Ring til os 70 22 66 00

Inkl. 3-dages badeferie ved Den Bengalske Bugt

Inkl. 3-dages badeferie ved Den Bengalske Bugt

Sommeroplevelser på Sri Lanka

15 dage fra 18.995 kr.

Glæd dig til en eksotisk og afbalanceret sommerferie fyldt med natur og kultur, badeferie og safarioplevelser til lands og til vands. Du får et helt særligt indblik i de tusindårige traditioner, der lever i bedste velgående på den lille ø, samt den spændende kolonihistorie, der har sat sit præg på det moderne Sri Lanka. På rejsen kan du se frem til at opleve hovedstaden, Colombo, huletemplerne i Dambulla, den imponerende klippefæstning Sigiriya og den charmerende højlandsby Nuwara Eliya, hvor vi bliver klogere på Ceylon-teens historie. Det skorter heller ikke på fantastiske naturoplevelser, når du får mulighed for at komme på hval- og delfinsafari i Den Bengalske Bugt, og du tager på jeepsafarier i de dyrerige nationalparker Minneriya og Yala.

Vores gæster elsker vores Sri Lanka-rundrejser, da de både indholds- og kvalitetsmæssigt er sammensat i samarbejde med vores mangeårige, dygtige lokale samarbejdspartner Bobby Hansen. Hun er gift med danske Curt Hansen, der også har sine rødder i rejsebranchen og har boet i Sri Lanka i mere end 40 år, og han vil dele nogle af sine oplevelser med jer, når parret deltager i vores velkomstmiddag.

Glæd dig fordi

 • Sri Lankas helt særegne natur og dyreliv er en stor oplevelse
 • du oplever klippefæstningen Sigiriya og huletemplerne i Dambulla
 • der venter besøg på en tefabrik og naturskønne oplevelser i højlandet
 • du møder øens elefanter på elefantbørnehjem og i deres naturlige omgivelser
 • du har 3 dages skøn badeferie ved Trincomalee på Sri Lankas østkyst
 • de berømte Kandy-dansere underholder i en farverig forestilling
 • du har mulighed for at komme på hval- og delfinsafari i Den Bengalske Bugt
 • vi bor udelukkende på dejlige hoteller med god beliggenhed

 

Antal dage
15 dages rundrejse
Pris
Fra 18.995 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Billund, Aarhus
Dansk rejseleder
Henrik Dahl

Danmarks bedste sommeroplevelser på Sri Lanka fordi

Du kommer på tre safariture, hvor du kommer meget tæt på Sri Lankas rige dyreliv både til lands og til vands

Alle entréer er inkluderet til en værdi af kr. 1.900 samt mange måltider

Du får et perfekt afbalanceret program fyldt med natur og kultur, minibadeferie og safarioplevelser i to nationalparker

Danmarks bedste sommeroplevelser på Sri Lanka fordi

Mød din rejseleder

Henrik viser dig Sri Lanka

Henrik er uddannet civiløkonom, men rejselysten trak i ham, og han har siden 2001 arbejdet som rejseleder. Henrik er intet mindre end betaget af frodige Sri Lanka, som kombineret med en rig kultur, religiøse og historiske bygninger og et smagfuldt køkken er en drømmedestination for eventyrere. På en rejse til Sri Lanka med Henrik kan du trygt læne dig tilbage og nyde indtrykkene, for Henrik har gjort det til sin spidskompetence at sørge for, at alt på rejsen glider let.


Læs mere om Henrik Dahl

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Colombo, hvor der venter byrundtur og velkomstmiddag

  Vi ankommer til Sri Lanka og kører direkte til hovedstaden Colombo og til hotellet. Efter at være indkvarteret og fundet os til rette tager vi på en byrundtur i Colombo.

  Colombo er en stor havneby, som ligger ud til Det Indiske Ocean, og vi oplever nogle af de mest spændende ting i den pulserende storby, der er et skønt kludetæppe af moderne højhuse, buddhistiske templer og historiske bygninger fra de forskellige kolonimagter, der på skift har haft interesse i øen. På vores tur rundt i byen kommer vi bl.a. forbi havnen, søen Beira og basarkvarteret Pettah, hvor markederne bugner af de lokalt dyrkede frugter og grøntsager.

