Ring til os 70 22 66 00

Naturrige Sydafrika – safari, Garden Route & Cape Town

15 dage fra 22.495 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Drømmer du om den afrikanske savanne og Afrikas smukkeste natur, så er dette den helt perfekte rejse til dig! På rejsen får du store safarioplevelser i Krüger National Park, hvor der er gode chancer for at opleve ”The Big Five”. Du følger en af verdens smukkeste kyststrækninger, Garden Route, der strækker sig hele vejen fra Port Elizabeth i øst til Cape Town i vest og er fyldt med uspolerede kystlinjer og enestående naturscenerier.

Rejsen tager dig også til den flotte by Cape Town, som er udgangspunkt for endnu flere naturskønne udflugter til bl.a. halvøen Kap Det Gode Håb og de spektakulære vinområder Paarl, Franschoek og Stellenbosch, som er kendte langt ud over Sydafrikas grænser.

Vi oplever den storslåede udsigt ud over Cape Town, når vi tager svævebanen til toppen af det imponerende Taffelbjerg. Undervejs hører vi om landets historie og tiden med apartheid, og vi besøger bl.a. Nelson Mandelas hus i Soweto og Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år.

Glæd dig fordi

 • rejsen er en fin kombination af landets historie og enestående dyreliv og natur
 • du besøger Nelson Mandelas hjemby Soweto, hans hus og byens apartheidmuseum
 • du får hele to dage med safarioplevelser i Krüger National Park med mulighed for at se “The Big Five”
 • du kører langs den berømte Garden Route fra Port Elizabeth til Cape Town
 • du kommer på en smuk sejltur til naturreservatet Featherbed
 • du oplever vinlandet ved Oudtshoorn og Stellenbosch og smager områdets vine og portvine
 • du kommer med svævebane til toppen af Taffelbjerget
 • du oplever Kap Det Gode Håb
 • du besøger Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år
 • du får stærke og autentiske oplevelser, når du hører vores danske lokalguide Pierre Toft fortælle om sit og sin kones eget store engagement og mangeårige arbejde i Cape Towns townships.
Antal dage
15 dages rundrejse
Pris
Fra 22.495 kr.
Afrejse fra
København

Danmarks bedste rundrejse til Sydafrika fordi

Du både får safari, smagsoplevelser, natur, dyreliv og historie

Undervejs på rejsen giver vores danske lokalguide Pierre Toft (som er født og opvokset i Cape Town) os en unik indsigt i sit arbejde i Cape Towns townships

Alle entréer er inkluderet i rejsen til en værdi af 2.300 kr.

Danmarks bedste rundrejse til Sydafrika fordi

Mød din rejseleder

Steen Ramsgaard Japan - Risskov Rejser
Oplev Sydafrika med Steen Raamsgaard

”Sydafrika er et fantastisk smukt land med store landskabsmæssige variationer og med en meget spændende historie” – sådan lyder det fra Steen, hvis store interesse og passion for Sydafrika allerede begyndte, da han i sin tid arbejdede som redaktionssekretær på Politikens udlandsredaktion. Siden da har han rejst rundt i Sydafrika flere gange, og er gang på gang blevet overvældet af landets fantastiske natur og storslåede nationalparker. Glæd dig derfor til at tage med Steen til Sydafrika.


Læs mere om Steen Ramsgaard

Pierre har et indgående kendskab til Sydafrika

På rundrejsen til Sydafrika får du følgeskab af den dygtige rejseleder Pierre, der selv er bosat i Sydafrika. Pierre har en stor passion og viden om Sydafrika, da han har en sydafrikansk mor og selv er bosiddende i landet. Han er stærkt engageret i at forbedre forholdene i de fattige townships i Cape Town. Du er sikret en oplevelse ud over det sædvanlige, når Pierre er med som rejseleder. Han deler glædeligt ud af sin brede viden om både historie, flora og fauna.


Læs mere om Pierre Toft

Pierre Toft - Rejseleder - Risskov Rejser

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Johannesburg og besøg i Nelson Mandelas Soweto

  Vi ankommer til Sydafrikas største by Johannesburg om formiddagen og tager straks hul på oplevelserne. Vi starter med et besøg i en af de mest kendte townships, Soweto. Det var her, at Nelson Mandela boede i sin tid, og stedet er blevet symbolet på modstanden mod apartheid.

