Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Iguazu waterfall, Argentina

Oplev 4 lande på 1 rejse

Den store Sydamerika-rejse

18 dage fra kr. 37.995

Om rejsen

For mange er en rejse til Sydamerika en “once in a lifetime”-oplevelse. Kontinentet byder på en enorm diversitet, og det kan være svært at vælge præcist dét land, som man ønsker at stifte bekendtskab med. Vi er selv vilde med Sydamerika, hvorfor vi nu tilbyder den ultimative rejse, hvor vi kommer igennem hele 4 lande, så du får det bedste af hele Sydamerika på én og samme tur.

I Peru, Chile, Argentina og Brasilien ligger de store oplevelser klar til at blive udforsket, og vi har udvalgt de allerbedste højdepunkter. Oplev alt fra de pulserende storbyer Lima, Santiago de Chile, Buenos Aires og Rio de Janeiro til små indianerlandsbyer, lokale markeder og vingårdsbesøg. Naturoplevelserne er også helt i særklasse, når vi bl.a. besøger den glemte inkaby Machu Picchu i Andesbjergene og tilbringer tid ved verdens største vandfald Iguazú, der strækker sig ind i både Argentina og Brasilien.

Glæd dig fordi

 • rejselederen bor i Argentina og er “Turen går til”-forfatter
 • du oplever mange forskellige sider af inkakulturen, bl.a. Machu Picchu
 • der er god tid til fordybelse i de fire landes kulturskatte og kolonihistorie
 • du kommer på spændende byrundture i Lima, Cusco, Buenos Aires og Santiago
 • der venter både tangoshow og vingårdsbesøg med vinsmagning i Argentina
 • du ser Iguazú-vandfaldene fra både den argentinske og brasilianske side inkl. togtur til Djævelens gab
 • du får mulighed for at opleve den berømte strand Copacabana i Rio de Janeiro
 • du kører med tandhjulsbane op på Corcovado-bjerget, hvor den ikoniske Kristus-statue står klar med åbne arme

Kom med til et inspirationsmøde

Mød din rejseleder

Rune Harritshøj - Risskov Rejser
Rune er forfatter til "Turen går til Argentina & Chile"

Rune V. Harritshøj er uddannet journalist og har en master i økonomi fra universitetet i Buenos Aires. Her har han boet siden 1999 og arbejdet som Sydamerika-korrespondent for forskellige danske medier, bl.a. Berlingske, Børsen og Information.

Rune har et indgående kendskab til Sydamerika og han taler både spansk og portugisisk, og er en ofte benyttet foredragsholder. Rune er desuden forfatter til “Turen går til Argentina & Chile”, og han er en passioneret rejseleder, der med sin store viden gør rejsen ekstra interessant.


Læs mere om Rune Harritshøj

Rune Harritshøj - Risskov Rejser
Rune er forfatter til "Turen går til Argentina & Chile"

Rune V. Harritshøj er uddannet journalist og har en master i økonomi fra universitetet i Buenos Aires. Her har han boet siden 1999 og arbejdet som Sydamerika-korrespondent for forskellige danske medier, bl.a. Berlingske, Børsen og Information.

Rune har et indgående kendskab til Sydamerika og han taler både spansk og portugisisk, og er en ofte benyttet foredragsholder. Rune er desuden forfatter til “Turen går til Argentina & Chile”, og han er en passioneret rejseleder, der med sin store viden gør rejsen ekstra interessant.


Læs mere om Rune Harritshøj

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Lima i Peru

  Afrejse fra Danmark med ankomst til Perus hovedstad om aftenen. Lima har en helt speciel og fascinerende storby-puls, rummer en rig historie og den er fuld af æstetiske fornøjelser, hvilket vi stifter bekendskab med på vores ophold i byen. Lima kaldes i øvrigt også Kongernes by, da det blev besluttet på helligtrekongers-dag i 1535, at byen skulle grundlægges.

  Den første nat i Peru tilbringer vi i bydelen Miraflores, der er den mere mondæne del af Lima, og som ligger ud til Stillehavet.

 • Dag 2 Besøg i markedshallen Surquillo Mercado og på opdagelse i Limas historiske centrum

  Formiddagen starter med at gå på opdagelse i markedshallen Surquillo Mercado, hvor der venter bugnende boder fyldt med frisk frugt, friskfangede fisk og delikatesser. Undervejs lærer vi om afgrøderne fra det rige peruvianske spisekammer, og vi smager på nogle af dem, bl.a. junglefrugter som vitaminbomben camu camu, chirimoya, der har en sød banan/ananas-smag og den runde lucuma-frugt, der har en blød eftersmag af kaffe.