  Der bliver også tid til at opleve byen på egen hånd, og du bestemmer helt selv, om den skal stå på shopping eller yderligere udforskning af byens mange interessante seværdigheder. Det fashionable og elegante kvarter Cinnamon Gardens var tidligere dækket af en stor kanelplantage og er i dag stedet, hvor man finder enorme palæer, ambassader, gallerier, byens største park og Nationalmuseet. Derudover er der en række af kolonitidens klassiske bygninger at beundre, hvis du vil slentre rundt, heriblandt gamle fæstninger, kirker og den tidligere parlamentsbygning, som ligger ud til den grønne promenadestrækning Galle Face.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du dag 2

  OZO Colombo

  OZO Colombo er et moderne hotel, som er beliggende tæt på kysten med flot havudsigt. På hotellet er der en restaurant, fitnesscenter og en tagte...

 • Dag 3 Besøg på elefantbørnehjem og videre til Sigiriya, hvor du kan nyde udsigten fra toppen af ”Løveklippen”

  I dag besøger vi Pinnawela Elephant Orphanage – et hjem for elefanter, der er blevet forladt i junglen eller kommet til skade i trafikken. Der er mellem 70-80 elefanter i alle aldre på børnehjemmet, og det er et specielt syn, når flokken går gennem byen ned til floden for at bade. Det er også interessant at se, hvordan mahout’erne (elefantdriverne) arbejder, og hvor hurtigt elefantungerne kan sluge indholdet af syv kæmpemæssige sutteflasker. Når det bliver tid til frokost, spiser vi på en restaurant lige ned til floden.

  Herefter går turen til Sigiriya, hvor vi skal bestige den berømte Sigiriya-klippe. På toppen af den 200 m høje monolit kan man se ruinerne af et palads bygget af Kong Kasyapas – en stor bygningsmæssig bedrift, da det foregik i det 5. århundrede. Navnet Sigiriya betyder “Løveklippen”, og ved foden af klippen kan man da også se to kæmpestore løvepoter, der flankerer en trappe, og man mener, at der har været en kæmpemæssig løvefigur på siden af klippen.

  De fleste vil sikkert synes, at turen til toppen er en udfordring, men den enkelte bestemmer selv tempoet, og om man vil gå et lille stykke eller helt op til toppen. Omtrent halvvejs oppe kan man via en vindeltrappe komme til at se de 21 berømte freskoer med “de himmelske jomfruer”, og fra toppen er der en imponerende udsigt over et landskab dækket af jungle. På toppen er der stadig fundamentet og kongetronen tilbage af paladset, der er hugget direkte ud i klippen. Fra toppen ser man også tydeligt det symmetriske parkanlæg med damme og bassiner ved foden af klippen. Et fantastisk syn og et imponerende bygningsværk fra den tid.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3, 4 & 5

  Kassapa Lions Rock

  Kassapa Lions Rock ligger med skøn udsigt til Sigiriya Rock. Både fra hotellets pool og fra baren kan man nyde udsigten og en kølig drink. Resta...

 • Dag 4 Byrundtur i den tidligere hovedstad Anuradhapura og besøg ved det hellige bjerg Mihintale

  I dag venter et fascinerende besøg i Anuradhapura, der er en af Sri Lankas gamle hovedstæder. I Anuradhapura skal vi opleve det, der er tilbage af den tidligere hovedstad, der blev grundlagt i det 5. årh. f.Kr., og hvorfra de singalesiske konger regerede landet. Det kan være svært at forestille sig, men der var tale om en by med en omkreds på 80 km.

  Vi skal bl.a. se Det Hellige Botræ, som man mener er omkring 2300 år gammelt, og som i dag er et yndet pilgrimsmål for buddhister. Her ved det hellige træ står statuen Den Mediterende Buddha, som er en af landets mest berømte statuer. Der er utallige smukke og imponerende dagobaer, relikvieskrin, i den gamle hovedstad, og dagobaen Thuparama er ikke blot Sri Lankas ældste, men menes også at indeholde Buddhas kraveben.