  Vi bliver klogere på Nelson Mandelas livslange kamp for demokrati og borgerrettigheder, når vi besøger hans hus og byens apartheidmuseum. Museet blev indviet i 2001 og er verdens første af sin slags. Her får vi et følelsesladet indblik i de umenneskelige forhold, som sorte sydafrikanere levede under i perioden fra 1948 til den endegyldige ophævelse af apartheid i 1994 – et meget bevægende og tankevækkende besøg, men en vigtig brik i forståelsen af landet historie.

  Inkluderede måltider: Frokost.

   

   

  Her bor du dag 2

  City Lodge Hotel Johannesburg

  Ikke langt fra Johannesburg lufthavn ligger det hyggelige City Lodge Hotel Johannesburg. Her finder du en restaurant/café, en bar, hvor du kan bes...

 • Dag 3 Panoramaruten i bjergkæden Drakensberg og videre til Hazyview

  Dagen i dag byder på nogle af de absolut flotteste naturoplevelser i Sydafrikas højeste og længste bjergkæde Drakensberg. Vi følger den kendte Panoramarute, der byder på smukke naturscenerier med forrevne klipper og grønne dybe kløfter, spektakulære vandfald og udsigter, der næsten tager pusten fra en. En del af ruten følger Blyde River Canyon, der er 25 km lang og skærer sig 800 m ned i landskabet. Det er dermed den tredjestørste kløft i verden. Undervejs laver vi adskillige stop, f.eks. ved Bourke’s Luck Potholes, der er opkaldt efter guldgraveren Tom Bourke, og som er et enestående eksempel på, hvad naturen kan udrette. Naturfænomenet ligger, hvor floderne Blyde og Treur løber sammen, og her har strømhvirvler i Blyde-floden gennem årtusinder slidt dybe, cirkelrunde huller i flodbunden.

  Vi nyder også udsigten til de imponerende ”The three sisters”, som også kaldes ”The Three Rondavels”, da formen på de eroderede klipper minder om de traditionelle runde afrikanske hytter kaldet rondaveller.

  Panoramarutens mest betagende udsigt finder du ved udsigtspunktet ”God’s Window”. Her 700 m over det sydafrikanske bjerglandskab kan du på en klar dag se helt over til Krüger National Park og grænsen til Mozambique. Undervejs spiser vi frokost i byen Graskop.

  Efter denne smukke tur gennem bjergene sætter vi kursen mod Hazyview, hvor vi skal overnatte de næste fire nætter på Sanbonani Resort & Hotel – et dejligt resort, der ligger kun 15 min. kørsel fra indgangen til Krüger National Park.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 3-7

  Sanbonani Hotel

  Resortet ligger i grønne omgivelser i området, hvor de to floder Sabie og Sand løber sammen, og kun 30 min. kørsel fra Kruger National Park. He...

 • Dag 4-5 Spektakulære safarioplevelser i Krüger National Park

  Der er ikke noget som at se flodheste og giraffer, der mødes ved vandhuller. Elegante impalaer, der i store flokke springer over savannen. Leoparder, der nyder solens stråler fra trægrene, og elefanter i alle størrelser, der sprøjter jordstøv over sig selv for at beskytte deres hud.

  Du kan derfor godt glæde dig til to hele dage med safarioplevelser i den verdensberømte Krüger National Park. Begge dage starter vi safariturene meget tidligt morgen, da det er på dette tidspunkt, at der er størst chance for at se flest dyr. Vi bliver hentet på Sanbonani Resort af vores lokale safarieksperter, som vil køre os rundt i nationalparken i åbne Land Rovers og dele ud af deres store viden om området og ikke mindst dyrelivet. Begge dage har vi både morgenmaden og frokosten med, som vi nyder i dyrenes rige.

  Parken er næsten på størrelse med Jylland og er et af Afrikas største og mest dyrerige med hele 147 forskellige registrerede pattedyr og over 500 fuglearter, som holder til i det kuperede terræn og på de store åbne savanner. I løbet af de næste dage vil vi opleve et enestående dyreliv, og på de åbne sletter spotter vi let gnuer, zebraer, antiloper, elefanter og giraffer. Og det du ikke selv spotter, kan du være sikker på, at vores erfarne allerede har i sigte. De ved nemlig lige præcis, hvor de enkelte dyrearter gemmer sig. Der er også gode chancer for at se ”The Big Five”, der omfatter elefant, løve, næsehorn, leopard og bøffel. Uanset hvad, så er du garanteret at se en masse fascinerende dyr i deres naturlige omgivelser, hvilket er en helt speciel oplevelse!

