Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Udsigt fra Løveklippen

Inkl. 3-dages badeferie ved Det Indiske Ocean

Inkl. 3-dages badeferie ved Det Indiske Ocean

Sri Lanka – juvelernes ø

  14 eller 17 dages rejse fra 16.495 kr.

Rundrejsen til det tropiske paradis i Det Indiske Ocean er et uforglemmeligt eventyr! Og det bidrager den smilende og gæstfrie befolkning i høj grad til. I landsbyen Habarana møder du bønder, der stolt viser deres landbrug frem, og i den lokale skole er det eleverne, der sørger for, at du får et nyt syn på verden.

Skønheden findes overalt i Sri Lanka og ikke mindst i naturen. Du oplever det i højlandets bakkede landskab med de mange teplantager og på turen til Ella, der går gennem et af landets smukkeste naturområder med spektakulære vandfald og bjergtinder, der forsvinder i skyerne. Skønheden findes også i undergrunden i form af de smukkeste ædelsten, og månesten, topaser, safirer og rubiner er en af landets vigtige indtægtskilder.

Sri Lanka har en sjælden kulturarv, der går mere end 2.500 år tilbage i tiden, og ikke mindre end otte kulturelle seværdigheder er repræsenteret på UNESCOs verdensarvsliste. En af dem er Løveklippen med ruinerne af et palads fra det 5. årh. på toppen og en storslået udsigt over det jungleklædte landskab, men også Huletemplet i Dambulla, den gamle hovedstad Anuradhapura og Polonnaruwa med de berømte buddhastatuer er en del af rejsen.

Det er ikke kun kulturen, der er i en klasse for sig, det gælder også det enestående dyreliv. Først og fremmest er der de mange elefanter, som man kan se gående frit i naturen, men du møder dem også på et elefantbørnehjem på det tidspunkt, hvor de er på vej til floden for at bade. Glæd dig også til jeepsafari i nationalparkerne Minneriya og Yala – og i sidstnævnte lever stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr. Rejsen slutter med et par skønne dages badeferie i Hikkaduwa ved Det Indiske Ocean. 

Vores gæster elsker vores Sri Lanka-rundrejse, da den både indholds- og kvalitetsmæssigt er sammensat i samarbejde med vores mangeårige, lokale samarbejdspartner Bobby. Hun er gift med danske Curt Hansen, som har boet i Sri Lanka i mere end 40 år, og han vil dele nogle af sine oplevelser med dig, når parret deltager i vores velkomstmiddag.

Glæd dig fordi

 • Sri Lankas helt særegne natur og dyreliv er en stor oplevelse
 • du oplever klippefæstningen Sigiriya og huletemplerne i Dambulla
 • der venter besøg på en tefabrik og naturskønne oplevelser i højlandet
 • der er inkluderet en formiddag hos lokale bønder
 • du møder øens elefanter på elefantbørnehjem og i deres naturlige omgivelser
 • de berømte Kandy-dansere underholder i en farverig forestilling
 • der er mulighed for at komme på hval- og delfinsafari
 • du afslutter rejsen med 3 dages badeferie ved Det Indiske Ocean
 • du bor på dejlige hoteller – ofte flere nætter samme sted

Antal dage
14 eller 17 dages rejse
Pris
Fra 16.495 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Aarhus, København

Danmarks bedste rundrejse til Sri Lanka fordi

Du får et perfekt afbalanceret program fyldt med natur og kultur, bl.a. safarioplevelser i to nationalparker, landsbybesøg og minibadeferie

Du bor på særligt udvalgte hoteller, der alle har en udsøgt beliggenhed

Alle entréer er inkluderet til en værdi af kr. 1.400 samt de fleste måltider

Danmarks bedste rundrejse til Sri Lanka fordi

Bliv klogere på Sri Lanka med en af vores rejseledere Brian Hansen

Mød din rejseleder

Rejseleder Brian Hansen
Tag med til et tropisk paradis

Brian er ekspert i Østen, og Sri Lanka er et af hans favoritlande – og der er virkelig noget at glæde sig til i selskab med Brian.


Læs mere om Brian Hansen

Oplev Sri Lanka med Henrik Dahl

“Sri Lanka er en frodig ø med fantastisk natur og et rigt dyreliv. Når det bliver kombineret med en rig kultur, religiøse og historiske bygninger, mad og krydderier, er der masser af muligheder for at få mange indtryk med hjem. Jeg glæder mig til at vise Jer alt det, som gør Sri Lanka til en fantastisk ferieoplevelse!”


