Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Iguazu waterfall, Argentina

Kun hos os – oplev fire lande på én rejse

Kun hos os – oplev fire lande på én rejse

Den store Sydamerika-rejse

18 dage fra 39.995 kr.

For mange er en rejse til Sydamerika en “once in a lifetime”-oplevelse. Kontinentet byder på en enorm diversitet, og det kan være svært at vælge præcist dét land, som man ønsker at stifte bekendtskab med. Vi er selv vilde med Sydamerika, hvorfor vi nu tilbyder den ultimative rejse, hvor vi kommer igennem hele 4 lande, så du får det bedste af hele Sydamerika på én og samme tur.

I Peru, Chile, Argentina og Brasilien ligger de store oplevelser klar til at blive udforsket, og vi har udvalgt de allerbedste højdepunkter. Oplev alt fra de pulserende storbyer Lima, Santiago de Chile, Buenos Aires og Rio de Janeiro til små indianerlandsbyer, lokale markeder og vingårdsbesøg. Naturoplevelserne er også helt i særklasse, når vi bl.a. besøger den glemte inkaby Machu Picchu i Andesbjergene og tilbringer tid ved verdens største vandfald Iguazú, der strækker sig ind i både Argentina og Brasilien.

Glæd dig fordi

 • rejselederne giver dig et helt unikt indblik i kulturen, da de selv enten bor eller har boet i Sydamerika
 • du oplever mange forskellige sider af inkakulturen i Cusco og Machu Picchu
 • du kører med det luksuriøse panorama-tog ”Vistadome” gennem den hellige dal til Machu Picchu
 • du overnatter i landsbyen ved foden af Machu Picchu
 • der er god tid til fordybelse i de fire landes kulturskatte og kolonihistorie
 • du kommer på spændende byrundture i Lima, Cusco, Santiago, Buenos Aires og Rio de Janeiro
 • der venter et vingårdsbesøg med vinsmagning i Chile
 • du skal selvfølgelig opleve den argentinske tango i Buenos Aires
 • du ser Iguazú-vandfaldene fra både den argentinske og brasilianske side inkl. togtur til Djævelens Gab
 • du får mulighed for at opleve den berømte strand Copacabana i Rio de Janeiro
 • du kører med tandhjulsbane op på Corcovado-bjerget, hvor den ikoniske Kristusstatue står klar med åbne arme
 • du oplever en storslået udsigt fra Sukkertoppen i Rio de Janeiro
Antal dage
18 dages rundrejse
Pris
Fra 39.995 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Peru, Chile, Argentina & Brasilien fordi

Det er Danmarks eneste rundrejse, der kombinerer både Peru, Chile, Argentina og Brasilien med alle de største seværdigheder inkluderet

Rejselederne Rune Harritshøj og Søren Møberg Jensen har begge unik viden og indsigt i Sydamerika. De har gennem mange år boet i Argentina og rejst i hele Sydamerika, hvilket gør deres lokalkendskab uovertruffen. Bl.a. har Rune har skrevet “Turen går til Argentina & Chile”.

Det er en flot rejse til en rigtig god pris med stor værdi for pengene – rigtig meget indhold og alle udflugter, entréer samt mange måltider er inkluderet.

Danmarks bedste rundrejse til Peru, Chile, Argentina & Brasilien fordi

Video: Hør en af vores rejseledere fortælle om de oplevelser, der venter på rejsen

Mød din rejseleder

Rune Harritshøj - Rejseleder - Risskov Rejser
Rune er forfatter til "Turen går til Argentina & Chile"

Rune Harritshøj er uddannet journalist og har boet i Buenos Aires siden 1999 og har bl.a. arbejdet som Sydamerika-korrespondent for forskellige danske medier, bl.a. Berlingske, Børsen og Information. Rune har et indgående kendskab til Sydamerika, og han taler både spansk og portugisisk, og er en ofte benyttet foredragsholder. Rune er desuden forfatter til “Turen går til Argentina & Chile”, og han er en passioneret rejseleder, der med sin store viden gør rejsen ekstra interessant.


Læs mere om Rune V. Harritshøj

Søren er ekspert i Sydamerika

Efter to længere rygsækrejser og arbejdsophold i Mellem- og Sydamerika skiftede Søren Møberg Jensen i år 2000 sin læreruddannelse ud med bopæl i Buenos Aires. Siden er det blevet til masser af spændende erfaringer som både dansklærer, fodboldskribent, oversætter, hotelbestyrer, cykelguide, træner for et hjemløselandshold i gadefodbold samt ikke mindst 10 år som rejseleder og arrangør af studie- og familierejser. Derudover er Søren argentinsk familiefar til 2 skolebørn. Søren bor i Sydamerika 8 måneder om året og 4 måneder på Samsø i Danmark. Med Sørens årelange kendskab til Sydamerika bringer han sine gæster og medrejsende helt tæt på den sydamerikanske historie, natur, stemninger og hverdag.


Læs mere om Søren Møberg Jensen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Lima

  Afrejse fra Danmark med ankomst til Perus hovedstad om aftenen. Lima har en helt speciel og fascinerende storby-puls, rummer en rig historie og den er fuld af æstetiske fornøjelser, hvilket vi stifter bekendskab med på vores ophold i byen. Lima kaldes i øvrigt også Kongernes by, da det blev besluttet på helligtrekongers-dag i 1535, at byen skulle grundlægges. Vi bor i bydelen Miraflores, der ligger ud til Stillehavet og er den mere mondæne del af Lima med grønne parker og gode restauranter.

  Her bor du dag 1 & 2

  Casa Andina Miraflores

  Bydelen Miraflores i Lima har en helt særlig atmosfære, og her ligger hotellet Casa Andina Select. Hotellet har en god beliggenhed ikke langt fr...

 • Dag 2 Besøg i markedshallen Surquillo Mercado og på opdagelse i Limas historiske centrum

  Formiddagen starter med at gå på opdagelse i markedshallen Surquillo Mercado, hvor der venter bugnende boder fyldt med frisk frugt, friskfangede fisk og delikatesser. Undervejs lærer vi om afgrøderne fra det rige peruvianske spisekammer, og vi smager på nogle af dem, bl.a. junglefrugter som vitaminbomben camu camu, chirimoya, der har en sød banan/ananas-smag og den runde lucuma-frugt, der har en blød eftersmag af kaffe.