  Inkluderede måltider: 2 x morgenmad og 2 x frokost.

 • Dag 6 Landsbybesøg

  Dagen i dag byder på en tur til en af de små landsbyer i nærområdet. Vi går en tur gennem byen, mærker dagligdagens rytme, hilser på nogle af de lokale og besøger bl.a. en børnehave og en traditionel medicinmand kaldet en Sangoma.

  Efter frokost tager vi tilbage til hotellet, hvor der bliver tid til at slappe lidt af ved poolen eller bare nyde den fantastiske natur.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 7 Med fly til havnebyen Port Elizabeth

  Vi forlader vores dejlige resort i Hazyview og kører tilbage mod Johannesburg, hvorfra vi skal flyve til Sydafrikas femtestørste by Port Elizabeth. Efter ankomst kører vi direkte til hotellet, hvorefter vi skal ud og se nærmere på havnebyen og dens fine strand.

  Port Elizabeth kendes også som ”den venlige by” eller blot som ”PE” og er en vigtig havneby. Byen blev grundlagt af englænderne i 1820, og byen og hele området bærer i dag stadig præg af englændernes invasion med bl.a. den gamle fæstning, Fort Frederick. Nelson Mandela blev født i denne provins og fik derfor helt naturligt opkaldt Nelson Mandela-bugten efter sig. Port Elizabeth har, udover en dejlig strand, en god beliggenhed i forhold til spændende udflugter til nærtliggende nabobyer, Garden Route, som vi skal opleve de næste par dage, og safariparker.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

  Her bor du dag 7

  The Kelway Hotel

  Det skønne Kelway Hotel har en god beliggenhed i Port Elizabeth kun et stenkast fra stranden. Fra hotellet er der en fantastisk udsigt ...

 • Dag 8 Langs den berømte Garden Route til kystbyen Knysna med stop i nationalparken Tsitsikamma

  I dag kører vi til den lille hyggelige kystby Knysna og følger naturligvis den smukke og meget berømte kystrute Garden Route, der strækker sig hele vejen fra Port Elizabeth i øst til Cape Town i vest. Langs ruten passerer vi enestående kystlinjer og frodig skov. Undervejs gør vi stop ved nogle af de mange udkigsposter, der giver den mest fantastiske udsigt over den sydafrikanske sydkyst.

  Vi besøger nationalparken Tsitsikamma – en unik hav- og kystpark oprettet for at beskytte kysten. Området er fyldt med skove, bjerge, vandfald og kløfter og er samtidig hjemsted for de mægtige yellowwood-træer, der kan blive op til 800 år gamle og mere end 36 m høje. Vi spiser frokost og tager derefter på en vandretur i de fredfyldte omgivelser og får her mulighed for at gå over den 77 m lange hængebro, Suspension Bridge, der går over Storms-floden.

  Herefter følger vi Garden Route videre til den smukke ferieby Plettenberg Bay. Strækningen fra Storms- floden og hele vejen til Heidelberg i vest er uden tvivl den mest fantastiske del af Garden Route, så det er med at have øjnene åbne og kameraet klar.

  Plettenberg Bay er et eksklusivt ferieområde, som primært tiltrækker unge og velhavende sydafrikanere pga. byens fine strande. Udsigten fra den højtbeliggende by er helt formidabel – og den skal vi naturligvis nyde!

  Senere på dagen ankommer vi til kystbyen Knysna, hvor vi skal overnatte. Området er smukt og fredfyldt med farverige bjergformationer og en stor flot lagune. Her kan du slentre en tur langs den lokale Waterfront med små butikker og hyggelige restauranter og en fin udsigt til bådene, der ligger side om side i den lille havn.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 8

  The Graywood Hotel

  Blot 200 m fra stranden i Knysna finder du det hyggelige Graywood Hotel. Her bor du i komfortable og velindrettede værelser med bl.a. t...