  Herefter tager vi på en byrundtur i det historiske centrum af Lima, og det er oplagt at begynde på Plaza de Armas – der i øvrigt også bliver kaldt Plaza Mayor. Det var her, Lima blev grundlagt i 1535, og det var her Perus uafhængighed af Spanien blev proklameret i 1821. Rundt om pladsen er der fine eksempler på bygninger fra kolonitiden, og det er især værd at bemærke de kunstfærdigt udskårne træbalkoner. Vi kommer på rundvisning i San Francisco-kirken, som i modsætning til mange andre kirker i Lima har overlevet samtlige jordskælv, siden den blev bygget i midten af 1600-tallet. I munkenes bibliotek kan man se bøger fra perioden, da spanierne kom til landet, og i katakomberne under kirken vidner de mange synlige knogler i krypterne om de tusindvis af indbyggere fra Lima, der er blevet begravet her.

  Efter frokost besøger vi Larco Museet. Det private museum indeholder over 50.000 genstande af keramik og er derved den største samling af præcolumbianske genstande. Der er også udsøgte genstande af guld og sølv, og vi tager os også tid til at nyde en kop kaffe i museets café, der ligger i den hyggelige have.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Fly til Cusco og videre gennem inkaernes hellige dal, indianermarked i Pisac og Yucay

  Vi flyver tidligt om morgenen over de majestætiske Andesbjerge til inkaernes gamle hovedstad Cusco, der ligger i 3.300 meters højde. Fra Cusco kører vi “ned “til Urubambadalen – inkaernes hellige dal –, som er betegnelsen for området med byerne Pisac, Calca, Yucay, Urubamba og Ollantaytambo. Området er usædvanlig frugtbart og forsynede i inka-perioden indbyggerne i Cusco med frugt og grønt, og den dag i dag dyrkes der især kartofler og majs. Vi når til Pisac, der er kendt for to ting – det store indianermarked og inkaruinerne fra 1400-tallet, der ligger over byen. Indianermarkedet i Pisac har status som et af de bedste i Sydamerika. Markedet er fyldt med plasticoverdækkede boder med alverdens ting og sager, frugt og grønt, farvestrålende tæpper og ponchoer og et mylder af mennesker. En af de ting, der overrasker, er kartofler i farver og faconer, som man aldrig ser på vores breddegrader. Vi kører videre til Yucay, hvor der overnattes.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 4 Fantastisk togtur til Aguas Calientes og oplevelser ved enestående Machu Picchu

  Denne dag venter rejsens måske største oplevelse – den glemte inkaby Machu Picchu 112 km nordvest for Cusco. Kun få ud over de lokale kendte til byens eksistens i 1800-tallet. Tyske eventyrere var her sandsynligvis i 1860’erne, og en britisk missionær refererer til området i 1870’erne, men det var den amerikanske historiker Hiram Bingham, der i 1911 genopdagede Machu Picchu. På det tidspunkt var Machu Picchu fuldstændig dækket af skov, og man mener faktisk, at der kan være lignende byer gemt i junglen.

  Vi starter tidligt på dagen og kører til stationen i Ollantaytambo. Herfra skal vi med toget “Vistadome” gennem Urubamba-dalen til Aguas Calientes. Togturen er en stor oplevelse, da store panoramavinduer giver frit udsyn til naturen. Aguas Calientes ligger ved den brusende Urubamba-flod og er sidste stop inden Machu Picchu. Fra Aguas Calientes tager vi med shuttlebussen, der kører i pendulfart til Machu Picchu – og snart vil inkaernes glemte by ligge for dine fødder, og du vil have udsigt til Huayna Picchu, der knejser i baggrunden.

  Der er meget, der tyder på, at Machu Picchu var et kongeligt palads bygget af Pachacútec, der regerede fra 1438-1471, og på rundvisningen i det storslåede bygningsanlæg med beboelsesområder og templer bliver man konstant overrasket over inkaernes bygningskunst. Det gælder f.eks. Soltemplet, der er områdets eneste runde bygning, og hvis fundament er én stor klippeblok, og de Seksten Rituelle Bade, der er et stykke ingeniørarbejde af dimensioner. For mange er det en drøm, der går i opfyldelse her ved Machu Picchu, så det gælder om at få mest muligt ud af dagen. Derfor har vi frokostpakke med fra hotellet, så vi ikke skal bruge dyrebar tid på at stå i kø. Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til Aguas Calientes, hvor der overnattes.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 5 Brug tiden på ekstra oplevelser ved Machu Picchu eller i Aguas Calientes. Med toget til Cusco

  Har du en drøm om at opleve solopgangen over Machu Picchu eller lyst til at gå mere i dybden med oplevelserne, så er det muligt denne formiddag (bus og entre til Machu Picchu er ikke inkl.). Du kan også tilbringe formiddagen i Aguas Calientes og f.eks. nyde formiddagskaffen på en café ved jernbanen og blive underholdt af det store menneskemylder af lokale og turister fra alverdens lande.  Ca. to km fra stationen ligger Museo de Sitio de Machu Picchu, som bestemt er et besøg værd.