  Herefter tager vi på en byrundtur i det historiske centrum af Lima, og det er oplagt at begynde på Plaza de Armas – der i øvrigt også bliver kaldt Plaza Mayor. Det var her, Lima blev grundlagt i 1535, og det var her Perus uafhængighed af Spanien blev proklameret i 1821. Rundt om pladsen er der fine eksempler på bygninger fra kolonitiden, og det er især værd at bemærke de kunstfærdigt udskårne træbalkoner. Vi kommer på rundvisning i San Francisco-kirken, som i modsætning til mange andre kirker i Lima har overlevet samtlige jordskælv, siden den blev bygget i midten af 1600-tallet. I munkenes bibliotek kan man se bøger fra perioden, da spanierne kom til landet, og i katakomberne under kirken vidner de mange synlige knogler i krypterne om de tusindvis af indbyggere fra Lima, der er blevet begravet her.

  Efter frokost besøger vi Larco-museet. Det private museum huser over 50.000 genstande af keramik fra mere end 3.000 års præcolumbiansk historie sammen med udsøgte genstande af guld og sølv. Vi tager os også tid til at nyde en kop kaffe i museets café, der ligger i den hyggelige have.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Fly til Cusco og videre gennem inkaernes hellige dal, indianermarked i Pisac og Yucay

  Vi flyver tidligt om morgenen over de majestætiske Andesbjerge til inkaernes gamle hovedstad Cusco, der ligger i 3.300 meters højde. Fra Cusco kører vi “ned “til Urubambadalen – inkaernes hellige dal – som er betegnelsen for området med byerne Pisac, Calca, Yucay, Urubamba og Ollantaytambo. Området er usædvanlig frugtbart og forsynede i inka-perioden indbyggerne i Cusco med frugt og grønt, og i dag dyrkes her især kartofler og majs. Vores første stop er ved kulturcenteret Awanacancha, hvor vi hører om og lærer at se forskel på de forskellige lama-arter, der eksisterer i Peru – lama, alpaka, vikunja og guanako. Vi kommer tæt på og fodrer dem – selvfølgelig undtagen dem, der spytter! Her er også en stor udstilling om tekstilfarvning og anvendelse af ulden, hvor baby-alpakaulden er den lækreste og dyreste.

  Vi når til Pisac, der er kendt for to ting: det store indianermarked og inkaruinerne fra 1400-tallet, der ligger over byen. Indianermarkedet i Pisac har status som et af de bedste i Sydamerika. Markedet er fyldt med plasticoverdækkede boder med alverdens ting og sager, farvestrålende tæpper, flotte ponchoer, keramik, smykker og et mylder af mennesker. Der er også frugt og grønt, og en af de ting, der overrasker, er kartofler i farver og faconer, som man aldrig ser på vores breddegrader. Vi kører videre til Yucay, hvor der overnattes.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  La Casona de Yucay

  Hotellet ligger omgivet af majestætiske bjerge i inkaernes Hellige Dal og emmer af historisk atmosfære, for her har Simon Bolivar, der befriede P...

 • Dag 4 Fantastisk togtur til Aguas Calientes og oplevelser ved enestående Machu Picchu

  I dag venter rejsens måske største oplevelse – den glemte inkaby Machu Picchu 112 km nordvest for Cusco. Kun få ud over de lokale kendte til byens eksistens i 1800-tallet. Tyske eventyrere var her sandsynligvis i 1860’erne, og en britisk missionær refererer til området i 1870’erne, men det var den amerikanske historiker Hiram Bingham, der i 1911 genopdagede Machu Picchu. På det tidspunkt var Machu Picchu fuldstændig dækket af skov, og man mener faktisk, at der kan være lignende byer gemt i junglen.

  Vi starter tidligt på dagen og kører til stationen i Ollantaytambo. Herfra skal vi med toget “Vistadome” gennem Urubamba-dalen til Aguas Calientes. Togturen er en stor oplevelse, da store panoramavinduer giver frit udsyn til naturen. Aguas Calientes ligger ved den brusende Urubamba-flod og er sidste stop inden Machu Picchu. Fra Aguas Calientes tager vi med shuttlebussen, der kører i pendulfart til Machu Picchu – og snart vil inkaernes glemte by ligge for dine fødder, og du vil have udsigt til Huayna Picchu, der knejser stolt i baggrunden.

  Der er meget, der tyder på, at Machu Picchu var et kongeligt palads bygget af Pachacútec, der regerede fra 1438-1471, og på rundvisningen i det storslåede bygningsanlæg med beboelsesområder og templer bliver man konstant overrasket over inkaernes bygningskunst. Det gælder f.eks. Soltemplet, der er områdets eneste runde bygning, og hvis fundament er én stor klippeblok, og de Seksten Rituelle Bade, der er et stykke ingeniørarbejde af dimensioner. For mange er det en drøm, der går i opfyldelse her ved Machu Picchu, og vi har god tid til at udforske området. Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til Aguas Calientes, hvor der overnattes.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 4

  El MaPi Hotel

  Det stilfulde og moderne El MaPi Hotel ligger i hjertet af Machu Picchu midt i byen Aguas Calientes. Hotellets El Bar serverer tapas og organiske v...

 • Dag 5 Brug tiden på ekstra oplevelser ved Machu Picchu eller i Aguas Calientes. Med toget til Cusco

  Har du en drøm om at opleve morgensolen over Machu Picchu eller lyst til at gå mere i dybden med oplevelserne, så er der mulighed for at tilkøbe en formiddagstur. Du kan også tilbringe formiddagen i Aguas Calientes og f.eks. nyde formiddagskaffen på en café ved jernbanen og blive underholdt af det store menneskemylder af lokale og turister fra alverdens lande, eller kig forbi byens marked, hvor der sælges alt fra fødevarer til kunsthåndværk. Aguas Calientes betyder varme kilder, og i udkanten af byen er der varme pools med mulighed for et termisk bad. Ca. to km fra stationen ligger Museo de Sitio de Machu Picchu, som bestemt er et besøg værd.

  Om eftermiddagen tager vi med toget tilbage til Ollantaytambo og bus videre til Cusco. Byen er grundlagt af inkakongen Pachacútec i 1438, og han satte sit præg på byen med bemærkelsesværdige bygningsværker og gjorde den til hovedstad i inkariget – en status, der varede, indtil spanierne gjorde Lima til hovedstad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Morgensol over Machu Picchu

  Bussen kører mellem Aguas Calientes og indgangen til Machu Picchu hver 10. min og varer ca. 25-30 min. Pakken inkluderer busbillet t/r, samt indgangsbillet til Machu Picchu og skal bestilles hjemmefra. Turen er uden rejseleder.