 • Dag 9 Smuk sejltur ved naturreservatet Featherbed og videre til Oudtshoorn

  I dag skal vi på en dejlig sejltur til det skønne naturreservat Featherbed i Knysna. Området dækker den vestlige del af Knysna Heads og er hjemsted for flere specielle fugle- og antilopearter, skildpadder, østers og ikke mindst Sydafrikas nationalfugl: Den blå trane.

  Fra båden bliver vi kørt i firhjulstrækkere op til yderkanten af lagunen, hvorfra vi følger den ca. tre km lange vandrerute, der giver os den mest fantastiske udsigt ud over lagunen. Vi sejler tilbage til fastlandet, hvor vi spiser frokost (for egen regning), inden vi fortsætter mod vores hotel i Oudtshoorn.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 9

  De Oude Meul Country Lodge

  På det herlige De Oude Meul Country Lodge er der rig mulighed for at slappe af efter en dag med udflugter. Her bor du i komfortable væ...

 • Dag 10 Portvinssmagning på vingård, besøg på strudsefarm og videre til Worcester

  Sydafrika er ikke alene kendt for sit rige dyreliv, men også for sin gode mad og vine. Dagen byder derfor på store smagsoplevelser.

  Vi besøger først en lokal vingård i Oudtshoorn, der dyrker og producerer portvin. Klimaet her i området er varmt og tørt om sommeren og særdeles koldt om vinteren – det er derfor helt perfekt til at dyrke den famøse portvin. Og vi skal naturligvis smage på godterne under vores besøg!

  Oudtshoorn er verdenskendt for sine gamle strudsefarme, der sammenlagt er hjemsted for mere end 75.000 strudse. Byen levede nærmest udelukkende af deres enorme antal af strudse tilbage i 1800-tallet, hvor de solgte strudsefjer og tjente gode penge på det. Vi besøger en af de mange farme og beundrer de fascinerende kæmpefugle på en rundvisning, der også byder på delikate smagsprøver.

  Efter denne sjove oplevelse, spiser vi frokost og kører videre til Worcester. Det er den sidste by før The Great Karoo – et højtliggende plateau og semiørkenområde, der står uden vand i tørre perioder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 10

  Protea Hotel Worcester Cumberland

  På det fine Hotel Protea Worcester Cumberland bor du i lyse og moderne værelser med bl.a. aircondition, tv, te- og kaffefaciliteter og...

 • Dag 11 Franschoek, vinsmagning i Stellenbosch og byrundtur i Cape Town

  Turen går i dag fra Worcester til Cape Town. Vores primære fokus denne dag er den sydafrikanske vin, da nogle af de bedste vine kommer fra Kaplandets jord. Dét, der især er årsagen til de skønne vine, er den svalende Atlanterhavsbrise fra False Bay, der modererer de høje temperaturer.

  Vi starter med et besøg i den charmerende by Franschhoek, der er en af de ældste byer i Sydafrika. Det var også her, at de franske huguenotter bosatte sig i 1688. Her tager vi en slentretur langs hovedgaden, der er fyldt med forskellige butikker og kunstgallerier.

  Undervejs gør vi et fotostop ved statuen af Nelson Mandela, der står uden for Groot Drakenstein-fængslet, hvorfra Nelson Mandela blev løsladt i 1990.

  Herefter fortsætter vi til den hyggelige by Stellenbosch, der ligger smukt ved floden Eerste River. Byen blev grundlagt i 1679 og emmer af historie med sine mange victorianske bygninger. Her skal vi besøge Stellenbosch Village Museum, der består af fire historiske huse, der er flot restaureret, møbleret og dekoreret for at illustrere datidens stil. I hvert hus bliver vi budt velkommen af en værtinde klædt som i gamle dage, der fortæller om husets historie og familien, som dengang boede i det.

  Vi besøger vingården Neethlingshof, som er en af Sydafrikas ældste vingårde og grundlagt i 1705. En meget flot og velbevaret vingård, hvor vi skal smage på de vine, der har gjort området kendt verden over. Efter vinsmagningen spiser vi frokost (for egen regning) i restauranten i den klassiske hovedbygning.