  På vores tur rundt i området er det nødvendigt at tage fantasien i brug, og det gælder bl.a. ved Kobberpaladset. I dag er der kun 1.600 søjler tilbage, men der har været tale om et storslået palads med ni etager med 80-100 rum på hver etage. På vejen tilbage til det “moderne” Anurahapura tager vi en afstikker til Mihintale og ser Det Hellige Bjerg, der er en af landets mest betydningsfulde helligdomme, da det var her på toppen, at buddhismen først blev introduceret i Sri Lanka. 1840 trin fører op til dagobaen på toppen af bjerget, og tager man turen op, bliver man ikke blot belønnet med en vidunderlig udsigt, men undervejs er der f.eks. smukke relieffer og ornamenterede sten, fint udformede bassiner og dagobaen Ambasthala.

  Tilbage igen i Sigiriya venter aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Ruinbyen Polonnaruwa og på udkig efter vilde elefanter i nationalparken Minneriya

  Vi bruger formiddagen i den imponerende ruinby Polonnaruwa, der var hovedstad fra det 11. årh. og de næste 250 år frem. Polonnaruwa er en af Sri Lankas arkæologiske kulturskatte og et flot eksempel på blandingen af tidlig indisk og singalesisk byggestil. Byens tre buddhastatuer – en liggende, en siddende og en stående – er blandt landets mest kendte seværdigheder. En af de interessante ting i Polonnaruwa er det omfattende kunstvandingsprojekt, som Kong Parakrama Bahu iværksatte i sin regeringsperiode (1153 – 1186). Hans filosofi var, at ikke en regndråbe måtte løbe ud i havet uden at have tjent mennesket først, og der blev derfor anlagt ikke mindre end 1.470 kunstige søer og kilometervis af kanaler. Søen Parakrama Samdura ved Polonnaruwa benyttes stadig den dag i dag til kunstvanding.

  Om eftermiddagen venter helt andre oplevelser. Vi skal på jeepsafari i nationalparken Minneriya. Her skal vi møde parkens elefanter og de mange forskellige fugle, som vådområderne tiltrækker. I midten af nationalparken finder man Minneriya-reservoiret, der i den tørre sæson i august og september tiltrækker store flokke af elefanter – på et tidspunkt kunne man tælle en flok på over 300 elefanter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 6 Videre til Trincomalee ved Den Bengalske Bugt, hvor badeferien starter

  Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Trincomalee på østkysten, hvor du de næste dage kan se frem til en dejlig badeferie i skønne omgivelser. Uanset om du er til afslapning ved poolen, gåture ved stranden eller en dukkert i bølgen blå – endda turkisblå – så kan du glæde dig.

  Hotellet ligger i nærheden af byen Trincomalee, der er Sri Lankas vigtigste havneby, og som ligger smukt på en halvø ud til Den Bengalske Bugt. Byen har et indbyggertal på omkring 100.000, så der er derfor også rig mulighed for at få krydret badeferien med oplevelser a la caféliv, shopping og vandring i byens gader.

  Rejselederen hjælper gerne med gode tips og idéer til, hvad du kan opleve i området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6, 7, 8 & 9

  Trinco Blue by Cinnamon

  Det 4-stjernede hotel ligger dejligt lige ned til stranden, der byder på hvidt sand og turkisblåt vand. Der er rig mulighed for vandsportsaktivit...

 • Dag 7-9 Dejlige dage venter med afslapning ved stranden og mulighed for hval- og delfinsafari

  De næste dage byder på god tid til afslapning ved stranden og hotellets poolområde eller udforskning af området og Trincomalee.

  Inkluderede måltider: 3 x morgenmad og 3 x aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Hval- og delfinsafari ved Trincomalee

  Dag 7 er der mulighed for at tage på en morgensafari til havs på udkig efter områdets hvaler og delfiner. Er heldet med os, kan vi forvente at møde de livlige langnæbbede delfiner, der springer højt over vandoverfladen i akrobatiske øvelser, og måske endda opleve verdens største dyr, blåhvalen, i sit naturlige element.

  600 kr. pr. person

 • Dag 10 Huletemplerne i Dambulla og byrundtur i Kandy med Tandens Tempel

  Af alle huletempler i Sri Lanka er det i Dambulla det mest interessante, og det er også at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Templet består af fem huler, som allerede i før-buddhistisk tid blev brugt til religiøse formål. Inden vi går ind, skal vi lige tage skoene af. Derefter kan man gå fra hule til hule, og i en af dem bl.a. se 60 statuer, hvoraf 14 er hugget ud i klippen. I alt er der over 150 buddhafigurer – både liggende og siddende, statuer af gamle konger og vægmalerier med motiver, der beskriver Buddhas liv og Sri Lankas historie. I en af hulerne findes et kar, der opsamler dryppende vand fra loftet – vandet stopper ikke sin siven, selv ikke når der er tørke, derfor bliver vandet brugt til religiøse ritualer. Ved huletemplet står en 30 meter høj gylden buddha og skuer ud over landskabet.