  595 kr. pr. person

  Her bor du dag 5 & 6

  Sonesta Hotel Cusco

  Sonesta Hotel Cusco ligger i gåafstand fra byens centrum. Samtlige værelser har udsigt over bjergene eller byen og er moderne indrettet med kabel...

 • Dag 6 Cusco med soltemplet Qoricancha og berømte inkaruiner, bl.a. Sacsayhuaman

  Der er lagt op til en interessant dag i Cusco og omegn. Vi begynder med et besøg i soltemplet Qoricancha, som kom til at udgøre fundamentet til Santo Domingo-kirken opført af spanierne i 1600-tallet. Templet var tilegnet solguden Inti og udsmykket med massive plader af det pureste guld. Kort tid efter at spanierne kom hertil, plyndrede de templet for guld, og resterne af mesterværket er efter manges mening det bedste eksempel på inkaernes arkitektoniske kunnen. Lidt uden for byen kigger vi nærmere på interessante inka-ruiner. Tambomachay er et område med hellige bade, Puca-Pucara menes at have været datidens landevejskro, mens den fascinerende ruin Q’enqo, der betyder “zig-zag”, volder de lærde vanskeligheder med hensyn til anvendelse. Vi besøger også Sacsayhuaman, der er et enormt fæstningsværk, hvoraf mange af stenene er over otte meter høje og hugget ud og sat sammen med utrolig præcision. I nærheden står den 8 m høje, hvide Kristusfigur med flot udsigt ud over Cusco. Vi nyder stemningen på byens mest betydningsfulde plads, Plaza de Armas, og kigger naturligvis også indenfor i katedralen og ser den overdådige udsmykning.

  Har du mod på mere, kan du se den 12-kantede sten i nærheden af Katedralen – endnu et eksempel på inkaernes suveræne byggestil – besøge det interessante Inka-museum eller shoppe lidt i byens mange butikker.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad med show.

 • Dag 7 Fly til Chiles hovedstad, Santiago de Chile

  Fra Peru flyver vi sydpå til Santiago i Chile, der er smukt beliggende mellem de høje sneklædte Andesbjerge. Vi ankommer til den chilenske hovedstad hen på eftermiddagen og skal bo i det attraktive Providencia-kvarter med grønne parker, hyggelige caféer og gode restauranter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Panamericana Providencia Hotel

  Panamericana Providencia Hotel er beliggende i gåafstand til bl.a. Pedro de Valdivia-metrostationen.

  Hotellets værelser er smagfuldt indre...

 • Dag 8 Byrundtur i Santiagos historiske centrum, regeringspaladset La Moneda, markedsbesøg og udsigt fra bjerget San Cristóbal

  Chiles hovedstad er en af Sydamerikas mest stemningsfyldte byer og en herlig blanding af gammelt og nyt. Første del af byturen koncentrerer sig om centrum, og vi skal høre om Chiles historie fra uafhængigheden fra spanierne i 1818 til demokratiets genindførelse i 1990 efter 17 års diktatur med general Augusto Pinochet. Selve tiden under spanierne kommer vi også ind på, fordi regionens krigeriske Mapuche-indianere – den oprindelige befolkning i det centrale/sydlige Chile – formåede at holde stand i 300 år. Vi besøger regeringspaladset La Moneda, hvor den socialistiske præsident Salvador Allende tog sit eget liv under Pinochets statskup den 11. september 1973. Vi fortsætter gennem Santiagos forretningscentrum til den centrale plads, Plaza de Armas med katedralen, og til det spændende marked, der bugner af friskfangede fisk fra Stillehavet.

  Vi tager kabelbanen op på toppen af San Cristóbal, hvor statuen af Jomfru Maria står stolt 300 m over byen, og her er udsigten over storbyen med de syv millioner indbyggere intet mindre end spektakulær! Om eftermiddagen er der tid til at udforske byen på egen hånd – evt. med et besøg i Latinamerikas højeste bygning, Costanera, der ligger i gåafstand fra vores hotel, og hvor du på øverste etage i 300 m højde har et fantastisk 360 graders udsyn over hele Santiago.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 9 Vingårdsbesøg med vinsmagning og byvandring i den charmerende havneby Valparaíso

  Turen til den charmerende havneby Valparaíso går gennem Casablanca-dalen, hvor der dyrkes vin i stor stil, og vi stopper ved den økologiske vingård Veramonte, hvor vi skal smage på et udvalg af dejlige hvid- og rødvine. Videre til Stillehavet og til Valparaíso, der ligger skønt som et amfiteater omkring bugten, der får den til at minde om en blanding af Lissabon og San Francisco. En af de ting, man først lægger mærke til i Valparaíso, er vægmalerierne – og de er overalt, fordi bystyret konstant inviterer lokale og udenlandske kunstnere til at dekorere husmurene.

  Vi spiser frokost på en fremragende fiskerestaurant med panoramaudsigt over Valparaíso-bugten – og selv om det er svært at løsrive sig, venter der flere herlige oplevelser. Vi tager på sightseeing i den fascinerende havneby og tager turen til fods gennem nogle af de stemningsfyldte og farverige kvarterer. Vi besøger Pablo Nerudas hus, La Sebastiana, der fungerer som museum over Chiles mest berømte forfatter og Nobelprismodtager. Pablo Neruda er den ene af Chiles to Nobelpristagere – den anden er Gabriela Mistral. Pablo Neruda (1904 – 1973) var filantrop og engageret i samfundsforhold generelt, og han havde en mangeårig karriere som parlamentariker i kongressen – som kommunist – bag sig. Vi skal også med en af de “klatrende” sporvogne, der forbinder havnefronten med byens mange kvarterer oppe i højderne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 9

  Gran Hotel Gervasoni

  Gran Hotel Gervasoni er et lille charmerende og eksklusivt boutique-hotel med kun 15 værelser, bygget i palæstil af europæiske immigranter i 187...