Læs mere om Henrik Dahl

Henrik Dahl - Rejseleder - Risskov Rejser
Josefine og Henriette sammen i Indien - Risskov Rejser
Oplev Sri Lanka med Henriette

Henriette har været rejseleder siden 1999 og sørger for, at du bliver klogere på Sri Lankas befolkning, ser den dejlige natur og ikke mindst oplever den fantastiske historie og kultur, der findes i landet.


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til og byrundtur i Colombo

  Vi ankommer til Sri Lanka om formiddagen lokaltid. Vi kører direkte til hovedstaden Colombo og til hotellet. Efter at være indkvarteret og fundet os til rette tager vi på sightseeing i Colombo.

  Colombo er en stor havneby, som ligger ud til Det Indiske Ocean, og vi tager på en spændende byrundtur i den pulserende storby, der er et skønt kludetæppe af moderne højhuse, buddhistiske templer og historiske bygninger fra de forskellige kolonimagter, der på skift har haft interesse i øen. Handelsruter førte fra 1500-tallet portugisere og hollændere hertil, og i 1802 blev øen britisk kronkoloni med navnet Ceylon. Colombo var op gennem kolonitiden hovedby på grund af den strategisk placering ved den naturskabte havn. I 1948 opnåede Ceylon selvstændighed, og Colombo bevarede sin status som hovedstad.

  På vores tur rundt i byen kommer vi bl.a. forbi havnen, søen Beira og basarkvarteret Pettah, hvor markederne bugner af de lokalt dyrkede frugter og grøntsager. Vi lægger også vejen forbi det fashionable og elegante kvarter Cinnamon Gardens. Området var tidligere dækket af en stor kanelplantage og er i dag stedet, hvor man finder enorme palæer, ambassader, gallerier, byens største park og Nationalmuseet. Derudover ser vi en række af kolonitidens klassiske bygninger, heriblandt gamle fæstninger, kirker og den tidligere parlamentsbygning, som ligger ud til den grønne promenadestrækning Galle Face.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du dag 2

  The Galadari Hotel

  Hotellet ligger i Colombo med flot udsigt over Det Indiske Ocean og direkte adgang til stranden. Der er swimmingpool, spa, tennisbaner og fitnessce...

 • Dag 3 Til den gamle hovedstad Anuradhapura

  Vi sætter kurs nordpå til det centrale lavland – til Anuradhapura, der er en af Sri Lankas gamle hovedstæder. Selv om vi har lagt hovedstaden bag os, er der overalt mange mennesker på og langs vejen. Sri Lanka er da også et af verdens tættest befolkede lande, og på et areal, der er 1,5 gange større end Danmarks, bor der mere end 20 mio. indbyggere. Undervejs bliver der rig lejlighed til opleve landskabet og folkelivet i de små landsbyer, vi kommer igennem. Efter indkvartering på hotellet i Anuradhapura skal vi opleve det, der er tilbage af den tidligere hovedstad, der blev grundlagt i det 5. årh. f.Kr., og hvorfra de sinhalesiske konger regerede landet. Det kan være svært at forestille sig, men der var tale om en by med en omkreds på 80 km.

  Vi skal bl.a. se Det Hellige Botræ, som man mener er omkring 2300 år gammelt, og som i dag er et yndet pilgrimsmål for buddhister. Her ved det hellige træ står statuen Den Mediterende Buddha, som er en af landets mest berømte statuer. Der er utallige smukke og imponerende dagobaer i den gamle hovedstad, og dagobaen Thuparama er ikke blot Sri Lankas ældste, men menes også at indeholde Buddhas kraveben. På vores tur rundt i området er det nødvendigt at tage fantasien i brug, og det gælder bl.a. ved Kobberpaladset. I dag er der kun 1.600 søjler tilbage, men der har været tale om et storslået palads med ni etager med 80 – 100 rum på hver etage. På vejen tilbage til det “moderne” Anurahapura tager vi en afstikker til Mihintale og ser Det Hellige Bjerg, der er en af landets mest betydningsfulde helligdomme, da det var her på toppen, at buddhismen først blev introduceret i Sri Lanka. 1840 trin fører op til dagobaen på toppen af bjerget, og tager man turen op, bliver man ikke blot belønnet med en vidunderlig udsigt, men undervejs er der f.eks. smukke relieffer og ornamenterede sten, fint udformede bassiner og dagobaen Ambasthala .

   Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  The Rajarata Hotel

  Rajarata Hotel er placeret 2 km fra togstationen i Anuradhapura og 65 km fra Dambulla. Hotellet har en udendørs swimmingpool, barbecue-faciliteter...

 • Dag 4 Et møde med lokale bønder, besøg på skole og til huletemplerne i Dambulla

  Der venter en dag med meget forskellige oplevelser, og de begynder i området omkring landsbyen Habarana, hvor vi får et indblik i, hvordan livet leves ude på landet. Vi møder bønderne og ser bl.a., hvordan det er nødvendigt at beskytte afgrøderne mod de vilde dyr. I denne del af verden er der ikke tale om en tur i hestevogn, men med vandbøfler – og den oplevelse får du også, inden besøget i landsbyen afsluttes med en kanotur og frokost.

  Af alle huletempler i Sri Lanka er det i Dambulla det mest interessante, og det er også at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Templet består af fem huler, som allerede i før-buddhistisk tid blev brugt til religiøse formål. Inden vi går ind, skal vi lige tage skoene af. Derefter kan man gå fra hule til hule, og i en af dem bl.a. se 60 statuer, hvoraf 14 er hugget ud i klippen. I alt er der over 150 buddhafigurer – både liggende og siddende, statuer af gamle konger og vægmalerier med motiver, der beskriver Buddhas liv og Sri Lankas historie. I en af hulerne findes et kar, der opsamler dryppende vand fra loftet – vandet stopper ikke sin siven, selv ikke når der er tørke, derfor bliver vandet brugt til religiøse ritualer. Ved huletemplet står en 30 meter høj gylden buddha og skuer ud over landskabet. Efter dette interessante besøg går turen til Sigiriya, hvor der overnattes.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  Kassapa Lions Rock

  Kassapa Lions Rock ligger med skøn udsigt til Sigiriya Rock. Både fra hotellets pool og fra baren kan man nyde udsigten og en kølig drink. Resta...

 • Dag 5 Polonnaruwa og jeepsafari i nationalparken Minneriya

  Vi bruger formiddagen i den imponerende ruinby Polonnaruwa, der var hovedstad fra det 11. årh. og de næste 250 år frem. Polonnaruwa er en af Sri Lankas arkæologiske kulturskatte og et flot eksempel på blandingen af tidlig indisk og singalesisk byggestil. Byens tre buddhastatuer – en liggende, en siddende og en stående – er blandt landets mest kendte seværdigheder. En af de interessante ting i Polonnaruwa er det omfattende kunstvandingsprojekt, som Kong Parakrama Bahu iværksatte i sin regeringsperiode (1153 – 1186). Hans filosofi var, at ikke en regndråbe måtte løbe ud i havet uden at have tjent mennesket først, og der blev derfor anlagt ikke mindre end 1.470 kunstige søer og kilometervis af kanaler. Søen Parakrama Samdura ved Polonnaruwa benyttes stadig den dag i dag til kunstvanding.

  Om eftermiddagen venter helt andre oplevelser.  Vi skal på jeepsafari i nationalparken Minneriya. Her skal vi møde parkens elefanter og de mange forskellige fugle, som vådområderne tiltrækker. I midten af nationalparken finder man Minneriya-reservoiret, der i den tørre sæson i august og september tiltrækker store flokke af elefanter – på et tidspunkt kunne man tælle en flok på over 300 elefanter. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. 

 • Dag 6 “Løveklippen” Sigiriya og Tandens Tempel Kandy

  Denne dag begynder tidligt, da vi skal bestige Sigiriya-klippen, inden det bliver for varmt. På toppen af den 200 m høje monolit kan man se ruinerne af et palads bygget af Kong Kasyapas – en stor bygningsmæssig bedrift, da det foregik i det 5. århundrede. Navnet Sigiriya betyder “Løveklippen”, og ved foden af klippen kan man da også se to kæmpestore løvepoter, der flankerer en trappe, og man mener, at der har været en kæmpemæssig løvefigur på siden af klippen. De fleste vil sikkert synes, at turen til toppen er en udfordring, men den enkelte bestemmer selv tempoet, og om man vil gå et lille stykke eller helt op til toppen. Omtrent halvvejs oppe kan man via en vindeltrappe komme til at se de 21 berømte freskoer med “de himmelske jomfruer”, og fra toppen er der en imponerende udsigt over et landskab dækket af jungle. På toppen er der stadig fundamentet og kongetronen tilbage af paladset, der er hugget direkte ud i klippen. Her fra toppen ser man også tydeligt det symmetriske parkanlæg med damme og bassiner ved foden af klippen. Et fantastisk syn og et imponerende bygningsværk fra den tid. 