  Vi fortsætter turen videre til Kandy, hvor vi skal opleve Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske helligdom, Tandens Tempel. I 1590 kom Buddhas hjørnetand på forunderlig vis til Kandy, og den opbevares nu i det omfangsrige tempelkompleks fyldt med kostbarheder. Selve tanden kommer vi ikke til at se, da den ligger inderst i flere guldæsker i et skrin formet som en dagoba. Tre gange om dagen udføres en religiøs “puja”-ceremoni, og det er spændende at opleve atmosfæren og se de mange troende buddhister, der defilerer forbi det allerhelligste i deres stiveste puds medbringende de smukkeste blomster.

  Dagen slutter med en farverig forestilling med de berømte Kandy-dansere, der til lyden af trommer bevæger sig både akrobatisk og yndefuldt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 10

  The Swiss Residence

  Det moderne hotel ligger i den UNESCO-fredede by Kandy med dejlig udsigt over de grønne og bjergrige omgivelser. Hotellets arkitektur er en smagfu...

 • Dag 11 Den Kongelige Botaniske Have og videre op i højlandet til charmerende Nuwara Eliya med besøg på teplantage undervejs

  Kandy ligger smukt mellem junglen, den menneskeskabte sø og højlandets teplantager, og inden vi forlader byen, besøger vi Den Kongelige Botaniske Have, som briterne har anlagt. Skal man fremhæve noget i Peradeniya Garden, må det være de tre prægtige palmealléer og den gigantiske java-figen (stuebirk) med en krone, der dækker et areal på 1.600 m2. Året rundt står blomsterne i fuldt flor, og her findes flere beskyttede orkidéarter, liljer og mange typer mos – særligt spændende er typen Old Man’s Beard – “den gamle mands skæg”.

  Vi tager afsked med Kandy og kører til Nuwara Eliya, hvor du på turen kan glæde dig til de flotteste landskaber med brusende vandfald og terrasser, hvor der dyrkes te. Ceylon var landets officielle navn indtil det i 1972 blev ændret til Sri Lanka, og produktionen af den verdensberømte Ceylon-te har været en vigtig del af landets eksport lige siden 1880’erne. Der er i dag elleve te-regioner i landet, hvoraf de mest kendte er Uva, Nuwara Eliya og Dimbulla.

  Vi besøger en teplantage og får en rundvisning på tefabrikken, hvor vi får indblik i hele processen – fra bladene bliver plukket, til teen damper duftende i kruset. Vi får også selv lov til at smage.

  Vi når til Nuwara Eliya, eller ”Little England”, som byen også bliver kaldt. Briterne blev tiltrukket af det køligere klima her i 1.889 meters højde, og derfor er mange bygninger i typisk kolonistil, og der blev endda anlagt en galopbane af briterne i 1875. Landskabet omkring byen er helt særegent i forhold til andre områder i landet, da afgrøderne på terrassemarkerne bl.a. tæller kartofler, gulerødder, porrer og roser. Her dyrkes selvfølgelig også te på de mere stejle skråninger, endda noget af verdens bedste sorte te. Mange af husene kan nemt forveksles med hyggelig engelsk landsbyidyl, hvor stokroserne vokser op langs huset. Et lidt pudsigt syn på disse breddegrader. Vi går en tur rundt i byen og mærker stemningen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 11

  Horton Towers & Cottages

  Dette elegante boutiquehotel er beliggende i Nuwara Eliya. På hotellet er der en restaurant, bar, fitnessfaciliteter, biograf og en hyggelig have ...