  Om eftermiddagen tager vi med toget tilbage til Cusco. Byen er grundlagt af inkakongen Pachacútec i 1438, og han satte sit præg på byen med bemærkelsesværdige bygningsværker og gjorde den til hovedstad i inkariget – en status, der varede, indtil spanierne gjorde Lima til hovedstad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 6 Byvandring i Cusco med soltemplet Qoricancha og fire berømte inka-ruiner, bl.a. Sacsayhuaman

  Der er lagt op til en interessant dag i Cusco og omegn. Vi begynder med en byvandring, der bl.a. går til soltemplet Qoricancha, som kom til at udgøre fundamentet til Santo Domingo-kirken opført af spanierne i 1600-tallet. Templet var tilegnet solguden Inti og udsmykket med massive plader af det pureste guld. Kort tid efter at spanierne kom hertil, plyndrede de templet for guld, og oplevelsen, der er tilbage, er efter manges mening det bedste eksempel på inkaernes arkitektoniske kunnen. Vi nyder stemningen på byens mest betydningsfulde plads, Plaza de Armas, og kigger naturligvis også indenfor i Katedralen og ser den overdådige udsmykning.

  Om eftermiddagen tager vi til fire interessante inka-ruiner i nærheden af Cusco. Tambomachay er et område med hellige bade, Puca Pucara menes at have været datidens landevejskro og den fascinerende ruin Q’enqo, der betyder  “zig-zag”, volder de lærde  vanskeligheder med hensyn til anvendelse. Vi besøger også Sacsayhuaman, der er et enormt fæstningsværk, hvoraf mange af stenene er over otte meter høje.

  Har du mod på mere denne dag, kan du, når vi kommer tilbage til Cusco, se den 12-kantede sten i nærheden af Katedralen – endnu et eksempel på inkaernes suveræne byggestil.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Fly til Chiles hovedstad, Santiago de Chile

  Fra Peru flyver vi sydpå til Santiago i Chile der er smukt beliggende mellem de høje sneklædte Andesbjerge. Vi regner med at ankomme til den chilenske hovedstad sidst på eftermiddagen, og aftenen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 8 Byrundtur i Santiagos historiske centrum, regeringspaladset La Moneda, markedsbesøg og udsigt fra bjerget San Cristóbal

  Chiles hovedstad er en af Sydamerikas mest stemningsfyldte byer og en herlig blanding af gammelt og nyt. Første del af byturen koncentrerer sig om centrum, og vi skal høre om Chiles historie fra uafhængigheden fra spanierne i 1818 til demokratiets genindførelse i 1990 efter 17 års diktatur med general Augusto Pinochet. Selve tiden under spanierne kommer vi også ind på, fordi regionens krigeriske Mapuche-indianerne – den oprindelige befolkning i det centrale/sydlige Chile – formåede at holde stand i 300 år. Vi besøger regeringspaladset La Moneda, hvor den socialistiske præsident Salvador Allende tog sit eget liv under Pinochets statskup den 11. september 1973. Vi fortsætter gennem Santiagos forretningscentrum til den centrale plads, Plaza de Armas med katedralen, og til det spændende marked, der bugner af friskfangede fisk fra Stillehavet. Vi nyder udsigten fra det 630 m høje bjerg San Cristóbal – og udsigten over storbyen med de syv millioner indbyggere er intet mindre end spektakulær!

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 9 Vingårdsbesøg med vinsmagning og byvandring i den charmerende havneby Valparaísoo

  Turen til den charmerende havneby Valparaíso går gennem Casablanca-dalen, hvor der dyrkes vin i stor stil, og det er primært på Sauvignon Blanc-druer. Vi stopper og besøger en af de mange vingårde og smager på deres hvidvine. Videre til Stillehavet og til Valparaíso, der ligger skønt som et amfiteater omkring bugten, der får den til at minde om en blanding af Lissabon og San Francisco. En af de ting, man først lægger mærke til i Valparaíso, er vægmalerierne – og de er overalt, fordi bystyret konstant inviterer lokale og udenlandske kunstnere til at dekorere murene. Vi tager på sightseeing i den fascinerende havneby og tager turen til fods gennem et af de stemningsfulde kvarterer. Vi spiser frokost på en fremragende fiskerestaurant med panoramaudsigt over Valparaíso-bugten – og selv om det er er svært at løsrive sig, venter der flere herlige oplevelser. Det er b.la. en tur med en af de “klatrende” sporvogne, der forbinder havnefronten med byens mange kvarterer oppe i højderne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 10 Nobelprisvinderen Pablo Nerudas hus og tid til egne oplevelser i Valparaíso

  Om formiddagen besøger vi Pablo Nerudas hus, La Sebastiana, der fungerer som museum over Chiles mest berømte forfatter og Nobelprismodtager. Pablo Neruda er den ene af Chiles to Nobelpristagere – den anden er Gabriela Mistral. Pablo Neruda (1904 – 1973) var filantrop og engageret i samfundsforhold generelt, og han havde en mangeårig karriere som parlamentariker i kongressen – som kommunist – bag sig. Resten af dagen er der tid til at udforske havnebyens mange gyder og stræder, til at nyde de storslåede udsigter og til at komme på sporet af historien – fra dengang byen blev grundlagt i 1500-tallet, og til det blev “nye tider” med åbningen af til Panama-kanalen i begyndelsen af 1900-tallet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 11 Videre til Argentina og hovedstaden Buenos Aires, hvor der venter en spændende byrundtur

  I dag flyver vi østover til ”Sydamerikas Paris” og Argentinas hovedstad Buenos Aires.