  Herefter kører vi tilbage til Cape Town, hvor der sidst på eftermiddagen venter os en spændende byrundtur. Cape Town er Sydafrikas ældste by og har tilnavnet ”The Mother City”. Det var her, at hollænderne ankom i 1652 og lagde grundstenen til de hvide befolkningsgruppers bosættelse i Sydafrika. Der er tale om en multikulturel og international storby tilsat en god portion ”autentisk Afrika”, hvilket du i den grad får fornemmelsen af på byrundturen. Cape Town er uden diskussion en af de smukkeste byer i verden med en placering mellem bugten og Taffelbjerget og bjergformationerne ned mod Kap Det Gode Håb. Vi går bl.a. en lille tur rundt i det farverige Malaj-kvarter, hvor efterkommere af slaverne fra de asiatiske lande bor i små pastelfarvede huse fra 1800-tallet langs de stejle og snoede gader.

  Efter de mange oplevelser tjekker vi ind på vores centralt beliggende hotel, hvor vi skal bo de sidste tre dage.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 11-14

  Strand Tower Holiday Inn Cape Town

  Strand Tower Holiday Inn ligger ideelt placeret i Cape Town kun 5 minutter fra Table Mountain og Victoria & Alfred Waterfront. Hotellet er nyre...

 • Dag 12 Udflugt til Robben Island og Taffelbjerget

  Hvis der er et navn, der er uløseligt forbundet med Sydafrika, så må det være Nelson Mandelas. Hantilbragte 18 år på Robben Island ud af de 27 år, hvor apartheidstyret holdt ham fængslet. Vi sejler over til det flugtsikrede fængsel på den forholdsvise flade klippeø, hvor bl.a. sorte, politiske fanger gennemlevede en umenneskelig tilværelse. Fængslet fungerer i dag som museum for frihedskampen mod apartheid, hvor tidligere fanger viser rundt og giver en nøgtern og medrivende beskrivelse af datidens liv bag fængslets mure, men også de mange plancher med bl.a. personlige beretninger er yderst interessante. En bustur giver os et godt indtryk af øen og går bl.a. forbi stenbruddet, hvor Nelson Mandelas helbred i den grad fik et knæk. Besøget på Robben Island giver os samtidig et indblik i apartheidtiden, der definitivt sluttede, da Nelson Mandela blev Sydafrikas første sorte præsident i 1994. Det er i særdeleshed tankevækkende, når du står i fængselsgården og ser hans fængselscelle fra dengang.

  Vi vender herefter tilbage til Cape Town, hvor vi går en tur ved et af Cape Towns absolut mest populære områder, Victoria & Alfred Waterfront, hvor der er masser af liv med cafeer, restauranter og butikker.

  Senere tager vi turen med svævebanen op til toppen af Taffelbjerget. Det 1.000 høje Taffelbjerg er Cape Towns vartegn og bidrager til byens fantastiske beliggenhed. Her får du en spektakulær udsigt ud over byen og bugten med Robben Island. Neden for Taffelbjerget og ud mod havet ligger storbyens mondæne forstæder, og på modsatte side breder vindistriktet Constantia og den botaniske have Kirstenbosch sig.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 13 Heldagstur til Kap Det Gode Håb med Chapman’s Peak Drive og pingvinkoloni

  I dag venter utrolig flotte naturoplevelser, når turen går til The Peninsula, halvøen med Kap Det Gode Håb, og vi følger den smukke kystlinje langs Atlanterhavet forbi de mondæne bydele Sea Point og Camps Bay. Vi når til det lille charmerende fiskerleje Hout Bay og gør et stop ved det farverige lokale marked. Snart snor vejen sig langs kysten, og du oplever at køre på Chapman’s Peak Drive. Det særlige ved denne 9 km lange strækning er, at den er hugget ud i bjerget Chapman’s Peak og nærmest hænger på bjergsiden. Dette imponerende stykke ingeniørarbejde begyndte i 1915, og i syv år arbejdede primært straffefanger på at gennemføre projektet.

  Turen fortsætter mod syd til naturreservatet Kap Det Gode Håb – det sydvestligste punkt på det afrikanske kontinent og den anden mest besøgte naturpark i Sydafrika, kun overgået af Krüger National Park. På spidsen af Kaphalvøen ligger det imponerende Cape Point, hvor du kan tage kabelbanen op eller gå en smuk tur op ad en snoet sti til fyrtårnet på toppen. Fra toppen er der en helt vidunderlig udsigt, der vender mod tre verdenshjørner – du får i den grad oplevelsen af at være ved verdens ende!