 • Dag 12 Ad naturskøn rute videre til Yala Nationalpark og jeepsafari om eftermiddagen

  Vi kører fra højlandet til Sri Lankas sydøstlige kyst, og det bliver en tur med smuk natur og indtryk af, hvordan livet leves i de små lokalsamfund. Vi når til Tissamaharama, der ligger i nærheden af nationalparken Yala. Her bor vi på på det meget lækre Chaarya Resort and Spa. Byens største seværdighed er den smukke, kridhvide 55 m høje stupa, hvor der efter sigende er buddha-relikvier indmuret. Når mørket sænker sig, er stupaen fortsat synlig, da den lyses smukt op af lyskæder. Vi tjekker ind på hotellet, hvor vi også spiser aftensmad senere.

  Først venter dog en naturoplevelse af de store, når vi kører med jeep ind i nationalparken Yala for at opleve det rige dyreliv. I denne nationalpark lever stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr – og vi kan være heldige at se vilde elefanter, der bader i floden, leoparder, der soler sig på klipperne, og flokke af hjorte, flamingoer påfugle, der holder et vågent øje med deres fjender. Men her er også utallige andre interessante dyrearter – så det gælder om at holde udkig.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 12

  Chaarya Resort and Spa

  Hotellet ligger i frodige, grønne omgivelser blot 30 minutters kørsel fra naturparken Yala. Her kan du nyde godt af en stor, udendørs swimmingp...

 • Dag 13 Byrundtur i den spændende koloniby Galle med det UNESCO-fredede fort og til Hikkaduwa

  Efter morgenmaden sætter vi kursen mod kolonibyen Galle, der gennem mange århundreder var en vigtig handels- og havneby. Her havde portugisere, hollændere og briter på skift magten, hvilket afspejler sig tydeligt i arkitekturen. Et af de mest spektakulære beviser på dette er byens gamle fort, der blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1988. Det over 600 år gamle fort ligger smukt ud til vandet, og vi tager på en byrundtur i den gamle bydel inden for fortets mure og ser bl.a. den mere end 350 år gamle hollandske kirke Groote Kerk, de imponerende bastioner og fyrtårnet.

  Herefter kører vi hen til hotellet, hvor vi også spiser aftensmad sammen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 13 & 14

  Coral Sands Hotel

  Hotellet ligger lige ned til Hikkaduwa Strand med en dejlig udsigt til Det Indiske Ocean. Her er 2 swimmingpools og 4 soldæk, der indbyder til at ...

 • Dag 14 Dagen fri til at nyde strandlivet og afrejse om aftenen

  Dagen i dag er afsat til at nyde stranden i de skønne omgivelser.

  Efter en aftensmad sammen på hotellet kører vi videre til lufthavnen, hvor hjemrejsen mod Danmark begynder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 15 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller, bl.a. The Hill Club Hotel i Nuwara Eliya, som demonstrerer hvordan englænderne prægede landet.
 • 3 dages badeferie ved Trincomalee på Sri Lankas østkyst ved Den Bengalske Bugt
 • 12 x morgenmad, 2 x frokost, 1 x velkomstmiddag og 12 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 1.900)
 • Besøg ved hele seks kulturelle og historiske seværdigheder på UNESCOs verdensarvliste
 • Byrundtur i Sri Lankas pulserende hovedstad, Colombo
 • Besøg i den tidligere hovedstad Anuradhapura, bl.a. med det hellige Bo-træ, der er over 2.300 år gammelt
 • Besøg på elefantbørnehjemmet i Pinnawela – vi spiser frokost og overværer elefanternes daglige bad i floden
 • Jeepsafari i nationalparken Minneriya, hjemstedet for store elefantflokke
 • Jeepsafari i den den dyrerige Yala Nationalpark, hvor stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr lever
 • Imponerende huletempler i Dambulla og ruinerne i kongebyen Polonnaruwa
 • Tur til den imponerende klippefæstning på løveklippen Sigiriya
 • Byvandring i Kandy med tempelbesøg, den botaniske have og forestilling med de berømte Kandy-dansere
 • Indblik i Ceylon-teens historie og besøg på teplantage og tefabrik i højlandet omkring Nuwara Eliya
 • Spændende byrundtur samt tid på egen hånd i den vigtige gamle havneby Galle med det UNESCO-fredede fort
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg 2.995 kr.
 • Hval- og delfinsafari 600 kr.
 • Visum til Sri Lanka (bestilles via www.eta.gov.lk): 35 USD
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg fra 1.450 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Sri Lanka