  Vi nyder de brede boulevarder og avantgarde avenuer. Rejselederen har boet her siden 1999 og kender alle sidegaderne, som vi også får mulighed for at besøge. Byturen begynder inde ved maj-pladsen, der er argentinernes platform for politiske demonstrationer. Vi hører om Argentinas historie og besøger katedralen med den sydamerikanske befrier general José San Martins gravsted og evige flamme. På maj-pladsen er også det lyserøde regeringspalads, Casa Rosada, og det gamle rådhus, Cabildo fra den spanske kolonitid. Vi kører af den 12-sporede avenue, 9 de Julio, med Buenos Airesvartegnet Obelisken og ser det smukke opera- og ballethus, Colón-teatret. Vi kommer også igennem det charmende gamle tango- og kolonikvarter San Telmo, der har oplevet en renæssance de sidste to årtier. Turen går videre til det ikoniske La Boca-kvarter ved floden, hvor tangoen siges at være opstået blandt de fattigste indvandrere, der bosatte sig her fra år 1880 til mellemkrigstiden. Derefter kører vi til det mondæne Recoleta-kvarter i nærheden af vores hotel for at besøge Recoleta-kirkegården og høre historien om Argentinas mest berømte førstedame: Eva Perón, kendt som Evita.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 12 På opdagelse i Buenos Aires på egen hånd og om aftenen venter et argentinsk festmåltid inkl. tangoshow

  Dagen er afsat til tid på egen hånd i Buenos Aires. Her er rejselederen, som har boet i byen de seneste 20 år, behjælpelig med at finde skjulte skatte i den fascinerende storby. Hvad enten du ønsker at sidde på en fortovsrestaurant og nyde det pulserende storbyliv eller ønsker at stifte bekendtskab med byens kunst og kultur, så ved rejselederen, hvad du skal se.

  Tango er den argentinske nationaldans, og om aftenen er der inkluderet et storslået tango-show. Her nyder vi et argentinsk festmåltid, hvor mad og drikke er inkluderet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 13 Med fly til subtropiske Puerto Iguazú med regnskov, eksotiske dyr og vandfald lige uden for døren

  Vi flyver videre til det nordøstlige Argentina – nærmere bestemt Puerto Iguazú. Her indlogerer vi os på et hyggeligt hotel i subtroperne. Området er udnævnt til at være et af verdens syv nye vidundere med de enorme vandmasser, der med ufattelig kraft falder op til 100 m dag og nat. Det er subtroperne, hvor regnskov med mange eksotiske dyr – særligt insekter og fugle – findes lige uden for hotellets vindue.

  Aftenen er fri til at udforske området eller slappe af på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 14 Heldagstur til nationalparken Iguazú med gåture på vandrestier, togtur og sejltur tæt på vandmasserne

  Heldagstur til nationalparken Iguazú med verdens største vandfald. Der er hele 275 vandfald fordelt på tre kilometer. Der er jungle så langt øjet rækker med tukan-fugle, papegøjer, brøleaber, jaguarer og meget mere. Nationalparken her på den argentinske side hænger sammen med nationalparken på den brasilianske side, som vi skal besøge i morgen. Hele dagen bruger vi på gangstierne, der ligger neden for foden af faldene og oven over dem. Visse steder er det nødvendigt at pakke kamera og telefon godt væk på grund af vanddisen i luften, der er forfriskende her i sommerens op til 40 graders varme med høj luftfugtighed. Vi skal køre i det lille åbne, smalsporede tog ud til det største af faldene: Djævlens Gab, som findes på grænsen mellem Argentina og Brasilien.

  Vi skal også på en fælles bådtur hen til og – hvis vi er heldige – også ind under vandfaldene. På samme tur kører vi i åben lastbil gennem regnskoven og stopper for at se dyrelivet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 15 Iguazú-vandfaldene fra den brasilianske side og videre til Rio de Janeiro

  I dag besøger vi den brasilianske side af nationalparken og ser om formiddagen hovedparten af de vandfald, som vi i går så på den argentinske side. I dag ser vi panorama-perspektivet på afstand, hvilket også er en fantastisk oplevelse. Om aftenen går turen til Rio de Janeiro, hvor rejselederen holder et kort informationsmøde om denne herlige by. Rio de Janeiro er Brasiliens næststørste by med 7 mio. indbyggere. Sådan føles den på ingen måde. De mange strande, der slanger sig rundt om pynter og klippebjerge med by, natur og hav ud i ét har givet Rio de Janeiro tilnavnet ”Guds By”. Noget er der om snakken, når man her fra vort hotel på Copacabana-strandpromenaden nyder nationaldrinken Caipirinha – sukkerrørsrom med knust is, sukker og limefrugt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 16 Med tandhjulsbanen op til Kristus-statuen på Corcovado-bjerget og besøg på Sukkertoppen