  Efter morgenmad tilbage på hotellet sætter vi kurs mod Kandy. Sri Lanka har en lang tradition for kunsthåndværk, og vi stopper undervejs og besøger et batikværksted. Sri Lanka har siden kolonitiden været kendt for at dyrke en lang række eksotiske krydderier. Vi besøger Ranweli Spice Garden og får et indbllik i, hvordan krydderierne bliver dyrket, og da vi spiser frokost her, får du også mulighed for at smage, hvordan krydderierne bliver anvendt.

  Kandy ligger omgivet af bjerge i 500 meters højde og har et behageligt klima. Klimaet var bl.a. årsagen til, at briterne i kolonitiden gjorde byen til handels- og administrativt centrum. Kandy er en gammel kongeby og var hovedstad fra det 15. århundrede til 1815, hvor kongeriget overgav sig til briterne. I byen skal opleve Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske helligdom, Tandens Tempel. I 1590 kom Buddhas hjørnetand på forunderlig vis til Kandy, og den opbevares nu i det omfangsrige tempelkompleks fyldt med kostbarheder. Selve tanden kommer vi ikke til at se, da den ligger inderst i flere guldæsker i et skrin formet som en dagoba. Tre gange om dagen udføres en religiøs “puja”-ceremoni, og det er spændende at opleve atmosfæren og se de mange troende buddhister, der defilerer forbi det allerhelligste i deres stiveste puds medbringende de smukkeste blomster. Dagen slutter med en farverig forestilling med de berømte Kandy-dansere, der til lyden af trommer bevæger sig både akrobatisk og yndefuldt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  The Suisse Hotel Kandy

  Hotellet ligger ved den historiske sø, Kandy lake. Det omkringliggende landskab består af knap 3 hektar have, som det eneste hotel i Kandy med ...

 • Dag 7 Besøg på elefantbørnehjem og Den Kongelige Botaniske Have

  Vi besøger Pinnawela Elephant Orphanage – et hjem for elefanter, der er blevet forladt i junglen eller kommet til skade i trafikken. Der er mellem 70-80 elefanter i alle aldre på børnehjemmet, og det er et specielt syn, når flokken går gennem byen ned til floden for at bade. Det er også interessant at se, hvordan mahout’erne (elefantdriverne) arbejder, og hvor hurtigt elefantungerne kan sluge indholdet af syv kæmpemæssige sutteflasker. Når det bliver tid til frokost, spiser vi på en restaurant lige ned til floden.

  Efter frokost kører vi tilbage til udkanten af Kandy, hvor vi skal besøge Den Kongelige Botaniske Have, som briterne har anlagt. Skal man fremhæve noget i Peradeniya Garden, må det være de tre prægtige
  palmealléer og den gigantiske java-figen (stuebirk) med en krone, der dækker et areal på 1.600 m2. Året rundt står blomsterne i fuldt flor, og her findes flere beskyttede orkidéarter, liljer og mange typer mos – særligt spændende er typen Old Man’s Beard – “den gamle mands skæg”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. 

 • Dag 8 Skøn togtur til Nuwara Eliya, Ceylon-teens oprindelse og High Tea

  Vi tager afsked med Kandy og kører en smuk tur med tog til Nuwara Eliya. På turen bliver du præsenteret for de flotteste landskaber klædt i mange nuancer af grønt med brusende vandfald og terrasser, hvor der dyrkes te. Ceylon var landets officielle navn indtil det i 1972 blev ændret til Sri Lanka, og produktionen af den verdensberømte Ceylon-te har været en vigtig del af landets eksport lige siden 1880’erne. Der er i dag elleve te-regioner i landet, hvoraf de mest kendte er Uva, Nuwara Eliya og Dimbulla.

