrearter – så det gælder om at holde udkig.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 12

  Chaarya Resort and Spa

  Hotellet ligger i frodige, grønne omgivelser blot 30 minutters kørsel fra naturparken Yala. Her kan du nyde godt af en stor, udendørs swimmingp...

 • Dag 13 Byrundtur i den spændende koloniby Galle med det UNESCO-fredede fort

  Efter morgenmaden sætter vi kursen mod kolonibyen Galle, der gennem mange århundreder var en vigtig handels- og havneby. Her havde portugisere, hollændere og briter på skift magten, hvilket afspejler sig tydeligt i arkitekturen. Et af de mest spektakulære beviser på dette er byens gamle fort, der blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1988. Det over 600 år gamle fort ligger smukt ud til vandet, og vi tager på en byrundtur i den gamle bydel inden for fortets mure og ser bl.a. den mere end 350 år gamle hollandske kirke Groote Kerk, de imponerende bastioner og fyrtårnet.

  Herefter kører vi hen til hotellet, hvor vi også spiser aftensmad sammen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 13 & 14

  Jetwing Lighthouse

  På toppen af en bakke 2 km fra centrum af Galle ligger hotel Jetwing Lighthouse med en malerisk udsigt over Det Indiske Ocean. Hotellet er bygget ...

 • Dag 14 Dagen fri til egne eventyr i Galle og afrejse om aftenen

  Dagen i dag er afsat til egne eventyr i Galle, og rejselederen hjælper selvfølgelig gerne med tips og idéer til, hvad du kan opleve. Galle er kendt som Sri Lankas “kniplinge-hovedstad”, så hvis du vil have nogle kniplinge-souvenirs med hjem er det oplagt at finde dem her på nogle af markederne eller i små kniplingeværksteder, hvis du vil se, hvordan de fine kniplinger, servietter og duge bliver fremstillet af byens knipledamer.

  Du kan også besøge nogle af byens museer, eksempelvis Galle Nationalmuseum, der ligger inde i fortet, eller du kan slentre rundt nede i området ved byens naturlige havn, hvis du er på udkig efter en hyggelig café, hvor du kan nyde en kop kaffe.

  Efter en aftensmad sammen på hotellet, kører vi videre til lufthavnen, hvor hjemrejsen mod Danmark begynder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 15 Hjemkomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller, bl.a. The Hill Club Hotel i Nuwara Eliya, som demonstrerer hvordan englænderne prægede landet.
 • 3 dages badeferie ved Trincomalee på Sri Lankas østkyst ved Den Bengalske Bugt
 • 12 x morgenmad, 2 x frokost, 1 x velkomstmiddag og 12 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 1.900)
 • Besøg ved hele seks kulturelle og historiske seværdigheder på UNESCOs verdensarvliste
 • Byrundtur i Sri Lankas pulserende hovedstad, Colombo
 • Besøg i den tidligere hovedstad Anuradhapura, bl.a. med det hellige Bo-træ, der er over 2.300 år gammelt
 • Besøg på elefantbørnehjemmet i Pinnawela – vi spiser frokost og overværer elefanternes daglige bad i floden
 • Morgensejltur på udkig efter hvaler og delfiner i Den Bengalske Bugt
 • Jeepsafari i nationalparken Minneriya, hjemstedet for store elefantflokke
 • Jeepsafari i den den dyrerige Yala Nationalpark, hvor stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr lever
 • Imponerende huletempler i Dambulla og ruinerne i kongebyen Polonnaruwa
 • Tur til den imponerende klippefæstning på løveklippen Sigiriya
 • Byvandring i Kandy med tempelbesøg, den botaniske have og forestilling med de berømte Kandy-dansere
 • Indblik i Ceylon-teens historie og besøg på teplantage og tefabrik i højlandet omkring Nuwara Eliya
 • Spændende byrundtur samt tid på egen hånd i den vigtige gamle havneby Galle med det UNESCO-fredede fort
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.695
 • Visum til Sri Lanka (bestilles via www.eta.gov.lk) USD 35
 • Ved afrejse fra Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.450
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 05 juli 2019 15 dage Billund
  København
  Kr. 23.495 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + Kr. 1.250 per person Bestil
   Flytider
   Billund - København 05/07-2019   kl. 12:45 05/07-2019   kl. 13:35
   København - Dubai 05/07-2019   kl. 15:35 05/07-2019   kl. 23:55
   Dubai - Colombo 06/07-2019   kl. 02:40 06/07-2019   kl. 08:35
   Colombo - Dubai 19/07-2019   kl. 03:15 19/07-2019   kl. 06:00
   Dubai - København 19/07-2019   kl. 08:20 19/07-2019   kl. 13:15
   København - Billund 19/07-2019   kl. 14:15 19/07-2019   kl. 15:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 05/07-2019   kl. 15:35 05/07-2019   kl. 23:55
   Dubai - Colombo 06/07-2019   kl. 02:40 06/07-2019   kl. 08:35
   Colombo - Dubai 19/07-2019   kl. 03:15 19/07-2019   kl. 06:00
   Dubai - København 19/07-2019   kl. 08:20 19/07-2019   kl. 13:15
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Sri Lanka

  Pas & visum

  Der er visumpligt til Sri Lanka. Visum søges online via hjemmesiden www.eta.gov.lk. Prisen er pt. USD 35. Et turistvisum er gyldigt i maks. 30 dage. Man får et referencenummer efter en gennemført ansøgning, der skal printes ud og fremvises ved ankomst til Sri Lanka sammen med flybilleten. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomsten  og have mindst 2 blanke sider.