  Pas og visum

  Bemærk, at dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er visumpligt til Sri Lanka. Prisen er p.t. 35 amerikanske dollars. Et turistvisum er gyldigt i maks. 30 dage. Visum søges online via hjemmesiden www.eta.gov.lk, som efterfølgende kvitterer med en bekræftelse og et referencenummer efter gennemfør og godkendt ansøgning. Denne bekræftelse samt referencenummer skal printes ud og fremvises ved ankomst til Sri Lanka sammen med flybilletten. Bliver du ikke godkendt, kan du ikke komme ind i landet. Dette giver dog ikke ret til at annullere rejsen, og Risskov Rejser kan ikke stilles til ansvar herfor. Det er altid gæstens eget ansvar at søge visum og medbringe det i lufthavnen. For mere information, se Udenrigsministeriets hjemmeside.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Sri Lankas møntfod hedder srilankansk rupi (LKR), og 100 LKR svarer til ca. 5 kroner. Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars eller euro, som veksles ved ankomsten. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Der kan være langt mellem hæveautomaterne visse steder, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Husk at medbringe pas ved enhver veksling eller hævning i bankerne.

  Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Sri Lanka er 4,5 time foran dansk vintertid og 3,5 time foran dansk sommertid.

  Transport i Sri Lanka

  Busserne i Sri Lanka har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage i bussen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Sri Lanka. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er drikkepenge en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10- 15 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar/200 srilankansk rupi pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Sri Lanka vil der være tale om drikkepenge til bl.a. buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. 5 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Sri Lanka, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  I Sri Lanka benytter man 220 volt vekselstrøm som i Danmark. De fleste steder kan man bruge danske stik, men nogle steder kan det være nødvendigt med adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det srilankanske køkken er krydret og velsmagende, og man anvender mange krydderier og krydderurter. Kødretter fås mest med kylling, lam eller svinekød. Der spises naturligvis også mange fiske- og skaldyrsretter, og rene grønsagsretter er også meget udbredt. Maden på hotellerne er ofte tilpasset turister, og den er ikke så stærk, som srilankanerne foretrækker den.

  Rice and curry har status som nationalret. Curry betyder sovs på lokalsprog. Rice and curry er en fællesbetegnelse for stærke kød-, fiske- og grønsagsretter tilberedt i kokosmælk og krydret med chili og en lang række andre krydderier, der går under navnet curry powder.

  Poya Day spiller en vigtig rolle for buddhisterne og er den månedlige dag med fuldmåne. På denne dag må der ikke udskænkes øl og spiritus, men større hoteller gør undtagelser af hensyn til turisterne. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen, og ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet, bør man vise respekt for landet og dets indbyggere. Vi skal som gæster i Sri Lanka især være opmærksomme på passende påklædning, både på gaden og ved besøg i templer og andre hellige steder. Kvindelige turister bør undgå meget korte shorts og meget korte eller nedringede kjoler.

  Også når det gælder fotografering er det vigtigt at vise hensyn. Srilankanerne har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv et lille beløb til gengæld. Man kan komme ud for, at der bliver krævet penge for fotografering ved templer og andre seværdigheder.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Srilankanerne er dygtige kunsthåndværkere, og udvalget af bl.a. keramik, ibenholtfigurer, kurveflet, kniplinger, batik og håndvævede tekstiler er stort. Butikken ”Barefoot” på 706 Galle Road i Colombo har et stort og spændende udvalg af kvalitetsprodukter.

  Få lande i verden er så rige på ædelsten og halvædelsten som Sri Lanka, og det er muligt at gøre et godt køb. Omkring Ratnapura i det centrale højland udvindes f.eks. blå safir, katteøje, stjernesafir, rubin, akvamarin, topas og granat. Te og krydderier er også oplagte souvenirs. Krydderierne kan med fordel købes på de lokale markeder.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Colombo.
  • Befolkning: 22,6 mio. indbyggere.
  • Religion: Buddhister 70 %, hinduer 13 %, muslimer 10 %, kristne 7 %.
  • Sprog: Officielt sinhala, men der tales også tamil og engelsk.
  • Areal: 65.610 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Sri Lankas klima er typisk tropisk med årstider, der skifter mellem tørtid og regntid. Tæt ved kysten er temperaturen sjældent lav og ligger på 20-30 °C hele året rundt.

Trustpilot