 • Dag 10 Tid til egne oplevelser i Valparaíso og fly til Buenos Aires

  Om formiddagen er der tid til at udforske denne charmerende havnebys mange gyder og stræder, til at nyde de storslåede udsigter og til at komme på sporet af historien – fra dengang byen blev grundlagt i 1500-tallet, og til det blev “nye tider” med åbningen af Panama-kanalen i begyndelsen af 1900-tallet. Midt på dagen kører vi tilbage til Santiago og flyver videre til Buenos Aires i Argentina.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 10, 11 & 12

  Amérian Buenos Aires Park Hotel

  Amerian tilbyder eksklusiv indkvartering i hjertet af Buenos Aires’, blot 4 gader fra det trendy Puerto Madero-distrik og den legendariske Co...

 • Dag 11 Buenos Aires med sightseeing i den sydlige bydel

  Vi er i ”Sydamerikas Paris” og Argentinas hovedstad Buenos Aires, som er en kosmopolitisk og pulserende metropol med brede boulevarder og avantgardistiske avenuer. Rejselederen er virkelig på hjemmebane her, da han har boet her i mange år og kender alle sidegaderne, som vi også får mulighed for at besøge. I dag skal vi på tur i den sydlige bydel og starter ved maj-pladsen, der er argentinernes platform for politiske demonstrationer. Vi hører om Argentinas historie og besøger katedralen med den sydamerikanske befrier general José San Martins gravsted og evige flamme. På maj-pladsen ligger også det lyserøde regeringspalads, Casa Rosada, samt det gamle rådhus, Cabildo, fra den spanske kolonitid. Vi kører ad den tolvsporede 9. juli avenue – opkaldt efter uafhængighedsdagen den 9. juli 1816 – med byens vartegn, Obelisken, samt et af verdens smukkeste og mest berømte teatre, Colón-teatret, som der vil være mulighed for at komme på rundvisning i om eftermiddagen, hvor der er tid på egen hånd.

  Turen går videre igennem det charmende gamle tango- og kolonikvarter San Telmo, der har oplevet en renæssance de sidste to årtier, og er et livligt kunstnerområde med caféer, marked og sjove antikvitetsbutikker. Vi besøger også farverige og ikoniske Caminito i La Boca-kvarteret ved floden, hvor tangoen siges at være opstået blandt de fattigste indvandrere, der bosatte sig her fra år 1880 til mellemkrigstiden. Turen slutter i Puerto Madero, der er den mest moderne del af byen med den roterende bro Puente de la Mujer. Om eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse i de mange spændende kvarterer på egen hånd, og rejselederen er selvfølgelig parat med gode råd og anbefalinger. Vi bor tæt ved den lange gågade Florida, hvor der er masser af butikker og tager et kig ind i det store shoppingcenter Galerías Pacífico, som er et besøg værd alene for den overdådige udsmykning.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 12 På opdagelse i Buenos Aires og argentinsk festmåltid inkl. tangoshow

  I dag skal vi udforske den nordlige bydel med det mondæne Recoleta-kvarter og besøge Recoleta-kirkegården, som nærmest er en hel by dækkende et stort område på 50.000 m2 med 4.700 krypter og mausoleer. Her ligger byens vigtigste og mest indflydelsesrige borgere begravet, heriblandt Argentinas mest berømte førstedame, Eva Perón, kendt som Evita, hvis historie selvfølgelig bliver fortalt undervejs. Videre til Palermo-området med de mange parker og lokale kvarterer med små caféer og kunstbutikker. Et meget trendy område, som er de lokales shoppingparadis med markeder, modebutikker og hyggelig, afslappet atmosfære. Der er tid på egen hånd om eftermiddagen, og efter turen har du mulighed for at blive i Palermo-området – ellers er rejselederen parat med gode forslag.

  Tango er den argentinske nationaldans, og om aftenen skal vi opleve et storslået tango-show med festmåltid og vin inkluderet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 13 Med fly til subtropiske Puerto Iguazú med regnskov, eksotiske dyr og vandfald lige uden for døren

  Vi flyver videre til det nordøstlige Argentina – nærmere bestemt Puerto Iguazú. Området er udnævnt til at være et af verdens syv nye vidundere med de enorme vandmasser, der med ufattelig kraft falder op til 100 m dag og nat. Vi er i subtropisk område, hvor regnskov med mange eksotiske dyr – særligt insekter og fugle – findes lige uden for hotellets vindue. Vi skal bo på et hyggeligt hotel med et dejligt pool-område og en afslappet atmosfære.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 13 & 14

  Orquidea Palace Hotel

  Dette 4-stjernede hotel befinder sig centralt i Iguazú og tæt på Iguazú-vandfaldene. Til hotellet ...

 • Dag 14 Heldagstur til nationalparken Iguazú med gåture på vandrestier, togtur og sejltur tæt på vandmasserne

  Heldagstur til nationalparken Iguazú med verdens største vandfald. Der er hele 275 vandfald fordelt på 80.000 hektar. Der er jungle så langt øjet rækker med tukan-fugle, papegøjer, næseaber, jaguarer og meget mere. Nationalparken her på den argentinske side hænger sammen med nationalparken på den brasilianske side, som vi skal besøge i morgen. Vi skal køre i det lille åbne, smalsporede tog ud til det største af faldene – Djævlens Gab, som ligger på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Vi bruger formiddagen på de mange gangstier, der ligger over, i højde med og ved foden af faldene, så vi får set de enorme vandfald fra alle tænkelige vinkler. Visse steder er det nødvendigt at pakke kamera og telefon godt væk på grund af vanddisen i luften, der er forfriskende her i sommerens op til 40 graders varme med høj luftfugtighed. Vi slutter oplevelserne af med en tur i åben lastbil gennem regnskoven ned til floden, hvor vi hopper ombord i en båd, sejler hen til og nærmest helt ind under vandfaldene – så forbered dig på at blive våd!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 15 Iguazú-vandfaldene fra den brasilianske side og videre til Rio de Janeiro

  I dag besøger vi den brasilianske side af nationalparken og ser hovedparten af de vandfald, som vi i går så på den argentinske side. Vi får hele panorama-perspektivet på afstand på den 1,5 km lange gåtur. En fantastisk oplevelse, og nogle vil endda mene et endnu mere spektakulært syn, når vi slutter turen af med at komme helt tæt på Djævelens Gab. Midt på eftermiddagen går turen til videre Rio de Janeiro, som er Brasiliens næststørste by med 7 mio. indbyggere. Sådan føles den på ingen måde. De mange strande, der slanger sig rundt om pynter og klippebjerge med by, natur og hav ud i ét har givet Rio de Janeiro tilnavnet ”Guds By”. Noget er der om snakken, når man her fra vort hotel på Copacabana-strandpromenaden nyder nationaldrinken Caipirinha – sukkerrørsrom med knust is, sukker og limefrugt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 15 & 16

  Grand Mercure Rio de Janeiro Copacabana Regente

  Grand Mercure Rio de Janeiro Copacabana ligger ideelt over for Copacabana-stranden og har restaurant med havudsigt. Hotellet tilbyder lyse værelse...