  Vi starter dagen med at tage tandhjulsbanen op til Corcovado-bjergets top 713 meter oppe. Togturen er betagende gennem Rio de Janeiros urbane nationalpark med aber og papegøjer. På toppen venter et af verdens officielle syv vidundere: Kristus-statuen, der står højt hævet over ”Guds By”. Herfra er der et uforglemmeligt vue sydpå mod Ipanema-stranden, nordpå mod vores hotel ved Copacabana-stranden og endnu længere væk den store indsø mod nord. Efterfølgende kører vi ned med tandhjulstoget og passerer forskellige strande, herunder lagunen, der blandt andet husede roning under OL i 2016. Vi skal besøge Rio de Janeiros måske endnu mere berømte ikon: Sukkertoppen. Det er et bart klippebjerg, som man kører op til i to kabelbaner til endestationen i 396 m højde med udsigt til Guanabara-bugten og indsejlingen fra Atlanterhavet. Dagsturen slutter i det historiske Rio de Janeiro med levn fra tiden, hvor den portugisiske majestæt boede i eksil her.

  Om aftenen holder vi afskedsmiddag på en spændende lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 17 Tid til egne eventyr i Rio de Janeiro og hjemrejse

  Dagen er fri til at udforske Rio de Janeiro. Nyd f.eks. byens strand-, samba- og shoppingmuligheder. Rio de Janeiro har flere gode shoppingcentre tæt på hotellet, men parallelgaderne til Copacabana-strandpromenaden har også mange gode butikker. Besøg også boheme-kvarteret Santa Teresa, der med dets mange kunstnere og stejle gader minder om Lissabon. Først på aftenen er det tid til at sige farvel til Rio, når vi kører mod den internationale lufthavn og starter rejsen tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 18 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Lima og retur fra Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Fly rundt i Sydamerika, Lima-Cusco, Cusco-Lima, Lima-Santiago, Santiago-Buenos Aires, Buenos Aires-Iguazu, Iguazu-Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter.
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 16 x morgenmad, 3 x frokost og 6 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur og markedsbesøg i Lima
 • Oplevelser i Den Hellige Dal, bl.a. besøg på indianermarked
 • Storslået besøg i inkabyen Machu Picchu
 • Byrundtur i inkaernes gamle hovedstad, Cusco
 • Sightseeing i Chiles hovedstad Santiago de Chile
 • Sightseeing I den smukke by Valparaiso
 • Besøg på Pablo Nerudas museum/hus i Valparaiso
 • Sightseeing i Buenos Aires inkl. Eva Peron's gravsted
 • Tango-show og middag i Buenos Aires
 • Besøg til de verdensberømte Iguazú-vandfald fra både den argentinske og brasilianske side inkl. sejltur
 • Sightseeing med bla. sukkertoppen og kristus-figuren og afslapning i Rio de Janeiro
 • Afskedsmiddag på hyggelig restaurant i Rio
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 7.995
 • Drikkepenge til chauffør: Beregn ca. USD 2-3 pr. dag pr. person.
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 10 oktober 2018 18 dage Rune V. Harritshøj Billund
  København
  Kr. 37.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 10/10-2018   kl. 10:10 10/10-2019   kl. 11:20
   Amsterdam - Lima 10/10-2018   kl. 12:35 10/10-2018   kl. 18:10
   Lima - Cusco 12/10-2018   kl. 09:00 12/10-2018   kl. 10:35
   Cusco - Lima 16/10-2018   kl. 08:40 16/10-2018   kl. 10:10
   Lima - Santiago Art Mer 16/10-2018   kl. 14:30 16/10-2018   kl. 20:10
   Santiago Art Mer - Buenos Aires Eze 20/10-2018   kl. 08:10 20/10-2018   kl. 10:15
   Buenos Aires - Iguazu Mi 22/10-2018   kl. 11:45 22/10-2018   kl. 13:35
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 24/10-2018   kl. 19:00 24/10-2018   kl. 20:55
   Rio De Janeiro - Amsterdam 26/10-2018   kl. 21:55 27/10-2018   kl. 14:20
   Amsterdam - Billund 27/10-2018   kl. 16:40 27/10-2018   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 10/10-2018   kl. 09:35 10/10-2018   kl. 11:00
   Amsterdam - Lima 10/10-2018   kl. 12:35 10/10-2018   kl. 18:10
   Lima - Cusco 12/10-2018   kl. 09:00 12/10-2018   kl. 10:35
   Cusco - Lima 16/10-2018   kl. 08:40 16/10-2018   kl. 10:10
   Lima - Santiago Art Mer 16/10-2018   kl. 14:30 16/10-2018   kl. 20:10
   Santiago Art Mer - Buenos Aires Eze 20/10-2018   kl. 08:10 20/10-2018   kl. 10:15
   Buenos Aires - Iguazu Mi 22/10-2018   kl. 11:45 22/10-2018   kl. 13:35
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 24/10-2018   kl. 19:00 24/10-2018   kl. 20:55
   Rio De Janeiro - Amsterdam 26/10-2018   kl. 21:55 27/10-2018   kl. 14:20
   Amsterdam - København 27/10-2018   kl. 17:00 27/10-2018   kl. 18:20
   Se flytider
 • 13 marts 2019 18 dage Rune V. Harritshøj Billund
  København
  Kr. 37.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 13/03-2019   kl. 10:20 13/03-2019   kl. 11:35
   Amsterdam - Lima 13/03-2019   kl. 12:35 13/03-2019   kl. 19:15
   Lima - Cusco 15/03-2019   kl. 09:00 15/03-2019   kl. 10:35
   Cusco - Lima 19/03-2019   kl. 08:40 19/03-2019   kl. 10:10
   Lima - Santiago Art Mer 19/03-2019   kl. 12:00 19/03-2019   kl. 17:35
   Santiago Art Mer - Buenos Aires Eze 23/03-2019   kl. 08:10 23/03-2019   kl. 10:15
   Buenos Aires - Iguazu Mi 25/03-2019   kl. 11:45 25/03-2019   kl. 13:35
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 27/03-2019   kl. 19:00 27/03-2019   kl. 20:55
   Rio De Janeiro - Amsterdam 29/03-2019   kl. 20:45 30/03-2019   kl. 12:10
   Amsterdam - Billund 30/03-2019   kl. 16:40 30/03-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 13/03-2019   kl. 09:35 13/03-2019   kl. 11:00
   Amsterdam - Lima 13/03-2019   kl. 12:35 13/03-2019   kl. 18:10
   Lima - Cusco 15/03-2019   kl. 09:00 15/03-2019   kl. 10:35
   Cusco - Lima 19/03-2019   kl. 08:40 19/03-2019   kl. 10:10
   Lima - Santiago Art Mer 19/03-2019   kl. 12:00 19/03-2019   kl. 17:35
   Santiago Art Mer - Buenos Aires Eze 23/03-2019   kl. 08:10 23/03-2019   kl. 10:15
   Buenos Aires - Iguazu Mi 25/03-2019   kl. 11:45 25/03-2019   kl. 13:35
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 27/03-2019   kl. 19:00 27/03-2019   kl. 20:55
   Rio De Janeiro - Amsterdam 29/03-2019   kl. 20:45 30/03-2019   kl. 12:10
   Amsterdam - København 30/03-2019   kl. 15:05 30/03-2019   kl. 16:25
   Se flytider