  Vi besøger en teplantage og får en rundvisning på tefabrikken, hvor vi får indblik i hele processen – fra bladene bliver plukket til teen damper duftende i kruset. Vi får også selv lov til at smage.

  Vi når til Nuwara Eliya, eller ”Little England”, som byen også bliver kaldt. Briterne blev nemlig tiltrukket af det køligere klima her i 1.889 meters højde, og derfor er der mange bygninger i typisk kolonistil, hoteller med britisk atmosfære og endda en galopbane anlagt af briterne i 1875. Landskabet omkring byen er helt særegent i forhold til andre områder i landet, da afgrøderne på terrassemarkerne bl.a. tæller kartofler, gulerødder, porrer og roser. Her dyrkes selvfølgelig også te på de mere stejle skråninger, endda noget af verdens bedste sorte te.

  Om eftermiddagen skal vi mærke de engelske traditioner på tættere hold, når vi skal til High Tea på the Grand Hotel. Et typisk engelsk Afternoon Tea party baseret på den bedste kvalitet af te fra Sri Lanka og finger-foods. Herefter går vi en tur igennem den charmerende by, hvor mange af husene kan nemt forveksles med hyggelig engelsk landsbyidyl, hvor stokroserne vokser op langs huset. Et lidt pudsigt syn på disse breddegrader.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 8

  Horton Towers & Cottages

  Dette elegante boutiquehotel er beliggende i Nuwara Eliya. På hotellet er der en restaurant, bar, fitnessfaciliteter, biograf og en hyggelig have ...

 • Dag 9 Gennem smukke naturområder til Ella

  Området ved Ella er et af de smukkeste naturområder i Sri Lanka. Her er uberørt natur i overflod, og køreturen til Ella er derfor en stor oplevelse. Undervejs bliver du præsenteret for udsigter til frodige dale, dybe kløfter, spektakulære vandfald og bjergtinder, der forsvinder i skyerne. Derfor vil du også mærke, hvordan klimaet skifter fra koldt til varmt til fugtigt. Vi ankommer til Ella, hvor vi spiser frokost på luksusresortet “98 Acres Ella”, og tager på en sightseeing i byen og området, hvor vi bl.a. oplever de smukke vandfald Ravanna Ella Falls og Ella Gap.

  Vi kører fra højlandet til Sri Lankas sydøstlige kyst, og det bliver en tur med smuk natur og indtryk af, hvordan livet leves i de små lokalsamfund. Vi når til Tissamaharama, der ligger i nærheden af nationalparken Yala. Her bor vi på på det meget lækre Chaarya Resort and Spa. Byens største seværdighed er den smukke, kridhvide 55 m høje stupa, hvor der efter sigende er buddha-relikvier indmuret. Når mørket sænker sig, er stupaen fortsat synlig, da den lyses smukt op af lyskæder. Vi tjekker ind på hotellet, hvor vi også spiser aftensmad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 9 & 10

  Chaarya Resort and Spa

  Hotellet ligger i frodige, grønne omgivelser blot 30 minutters kørsel fra naturparken Yala. Her kan du nyde godt af en stor, udendørs swimmingp...

 • Dag 10 Formiddagen fri og jeepsafari i Yala National Park

  Formiddagen er fri til at nyde en dukkert i hotellets lækre pool, inden vi om eftermiddagen kører med jeep ind i nationalparken Yala for at opleve det rige dyreliv. I denne nationalpark lever stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr – og vi kan være heldige at se vilde elefanter, der bader i floden, leoparder, der soler sig på klipperne, og flokke af hjorte, flamingoer påfugle, der holder et vågent øje med deres fjender. Men her er også utallige andre interessante dyrearter – så det gælder om at holde udkig.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 11 Kolonibyen Galle og til Hikkaduwa

  Vi fortsætter til Hikkaduwa, og undervejs tilbringer vi et par timer i byen Galle, der gennem mange århundreder var en vigtig handels- og havneby, og hvor portugisere, hollændere og briter på skift har haft magten. Byens gamle fort blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1988. Vi tager på sightseeing i den gamle bydel inden for fortets mure og ser bl.a. den mere end 350 år gamle hollandske kirke Groote Kerk, de imponerende bastioner og fyrtårnet. Galle er kendt som Sri Lankas “kniplinge-hovedstad”, og vi besøger en virksomhed og hører om fremstillingen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 11, 12 & 13

  Coral Sands Hotel

  Hotellet ligger lige ned til Hikkaduwa Strand med en dejlig udsigt til Det Indiske Ocean. Her er 2 swimmingpools og 4 soldæk, der indbyder til at ...