 • Dag 16 Med tandhjulsbanen op til Kristusstatuen på Corcovado-bjerget og besøg på Sukkertoppen

  Vi starter dagen med at tage tandhjulsbanen op til Corcovado-bjergets top i 710 meters højde. Togturen er betagende gennem Rio de Janeiros urbane nationalpark med aber og papegøjer. På toppen venter et af verdens officielle syv vidundere: Kristusstatuen, der står højt hævet over ”Guds By”. Statuen, der er 38 m høj og vejer 1145 ton, er ikke alene et kristent symbol, men også byens og hele Brasiliens vartegn. Herfra er der et uforglemmeligt vue til Ipanema og Copacabana-strandene, Sukkertoppen og til lagunen, hvor bl.a. roning blev afviklet under OL i 2016. Vi skal også besøge Rio de Janeiros måske endnu mere berømte ikon: Sukkertoppen. Vi kører op med kabelbanen i to etaper til endestationen i 396 m højde, hvorfra vi bliver mødt med en enestående udsigt over byen og til Guanabara-bugten med indsejlingen fra Atlanterhavet.

  Imellem disse to højdepunkter på dagen skal vi også rundt i centrum i Rio og kigger indenfor i den nye og meget specielle katedral, ser det gamle, flotte operahus og går en tur i det farverige kunstnerkvarter, som er mest kendt for Selarons verdensberømte og farverige trappe, som den chilenske kunstner Jorge Selaron skabte som en hyldest til det brasilianske folk.

  Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en spændende, lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 17 Flere oplevelser i Rio de Janeiro og hjemrejse

  På rejsens sidste dag kan du nyde dagen på egen hånd, eller du kan vælge mellem nogle spændende tilkøbsudflugter.

  Dag på egen hånd: Nyd f.eks. de omkringliggende strande eller gå på shopping. Rio de Janeiro har flere gode shoppingcentre tæt på hotellet, men parallelgaderne til Copacabana-strandpromenaden har også mange gode butikker. Et forslag kan også være at besøge boheme-kvarteret Santa Teresa, der ligger centralt i byen på en lille bakke og er kendt for sine mange kunstnere og stejle gader.

  Tre spændende tilkøbsudflugter: Læs mere om de tre udflugter nedenfor. På disse udflugter vil der være en engelsktalende guide.

  Først på aftenen er det tid til at sige farvel til Rio, når vi kører mod den internationale lufthavn og påbegynder rejsen tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Med jeep til Botanisk Have og Tijuca-skoven

  Tag med på en spændende og oplevelsesrig dag i naturens tegn, når du besøger Rios gamle botaniske have og Tijuca – verdens største skov midt i byen! Den smukke botaniske have har eksisteret siden 1808 og er et sandt mekka for naturelskeren. Her kan du opleve alt fra kæmpeåkander og kæmpetræer til smukke orkidéer og fredfyldte oaser. I Tijuca finder du en lille bid af regnskoven midt i byen, og følger du vandrestierne bliver du belønnet med fantastiske udsigter ud over Rio. Turen er i åben jeep og med engelsktalende lokalguide. Turen varer fra ca. kl. 08:30-12:00, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 4 personer.    

  550 kr. pr. person

  Bag om Rios berømte karneval

  Kom med bag om Rios verdensberømte karnevalscene, når en lokal guide viser rundt i Samba City-komplekset og fortæller anekdoter om karnevallet og sambaens stolte historie! Du ser, hvordan kostumer og paradeudstyr bliver lavet og får også mulighed for selv at få sambastemningen tæt ind på kroppen, hvis du har lyst til at prøve dragterne på. Turen afsluttes med den traditionelle cocktail – caipirinha – inden turen går tilbage til hotellet. Turen varer fra ca. kl. 08:00-11.00, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 2 personer. 

  475 kr. pr. person

  Sejltur i Guanabara Bay og barbeque-frokost

  Se smukke Rio de Janeiro og mange af dens spektakulære seværdigheder fra søsiden på denne sejltur med en charmerende skonnert i historiske Guanabara Bay, der er den største bugt i verden målt på vandmængde. Vi sejler forbi de mange øer med historiske bygninger og forter, som har beskyttet bugten gennem tiderne, og skal også nyde synet af både Sukkertoppen, Kristusfiguren og den 13 km lange Rio-Niteroi-bro. Efter sejlturen serveres en lækker brasiliansk barbeque-frokost. Turen varer fra ca. kl. 08:30-13:30, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 4 personer. 