  Lige syd for Simon’s Town ligger pingvinkolonien Boulders Beach. Via gangbroer gennem strandarealet kommer vi meget tæt på de mange små brillepingviner, der løber op og ned af stranden, tager en forfriskende dukkert i havet, og bygger reder.

  Tilbage i Cape Town spiser vi afskedsmiddag på ”Marco’s African Place” – og det bliver en farverig aften med glade afrikanske rytmer og underholdning.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 14 Besøg i den berømte botaniske have og afrejse fra Cape Town

  Vi tjekker ud fra vores hotel og skal nu have de sidste unikke naturoplevelser med inden hjemrejsen. Vi besøger besøger den verdensberømte Kirstenbosch Botanical Garden, der ligger smukt på Taffelbjergets skråninger. Den botaniske have er en eksplosion af dufte og farver, og der er udelukkende planter og træer som hører hjemme i Sydafrika. Det er især interessant at se sine stueplanter i meterhøje udgaver.

  Dagens frokost bliver en oplevelse og en fin måde at runde turen af på. Vi spiser en dejlig frokost efterfulgt af musik og dans hos Mrs. Lungi – her bliver der også tid til at vores dansktalende lokalguide Pierre Toft, som er født og opvokset i Cape Town, kan fortælle om en anden side af Sydafrika. Pierre og hans sydafrikanske kone Jenny har i mange år haft en stor passion for Sydafrika og er begge meget engageret i forskellige projekter, der har som mål at skabe bedre forhold for indbyggerne i de allerfattigste townships.
  Af sikkerhedsmæssige årsager kan vi desværre ikke længere besøge disse bydele, men Pierre vil fortælle om arbejdet med selve etableringen af disse townships og nogle af succeshistorierne. Takket være donationer fra besøgende har Jenny og Pierre været i stand til bl.a. at etablere børnehaver, skaffe skolematerialer og købe symaskiner. Men fattigdom er stadig det altoverskyggende problem, da arbejdsløsheden er stor.

  Om eftermiddagen kører vi mod lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 15 Hjemkomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller og lodges
 • 12 x morgenmad, 9 x frokost og 4 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 2.300)
 • Besøg i Nelson Mandelas hus, apartheidmuseet og Soweto
 • Køretur på Panoramaruten ved Blyde River Canyon
 • To hele dage med safarioplevelser i Krüger National Park
 • Landsbybesøg ved Hazyview
 • Ophold i den hyggelige kystby Knysna med den blå lagune
 • Besøg i den naturskønne nationalpark Tsitsikamma
 • Sejltur til og besøg ved det paradisiske naturreservatet Featherbed
 • Køretur langs den berømte kystrute Garden Route
 • Besøg på vingårde ved Oudtshoorn og Stellenbosch inkl. rundvisning og vin- og portvinssmagning
 • Byrundtur i Cape Town
 • Besøg på strudsefarm ved Oudtshoorn
 • Tur med svævebane til Taffelbjerget
 • Udflugt til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år
 • Udflugt til halvøen med Kap Det Gode Håb med Cape Point og pingvinkoloni
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.995
 • Indenrigstilslutning fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn fra kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Sydafrika

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt minimum 30 dage fra hjemrejsedatoen. Der skal være to blanke sider efter hinanden i passet ved indrejse til Sydafrika. Disse skal bruges til ind- og udrejsestempler. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Som dansk statsborger skal man ikke have visum for indrejse til Sydafrika, hvis rejsen er under 90 dage.

  Rejser du til Sydafrika med børn, så vær opmærksom på særskilte indrejseregler for børn under 18 år: Ved rejse med begge forældre skal børn under 18 år hver især medbringe et gyldigt pas efter ovenstående regler og desuden en dåbs- eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten. Ved rejse med kun den ene forælder skal børn under 18 år hver især medbringe et gyldigt pas efter ovenstående regler, dåbs- eller navneattest på engelsk samt en underskrevet edsvoren erklæring af den forælder, som ikke rejser med. Erklæringen kan findes her. Den edsvorne skal påtegnes af enten politiet eller den sydafrikanske ambassade i Danmark. Ved rejse med en myndig ledsager, som ikke er juridisk forælder eller værge for barnet, skal barnet medbringe gyldigt pas, engelsk dåbsattest eller navneattest samt en edsvoren erklæring underskrevet af begge forældre. For mere information henviser vi til Sydafrikas ambassade i Danmark.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta er sydafrikanske rand (ZAR). Man kan veksle til valutaen i Danmark, eller man kan medbringe euro og amerikanske dollars, som veksles ved ankomsten. Danske penge kan være svære at få vekslet. De fleste internationale kreditkort kan benyttes næsten overalt, og der er hæveautomater i de større byer. Det er en god idé altid at have lidt kontanter til mindre indkøb og drikkepenge. Det er fornuftigt at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Sydafrika er 1 time foran dansk vintertid.