 • Dag 12-13 Nyd livet på stranden og mulighed for hvalsafari

  De næste dage kan du nyde på stranden i de skønne omgivelser. Hvis du ikke vil dase i solen hele dagen, var det måske en ide med et par yoga-timer (kan købes i de lokale yogastudioer), eller du kan tage med på en guidet dykkertur.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Hvalsafari i Sri Lanka

  Havet ved sydspidsen af Sri Lanka er et af de bedste steder at se hvaler, og det skyldes, at havbunden falder lodret ned og dermed skaber et overdådigt spisekammer for bl.a. blåhvaler og kaskelothvaler. Det er ikke usædvanligt, at de legesyge delfiner følge med båden og bidrager til underholdningen.

  550 kr. pr. person

 • Dag 14 Afrejse fra Colombo og hjemkomst til Danmark

  Det er nu blevet tid til at sige farvel til den dråbeformede ø. Der køres til lufthavnen, hvor vi sætte kursen mod Danmark. Alt afhængig af flytiden ankommer vi enten ved middagstid eller først på aftenen.

 • Dag 14-17 Tilkøb: Dejlig badeferie i Hikkaduwa

  Det er muligt at tilkøbe ekstra dage på et dejligt resort i Hikkaduwa. For mange er det en god måde at afrunde rejsen på og på afslappende vis fordøje alle de spændende oplevelser fra de foregående dage.

  Tilkøbsmuligheder

  4 dages badeferie i Hikkaduwa

  Forlæng rejsen med 3 ekstra overnatninger på 3-stjernede Coral Sands Hotel i Hikkaduwa. Opholdet er inkl. dobbeltværelse med havudsigt, morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen og ændring af flybillet. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  3.295 kr. pr. person

  4 dages badeferie i Hikkaduwa i oktober/november

  Forlæng rejsen med 3 ekstra overnatninger på 3-stjernede Coral Sands Hotel i Hikkaduwa. Opholdet er inkl. dobbeltværelse med havudsigt, morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen og ændring af flybillet. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  2.795 kr. pr. person

 

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 3 dages badeferie ved Det Indiske Ocean
 • 12 x morgenmad, 5 x frokost, 1 x velkomstmiddag og 10 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 1.400)
 • Besøg ved hele seks kulturelle og historiske seværdigheder på UNESCOs verdensarvliste
 • Sightseeing i Colombo, Sr Lankas hektiske hovedstad
 • Besøg i Anuradhapura, Sri Lankas tidligere hovedstad, hvor vi bl.a. skal se det hellige Botræ, der er mere end 2300 år gammelt og et yndet pilgrimsmål
 • Besøg på elefantbørnehjemmet i Pinnawala - vi spiser frokost og overværer elefanternes daglige bad
 • Safari i nationalparken Minneriya, hjemstedet for store elefantflokke
 • Safari i nationalparken Yala, hvor stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr lever, eks.: leoparder, flamingoer, elefanter, krokodiller og aber.
 • Huletempler i Dambulla og kongebyen Polonnaruwa
 • Et møde med lokale bønder - her kører vi bl.a. med oksekærre
 • Tur til den imponerende klippefæstning Sigiriya
 • Besøg i Ranweli Spice Garden, hvor vi ser, hvordan krydderierne dyrkes
 • Et besøg i Kandy, som har meget at byde på: Vi ser bl.a. det berømte valfartssted for pilgrimme "Temple of the Tooth", går en tur i den smukke botaniske have og overværer en forestilling med de berømte Kandy-dansere.
 • Togtur gennem højlandet fra Kandy til Nuwara Eliya
 • Smuk køretur fra Nuwara Eliya til Ella
 • High Tea på Grand Hotel i Nuwara Eliya til Ella
 • Ceylon-teens historie og besøg på teabrik i højlandet omkring Nuwara Eliya
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.995
 • Visum til Sri Lanka (bestilles via www.eta.gov.lk) USD 35. Bemærk – ved afrejse i perioden 1/8 2019 – 29/2 2020 er visum gratis
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg fra kr. 1.450
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Sri Lanka