Alt det praktiske

 • Inden du rejser

  Pas & visum

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til hverken Argentina eller Brasilien, når rejsen er på under 90 dage. Passet skal være gyldigt 6 mdr. efter hjemkomsten.

  Yderligere information kan findes via Den Brasilianske Ambassade tlf. 39 20 64 78 og Den Argentinske Ambassade på tlf. 33 15 80 82 eller på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk. Det er en god idé at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, så man har oplysningerne, hvis man er uheldig at miste dokumenterne.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Argentina og Brasilien, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejseeksperter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Skal man til Brasilien, vaccineres der normalt mod tyfus og desuden mod gul feber. For rejser til Argentina er vaccination mod gul feber og eventuelt smitsom leverbetændelse en god idé. Malaria findes kun visse steder, så forebyggelse er god, hvis man skal til grænseområdet til Brasilien. For yderligere information: Kontakt egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf. 32 68 32 68) i god tid inden afrejsen til Argentina og Brasilien. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Argentinas møntfod hedder pesos.

  Brasiliens møntfod hedder real.

  For begge lande gælder, at man ikke skal veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe US-dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. I Argentina er det langt nemmest at veksle på vekselkontorer, da bankerne er bureaukratiske. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Uden for de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  Bagageregler

  Ca. 14 dage før afrejsen vil du modtage information om, hvor meget bagage, det er tilladt at medbringe.

 • Lokale forhold

  Klima og årstider

  November til marts er sommersæson i hele Sydamerika og dermed også Argentina og Brasilien. Det skal huskes, at denne rejse begynder i Buenos Aires, der ligger på højde med Barcelona, bare på den sydlige halvkugle. Derfor har byen meget varme dage med høj luftfugtighed på grund af Rio de la Plata-floden. Forvent temperaturer på 30-40 grader i Buenos Aires og meget lidt regn – men hvis det regner, så næsten tropiske korte og intensive byger – næsten skybrud.

  I Patagonien og Ildlandet – det vil sige Puerto Madryn, Ushuaia og El Calafate – er sommervejret også oftest med os. I Puerto Madryn ved Atlanterhavskysten vil det betyde meget varme dage på op til 35 grader, hvis det ikke er overskyet, men til gengæld en acceptabel meget lav luftfugtighed. Det kan dog blæse meget her.