  Transport

  Busserne i Sydafrika har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Sydafrika. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oveni regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (20 ZAR pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Sydafrika vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. 70 ZAR pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i ZAR, nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at være turist i Sydafrika, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis, især efter mørkets frembrud. Vær opmærksom på, hvor du bevæger dig hen og følg rejselederens råd. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Undgå at bære kostbare smykker, og hold lav profil med dyre kameraer og mobiltelefoner. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  Sydafrika benytter 220 volt. Stikkontakterne er anderledes end de danske, så det er nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon udenfor Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Sydafrikas befolkningssammensætning afspejler sig i madkulturen, der er lige så farverig og varieret som kulturen. Der findes et stort udvalg af asiatiske og europæiske retter, der ofte er fusioneret med afrikanske retter.

  Fisk og skaldyr er en væsentlig del af den traditionelle kost langs kysterne, hvor der findes et kæmpe udvalg af arter. Den del af befolkningen, der bor inde i landet, spiser meget kød, og der er mulighed for at smage specialiteter som f.eks. struds, antilope, krokodille og springbuk. En populær snack er biltong, som er tørret kød.

  Sydafrika er et af verdens nye vinlande, selv om hollænderne allerede i 1652 plantede vinstokke ved den første handelsstation. Klimaet og jordbunden i den sydlige del af landet er perfekt til vindyrkning, og det solrige klima giver druerne et højt sukkerindhold.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Køb i stedet vand på flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere. Medbring derfor en jakke.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Sydafrikanerne er kendt for at være meget afslappede og muntre, og de sætter familie og sociale relationer højt. Generelt bliver turister mødt med stor gæstfrihed, men ligesom i alle andre lande er der sociale spilleregler, som er vigtige at overholde. Sydafrikanere betragter det f.eks. som uhøfligt, hvis man taler til dem med hænderne i lommen eller peger på dem, når man taler.

  Vi anbefaler, at man medbringer en lommelygte, så man har lys, hvis strømmen skulle gå og særligt, hvis man kommer til at bo et sted, hvor der er manglende belysning på lodgen om aftenen.

  De fleste steder i Sydafrika kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Da vindforholdene omkring Cape Town kan være meget foranderlige, kan vi indimellem være nødt til at ændre i programrækkefølgen for at nå Taffelbjerget og Robben Island, mens der er klart vejr og vindstille.

  Idéer til indkøb

  Prisniveauet i Sydafrika er ganske rimeligt, da Rand-kursen er faldet meget i de seneste år, og man kan med fordel købe guld og ædelsten. Overalt i landet kan man købe smukt kunsthåndværk, hvoraf meget er lavet af genbrugsmaterialer. Hvis du vil være sikker på, at det, du køber, rent faktisk er lavet i landet, skal du spørge, da meget er importeret fra andre afrikanske lande.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Pretoria 2,9 mio. indbyggere (metropolområde inkl. Johannesburg: 20 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 55,4 mio. indbyggere.
  • Religion: Kristne 86 %, traditionelle afrikanske religioner 5 %, muslimer 2%.
  • Sprog: Sydafrika har 11 officielle sprog, og et af dem er engelsk.
  • Areal: 1.219.090 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Sommerperioden er fra oktober til april, og vinterperioden er fra maj til august. Størstedelen af Sydafrika har subtropisk klima med solrige dage og kølige nætter. Sydafrika er et tørt land med en gennemsnitlig nedbørsmængde på 502 mm, men landet ligger højt på verdensplan, når det gælder solskinstimer. I området omkring Cape Town, i det sydvestlige hjørne af Sydafrika, er der hovedsageligt et tørt klima med megen sol. I takt med, at man bevæger sig mod nordøst, ændrer klimaet sig, og sydøstkysten hører til den ”regnfulde” del af Sydafrika.

Trustpilot