  Pas og visum

  Bemærk, at dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er visumpligt til Sri Lanka. Prisen er p.t. 35 amerikanske dollars. Et turistvisum er gyldigt i maks. 30 dage. Visum søges online via hjemmesiden www.eta.gov.lk, som efterfølgende kvitterer med en bekræftelse og et referencenummer efter gennemfør og godkendt ansøgning. Denne bekræftelse samt referencenummer skal printes ud og fremvises ved ankomst til Sri Lanka sammen med flybilletten. Bliver du ikke godkendt, kan du ikke komme ind i landet. Dette giver dog ikke ret til at annullere rejsen, og Risskov Rejser kan ikke stilles til ansvar herfor. Det er altid gæstens eget ansvar at søge visum og medbringe det i lufthavnen. For mere information, se Udenrigsministeriets hjemmeside.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Sri Lankas møntfod hedder srilankansk rupi (LKR), og 100 LKR svarer til ca. 5 kroner. Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars eller euro, som veksles ved ankomsten. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Der kan være langt mellem hæveautomaterne visse steder, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Husk at medbringe pas ved enhver veksling eller hævning i bankerne.

  Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Sri Lanka er 4,5 time foran dansk vintertid og 3,5 time foran dansk sommertid.

  Transport i Sri Lanka

  Busserne i Sri Lanka har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage i bussen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Sri Lanka. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er drikkepenge en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10- 15 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar/200 srilankansk rupi pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Sri Lanka vil der være tale om drikkepenge til bl.a. buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. 5 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Sri Lanka, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  I Sri Lanka benytter man 220 volt vekselstrøm som i Danmark. De fleste steder kan man bruge danske stik, men nogle steder kan det være nødvendigt med adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det srilankanske køkken er krydret og velsmagende, og man anvender mange krydderier og krydderurter. Kødretter fås mest med kylling, lam eller svinekød. Der spises naturligvis også mange fiske- og skaldyrsretter, og rene grønsagsretter er også meget udbredt. Maden på hotellerne er ofte tilpasset turister, og den er ikke så stærk, som srilankanerne foretrækker den.

  Rice and curry har status som nationalret. Curry betyder sovs på lokalsprog. Rice and curry er en fællesbetegnelse for stærke kød-, fiske- og grønsagsretter tilberedt i kokosmælk og krydret med chili og en lang række andre krydderier, der går under navnet curry powder.

  Poya Day spiller en vigtig rolle for buddhisterne og er den månedlige dag med fuldmåne. På denne dag må der ikke udskænkes øl og spiritus, men større hoteller gør undtagelser af hensyn til turisterne. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen, og ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet, bør man vise respekt for landet og dets indbyggere. Vi skal som gæster i Sri Lanka især være opmærksomme på passende påklædning, både på gaden og ved besøg i templer og andre hellige steder. Kvindelige turister bør undgå meget korte shorts og meget korte eller nedringede kjoler.

  Også når det gælder fotografering er det vigtigt at vise hensyn. Srilankanerne har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv et lille beløb til gengæld. Man kan komme ud for, at der bliver krævet penge for fotografering ved templer og andre seværdigheder.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Srilankanerne er dygtige kunsthåndværkere, og udvalget af bl.a. keramik, ibenholtfigurer, kurveflet, kniplinger, batik og håndvævede tekstiler er stort. Butikken ”Barefoot” på 706 Galle Road i Colombo har et stort og spændende udvalg af kvalitetsprodukter.

  Få lande i verden er så rige på ædelsten og halvædelsten som Sri Lanka, og det er muligt at gøre et godt køb. Omkring Ratnapura i det centrale højland udvindes f.eks. blå safir, katteøje, stjernesafir, rubin, akvamarin, topas og granat. Te og krydderier er også oplagte souvenirs. Krydderierne kan med fordel købes på de lokale markeder.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Colombo.
  • Befolkning: 22,6 mio. indbyggere.
  • Religion: Buddhister 70 %, hinduer 13 %, muslimer 10 %, kristne 7 %.
  • Sprog: Officielt sinhala, men der tales også tamil og engelsk.
  • Areal: 65.610 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Sri Lankas klima er typisk tropisk med årstider, der skifter mellem tørtid og regntid. Tæt ved kysten er temperaturen sjældent lav og ligger på 20-30 °C hele året rundt.

Trustpilot