  I Ushuaia, verdens sydligste by, vil dagstemperaturerne være på 15-25 grader, men her kan det regne og blæse. Ved indlandsgletsjerne, El Calafate og Ushuaia kan aftener og morgener være kølige, indtil solen har varmet det op.

  Iguazú-vandfaldene har i sommerperioden ekstreme temperaturer på op til 40 grader med høj luftfugtighed, hvilket kræver, at man drikker meget væske og tager den med ro. I Brasilien er klimaet subtropisk, og Rio de Janeiro har også normalt meget høje temperaturer dag og nat fra 30-40 grader med en høj luftfugtighed. Det regner sjældent om sommeren – men sker det, er det som i Buenos Aires kortvarigt og vådt.

  Tidsforskel

  Argentina har samme tidszone fire timer efter dansk vintertid og fem timer efter dansk sommertid.

  Brasilien har fire tidszoner. I kystregionen til og med hovedstaden Brasilia er man fire timer efter dansk tid, og i Manaus er man fem timer efter.

  Transport i Argentina og Brasilien

  Vores busser i Argentina, der kun er til dagsture, er samme standard som i Europa og med aircondition og gode sæder.

  Busserne i Brasilien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i både Argentina og Brasilien. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  I Argentina er det vigtigt selv at være opmærksom på at lægge drikkepenge – og kun i kontanter.

  I Brasilien lægger restauranterne typisk automatisk 10 % på regningen, så man dermed også kan betale dem via kreditkort.

  For begge lande gælder det, at taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op eller giver 10 % oven i prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (USD 1 pr. nat pr. rejsedeltager).  Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører og dragere (bellboys) på hotellerne. Det er en fast bestanddel af grupperejser i Sydamerika. Beløbet er fastsat til USD 75 pr. person, som rejselederen indsamler ved turens start.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Argentina og Brasilien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På nogle hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Argentina hører til et af Sydamerikas sikreste lande og rejsen rundt sydpå i Patagonien er utvivlsomt Sydamerikas sikreste region. Alligevel skal man ikke friste svage sjæle ved at efterlade kameraer eller tegnebog på bordet, hvis man går fra det. I hovedstaden Buenos Aires skal man passe på med store kameraer og andre værdigenstande på åben gade. I Buenos Aires er der et særligt kontor for turistpolitiet.

  Brasilien har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. De brasilianske myndigheder har stort fokus på lov og orden, og der er et særligt politi, der kigger efter turisterne.

  For begge lande gælder det, at man skal udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. Store kameraer på åben gade i Buenos Aires i Argentina er heller ikke nogen god idé – hav dem i tasken og tag dem kun op efter behov.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I de fleste brasilianske storbyer benytter man 110 volt, men man kan også komme ud for steder med 220-240 volt. Danske stik er lidt tykkere end brasilianske, så det er en god idé at købe en adapter, f.eks. i lufthavnen.

  I Argentina bruger man udelukkende 220 volt, og stikkene er skæve – dog har mange hoteller også danske stikdåser.

  Mobiltelefoni & internet

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon i både Argentina og Brasilien, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Skal du ringe til Danmark fra Brasilien, skal du taste en exit-kode for at ringe ud og derefter taste Danmarks landekode (45). Exit-koden er afhængig af, hvilken teleudbyder, du benytter. Henvend dig til rejselederen for at høre nærmere om, hvilken kode der skal bruges. Internet-telefoni er den billigste løsning, og der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes eller lånes. Trådløst internet i lobbyen på hotellerne findes ofte mod betaling, og antallet af internetcaféer er stigende i de større byer.

  Mad & drikke

  Argentina er verdens 8. største land og kaldes for landet med de seks kontinenter. Det udtryk bunder i landets mangfoldige geografi, der også inden for gastronomi giver sig udslag i delikate retter fra Buenos Aires og de 23 provinser. I nordøst og nordvest er maden præget af det subtropiske klima med mange frugter og flodfisk, herunder den klassiske argentinske te – ”mate” – der dyrkes her og indtages af alle i hele landet med metalsugerør i smukt dekorerede bægre. Argentina har verdens bedste oksekød. End of story. Udskæringerne ”lomo” (mørbrad), ”bife de chorizo” (sirloin) og ”ojo de bife” (ribeye) er verdensklasse, hvor man skal bede om at få den ”a punto”, hvis den skal være almindeligt gennemstegt og ”jugoso”, hvis saftig. Der følger altid tilbehør, ”guarnicion”, med i form af kartofler, pommes frites, salat m.m. Argentinas pizza og ”empanadas” – dejbrød med kød og grøntsagsfyld – er Sydamerikas bedste. De mange italienske indvandrere gør is i Buenos Aires til verdensklasse. Argentina har med Chile Sydamerikas bedste rød-, hvid- og rosévine, hvor Argentina udmærker sig med druen Malbec inden for rødvine.