  575 kr. pr. person

 • Dag 18 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Lima og retur fra Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Fly rundt i Sydamerika fra Lima – Cusco, Cusco – Santiago, Santiago – Buenos Aires, Buenos Aires – Iguazú, Iguazú – Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter.
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 16 x morgenmad, 3 x frokost og 6 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur og markedsbesøg i Lima inkl. katakomberne og Larco-museet
 • Oplevelser i Den Hellige Dal med bl.a. besøg på indianermarkedet i Pisac
 • Panorama-togtur inkl. forfriskninger med det luksuriøse tog ”Vistadome” til Aguas Calientes
 • Ophold i landsbyen Aguas Calientes med storslået besøg på Machu Picchu
 • Sightseeing i inkaernes gamle hovedstad Cusco og nærliggende ruinbyer
 • Spændende aftenshow med middag, dans og musik i Cusco
 • Byrundtur i Chiles hovedstad Santiago de Chile inkl. kabelbane
 • Besøg på vingård med vinsmagning i Casablanca-dalen
 • Sightseeing i den smukke by Valparaíso
 • Besøg i Pablo Nerudas hus i Valparaíso
 • To halvdags-sightseeings i Buenos Aires inkl. Eva Peron's gravsted
 • Tangoshow og middag i Buenos Aires
 • Besøg til de verdensberømte Iguazú-vandfald fra både den argentinske og brasilianske side inkl. sejltur
 • Sightseeing med bl.a. Sukkertoppen, Kristusfiguren og det centrale Rio de Janeiro
 • Afskedsmiddag på hyggelig restaurant i Rio de Janeiro
 • Erfaren dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg 7.995 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 30 januar 2021 18 dage Søren Møberg Jensen Billund
  København
  39.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Paris Charles De Gaulle 30/01-2021   kl. 07:10 30/01-2021   kl. 09:10
   Paris Charles De Gaulle - Lima 30/01-2021   kl. 13:10 30/01-2021   kl. 19:40
   Lima - Cusco 01/02-2021   kl. 09:05 01/02-2021   kl. 10:28
   Cusco - Santiago 05/02-2021   kl. 07:00 05/02-2021   kl. 12:20
   Santiago - Buenos Aires 08/02-2021   kl. 18:13 08/02-2021   kl. 20:11
   Buenos Aires - Iguazu 11/02-2021   kl. 11:30 11/02-2021   kl. 13:20
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 13/02-2021   kl. 16:30 13/02-2021   kl. 18:30
   Rio De Janeiro - Amsterdam 15/02-2021   kl. 20:50 16/02-2021   kl. 12:15
   Amsterdam - Billund 16/02-2021   kl. 16:45 16/02-2021   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Paris Charles De Gaulle 30/01-2021   kl. 09:50 30/01-2021   kl. 11:50
   Paris Charles De Gaulle - Lima 30/01-2021   kl. 13:10 30/01-2021   kl. 19:40
   Lima - Cusco 01/02-2021   kl. 09:05 01/02-2021   kl. 10:28
   Cusco - Santiago 05/02-2021   kl. 07:00 05/02-2021   kl. 12:20
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 07/02-2021   kl. 16:30 07/02-2021   kl. 18:30
   Santiago - Buenos Aires 08/02-2021   kl. 18:13 08/02-2021   kl. 20:11
   Buenos Aires - Iguazu 11/02-2021   kl. 11:30 11/02-2021   kl. 13:20
   Rio De Janeiro - Amsterdam 15/02-2021   kl. 20:50 16/02-2021   kl. 12:15
   Amsterdam - København 16/02-2021   kl. 15:15 16/02-2021   kl. 16:35
   Se flytider
 • 20 februar 2021 18 dage Rune V. Harritshøj Billund
  København
  39.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Paris Charles De Gaulle 20/02-2021   kl. 07:10 20/02-2021   kl. 09:10
   Paris Charles De Gaulle - Lima 20/02-2021   kl. 13:10 20/02-2021   kl. 19:40
   Lima - Cusco 22/02-2021   kl. 09:05 22/02-2021   kl. 10:28
   Cusco - Santiago 26/02-2021   kl. 07:00 26/02-2021   kl. 12:20
   Santiago - Buenos Aires 01/03-2021   kl. 18:13 01/03-2021   kl. 20:11
   Buenos Aires - Iguazu 04/03-2021   kl. 13:30 04/03-2021   kl. 15:20
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 06/03-2021   kl. 13:50 06/03-2021   kl. 15:45
   Rio De Janeiro - Amsterdam 08/03-2021   kl. 20:50 09/03-2021   kl. 12:15
   Amsterdam - Billund 09/03-2021   kl. 16:45 09/03-2021   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Paris Charles De Gaulle 20/02-2021   kl. 09:50 20/02-2021   kl. 11:50
   Paris Charles De Gaulle - Lima 20/02-2021   kl. 13:10 20/02-2021   kl. 19:40
   Lima - Cusco 22/02-2021   kl. 09:05 22/02-2021   kl. 10:28
   Cusco - Santiago 26/02-2021   kl. 07:00 26/02-2021   kl. 12:20
   Santiago - Buenos Aires 01/03-2021   kl. 18:13 01/03-2021   kl. 20:11
   Buenos Aires - Iguazu 04/03-2021   kl. 13:30 04/03-2021   kl. 15:20
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 06/03-2021   kl. 13:50 06/03-2021   kl. 15:45
   Rio De Janeiro - Amsterdam 08/03-2021   kl. 20:50 09/03-2021   kl. 12:15
   Amsterdam - København 09/03-2021   kl. 15:15 09/03-2021   kl. 16:35
   Se flytider
 • 13 marts 2021 18 dage Søren Møberg Jensen Billund
  København
  39.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 13/03-2021   kl. 06:00 13/03-2021   kl. 11:40
   Amsterdam - Lima 13/03-2021   kl. 12:35 13/03-2021   kl. 19:05
   Lima - Cusco 15/03-2021   kl. 10:05 15/03-2021   kl. 10:28
   Cusco - Santiago 19/03-2021   kl. 07:00 19/03-2021   kl. 12:20
   Santiago - Buenos Aires 22/03-2021   kl. 18:13 22/03-2021   kl. 20:11
   Buenos Aires - Iguazu 25/03-2021   kl. 13:20 25/03-2021   kl. 15:10
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 27/03-2021   kl. 18:35 27/03-2020   kl. 20:30
   Rio De Janeiro - Amsterdam 29/03-2021   kl. 21:55 30/03-2021   kl. 14:20
   Amsterdam - Billund 30/03-2021   kl. 17:00 30/03-2021   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 13/03-2021   kl. 09:55 13/03-2021   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 13/03-2021   kl. 12:35 13/03-2021   kl. 19:05
   Lima - Cusco 15/03-2021   kl. 09:05 15/03-2021   kl. 10:28
   Cusco - Santiago 19/03-2021   kl. 07:00 19/03-2021   kl. 12:20
   Santiago - Buenos Aires 22/03-2021   kl. 18:13 22/03-2021   kl. 20:11
   Buenos Aires - Iguazu 25/03-2021   kl. 13:20 25/03-2021   kl. 15:10
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 27/03-2021   kl. 18:35 27/03-2021   kl. 20:30
   Rio De Janeiro - Amsterdam 29/03-2021   kl. 21:55 30/03-2021   kl. 14:20
   Amsterdam - København 30/03-2021   kl. 17:00 30/03-2021   kl. 18:20
   Se flytider
 • 12 juli 2021 18 dage Søren Møberg Jensen Billund
  København
  39.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Mellemlanding 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Lima 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Lima - Cusco 14/07-2021   kl. 10:05 14/07-2021   kl. 10:28
   Cusco - Santiago 18/07-2021   kl. 07:00 18/07-2021   kl. 12:20
   Santiago - Buenos Aires 21/07-2021   kl. 18:13 21/07-2021   kl. 20:11
   Buenos Aires - Iguazu 24/07-2021   kl. 13:20 24/07-2021   kl. 15:10
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 26/07-2021   kl. 18:35 26/07-2021   kl. 20:30
   Rio De Janeiro - Mellemlanding 28/07-2021   kl. 00:00 29/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Billund 29/07-2021   kl. 00:00 29/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Mellemlanding 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Lima 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Lima - Cusco 14/07-2021   kl. 09:05 14/07-2021   kl. 10:28
   Cusco - Santiago 18/07-2021   kl. 07:00 18/07-2021   kl. 12:20
   Santiago - Buenos Aires 21/07-2021   kl. 18:13 21/07-2021   kl. 20:11
   Buenos Aires - Iguazu 24/07-2021   kl. 13:20 24/07-2021   kl. 15:10
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 26/07-2021   kl. 18:35 26/07-2021   kl. 20:30
   Rio De Janeiro - Mellemlanding 28/07-2021   kl. 00:00 29/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 29/07-2021   kl. 00:00 29/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Argentina, Brasilien, Peru og Chile