  For mere information, se www.um.dk

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Sri Lanka – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling, hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængelig på telefon.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Der er ikke særlige krav om vaccinationer, men vaccination mod difteri, smitsom leverbetændelse og evt. fornyelse af stivkrampevaccinationen anbefales. For yderligere information kontakt venligst egen læge i god tid inden afrejsen til Sri Lanka.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Sri Lankas møntfod hedder srilankansk rupi (LKR), og 100 LKR svarer til ca. 5 kroner. Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe US-dollars eller Euro, som veksles ved ankomsten. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Der kan være langt mellem hæveautomaterne visse steder, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Det er en god ide altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb.

  Husk at medbringe pas ved enhver veksling eller hævning i bankerne. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Sri Lanka er 4½ time foran dansk vintertid og 3½ time foran dansk sommertid.

  Transport i Sri Lanka

  Busserne i Sri Lanka har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage i bussen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Sri Lanka. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er drikkepenge en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 USD pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5 USD pr. dag pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Sri Lanka ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På nogle hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Sri Lanka, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande, og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  I Sri Lanka benytter man 220 volt vekselstrøm som i Danmark. De fleste steder kan man bruge danske stik, men nogen steder kan det være nødvendigt med adapter.

  Mobiltelefon & internet

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon i Sri Lanka, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. For at ringe til Danmark fra Sri Lanka tastes 0045 plus telefonnummer. Fra Danmark til Sri Lanka tastes 0094.

  Internet-telefoni er den billigste løsning, og der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes eller lånes. Mange hoteller har trådløst internet i lobbyen mod betaling, og antallet af internetcafeer er stigende i de større byer.

  Mad & drikke

  Det srilankanske køkken er krydret og velsmagende, og man anvender mange krydderier og krydderurter. Kødretter fås mest med kylling, lam eller svinekød. Der spises naturligvis også mange fiske- og skaldyrsretter, og rene grønsagsretter er også meget udbredt. Maden på hotellerne er ofte tilpasset turister, og den er ikke så stærk, som srilankanerne ønsker.

  ”Rice & Curry” har status som nationalret. Curry betyder ”sovs” på lokalsprog. ”Rice & Curry” er en fællesbetegnelse for stærke kød-, fiske- og grøntsagsretter tilberedt i kokosmælk og krydret med chili og en lang række andre krydderier, der går under navnet ”curry powder”.

  ”Poya Day” spiller en vigtig rolle for buddhisterne og er den månedlige dag med fuldmåne. På denne dag må der ikke udskænkes øl og spiritus, men større hoteller gør undtagelser af hensyn til turisterne. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

 • Gode råd

  Generelt 

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden, og det er en god ide at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, så medbring derfor en jakke.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og det samme gælder isterninger samt til tandbørstning. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug.

  Når man opholder sig i Sydasien, sveder man mere end i Danmark grundet klimaet, og det er vigtigt at drikke rigeligt vand – gerne min. 2-3 liter dagligt.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke en selvfølge, som i Danmark. Medbring gerne håndsprit til turene.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet, bør man vise respekt for landet og dets indbyggere. Vi skal som gæster i Sri Lanka især være opmærksomme på passende påklædning, både på gaden og ved besøg i templer og andre hellige steder.  Kvindelige turister bør undgå meget korte shorts og meget korte eller nedringede kjoler.

  Også når det gælder fotografering er det vigtigt at vise hensyn. Srilankanerne har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv et lille beløb til gengæld. Man kan komme ud for, at der bliver krævet penge for fotografering ved templer og andre seværdigheder. Der er mange fattige i Sri Lanka, og det kan virke overvældende at blive mødt af tiggere. Selv om det kan være fristende, så giv aldrig penge til de tiggende børn.

  Værd at købe med hjem

  Srilankanerne er dygtige kunsthåndværkere, og udvalget af bl.a. keramik, ibenholtfigurer, kurveflet, kniplinger, batik og håndvævede tekstiler er stort. Butikken ”Barefoot” på 706 Galle Road i Colombo, har et stort og spændende udvalg af kvalitetsprodukter.

  Få lande i verden er så rige på ædelsten og halv-ædelsten som Sri Lanka, og det er muligt at gøre et godt køb. Omkring Ratnapura i det centrale højland udvindes f.eks. blå safir, katteøje, stjernesafir, rubin, akvamarin, topas og granat. Te og krydderier er også oplagte ”souvenirs”. Krydderierne kan med fordel købes på de lokale markeder.

 • Fakta

  • Statsform: Sri Lanka er en republik.
  • Hovedstad: Colombo.
  • Befolkning: 22,4 mio. indbyggere. Befolkningen består af singalesere, srilankanske tamiler og indiske tamiler.
  • Religion: 70 % buddhister, 15 % hinduer, 7,5 % kristne, 7,5 % muslimer.
  • Sprog: Der tales sinhala, tamil og engelsk.
  • Areal: 65.610 km² – arealmæssigt er Sri Lanka på størrelse med Irland.
  • Største by: Colombo med 5,6 mio. indbyggere.
  • Kystlinje: 1.340 km.
  • Højeste bjerg: Pidurutalagala 2.524 m.
  • Vigtigste flod: Mahaweli Ganga (330 km).