  Brasilien er verdens 5. største land, og landets store regionale forskelle gælder også madkulturen. F.eks. er Amazonas kendetegnet ved et stort udbud af spændende ferskvandsfisk og specielle frugter, og i delstaten Bahia gør den afrikanske indflydelse sig gældende med krydrede retter med forskellige slags chili. Der er dog et par retter, der er udbredt fra nord til syd, f.eks. nationalretten ”feijoada” bestående af sorte bønner kogt med soltørret kød, pølser og ”rester” som grisetæer og tryner, som serveres med ris. ”Farofa” er en anden udbredt brasiliansk specialitet, der spises som tilbehør – den består af maniokmel ristet på panden med f.eks. bananstykker, rosiner eller bacon. Brasilien er også kendt for sit gode oksekød, og bønner og ris har samme status som kartofler på vores breddegrader. Brasilien er en øldrikkende nation, og ”chopp” er fadøl, der drikkes iskoldt. Øl på dåse/flaske – ”cerveja” – er generelt af bedre kvalitet. Da der findes en overflod af tropiske frugter i landet, kan man næsten overalt få friskpresset juice i mange varianter.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige kontorer, i banker, ventesale og lignende, og det gælder også på mange restauranter og barer. Rejselederen vil informere nærmere om, hvordan man skal forholde sig.

 • Gode råd

  Med bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Pak gerne f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vandet kan drikkes i de fleste større byer, men det smager af klor, så vi anbefaler at købe mineralvand på flaske. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet. Når man opholder sig i Sydamerika, sveder man meget mere end normalt i Danmark, og det er vigtigt at drikke rigeligt – gerne min. 2-3 liter vand dagligt. Symptomer på dehydrering er kraftigt farvet urin, hovedpine og svimmelhed. Indtagelse af alkohol i større mængder øger risikoen for alvorlig dehydrering. Mange steder uden for de større byer kan man ikke forvente toiletforhold som i Danmark, og offentlige toiletter er en sjældenhed. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt. Det anbefales at medbringe håndsprit. Solcreme og insektmiddel kan med fordel købes i Brasilien, da de er udviklet til de lokale forhold.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet, bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at argentinerne og brasilianerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt. På en rejse til Brasilien skal man væbne sig med tålmodighed, for punktlighed er ikke en brasiliansk dyd, ligesom bureaukrati er meget udbredt. Brasilianerne er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men det er ikke alle. Langt de fleste argentinere elsker at blive fotograferet – men spørg først. Så falder man ofte i snak.

  Man vil møde tiggere mange steder og også børn, der tigger. Man kan ikke hjælpe alle, og beslutter du dig for at give, så giv ikke mere end det, der svarer til en krone.

  Idéer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Argentina og Brasilien, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shoppingcentre med aircondition. Indiansk kunsthåndværk, tekstiler og lertøj er typiske brasilianske souvenirs. Sportsinteresserede kan med fordel købe sportstøj, og da Brasilien har en spændende musikkultur, er her virkelig noget for musikelskere. Brasilien producerer 90 % af verdens halvædelstene, som kan købes til overkommelige priser. Argentina har masser af gode lædervarer og dermed ikke kun frakker, men også handsker og sko i verdensklasse. Argentinsk ”dulce de leche” – mælke- og sukkerbaseret karamelcreme – er ideelt til pandekager og landets uofficielle nationalspise. ”Mate”, urteteen, der indtages i bæger og metalsugerør, er en god gaveidé, og teen er ikke noget problem i den danske told.

 • Fakta

  • Statsform: Argentina er en føderal republik med 23 provinser og Buenos Aires som selvstyrende hovedstad.
  • Befolkning: 43 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Buenos Aires – 13 mio. indbyggere.
  • Religion: 83 % er katolikker. Buenos Aires er den by uden for Israel efter New York med flest jøder, omkring 300.000.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk.
  • Areal: 2.780.400 km2 – Argentina er 65 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Aconcagua 6.960 m – højeste bjerg i hele Sydamerika.
  • Kystlinje: 4.989 km.
  • Fra nord til syd: 3.500 km – 8.000 km med territorium på Antarktis.
  • Fra øst til vest: 1.300 km.
  • Klima: Argentinas længde gør, at det strækker sig fra subtropisk i nord over tempereret til subarktisk i syd.

   

  • Statsform: Brasilien er en føderal republik med 5 regioner og 26 stater.
  • Befolkning: 200,5 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Brasilia – 3,5 mio. indbyggere.
  • Religion: 70 % er katolikker, og ud over protestanter og jøder er der også mange, der bekender sig til spirituelle religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er portugisisk.
  • Areal: 8.456.510 km2 – Brasilien er 200 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Pico da Neblina 3.014 m.
  • Kystlinje: 7.491 km.
  • Fra nord til syd: 4.320 km.
  • Fra øst til vest: 4.328 km.
  • Klima: Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del af landet i den subtropiske zone.