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomst. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der kræves ikke visum af danske statsborgere, når det drejer sig om en turistrejse på under 90 dage. Det er påkrævet at bære legitimation på sig, men en fotokopi af passet vil i de fleste tilfælde være tilstrækkeligt.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Bemærk, at forsikringsselskaber kan have forskellige bestemmelser vedr. højdesyge. Nogle selskaber dækker ikke udgifter ifbm. højdesyge, hvis du eksempelvis har bevæget dig i flere højdepas. Husk derfor at tjekke op på, hvordan du med din rejseforsikring er dækket inden afrejse.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Argentinas møntfod hedder pesos (MXN).

  Brasiliens møntfod hedder real (BRL) og er lig 100 centavos.

  Chiles møntfod hedder chilenske pesos (CLP).

  Møntenheden i Peru hedder nuevo sol (PEN).

  For alle fire lande gælder, at det er bedst at medbringe amerikanske dollars og kreditkort. Der kan hæves kontanter i automater med Mastercard og Visa i de største byer. På markeder, i kiosker og endda på restauranter har man sjældent byttepenge, så sørg altid for at have rigeligt med småpenge – små sedler og mønter – til brug ved mindre køb. Det kan være en tryghed at medbringe kontanter i amerikanske dollars (100-200 amerikanske dollars), i tilfælde af, at man skulle løbe tør for lokalvaluta. Mindre lokalsamfund har ikke altid hæveautomater, men det er oftest muligt at finde vekselkontorer.

  Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling eller hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Hele Argentina har samme tidszone og er fire timer efter dansk normaltid og fem timer efter dansk sommertid.

  Brasilien har fire tidszoner. I kystregionen til og med hovedstaden Brasília er man fire timer efter dansk tid, og i Pantanal fem timer efter.

  Chile har to tidszoner. Hovedstaden Santiago de Chile er fem timer bagud i forhold til dansk normaltid og seks timer i forhold til dansk sommertid.

  Peru er seks timer bagud i forhold til dansk normaltid og syv timer i forhold til dansk sommertid.

  Transport

  Vores busser i Argentina, der kun er til dagsture, er samme standard som i Europa og med aircondition og gode sæder.

  Busserne i Brasilien, Chile og Peru har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Argentina, Brasilien Chile og Argentina. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  Taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op eller giver 10 % oven i prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager). Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkl.) og piccoloer på hotellerne.

  Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at rejse i Peru og Chile, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Hold dig til turistområderne, og gå ikke alene ud, når det er mørkt.

  Argentina hører til et af Sydamerikas sikreste lande at rejse rundt i. Alligevel skal man ikke friste svage sjæle ved at efterlade kameraer eller tegnebog på bordet, hvis man går fra det. I hovedstaden Buenos Aires skal man passe på med store kameraer og andre værdigenstande på åben gade. I Buenos Aires er der et særligt kontor for turistpolitiet.

  Brasilien har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. De brasilianske myndigheder har stort fokus på lov og orden, og der er ligesom i Argentina et særligt turistpoliti.

  For alle fire lande gælder det, at man skal udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon.

  I Argentina bruger man 220 volt, og stikkene er skæve – dog har mange hoteller også danske stikdåser.

  I de fleste storbyer i Brasilien benytter man 110 volt, men man kan også komme ud for steder med 220-240 volt. Danske stik er lidt tykkere end brasilianske.

  Chile bruger 220 volt, og stikdåserne er trebenede med runde stik.

  Strømstyrken i Peru er som regel 220 volt. De fleste steder kan danske stik uden jordforbindelse bruges. Enkelte stikkontakter er kun til flade to-benede stik.

  En adapter er altså nødvendig på denne rejse.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Argentina

  Argentina er verdens ottendestørste land og kaldes for ”landet med de seks kontinenter”. Det udtryk bunder i landets mangfoldige geografi, der også inden for gastronomi giver udslag i delikate retter fra Buenos Aires og de 23 provinser. I nordøst og nordvest er maden præget af det subtropiske klima med mange frugter og flodfisk, herunder den klassiske argentinske te – mate – der dyrkes her og indtages af alle i hele landet med metalsugerør i smukt dekorerede bægre. Argentina har verdens bedste oksekød. End of story. Udskæringerne lomo (mørbrad), bife de chorizo (sirloin) og ojo de bife (ribeye) er verdensklasse, hvor man skal bede om at få den a punto, hvis den skal være almindeligt gennemstegt og jugoso, hvis saftig. Der følger altid tilbehør, guarnicion, med i form af kartofler, pommes frites, salat m.m. Argentinas pizza og empanadas – dejbrød med kød og grøntsagsfyld – er Sydamerikas bedste. De mange italienske indvandrere gør is i Buenos Aires til verdensklasse. Argentina har med Chile Sydamerikas bedste rød-, hvid- og rosévine, hvor Argentina udmærker sig med druen malbec inden for rødvine.

  Brasilien

  Brasilien er verdens femtestørste land, og landets store regionale forskelle gælder også madkulturen. F.eks. er Amazonas kendetegnet ved et stort udbud af spændende ferskvandsfisk og specielle frugter, og i delstaten Bahia gør den afrikanske indflydelse sig gældende med krydrede retter med forskellige slags chili. Der er dog et par retter, der er udbredt fra nord til syd. Det gælder f.eks. nationalretten feijoada bestående af sorte bønner kogt med soltørret kød, pølser og ”rester” som grisetæer og tryner, som serveres med ris. Farofa er en anden udbredt brasiliansk specialitet, der spises som tilbehør – den består af maniokmel ristet på panden med f.eks. bananstykker, rosiner eller bacon. Brasilien er også kendt for sit gode oksekød, og bønner og ris har samme status som kartofler på vores breddegrader. Brasilien er en øldrikkende nation, og chopp er fadøl, der drikkes iskoldt. Øl på dåse/flaske – ceveja – er generelt af bedre kvalitet. Da der findes en overflod af tropiske frugter i landet, kan man næsten overalt få friskpresset juice i mange varianter.

  Chile

  Det smalle land Chile strækker sig over 4.000 km langs Stillehavet med Andesbjergene i sin baghave, og med et utroligt varieret klima er der grobund for en ligeså varieret gastronomi alt efter hvor i landet, man befinder sig. De regionale køkkener er baseret på de lokalt tilgængelige råvarer kombineret med en fusion af de oprindelige folks madtraditioner og den spanske indflydelse.

  De oprindelige folks bidrag til det chilenske køkken er især majs, bønner, fisk og skaldyr, og europæerne bidrog med svin, høns, får, kvæg, hvede og vin. Nogle af de mest populære lokale retter er asado, stegt kød, empanadas, der er brød med fyld af kød eller fisk, og sopapillas, der er friturestegte gærbrød, som både kan være dessert med sødt fyld og lækre snacks med kødfyld. Og er du vinentusiast, kan du glæde dig til at rejse rundt i et land, der er kendt for sine gode vine.

  Peru

  Maden i Peru er enormt varieret ligesom landets geografi, og den er ved at komme på det gastronomiske verdenskort. Smagene er definerede, men sjældent stærkt krydrede. Populære retter er supper, butterdejspakker med kødfyld og kødretter – oftest serveret med kartofler, ris og salat. Det peruvianske køkken er meget varieret, og af specialiteter kan nævnes stegt marsvin, cuy, og ceviche, som er rå seafood marineret i lime og chili (som man bør passe en smule på som turist) og kartoffel-causa som er en kartoffelmos med lime, kylling og avokado. Det internationale, især sydeuropæiske, afrikanske og japanske køkken har desuden gjort sit spændende indtog i Peru.

  Favoritdrikken i Peru er inka-cola eller øl. De lokale øl er af høj kvalitet. Pisco er en klar brandy brygget på druer, er landets nationaldrik og bliver brugt til at mixe Pisco Sour.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen i de fire lande, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at sydamerikanerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt. På en rejse til Sydamerika skal man skal væbne sig med tålmodighed, for punktlighed er ikke lokale dyder, ligesom bureaukrati er meget udbredt. Sydamerikanerne er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men det er ikke alle. Spørg derfor, hvis du er i tvivl.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Solcreme og insektmiddel kan med fordel købes lokalt, da de er udviklet til de lokale forhold. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Sydamerika, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shoppingcentre med aircondition.

  Argentina har masser af gode lædervarer og dermed ikke kun frakker, men også handsker og sko i verdensklasse. Argentinsk dulce de leche – mælke- og sukkerbaseret karamelcreme – er ideelt til pandekager og landets uofficielle nationalspise. Mate, urteteen, der indtages i bæger og metalsugerør, er en god gaveidé, og teen er ikke noget problem i den danske told.

  Brasilien har en spændende musikkultur, så her er her virkelig noget for musikelskere. Sportsinteresserede kan med fordel købe sportstøj. Brasilien producerer 90 % af verdens halvædelstene, som kan købes til overkommelige priser og i alskens udformninger. Indiansk kunsthåndværk, tekstiler og lertøj er også typiske brasilianske souvenirs.

  Chile besidder over en tredjedel af verdens kobberressourcer og er Chiles største eksportvare. Du kan derfor f.eks. tage et bogmærke eller en lille kobberplade med et kort over landet med hjem. Smykkestenen lapis lazuli findes kun i to lande i verden, hvoraf Chile er et af dem. Smykker i alle stilarter findes i mange små butikker og på markeder over hele landet. En indio pícaro er en kæk souvenir – løft den op ved hovedet og find hurtigt ud af, om det er en herre- eller dame-indianer …

  Peru er kendt for sin fine kvalitet af baby-alpakauld. Sweatere og sjaler er noget af det mest solgte, men du kan finde alt i alpakauld. Pisco er en lokalt produceret klar brandy, der bl.a. bruges til den forfriskende aperitif Pisco Sour. Kunsthåndværk og malerier kan også med fordel købes.

 • Fakta

  Argentina

  • Statsform: Føderal republik.
  • Befolkning: 44,7 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Buenos Aires med 2,9 mio. indbyggere (metropolområde 17 mio.).
  • Religion: Katolikker 83 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk.
  • Areal: 2.780.400 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Argentinas længde gør, at det strækker sig fra subtropisk i nord over tempereret til subarktisk i syd. November til marts er sommersæson i hele Sydamerika og dermed også Argentina.

  Brasilien

  • Statsform: Føderal republik.
  • Hovedstad: Brasília med 2,8 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 208,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 65 %, protestanter 22 %, spiritister 2 %.
  • Sprog: Portugisisk.
  • Areal: 8.456.510 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del af landet i den subtropiske zone.

  Chile

  • Statsform: Demokrati.
  • Hovedstad: Santiago de Chile med 6,2 mio. indbyggere (metropolområde 7,5 mio.).
  • Befolkning: 17,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 67 %, protestanter 16 %.
  • Sprog: Officielt spansk, som tales af 99,5 % af befolkningen.
  • Areal: 756.102 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet er utroligt varieret i landet, der strækker sig over 4.000 km med en gennemsnitlig bredde på 200 km. Mod nord findes verdens tørreste ørken, den centrale del af landet har middelhavsklima, alpint klima oppe i Andesbjergene og polarklima helt sydligt.

  Peru

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Lima med 8,6 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 31,3 mio. indbyggere.
  • Religion: 92,5 % katolikker.
  • Sprog: De officielle sprog er spansk, som de fleste taler, samt quechua og aymara.
  • Areal: 1.285.216 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet varierer fra tropisk i øst, tør ørken i vest, til tempereret i Andesbjergene. Fra oktober til april regner det i bjergene og er tørt i Lima. Middeltemperaturerne svinger fra 19 til 27 om dagen, med de koldeste temperaturer i bjergene.

Trustpilot